Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy 2008! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-15, 16:00   #2221
izzi
Zadomowienie

GG do izzi
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Dzięki za odpowiedzi.
Myślałam że kolka to jest wtedy jak dziecko się drze przez kilka godzin dziennie??? a moja się nie drze tylko stęka, marudzi i się kręci ....
Już kombinowałam z różnymi środkami - debridat, infacol, teraz espumisan ale efekty są mizerne... Na brzuszku nie cierpi leżeć niestety. Toleruje to jedynie o 5 rano jak już jest bardzo zmęczona to ja zakładam na siebie szlafrok i kładę ją sobie na klacie i wtedy jakoś zasypia i śpi do 8.00 ale to nie jest taki spokojny sen tylko też łebkiem kręci co jakiś czas
Dziś robię eksperyment - przestawiłam małą wyłącznie na butelkę - zobaczymy czy to coś da... Może moje mleko jest dla niej zbyt ciężkostrawne,,, nie wiem

Jagna - na moją uspokajająco działa szum z radia , zawsze to taniej wychodzi niż włączona suszarka

Izuxyz - ja moją małą noszę już od dawna na pionowo bo ona już nieźle trzyma głowę a noszenie jej w poziomie już jej nie odpowiada.

AgnesJ25- ja smaruję maścią Contractubex - naprawdę działa, blizna jest mniej napięta i jaśniejsza

Dorotko - na ciemieniuchę polecam w aptece do kupienia taką emulsję Klorane - smaruje się 15 min przed kąpielą główkę dziecka a potem w kąpieli zmywa. U nas po 3-4 użyciach dało to rewelacyjne efekty. Kosztuje to chyba ok 30 zł.

Edytowane przez izzi
Czas edycji: 2008-11-15 o 16:02
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 16:03   #2222
gosiaizbyszek
Raczkowanie

Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

izuxyz śiczna kobietka, rzeczywiście ładnie trzyma główkę) mój Adaś też już ładnie trzyma, tylko bardzo nie lubi leżeć na brzuszku, póki jeszcze głowa w górze to jest ok ale jak się zmęczy to włącza syrenę że hej!!!
Anuhaaa, Wiktorynka Jaroszania współczuj teściowych. Nie wiem co bym zrobiła gdyby moja się tak zachowywała. Na szczęście moja jest super a w odwiedziny była dopiero 2 razy - za każdym razem z prezentem

izzi to na pewno kolka, bobaska boli brzuszek, mój ma to samo a odkąd odstawiliśy całkowicie pierś to est sajgon w dzień, na szczęście w nocy w miarę śpi, oczywiście z pobudkami co 3 godziny na żarełko. Ja daję esputicol 2x dziennie po kropelce i poję małego herbatką Bobofen, tyle że słabą. Dzisiaj odpukać w miarę, chociaż stęka i kwęka przez sen, ale się nie budzi. Za to wczoraj tak strasznie płakał, że aż sie siny cały zrobił. Strasznie się wystraszyłam. Ale to też może być efekt odstawienia cyca. Dopóki się mu nie unormuje, nie ma mowy o zostawieniu go z babcią, bidulka strasznie by spanikowała.

magflieg podziwiam Cię za umiejętności organizacyjne!!!! powodzenia na chrzcinach

AgnesJ25 częśta czkawka to jst normalne, Adaś też ma kilka razy dzennie, zwykle po jedzeniu, wtedy lubi mu się ulać. Jak był całkiem malutki to miał co chwilę, teraz trochę mniej ale całkiem nie minęła.

Wczoraj nie miałam czasu napisać, bo mały wrzeszczał ale byliśmy u pediatry i z maluszkiem wszystko dobrze. waży 3950 (waga urodzeniowa 2860) i urósł 2 cm. Bioderka w porządku, ale jeszcze przez 2 tygodnie będę pieluszkować. Pisiorek też w porządku oczywiście u Pani doktor na kozetce była puszczona fontanna, ale sama sobie winna, bo kazała dziecko rozebrać z pieluszki Dostaliśmy proszek na kolki i syrop na zaparcia, ale na razie nie dawałam bo jak zmieniliśmy mleko na Bebilon to na razie kupy idą. Pediatra pochwaliła że mały piękne głowę trzyma do góry, ale mówiła żeby za długo tak do góry nie nosić, bo wtedy jest duży nacisk na kręgosłup w odcinku szyjnym i dziecko się męczy. Tyle tylko co do odbicia.

Kończę bo maluszek zaczyna plumkać. miłego popołudnia!!!!
gosiaizbyszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 16:07   #2223
gosiaizbyszek
Raczkowanie

Jeszcze zapytam, czy któraś z mam które karmią sztucznie stosowały takie mleko bebilon Comfort? To jest takie na kolki? Moja kuzynka stosowała i poleca, nie wiem czy nie spróbować. Drogie to mleko ale może warto?
gosiaizbyszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 16:12   #2224
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Agnes mi położna mówiła o contatubex lub tańszy polski odpowiednik Cepan, ale to od 3 tygodnia po cc.
co do czkwaki to Hania też ma bardzo często, czasem przy tym jej się uleje. zazwyczaj jest to po jedzeniu lub jak nasika w pampersa

Magflieg to późnawo u Was chrzciny robią. u nas zawsze o 14.15.

Nabuko zrobiłam dziś ciasto z Twojego przepisu. wyszło pyszne tylko jak dla mnie odrobinę za słodkie (dodałam rodzynki) więc następnym razem zmodyfikuję troszeczkę proporcje cukru

wogóle Hania była dziś bardzo dobra dla mamusi. zdążyłam posprzątać, upiec ciaso, zrobić sałatkę jarzynową. mogłam w sumie zamiast tego siedzieć sobie przed tv albo przy książce, ale ja tak mam, że jak raz na jakiś czas porządnie się nie zmęczę robiąc coś w domu to jakaś taka nabuzowana chodzę

aha i pytanie do mam butelkowych. jakiej wody używacie do mleka??

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 16:24   #2225
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktorynka Pokaż wiadomość
szczerze mówiac domofon to mam ochote wogóle wyłączyc, bo oszalec mozna - co chwile dzwoni - poczta, reklamy, reklemy reklamy, wodociągi, reklamy, reklamy, reklamy, kolezanki dzecka sąsiadki, reklamy ... reklamy ...
miałam to samo, jak byłam w ciąży to chyba wszystcy się przyzwyczajili, że jestem w domu i dzwonili normalnie po kilka razy dziennie - pan ze spółdzielni, listonosz, sąsiad nie ma klucza, ulotki, sprzątaczka. Więc się wkurzyłam, pojechałam do Praktikera i kupiłam taki domofon co można ściszyć i całkiem wyłączyć i mam spokój.

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
i wklejam moje Szczescie
współczuję tesciowej mam nadzieję, że jakoś się wszystko ułoży. A Szczęście przepiekne

Cytat:
Napisane przez agnesj25 Pokaż wiadomość

Mam pytanko...czy Wasze dzieci też miały albo mają czkawki, bo moja coś często je ma i nie wiem co jest tego przyczyną, czy to normalne, no z 5 razy na dobę to napewno...??

A jeśli chodzi o kikut pępka, to u nas 14 doba i nadal się trzyma, przemywam rozrobionym spirytusem przy pomocy jałowych gazików, ale cosik mi śmierdzi ten kikutek..nie wiem czy tak ma być??

A to nasza dwutygodniowa księżniczka Pati
Mój Piotrek też ma takie dni, że co chwila ma czkawkę. Myślę, że to jeszcze niedojrzałość układu pokarmowego.

A odciągasz ten kikut i przemywasz tam głeboko w środku? Szczerze mówiąc to u nas robił to tż, bo ja bałam się za to ciągnąć i tam grzebać głeboko. Nie powinno raczej śmierdzieć, pewnie coś się tam zbiera, jakaś ropka. My tez przemywaliśmy patyczkiem do ucha.

Pati jest prześliczna, taka pucowata kruszynka.

Cytat:
Napisane przez izuxyz Pokaż wiadomość

Mam jeszcze pytanie bo już w kilku postach widziałam takie stwierdzenie - dlaczego dzieci nie można nosic w pozycji pionowej? Ja tak Kalinę prawie cały czas noszę bo ona to bardzo lubi i jak ją chcę położyć na rękach to głośno protestuje...
jak też tak słyszałam... i u mnie jest podobnie z tym noszeniem. Myslę, że to dlatego, że Piotrkowi na poczatku prawie nigdy się nie odbijało, teraz też jest z tym nie najlepiej, więc mały był długo i często noszony tak pionowo do odbicia i się przyzwyczaił. Ja się go staram ponad to odbijanie już nie nosić, bo i tak już zdążę się namęczyć.

A moja teściowa dziś jednak nie przyszła, uuuuuu szkoda Jak się spytałam tż czemu, to powiedział, że "ona w takim razie nie będzie dziś przychodzić", a ja już więcej nie pytałam

Lecę się pobawić z Piotrulem, bo się stęskniłam za tym moim pulpecikiem!
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 16:36   #2226
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Wrzucam fotkę mojego pulpeta. Mała waży obecnie 6200 i ma teraz pseudonim ,,księżulo" bo jest gruba jak ksiądz z dobrej parafii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF5391.jpg (46,2 KB, 79 załadowań)
Stary 2008-11-15, 17:06   #2227
Dorotka@
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
Dorotko - na ciemieniuchę polecam w aptece do kupienia taką emulsję Klorane - smaruje się 15 min przed kąpielą główkę dziecka a potem w kąpieli zmywa. U nas po 3-4 użyciach dało to rewelacyjne efekty. Kosztuje to chyba ok 30 zł.
Klorane szampon??? i na jakiej bazie, bo jest tego multum!
Stary 2008-11-15, 17:34   #2228
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez Dorotka@ Pokaż wiadomość
Klorane szampon??? i na jakiej bazie, bo jest tego multum!
że się tak wetnę w wątek na ciemieniuche bardzo dobra jest Olejuszka z serii Skarb matki testowałam na corce i super wypleniła ciemieniuchę
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 17:39   #2229
Liatris
Rozeznanie

ale pulpecikowate robia sie nasze baczki

jeden taki na ramieniu mi wisi, bo tam spi sie najlepiej.
Tz w kuchni obiad pichci a wieczorem jakis seans filmowy.

Mala po kapieli spi zawsze okolo 6 godzin, a potem o 3 i 7 pobudka.

Goga jak tam Azalia? Ja musialam na miesiac odstawic. Dostalam leki na zatrzymanie krwotoku, bo caly czas mialam miesiaczke . niby hormony szalaly. A tak co do Azali, to libido po nich spadło .

Dziewczyny jak Wasze miesnie brzuszne
Liatris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 18:02   #2230
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liatris Pokaż wiadomość
ale pulpecikowate robia sie nasze baczki

jeden taki na ramieniu mi wisi, bo tam spi sie najlepiej.
Tz w kuchni obiad pichci a wieczorem jakis seans filmowy.

Mala po kapieli spi zawsze okolo 6 godzin, a potem o 3 i 7 pobudka.

Goga jak tam Azalia? Ja musialam na miesiac odstawic. Dostalam leki na zatrzymanie krwotoku, bo caly czas mialam miesiaczke . niby hormony szalaly. A tak co do Azali, to libido po nich spadło .

Dziewczyny jak Wasze miesnie brzuszne
jakie mięśnie??? moje narazie się kryją pod pomarszczoną fałdą. no muszę się wziąć za to, bo samo się nie zrobi

boli mnie brzuch i mam lekkie plamienie, czyżby to @ chciała mnie odwiedzić...
Stary 2008-11-15, 18:02   #2231
ewe_dz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaizbyszek Pokaż wiadomość
Ja daję esputicol 2x dziennie po kropelce i poję małego herbatką Bobofen, tyle że słabą.
Dostaliśmy proszek na kolki i syrop na zaparcia,
czy esputicol to specjalnie przeznaczony dla niemowląt? bo chyba pisałyście że to w sumie to samo co espumisan, a mi się wydawało że to lek dla dorosłych na wzdęcia czy coś takiego.
a jaki ten proszek na kolki dostałaś?
ewe_dz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 18:05   #2232
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

ewe_dz wreszcie zmieniłaś avatarek! śliczniutki!

