![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Maybelline Dream Mousse Shimmer - rozświetlacz w piance
Cytat:
![]() rzeczywiście Porcelain nigdzie nie ma, tylko Champagne... ostatnio maźnełam sobie nim policzki, szczerze mówiąc liczyłam na mocniejszy Glow ![]()
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
zamówiłam ten różowy, dzisiaj go dorwałam - jest świetny! Testowałam go na nadgarstku. Nałożyłam troszkę, a tu super chłodny połysk z różową poświatą. Zostawiłam żeby sprawdzić jak długo się trzyma, choć wiadomo, że to nie jest najlepsze miejsce na takie testy, tym bardziej, że mam długi rękaw. Teraz, po kilku godzinach już w sztucznym świetle spojrzałam - niemal nienaruszone
![]() ![]() ![]()
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego właśnie wstrzymuję się przed kupieniem wychwalanych wizażowych cudeniek, najpierw zachwyt potem krytyka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Rozświetlacz
Dziewczyny, strasznie się siebie wstydzę, ale naprawdę nie mam pojęcia, do czego służy rozświetlacz, jak i na co się go nakłada. Bardzo proszę, niech mnie ktoś oświeci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozświetlacz
kiedys ja tez duzo nie wiedzialam wiec nie ma co sie wstydzic
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Dzięki, dobrze wiedzieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
warto wyprobowac, twarz rozswietlona wyglada inaczej...tak swiezo i promiennie, mlodziej
![]() ![]()
Moja pielegnacja ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1387 Moja kolorowka ![]() czesc 1 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1324 czesc 2 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1325 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
dokładnie,wykonczenie makijazu pudrem sypkim daje "płaski" efekt cery bez zycia..na kosci policzkowe stanowczo potrzebna jest ciupinka rozswietlacza,zeby skora wygladała naturalnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, czy któraś z Was się orientuje, czy gdzieś można jeszcze dostać mus rozświetlający z Vipery (Avangarde czy coś takiego)? Przemierzyłam ostatnio wszystkie drogerie w mieście i nigdzie nie ma
![]()
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dajcie jakies fajne przykłady rozswietlaczy??
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
BAN stały
|
rozświetlacz ma za zadanie nadać cerze promienny i zdrowy wygląd, ale nie tylko, służy też do uwypuklenia niektorych partii, twarz modelujemy tak:
na miejsca, ktore są naszą 'słabą stroną' oraz te, które chcemy schować nakładamy brązer, czyli jeśli mamy szeroki nos to po bokach noska nakładamy dwie kreseczki brązera, pod kości policzkowe, na górze czoła jeśli jest zbyt wysokie, na cały podwójny podbródek jeśli takowy posiadamy, na kości żuchwy. Rozświetlacz natomiast nakładamy tam gdzie chcemy coś uwypuklić, czyli skronie, kości policzkowe, łuk brwiowy, środek czoła, wew. kąciki oczu Jeśli się tego stosujemy twarz nie sprawia wrażenia płaskiej, ma super zachowane proporcje i możemy ukryć to czego w sobie nie lubimy Ja używam Shimmer PainSticka z Max Factora, jest super, jest niedrogi, łatwy w obsludze i nadaje zdrowy fajny błysk bez drobinkowy, ok. 25 zł Mam też gwiazdkowy puder rozś. sephory, który chwalę sobie ale jedynie w postaci sypkiej, 32 zł ![]() Fajne do rozświetlenia są też pigmenty MAC-a, fajne złote pyłki, albo delikatnie różowe, bardzo ciekawe i wydajne, odsypka starczy na baaardzo długo, ok. 13 zł odsypka Zachwalany jest też AOH z Essence, który kosztuje kilka złotych Terracota Golden Rose, która kosztuje ok. 5 zł, ale jest naprawdę super, miałam, jednak nie doceniałam wtedy jej możliwości.. Żaluję że wydałam ![]() Albo górna półka np. Shimmer Diora |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
aaale się będę świecic...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozświetlacz Revlona
Dziewczyny!
Powiedzcie mi proszę czym się różnią te dwa produkty: http://www.allegro.pl/item483018424_...5_kolorow.html http://www.allegro.pl/item483018950_...id_kolory.html I drugie ważna pytanie to: który z nich lepiej nada się do mieszania z podkładem (deborah colour copy nr 2) tak żeby go troszkę rozjaśnić? Tylko nie może to być kolor o odcieniu różowym. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
Dzięki, a nie wiesz czy któraś z tych emulsji jest bez różowości? W opisie jest, że zawierają różowy kwarc
![]() A z podkładów jest któryś jasny i nie różowy? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
mam trzy emulsje
pink light-jasny róż bare light-jasny beż peach light-jasna brzoskwinia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i teraz bedzie rozmyslanie...kupic czy nie kupic ![]() http://www.allegro.pl/item479598971_...wyprzedaz.html
![]() Edytowane przez dimiti Czas edycji: 2008-11-15 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O to bare light powinien być odpowiedni, bo peach light to już pewnie ciemniejszy jest, a mi chodzi o rozjaśnienie mojego podkładu. Aga,dimiti: generalnie polecałabyście tą emulsję do mieszania z podkładem? (i czy jak mam cerę naczynkową to czy takie rozświetlenie będzie ok?) Edytowane przez kolory Czas edycji: 2008-11-15 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Sharlottek, Dimiti, dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Używam maczka 01 Clinique oraz starego stareńkiego Chanelka z jakiejś limitowanki (satin de chanel) o numerze golden dream. I faktycznie dream, dream, dream....
Kiedyś myślałam, że to przesyt - bronzery, rozświetlacze, róże --> szybko zmieniłam zdanie, gdy nauczyłam się nimi posługiwać i zobaczyłam efekty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam podklad Skinlights i musze przyznac ze jest sredni. DOsc drogi, nierowno sie rozprowadza, robi maske jak zle sie go nalozy. Skora nie wyglada po nim swiezo (100 razy lepszy efekt uzyskuje pudrem Sensique z Natury za 5 zl). Mam cere mieszana i troche mnie zatykal. Strasznie sie swiecilam i czulam go na twarzy. Moj odcien- Honey (wpadal w zolty)
Jedyny plus to fakt, ze pachnie ladni zielona herbata, ma funkcjonalne opakowanie i duza game kolorystyczna. Najwiekszy minus- zwazyl sie po jakims czasie (nigdy wczesniej mi sie to nie zdazylo). Juz chyba wolabym ten puder http://allegro.pl/item480614571_revl...t.html#gallery |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.