|
|
#2281 | ||
|
BAN stały
|
Umknęło mi to... Dzięki
Ja ostatnio mam fazę na Smoka, póki co szykuję się na przyjęcie próbki-odświeżaczki.... Cytat:
Cytat:
A temacie pachnę Padparadschą, ale tylko dlatego, że akurat stała pod ręką... Przespałem w łóżku 2 h wykładów z matmy i spóźniłem się na ćwiczenia, też z matmy... Padparadscha dzielnie dotrzymywała mi kroku... fajna jest. |
||
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV)
Cytat:
![]() Koto, ja w pracy mam kolegę, który gada non stop, nie pomaga nawet powiedzenie mu wprost, żeby nie mówił, bo mi przeszkadza i go nie słucham . Wtedy zaczyna mówić do siebie lub co gorsza- śpiewać ![]() Zawsze wprawia mnie w zdumienie, że osoby gadatliwe, wchechwiedzące uważają się za interesujące, a z moich obserwacji wynika, że są często... nudni i męczący, szczególnie, kiedy mówią/piszą o oczywistych oczywistościch przekonani, że to eureka .Koto, ja też się otorbiam lub wychodzę się przewietrzyć w życiu prywatnym, w internecie wodolejstwo, gadulstwo najczęściej opuszczam lub nie wchodzę na strony, gdzie jest serwowane w dużych dawkach. ----------- Hypnotic Poison Elixir. Zaczarowało moje otoczenie
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2008-11-14 o 14:12 Powód: lit. |
|
|
|
|
#2283 |
|
BAN stały
|
Na nadgarstkach tylko In Control, bo glowa boli. Ale tak mi sie ten slodziak marzy, takie zachecajace ceny na All... ale wytrzymam do konca roku
Neoniu, trzymaj sie |
|
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
Magnetism
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2286 | ||
|
Rozeznanie
|
Margot
Cytat:
I co Ci się przyśniło, Nomadyczna Mleczareczko? ![]() Cytat:
A miał być globalnie Tajger! ![]() Hinoki do snu i na dzień. Śniła mi się Jerozolima, hmm? |
||
|
|
|
#2287 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Zetknęłam się już z "trojańską" interpretacją tego zapachu i przyznaję, barzdo efektowna jest. Ale mimo wielkiej chęci kupienia tego obrazka - nie mogę (a chciałabym, bo i zapach, i historia mają w moim sercu poczesne miejsce). Koń trojański zbudowany z drewna achajskich okrętów po musiałby pachnieć tak, ja drewno długo moczone w soli, jak drewniana kaszubska łódź, którą dwa lata temy pływałam po zatoce - mieć słoną nutę, jakiś odcień gloniastości. ![]() Na mojej skórze L'eau Trois jest drewnem suszonym przez lata, owiewanym dymem, gładzonym dłońmi, nie smaganym wiatrem. Może kocham ten zapach własnie dlatego, że na mnie rozwija się nietypowo - bez morskiej nuty... Ech... Czemuż on jest niedostępny, czemuż? : ![]() I jak? I jak?? Kupiłam próbkę na Lucky i jest już tuż tuż, ale ciekawskość każe mi pytać już teraz, natychmiast. Szczególnie, że poznanie Twojej opinii jest ciekawe samo w sobie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Naprawdę żałuję, że jest ich tak niewiele. Kijanko - proszę o więcej (nie pierwszy raz). Cytat:
Oczywiście rozumiem, że to może być dla Ciebie uciążliwe. Czy rozważałaś pracowanie w słuchawkach na uszach? ![]() Cytat:
Ja sobie kombinuję, że jeśli mam ochotę pomilczeć - mogę sobie zawsze pomliczeć w domu, kiedy zaś jestem w towarzystwie - męczy mnie osoba siedząca vis a vis w knajpie czy na imprezie i milcząca uparcie albo cedząca pojedyncze zdania. Może i tacy ludzie mają dużą wiedzę i poczucie humoru, ale skąd ja mam o tym wiedzieć, jeśli milczą? ![]() Nie, żebym uważała, że moje podejście do tej kwestii jest jedynie słusznym, ale lubię gwar rozgadanego towarzystwa. A fakt, że mam sporo znajomych mówiących nie tylko dużo, ale i ciekawie, i na ciekawe tematy, to już inna kwestia. Z resztą - to dopiero talent - mówić ciekawie o d..ie Maryni! Wyczytałam kiedyś, że milczenie jest sztuką głupców. I ja się z tym zgadzam. Jesli kto głupi - niech milczy, wówczas ma szansę na to, że nikt nie zauważy. Ale jesli kto mądry - niech mówi. -------------------- Nie pachnę niczym. Dziewczyny w tym wątku napisały mi kiedyś (nie milczały na szczęście), że zapach może nasilić dolegliwości związane z astmą i ja uznałam słuszność tego argumentu. Za rady dziękuję i proszę o więcej.
