![]() |
#2281 | ||
BAN stały
|
![]()
Umknęło mi to... Dzięki
Ja ostatnio mam fazę na Smoka, póki co szykuję się na przyjęcie próbki-odświeżaczki.... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A temacie pachnę Padparadschą, ale tylko dlatego, że akurat stała pod ręką... Przespałem w łóżku 2 h wykładów z matmy i spóźniłem się na ćwiczenia, też z matmy... Padparadscha dzielnie dotrzymywała mi kroku... fajna jest. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV)
Cytat:
![]() Koto, ja w pracy mam kolegę, który gada non stop, nie pomaga nawet powiedzenie mu wprost, żeby nie mówił, bo mi przeszkadza i go nie słucham ![]() ![]() ![]() Zawsze wprawia mnie w zdumienie, że osoby gadatliwe, wchechwiedzące uważają się za interesujące, a z moich obserwacji wynika, że są często... nudni i męczący, szczególnie, kiedy mówią/piszą o oczywistych oczywistościch przekonani, że to eureka ![]() Koto, ja też się otorbiam lub wychodzę się przewietrzyć w życiu prywatnym, w internecie wodolejstwo, gadulstwo najczęściej opuszczam lub nie wchodzę na strony, gdzie jest serwowane w dużych dawkach. ----------- Hypnotic Poison Elixir. Zaczarowało moje otoczenie ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2008-11-14 o 13:12 Powód: lit. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
BAN stały
|
Na nadgarstkach tylko In Control, bo glowa boli. Ale tak mi sie ten slodziak marzy, takie zachecajace ceny na All... ale wytrzymam do konca roku
![]() Neoniu, trzymaj sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zadomowienie
|
Magnetism
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | ||
Rozeznanie
|
Margot
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hinoki do snu i na dzień. Śniła mi się Jerozolima, hmm? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | ||||||
Wiedźma
|
Cytat:
Zetknęłam się już z "trojańską" interpretacją tego zapachu i przyznaję, barzdo efektowna jest. ![]() Ale mimo wielkiej chęci kupienia tego obrazka - nie mogę (a chciałabym, bo i zapach, i historia mają w moim sercu poczesne miejsce). Koń trojański zbudowany z drewna achajskich okrętów po musiałby pachnieć tak, ja drewno długo moczone w soli, jak drewniana kaszubska łódź, którą dwa lata temy pływałam po zatoce - mieć słoną nutę, jakiś odcień gloniastości. ![]() Na mojej skórze L'eau Trois jest drewnem suszonym przez lata, owiewanym dymem, gładzonym dłońmi, nie smaganym wiatrem. Może kocham ten zapach własnie dlatego, że na mnie rozwija się nietypowo - bez morskiej nuty... ![]() Ech... Czemuż on jest niedostępny, czemuż? : ![]() I jak? I jak?? ![]() Kupiłam próbkę na Lucky i jest już tuż tuż, ale ciekawskość każe mi pytać już teraz, natychmiast. Szczególnie, że poznanie Twojej opinii jest ciekawe samo w sobie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Naprawdę żałuję, że jest ich tak niewiele. Kijanko - proszę o więcej (nie pierwszy raz). Cytat:
Oczywiście rozumiem, że to może być dla Ciebie uciążliwe. Czy rozważałaś pracowanie w słuchawkach na uszach? ![]() Cytat:
Ja sobie kombinuję, że jeśli mam ochotę pomilczeć - mogę sobie zawsze pomliczeć w domu, kiedy zaś jestem w towarzystwie - męczy mnie osoba siedząca vis a vis w knajpie czy na imprezie i milcząca uparcie albo cedząca pojedyncze zdania. Może i tacy ludzie mają dużą wiedzę i poczucie humoru, ale skąd ja mam o tym wiedzieć, jeśli milczą? ![]() ![]() Nie, żebym uważała, że moje podejście do tej kwestii jest jedynie słusznym, ale lubię gwar rozgadanego towarzystwa. A fakt, że mam sporo znajomych mówiących nie tylko dużo, ale i ciekawie, i na ciekawe tematy, to już inna kwestia. ![]() ![]() Wyczytałam kiedyś, że milczenie jest sztuką głupców. I ja się z tym zgadzam. Jesli kto głupi - niech milczy, wówczas ma szansę na to, że nikt nie zauważy. Ale jesli kto mądry - niech mówi. ![]() -------------------- Nie pachnę niczym. Dziewczyny w tym wątku napisały mi kiedyś (nie milczały na szczęście), że zapach może nasilić dolegliwości związane z astmą i ja uznałam słuszność tego argumentu. Za rady dziękuję i proszę o więcej. ![]() ![]()
![]() |
#2288 |
Zakorzenienie
|
Mgielka Gloriowa
![]() Mam juz weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Życzenia zdrowia przesyłam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Raczkowanie
|
DKNY be delicious
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Wtajemniczenie
|
A ja nieodmiennie od kilku dni, tzn od poniedziałku DV
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zadomowienie
|
Dziś dla przekory JLo Love at first glow
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | ||||
Zakorzenienie
|
Nola gratuluję Smoka w czerwonym flakonie. Sama taki mam i rozumiem Twoją radość.
-------------------------- Cytat:
Praca w słuchawkach w moim przypadku nie wchodzi w grę. ![]() Cytat:
Nawiązując jednak do tego o czym piszesz...Oczywiście i ja cenię inteligentnych, błyskotliwych rozmówców, takich, którzy faktycznie mają coś do powiedzenia, a nie tylko zapełniają przestrzeń słowami. Nic mi nie poprawia humoru, jak dobra konwersacja w dobrym towarzystwie. Sama milczkiem nie jestem i nigdy nie byłam, a w towarzystwie, które mi nie odpowiada staram się najczęściej nie przebywać. Cytat:
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia. EOT Cytat:
![]() ![]() --------------- Czeka mnie przyjemna kąpiel w Lushowych oparach, a potem będzie Wenge. Miłego popołudnia i wieczoru ![]()
![]() |
#2295 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Herbata, miętówki, świerkowe igiełki? Chyba nie tego oczekujecie, prawda? ![]() Mnie się ten zapach jednak bardzo spodobał. Jestem po testach nadgarstkowych i teście globalnym. Pozytywnie nastrająca zieleń, miętowe orzeźwienie, pikantne iskierki, aromat świeżej choinki, herbaciany dymek, palone drewnienka. Nosiły się świetnie ![]() ![]() Jestem ciekawa opinii innych osób o Jade. Podejrzewam, że zapach zbierał będzie baty, zupełnie tak samo jak ukochany przeze mnie Amethyst ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
ani trochę
![]() służę próbką ![]() Homyku: czy przez te igiełki choć trochę podobny do Hinoki? Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2008-11-14 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -------------- Dzisiaj Chergui z własnego flakonika ![]() ![]()
![]() |
#2299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jak już się tutaj dyskusja wywiązała, to ja też się wypowiem, co mi tam ![]() Do gaduł raczej nie należę, wolę słuchać, zwłaszcza, jak ktoś mądrze prawi. Jednak nieprzerwane słowotoki, czy monologi okropnie mnie męczą i nudzą. Tak w prawdziwym życiu, jak i w sieci. Nastawiam się na dialog po prostu, a jak sytuacja pozwala i jestem z kimś naprawdę blisko, to lubię sobie pomilczeć nawet i wcale nie jest to kłopotliwe dla żadnej ze stron ![]() Lubię dialog, lubię mieć poczucie, że ktoś mnie słucha, a nie tylko miele wiadomo czym. Miałam kiedyś koleżankę, która miała do mnie żal, że nie znajduję dla niej już tak dużo czasu jak kiedyś (praca, itd, itp.). Napisała mi smsa - w skrócie: jak mam coś do niej, to mam jej powiedzieć...Chciałam odpisać: Droga M., weź pod uwagę, że nie wszystkie rzeczy na tym świecie dzieją się z Twojej przyczyny. Oczywiście tak nie napisałam, ale jak się spotkałyśmy (bardzo nalegała) to znowu było ja, mnie...odmieniane przez wszystkie przypadki. Chromolę taką przyjaźń ![]() Tu na forum nie biorę udziału w wielu dyskusjach z różnych przyczyn: z braku czasu, braku ochoty, braku czegoś tam ;-)) Zazwyczaj po prostu nie mam nic ciekawego do powiedzenia ![]() I kto tu pisał, że nie jest gadułą ... Dzisiaj Gaiac (Pawle, buziaki raz jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba musze sie nad soba powaznie zastanowic ![]() Kijanko lubie czytac to co piszesz na temat perfum ![]() -------------------- Etra Magot
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
Nieco podobny w odbiorze. Też mi się od razu skojarzył z Hinoki i jeszcze z Menthe Fraiche Heeley.
Agaa, w takim razie już proszę o napisanie słówka na temat obu tych zapachów ![]() Wiesz, Jade mają też coś z Un The au Sahara ![]() ![]() ![]() Edytowane przez homyk Czas edycji: 2008-11-14 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak też może być prawda? ![]() I tak chyba bywa najczęściej.... codziennie dolatujące do mnie głosy z telewizorni utwierdzają mnie w tym przekonaniu. Dla mnie ważne jest robienie miejsca drugiemu - także umiejętnością słuchania, i także - czasem- swoim milczeniem. No ale to forum przecież, jesteśmy tu po to, żeby się trochę powymieniać zdaniami. ![]() Kończę offa ![]()
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2008-11-14 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
jakby nikt biedaka nie chciał to przygarnę
![]() pachnąc DV zdałam wewnętrzny egzamin z teorii, na prawo jazdy, wielkiego powodu do dumy nie ma, bo testy są naprawdę bardzo łatwe ale mam powód do radości, więc się cieszę i jeszcze dopsikam ![]() od poniedziałku mam jazdy |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zadomowienie
|
Wczoraj i dzisiaj Today
![]()
#2307 |
Zakorzenienie
|
hypnotic Poison
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
W dzień była Lola edp
![]() Na wieczór doprawiłabym się czymś, jednak tak pięknie pachnie mi polar pozostałością Elixir EDM że żal mi go z czymś mieszać (a próbka się skończyła ![]()
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja takze lubie gwar i nie przepadam za mrukami, zwlaszcza takimi ostentacyjnie odcinajacymi sie od towarzystwa. Jednak nie lubie przebywac z osobami, ktore kompuls popycha do wypowiadania sie na kazdy temat i to zawsze w pierwszej osobie. Meczy mnie ciagle: "ja, ja, ja", odmieniane przez wszystkie przypadki. Tak juz mam, ze nie lubie egocentrykow, ktorzy kazda rozmowe sprowadzaja do siebie- ktos zali sie, ze zostal okradziony, przezyl wypadek, a taki skoncentrowany na sobie osobnik zawsze przytoczy swoja historie, jego zdaniem bardziej dramatyczna ![]() Nie lubie tez gadania, dla samego gadania- a truizmy, wyglaszane nawet najpieknieszym jezykiem, budza moje zazenowanie. ![]() Co do przytoczonego przez Ciebie zdania Bacona, o ile sie nie myle brzmi: "Milczenie jest cnota glupcow"(Silence is the virtue of fools) i w takiej formie nabiera diametralnie innego wydzwieku. Okreslenie "sztuka"- sugeruje iz milczenie jest wytworem jakiejs celowej dzialalnosci i czyms co swiadomie doprowadza sie do stanu, najczesciej, doskonalszego- podczas gdy cnota- jako cecha charakteru jest rzecza czesto niezalezna od woli czy wrodzona. I w takim kontekscie czyz nie jest prawda, ze jesli ktos jest przyslowiowo "glupi" najbardziej pozytywna cecha, w jego przypadku jest wlasnie "milczenie"- czyli oszczedzenie otoczeniu glupich wypowiedzi ? ![]() Ja sama kieruje sie natomiast slowami Pitagorasa: Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia- poniewaz mysle, ze trzeba miec w sobie sporo dojrzalej "madrosci", aby samokrytycznie ocenic czy w danym momencie nasza wypowiedz przynosi ze soba cokolwiek korzystnego czy jest dla kogos wazna, pomocna, po prostu niezbedna- czy bedzie czcza paplanina, zaspokojeniem naszej potrzeby wymadrzenia sie... Mam nadzieje, ze napisalam jasno ![]() --------------------------------- Mialam dzisiaj bardzo wazne, oficjalne i smiertelnie(nomen omen) powazne spotkanie, od ktorego zalezaly dalsze losy mojej kolezanki. Musialam byc stanowcza, profesjonalna, twarda i chlodna, w czym pomoglam sobie oficjalnym strojem, (elegancka garsonka, prawie 10cm obcasy) oraz najbardziej neutralnym zapachem, jaki posiadam w kolekcji: Cerruti 1881. Udalo sie- cel osiagniety, kolezanka bezpieczna ![]() --------------------------- Tak bardzo wzielam sobie do serca opisy na temat dolegliwosci synka Sabbath, ze az w nocy mialam koszmary- snilo mi sie, ze Ivo byl pod moja opieka i mial problemy z oddychaniem ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, ze Maly czuje sie juz lepiej ![]() -------------------------------- Musze sie zrelaksowac, a w tym najlepiej pomoze mi seans w kinie i Bond. James Bond. ![]() Nie wiem czym bede pachniala, ale zapewne wybiore cos nieinwazyjnego ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2008-11-14 o 17:07 Powód: Napisalam "Ciebie" z malej litery:o |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Zadomowienie
|
Zaraz po prysznicu testy: Idole de Lubin i French Lover.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.