Dorotka
my co prawda nie mieliśmy bardzo zaawansowanej ciemieniuchy, więc szybciutko zeszła, a używaliśmy zwykłej oliwki bambino, na jakąś godzinkę przed kapielą, myliśmy główkę i czesaliśmy szczoteczką

Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa
Czas edycji: 2008-11-15 o 18:09
Stary 2008-11-15, 18:49   #2233
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Dorotko to się nazywa KLORANE GEL EMOLIENT seria BEBE
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KloraneBEBE_ciemieniuca.jpg (21,9 KB, 13 załadowań)
Stary 2008-11-15, 19:11   #2234
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

izzi zapomniałam pochwalić księżula no rośnie Ci córa jak na drożdżach

Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa
Czas edycji: 2008-11-15 o 19:13
Stary 2008-11-15, 20:02   #2235
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
Napisane przez Wiktorynka Pokaż wiadomość
izzi - jakbym czytała o Ignasiu - 100% kolka ... nie będę sie powtarzac bo dziewczyny przede mną napisały juz chyba wszystko ... dodak tylko, że na kazdego malucha dziala inny środek, wiec nie zrażaj się jak od razu nie będzie poprawy, u nas nie działał Bobotic, a espumisan sobie całkiem nieźle radzi ... teraz czekamy na te kropelki z niemiec ... wczoraj przyłozyłam małemu na brzuszek cieplutki okład na brzuszek i pomogło
wiesz moze ile mniej wiecej kostuja te niemieckie kropelki na kolke?
Stary 2008-11-15, 20:40   #2236
goga144
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Liatris Pokaż wiadomość
Eeeeeeeeee szkoda gadać recepta nie wykupiona. Mojego tż ciągle nie ma , kurs za kursem - cholerka . Pomyślałam sobie, że nie będę póki co łykać Azalii bo i tak z przytulanek nici. Porażka totalna

Mój synek dostał dziś taką zabawkę :
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=481629170
super, kolorowa, krokodyl może "zjeść" gwiazdkę która szeleści, konika morskiego - piszczy, rybkę - ma dzwoneczek. Cena bardzo przystępna, może się zdecydujecie dla swoich dzieci, albo w prezencie.
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 21:19   #2237
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Goga fajowa ta zabawka.
moja mama pytała dzisiaj co Hania chce na Mikołaja, może podrzucę jej propozycję.tylko od jakiego wieku dziecko zainteresuje się tego typu zabawkami??

Izzi dorodna Twoja córcia i jaka śliczniutka

Jaroszania Antek to super kawaler już i jak poważnie wygląda...

u jednego z wujków zamówiona już jest mata dla dzieciaczka.

ponawiam pytanie do butelkowych mamuś odnośnie wody do przyrządzania mleka...

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-11-15, 21:44   #2238
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

iwa - ja mam oligocenska, ale u mnie tylko taka sie pije wiec sila rzeczy Antek tez musi

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 21:44   #2239
anah
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny. Przepraszam, że tak wpadam tylko czasami , ale różne sa historie w ciągu dnia i wieczorem i nie za bardzo mam czas na neta a jak już wejde na wizaż i zaczne coś pisać, to młody sie budzi i nic z tego nie wychodzi.

magflieg, dużo zdrowia i udanych chrzcin.

goga, trzymaj się dzielnie w czasie nieobecności teżeta

Gonia, ciągle trzymam kciuki.

Któraś pytała o czkawki. U nas całymi dniami nie ma czkawki a nieraz jest i kilka dziennie. Ostatnio nawet spokój.

Maciej też ma juz chyba 3 tyg. wysypke na twarzy. Pediatra stwierdziła, że to może być uczulenie na białka mleka krowiego ale też i coś innego, np. łojotokowe zapalenie skóy. na razie jestem na diecie bezmlecznej i odstawiłam też produkty z najsilniejszymi alergenami - czekolada, orzechy...
Miał krosteczki na twarzy, główce, szyi i dekolcie. Teraz zniknęły z szyi i główki. Smarowałm Alantanem Plus maścią, bo skóra zaczęła być sucha. Pediatra nie dała sterydu, bo "za ładnie skóra wygląda" i dobrze, bo Gabrysia mając kilka tygodni była smarowana Elidelem a potem jeszcze innym sterydem.
Pediatra przepisała tylko cos do natłuszczania.

Maciej w środe był szczepiony. Był grzeczny, tylko zapłakał w momencie ukłucia.
Waży 6 kilo Jest na prawdę dużym facetem a dopiero w poniedziałek kończy 2 miesiące.
anah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 07:23   #2240
dysia77
Zadomowienie

Witajcie Mamusie!
Te kropelki na kolke SAB SIMPLEX kosztuja ok. 30 zl z przesylke. Ja je zamawiam u takiego sprawdzonego juz goscia bo on przysyla natychmiast praktycznie i placi sie dopiero po otrzymaniu kropelek, tylko trzeba do niego napisac zamowienie na adres....no i teraz nie wiem czy moge ten adres tu zamiescic zeby nie bylo ze robie komus reklame, zaraz mnie moderatorzy dorwa, jesli krotas z Was chce ten adres to piszcie na priv. To naprawde solidny gosc.

My na krosteczki na buzi Oli dostalismy Diprobase to jest wazelina parafina i cos tam jeszcze tylko ja wzielam masc bo jest tez krem i po kapieli smarowalam buzke i po kilku dniach wysypka przeszla, nie wiem co to bylo ale teraz fakt ze buziulka nie jest glaciutka bo sa takie jakby pod skora krosteczki na czole ale nie ma juz czerwonych nabrzmialych lebkow.
Ogolnie na sucha skore polacany bardzo jest krem Dexeryl. Zamowilam go juz na allegro i czekam na przesylke ale to dla starszej cory, nie wiem czy mozna go stosowac u takich maluszkow.

Gonia daj znac co u twojego Skarba, mam nadzieje ze lepiej?

Powiedzcie mi czy to mozliwe ze moje dziecko wazac teraz 6,200, (dzisiaj konczy 2 miesiace, przesikuje mi Huggiesy 3? One sa od 5 do 9 kg. Jaka moze byc tego przyczyna? MOze dlatego ze kupialam je w Bidronce i sa lipne? Na pampersy Ola ma uczulenie no, przynajmniej miala na poczatku i teraz sie powaznie zastanawiam czy do nich nie wrocic i nie sprawdzic czy moze juz minelo bo pampki wydaja mi sie milsze w dotyku i lepiej sie te rzepki zaklada....

Edytowane przez dysia77
Czas edycji: 2008-11-16 o 07:49
dysia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 08:21   #2241
83monia
Zakorzenienie

wetnę się :P

ciemieniucha - mój mały ma pół roku i wraca, ginie, wraca na okrągło. szorujemy mu codzienni głowke przy kąpieli szczoteczką dla dzieci, co kilka dni smaruję Alantalem i jest ok. pdiatra dala jeszcze taki lek ale to steryd i uzywam od wielkiego sieta (jak zaczyna na czole czerwona wysypka wychodzic)

przesikiwanie - moje dziecko potrafi kazda pieluche przesikac. nie wiem od czaego to zlezy. bo uzywamy roznyc pieluch. najlepsze wg mnie sa rossmanowskie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 08:22   #2242
żabulka21
Rozeznanie

Dzisiaj chrzciny Szymonka, prosze trzymajcie kciuki żeby wszystko się udało ralację zdam wieczorem
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 09:46   #2243
mandarynka719
Raczkowanie

żabulka to trzymam kciuki aby szymek był grzeczny w kościele i aby cała uroczystość się udała

mandarynka719 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 09:48   #2244
Dorotka@
Zadomowienie

hej mamuśki-dzięki za podpowiedzi w związku z ciemieniuchą-narazie zwalczamy ją oliwką i wyczesywaniem. Zobaczymy czy pomoże...
wrzucam wam moje wczorajsze szczęście!...pasiasta tak jak mama

żabulka-trzymam kciuki!!!będzie dobrze-na pewno!

Magflieg-widzę Cię-wstawiaj foty ze chrztu!!!i opisz jak było...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 094.jpg (100,0 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez Dorotka@
Czas edycji: 2008-11-16 o 10:22
Dorotka@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 10:48   #2245
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Dorotka pięknie wam w paskach

Mój Piotr wali dziś kupt jedna za drugą, rozłożył to sobie chyba na raty co go przebiorę, minie 10min i znów kupsko.

Magflieg no gdzie te foty
Stary 2008-11-16, 10:55   #2246
Sawyer
Raczkowanie

Moje Słoneczko zaraziło się ode mnie katarem. Strasznie się martwię bo ma dopiero 3 tygodnie. Jutro będę dzwoniła do pediatry a narazie sól fizjologiczna i fida. Wyrodna ze mnie matka.

Kikut pępowiny odpadł po 2 tyg. ale zaczęła się sączyć krewka z niego pani ped. powiedziała żeby smarować czystym spirytusem nie rozcięczanym na zmianę z gencjaną i pomogło. To może wam też pomoże na problemy z kikutkiem. Spirytusem można nawet polewać odrobinę.
Sawyer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 11:27   #2247
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Żabulka trzymam kciuki za udane przyjęcie

Magflieg czekamy na sprawozdanie i zdjęcia oczywiście

Dorotko piękna z Ciebie mamusia, ale córeczka jeszcze ładniejsza

Anuhaaa no to synuś zadbał o to żebyś się za bardzo nie nudziła

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-11-16, 12:22   #2248
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Anuhaa dzięki za pochwały ... ale trochę mnie martwi ta jej waga. No trudno najwyżej będzie grubasem

Dorotko śliczne z Was zeberki!!!!
Stary 2008-11-16, 12:59   #2249
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Izzi spoko, jak mała zacznie chodzić, skakać i biegać to zobaczysz jaka Ci laska w domu wyrośnie

Dorotko odgapiłyśmy od Was i też zrobiłyśmy dzisiaj dzień pasków
ja też mam bluzkę w paski, ale jeszcze make-up nie zrobiony, więc ja się nie pokazuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5140078.jpg (68,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5140079.jpg (83,9 KB, 30 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2008-11-16 o 13:22
Stary 2008-11-16, 13:26   #2250
ewka
Raczkowanie

Hej mamuski wetne sie w sprawie kolek.
wiem ze to okropne jak nie mozna pomoc maluszkowi a on tak cierpi u nas przyczyna okazala sie skaza mleczna. Teraz jest troche lepie. Oskar jest na sztucznym mleku, bo ja nie mam pokarmu. Mojej siostry cora tez ma skaze. Siostra karmi piersia, i nawet zaczela sama piec chleb, bo w chlebie tez jest mleko, śladowe ilosci, ale jest ta dieta jest bardzo męcząca, no ale coz...

co do sab simplex, to w Polsce jest odpowiednik tego- Bobotic.
I to nieprawda, ze Polskie to zle
Wszystkie te leki na kolke maja ten sam skład!!
SIMETKICON.
Jest on i w Infacolu, Boboticu, Espumisanie itp.
Najwazniejsza jest po prostu dawka. Sab Simplex podaje sie czesto i duzo kropelek. Na boboticu napisane jest zeby podawac 3 razy dziennie po 8 kropelek. No i dlatego moze tak bardzo nie dziala.
Ja podawalam jak maly mial kolke kilka razy dziennie bobotic w herbatce, i to az po 20 kropelek!!!!!! Konsultowalam to z lekarzem wiec niema sie co martwic
Pozdrawiam i zycze szybkiej ulgi dla bobasow i mam!!!!!

na kolke dobry jest kminek, moze pic mama, jesli dziecko nie lubi Koper podobno niebardzo skuteczny i powoduje szybszy wyplyw pokarmu, a co za tym idzie i zachlystywanie dziecka, czkawka, pelno powietrza no i kolki gotowe

ewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości