Panny Młode 2010 cz. II - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-15, 22:42   #2821
lain
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Lain widzę, że Wy tak konkretnie wszystko obeszliścieMy tak wybiórczo. Jutro chyba siądziemy z moimi rodzicami i pogadamy o orkiestrze vs dj. W sumie dostalismy ulotke od zespołu, taki miły pan dawał, to może fajnie grają
nio, w miare dokladnie w sumie to mielismy prawie 3 godziny czasu na to, a i tak zeszlo nam jakies 2 godziny. szczegolnie kamerzystwo wypytywalismy
u mnie nawet nie bylo dyskusji czy zespol czy dj. rodzice stwierdzili ze przy zespole lepsza zabawa, a i TZ jest zdecydowanie za zespolem, wiec ma byc zespol
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 22:50   #2822
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
nio, w miare dokladnie w sumie to mielismy prawie 3 godziny czasu na to, a i tak zeszlo nam jakies 2 godziny. szczegolnie kamerzystwo wypytywalismy
u mnie nawet nie bylo dyskusji czy zespol czy dj. rodzice stwierdzili ze przy zespole lepsza zabawa, a i TZ jest zdecydowanie za zespolem, wiec ma byc zespol
my to tak sami nie wiemy czy w końcu zespół czy dj, mam nadzieję, że rodzice pomogą nam zdecydować Ale są nastawieni bardziej na zespół, bo to takie weselneGdybyśmy nie wpadli tam po 16 to tez pewnie w miare dokładnie byśmy wszystko obejrzeli, chociażby, żeby te dwie dyszki za wstęp się zwróciły
Spadam pod prysznic, bo czuję od siebie papierosy bleeee, powinnam sie nauczyć, ze jak idziemy do naszych palących znajomych nie powinnam tego samego dnia rano myć włosów...teraz znów muszę, bo nie zasnę
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 07:16   #2823
Misiak87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie
Salę zmawiacie w miejscu ślubu czy gdzies pod miastem itd?
Ja tak myślę i nie wiem. W mieście podoba mi się tylko jedna miejscówka.

No i myślę o dojeździe - dużo osób mam z Krakowa i wstępnie myślimy żeby wynająć dla nich busa. No ale też nie wiem.
Wozicie swoich gości?
No bo gości z Krakowa by się podwiozło pod salę (np jak jest za miastem) aaale co z tymi z Tarnowa? Tak ich zostawić żeby sami sobie poradzili?

I jak robicie z noclegami; ja się spotkałam z tym że młodzi załatwiają tańsze pokoje a goście sobie płacą.
Ale nie wiem czy to dobre booo rodzince tż (najbliższej) chcemy zapłacić za nocleg i to takie nie fari? :P

W ogóle to ja więcej nie wiem niż wiem
Ja będę mieć grupę przyjezdnych, i dla nich zamawiamy buza- zawiezie ich do kościoła, z kościoła na salę, no i później z sali do domu rodziców- trochę miejsca na nocleg tam jest. A bus nie powinien za bardzo obciążyć naszej kieszeni- na pewno nie bardziej niż znajomy, który miałby wszystkich zwozić autem. A byłam na takim weselu- świadek woził gości w tą i w tą (co rusz ktoś chciał wracać- dziecko jest śpiące, dziecko w domu płacze itp- więc fajnie skorzystał z wesela. Aha, no i jeszcze miejsce u nas w mieszkaniu... Coś się wymyśli, to tylko jedna noc. Reszta osób (oprócz tej mojej rodziny) jest z okolic Łodzi i z samej Łodzi, a właśnie w tym mieście będziemy mieć wesele.

Aha no to może opowiem coś o tej sali.
Pierwsza sala do której pojechaliśmy w ogóle. Poszliśmy, obejrzeliśmy, i na nią się zdecydowaliśmy. Bardzo pomocne okazało się forum łódzkich panien młodych (adresu podawać nie będę ) gdzie dziewczyny opisują różne sale weselne na których były- plusy i minusy. No i dzięki temu dużo się nie najeździliśmy.
Sala jest piękna. Cudowna. Blisko naszego kościoła. I płacimy 133 zł/os. A w cenie są napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń, tak samo ciasta i owoce, cztery dania główne, przekąski, tort z racami , dekoracja sali, pięknie ubrana obsługa. I nie płacimy jak jakiś talerz się zbije czy szklanka (niektóre restauracje sobie za to liczą :/) no bo kto to upilnuje. :/

Właściciel cudowny. Nie chciał "chachmęcić", był konkretny i taki zabawny że po wyjściu z sali bolał mnie brzuch ze śmiechu. Jedzonko pięknie podane, bo byliśmy tuż przed weselem. (tzn przystawki, bo dań głównych nie widziałam)
Poprosiliśmy z TŻ o zgaszenie światła, (by zobaczyć jak będzie wyglądać sala gdy będą tańce... super to wygląda- parkiet przyciemniony a przy stołach jasno ). A właściciel na to: "Ooo, świntuszki... ". A jak wychodziliśmy to dostałam balonika. Rewelacyjny jest ten pan.

No a co do DJ czy orkiestry. Ja byłam przygotowana na wszystkie okoliczności... I spytałam co to będzie, gdy na przykład zabraknie prądu. Właściciel odpowiedział, że raz taka sytuacja miała miejsce. Mają oświetlenie awaryjne, więc ciemności nie było. Ale w takiej sytuacji orkiestra wzięła instrumenty akustyczne, poszła posiedzieć z gośćmi i były śpiewy, tańce jak przy ognisku. A po pół godziny prąd powrócił, a goście byli zadowoleni. No i w takiej sytuacji DJ nic nie poradzi... Też chciałam DJa, ale jak pomyślałam że zabraknie prądu, a goście z nudów będą siedzieć i pić, to mi się go odechciało. :/

Ogólnie jestem taka szczęśliwa. A TŻ chyba jeszcze bardziej. Tak się tym wszystkim przejął, pytał o wszystko, a jak wyszliśmy z sali był zadowolony jak nie wiem co. Później pojechaliśmy do "naszego" kościoła zobaczyć jak wygląda tam ślub, przystrojenie, muzyka... Przy okazji przez przypadek złapał nas kamerzysta. Będą młodzi mieli zagwostkę: "A kto to, nie znam ich?".
Dziewczyna jakaś pięknie śpiewała. Prawie się poryczałam. ;( Chcę ją.

Szczęśliwe Małżeństwo
od 8 maja 2010 r.

Jak wskazówki jednego zegara- mają sens tylko wtedy,
gdy dwie!

Misiak87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 10:19   #2824
kaska87
Zakorzenienie

cześć my na tatgi wybieramy się 11 stycznia
do do dj vs. orkiestra to mam taki sam problem nie wiem co lepsze, nigdy nie słyszałam dj, który grałby na weseleu i obawiam się, że on przyjdzie puści muzykę z płyty i skasuje za to 2.000

ja spadam pisać pracę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 10:45   #2825
lain
Zakorzenienie

cześć
mi dzis wypadl angielski w srodku dnia
a tak bylby wolny dzien przeznaczony na lezenie.
no coz, nie moze byc zbyt pieknie

(nawet tu dzis w miare cicho od rana moze jak wroce to nie bedzie za duzych zaleglosci )
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 10:49   #2826
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
cześć
mi dzis wypadl angielski w srodku dnia
a tak bylby wolny dzien przeznaczony na lezenie.
no coz, nie moze byc zbyt pieknie

(nawet tu dzis w miare cicho od rana moze jak wroce to nie bedzie za duzych zaleglosci )
ja piszę pracę więc troszkę zaniedbuję wizaż

Stary 2008-11-16, 11:16   #2827
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć my na tatgi wybieramy się 11 stycznia
do do dj vs. orkiestra to mam taki sam problem nie wiem co lepsze, nigdy nie słyszałam dj, który grałby na weseleu i obawiam się, że on przyjdzie puści muzykę z płyty i skasuje za to 2.000

ja spadam pisać pracę
ja byłam na weselu, na którym był dj i sie nie popisał, więc nie tylko zespół, ale dj też trzeba wyselekcjonować Za to na balach u mnie na uczelni dj zawsze się spisywał i wszyscy sie bawili. My, jeśli skończy się na dj weźmiemy 2 osoby, jeden będzie grał a drugi będzie wodzirejem.

Cytat:
A ja dziś mam w planach grać z TŻ na playstation i oglądnąć filmNo i te ulotki z targów przejrzeć. Nie jedziemy dziś chyba zarezerwować tego kościoła, z resztą nie wiem czy tak w niedzielę się chodzi w tej sprawie i do tego najpierw musiałabym iśc do mnie do kościoła po to pozwolenie.
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 11:17   #2828
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:

Ale Ci zazdroszczę. Ja się w ogóle nie mogę zabrać za pisanie. Ale mam za to niecny plan na przyszły tydzień. Bo w tym tygodniu kończę dwa przedmioty. Wpisy będą dopiero jak dostaniemy karty egz., ale już od przyszłęgo tygodnia będziemy mieli dwa dni w tydogniu wolne od zajęć. A w pracy nic nie powiem i dalej będę wychodzić wcześniej jak na zajęcia. No i może uda mi się ten czas efektywnie wykorzystać na pisanie.
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 11:33   #2829
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdroszczę. Ja się w ogóle nie mogę zabrać za pisanie. Ale mam za to niecny plan na przyszły tydzień. Bo w tym tygodniu kończę dwa przedmioty. Wpisy będą dopiero jak dostaniemy karty egz., ale już od przyszłęgo tygodnia będziemy mieli dwa dni w tydogniu wolne od zajęć. A w pracy nic nie powiem i dalej będę wychodzić wcześniej jak na zajęcia. No i może uda mi się ten czas efektywnie wykorzystać na pisanie.
jestes przebegła ja naskrobałąm kolejne 2 strony o maj gat jeszcze tyle mam do napisania
sic! chciałam iśc do biblioteki, ale dzisiaj nie jest weekend zjazdowy dla zaocznych i biblioteka nieczynna musze czkac do jutra na buksy

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-16 o 12:05
Stary 2008-11-16, 12:23   #2830
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Przez te Wasze opisy, też się napaliłam na targi! Muszę sprawdzic kiedy będą w mojej okolicy. A może któraś z Was wie, kiedy będą w Spodku?
My co do lokowania gości to mamy też sporo zachodu, bo ja jestem z pomorza a Tż z gór <lol> Oboje mamy duże rodziny, więc jakieś 60 osób trzeba będzie przenocowac. Trochę ulokujemy u mnie w domu, trochę tam gdzie jest sala, bo mają kilka pokoi na górze, a reszte do hoetlu, no ale wydatek to będzie niezły.
A tak w ogóle to mam już zamówioną salę i orkiestrę, więc jestem super happy

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 12:26   #2831
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Przez te Wasze opisy, też się napaliłam na targi! Muszę sprawdzic kiedy będą w mojej okolicy. A może któraś z Was wie, kiedy będą w Spodku?
My co do lokowania gości to mamy też sporo zachodu, bo ja jestem z pomorza a Tż z gór <lol> Oboje mamy duże rodziny, więc jakieś 60 osób trzeba będzie przenocowac. Trochę ulokujemy u mnie w domu, trochę tam gdzie jest sala, bo mają kilka pokoi na górze, a reszte do hoetlu, no ale wydatek to będzie niezły.
A tak w ogóle to mam już zamówioną salę i orkiestrę, więc jestem super happy
04.01 http://www.spodek.pl/

Stary 2008-11-16, 12:51   #2832
Nati02
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!

Mam nietypową prośbę do każdej z Was

Zapewne część z Was ma schody w domu (tak, zwykłe schody ). Czy możecie przejść się z linijką do nich i zmierzyć ile cm ma stopień i jaka jest odległość jednego stopnia od drugiego?

Bo był u nas architekt i powiedział, że schody tak jak ja chcę to będą ciasne i będą miały 18,5cm na 25cm, a wygodne ponoć są 17cmx28cm.
Stąd nietypowa prośba o zmierzenie
Stary 2008-11-16, 12:54   #2833
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati02 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Zapewne część z Was ma schody w domu (tak, zwykłe schody ). Czy możecie przejść się z linijką do nich i zmierzyć ile cm ma stopień i jaka jest odległość jednego stopnia od drugiego?

Bo był u nas architekt i powiedział, że schody tak jak ja chcę to będą ciasne i będą miały 18,5cm na 25cm, a wygodne ponoć są 17cmx28cm.
szerokość stopnia 28 wysoość 18

Stary 2008-11-16, 12:55   #2834
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
szerokość stopnia 28 wysoość 18
Dziękuje bardzo

A są wygdone?
Stary 2008-11-16, 12:56   #2835
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje bardzo

A są wygdone?
tak, bardzo ja nie lubię schodów takich niskich i gługich bo wtedy się idzie jak paralityka

mam demetrios 2009!
http://www.susanblanche.com/public/c.../KOLEKCJE.html

Stary 2008-11-16, 12:58   #2836
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
tak, bardzo ja nie lubię schodów takich niskich i gługich bo wtedy się idzie jak paralityka

mam demetrios 2009!
http://www.susanblanche.com/public/c.../KOLEKCJE.html
Ja się właśnie zastanawiam czy 3cm robią aż tak dużą różnice.

Btw dzięki że wkleiłaś linka o targach bo zmienili datę i w Kato są 04 stycznia a nie 15 lutego jak pisało wcześniej A Ty jedziesz do Katowicach na targi?
Stary 2008-11-16, 12:59   #2837
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się właśnie zastanawiam czy 3cm robią aż tak dużą różnice.

Btw dzięki że wkleiłaś linka o targach bo zmienili datę i w Kato są 04 stycznia a nie 15 lutego jak pisało wcześniej A Ty jedziesz do Katowicach na targi?
nie, ja jadę do wrocławia

Stary 2008-11-16, 13:04   #2838
chilanes
Zakorzenienie

to może ja do szczecina na targi skoczę, ale po co ;/ zero kazy, zero perspektyw... oszaleć można skąd wytrzasnąć 20 tys. ;(
Stary 2008-11-16, 13:06   #2839
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
to może ja do szczecina na targi skoczę, ale po co ;/ zero kazy, zero perspektyw... oszaleć można skąd wytrzasnąć 20 tys. ;(
widzę, że jakis dołekCię złapał nie możecie liczyć na pomoc rodziców?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 13:19   #2840
chilanes
Zakorzenienie

niebardzo, a nawet jeśli, to raczej na pierdoły typu zaproszenia itd ... mam dziś wielgachnego doła

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2008-11-16 o 13:21
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 13:31   #2841
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
chilanes, nie jesteś sama. U nas jest podobnie. Przez tą głupią kasę nawet nie wiemy, czy to będzie 2010 rok, czy rok później. Za większość wydatków będziemy musieli sami płacić, moi rodzice może się dorzucą, ale pewnie niewiele Poza tym do kosztów wesela dochodzi jeszcze wkład własny do kredytu hipotecznego. Można się załamać No cóż, zostaje tylko ciułać każdy zarobiony grosz...
Teraz dochodzi ta niepewność o przyszłość Jak się coś wyjaśni, to może Wam więcej o tym moim problemie opowiem
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 13:31   #2842
metkaa
Zakorzenienie

to nie jestes sama, tzn ja moze nie mam jakiegos doła ale tez ciagle mysle skad wziac kase niby pracuje ale co z tego tez by mi sie kasa przydała
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 13:33   #2843
metkaa
Zakorzenienie

dokładnie aniolekKB ciułac kazdy grosz
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 13:41   #2844
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Hej. Ja mam takie niby wiszące. Nie ma pomiędzy nimi połączeń, tylko każdy jest osobno. Tak sobie wystają ze ściany, a z drugiej strony trzymają je takie pręty z sufitu, które zostały obudowane drewnem. A więc architekt moim zdaniem ma rację. Moje schody mają 18 cm odległości od siebie i każdy schodek ma szerokość 28 cm.

Wydaje mi się, że gdyby były węższe o te 3 cm, to dla mnie i tak byłyby wygodne, ale jak ktoś ma większy numer buta, czyli mężczyźni, to już gorzej dla nich by było. Moja babcia ma schody normalnej wysokości, ale za wąskie aż za bardzo i kiepsko się po nich chodzi nawet dla mnie, bo cały but się nie mieści. Mężczyźni chodzą jakby na palcach, bo im pięta wystaje, a dziadek rzadko po nich chodzi, a jak już musi iść na górę to twardo trzyma się poręczy.

Edytowane przez Elitka4
Czas edycji: 2008-11-16 o 13:48
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 13:46   #2845
chilanes
Zakorzenienie

wiem wiem, że to nie tylko mój problem ale naszły mnie dziś czarne myśli ;( a i kredyt hipoteczny też przecież trzeba liczyć...
Bardzo bym chciała, by to się dało wszystko

Już nie marudzę
Stary 2008-11-16, 14:23   #2846
kaska87
Zakorzenienie

dziewczyny głowa do góry my tez mamy na głowie remont domku trzeba nam na to ok 150tys

znalazłam suknię demetrios na 2009
http://www.susanblanche.com/public/g...rios_4257.html
http://www.susanblanche.com/public/g...rios_1377.html
http://www.susanblanche.com/public/g...rios_3128.html

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-16 o 14:43
Stary 2008-11-16, 15:19   #2847
madziulka_
Zakorzenienie

Co do kosztów to MY płacimy za wszystko ze swoich pieniążków
Gosica to nie do mnie z tą skałką poza tym wiesz może czy w RZw nie planują jakiś targów ślubnych??

Kasia te suknie są cudnee nom i 3tys mogę dać za suknie w sumie..Chociaż to sporo

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 15:21   #2848
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Kasia te suknie są cudnee nom i 3tys mogę dać za suknie w sumie..Chociaż to sporo
są cudne, ale...żadna mnie nie zauroczyła na 100% a własnie na LF liczyłam najbardziej, ale się rozczarowałam

Stary 2008-11-16, 15:22   #2849
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny głowa do góry my tez mamy na głowie remont domku trzeba nam na to ok 150tys

znalazłam suknię demetrios na 2009
http://www.susanblanche.com/public/g...rios_4257.html
http://www.susanblanche.com/public/g...rios_1377.html
http://www.susanblanche.com/public/g...rios_3128.html
ostatnia suknia jest śliczna

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 15:23   #2850
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
ostatnia suknia jest śliczna
wogóle to powinnyście mi nakopać do doopy bo ja jak się nudzę to oglądam te suknie a później łapię doła bo nic mi się nie podoba
już tyle razy mówiłam "dość nie oglądam sukni" ale to jest silniejsze ode mnie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-16 o 15:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości