Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-15, 11:11   #1621
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
niobe7 a ja cały czas podglądam waszego bloga i widzę że karolinka miała już paznokietki obcięte śliczna z niej dziewczynka

tak jak obiecałam wklejam zdjęcie włosków przepraszam że taka z boku ale inne odbijały mi się w lustrze od lampy i nic nie było widać więc się wnerwiłam i poddałam hehehe w każdym razie kolorek widać! ( kolor drzewo hebanowe safira) i z farbki jestem bardzo zadowolona bo włoski błyszczą ze hoho mam nadzieję że się nie zmyją za szybko!
w koncu sie zebralam na odwage i obcialam pznokietki.
wczesniej polozna nam nie kazala, bo mowila, ze za wiotkie sa wiec Mala latala w łapkach niedrapkach non stop, a jak nie bylo czystych to w skarpetkach na raczkach

sliczny kolorek Ci wyszedl
Stary 2008-11-15, 11:18   #1622
tola3804
Zakorzenienie

Nie mam jeszcze Mikusia, to pochwalę się skończonym salonem. Wreszcie się doczekaliśmy na narożnik, kupiliśmy dywan i żyrandole, tak więc duży pokój mam wreszcie z głowy.

Oto on:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...27#post9724027
Stary 2008-11-15, 11:52   #1623
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
tak jak obiecałam wklejam zdjęcie włosków przepraszam że taka z boku ale inne odbijały mi się w lustrze od lampy i nic nie było widać więc się wnerwiłam i poddałam hehehe w każdym razie kolorek widać! ( kolor drzewo hebanowe safira) i z farbki jestem bardzo zadowolona bo włoski błyszczą ze hoho mam nadzieję że się nie zmyją za szybko!
Bardzo ladny kolor. Wogole masz ladnie blyszczace wloski Podoba mi sie

Cytat:
Napisane przez aniak2888 Pokaż wiadomość
a co taka cisza?
drobcia śliczna z was rodzinka
paula włoski super teraz będziesz wyglądala jak gwiazda na porodówce
coś śnieżynka od wczoraj si nie odzywa
Jestem, jestem. Wczoraj myslalam, ze cos sie rozkreci i nie chcialam zapeszac dlatego nic nie pisalam, a tu lipa... wszystko przeszlo Dlatego dzisiaj ostro wzielam sie za robote, wysprzatalam caly dom, popralam ( i piore nadal ), zrobilam porzadek z kwiatami a za chwilke ide na ogord troche popracowac. Nawet nie powyjmowalam jeszcze cebulek z ziemi, a przymrozki juz byly, musze powyciagac tyczki po pomidorach bo tez tego nie zrobilam... ehhh w sumie kupe roboty na ogrodzie to mysle, ze jak zaczne ostro pracowac to cos sie zacznie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Nie mam jeszcze Mikusia, to pochwalę się skończonym salonem. Wreszcie się doczekaliśmy na narożnik, kupiliśmy dywan i żyrandole, tak więc duży pokój mam wreszcie z głowy.

Oto on:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...27#post9724027

Bardzo ladny salon Powialo nowoczesnoscia Jaki duzy on jest ????

Do wieczora dziewczynki
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 12:34   #1624
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość
Bardzo ladny salon Powialo nowoczesnoscia Jaki duzy on jest ????
Kurcze, szczerze mówiąc nie wiem... Ale spory, bo w planach miały to być dwa pokoje, ale wtedy nie byłoby żadnego większego i dlatego z dwóch powstał jeden.
Stary 2008-11-15, 13:33   #1625
an.ka.b
Raczkowanie

GG do an.ka.b

hej!!
Ale macie śliczne dzieciaczki!!
Paula śliczny kolorek mają Twoje włosy, a ten połysk super!!
Tola śliczny salon.
Czy istnieje coś takiego jak depresja przedporodowa?? bo ja mam wszystkiego serdecznie dość, ale to pewnie przez to że muszę tak leżeć i leżeć, ale jeszcze troszke i sie rozruszam, jeszcze 11 dni na lekach a potem mogę rodzic, no chyba ze urodze szybciej,
A komu można dziś gratulować?? która rozpakowana??
Pozdrawiam!!
an.ka.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 13:51   #1626
poisone
Rozeznanie

