Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-14, 17:14   #2311
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV)

Ja chyba nie potrafię ascetycznie milczeć... I dlatego nieprzyzwoicie korci mnie, żeby powiedzieć jak minął mi pierwszy dzień w pracy w pewnym miejscu

Dzisiaj miałam wpaść na 4 godziny, przejść wewnętrzne szkolenie, nauczyć się metkować, fejsować i podglądać bardziej doświadczone koleżanki. Jestem ubrana na firmowo i tak naprawdę nikt nie zwraca uwagi na to, że na identyfikatorze między imieniem a stanowiskiem mam małymi literami "uczę się" i jestem traktowana jak każda inna konsultantka
Na przykład cierpliwie przez dobre 20 minut doradzałam pani przy zakupie różowego błyszczyka z wyraźnymi drobinkami (pani przy okazji stwierdziła, że mam takie ładne usta, że żadnych błyszczyków nie potrzebuję - czym mnie trochę zaskoczyła ). No i oczywiście już zdążyłam przyczynić się do zakupu Zgadnie ktoś czego ? L'eau par Kenzo, jedna Max Mara oraz The Icebreg Fragrance , tusz Masterpiece i kilka pielęgnacyjnych drobiazgów Dzisiejszy dzień jeszcze nie liczy mi się do wypłaty - zarabiać zaczynam od jutra (nie mogę się doczekać ).

Poznana dziś koleżanka (hostessa) zdradziła mi, że podobno kierownictwo jest pod bardzo dużym wrażeniem

Pachniałam dziś Vanille Aoud. A od jakichś dwóch godzin L'or. Ktoś rozwalił tester i próbowałam go doprowadzić do porządku
Stary 2008-11-14, 17:29   #2312
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ja chyba nie potrafię ascetycznie milczeć... I dlatego nieprzyzwoicie korci mnie, żeby powiedzieć jak minął mi pierwszy dzień w pracy w pewnym miejscu

Dzisiaj miałam wpaść na 4 godziny, przejść wewnętrzne szkolenie, nauczyć się metkować, fejsować i podglądać bardziej doświadczone koleżanki. Jestem ubrana na firmowo i tak naprawdę nikt nie zwraca uwagi na to, że na identyfikatorze między imieniem a stanowiskiem mam małymi literami "uczę się" i jestem traktowana jak każda inna konsultantka
Na przykład cierpliwie przez dobre 20 minut doradzałam pani przy zakupie różowego błyszczyka z wyraźnymi drobinkami (pani przy okazji stwierdziła, że mam takie ładne usta, że żadnych błyszczyków nie potrzebuję - czym mnie trochę zaskoczyła ). No i oczywiście już zdążyłam przyczynić się do zakupu Zgadnie ktoś czego ? L'eau par Kenzo, jedna Max Mara oraz The Icebreg Fragrance , tusz Masterpiece i kilka pielęgnacyjnych drobiazgów Dzisiejszy dzień jeszcze nie liczy mi się do wypłaty - zarabiać zaczynam od jutra (nie mogę się doczekać ).

Poznana dziś koleżanka (hostessa) zdradziła mi, że podobno kierownictwo jest pod bardzo dużym wrażeniem

Pachniałam dziś Vanille Aoud. A od jakichś dwóch godzin L'or. Ktoś rozwalił tester i próbowałam go doprowadzić do porządku
Endżi, milczec na taki temat to grzech Gratuluje i zycze rownie udanych nastepnych dni
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 17:34   #2313
Basia39
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba nie potrafię ascetycznie milczeć... I dlatego nieprzyzwoicie korci mnie, żeby powiedzieć jak minął mi pierwszy dzień w pracy w pewnym miejscu ...................
Również gratuluję
Gołym okiem widać, że odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu
Basia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 17:39   #2314
renia30
Zakorzenienie

MP Eliksir.

renia30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 17:42   #2315
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Sabbath, niedobra Ty! A przecież mnie ten zapach nie interesował, nic a nic!
Życzenia zdrowia przesyłam Rad, niestety, dobrych nie mam W ogóle lubię siedzieć cicho - może nie jestem w końcu najmądrzejsza
A ja nie napisałam, że jeśli ktoś siedzi cicho, to widocznie nie jest madry, tylko że nawet jesli jest najmądrzejszym człowiekiem na świecie - jesli milczy mogę nie mieć okazji tego docenić.

Co do zapachu -

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Sabbath, gadulstwo mojego kolegi, polega takze na tym, że inni pracują, a on nie, bo gada. Czas leci, on go traci na monologi, ale co tam- przyjdą inni i dokończą to, czego on nie zrobił, bo przegadał połowę czasu pracy. Pomijając fakt, że głośne i w jego opinii zabawne zachowanie jest często nie na miejscu. Nie tylko ze względu na uciążliwość dla współpracowników, a może i ten fakt jest najmniej istotny.

