Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-14, 13:06   #2281
a8tpk
BAN stały

Arrow Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV)

Cytat:
Napisane przez Basia39 Pokaż wiadomość

A przy okazji: Zmień w swoim profilu płeć, bo masz wpisane kobieta
Umknęło mi to... Dzięki

Cytat:
Napisane przez magdulenka Pokaż wiadomość
Na dzisiejszy piękny dzień Smok. Jak dobrze, że już piątek!!!
Ja ostatnio mam fazę na Smoka, póki co szykuję się na przyjęcie próbki-odświeżaczki....

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
L'eau Trois globalnie i powiem tak: ciężki kaliber z niego - jak wielki koń trojański wąchany od środka na mnie się nie rozwija - jak psiknęłam tak trwa...miłości z tego nie będzie ale muszę przyznać, że dziwaczny jest do bólu
Będę go musiał gdzieś dorwać... Podobny jest do Gustawa????

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Ciotka
Ale przecie co innego przemądrzalstwo, wypowiadanie się na każdy temat niezależnie od stanu wiedzy i wrzaskliwość, a co innego magiczne, pustynne recenzje, choćby i dłuższe od przeciętnej
Przyznam, że zdarzają się w KWC recki, przy których malowniczo wywracam gałami

A temacie pachnę Padparadschą, ale tylko dlatego, że akurat stała pod ręką... Przespałem w łóżku 2 h wykładów z matmy i spóźniłem się na ćwiczenia, też z matmy...
Padparadscha dzielnie dotrzymywała mi kroku... fajna jest.
a8tpk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 13:09   #2282
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV)

Cytat:
Ale przecie co innego przemądrzalstwo, wypowiadanie się na każdy temat niezależnie od stanu wiedzy i wrzaskliwość, a co innego magiczne, pustynne recenzje, choćby i dłuższe od przeciętnej
Przyznam, że zdarzają się w KWC recki, przy których malowniczo wywracam gałami
ale Twoje stanowczo do nich nie należą.
Ja chciałam powiedzieć, że zgadzam się z każdym słowem Papug

Koto, ja w pracy mam kolegę, który gada non stop, nie pomaga nawet powiedzenie mu wprost, żeby nie mówił, bo mi przeszkadza i go nie słucham . Wtedy zaczyna mówić do siebie lub co gorsza- śpiewać . Dlatego moją prośbę o ciszę uściślam i włączam w to gadanie do mnie, do siebie i śpiewanie. Wiem, łokrutna jestem

Zawsze wprawia mnie w zdumienie, że osoby gadatliwe, wchechwiedzące uważają się za interesujące, a z moich obserwacji wynika, że są często... nudni i męczący, szczególnie, kiedy mówią/piszą o oczywistych oczywistościch przekonani, że to eureka.

Koto, ja też się otorbiam lub wychodzę się przewietrzyć w życiu prywatnym, w internecie wodolejstwo, gadulstwo najczęściej opuszczam lub nie wchodzę na strony, gdzie jest serwowane w dużych dawkach.

-----------
Hypnotic Poison Elixir. Zaczarowało moje otoczenie

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2008-11-14 o 13:12 Powód: lit.
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 13:10   #2283
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Na nadgarstkach tylko In Control, bo glowa boli. Ale tak mi sie ten slodziak marzy, takie zachecajace ceny na All... ale wytrzymam do konca roku

Neoniu, trzymaj sie
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 13:25   #2284
Kevin Lomax
Zadomowienie

Magnetism
Stary 2008-11-14, 13:51   #2285
rawita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość
jadeitowy Durbano dziś
Homyku napisz coś o nim, pliiiizzz!

W temacie, pachnę Narciso Rodriguez edt
rawita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 14:03   #2286
karamari
Rozeznanie

Margot

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Daim Blond. Do spania. Profanacja?
(podkreślam: do spania, nie do łóżka)
Daim Blond do łóżka to jak spanie w juchtowej jurcie? I co Ci się przyśniło, Nomadyczna Mleczareczko?

Cytat:
L'eau Trois globalnie i powiem tak: ciężki kaliber z niego - jak wielki koń trojański wąchany od środka na mnie się nie rozwija - jak psiknęłam tak trwa...miłości z tego nie będzie ale muszę przyznać, że dziwaczny jest do bólu
Przynajmniej raz! Spokojniej na duchu A miał być globalnie Tajger!

Hinoki do snu i na dzień. Śniła mi się Jerozolima, hmm?
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 14:06   #2287
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Hihi. To chyba kolejny dowód na to, że lubię dziwaków.

Zetknęłam się już z "trojańską" interpretacją tego zapachu i przyznaję, barzdo efektowna jest.
Ale mimo wielkiej chęci kupienia tego obrazka - nie mogę (a chciałabym, bo i zapach, i historia mają w moim sercu poczesne miejsce). Koń trojański zbudowany z drewna achajskich okrętów po musiałby pachnieć tak, ja drewno długo moczone w soli, jak drewniana kaszubska łódź, którą dwa lata temy pływałam po zatoce - mieć słoną nutę, jakiś odcień gloniastości.
Na mojej skórze L'eau Trois jest drewnem suszonym przez lata, owiewanym dymem, gładzonym dłońmi, nie smaganym wiatrem.
Może kocham ten zapach własnie dlatego, że na mnie rozwija się nietypowo - bez morskiej nuty...

Ech... Czemuż on jest niedostępny, czemuż? :

Cytat:
jadeitowy Durbano dziś
I jak? I jak??
Kupiłam próbkę na Lucky i jest już tuż tuż, ale ciekawskość każe mi pytać już teraz, natychmiast.
Szczególnie, że poznanie Twojej opinii jest ciekawe samo w sobie.

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Nie pachnę. Po trochu z wściekłości, strachu i zmęczenia, po drugie trochu (udaję, że) czekam na listonosza z CdG.
Margot, Siostrzyco Koronowana, mam nadzieję, że już jest trochę lepiej. Wysyłam wirtualny uścisk.

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
Serge Noir - piękne... na początku ostro, czuć goździki a potem zapach uspokaja się i przyjemnie otula.
Oooo... Próbka, czy coś więcej?

Cytat:
Ciotka
Przyznam, że zdarzają się w KWC recki, przy których malowniczo wywracam gałami ale Twoje stanowczo do nich nie należą.
Zgadzam się z tym, że recenzje Kijanki wymiatają. Uwielbiam kijankowe opisy - są takie pełne życia, jak gdyby udawało się Jej przemycić w tekst nieco swojej energii.
Naprawdę żałuję, że jest ich tak niewiele.
Kijanko - proszę o więcej (nie pierwszy raz).

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Koto, ja w pracy mam kolegę, który gada non stop, nie pomaga nawet powiedzenie mu wprost, żeby nie mówił, bo mi przeszkadza i go nie słucham . Wtedy zaczyna mówić do siebie lub co gorsza- śpiewać . Dlatego moją prośbę o ciszę uściślam i włączam w to gadanie do mnie, do siebie i śpiewanie. Wiem, łokrutna jestem
Biedny człowiek. Musi być okrutnie nerwowy i pewnie ma problemy z koncentracją. Ja się na śpiewanie na lekcjach łapałam jako dziecko. Gościu musi mieć przerypane, skoro nie dał rady zapanować nad tym nawet w wieku dorosłym. :(

Oczywiście rozumiem, że to może być dla Ciebie uciążliwe. Czy rozważałaś pracowanie w słuchawkach na uszach?
Cytat:

Zawsze wprawia mnie w zdumienie, że osoby gadatliwe, wchechwiedzące uważają się za interesujące, a z moich obserwacji wynika, że są często... nudni i męczący, szczególnie, kiedy mówią/piszą o oczywistych oczywistościch przekonani, że to eureka.
Może ja trochę nie o tym, ale ja chyba lubię gaduły. Oczywiście nie w przypadku, kiedy (jak to zaznaczyłaś) gadanie ich jest nudne, ale nudnych ludzi nie lubię bez względu na to, czy gadają, czy milczą.
Ja sobie kombinuję, że jeśli mam ochotę pomilczeć - mogę sobie zawsze pomliczeć w domu, kiedy zaś jestem w towarzystwie - męczy mnie osoba siedząca vis a vis w knajpie czy na imprezie i milcząca uparcie albo cedząca pojedyncze zdania.
Może i tacy ludzie mają dużą wiedzę i poczucie humoru, ale skąd ja mam o tym wiedzieć, jeśli milczą?

Nie, żebym uważała, że moje podejście do tej kwestii jest jedynie słusznym, ale lubię gwar rozgadanego towarzystwa. A fakt, że mam sporo znajomych mówiących nie tylko dużo, ale i ciekawie, i na ciekawe tematy, to już inna kwestia. Z resztą - to dopiero talent - mówić ciekawie o d..ie Maryni!

Wyczytałam kiedyś, że milczenie jest sztuką głupców. I ja się z tym zgadzam. Jesli kto głupi - niech milczy, wówczas ma szansę na to, że nikt nie zauważy. Ale jesli kto mądry - niech mówi.

--------------------
Nie pachnę niczym.
Dziewczyny w tym wątku napisały mi kiedyś (nie milczały na szczęście), że zapach może nasilić dolegliwości związane z astmą i ja uznałam słuszność tego argumentu. Za rady dziękuję i proszę o więcej.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-14, 14:09   #2288
mskladaczek
Zakorzenienie

Mgielka Gloriowa

Mam juz weekend
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 14:15   #2289
Nola_
Zakorzenienie

Smok z pięknej, czerwonej flaszki.

Do twarzy mu było w moim szaliku w ten zimny dzień
Stary 2008-11-14, 14:26   #2290
karamari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Hihi. To chyba kolejny dowód na to, że lubię dziwaków.

Zetknęłam się już z "trojańską" interpretacją tego zapachu i przyznaję, barzdo efektowna jest.
Ale mimo wielkiej chęci kupienia tego obrazka - nie mogę (a chciałabym, bo i zapach, i historia mają w moim sercu poczesne miejsce). Koń trojański zbudowany z drewna achajskich okrętów po musiałby pachnieć tak, ja drewno długo moczone w soli, jak drewniana kaszubska łódź, którą dwa lata temy pływałam po zatoce - mieć słoną nutę, jakiś odcień gloniastości.
Na mojej skórze L'eau Trois jest drewnem suszonym przez lata, owiewanym dymem, gładzonym dłońmi, nie smaganym wiatrem.
Może kocham ten zapach własnie dlatego, że na mnie rozwija się nietypowo - bez morskiej nuty...

Ech... Czemuż on jest niedostępny, czemuż? :
Sabbath, niedobra Ty! A przecież mnie ten zapach nie interesował, nic a nic!
Życzenia zdrowia przesyłam Rad, niestety, dobrych nie mam W ogóle lubię siedzieć cicho - może nie jestem w końcu najmądrzejsza
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 14:27   #2291
piubella
Raczkowanie

DKNY be delicious
piubella jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-14, 14:45   #2292
Kagan
Wtajemniczenie

A ja nieodmiennie od kilku dni, tzn od poniedziałku DV Piękne są, szkoda, że tak krótko się na mnie trzymają i nie mają cudnego ogona. Bo gdyby miały to musiałby być cudny. Innej możliwości nie widzę
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 14:48   #2293
_divinity_
Zadomowienie

Dziś dla przekory JLo Love at first glow
_divinity_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 15:26   #2294
mariolasl
Zakorzenienie

Nola gratuluję Smoka w czerwonym flakonie. Sama taki mam i rozumiem Twoją radość.
--------------------------
Cytat:
Biedny człowiek. Musi być okrutnie nerwowy i pewnie ma problemy z koncentracją. Ja się na śpiewanie na lekcjach łapałam jako dziecko. Gościu musi mieć przerypane, skoro nie dał rady zapanować nad tym nawet w wieku dorosłym. :(
Sabbath, gadulstwo mojego kolegi, polega takze na tym, że inni pracują, a on nie, bo gada. Czas leci, on go traci na monologi, ale co tam- przyjdą inni i dokończą to, czego on nie zrobił, bo przegadał połowę czasu pracy. Pomijając fakt, że głośne i w jego opinii zabawne zachowanie jest często nie na miejscu. Nie tylko ze względu na uciążliwość dla współpracowników, a może i ten fakt jest najmniej istotny.

Praca w słuchawkach w moim przypadku nie wchodzi w grę.
Cytat:
Może ja trochę nie o tym, ale ja chyba lubię gaduły. Oczywiście nie w przypadku, kiedy (jak to zaznaczyłaś) gadanie ich jest nudne, ale nudnych ludzi nie lubię bez względu na to, czy gadają, czy milczą.
Ja sobie kombinuję, że jeśli mam ochotę pomilczeć - mogę sobie zawsze pomliczeć w domu, kiedy zaś jestem w towarzystwie - męczy mnie osoba siedząca vis a vis w knajpie czy na imprezie i milcząca uparcie albo cedząca pojedyncze zdania.
Może i tacy ludzie mają dużą wiedzę i poczucie humoru, ale skąd ja mam o tym wiedzieć, jeśli milczą?
Sabath, faktycznie ja o czym innym.

Nawiązując jednak do tego o czym piszesz...Oczywiście i ja cenię inteligentnych, błyskotliwych rozmówców, takich, którzy faktycznie mają coś do powiedzenia, a nie tylko zapełniają przestrzeń słowami. Nic mi nie poprawia humoru, jak dobra konwersacja w dobrym towarzystwie. Sama milczkiem nie jestem i nigdy nie byłam, a w towarzystwie, które mi nie odpowiada staram się najczęściej nie przebywać.
Cytat:
Wyczytałam kiedyś, że milczenie jest sztuką głupców. I ja się z tym zgadzam. Jesli kto głupi - niech milczy, wówczas ma szansę na to, że nikt nie zauważy. Ale jesli kto mądry - niech mówi.
Do mnie bardziej przemawiają inne:

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia.

EOT
Cytat:
Dziewczyny w tym wątku napisały mi kiedyś (nie milczały na szczęście), że zapach może nasilić dolegliwości związane z astmą i ja uznałam słuszność tego argumentu. Za rady dziękuję i proszę o więcej.
Od siebie dodam i nie będę milczeć nie tylko perfumy, ale również dezodoranty, pachnace proszki do prania i płyny do płukania, generalnie wszystko, co pachnie
---------------
Czeka mnie przyjemna kąpiel w Lushowych oparach, a potem będzie Wenge.

Miłego popołudnia i wieczoru
Stary 2008-11-14, 15:26   #2295
a8tpk
BAN stały

Arrow Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV)

Cytat:
jadeitowy Durbano dziś
Dołączam się do prośby o opisanie wrażeń?? Podobny do braci???
a8tpk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 15:53   #2296
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rawita Pokaż wiadomość
Homyku napisz coś o nim, pliiiizzz!
Cytat:
I jak? I jak??
Kupiłam próbkę na Lucky i jest już tuż tuż, ale ciekawskość każe mi pytać już teraz, natychmiast.
Szczególnie, że poznanie Twojej opinii jest ciekawe samo w sobie.
Rawito, Sabbath, jeśli liczycie, że jest to coś na miarę wielbionego przez wszystkich Rock Crystal, czy Black Tourmaline to rozczarujecie się niestety.

Herbata, miętówki, świerkowe igiełki? Chyba nie tego oczekujecie, prawda?

Mnie się ten zapach jednak bardzo spodobał. Jestem po testach nadgarstkowych i teście globalnym. Pozytywnie nastrająca zieleń, miętowe orzeźwienie, pikantne iskierki, aromat świeżej choinki, herbaciany dymek, palone drewnienka. Nosiły się świetnie

Jestem ciekawa opinii innych osób o Jade. Podejrzewam, że zapach zbierał będzie baty, zupełnie tak samo jak ukochany przeze mnie Amethyst
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 16:01   #2297
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a8tpk Pokaż wiadomość
Będę go musiał gdzieś dorwać... Podobny jest do Gustawa????
ani trochę
służę próbką

Homyku
: czy przez te igiełki choć trochę podobny do Hinoki?

Edytowane przez kriss_de_valnor
Czas edycji: 2008-11-14 o 16:03
kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 16:07   #2298
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Rawito, Sabbath, jeśli liczycie, że jest to coś na miarę wielbionego przez wszystkich Rock Crystal, czy Black Tourmaline to rozczarujecie się niestety.

Herbata, miętówki, świerkowe igiełki? Chyba nie tego oczekujecie, prawda?

Mnie się ten zapach jednak bardzo spodobał. Jestem po testach nadgarstkowych i teście globalnym. Pozytywnie nastrająca zieleń, miętowe orzeźwienie, pikantne iskierki, aromat świeżej choinki, herbaciany dymek, palone drewnienka. Nosiły się świetnie

Jestem ciekawa opinii innych osób o Jade. Podejrzewam, że zapach zbierał będzie baty, zupełnie tak samo jak ukochany przeze mnie Amethyst
Homyku, czytam już druga recenzję Jade i coraz bardziej ciekawośc mnie zzera. Do tego jeszcze przetestuję Twoj ukochany Amathyst.

--------------
Dzisiaj Chergui z własnego flakonika( tzn odlewkowego własnego flakonika ale zawsze cieszy)
Stary 2008-11-14, 16:11   #2299
Anuschka
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
Mariolu...

To jak już się tutaj dyskusja wywiązała, to ja też się wypowiem, co mi tam
Do gaduł raczej nie należę, wolę słuchać, zwłaszcza, jak ktoś mądrze prawi. Jednak nieprzerwane słowotoki, czy monologi okropnie mnie męczą i nudzą. Tak w prawdziwym życiu, jak i w sieci. Nastawiam się na dialog po prostu, a jak sytuacja pozwala i jestem z kimś naprawdę blisko, to lubię sobie pomilczeć nawet i wcale nie jest to kłopotliwe dla żadnej ze stron
Lubię dialog, lubię mieć poczucie, że ktoś mnie słucha, a nie tylko miele wiadomo czym. Miałam kiedyś koleżankę, która miała do mnie żal, że nie znajduję dla niej już tak dużo czasu jak kiedyś (praca, itd, itp.). Napisała mi smsa - w skrócie: jak mam coś do niej, to mam jej powiedzieć...Chciałam odpisać: Droga M., weź pod uwagę, że nie wszystkie rzeczy na tym świecie dzieją się z Twojej przyczyny. Oczywiście tak nie napisałam, ale jak się spotkałyśmy (bardzo nalegała) to znowu było ja, mnie...odmieniane przez wszystkie przypadki. Chromolę taką przyjaźń
Tu na forum nie biorę udziału w wielu dyskusjach z różnych przyczyn: z braku czasu, braku ochoty, braku czegoś tam ;-))
Zazwyczaj po prostu nie mam nic ciekawego do powiedzenia
I kto tu pisał, że nie jest gadułą ...

Dzisiaj Gaiac (Pawle, buziaki raz jeszcze ) Przypominam sobie jak jest piękny...

Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-14, 16:20   #2300
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:

Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia.

Mariolu

Chyba musze sie nad soba powaznie zastanowic gadula jestem.
Kijanko lubie czytac to co piszesz na temat perfum ( i jeszcze pare osob jak widze ich nicki z przyjemnoscia czytam ).

--------------------
Etra Magot

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 16:22   #2301
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Homyku: czy przez te igiełki choć trochę podobny do Hinoki?
Nieco podobny w odbiorze. Też mi się od razu skojarzył z Hinoki i jeszcze z Menthe Fraiche Heeley.

Agaa, w takim razie już proszę o napisanie słówka na temat obu tych zapachów
Wiesz, Jade mają też coś z Un The au Sahara Teraz pewnie ciekawość jeszcze bardziej Cię zżera

Edytowane przez homyk
Czas edycji: 2008-11-14 o 16:25
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 16:44   #2302
rawita
Zakorzenienie

Cytat:
Nieco podobny w odbiorze. Też mi się od razu skojarzył z Hinoki i jeszcze z Menthe Fraiche Heeley.

Wiesz, Jade mają też coś z Un The au Sahara Teraz pewnie ciekawość jeszcze bardziej Cię zżera
Mimo wszystko, nie czuję się zniechęcona. Po tym zielonym kamyku nie spodziewałam się uroku pogorzeliska Herbata z igiełkami Wygląda na to, że muszę sprawdzić to osobiście
rawita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 16:50   #2303
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko bieda jest z tym, że głupek może być przekonany o swojej asolutnej mądrości, więc będzie głosił swoje, natomiast mądry ma duże wątpliwości co do swojej mądrości, więc będzie milczał.
Tak też może być prawda?
I tak chyba bywa najczęściej.... codziennie dolatujące do mnie głosy z telewizorni utwierdzają mnie w tym przekonaniu.

Dla mnie ważne jest robienie miejsca drugiemu - także umiejętnością słuchania, i także - czasem- swoim milczeniem.

No ale to forum przecież, jesteśmy tu po to, żeby się trochę powymieniać zdaniami.

Kończę offa

Edytowane przez Kota
Czas edycji: 2008-11-14 o 17:04
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 16:53   #2304
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:

Homyku, .powiem tylko tyle.....
Stary 2008-11-14, 16:57   #2305
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Szkoda, Gris trafiłby do dobrego człowieka.
jakby nikt biedaka nie chciał to przygarnę

pachnąc DV zdałam wewnętrzny egzamin z teorii, na prawo jazdy, wielkiego powodu do dumy nie ma, bo testy są naprawdę bardzo łatwe
ale mam powód do radości, więc się cieszę i jeszcze dopsikam
od poniedziałku mam jazdy
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 16:57   #2306
Asienka83
Zadomowienie

Wczoraj i dzisiaj Today
Stary 2008-11-14, 16:59   #2307
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka

hypnotic Poison ;D ;D
Stary 2008-11-14, 17:01   #2308
MoniaK
Zakorzenienie

W dzień była Lola edp
Na wieczór doprawiłabym się czymś, jednak tak pięknie pachnie mi polar pozostałością Elixir EDM że żal mi go z czymś mieszać (a próbka się skończyła ).
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 17:04   #2309
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:

Nie, żebym uważała, że moje podejście do tej kwestii jest jedynie słusznym, ale lubię gwar rozgadanego towarzystwa. A fakt, że mam sporo znajomych mówiących nie tylko dużo, ale i ciekawie, i na ciekawe tematy, to już inna kwestia. Z resztą - to dopiero talent - mówić ciekawie o d..ie Maryni!

--------------------
Nie pachnę niczym.
Sabb- mysle, ze nie do konca piszemy o tym samym.
Ja takze lubie gwar i nie przepadam za mrukami, zwlaszcza takimi ostentacyjnie odcinajacymi sie od towarzystwa. Jednak nie lubie przebywac z osobami, ktore kompuls popycha do wypowiadania sie na kazdy temat i to zawsze w pierwszej osobie. Meczy mnie ciagle: "ja, ja, ja", odmieniane przez wszystkie przypadki. Tak juz mam, ze nie lubie egocentrykow, ktorzy kazda rozmowe sprowadzaja do siebie- ktos zali sie, ze zostal okradziony, przezyl wypadek, a taki skoncentrowany na sobie osobnik zawsze przytoczy swoja historie, jego zdaniem bardziej dramatyczna
Nie lubie tez gadania, dla samego gadania- a truizmy, wyglaszane nawet najpieknieszym jezykiem, budza moje zazenowanie.

Co do przytoczonego przez Ciebie zdania Bacona, o ile sie nie myle brzmi: "Milczenie jest cnota glupcow"(Silence is the virtue of fools) i w takiej formie nabiera diametralnie innego wydzwieku. Okreslenie "sztuka"- sugeruje iz milczenie jest wytworem jakiejs celowej dzialalnosci i czyms co swiadomie doprowadza sie do stanu, najczesciej, doskonalszego- podczas gdy cnota- jako cecha charakteru jest rzecza czesto niezalezna od woli czy wrodzona.
I w takim kontekscie czyz nie jest prawda, ze jesli ktos jest przyslowiowo "glupi" najbardziej pozytywna cecha, w jego przypadku jest wlasnie "milczenie"- czyli oszczedzenie otoczeniu glupich wypowiedzi ?

Ja sama kieruje sie natomiast slowami Pitagorasa: Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia- poniewaz mysle, ze trzeba miec w sobie sporo dojrzalej "madrosci", aby samokrytycznie ocenic czy w danym momencie nasza wypowiedz przynosi ze soba cokolwiek korzystnego czy jest dla kogos wazna, pomocna, po prostu niezbedna- czy bedzie czcza paplanina, zaspokojeniem naszej potrzeby wymadrzenia sie...
Mam nadzieje, ze napisalam jasno

---------------------------------
Mialam dzisiaj bardzo wazne, oficjalne i smiertelnie(nomen omen) powazne spotkanie, od ktorego zalezaly dalsze losy mojej kolezanki. Musialam byc stanowcza, profesjonalna, twarda i chlodna, w czym pomoglam sobie oficjalnym strojem, (elegancka garsonka, prawie 10cm obcasy) oraz najbardziej neutralnym zapachem, jaki posiadam w kolekcji: Cerruti 1881.
Udalo sie- cel osiagniety, kolezanka bezpieczna

---------------------------

Tak bardzo wzielam sobie do serca opisy na temat dolegliwosci synka Sabbath, ze az w nocy mialam koszmary- snilo mi sie, ze Ivo byl pod moja opieka i mial problemy z oddychaniem- wszystko mialam pod kontrola do czasu, gdy zaczal mi sie dusic- nie zycze nikomu takich emocji. Mnie przerazil smiertelnie sam sen, dlatego az boje sobie wyobrazic, ze mialabym to przezywac na jawie, bez mozliwosci obudzenia sie.
Mam nadzieje, ze Maly czuje sie juz lepiej

--------------------------------
Musze sie zrelaksowac, a w tym najlepiej pomoze mi seans w kinie i Bond. James Bond.
Nie wiem czym bede pachniala, ale zapewne wybiore cos nieinwazyjnego

Edytowane przez Kattarina
Czas edycji: 2008-11-14 o 17:07 Powód: Napisalam "Ciebie" z malej litery:o
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 17:07   #2310
Kevin Lomax
Zadomowienie

Zaraz po prysznicu testy: Idole de Lubin i French Lover.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości