|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Cytat:
swoja droga tez sobie wczoraj nowy sprawilam mi spodnie skraca mama - szybko i sprawnie doszla juz do wprawy (na prawde malo ktorych spodni nie musze skracac)
|
|
|
|
|
#2792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że powinniście zrobic tak jak mówisz, chociaż ja bym chyba w takiej sytuacji w ogóle zrezygnowała z wesela(może mi to przejdzie z wiekiem/z czasem, ale póki co jakoś nie uważam wesela za coś koniecznego ).Cytat:
Moja mama sie nie pali do skracania spodni, ale mam kilka nowych par i leżą w szafie w kolejce do skracania A jak sie zostawia w sklepie do skrócenia to za free to robią.W ogóle będę musiała niedługo iśc na zakupy ubraniowe ale nie lubie ostatnio, bo mnie wkurzaja ludzie, którzy sobie spacerki urządzają w galeriach. |
||
|
|
|
#2793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale stawialam ja przed faktem dokonanym - wystawialam maszyne do szycia, kladlam obok spodnie i tak to czekalo az sie mama zebrala ![]() teraz tez - poszla do sklep, a jak wroci to zobaczy na stole rozlozona maszyne do szycia i spodnie juz ladnie zagiete wsuwkami tam gdzie trzeba skrocic ![]() Cytat:
wole sobie przeleciec przez galerie jak mam jakies okienko czy przy okazji jak np. TZ cos kupuje i wtedy cos zawsze wpadnie mi w oko ostatnio takim sposobem wpadlo mi kilka rzeczy jeszcze musze sobie kupic pare nowych szali (oj lubie miec cos zawsze na szyi ) i to byloby na tyle idzie zima - teraz kasa bedzie szla na wyjazdy, karnety itp. (jak spadnie snieg.... )
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-15 o 10:01 |
||
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym mi jest zawsze gorąco na zakupach, wszystko mnie wkurza i nie lubię kolejek do przymierzalni. Ja w ogóle robię szybko zakupy - wchodze do sklepu widzę, że mi się nic nie podoba, no to nara. NIe lubie takiego łażenia i grzebania w wieszakach. Najlepszy byłby dla mnie katalog w każdym sklepie.My w tym roku musimy sobie odpuścić stok, ale mam nadzieję, że nam ta Praga wypali. Mam obawy co do tych dzisiejszych targów, że będa dzikie tłumy, będą łazić, będzie duszno i sie wkurzę i będę chciała jak najszybciej sobie iść. Mam nadzieję, że te stoiska będa rozłozone tematycznie, bo wtedy obskoczymy tylko te, które nas interesują. |
|
|
|
|
#2795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojej koleżanki mąż pracował jakiś czas we Francji, to jak go koledzy-francuzi zapraszali na imprezki, to wracał głodny, bo tam na przyjęciach tylko słone orzeszki i paluszki i nic więcej. Po pewnym czasie wychodząc na imprezy najadał się w domu. Samoa, nawet nic nie mów o tych pielgrzymowiczach i rodzinnych wycieczkach do mola. Masakra jakaś. Mi nie przeszkadza jak ktoś przyszedł sobie pochodzić i tylko pooglądać, jeżeli nie przeszkadza innym (sama też czasem tylko chodzę popatrzeć czy coś ładnego jest co można by kupić za najbliższą wypłatę), ale często w galeriach organizowane są jakieś konkursy, zabawy dla całych rodzin itd. i wtedy jest najgorzej, bo się robi zbiegowisko, obejść się tego spokojnie nie da i jest strasznie głośno
Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2008-11-15 o 10:14 |
|
|
|
|
#2796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za to jak Francuzi zapraszaja na kolacje to nie nalezy jesc kilka godzin przed, bo kolacja to najpierw aperitiff z przekaskami, potem jakies 4 dania, potem sery, deser i czlowiek sie ruszyc nie moze ja juz sie nauczylam zeby sie na te zakaski na poczatku nie rzucac, bo potem reszta nie wejdzie ![]() czasem na imprezkach w zimie zdarzy sie tez jakies fondue albo raclette i tez sie najesc mozna. ale rzeczywiscie - letnie, luzne imprezki taneczne w jedzenie nie obfituja
|
||
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz już wszystko jasne
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale skoro oni tak sromnie to lepiej , bo taniej![]() Mnie najbardzije na świecie wkurza jak lezie sobie rodzinka, lody w łapie i spacerek, kurde może by tak dzieci na basen zabrać? Albo parki za rączkę się snują. A najgorsze jak ida wiesniaki całą szerokością i inie idzie ich wyprzedzić Jej, jak sobie przypomniałam to juz sie wkurzyłam Chyba dziś ładna pogoda![]() Lain no jak juz wiem, że duszno to już mam złe nastawienie, jak tam wejdziemy i będa tłumy to już w ogóle zwątpię... Nie zakładam sweterka w takim razie
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-15 o 10:22 |
|
|
|
|
#2799 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() co do zakupow to ja mam tak samo jak Samoa czyli ide po jedno a kupuje drugie dzis np nastawiłam sie na spodnice a kupiłam jakies rastopy, i bielizne ,spodni rurek tez nie lubie nie podoba mi sie jak w nich wygladam,a co do podziału finansow to my z tz niby płacimy sami rodzice maja dołozyc jesli bedzie nam brakowało, robimy podział na meskie- zenskie ale u nas roznica wynosi prawie 4000tys, |
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
u nas koszta za sale będą podzielone tak, że moja rodzina płaci za naszych gości, a Tż rodzina za swoich, a reszta to pewnie po połowie
|
|
|
|
#2803 |
|
Rozeznanie
|
A Ja nie wiem jak to u Nas ostatecznie będzie. Wydaje mi się, że rodzice moi i TŻta podzielą się kosztami po połowie. Ja sama się ubiorę i myślę, że TŻ też sam kupi sobie garnitur etc.
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Hej panienki nawet nie biorę się za nadrabianie zaległości była m na targach ... oto co było:
Jeśli to miała być wersja powiatowa targów .. a nie .. powiedzmy krajowa... no to ok W przeciwnym razie totalna kicha... 6 firm na krzyż: 2 od sukienek, od biżuterii i dwa domy weselne.. no firmy video foto .. też tylko max 2 Jestem kompletnie rozczarowana... dobrze, że nie musiałam płacić za wejściówkę Byłam również na przesłuchaniu próby mojego zespołu ....................... jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa dziewczynki za***ioza ![]() tak się cieszę, że będę miałą ich na weselu..... matko jak oni ekstra śpiewają Wiadomość specjalna dla luski p ![]() Jeśli chcesz się skontaktować z panaceum, napisz do nich na maila ze stronki.. Mr Marek jest niekomputerowy, więc lepiej pisać do stronki panaceum, bo wokalistka odbierze, i powinna odpisac...Numeru do niej dać nie mogę bo mam prywatnie .. sorry IDę do mego TŻ właśnei wróciliśmy i legniemy nad talerzem hot dogów Acha no i raz jeszcze Ania Szarmach: Wybrałą mCIę ... kolejna ekstra piosenka No i jeszcze jedno kuriozum.. Video+Wyszkoni w piosence : soft na pierwszy taniec... to było szokujace... jutro się dowiem jak wyszło państwu młodym ![]() Uciekam laseczki podczytam Was jutro ze swojego lapka.. jak TŻ nie będzie patrzył
|
|
|
|
#2805 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, powiedzcie
Salę zmawiacie w miejscu ślubu czy gdzies pod miastem itd? Ja tak myślę i nie wiem. W mieście podoba mi się tylko jedna miejscówka. No i myślę o dojeździe - dużo osób mam z Krakowa i wstępnie myślimy żeby wynająć dla nich busa. No ale też nie wiem. Wozicie swoich gości? No bo gości z Krakowa by się podwiozło pod salę (np jak jest za miastem) aaale co z tymi z Tarnowa? Tak ich zostawić żeby sami sobie poradzili? I jak robicie z noclegami; ja się spotkałam z tym że młodzi załatwiają tańsze pokoje a goście sobie płacą. Ale nie wiem czy to dobre booo rodzince tż (najbliższej) chcemy zapłacić za nocleg i to takie nie fari? :P W ogóle to ja więcej nie wiem niż wiem
Edytowane przez natj Czas edycji: 2008-11-15 o 19:46 |
|
|
|
#2806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Rozeznanie
|
Większość rodziny TŻ jest spod Kielc/Krakowa, a my mieszkamy we Wrocławiu, więc dla nich organizujemy noclegi i my za to zapłacimy. Ja mam tak wielką rodzinę, że na wesele zapraszam tylko tych mieszkających blisko, z którymi mam najczęstszy kontakt, tak więc moja rodzina sama sobie przyjedzie i odjedzie. Myśleliśmy też o busie, ale nie wiem jeszcze czy będzie ostatecznie. Bliżej ślubu trzeba będzie policzyć osoby, które nie mają środków transportu (jeżeli takie będą) i pomyślimy nad tym busem.
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
my nie zapewniamy noglegu bo wszyscy są z okolic-tylko ok 10 osób dojezdnych, ale już sa ulokowani
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
No to dobrze
)Kasiu U nas tylko rodzinka Tz ma problem taki malutki bo jego ojciec i chrzestny mieszka w Anglii ale chrzestny ma w Sieradzu mieszkanie a ojciec pewnie pójdzie do swych rodziców to w sumie nie ma problemu. jeszcze nie wiemy jak rodzina z Łodzi i Piotrkowa Trybunalskiego ale okaze sie w momencie zapraszania i wogołe... Czyli jeszcze dobre wiele miesięcy
|
|
|
|
#2812 |
|
Adwokat diabła
|
i jak z tym spotkaniem
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2814 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Bardzo się cieszę, że ktoś z bliższych stron hehe Cytat:
Bardzo się cieszę Będziemy ślubować tego samego dnia Oby pogoda była piękna Wśród moich znajomych zazwyczaj wybierali pierwszą sobotę września bo podobno pogoda jest zawsze piękna....i powiem szczerze, że do tej pory sprawdziło się to 3 x !! a tak się składa, że 4 września - to właśnie pierwsza sobota września ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o sprawę kosztów... to myślę, że przyszli teściowie zapłacą za swoich , a my za swoich gości Ponieważ będzie znacząca różnica w ilości Natomiast pozostałe koszty będą dzielone na połowę
|
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam w Hotelu Lech na trasie Krk-Tarnów I gościom z nad morza płacimy za hotel (*** gwiazdki, więc standard ok), a tym z Krakowa busa wynajmiemy, żeby ich odwiózł.Byliśmy dziś na targach - przyjechaliśmy na miejsce o 16.10 a były do 17, więc bardzo genialnie Rozmawialiśmy głownie z fotografami, kamerzystami i dj. NA pewno wiemy jedno - wszyscy bardzo pozytywnie wypowiadali sie o naszym hotelu![]() Spodobał nam sie jeden fotograf, który bardzo wyróżniał się na tle pozostałych(max 3200 zł, ale nie wiemy czy ten pakiet byśmy wzięli). I jeden kamerzysta(1900 zł) i jedna firma z dj i wodzirejami (dj i wodzirej 2 w 1 os. 1500 zł, a dj +wodzirej 2 os. 2500 zł). Przy czym dowiedziałam się, że rodzice wolą orkiestrę. Dowiedziałam sie tez więcej - tata powiedział, że 20 tys on liczył bez ciuchów i 10 tys. liczył dodatkowo na ubrania A jak mu powiedziałam, że suknia 5 tys. to powiedział, że tanio No i powiedział, że jak juz sie zdecydowaliśmy robić wesele to tak, żeby było na prawde super bo to raz w życiu i nie oszczędzać 1000 zł na samochodzie, bo to żadna ozczędność, bo i tak cała kasa wydana na wesele to jakby nie było wtopione pieniądze. No więc nas pocieszył, mimo to ja nie chcę szaleć, uspokoiło mnie tylko to, że w razie czego moge mieć większy poślizg z przekroczeniem tych 40 tys![]() Aha na stoisku Madonny oczywiście chciałam zapytac o cenę tych moich modeli Pronovias i dupa, pani powiedziała, że nie podają, że zapraszają do salonu Ogólnie to tak przelotem przyjrzeliśmy sie dwóm stoiskom z sukniami i nic mi sie nie podoba ani trochę![]() Jeszcze mam zamiar powymieniac się z Lain jakimiś ciekawymi namiarami Dużo było tych stoisk, mam pare ulotek make-upu. Poza tym fotografowie mówili, że jest bardzo dużo par na 2010 i co mysmy sie tak z tym czerwcem uparli wszyscy![]() Aha, byliśmy u znajomych i mieli fotoksiążkę ze ślubu, ja dotąd tego nie chciałam, ale to tak ślicznie wygląda, że chcę to koniecznie Aha i na 100 osób tort 11 kg, ok. 46 zł za kg. I to tyle. Jutro siądziemy i przejrzymy ulotki, dziś juz nie mamy siły. Jeszcze takie pyszne piwo kupiliśmy mniaaaaaam MOże wyskoczymy zarezerwować kościół jutro, ale nie wiem czy tak w niedzielę można???Jak myślicie?
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-15 o 23:00 |
|
|
|
|
#2816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O weselu to myślałam Zajazd pod Dębem - bo to blisko, ma miejsca noclegowe. Alee nic nie wiem czy fajnie tam i czy drogo ;-) Masz może jakąś stronę www tych djów? Albo kontakt/próbkę. Cokolwiek ?Aaa i powiedz mi, w tym hotelu są jakieś zniżki dla gości? Edytowane przez natj Czas edycji: 2008-11-15 o 23:07 |
|
|
|
|
#2817 |
|
Adwokat diabła
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kojarzę Zajazdu pod Dębem, hotel Lech jest najdalej wysuniętym puktem w tamtym kierunku, w który się wypuściliśmy ![]() Onaella zładłam dziś bardzo sołthbiczowe śniadanko - jejecznice i do tego dwa pomidorki, później mięsko jakieś nie wiem jakie i dwa ogórki kiszone, następnie kilka piwek (mniaaaaaaaam ) i zaraz idę po serek biały typu capri(tak jest na opakowaniu napisane), umieram z głodu. Gdyby nie to piwo to by ładna dieta była, co nie?
|
|
|
|
|
#2819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a z dzisiejszych targow jestem calkiem zadowolona (choc wstep 10zl od osoby ). roznych firm od groma az w pewnym momencie poczulismy sie zmolestowani wszyscy z kazdej strony zarzucaja ulotkami, opowiadaja, zapraszaja do degustacji (jakies przekaski i te roznosci maczane w fontannie czekoladowej ) ulotek zebralam dobre pare kilo zaczelismy zwiedzac od samochodow i TZ mi sie napalil na czarnego limuzynowatego cadillaca (800zl za dzien... ). ja bym sie bardziej sklaniala do BMWicy i na pewno cos taniej, bo auta potrzebujemy na gora 2-3 godziny (a nie 8 jak wiekszosc oferowala...).znalezlismy tez kamerzyste. tzn podobalo nam sie dwoch i chyba zdecydujemy sie na pierwszego, bo ten drugi zyczy sobie za film jakies 3 tys. (choc film na prawde super ), torty (niestety moj tort tiramisu odpada jesli chce zeby byl bialy z czerwonymi kwiatkami - stwierdzilismy, ze w takim razie bedzie orzechowy ), pokaz barmanski (tu sie okazalo, ze kolega TZa z jakiejs tam pracy zalozyl firme swiadczaca na weselach uslugi barmanskie i robiaca pokazy z rzucaniem butelkami itp.), nawet dostalismy ulotki z posrednictwa nieruchomosci i oferte mieszkan w nowo wybudowanym bloku poogladalam tez bukieciki i stwierdzilam, ze jednak fajna ta kwiaciarnia ktora jest niedaleko mnie (mila obsluga, sliczne bukiety itp.) i na 100% to im zlece zrobienie mi bukietu (choc co do 'oprawy kwiatowej' TZ stanowczo stwierdzil, ze butonierka odpada, bo on nie chce kwiatka w kieszonce garnituru jeden z salonow fryzjerskich robil chyba za darmo fryzury slubne, bo kolejka byla spora... mozna tez sobie bylo zrobic makijaz, ale tu tez nie chcialo mi sie czekac byli tez goscie od fajerwerkowych pokazow ![]() no ogolnie bylo wszystkiego mnostwo. pozbieralismy gore ulotek i jak cos bedzie trzeba to bedziemy sie kontaktowac. no i spotkalismy mojego sasiada z gory z dziewczyna. jak sie okazuje - planuja slub na sierpien przyszlego roku. a jeszcse gdzies po targach chodzil tez podobno sasiad z bloku obok, ktory tez planuje z dziewczyna slub na przyszly rok. a my na 2010 ![]() a po targach pojechalismy do mojego dziadka na imieniny i TZ zostal juz oficjalnie uznany za wnuka a ze troche popili to przy pozegananiu dziadek wylewnie powiedzial TZowi, ze go kocha i cieszy sie, ze trafilam na niego sweeet
|
|||
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Lain widzę, że Wy tak konkretnie wszystko obeszliście
My tak wybiórczo. Jutro chyba siądziemy z moimi rodzicami i pogadamy o orkiestrze vs dj. W sumie dostalismy ulotke od zespołu, taki miły pan dawał, to może fajnie grają![]() Jutro jak to wszystko przejrzymy to jakos to ogarnę, bo tak to mam tak namieszne w głowie, że masakra. A co do aut to TŻ sie podobał Rolls Royce, ja tam wole nówkę sztuke z salonu albo Mustanga - moje nowe marzenie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

mi spodnie skraca mama - szybko i sprawnie
doszla juz do wprawy
(na prawde malo ktorych spodni nie musze skracac)

wole sobie przeleciec przez galerie jak mam jakies okienko czy przy okazji jak np. TZ cos kupuje i wtedy cos zawsze wpadnie mi w oko

No i powiedział, że jak juz sie zdecydowaliśmy robić wesele to tak, żeby było na prawde super bo to raz w życiu i nie oszczędzać 1000 zł na samochodzie, bo to żadna ozczędność, bo i tak cała kasa wydana na wesele to jakby nie było wtopione pieniądze. No więc nas pocieszył, mimo to ja nie chcę szaleć, uspokoiło mnie tylko to, że w razie czego moge mieć większy poślizg z przekroczeniem tych 40 tys
Ogólnie to tak przelotem przyjrzeliśmy sie dwóm stoiskom z sukniami i nic mi sie nie podoba ani trochę
). ja bym sie bardziej sklaniala do BMWicy i na pewno cos taniej, bo auta potrzebujemy na gora 2-3 godziny (a nie 8 jak wiekszosc oferowala...).