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Mgielka Gloriowa
![]() Mam juz weekend |
|
|
|
#2290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Życzenia zdrowia przesyłam W ogóle lubię siedzieć cicho - może nie jestem w końcu najmądrzejsza |
|
|
|
|
#2291 |
|
Raczkowanie
|
DKNY be delicious
|
|
|
|
#2292 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nieodmiennie od kilku dni, tzn od poniedziałku DV
|
|
|
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
Dziś dla przekory JLo Love at first glow
|
|
|
|
#2294 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nola gratuluję Smoka w czerwonym flakonie. Sama taki mam i rozumiem Twoją radość.
-------------------------- Cytat:
Praca w słuchawkach w moim przypadku nie wchodzi w grę. ![]() Cytat:
Nawiązując jednak do tego o czym piszesz...Oczywiście i ja cenię inteligentnych, błyskotliwych rozmówców, takich, którzy faktycznie mają coś do powiedzenia, a nie tylko zapełniają przestrzeń słowami. Nic mi nie poprawia humoru, jak dobra konwersacja w dobrym towarzystwie. Sama milczkiem nie jestem i nigdy nie byłam, a w towarzystwie, które mi nie odpowiada staram się najczęściej nie przebywać. Cytat:
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia. EOT Cytat:
nie tylko perfumy, ale również dezodoranty, pachnace proszki do prania i płyny do płukania, generalnie wszystko, co pachnie --------------- Czeka mnie przyjemna kąpiel w Lushowych oparach, a potem będzie Wenge. Miłego popołudnia i wieczoru
|
|
#2295 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Herbata, miętówki, świerkowe igiełki? Chyba nie tego oczekujecie, prawda? ![]() Mnie się ten zapach jednak bardzo spodobał. Jestem po testach nadgarstkowych i teście globalnym. Pozytywnie nastrająca zieleń, miętowe orzeźwienie, pikantne iskierki, aromat świeżej choinki, herbaciany dymek, palone drewnienka. Nosiły się świetnie Jestem ciekawa opinii innych osób o Jade. Podejrzewam, że zapach zbierał będzie baty, zupełnie tak samo jak ukochany przeze mnie Amethyst
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
ani trochę
służę próbką ![]() Homyku: czy przez te igiełki choć trochę podobny do Hinoki? Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2008-11-14 o 17:03 |
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-------------- Dzisiaj Chergui z własnego flakonika )
|
|
#2299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jak już się tutaj dyskusja wywiązała, to ja też się wypowiem, co mi tam Do gaduł raczej nie należę, wolę słuchać, zwłaszcza, jak ktoś mądrze prawi. Jednak nieprzerwane słowotoki, czy monologi okropnie mnie męczą i nudzą. Tak w prawdziwym życiu, jak i w sieci. Nastawiam się na dialog po prostu, a jak sytuacja pozwala i jestem z kimś naprawdę blisko, to lubię sobie pomilczeć nawet i wcale nie jest to kłopotliwe dla żadnej ze stron ![]() Lubię dialog, lubię mieć poczucie, że ktoś mnie słucha, a nie tylko miele wiadomo czym. Miałam kiedyś koleżankę, która miała do mnie żal, że nie znajduję dla niej już tak dużo czasu jak kiedyś (praca, itd, itp.). Napisała mi smsa - w skrócie: jak mam coś do niej, to mam jej powiedzieć...Chciałam odpisać: Droga M., weź pod uwagę, że nie wszystkie rzeczy na tym świecie dzieją się z Twojej przyczyny. Oczywiście tak nie napisałam, ale jak się spotkałyśmy (bardzo nalegała) to znowu było ja, mnie...odmieniane przez wszystkie przypadki. Chromolę taką przyjaźń ![]() Tu na forum nie biorę udziału w wielu dyskusjach z różnych przyczyn: z braku czasu, braku ochoty, braku czegoś tam ;-)) Zazwyczaj po prostu nie mam nic ciekawego do powiedzenia ![]() I kto tu pisał, że nie jest gadułą ... Dzisiaj Gaiac (Pawle, buziaki raz jeszcze ) Przypominam sobie jak jest piękny... |
|
|
|
|
#2300 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Chyba musze sie nad soba powaznie zastanowic gadula jestem.Kijanko lubie czytac to co piszesz na temat perfum ( i jeszcze pare osob jak widze ich nicki z przyjemnoscia czytam ).-------------------- Etra Magot
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Nieco podobny w odbiorze. Też mi się od razu skojarzył z Hinoki i jeszcze z Menthe Fraiche Heeley.
Agaa, w takim razie już proszę o napisanie słówka na temat obu tych zapachów Wiesz, Jade mają też coś z Un The au Sahara Edytowane przez homyk Czas edycji: 2008-11-14 o 17:25 |
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Herbata z igiełkami Wygląda na to, że muszę sprawdzić to osobiście
|
|
|
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak też może być prawda? I tak chyba bywa najczęściej.... codziennie dolatujące do mnie głosy z telewizorni utwierdzają mnie w tym przekonaniu. Dla mnie ważne jest robienie miejsca drugiemu - także umiejętnością słuchania, i także - czasem- swoim milczeniem. No ale to forum przecież, jesteśmy tu po to, żeby się trochę powymieniać zdaniami. ![]() Kończę offa
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2008-11-14 o 18:04 |
|
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
jakby nikt biedaka nie chciał to przygarnę
![]() pachnąc DV zdałam wewnętrzny egzamin z teorii, na prawo jazdy, wielkiego powodu do dumy nie ma, bo testy są naprawdę bardzo łatwe ale mam powód do radości, więc się cieszę i jeszcze dopsikam ![]() od poniedziałku mam jazdy |
|
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj i dzisiaj Today
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
hypnotic Poison
;D ;D
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
W dzień była Lola edp
Na wieczór doprawiłabym się czymś, jednak tak pięknie pachnie mi polar pozostałością Elixir EDM że żal mi go z czymś mieszać (a próbka się skończyła ).
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja takze lubie gwar i nie przepadam za mrukami, zwlaszcza takimi ostentacyjnie odcinajacymi sie od towarzystwa. Jednak nie lubie przebywac z osobami, ktore kompuls popycha do wypowiadania sie na kazdy temat i to zawsze w pierwszej osobie. Meczy mnie ciagle: "ja, ja, ja", odmieniane przez wszystkie przypadki. Tak juz mam, ze nie lubie egocentrykow, ktorzy kazda rozmowe sprowadzaja do siebie- ktos zali sie, ze zostal okradziony, przezyl wypadek, a taki skoncentrowany na sobie osobnik zawsze przytoczy swoja historie, jego zdaniem bardziej dramatyczna Nie lubie tez gadania, dla samego gadania- a truizmy, wyglaszane nawet najpieknieszym jezykiem, budza moje zazenowanie. ![]() Co do przytoczonego przez Ciebie zdania Bacona, o ile sie nie myle brzmi: "Milczenie jest cnota glupcow"(Silence is the virtue of fools) i w takiej formie nabiera diametralnie innego wydzwieku. Okreslenie "sztuka"- sugeruje iz milczenie jest wytworem jakiejs celowej dzialalnosci i czyms co swiadomie doprowadza sie do stanu, najczesciej, doskonalszego- podczas gdy cnota- jako cecha charakteru jest rzecza czesto niezalezna od woli czy wrodzona. I w takim kontekscie czyz nie jest prawda, ze jesli ktos jest przyslowiowo "glupi" najbardziej pozytywna cecha, w jego przypadku jest wlasnie "milczenie"- czyli oszczedzenie otoczeniu glupich wypowiedzi ? Ja sama kieruje sie natomiast slowami Pitagorasa: Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia- poniewaz mysle, ze trzeba miec w sobie sporo dojrzalej "madrosci", aby samokrytycznie ocenic czy w danym momencie nasza wypowiedz przynosi ze soba cokolwiek korzystnego czy jest dla kogos wazna, pomocna, po prostu niezbedna- czy bedzie czcza paplanina, zaspokojeniem naszej potrzeby wymadrzenia sie... Mam nadzieje, ze napisalam jasno ![]() --------------------------------- Mialam dzisiaj bardzo wazne, oficjalne i smiertelnie(nomen omen) powazne spotkanie, od ktorego zalezaly dalsze losy mojej kolezanki. Musialam byc stanowcza, profesjonalna, twarda i chlodna, w czym pomoglam sobie oficjalnym strojem, (elegancka garsonka, prawie 10cm obcasy) oraz najbardziej neutralnym zapachem, jaki posiadam w kolekcji: Cerruti 1881. Udalo sie- cel osiagniety, kolezanka bezpieczna --------------------------- Tak bardzo wzielam sobie do serca opisy na temat dolegliwosci synka Sabbath, ze az w nocy mialam koszmary- snilo mi sie, ze Ivo byl pod moja opieka i mial problemy z oddychaniem ![]() - wszystko mialam pod kontrola do czasu, gdy zaczal mi sie dusic- nie zycze nikomu takich emocji. Mnie przerazil smiertelnie sam sen, dlatego az boje sobie wyobrazic, ze mialabym to przezywac na jawie, bez mozliwosci obudzenia sie.Mam nadzieje, ze Maly czuje sie juz lepiej -------------------------------- Musze sie zrelaksowac, a w tym najlepiej pomoze mi seans w kinie i Bond. James Bond. Nie wiem czym bede pachniala, ale zapewne wybiore cos nieinwazyjnego
Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2008-11-14 o 18:07 Powód: Napisalam "Ciebie" z malej litery:o |
|
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz po prysznicu testy: Idole de Lubin i French Lover.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.