|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Seks W Wielkim Mieście
Serial jest przeboski
Filmu nie oglądałam, jakoś nie miałam kiedy;/.Jestem WIELKĄ fanką. Pozdrawiam
„She´s Miss California, hottest thing in West LA. House down by the water, sails her yacht across the bay. Drives a Marinello, Hollywood´s her favorite scene. Loves to be surrounded with superstars that know her name..” |
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
oglądam serial i bardzo mi się podoba
chociaż bardziej przypadły mi do gustu "gotowe na wszystko" ![]() Filmu nie widziałam ale mam zamiar obejrzeć
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
uwielbiam ten serial, jestem chyba uzależniona od Carrie i Pana Biga
Film oglądałam...no, jak dla fanki to 5 +
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
Film fajny, serial swietny. Ogladam na TVNie, Comedy. Uwielbiam wszystkie bohaterki, NYC, ich ciuchy...Jak dla mnie to ten serial moglby leciec bez przerwy
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Cream popieram ! stanowczo za mało sezonów! milion powtórek oglądałam, ba - oglądam je nadal
na tvn i na comedy i zgrane mam wszystkie na płytkach. z tym że ja jestem fanką związku Carry i Aidana. a z bohaterek to chyba Samanta jest the best!
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem wielka fanka serialu.
Tylko one ciagle tam cos jedza a takie fajne figury maja. Takie sniadanka jak one tam czasem jadaja w knajpce to chyba pokrywaja 3/4 dziennego zapotrzebowania na kalorie
|
|
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się,że już jest podobny wątek,bo wypowiadałam się w nim...
Ale tak - oglądam serial ( na tvn'ie i comedy central -- 2 odcinki po 22 5 dni w tygodniu ).Filmu jeszcze nie oglądałam,ale przymierzam się.
|
|
|
#68 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
raz im się zdarzyło jeść w restauracji z surowym jedzieniem, a tak... no nie wiem. Chyba że Miranda i jej pochłanianie ciasta czekoladowego, ciasta z napisem I LOVE YOU, czy lukrowanych pączków (szt.1) z kolesiem od "zrzucania wagi" ![]() Ja mam znowu fazę na SATC. Zazwyczaj pomijając sezon 1 i 2, wchodzę w 3 i docieram do końca 6. Czy to już uzależnienie, drogie Bravo?
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
A same cosmopolitany to ile maja kcal?
![]() Chyba sobie obejrze wszystkie odcinki od poczatku, a potem film. Ksiazke przeczytalam i troche sie zawiodlam. Carrie opiekujaca sie kwiatkami i o ile dobrze pamietam gotujaca?
|
|
|
|
|
#70 |
|
... choć nie Westwood
|
Postacie z książki nie są dokładnie tymi samymi co w serialu/ filmie. Owszem, są te nazwiska, ale osobowości czy zawody wcale nie są podobne (chyba tylko z Samanthą się zgadzało). W każdym razie ja bym nie brała tego tak dosłownie, po prostu książka była inspiracją do stworzenia serialu. Tylko inspiracją.
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Jak kupilam ta ksiazke to myslalam, ze to bedzie prawie scenariusz i zastanawialam sie po co w ogole to czytam. A tu okazalo sie, ze to jest cos zupelnie odmiennego.
Tak czy inaczej o wiele bardziej lubie serialowe bohaterki niz te ksiazkowe. Macie jakies ulubione sceny? |
|
|
|
|
#72 |
|
Rozeznanie
|
Odświeżam wątek
Zachęcona filmem oglądam serial...jestem na 12 odcinku 6 sezonu Uwielbiam wszystkie dziewczyny, a kreacje Carrie niezmiernie cieszą moje oczy Dziś zauroczyła mnie szara suknia z randki z Petrovskym... Ahh i uwielbiam Smitha...
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
ja na kilku odcinakch poprzestałam.. Filmu jeszcze nie widziałam ale się przemieżam do tego
|
|
|
|
|
#74 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
Wyjątkowo zapadła mi w pamięć sukienka z odcinka, w którym było przyjęcie zaręczynowe Mr Biga z Natashą (you're such a lovely hubble ), jasna, prosta, chyba jedwabna...I te tiulowe z Paryża |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
uwieeeelbiam
Uzależniłam się od tego serialu, wciągnęłam w nałóg też mojego chłopa, który lubi oglądać razem ze mną. A te niektóre teksty Samanthy? Powalają na kolana Dziewczyny mam pytanko,mianowicie,który sezon teraz leci na Comedy Central? Ile w ogóle jest sezonów a ile puścili w CC? Pogubiłam się troszkę, bo kolejny raz oglądam te same odcinki. Film tez oglądałam, mi się podobał, chłopakowi mniej. Stwierdził, że jest nudnawy i...ekhmm cytuję "w serialu przynajmniej w każym odcinku się bzykają" zboczuch jeden :p Edytowane przez day_dream Czas edycji: 2008-11-15 o 00:34 |
|
|
|
|
#76 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
Ale co do ich puszczania w TV to nie mam pojęcia. Edytowane przez hathayoga Czas edycji: 2008-11-15 o 12:39 |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
Nie ogladam telewizji nie cierpie seriali, ale sex w wielkim miescie znam na prawie na pamiec, moglabym ogladac w kolko.
Wiadomo ze to tylko serial w dodatku komediowy i nie ma co doszukiwac sie w nim wyzszego przeslania hehehe ale na chandre, na samotny wieczor, na nude, na zdystansowanie sie jest the best nic mnie tak nie uspokaja zastanawiam sie czy to normalne ![]() Teksty bohaterek, stroje, oprawa, fantastyczne. A i zdarzaja sie sceny w ktorych widze czasem siebie ze swoimi przyjaciolkami np. niekonczace sie rozkminy na temat facetow, butow i wszelkie babskie nadinterpretacje, wszystko z przymruzeniem oka oczywiscie i z duzo doza humoru
Edytowane przez AlterE Czas edycji: 2008-11-15 o 23:23 |
|
|
|
|
#78 |
|
AGA :)
|
Uwielbiam!
oglądam i na tvn i CC Nie oglądałam filmu, bo zanim sie wybrałam do kina przestali go grać :/ poczekam aż będzie na dvd. (a może już jest? ktoś wie coś na ten temat?
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Film jest już (lub za chwilkę będzie) na DVD - trzy edycje:
http://www.empik.com/seks-w-wielkim-...,prod5040027,p http://www.empik.com/seks-w-wielkim-...,prod5040006,p http://www.empik.com/seks-w-wielkim-...,prod5040006,p Ja zamówiłam sobie pod choinkę
Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2012-04-24 o 13:55 |
|
|
|
|
#80 | |
|
|
Cytat:
właśnie oglądam na CC nie wiem co zrobię jak już zakończą emisję :/
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Będziesz ściągać z netu odcinki i oglądać jeszcze raz
i jeszcze raz...i jeszcze raz... |
|
|
|
|
#82 |
|
Przyczajenie
|
Wlasnie, dokladnie tak hehe
Ja tak zrobilam a co
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze w sprawie pełnometrażówki - "Seks w wielkim mieście" na DVD jest też dostępny w Media Markt w cenie - 44,90 pln. To najniższa cena jaką do tej pory znalazłam.
![]() A jako ciekawostki dodaję: w niedzielę na TVP1 o godz. 20:15 ma być puszczany następny serial - scenariusz na podstawie powieści Candace Bushnell - "Szminka w wielkim mieście" (7 odc.) I została wydana następna powieść C. Bushnell "Piąta Aleja" http://merlin.pl/Piata-aleja_Candace.../1,625747.html |
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Serial uwielbiam i teraz dzięki TVN oglądam go znowu. Film nie zrobił na mnie większego wrażenia, o taka komedia romantyczna. Spodziewałam się czegoś więcej, przede wszystkim tego ironicznego spojrzenia na stosunki damsko-męskie wszechobecnego w serialu, a dostałam kolejny typowy film z happy endem.
Cóż do serialu na pewno jeszcze nie raz wrócę, film odejdzie w zapomnienie.
S. Hrabec, F, Pepłowski, Wiadomości o autorach i dziełach cytowanych w Słowniku Lindego w tej sprawie proszę o kontakt na PWEdytowane przez Monniq Czas edycji: 2008-11-23 o 14:58 |
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Oo, fajny wątek
![]() Uwielbiam zarówno film jak i serial!! Parę dni temu widziałam film a teraz jestem na etapie serialu Film to tak jakby zakończenie serialu. Tak to odebrałam, bo w końcu ułożyły sobie życie ![]() Te laski są nieźle zwariowane, takie pozytywne krejzolki. Fajnie mieć takie zakręcone psiapsióły I te stroje Carrie, wyszukane i fajowskie
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham ten serial, mam wszystkie odcinki we wszystkich seriach
Zakochalam sie w Nowym Jorku, szkoda ze takich metropolii nie ma u nas ( i takiej wolnosci slowa i pogladow) jednym slowem zascianek
|
|
|
|
|
#87 |
|
Rozeznanie
|
Juz pisalam, ze serial uwielbiam i ogladam caly czas. A jesli chodzi o ksiazke to bardzo przyjemnie sie ja czyta.
|
|
|
|
|
#88 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
|
ile ja bym dała żeby na CC puścili maraton z seksem!
póki co oglądam i na CC i na tvn.
|
|
|
#90 |
|
... choć nie Westwood
|
O taaaaaaaaaaaaaaaak, jestem jak najbardziej za
![]() Swoją drogą wkurza mnie, że nie ma dvd z "Seksem..". Mówię oczywiście o serialu, nie filmie. Wrr.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

Filmu nie oglądałam, jakoś nie miałam kiedy;/.

).

w tej sprawie proszę o kontakt na PW