Dziewczyny ja szybko z jednym pytaniem - swoim dzidziom dajecie jedno imię czy dwa. Bo ja już sama nie wiem
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 13:56   #1627
drobciaa
Raczkowanie

Dziewczyny bardzo dziękuję za tak serdeczne słowa o naszej rodzinceaż cieplutko się robi na serduszku czytając takie miłe rzeczy
Paula Szyszka włoski śliczne i jak Ci urosły, pamiętam jeszcze stare zdjęcie kiedyś wstawiałaś to nie były takie długie.
Tola salon suuuuuper!!! I o to chodzi aby był duży, maleństwo w przyszłości będzie miało gdzie biegać
niobe7 obiecuję poprawę z tymi zdjęciamizaraz wchodzę na odchowalnię, póki mały śpi i coś tam wkleję.
A my dziś jesteśmy tydzień po porodzie Mam dziś jakieś melancholijne nastroje, mogłabym patrzeć na mojego synka nieustannie, tak bardzo go kocham, to wspaniałe uczucie
Właśnie czekam na moją mamę i siostrę, mają do mnie przyjechać, a ja jeszcze w koszuli łażę
Wczoraj scorpionec mnie zaraziła tym przymierzaniem jeansów sprzed ciąży no i w końcu to zrobiłam i byłam w szoku bo nawet w dwie pary się zmieściłam!!! Na siłę co prawda, ale myślę, że jeszcze z tydzień i będzie ok
Widzę, że rozpakowywań wciąż brak, może przez weekend coś się wydarzy.. mam nadzieję!!!!

Miłego weekendu mamusie maleństwa i brzuszki:cmok :
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 14:10   #1628
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja szybko z jednym pytaniem - swoim dzidziom dajecie jedno imię czy dwa. Bo ja już sama nie wiem
My damy dwa.
Stary 2008-11-15, 14:14   #1629
drobciaa
Raczkowanie

My mamy jedno imię..
Stary 2008-11-15, 15:00   #1630
xandra78
Zakorzenienie

Wczoraj miałam taki trochę zabiegany dzień, więc tylko Was podczytywałam...
Drobciaa, wyglądasz wspaniale, kwitnąco-szczęście od Ciebie aż bije !!!
Paula, pięęęęęękny kolorek .Tak bardzo bym chciała byc brunetką!!

Tola, salon SUPER.Taki nowoczesny, ale ciepły jednocześnie, śietne te pomarańczowe dodatki.Zazdroszczę Ci, że miałaś w głowie taki jasny pomysł i go zrealizowałaś-ja do tej pory nie mogę się zdecydowac co do pokrycia ścian(biały juz mi się nie podoba).

Cos mi się zdaje, że to będzie nuuuuudny dzień, pogoda beznadziejna, nic się nie chce robic...
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 15:42   #1631
Paula Szyszka
Zadomowienie

cześć dziewczynki

do prawda melduję się dopiero teraz ale mi odbija od rana taki pracowity dzionek miałam wstałam po 8 parę minut pojchaliśmy do marketu na zakupy no i oczywiście tyle się nałaziłam że wszytko mnie boli... ale co tam zakupy stwierdziłam że przydałoby się coś upiec na weekend więc zrobiłam cały wielki talerz rogalików z powidłami skończyłam robić rogaliki to zrobiłam spagethi na obiad i dopiero skończyłam a nóżki mi zaraz z dupki wyjdą nie mówiąc o kręosłupie ale za to jak się najadłam....

cieszę się bardzo że włoski Wam się podobają! jestem bardzo zadowolona bo nie lubie jak pod światło jest taki rudy poblask a ta farbka tego nie ma więc jestem bardzo zadowolona... i zgadza się że bardzo mi włosy urosły szzerze mówiąc mam najdłuższe jakie miałam w życiu hehehee ale wygodnie będzie mi przy mąłym związać i mieć z głowy układanie...

xandra78 może coś w tv ciekawego będzie u mnie też jest beznadziejna pogoda ciągle deszcz pryska i wieje wiatr brrrrrrrr dobrze że w domciu ciepło

drobciaa jeszcze tydzień to będziesz śmigać we wszytkich dawnych ciuszkach

poisone a wiesz że dzisiaj też o tym rozmawiałam z mężem i stwierdziliśmy że dajemi jedno imię

an.ka.b
nic dziwnego że masz takie gorsze dni tym bardziej że biedactwo musisz teraz leżeć! ja to nieby leżeć nie musze a często też tak mam więc to chyba przypadłość ciążowa

tola3804 masz śliczny salon bardzo mi się podoba! lubię taki styl

LookMeHeart nie ma problemu zaraz wyślę ci na priv mój nr telefonu ale nie wiem czy nie lepiej do dziewczyn które mają późniejszy termin bo śmiesznie byłoby jak urodzimy w tym samy czasie hihi najwyżej poprzesyłamy sobie smski a ja wyśle do innej dziewczyny

a dzisiaj już wychodzi ze mnie cosik innego wcześniej ten czop był tki gęsty a teraz troszkę takiej galaretki ale nic nie jest znowu krwią podbarwione ja chyba jestem jakimś dziwnym przypadkiem będzie tak jeszcze się to miesiąc ciągneło

ufffffffffff ale się rozgadałam hehehe
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 16:37   #1632
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Paula włoski rzeczywiście ślicznie wyszły. Ja też nie mogę się doczekać farbowania i ścięcia włosków bo są już tak długie że nic z nimi nie robię tylko suszę i związuję. Ale po porodzie już mam fryzjerkę umówioną i będziemy szaleć
tola salon śliczny i taki duży. Mi się zawsze takie podobały a ten żyrandol nad stołem super
an.ka.b ja też dziś czuję że zacznę wyć zaraz. Coś mnie dopadło. Poza tym każdy kto dzwoni to pyta czy juz urodziłam albo kiedy z końcu urodzę i czy jakoś się toczę. No masakra jakaś.

Dziewczyny dzisiaj w nocy nie spałam prawie wcale bo miałam takie dziwne bóle. Wcześniej miewałam takie delikatne pobolewanie jak na okres a dziś naprawde bolało bardziej i były co jakiś czas. Nie mogłam się w pewnym momencie ruszyć bo jak mnie zakłuło to aż mi się gorąco zrobiło. Kurcze ja mam jeszcze troszkę czasu mam nadzieję że dzidzia wytrzyma do terminu.

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 16:57   #1633
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

no to juz tygodniowy zastój w rozpakowywaniu..

moja mała w końcu zrobiła kupe i poszła spać do 15 byla nie do wytrzymania

niestety w tym celu musialam wypić kubek koperku blee...

a wy sobie rogaliki jecie

petitka ja do fryzjera zdąrzylam przed porodem i sie ciesze z tego powodu bo teraz to chyba z mała przy cycu bym poszła

paula ty sie tak nie wyrywaj bo masz jeszcze czas.. przepuść koleżanki co sie przeterminowały

aha Iga ma dwa imiona..
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 16:59   #1634
xandra78
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z tesco,uff.Cały czas moja niunia tak mnie kopie,że aż boli. Kiedys przeczytałam, że ruchy dziecka nie powinny bolec (oprócz oczywiście takich przypadków jak niespodziewane, gwałtowne kopniaki), więc oczywiście juz znalazłam sobie temat do zamartwiania się. Teraz nie czuję kopniaków, tylko takie wiercenie i wkręcanie się i juz naprawdę mam dosyc. No cóż, we wtorek mam wizyte u gina,więc chyba wytrzymam.
Paula, Ty to masz dziś fazę aktywności widzę. Ładnie to tak wpędzac mnie
w zawstydzenie, skoro ja mam tylko lenia?? Nawet wstałam dziś przed 13.00 i juz z tego powodu jestem na siebie zła, że mam mało produktywny dzień.
Petitka, teraz to będziemy na każdy ból bardzo wyczulone, bo zbliża się dużymi krokami ta wielka godzina. Jednak skurcze, to chyba raczej poznamy. No, ale nikt nie lubi, jak cos boli...
Stary 2008-11-15, 17:04   #1635
JaGaaaa
Rozeznanie

GG do JaGaaaa

Ciekawe co z lisey... Pewnie już urodziła...

Ja też już chcem
JaGaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 22:10   #1636
xandra78
Zakorzenienie

Tak właśnie sobie myslę, czy nie wydaje się Wam,że te prześcieradła frotte będą za szorstkie dla maleństw? Ja mam jedno takie i troszkę mi przeszkadza ta faktura. Niby maluszki będą teraz ubrane od stóp do głów, ale...
Stary 2008-11-15, 22:31   #1637
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Tak właśnie sobie myslę, czy nie wydaje się Wam,że te prześcieradła frotte będą za szorstkie dla maleństw? Ja mam jedno takie i troszkę mi przeszkadza ta faktura. Niby maluszki będą teraz ubrane od stóp do głów, ale...
ja nie lubie przescieradel frote wiec chcialam sama cos uszyc. Ale Mama mnie wyprzedzila i dostalam 5 przescieradelek takich normalnych gladkich.
Ale chyba nie powinno przeszkadzac dzieciaczkowi, bo caly jest ubrany i dodatkowo spi w rozku, a jak nie w rozku to pod buzke ja przynajmniej i tak podkladam tetre w razie ulania - zawsze latwiej tetre wymienic niz cale przescieradelko przebierac
Stary 2008-11-15, 23:02   #1638
drobciaa
Raczkowanie

Zajrzałam z nadzieją, że kolejna mamusia się rozpakowała, a tutaj ani widu ani słychu
Na porodówki marsz!!!! Chcemy kolejnych dzidzisiów
Mój malutki przespał dziś po południu 4 godziny, mogłam sobie wszystko w domku porobić i pogadać z gośćmi Teraz nakarmiony czyściutki znów smacznie drzemie, ciekawe jaka będzie noc
Miłej nocki mamusie!!
Wchodzę jutro rano i ma być kolejna mamusia bo jak nie to
buziaki
Stary 2008-11-16, 08:12   #1639
poisone
Rozeznanie

drobciaa - przykro mi, że Cię rozczaruję ale ja nie jestem rozpakowana. Ale mam jeszcze 2 tygodnie Na zdjęciach wyszłaś super, w ogóle, to śliczna z Ciebie dziewczyna

xandra - jak wspominasz o swoich ścianach, to zaraz mi się ta papuga przypomina

tola - salon super, narożnik bardzo do mojego podobny, tylko, ja mam poduszki w paski

Zauważyłam, że wyszły mi rozstępy, normalnie z dnia na dzień. I ciężko mi. Czuję się jak słoń. Jak już wstanę, to się kulam, ale zanim wstanę to się tak nasapię..
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 09:24   #1640
tola3804
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wszystkie komplementy dotyczące mojego salonu.

A co do rodzenia, to faktycznie mogłaby któraś urodzić, może by mi się humor poprawił. Nie mialabym nic przeciwko własnemu porodowi, ale jakoś nie ma żadnych symptomów, co to miałby się rozpocząć, więc liczę na Was!

Miłej niedzieli!
Stary 2008-11-16, 10:35   #1641
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
dokładnie to co pisze niobe.. moja mała i tak śpi w rożku a pod głowa ma pieluchę

ja wszystkie prześcieradła mam frotte i nase i dla małej.. są miekkie..

z resztą po kąpieli na gołe dupsko tez ma ręcznik frotte

wczoraj po kąpieli podkrwawił nam pępol ale nadal nie odpadł mam go dość

czekamy na nowe dzidziusie !! co jest leniuszki wychodzić !!??

aha co do bółu porodowego .. nie wierzyłam ze to możliwe ale naprawde sie zapomina.. tzn ja pamiętam ze bolalo bardzo.. ale nie pamiętam juz co to za ból i w ogółe ten caly poród to raczej jak sen mi sie jawi a nie jak fakt rzczywisty..

juz planuje kiedy by tu kolejnego dzidziusia myśle ze jak Iga bedzie ok 2 letnia zaczniemy działać w tym kierunku
Stary 2008-11-16, 11:46   #1642
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
aha co do bółu porodowego .. nie wierzyłam ze to możliwe ale naprawde sie zapomina.. tzn ja pamiętam ze bolalo bardzo.. ale nie pamiętam juz co to za ból i w ogółe ten caly poród to raczej jak sen mi sie jawi a nie jak fakt rzczywisty..

juz planuje kiedy by tu kolejnego dzidziusia myśle ze jak Iga bedzie ok 2 letnia zaczniemy działać w tym kierunku
dokladnie teraz porod mi sie snem wydaje

ale nastepnego nie planuje , jakos jak na razie tyle jest rzeczy do zrobienia przy Karolinie ze jak pomysle, ze mialabym miec kolejnego brzdaca to wlosy mi na glowie deba staja

no i tez zajrzalam z nadzieje, ze pojawilo sie jakies info o rozpakowaniu, np lisey? bo cos sie nie odzywa... a ostatnio pisala o skurczach.
trzymam kciuki za Was
Stary 2008-11-16, 12:21   #1643
Paula Szyszka
Zadomowienie

ale mamy zastój w rozpakowywaniu teraz to chyba wiadomości się hurtowo posypią

scorpioniec niobe7 mi wszytkie koleżanki mówią dokładnie tak jak wy o porodzie ja jestem tylko ciekawa czy po tym wszytkim zdecyduje się na 2 dziecko hihihi bo zawsze chcielismy 2 ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie....

ja dzisiaj cos mam taki nudny dzień w dodatku nie mam siły na nic... jakąś godzine temu siedziałam sobie i oglądałam tv ruszyłam głową i nagle jak mi poleciała krew z nosa to ledwo do łazienki dobiegłam i tak długo leciała w dodatku jakaś dziwnie gęsta aż się przestraszyłam i zaczełam wołać męża żeby szybko ręcznik przyniósł heheheh a on myślał że wody mi odeszły ale miał mine ale zajał się mną profesionalnie i żyje tylko osłabiona teraz jestem bardzo wam też się tak zdaża ??
Stary 2008-11-16, 12:21   #1644
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość
xandra - jak wspominasz o swoich ścianach, to zaraz mi się ta papuga przypomina
Nie przypominaj mi, bo mi się nóż w kieszeni otwiera. Jestem z tą papuga od dawna na wojennej ścieżce.Ostatnio ja ganiałam taka długą szczotką na kiju, bo przesiaduje na karniszu i obsrywa firankę i niechcący uderzyłam moja córke ta szczotką w głowę-ma guza na czole. Teraz za karę nie wypuszczam ptaszyska na wolnośc, a ta franca drze się cały dzień i się domaga otwarcia klatki. Jak mi się będzie tak darła, jak akurat uspię niemowlę, to juz będzie po niej.

No właśnie-gdzie te nowo narodzone maleństwa? Myslę, że juz jakieś przyszło na świat, tylko nie mamy wiadomości.
Z prześcieradłami oczywiście macie rację - ja już sama sobie wymyślam
problemy.
Miłej niedzieli
Stary 2008-11-16, 14:05   #1645
drobciaa
Raczkowanie

Dzień dobry! I znów cisza???? Ciekawe co u lisey?????
poisone dzięki za miłe słowa
Paula Szyszka to odpoczywaj kochana póki możesz, ostatnio pracuś był z Ciebie niesamowity, więc teraz przystopuj troszkę, bo krewka z nosa to oznaka osłabienia.
Miłego weekendu
Stary 2008-11-16, 14:16   #1646
tola3804
Zakorzenienie

No to mamy kolejnego dzieciaczka!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

Wczoraj, tj. 15.11.2008 o godz. 20:30 Lisey urodziła Gabrysia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miał 3500 g i 57 cm!!!!

Gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi!

I buziaczki dla Gabrysia!
Stary 2008-11-16, 14:32   #1647
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:

Wczoraj, tj. 15.11.2008 o godz. 20:30 Lisey urodziła Gabrysia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miał 3500 g i 57 cm!!!!

Świetna wiadomość Lisey gratulacje z całego serca

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 14:33   #1648
Paula Szyszka
Zadomowienie

jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii wielkie gratulacje dla lisey i Gabrysia
ale się ciesze ze może tulic już sowje maleństwo tyle się naczekała :dzieku jed razu mi się humor polepszył !!!!!
Stary 2008-11-16, 14:34   #1649
anytsuj
Zadomowienie

Cytat:

Ogromne gratulacji Lisey !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!1
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 16:01   #1650
scorpionec
Zakorzenienie

ogromne gratki dla lisey !!! czekamy na ciebie na odchowalni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości