![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: A figa!
Pokochałam figi. Jeszcze do niedawna blade miałam pojęcie o tym jak figa pachnie
![]() A tu nagle taaaakie odkrycie ![]() W niedługim czasie "dorobiłam" się Premier Figuier Edt Premier Figuier Extreme Philosykos'a A la Figue! Satellite Fig Leaf Demeter I muszę przyznać, że w przeciwieństwie, chyba do wiekszości, najmniej pasuje mi Philosykos. Co absolutnie nie znaczy, że mi się nie podoba ![]() Ma jednak na mnie delikatnie plastikową nutkę, taką prawie niewyczuwalną, ale jednak. Z trwałością też tak sobie. L'Artisany pod względem trwałości są o niebo lepsze. Na mnie oczywiście. Są też dużo bardziej soczyste, czasem aż ![]() Figę (odlewkę) od Satellite mam od dzisiaj. To słodsza wersja PFE. Noooormaaalnie się rozpływam ![]() ![]() Zastanawiam się na co jeszcze zapolować. Kusi Apricot Fig Fresh Index, oj kusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Narobiliście mi apetytu na A la Figue
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Burn nie tylko Tobie narobiły ochoty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
No właśnie.Różowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
mój stosunek do figowych zapachów świetnie odzwierciedla tytuł wątku
![]() wąchałam: Premier Figuier Edt Premier Figuier Extreme Philosykos Fig Leaf Demeter Figue Anmere M. Harris i wszystkie wydają mi się podobne, mdłe, mleczne, trochę zielone, ale taką brudną, mokrą zielenią rodem z Thunderstorm Demeter nie umiem się w nich zakochać ... i dobrze ![]() Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2009-01-10 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
![]()
Dokładam kolejną figę Heeley Figuier.
To figa łącząca zapach wiatru z górnych partii drzewa z mokrą glebą wokół korzenii. Zapach jest lekko słodki, wije się po skórze. Ale cały czas czuć to powietrze przesiąknięte figą. Lekki, a jednocześnie ciężki Figa Heeleya to opowieść o kropli deszczu, która spływa po drzewku, by w końcu przez korzenie wejść do niego. Później lekko drzewnieje. Nie wpada w mleczne niuanse. Na pewno figowiec inny od wszystkich, ciut, ale tylko ciut zielony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Premier Figuier - pięęęękny - gorzko zielony na początku, soczysty, z czasem coraz słodszy i po dwóch godzinach pstryk! Po zapachu
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
|
Spróbuję
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
zgadza sie. wersja extreme jest, dla mnie przynajmniej, bardziej slodka....
![]() |
#41 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeśli już o braku świeżości w fidze to znalazłam zamówioną kiedyś na Lucky próbkę. Dobrze się schowała na dnie koszyczka ![]() Fig Tea PARFUMS DE NICOLAI. Tak landrynkowej figi jeszcze nie wąchałam. A najgorsze jest to, że mi się podoba, hmmmm... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za możliwość przetestowania ![]() Oczywiście na sobie też go lubię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
![]()
Nie daje mi spokoju Molinard. Wiecie może czym się różnią dwie figi Molinarda poza butelką 9czy w ogóle się czymś różnią)???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie, niczym. Molinard ma taką taktykę, że te same zapachy pakuje w różne butelkowe serie.
A8tpk, wąchałeś tą figę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam co do niej mieszane uczucia. Z jednej strony podoba mi się jej bogactwo i głębia. Kojarzy mi się z figami suszonymi wymieszanymi ze świeżymi liśćmi. Z drugiej strony w lecie jest na mnie jakby zbyt gęsta i chyba za słodka, a w innych porach roku już nie mam na figi ochoty. Więc ogólnie - średnio praktyczna. Jednak nie przestaje intrygować. Już raz ją oddałam, raz odkupiłam, znowu wystawiłam na straganik, po czym z niego zdjęłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A parę dni temu, dzięki wymiankom z Mamą Antosia ( ![]() Ta jest zielona jak jasny szlag ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
BAN stały
|
![]()
Przeprowadziłem śledztwo...
![]() Fleur de Figuier NIE JEST ZAPACHEM FIGOWYM... Nie ma w składzie ani jednej nuty figowej. Jego nietypowość polega na tym, że jest kompozycja CZYSTO KWIATOWA, która próbuje stać się wyobrażeniem KWIATU FIGOWCA, który nie istnieje w sensie typowego kwiatu... Tak naprawdę figa to nie owoc w sensie botanicznym, lecz “zbiornik”, który w swym miąższu kryje kwiaty- żeńskie znajdują się “na dnie” zbiornika, męskie - u góry. To tylko obraz figowego kwiatu w wyobraźni twórcy Co nie zmienia faktu, że zapach jest niezwykły i bardzo interesujący... EDIT: Oczywiście powyższe to tylko moja prywatna opinia, ale poparta potężnymi dowodami... Edytowane przez a8tpk Czas edycji: 2008-11-20 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.