|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie"
Cytat:
Edytowane przez evuncia Czas edycji: 2008-11-15 o 15:10 |
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
pierwsze poronienie mialam w 4 tc, a drugie w 8, po drugim lekarz stwierdzil ze powinnam zrobic badania genetyczne za to drugi lekarz w tym samym szpitalu uznal ze to nie ma sesnu bo jestem mlda i tak sie zdarza. po wyjsciu ze szpitala bylam na badaniu i ginekologicznie usg wykazalo ze jest dobrze i lekarz mnie tez zbadal w srdoku i tez twierdzi ze jest o.k. na badania genetyczne poszlam niestety musialam czekac 3 miesiace na swoja kolej... a teraz kolejne 3 na wyniki. sa badania ktore nie robilam a dowiedzialam sie ze powinnam toksoplazmoza i cytomegalia, jednak sa podzielone zdania i twierdza niektorzy ze moge zrobic to od razu na poczatku ciazy bo jesli nie przebylam tych chorob to i tak na poczatku ciazy bedzie trzeba powtorzyc. wiec od razu po pozytywnym tescie ide na pobranie krwi.nic wiecej lekarz nie kaze robic. stwierdzil ze na biezaco bedzie trzeba dzialac teraz nie ma nic sensu bo nie wiadomo przeciw czemu leczyc.
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kobietki dawno nie zaglądałam a tu już 7 część i tytuł piękny . życzę wam wszystkim żeby w tej części wszystkim wam udało się zafasolkować
wysyłam na szczęście zarazki od mojej 12 tygodniwej fasolinki to tak na zapas żeby starczyło dla wszystkich |
|
|
|
#124 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez evuncia Czas edycji: 2008-11-15 o 15:35 |
||
|
|
|
#125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#127 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Bazylko, cosik nie tak-chyba zapomniałaś o pierwszym url
|
|
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
HIHI udalo sie
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
witam kochane mam nadzieje ze jesienne dymanko zaowocuje tak obficie jak sezon truskawkowy
sliczny macie tytul ja juz na koncu drogi, wiec poki jeszce moge wysylam mega fluidy
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
juz widze.Cytat:
![]() Zmykam Tz zaprosil mnie na randke mamy abstynencje od ponad miesiaca i wymyslilam zebysmy tak zeczeli wszystko od nowa, tak jak przed laty,zanim zaczelismy uprawiac sex . Na to tz wczoraj: Kochanie zapraszam Cie na randke do restauracji...a potem Cie wybzykam. Na to ja: ale Kochanie ja sie nie bzykam po pierwszej randce![]() Oki papapa |
|
|
|
|
#131 |
|
kosmitka
|
No właśnie, nerwy nie pomogą na szybsze zajście w ciążę. A ja przy pierwszym cyklu chyba od razu mam pod górkę.
Wczoraj w drodze do pracy wyskoczył mi znienacka pod samochód piesek. Strasznie go poturbowałam. Uszkodziłam też auto. Jeszcze jak o tym myślę, cisną mi się łzy do oczu. Stałam nad tym psem i płakałam. Co prawda chodził, ale tak jakoś pijano. Nie byłam w stanie jechać dalej, dopiero po długiej chwili uspokoiłam się na tyle, by wsiąść za kierownicę. Jechałam dzisiaj specjalnie przez tą miejscowość, ale niestety pieska nie widziałam . Sama mam psa i wiem jaki to ból, gdy coś mu się dzieje. Do tej pory staje mi ten obraz przed oczami. U lekarza byłam w czwarte, wyniki TORCH mam ok. Starać mamy się normalnie, nie kazał za dużo myśleć, planować, mierzyć itp. Po wczorajszym zdarzeniu, jakoś jednak przestałam o tym myśleć.
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest problem z betą.W Anglii nie robią jej nawet na życzenie i za dopłatą.
Muszę czekać. A jajniki dają mi trochę popalić. Do lekarza dopieo się zarejestrowałam (przeprowadzka) i teraz czekam na czwartek aby umówić sie na wizytę , która pewnie bedzie dopiero po 7 dniach. |
|
|
|
#133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#134 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Wiem, że może są w życiu ważniejsze rzeczy. Ta mnie jednak strasznie wytrąciła. Mam nadzieję, że to nie przeszkodzi w tych wszystkich owulacjach itd.
|
|
|
#135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#136 |
|
kosmitka
|
Mi bardziej niż o przytulanie chodzi o biologię
.
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mysl o tym
Dorotko gdzie jestes, jak tam kolos? |
|
|
|
#138 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Thru ja nic nie zaznaczalam na tym wykresie oprocz bolu glowy a ten znaczek nie jest przy LH test tylko wlasnie przy tym bolu (podobno to jest bol glowy, ja nic nie kumam z niemieckiego wiec nie wiem).
Dzisiaj znowu temp nizsza. Nic nie jest normalne w tym moim wykresie Cytat:
Wspolczuje strat, ale nie rozumiem dlaczego zlecili ci tylko badanie genetyczne? Jest tyle w miare podstawowych badan ktore powinno sie zrobic. Ja tez poronilam dwa razy i mialam je robione, na szczesie wyszly dobrze i mozemy sie teraz z mezem starac. Wiadomo, ze byc moze te poronienia to tylko prypadki ale to ja moge tak myslec bo zrobilam jakies badania ktore nic nie wykazaly. U ciebie nie mozna tak powiedziec bo nie mialas zadnych badan. Cytomegalia wyszla mi pozytywna i to bardzo wazne zeby wiedziec o tym wczesniej dlatego ze jesli doszlo do zarazenia na poczatku ciazy to moze to byc przyczyna poronienia. Jesli chcesz wiedziec jak najwczesniej o ciazy to mysle ze powinnas zrobic bete, predzej ci wykaze ciaze. Ja tez mam byc od poczatku na podtrzymaniu wiec jesli juz to zrobie wczesniej bete a nie test. Zycze powodzenia Cytat:
Moze trzeba bylo wziasc tego pieska ze soba do weterynarza albo zapukac do pierwszych lepszych drzwi i spytac czyj to piesek. Jesli to wies to ludzie przewaznie wiedza o sobie wszystko a juz napewno kto jakiego ma zwierzaka. Cytat:
Dziwne z ta beta. Ja tam zadwonilabym i powiedziala ze chyba jestem w ciazy i ze zle sie czuje. Przyjeliby mnie natychmiast . Robisz siusiu i wynik na drugi dzien
|
|
#139 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
. Dziwnie się zachowywał i nie wzbudzał zaufania. Zadzwoniłam do męża, kazał mi go zostawić i jechać dalej. Może gdybym wiedziała, gdzie jest najbliższy weterynarz, ale sądzę, że ok. 60km od tego zdarzenia. Obwiniam się potwornie, to straszne czuć, jak się przejeżdża po niewinnym ciałku. Może mogłam zapukać, ale ciężko pomyśleć gdzie, ten pies po wypadku poszedł od razu na jedno podwórko, potem co prawda jak go przywołałam, by sprawdzić jak się czuje, to położył się obok. Mogłam, nie zrobiłam, źle mi z tym. To jakieś fatum?
|
|
|
#140 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musze jeszcze bratu, tacie i chłopakowi siostry ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale Ci fajnie ja zamiast imprezowac ryje po nocach notatki sie nie chca konczyc ajjj ![]() dziekuje Anulka jak sie czujesz??? kobitki jeszcze raz za dziekuje udało sie zaliczyc i az jak wyniki przeczytała bardzo sie ciesze a za pare chwil zabieram sie za kolejny przedmiot jutro o 8:00 MSG wita .... no coz chciałam sie uczyc to ma ![]() a dzis milusi dzien psiola w irlandi sie zarenczyła kolos zaliczony jajniki nie kluja - nic jak tylko sie cieszyc
|
|
#141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czuje ze to nie nasz cykl ... i łatwiej bedzie podejsc do kolejnego
uciekam do ksiazek - spokojnego wieczorku kobitki
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2008-11-15 o 21:18 |
|
|
|
#143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
No to moze i ja tez cos skrobne
Strasznie dlugo niezagladalam na "probowac" przyznaje sie bez bicia, wogole zawsze rzadko sie udzielalam i udzielam ale prosze wybaczcie ![]() za to sporo od 38 tygodniowego brzucholka swieze fluidki no i oczywiscie kciukasy za wszystkie wetertanki i nowe staraczki ![]() ![]() ![]() a sama nie moge uwierzyc ze jestem juz 3 na liscie do rozpakowania
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalena, to ja biorę jednego fluidka dla siebie.....
Dziewczyny , jak czytam Wasze historie to mnie strach bierze.... ja po swoim poronieniu nawet nie mogę liczyć tu w Holandii na żadne porządne badania wliczając wizytę u ginekologa i zwykłe badanie- dostać skierowanie do gina to tutaj CUD.... więc zamartwiam się. wiem że muszę czekać ze staraniami, ale to co wiem to wiedza z internetu tylko...Frustruje mnie to wszystko więc czytam Was z zapartym tchem żeby się cokolwiek dowiedzieć, ale się przecież sama od środka nie obejrzę żeby stwierdzić infekcję lub jej brak... ![]() póki co trzymam się myśli, że we wtorek mamy spotkanie z położna...miało być usg okruszka ale może przynajmniej ją wybłagam skierowanie do gina. Koleżanka która tutaj urodziła dwoje dzieci powiedziała mi wczoraj że podczas ciąży ani razu nie była badana ginekologicznie ............... czy to jest normalny kraj?? ![]() dobrej nocki
|
|
#146 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czas pedzi to prawda, poglaskaj swoj brzusio ode mnie Cytat:
|
||
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Konspiracjo kochana to jedziemy na jednym wózku(chociaż ja tam wolałabym pchać przed sobą
tak w ogóle, to po cichutku liczę jednak na ten miesiąc, bo owulke powinnam mieć dziś, a wczoraj się mocno przytulałam i na wszelki wypadek poleżałam z nóżkami w górze
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
A dzięki Konczito za pocieszenie
, trochę mnie tu uspokajacie i stopujecie, więc mi lepiej (a fluidki wyłapuje zapobiegawczo w dużych ilościach )i widzę, że w Polsce nie jest tak źle z tą opieką nad kobietami![]() I muszę jeszcze się pożalić, że mój tż strasznie mnie wkurzył, nie dość, że się 3 dni nie widzieliśmy, to dzisiaj ***nął focha na cały świat i miał żałobę wielką, bo mu fele nie pasowały, na które się napalił i chciał kupić ,więc obejrzał ze4 bajki(jakieś anime czy coś no zabić to za mało uhhhhhhhhhhh a może on się starzeje i to jest postępujące zdziecinnienie starcze?? :haha ha: ja to bym go tak a taką miałam ochotę na
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotko twoj wykresik super, cos czuje ze bedziesz nastepna
![]() Jutro rano testuje,niech sie dzieje co chce ![]() 35dc @nie widac, brzuch pobolewa, oslabiona jestem od jakiegos tyg ,ciagle bym spala a apetytu to jeszcze takiego nie mialam. http://www.wunschkinder.net/forum/za...1/userid=63981 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

mamy abstynencje od ponad miesiaca i wymyslilam zebysmy tak zeczeli wszystko od nowa, tak jak przed laty,zanim zaczelismy uprawiac sex . Na to tz wczoraj: Kochanie zapraszam Cie na randke do restauracji...a potem Cie wybzykam. Na to ja: ale Kochanie ja sie nie bzykam po pierwszej randce

.

jak wyniki przeczytała bardzo sie ciesze a za pare chwil zabieram sie za kolejny przedmiot jutro o 8:00 MSG wita .... no coz chciałam sie uczyc to ma 

:haha ha: ja to bym go tak
a taką miałam ochotę na