Praca w słuchawkach w moim przypadku nie wchodzi w grę.
Mariolu, ja nie polemizuję z tym, że to uciążliwe - widzę, że jest. No i dodatkowo nieróbstwa nie znoszę, szczególnie kiedy ktoś inny potem musi za owego nieroba odpracowywać.
Współczuję. A z tymi słuchawkami - tak myslałam, że to niemożliwe będzie.

Cytat:
Sabath, faktycznie ja o czym innym.

Nawiązując jednak do tego o czym piszesz...Oczywiście i ja cenię inteligentnych, błyskotliwych rozmówców, takich, którzy faktycznie mają coś do powiedzenia, a nie tylko zapełniają przestrzeń słowami. Nic mi nie poprawia humoru, jak dobra konwersacja w dobrym towarzystwie. Sama milczkiem nie jestem i nigdy nie byłam, a w towarzystwie, które mi nie odpowiada staram się najczęściej nie przebywać.

Do mnie bardziej przemawiają inne:

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia.
Tak szczerze - myślę, że tu się spotkałyśmy w tych rozważaniach.

Cytaty doskonałe, szczególnie pierwszy.

Znów coś przytoczę niedokładnie (bo w poprzednim cytacie się przeklawiaturzyłam), ale gdzieś wyczytałam (jak to brzmi!), że jesli głupiec milczy, zawsze jest nadzieja na to, że to mądre milczenie. Jeśli się odezwie - rozwiewa wątpliwości.

Cytat:
Od siebie dodam i nie będę milczeć nie tylko perfumy, ale również dezodoranty, pachnace proszki do prania i płyny do płukania, generalnie wszystko, co pachnie
Dziękuję.
Tu jestem ostrożna. Używamy delikatnych proszków, z płynów do płukania zrezygnowałam, dezodorantów uzywam sporadycznie i tylko bezzapachowych. W przypadku perfum - no cóż... Nie pomyślałam.

Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość
Rawito, Sabbath, jeśli liczycie, że jest to coś na miarę wielbionego przez wszystkich Rock Crystal, czy Black Tourmaline to rozczarujecie się niestety.

Herbata, miętówki, świerkowe igiełki? Chyba nie tego oczekujecie, prawda?

Mnie się ten zapach jednak bardzo spodobał. Jestem po testach nadgarstkowych i teście globalnym. Pozytywnie nastrająca zieleń, miętowe orzeźwienie, pikantne iskierki, aromat świeżej choinki, herbaciany dymek, palone drewnienka. Nosiły się świetnie

Jestem ciekawa opinii innych osób o Jade. Podejrzewam, że zapach zbierał będzie baty, zupełnie tak samo jak ukochany przeze mnie Amethyst
Nie spodziewam się wiele. Przynajmniej nie tego, że będzie w moim stylu - pisałam już, że będzie "niemój". Z Twojego krótkiego opisu wnioskuję, że moje przewidywania się sprawdzą. Cieszy jednak, że bedzie to zapach ciekawy, z duszą, "jakiś". Czyli bynajmniej nie porażka - nie wszystko, co "niemoje" jest nieatrakcyjne.

Dziękuję Homyczku.

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Tylko bieda jest z tym, że głupek może być przekonany o swojej asolutnej mądrości, więc będzie głosił swoje, natomiast mądry ma duże wątpliwości co do swojej mądrości, więc będzie milczał.
Tak też może być prawda?
I tak chyba bywa najczęściej.... codziennie dolatujące do mnie głosy z telewizorni utwierdzają mnie w tym przekonaniu.

Dla mnie ważne jest robienie miejsca drugiemu - także umiejętnością słuchania, i także - czasem- swoim milczeniem.

No ale to forum przecież, jesteśmy tu po to, żeby się trochę powymieniać zdaniami.
Kotuś, ja się pomyliłam przy cytacie. Miałam napisać, że "Milczenie jest cnotą głupców" i tak tez ten cytat myślałam.
Tylko wówczas oddaje on to, co zamierzałam powiedzieć, bo przez to przeklawiaturzenie sama wykrzywiłam sens swojej wypowiedzi.
Chodziło mi o to, że jesli ktos nie ma nic mądrego ani ciekawego do powiedzenia, to cnotą jest, jesli potrafi zmilczeć. jeśli zaś ma w rekawie mnóstwo ciekawostek i anegdot - niechże mówi!
Czyli w sumie napisałam to samo, co Mariola.

I to świetnie koresponduje z tym, o czym Ty wspomniałaś. Bo czasem rzeczywiście mądry człowiek ma "wątpliwości" albo po prostu jest nieśmiały. Wówczas odkrycie takiej milczącej dotąd skarbnicy wiedzy bya niezwykłe. Aż żal myśleć, ilu takich skarbnic nigdy nie odkryję...

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Sabb- mysle, ze nie do konca piszemy o tym samym.
Ja takze lubie gwar i nie przepadam za mrukami, zwlaszcza takimi ostentacyjnie odcinajacymi sie od towarzystwa. Jednak nie lubie przebywac z osobami, ktore kompuls popycha do wypowiadania sie na kazdy temat i to zawsze w pierwszej osobie. Meczy mnie ciagle: "ja, ja, ja", odmieniane przez wszystkie przypadki. Tak juz mam, ze nie lubie egocentrykow, ktorzy kazda rozmowe sprowadzaja do siebie- ktos zali sie, ze zostal okradziony, przezyl wypadek, a taki skoncentrowany na sobie osobnik zawsze przytoczy swoja historie, jego zdaniem bardziej dramatyczna
Nie lubie tez gadania, dla samego gadania- a truizmy, wyglaszane nawet najpieknieszym jezykiem, budza moje zazenowanie.
Jestem w trudnej sytuacji, bo nie mam jak polemizować.
Masz oczywiście rację, taka licytacja, na zasadzie "a mój mąż jest wyzszy..." to nie jest rozmowa. To, w najlepszym przypadku, dwa przeplatające się monologi.
Trudno jest "rozmawiać" z kimś, kto zupełnie nie jest zainteresowany tym, co ma do powiedzenia ktokolwiek, poza nim samym.

Co zas do truizmów - czasem dobrze jest usłyszeć "bedzie dobrze" nawet jesli nie jest to szczególnie odkrywcze zdanie.

Cytat:
Co do przytoczonego przez Ciebie zdania Bacona, o ile sie nie myle brzmi: "Milczenie jest cnota glupcow"(Silence is the virtue of fools) i w takiej formie nabiera diametralnie innego wydzwieku. Okreslenie "sztuka"- sugeruje iz milczenie jest wytworem jakiejs celowej dzialalnosci i czyms co swiadomie doprowadza sie do stanu, najczesciej, doskonalszego- podczas gdy cnota- jako cecha charakteru jest rzecza czesto niezalezna od woli czy wrodzona.
I w takim kontekscie czyz nie jest prawda, ze jesli ktos jest przyslowiowo "glupi" najbardziej pozytywna cecha, w jego przypadku jest wlasnie "milczenie"- czyli oszczedzenie otoczeniu glupich wypowiedzi ?

Ja sama kieruje sie natomiast slowami Pitagorasa: Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia- poniewaz mysle, ze trzeba miec w sobie sporo dojrzalej "madrosci", aby samokrytycznie ocenic czy w danym momencie nasza wypowiedz przynosi ze soba cokolwiek korzystnego czy jest dla kogos wazna, pomocna, po prostu niezbedna- czy bedzie czcza paplanina, zaspokojeniem naszej potrzeby wymadrzenia sie...
Mam nadzieje, ze napisalam jasno
Katt, dziękuję Ci za poprawienie cytatu. Jesteś jak zawsze bezbłędna.

Sama kiedy przeczytałam swoją wypowiedź zorientowałam się, że się pomyliłam i przez tę pomyłkę wypaczyłam sens swojej wypowiedzi. Już się tłumaczyłam pod Kotą.

I oczywiście zgadzam się z Twoim wyjasnieniem, tylko ja pisząc "sztuka" myslałam "cnota".

Co do męczącej paplaniny, jest ona oczywiście męcząca. I to jest tak, że zdaję sobie sprawę z tego, że czasem jest to wynik stresu, ale tak, jak napisała Mariola - w bezpośrednim kontakcie trudno to znieść.

Cytat:
---------------------------------
Mialam dzisiaj bardzo wazne, oficjalne i smiertelnie(nomen omen) powazne spotkanie, od ktorego zalezaly dalsze losy mojej kolezanki. Musialam byc stanowcza, profesjonalna, twarda i chlodna, w czym pomoglam sobie oficjalnym strojem, (elegancka garsonka, prawie 10cm obcasy) oraz najbardziej neutralnym zapachem, jaki posiadam w kolekcji: Cerruti 1881.
Udalo sie- cel osiagniety, kolezanka bezpieczna
To wspaniale, miec kogoś, kto nie tylko chce się podjąć takich trudnych rozmów, ale i wie JAK.
A swoją drogą - musiałaś wyglądać onieśmielająco.

Cytat:
Tak bardzo wzielam sobie do serca opisy na temat dolegliwosci synka Sabbath, ze az w nocy mialam koszmary- snilo mi sie, ze Ivo byl pod moja opieka i mial problemy z oddychaniem- wszystko mialam pod kontrola do czasu, gdy zaczal mi sie dusic- nie zycze nikomu takich emocji. Mnie przerazil smiertelnie sam sen, dlatego az boje sobie wyobrazic, ze mialabym to przezywac na jawie, bez mozliwosci obudzenia sie.
Mam nadzieje, ze Maly czuje sie juz lepiej
Katt,przyznaję, że sama jestem przerażona na mysl o kolejnej takiej nocy. Nie, żebym panikowała w trakcie napadów - potrafię uspokoić, czasem dość ostro zmusić do tego, żeby przestał panikować (kiedy jest w panice oddycha mu się jeszcze trudniej i nie można podać leku) ale szczerze nienawidzę tego robić. Nienawidzę bezsilności, nienawidzę tego, że moje dziecko się męczy, a ja, mimo jego wielkiego zaufania, nie potrafię zrobic tyle, ile bym chciała.
Przykro mi z powodu Twojego snu. Mnie się kiedyś śniło, że syn koleżanki tonął, a ja nie potrafiłam go znaleźć w mętnej wodzie. Obudził mnie mąż, bo krzyczałam przez sen. Pewnie miałaś podobne odczucia.
Dam znać, jak przespalismy noc. Na razie Młody ogrywam tatę w szachy.

Cytat:
--------------------------------
Musze sie zrelaksowac, a w tym najlepiej pomoze mi seans w kinie i Bond. James Bond.
Nie wiem czym bede pachniala, ale zapewne wybiore cos nieinwazyjnego
Miłej zabawy.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2008-11-14 o 17:44
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 17:43   #2316
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość
od poniedziałku mam jazdy
No to powodzenia.
Ja właśnie wróciłam z siódmej i ósmej godziny, koleś powiedział (niby w żartach), że go wykończę. W dalszym ciągu nie umiem dobrze ruszać i albo jadę środkiem, albo walę w krawężnik. Ufff.
Ale i tak znów chciał się ze mną umówić do kina

Pachnę UBV. Od 8 rano.
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 17:43   #2317
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Aniele, gratuluję i wielką karierę wróżę

Cytat:
Napisane przez melkmeisje
No to powodzenia.
Ja właśnie wróciłam z siódmej i ósmej godziny, koleś powiedział (niby w żartach), że go wykończę. W dalszym ciągu nie umiem dobrze ruszać i albo jadę środkiem, albo walę w krawężnik. Ufff.

Pachnę UBV. Od 8 rano.
dziękuję i wzajemnie
obawiam się, że u mnie będzie podobnie, z tą różnicą, że instruktor nie będzie się chciał ze mną umawiać do kina

Edytowane przez taka taka
Czas edycji: 2008-11-14 o 17:46
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 17:49   #2318
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Przyznam, że zdarzają się w KWC recki, przy których malowniczo wywracam gałami ...
Papug, nie kradnij mojego znaku rozpoznawczego. Wszyscy moi znajomi, przyjaciele i bliscy zgodnie twierdzą, że jak ktoś powie lub zrobi coś bardzo niestosownego ( tak bardzo, że nie da się już tego skomentować) to ja wywracam oczami we wszystkich kierunkach. A w skrajnych przypadkach dostaję nawet dzikiego oczopląsu
Niektórzy maja z tego niezły ubaw, a inni…wiadomo. Natomiast mnie martwi to,że nawet, jeśli trzymam język za zębami, to i tak wszyscy wiedzą, co myślę. Powinnam chyba ciągle chodzić w okularach słonecznych.

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
... jak gdyby udawało się Jej przemycić w tekst nieco swojej energii.
Dobrze zauważyłaś nieco, bo gdyby udało mi się przemycić więcej, to…mogłoby to się dla mnie skończyć tak
Cytat:
Napisane przez agaa13 Pokaż wiadomość
Dzisiaj Chergui z własnego flakonika( tzn odlewkowego własnego flakonika ale zawsze cieszy)
Agaa, gratuluję

Cytat:
Endżi, milczec na taki temat to grzech Gratuluje i zycze rownie udanych nastepnych dni
Aniele, Kattarina dobrze mówi Jak czytam Twoje opisy, to czuje się, jakbym była tam razem z Tobą i zbierała odłamki flakonu L’ or.

Jutro wybieram się na spotkanie z moimi przyjaciółkami, dla których ostatnio nie miałam zbyt wiele czasu. Będziemy piły alkohol, objadały się ciastkami i o rzeczach ważnych i tych zdawałoby się nieistotnych. Wiadomo, ja specjalizuję się w tym drugich

Doprawiłam się FdB.

Melkmeisje, trzymam za Ciebie

Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Czas edycji: 2008-11-14 o 17:58
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 17:52   #2319
BeYourself
Zadomowienie

Było Douce Amere, na wieczorne wyjście będzie najprawdopodobniej Musc Ravageur.

BeYourself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 17:59   #2320
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie napisałam, że jeśli ktoś siedzi cicho, to widocznie nie jest madry, tylko że nawet jesli jest najmądrzejszym człowiekiem na świecie - jesli milczy mogę nie mieć okazji tego docenić.
Sabbath, cieszę się, że to wyjaśniłaś, bo już miałam ochotę śmiertelnie się obrazić (jako jedna z tych potencjalnie "mądrych inaczej" małomównych) .

W temacie wspomnienie porannego MUST w duecie z boskim Kyoto
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 18:00   #2321
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Może ja trochę nie o tym, ale ja chyba lubię gaduły. Oczywiście nie w przypadku, kiedy (jak to zaznaczyłaś) gadanie ich jest nudne, ale nudnych ludzi nie lubię bez względu na to, czy gadają, czy milczą.
Ja sobie kombinuję, że jeśli mam ochotę pomilczeć - mogę sobie zawsze pomliczeć w domu, kiedy zaś jestem w towarzystwie - męczy mnie osoba siedząca vis a vis w knajpie czy na imprezie i milcząca uparcie albo cedząca pojedyncze zdania.
Może i tacy ludzie mają dużą wiedzę i poczucie humoru, ale skąd ja mam o tym wiedzieć, jeśli milczą?
Nie, żebym uważała, że moje podejście do tej kwestii jest jedynie słusznym, ale lubię gwar rozgadanego towarzystwa. A fakt, że mam sporo znajomych mówiących nie tylko dużo, ale i ciekawie, i na ciekawe tematy, to już inna kwestia. Z resztą - to dopiero talent - mówić ciekawie o d..ie Maryni!
Wyczytałam kiedyś, że milczenie jest sztuką głupców. I ja się z tym zgadzam. Jesli kto głupi - niech milczy, wówczas ma szansę na to, że nikt nie zauważy. Ale jesli kto mądry - niech mówi.
Sabb, z jednej strony trudno mi się nie zgodzić z ww. argumentami.
A z drugiej - mam parę swoich.
Bo - już Kota napisała - może się zdarzyć, że niegłupi człowiek będzie siedział, wytrzeszczając tylko oczy, z gardłem ściśniętym z nieśmiałości, a głupek będzie nawijał w nieskończoność.
Takie pół-mądre gadanie, wygłupy, itp. mogę z dużą przyjemnością tolerować, jeśli gadają do mnie ludzie, których znam i lubię, a rzecz się dzieje raczej w knajpie, niż w okolicznościach, w których mam coś ważnego/pilnego do zrobienia (vide: kolega Marioli).
A nawet, kiedy nie mam, a np. przysiądzie się do mnie w pociągu/kawiarni osoba trajkocząca ad infinitum do telefonu/znajomych - bywa to ciężkie do wytrzymania.

I, last but not least, empirycznie - spróbowałam sobie przypomnieć kilku najdurniejszych znanych mi osobników. Stanowczo, nie są to osoby małomówne.
Cytat:
Do mnie bardziej przemawiają inne:

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
Znam i wielbię
Cytat:
Rawito, Sabbath, jeśli liczycie, że jest to coś na miarę wielbionego przez wszystkich Rock Crystal, czy Black Tourmaline to rozczarujecie się niestety.
Homyczku, Turmalin gremialnie wielbiony?
Jade jestem bardzo ciekawa.
Cytat:

Aniele, znaczy nosicie plakietki z napisem np. Marianna Uczę Się Iksińska?
Co do błyszczyków - popieram
Gratulacje wielkie!

Ciekawe, czy zajrzy do nas dzisiejsza czcigodna jubilatka...

Pachnę Chergui. Próbka mnie się kończy...
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-14, 18:09   #2322
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
pachnąc DV zdałam wewnętrzny egzamin z teorii, na prawo jazdy, wielkiego powodu do dumy nie ma, bo testy są naprawdę bardzo łatwe
ale mam powód do radości, więc się cieszę i jeszcze dopsikam

Ale będzie... jazda!
Powodzenia.

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;9717849]
Dobrze zauważyłaś nieco, bo gdyby udało mi się przemycić więcej, to…mogłoby to się dla mnie skończyć tak [/quote]

Kijano... TRY ME!

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Sabbath, cieszę się, że to wyjaśniłaś, bo już miałam ochotę śmiertelnie się obrazić (jako jedna z tych potencjalnie "mądrych inaczej" małomównych) .
Paskudniczek z Ciebie!
Cytat:
I, last but not least, empirycznie - spróbowałam sobie przypomnieć kilku najdurniejszych znanych mi osobników. Stanowczo, nie są to osoby małomówne.
Bo jak kto głupi i gadatliwy jednocześnie, to już nie pozostawia żadnych wątpliwości, co do swojej głupoty.
Jak kto głupi i milczy - zawsze jest nadzieja...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 18:17   #2323
Nola_
Zakorzenienie

Cytat:
Nola gratuluję Smoka w czerwonym flakonie. Sama taki mam i rozumiem Twoją radość.
Dzięki, Mariolu Bardzo się z niego cieszę - podczas pierwszego rzutu na zonie43 miałam dołek finansowy i strasznie żałowałam, że nie udało mi się go wtedy upolować.
Ale ostatnio pojawiła się jeszcze ta jedna sztuka...

Cytat:
Bo jak kto głupi i gadatliwy jednocześnie, to już nie pozostawia żadnych wątpliwości, co do swojej głupoty.
Jak kto głupi i milczy - zawsze jest nadzieja...
It's better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubts?

Aomassai PG.
Stary 2008-11-14, 18:18   #2324
Konto usunięte

Cytat:

Kijano... TRY ME!

Sabbath , podobno jak Bóg chce kogoś ukarać to spełnia jego życzenia. A potem pozostaje tylko Także nie kuś losu

Był kiedyś taki program Monty Pythona pod tytułem: How to irritate people?
Na naszym forum odpowiedź brzmiałaby:skrobnij reckę perfum na testowym lub KWC, najlepiej bardzo negatywną

Czas edycji: 2008-11-14 o 18:32
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 18:20   #2325
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Basia39 Pokaż wiadomość
Również gratuluję
Gołym okiem widać, że odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu
Cytat:
Aniele, gratuluję i wielką karierę wróżę
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;9717849]Aniele, Kattarina dobrze mówi Jak czytam Twoje opisy, to czuje się, jakbym była tam razem z Tobą i zbierała odłamki flakonu L’ or. [/quote] Dziękuję ślicznie dziewczyny kochane

Ciociu, w L'or się rozpierniczył atomizer. Za to w drobny mak poszły dziś na raz trzy Mexx'y. Ale... pachniało

Tako, u mnie w domu śmieją się, że zrobię karierę jako sklepowa Uroczy są
Wypatruj listonosza my Dear
Cytat:
Napisane przez kijanka
Jutro wybieram się na spotkanie z moimi przyjaciółkami, dla których ostatnio nie miałam zbyt wiele czasu. Będziemy piły alkohol, objadały się ciastkami i o rzeczach ważnych i tych zdawałoby się nieistotnych. Wiadomo, ja specjalizuję się w tym drugich
Ciociu, udanego spotkania. Zazdraszczam

Cytat:
Aniele, znaczy nosicie plakietki z napisem np. Marianna Uczę Się Iksińska?
Co do błyszczyków - popieram
Gratulacje wielkie!
Identyfikator taki Moje imię, pod spodem "uczę się" a pod spodem "konsultantka ds. urody". Zapytałam jak długo będę musiała akceptować to "uczę się" na mojej piersi, ale całe szczęście kochana kierowniczka powiedziała, że tylko do momentu aż poczuję się pewnie. Chyba po weekendzie pójdę po zmodyfikowaną plakietkę

Papuuug, a gdzie Ty moje usta widziałaś z bliska ?

Dobra, nie gadajmy już o moich dzisiejszych przeżyciach bo znów się skrępuję i zamknę w sobie

Teraz pachnę bezbłędnie relaksującą mnie Sephorą Brown. Mrrrrr...

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2008-11-14 o 18:36
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-14, 18:27   #2326
Helge Wodnica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Helge Wodnica Pokaż wiadomość
Roma. Dziś wyczułam woń starych ziołowych landrynek, co mi się nawet podoba.
Znów Roma, ale tym razem mogę stanowczo powiedzieć, że są to "stare ziołowe karmelki".
Stary 2008-11-14, 18:35   #2327
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Nieco podobny w odbiorze. Też mi się od razu skojarzył z Hinoki i jeszcze z Menthe Fraiche Heeley.

dziekuję więc będę szukać próbki

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 18:36   #2328
Konto usunięte

Cytat:
[font=Verdana][font=Verdana] Ciociu, udanego spotkania. Zazdraszczam

..
Aniołku, dziękuję pięknie Jedną lampkę wina wypiję za Twoje powodzenie w pracy
Stary 2008-11-14, 18:36   #2329
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez taiwa Pokaż wiadomość
-Czemuż to czemuż, ja mam tyle zajęć w piątki i w soboty....?
-Bo taką masz prace głupia babo- tak powinna brzmiec odpowiedź

Cytat:
pachnąc DV zdałam wewnętrzny egzamin z teorii, na prawo jazdy, wielkiego powodu do dumy nie ma, bo testy są naprawdę bardzo łatwe
Powodzenia

Cytat:
Ale to było do przewidzenia, że doskonale dasz sobie radę Gratuluję i życzę wszystkiego dobrego w nowej "roli"

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
A coś na przeszkodzie stoi?

---

Nie pachnę jeszcze, słabo mi i pragnę oświadczyć, że alkohol to zło. I papierosy to też zło

W kwestii "mówienie/milczenie", zaliczam się do osób, które są (podobno ) całkiem niezłymi słuchaczami, któremu znajomi lubią zwierzać się, wyżalić czy po prostu wygadać. Z natury jestem małomówny (chociaż jako dziecko, buzia mi się nie zamykała ), nie lubię rozmów o niczym, mówienia dla mówienia, pustego słowotoku. Nie odzywam się, gdy nie znam się na rzeczy, gdy nie mam nic do powiedzenia. Często jednak łapię się na tym, że, chcąc coś powiedzieć, myślę sobie "a kogo obchodzi twoje zdanie?", i zwyczajnie nie mówię nic Czasami kumpel zarzuca mi, że "nic nie mówię", ale często nie zdążę dokończyć zdania, a tu "a wiesz co ja..." Poza tym nie lubię mówić o sobie
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-14, 18:43   #2330
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
A coś na przeszkodzie stoi?
To że facet późno kończy pracę, a ja mam pewne ograniczenia związane z wieczornym wychodzeniem i późnym wracaniem (mieszkam aktualnie w internacie i zaostrzyli nam jakiś czas temu regulamin )
A tak poza tym, to nic by nie stało na przeszkodzie. Dlatego żałuję i rozkminiam właśnie, jak i kiedy się wyrwać Nie jest to niemożliwe, ale wymaga dużo przekrętów i kombinowania, a tego się nie da zorganizować do dziś
Stary 2008-11-14, 18:46   #2331
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Aniolku nie bylo innej opcji wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu ,gratuluje

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 18:48   #2332
Kattarina
Zakorzenienie

Sabb- ciesze sie, ze jednak sie zgadzamy w kwestii milczenia i gadulstwa
Cytat:
To wspaniale, miec kogoś, kto nie tylko chce się podjąć takich trudnych rozmów, ale i wie JAK.
A swoją drogą - musiałaś wyglądać onieśmielająco.
Wygladalam, ale ktora kobieta o wzroscie 190cm, (na obcasach mialam wlasnie tyle) by nie wygladala
A tak powaznie- zawsze czuje sie pewniej broniac kogos, zwlaszcza gdy jestem przekonana, ze zostal potraktowany niesprawiedliwie i zmiazdzyly go tryby wielkiej machiny biurokracji. W takich momentach czuje jak rosna mi skrzydla i wpadam w cos w rodzaju transu, do tego stopna, ze gdy slysze swoj glos, dziwie sie, ze to ja tak madrze mowie.
Gdyby rozprawa dotyczyla mnie, zapewne nie wytoczylabym az takich argumentow i glupio byloby mi uderzyc w patetyczne tony.(a dzisiaj tak pojechalam, ze sponanicznie wyglasilam fragmenty obrony Sokratesa, (w oryginale of kors)

Cytat:
Katt,przyznaję, że sama jestem przerażona na mysl o kolejnej takiej nocy. Nie, żebym panikowała w trakcie napadów - potrafię uspokoić, czasem dość ostro zmusić do tego, żeby przestał panikować (kiedy jest w panice oddycha mu się jeszcze trudniej i nie można podać leku) ale szczerze nienawidzę tego robić. Nienawidzę bezsilności, nienawidzę tego, że moje dziecko się męczy, a ja, mimo jego wielkiego zaufania, nie potrafię zrobic tyle, ile bym chciała.
Przykro mi z powodu Twojego snu. Mnie się kiedyś śniło, że syn koleżanki tonął, a ja nie potrafiłam go znaleźć w mętnej wodzie. Obudził mnie mąż, bo krzyczałam przez sen. Pewnie miałaś podobne odczucia.
Dam znać, jak przespalismy noc. Na razie Młody ogrywam tatę w szachy.
Fajnie, ze juz jest lepiej.
A sen byl rzeczywiscie manifestacja moich wszystkich lekow- bo nie dosc, ze to czyjes dziecko, (zatem brzmie odpowiedzialnosci bylo niewyobrazalne), to jeszcze znajdowalam sie na czyms w rodzaju wyspy, w zdezelowanej chacie, otoczona woda i egipskimi wrecz ciemnosciami. I jakby tego bylo malo- nie mialam na oczach soczewek kontaktowych, wiec moja slepota poglebila panike
To byla chyba reakcja mojej podswiadomosci na stres przed decydujaca rozmowa.
Cytat:
Miłej zabawy.
Dzieki.

Jestem pewna, ze wieczor bedzie udany, poniewaz po pierwsze primo- lubie Bonda, w kazdym wcieleniu, a po drugie primo wskakuje w moje ukochane ciuchy, (czyli dopasowany golfik, czarna mini i wysokie sznurowane buty) i po kinie zahaczymy pewnie o pub

Edytowane przez Kattarina
Czas edycji: 2008-11-14 o 18:49
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 18:59   #2333
Anuschka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Nie pachnę jeszcze, słabo mi i pragnę oświadczyć, że alkohol to zło. I papierosy to też zło

Zapamiętam sobie.
Miłego wieczoru
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-14, 18:59   #2334
rozwydrzona
Zadomowienie

melkmeisje, nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę! a moj instruktor ma od niedawna zone
aniołku, jak ja bym chciała, żeby w moich drogeriach i innych sklepach pracowały tak obeznane osoby... i nie dziwię się wcale, że szefostwo jest zadowolone.
ostatnio w perfumerii mama testowała Tresora i na półeczce (ale daleko była, więc nie dopatrzyłam podpisów) stały dwie wersje, jedna normalna, druga w ciemniejszym pudełku. na co pani ekspedientka zauważyła, że to tylko limitowana wersja wydana na lato i nie różnią się w zapachu nic a nic

dziś pachnę wyjątkowo Darlingowo
rano Darling (szybko wzięłam, bo stał obok, a musiałam biec na autobus),
wieczorem Sexy Darling... i myślę o nabyciu jakiejś 30steczki co najmniej

Edytowane przez rozwydrzona
Czas edycji: 2008-11-14 o 19:04
rozwydrzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 19:03   #2335
Konto usunięte

Cytat:
A tak powaznie- zawsze czuje sie pewniej broniac kogos, zwlaszcza gdy jestem przekonana, ze zostal potraktowany niesprawiedliwie ... W takich momentach czuje jak rosna mi skrzydla i wpadam w cos w rodzaju transu...Gdyby rozprawa dotyczyla mnie, zapewne nie wytoczylabym az takich argumentow i glupio byloby mi uderzyc w patetyczne tony.(a dzisiaj tak pojechalam, ze sponanicznie wyglasilam fragmenty obrony Sokratesa, (w oryginale of kors)
Katt, rozumiem o czym mówisz, ja co prawda nie pojechałabym Sokratesem, ale... gdy jestem świadkiem niegodziwości mam ochotę kazać osiodłać konia, włożyć zbroję i trzymając miecz w dłoni ruszyć komuś z odsieczą
Stary 2008-11-14, 19:08   #2336
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anuschka Pokaż wiadomość

Miłego wieczoru
Wzajemnie Anuschko

P.S. Proszę o połączenie postów. Przepraszam.

Czas edycji: 2008-11-14 o 19:09
Stary 2008-11-14, 19:13   #2337
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;9717849]Papug, nie kradnij mojego znaku rozpoznawczego. Wszyscy moi znajomi, przyjaciele i bliscy zgodnie twierdzą, że jak ktoś powie lub zrobi coś bardzo niestosownego ( tak bardzo, że nie da się już tego skomentować) to ja wywracam oczami we wszystkich kierunkach. A w skrajnych przypadkach dostaję nawet dzikiego oczopląsu
Niektórzy maja z tego niezły ubaw, a inni…wiadomo. Natomiast mnie martwi to,że nawet, jeśli trzymam język za zębami, to i tak wszyscy wiedzą, co myślę. Powinnam chyba ciągle chodzić w okularach słonecznych.
[/quote]

Kijanko, możemy podać sobie dłonie Jestem równie niedyplomatyczna i to chyba nieuleczalne, niestety. Najgorzej, kiedy banialuki opowiada zwierzchnik - nawet wtedy nie udaje mi się opanować przewracania oczami...

U mnie Dune i znowu zarobiłam komplement

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 19:14   #2338
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Mnie też się zdarza do nich należeć
Ale bywają okazje albo tematy, kiedy gadam, gadam i gadam

Pachnę znowu miksem Katt, czyli Dzonghką zmieszaną z BC
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 19:14   #2339
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
melkmeisje, nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę! a moj instruktor ma od niedawna zone
No a mój właśnie dzwonił i wygląda na to, że też się jutro wybiorę na Bonda
Jeszcze się zastanawiam, czy nie powinnam mieć oporów, ale w sumie, co mi szkodzi (Jeszcze żebym tak wiedziała, ile on w ogóle ma lat...
Stary 2008-11-14, 19:14   #2340
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Margot
Dziekuje

Cytat:
Margot, Siostrzyco Koronowana, mam nadzieję, że już jest trochę lepiej. Wysyłam wirtualny uścisk.
Nie wiem, czy jest lepiej, doszłam właśnie do wniosku, że ktoś chyba żeruje na pewnych cechach mojej osobowości, ale stwierdziłam, że się nie dam, najwyzej się trochę czasem pożalę. Ale dzięki Waszym wszystkim ciepłym słowom otuchy jest mi naprawdę łatwiej utrzymac się w pionie. Dobrze, ze jesteście, dziękuję

Cytat:

Aniołku, gratulacje a co do wytłuszczonego - jakoś mnie to nie dziwi, wreszcie im się trafił ktos, kto ma prawdopodobnie większe pojęcie o temacie niż ogół personelu

Cytat:
jakby nikt biedaka nie chciał to przygarnę

Takuś, to zycze wyrozumiałego instruktora i duzo przyjemnosci z jeżdzenia!

Żeby nie było samych offtopów to napiszę, ze zamierzam pachnieć na noc czymś słodkim i uspokajajacym, prawdopodobnie Nieprzyzwoitką.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości