|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
a to przebarwienie moze zostac ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() smoka nie daje, chociaz tez juz probowalam nie raz. no ale Karola nie chce, wypluwa, a cyca jak wolala tak wola i co wtedy robic? daje jej, bo inaczej sie wydziera. pasa tz nie nosze, rozstepow brak, ale cos na ujedrnienie musze kupic. zaraz poszukam na necie to daxa do biustu zobaczymy co to ![]() mam nadzieje, ze Iga w koncu se zmeczy, zasnie i da Ci troche odpoczac ![]() Karolina jest marudn najczesciej tak od 7 rano, steka, prezy sie, probuje zrobic kupke i co chwile placze. No i wczorajszy wieczor tez byl kiepski... co odlozylam ja do lozeczka to za chwile ryk.
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Aleksandrowi wczoraj odpadł kikut pępowiny
![]() i to tyle dobrych wiadomości, bo ja mam mniej pokarmu w cycach i jestem załamana, piję herbatkę hippa i dupa blada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
Karolice sle 1000
![]() ![]() Mala82 nie poddawaj sie z mlekiem nie zrob mojego bledu. Wazne jest zebys stosowala laktator rowniez wieczorem (wiem ze sie nie chce w nocy ale to wazne) dawaj dzidzi swojego cyca jak jest glodny i jak placze to nie poddawaj sie odraz z butla. Moj jak sie urodzil mial 1794 g a jak przyszlismy do domu mial niecale 2 kg wiec z placzem ale dawalam butle bo byl za malusi zeby go jeszcze meczyc cycem- teraz zaluje. Tez mialam tak ze sciagalam tylko 20 ml ale dzicko i czeste sciaganie pokarmu przywroci prawidlowa laktacje. Zapytaj swoja polozna na pewno ci pomoze z tym problemem ![]() A wasze dzieci slicznosci same pozdrawiam
#154 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ja na brzuch planuje kupić ten krem - ma dore opinie i kolezanka mi go polecala ;
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-lipostop.html ![]() a na cyce mam taki bo boje sie intensywniejszych uzywać; https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...i-kapusty.html jest jeszcze taki;http://aptekiarnika.pl/sklep.php?md=products&id_p=7066 mam mala tubke -probke .. ale nie wiem czy dobry.. na pewno bezpieczny.. nam kikut jeszcze nie odpadł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Nareszcie jestem w miarę wyspana, a dziś nam mija tydzień od porodu! Ale to zleciało! Karolcia dużo zdrówka z okazji miesiąca od cioci wizażanki ![]() ![]() Dziewczyny ja daję smoka, też na początku mały nie umiał ssać, ale widziałam jak położna mu go podaje i się nauczyłam. To czasem przedłuża jego czas spania, bo inaczej tez musiałabym ciągle nosić małego przy cycu. Co do kremów do biustu i na brzuszek to ja używam serii z Musteli i szczerze polecam, ja jestem zadowolona, całą ciążę używałam i zero rozstępów (jak na razie ![]() Życzę miłego weekendu wszystkim mamusiom i maleństwom!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
A to my
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczne fotki! Ja też już chcę mieć swojego skarba!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Super ze juz moge sie tutaj oficjalnie zameldować
![]() Wpadłam tylko na chwilke bo musze mala przewinac i brodawki jej nasmarowac bo ma troszke opuchniete jeszcze - tatus pojechal do szkoly wiec radzimy sobie same. Jak tylko wiecej czasu bedzie to wkleje zdjecie Leny ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie - wasze maluszki przeurocze. Drobciaa twoj Filipek to mi troche moja Lenke przypomina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Nelijka to wklejaj, już nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A moja położna miała atak wyrostka i nie przyjdzie już do mnie raczej... Drobcia ślicznie wyglądacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
oh kobiety... ja z mlekiem nie mam problemow, nawet przystawianie do cyca idzie lepiej bo polozna byla wczoraj, dzis i jeszcze jutro ma przyjsc
ale za to mamy plesniawki ![]() niewyspana jestem, pogoda do dupy... znowu ja rycze ale pole moge wam pokazac... nam tez pepuszek juz odpadl ryczymy przy zmianie pieluszek i generalnie po 15 min od karmienia sie polka zaczyna |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
Karolinka dziekuje cioteczkom za wszystkie zyczonka i tez przesyła buziaczki
![]() katakumba - Pola sliczna, a jakie ma wielkie oczka ![]() my tez ryczymy przy zmianie pieluszek ![]() nie smutaj sie, spojrz na piekna coreczke i pomysl ze jakby jej nie bylo to nie byloby tak pieknie i mimo jej marudzenia, pogody itp humor Ci sie poprawi ![]() drobciaa - to jakos specjalnie trzeba dawac smoka i sie nauczy ssac?? Podobno te granulki Ricinus coś tam na laktację o ktorych pisaly wrzesniowki pomogly dziewczynom w kryzysie laktacyjnym, wiec moze warto je wyprobowac.
#164 |
Zakorzenienie
|
Musze coś tu napisac (jeszcze nielegalnie
![]() katakumba, Twoja córcia jest przeprzeprzesliczna!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
niobe7 jeśli chodzi o smoczka to pomgam dzidziusiowi na początku ssać, to znaczy robię takie delikatne, ale szybkie ruchy smoczkiem : wkładam i leciutko wyciągam, aż załapie i sam ssie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
katakumba śliczna ta twoja mała Polka
![]() i te rzęsy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj próbowałam dać małej smoka bo marudziła strasznie.. nawet possała chwilkę .. ale jak się zorientowała ze mleko nie leci z niego to wściekła sie jeszcze bardziej i zaczęła się drzeć jak przy kąpieli
![]() czy waszym dzieciom sie często ulewa? bo mojej ostanio kilka razy dziennie.. i nie chce bekać po jedzeniu.. polozna mówila ze nie ma sensu nosic dluzej niż 10 min bo jak wtedy nie beknie to juz nie beknie.. a propo położnej.. miala przyjśc jeszcze ale coś jej nie widzę.. a teraz mam więcej pytań niz 2 dni po powrocie ze szpitala... chyba jutro do niej zadzwonie i zapytam.. aha i jeszcze jedno pytanie.. ile czasu rozpuszczają się szwy? bo ja swoje nadal widzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja ani nie beka przy jedzeniu, ani sie jej nie ulewa, wiec nie wwim jak to jest ja swoje szwy nadal mam, a to tydzien dzis mija, jeszcze pewnie drugie tyle... ale mloda dala naqm dzis p;ospac 3 godz pod rzad!!! szok, bo to pierwszy raz tak dlugo. od 2 do 5 ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
Mam prośbę do dziewczyn, które rodziły w Anglii - czy możecie napisać jak wygląda opieka po porodzie nad Wami i maluszkami? Bo mojej znajomej córka niedługo rodzi właśnie w Anglii i jej mama strasznie przeżywa, bo nie wie co i jak, czy szczepienia są w szpitalu i przeciwko jakiej chorobie? Czy i jak często przychodzi położna? Bardzo proszę opiszcie tę opiekę to jej przekażę to nie będzie się przyszła babcia tak stresować, bo osiwieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Co do odbijania po jedzeniu to u nas też jest z tym ciężko, bardzo rzadko się beka maleństwu.. Ulewa też się dość często choć tak troszeczkę, myślę, że może właśnie dlatego, że się nie odbija ![]() Co do szwów to nie wiem jak długo się rozpuszczają.. Buźka |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Powtórzę i tutaj:
No to mamy kolejnego dzieciaczka!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Wczoraj, tj. 15.11.2008 o godz. 20:30 Lisey urodziła Gabrysia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miał 3500 g i 57 cm!!!! Gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi! ![]() ![]() ![]() I buziaczki dla Gabrysia! ![]() ![]() ![]()
#173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Leki dla dzidzi sa wszystkie za darmo dla matki przez pewien czas takze. Przyjdzie jej taka karta na ktora ma wiekszosc uslug medycznych za darmo np dentyste (zarowno ona jak i maz) Przepraszam jesli opisalam niezrozumiale bo sie spiesze jakbys miala pytania to napisz priva a chetnie odpisze jesli bede wiedziala ![]()
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() 1. niobe7/ Magda / lat 28 / Konin ..ur.sn.15.10.2008 (t.p02.11.2008)-KAROLINKA (2880gr i 54 cm) 3. aaliyah /Magda / lat 29 / Londyn.....ur.sn.25.10.2008(30. 10. 2008) - OLIMPIA 2. mala82/Agnieszka/lat 26/Racibórz..ur.cc.22.10.2008(tp.11.11.2008) - KAJETAN (2900gr i 52 cm) (3400gr i 51cm) 7. scorpionec / Justyna/ lat 28 / Olsztyn ...ur.sn.03.11.2008(tp.02.11.2008) - IGA4. becia_leszno / Beata / lat 27/ Leszno...ur.cc.29.10.2008(tp.05.11.2008)-IGOR (4070gr i 62cm) 5. moniola / Monika / lat 27 / ..........ur.sn.30.11.20 08(tp.04.11.2008) - WOJTUŚ (2820g i 50 cm) 6. anytsuj /Justyna/Lat 26/Słupsk ur.sn.02.11.2008(tp.05.11.2008)-ALEKSANDER(3350gr i 57cm) (4300gr i 60 cm) 8. KaSiaEG / Kasia / lat 22 / Elbląg ..ur.cc.04. 11. 2008 (tp.11.11.2008)- KACPER(3950 gr i 52 cm) 9. neljka / Nela / lat 25 / Wrocław / ... .ur.cc.07.11.2008 (tp.02.11.2008) - LENA (3000 g, 53cm) 10. molka86 / Mariola /lat 22/Warszawa ..ur.cc.08.11.2008(tp.11.11.2008)- MAJA (3320 g 51 cm)(3620g i ...cm) 13. lisey /Aga/lat 29/Chełm-Basildon ..ur.sn.15.11.2008(tp.10.11.2008)-GABRIEL12. katakumba / ......../ ...... / UK ......................... ...ur.sn. 09. 11.2008 - POLA ( 3500gr i 52 cm ) (3500gr i 57cm) |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
To i ja tutaj złożę OGROMNE GRATULACJE LISEY!!!!!!!!!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Lisey jeszcze raz gratuluje synka!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
opieka medyczna w uk
ja ja przezywam od tygodnia, bo pola dzis konczy tydzien. powiedz przyszlej babci, ze jesli tylko mama mloda bedzie potrzebowac pomocy to ma dzwonic za nia. ja np przez 5 dni nie dzwonilam za polozna, a powinnam. standardowa sytuacja jest ze polozna przychodzi 1, 5 i 10 dnia, ale ja mialam problmy z karmieniem, wiec przyszly 3 dni pod rzad. polka dostala wit k w szpitalu, z ktorego zreszta wypisano nas tego samego dnia po 6 godz, reszte szczepionek jak juz ktoras pisala z dziewczyn, w ciagu 2 miesiecy sie dostaje rzecz ciekawa- dostala mala plesniawek, polozna mi powiedziala dzwonic do gp. ale ze to sobota to zadzwonilam na linie nhs, tam powiedzialam co jest nie tak, a oni przefaksowali recepte do apteki, tz odebral. recepte na atybiotyk przepraszamza literowki, ale trzymam mala jedna reka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam problemy z karmieniem. Moja Olimpia po prostu nie chce ciagnac cycka. Wiec sciagam jej sama mleko i daje butelka, ale chcaialbym zeby sie do cycka przekonala tylko nie wiem jak. Jednego dnia je normalnie a nastepnego nie wezmie i juz. Wezmie do buzi i spi i co tu poradzic? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Karoli najczesciej sie beka i tak dosyc głosno, ale rownie czesto wogole nie beknie. a ulewa vhyba jak za duzo sie obje ![]() moje szwy dosyc dlugo byly, te na zewnatrz zniknely gdzies po 3 tyd, ale z pochwy wystawal mi jeden jeszcze calkiem niedawno - w tamtym tygodniu jeszcze go chyba widzialam... a to juz 4 tyg po porodzie. no i on byl jakis taki grubasny jak dratwa ![]() lisey- to tutaj tez powtorze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a nam zaczyna wchodzic na glowke ciemieniucha... na razie bardzo malutko, ale glowka juz posmarowana oliwka i dzis pierwsze wyczesywanie ![]()
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Odnosnie ciemieniuchy, to czytałam teraz niedawno w gazetce dla mam,
że w 90 % przypadków ciemieniucha świadczy o początkach alergii lub atopowego zapalenia skóry(AZS).Warto wiedziec... Moja córka tez miała raz ciemieniuchę i faktycznie ma teraz suchą skórę-ostatnio pediatra powiedział, że "atopową", chociaż AZS w sumie nie miała... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.