OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-15, 10:07   #151
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Niobe super ma minkę Twoja mała chyba sobie pojadła co?
A mnie też ta krecha denerwuje! Pytałam gina ostatnio i powiedział, że zdarza się, że zostaje takie przebarwienie... ale mam nadzieję, że do lata nam to zniknie i pępki też będą wyglądać bardziej sexy;p
tak ona non stop by na cycu wisiala, cos nie tak sie dzieje niz by ona chciala to juz szuka.
a to przebarwienie moze zostac nie wiedzialam ze jest taka mozliwosc

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
dziewczynki dajecie maluchom smoka??

Iga zaraz skończy dwa tyg i jeszcze nie dostała.. ale jestem juz tego bliska bo potrafi chciec cyca co 0,5 h sama nie wiem czy to odruch ssania czy glod? dzrze sie na maksa

kreski na brzuchu nie ma i nie mialam.. tak jak rozstępów pasa po porodowego nie nosze na razie zeby mięsnie podjely same walkę

mam krem do biustu daxa jeszcze z serii ciazowej.. a na brzuch planuje kupić cos ujędrniającego jak tylko bede mogla sie wyrwac z dom....

niobe i karolcia sto lat z okazji miesiąca iduzo zdrówka wam obu

aha moja mla spieta 2 dzien i nie spi wcale.. tz ma opryszczke wiec nie moze jej nawet ponosic... buu nie mam sil..
dziekujemy za pamiec

smoka nie daje, chociaz tez juz probowalam nie raz.

no ale Karola nie chce, wypluwa, a cyca jak wolala tak wola i co wtedy robic? daje jej, bo inaczej sie wydziera.

pasa tz nie nosze, rozstepow brak, ale cos na ujedrnienie musze kupic.
zaraz poszukam na necie to daxa do biustu zobaczymy co to

mam nadzieje, ze Iga w koncu se zmeczy, zasnie i da Ci troche odpoczac
Karolina jest marudn najczesciej tak od 7 rano, steka, prezy sie, probuje zrobic kupke i co chwile placze.
No i wczorajszy wieczor tez byl kiepski... co odlozylam ja do lozeczka to za chwile ryk.
Stary 2008-11-15, 10:29   #152
anytsuj
Zadomowienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Aleksandrowi wczoraj odpadł kikut pępowiny
i to tyle dobrych wiadomości, bo ja mam mniej pokarmu w cycach i jestem załamana, piję herbatkę hippa i dupa blada
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 11:40   #153
agi_kn
Rozeznanie

Karolice sle 1000 z okazji miesiecznicy a lala superowa prawie tak ladna jak jej wlascicielka

Mala82 nie poddawaj sie z mlekiem nie zrob mojego bledu. Wazne jest zebys stosowala laktator rowniez wieczorem (wiem ze sie nie chce w nocy ale to wazne) dawaj dzidzi swojego cyca jak jest glodny i jak placze to nie poddawaj sie odraz z butla. Moj jak sie urodzil mial 1794 g a jak przyszlismy do domu mial niecale 2 kg wiec z placzem ale dawalam butle bo byl za malusi zeby go jeszcze meczyc cycem- teraz zaluje. Tez mialam tak ze sciagalam tylko 20 ml ale dzicko i czeste sciaganie pokarmu przywroci prawidlowa laktacje. Zapytaj swoja polozna na pewno ci pomoze z tym problemem

A wasze dzieci slicznosci same pozdrawiam
Stary 2008-11-15, 12:06   #154
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

ja na brzuch planuje kupić ten krem - ma dore opinie i kolezanka mi go polecala ;
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-lipostop.html

a na cyce mam taki bo boje sie intensywniejszych uzywać;
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...i-kapusty.html

jest jeszcze taki;http://aptekiarnika.pl/sklep.php?md=products&id_p=7066 mam mala tubke -probke .. ale nie wiem czy dobry.. na pewno bezpieczny..

nam kikut jeszcze nie odpadł
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 13:07   #155
drobciaa
Raczkowanie

Dzień dobry
Nareszcie jestem w miarę wyspana, a dziś nam mija tydzień od porodu! Ale to zleciało!
Karolcia dużo zdrówka z okazji miesiąca od cioci wizażanki:cmo k:
Dziewczyny ja daję smoka, też na początku mały nie umiał ssać, ale widziałam jak położna mu go podaje i się nauczyłam. To czasem przedłuża jego czas spania, bo inaczej tez musiałabym ciągle nosić małego przy cycu.
Co do kremów do biustu i na brzuszek to ja używam serii z Musteli i szczerze polecam, ja jestem zadowolona, całą ciążę używałam i zero rozstępów (jak na razie)
Życzę miłego weekendu wszystkim mamusiom i maleństwom!!
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 13:13   #156
drobciaa
Raczkowanie

A to my
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Filipek 002.jpg (38,4 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Filipek 114.jpg (26,6 KB, 40 załadowań)
Stary 2008-11-15, 13:19   #157
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drobciaa Pokaż wiadomość
Co do kremów do biustu i na brzuszek to ja używam serii z Musteli i szczerze polecam, ja jestem zadowolona, całą ciążę używałam i zero rozstępów (jak na razie)
No a ja wręcz przeciwnie. Myślałam, że jak zainwestuję w dobry krem, to nie będę miała problemów z rozstępami... A tu dupa blada. Są wszędzie... I tak się właśnie zastanawiam, czy po ciąży nie zmienić na jakiś inny specyfik, ale nie wiem na jaki... Mam wrażenie, że na mnie po prostu nic nie działa...

Cytat:
A to my
Śliczne fotki! Ja też już chcę mieć swojego skarba!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-15, 13:30   #158
nelijka
Raczkowanie

Super ze juz moge sie tutaj oficjalnie zameldować
Wpadłam tylko na chwilke bo musze mala przewinac i brodawki jej nasmarowac bo ma troszke opuchniete jeszcze - tatus pojechal do szkoly wiec radzimy sobie same.

Jak tylko wiecej czasu bedzie to wkleje zdjecie Leny

Pozdrawiam wszystkie mamusie - wasze maluszki przeurocze. Drobciaa twoj Filipek to mi troche moja Lenke przypomina Jak wkleje zdjecie to sama ocenisz
nelijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 13:32   #159
drobciaa
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny
Nelijka to wklejaj, już nie mogę się doczekać
Stary 2008-11-15, 15:19   #160
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agi_kn Pokaż wiadomość
Karolice sle 1000 z okazji miesiecznicy a lala superowa prawie tak ladna jak jej wlascicielka

Mala82 nie poddawaj sie z mlekiem nie zrob mojego bledu. Wazne jest zebys stosowala laktator rowniez wieczorem (wiem ze sie nie chce w nocy ale to wazne) dawaj dzidzi swojego cyca jak jest glodny i jak placze to nie poddawaj sie odraz z butla. Moj jak sie urodzil mial 1794 g a jak przyszlismy do domu mial niecale 2 kg wiec z placzem ale dawalam butle bo byl za malusi zeby go jeszcze meczyc cycem- teraz zaluje. Tez mialam tak ze sciagalam tylko 20 ml ale dzicko i czeste sciaganie pokarmu przywroci prawidlowa laktacje. Zapytaj swoja polozna na pewno ci pomoze z tym problemem

A wasze dzieci slicznosci same pozdrawiam
Staram się jak mogę ale już naprawdę nie mam siły, jak próbuję Kajtka przystawaiać to ryczy wniebogłosy a jak próbuję odciągać częściej laktatorem to nie naciśągam nawet 10ml chyba bedzie po karmieniu cycem
A moja położna miała atak wyrostka i nie przyjdzie już do mnie raczej...

Drobcia ślicznie wyglądacie
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 16:03   #161
agi_kn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Staram się jak mogę ale już naprawdę nie mam siły, jak próbuję Kajtka przystawaiać to ryczy wniebogłosy a jak próbuję odciągać częściej laktatorem to nie naciśągam nawet 10ml chyba bedzie po karmieniu cycem
A moja położna miała atak wyrostka i nie przyjdzie już do mnie raczej...

Drobcia ślicznie wyglądacie
Pewnie nerwy powoduja ze zanika ci pomalu laktacja. Mleka produkuje sie tyle ile dziecko potrzebuje (podobno) slyszalam nawet ze po roku nie karmienia mozna przywrocic laktacje. Moze powinnas zapytac w przychodni. Wierze ze bedzie ok i trzymam kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-15, 16:15   #162
katakumba
Zakorzenienie

oh kobiety... ja z mlekiem nie mam problemow, nawet przystawianie do cyca idzie lepiej bo polozna byla wczoraj, dzis i jeszcze jutro ma przyjsc
ale za to mamy plesniawki
niewyspana jestem, pogoda do dupy... znowu ja rycze

ale pole moge wam pokazac...
nam tez pepuszek juz odpadl
ryczymy przy zmianie pieluszek i generalnie po 15 min od karmienia sie polka zaczyna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Photo-0073.jpg (72,5 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200111.jpg (40,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200109.jpg (53,6 KB, 46 załadowań)

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 18:42   #163
niobe7
Zadomowienie

Karolinka dziekuje cioteczkom za wszystkie zyczonka i tez przesyła buziaczki

katakumba - Pola sliczna, a jakie ma wielkie oczka
my tez ryczymy przy zmianie pieluszek
nie smutaj sie, spojrz na piekna coreczke i pomysl ze jakby jej nie bylo to nie byloby tak pieknie i mimo jej marudzenia, pogody itp humor Ci sie poprawi

drobciaa - to jakos specjalnie trzeba dawac smoka i sie nauczy ssac??

Podobno te granulki Ricinus coś tam na laktację o ktorych pisaly wrzesniowki pomogly dziewczynom w kryzysie laktacyjnym, wiec moze warto je wyprobowac.
Stary 2008-11-15, 21:06   #164
xandra78
Zakorzenienie

Musze coś tu napisac (jeszcze nielegalnie).
katakumba, Twoja córcia jest przeprzeprzesliczna!!! .Ma takie wieeelkie oczyska-cudne.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 22:07   #165
drobciaa
Raczkowanie

niobe7 jeśli chodzi o smoczka to pomgam dzidziusiowi na początku ssać, to znaczy robię takie delikatne, ale szybkie ruchy smoczkiem : wkładam i leciutko wyciągam, aż załapie i sam ssie powodzenia
Stary 2008-11-16, 09:27   #166
scorpionec
Zakorzenienie

katakumba śliczna ta twoja mała Polka

i te rzęsy
Stary 2008-11-16, 10:50   #167
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
niobe7 jeśli chodzi o smoczka to pomgam dzidziusiowi na początku ssać, to znaczy robię takie delikatne, ale szybkie ruchy smoczkiem : wkładam i leciutko wyciągam, aż załapie i sam ssie powodzenia
wow, musze wyprobowac, bo z checia czasem bym jej dala smoka zamiast ciagle z cycami na wierzchu latac, bo ona chce pociumkac troszke
Stary 2008-11-16, 11:39   #168
scorpionec
Zakorzenienie

ja wczoraj próbowałam dać małej smoka bo marudziła strasznie.. nawet possała chwilkę .. ale jak się zorientowała ze mleko nie leci z niego to wściekła sie jeszcze bardziej i zaczęła się drzeć jak przy kąpieli

czy waszym dzieciom sie często ulewa? bo mojej ostanio kilka razy dziennie.. i nie chce bekać po jedzeniu..

polozna mówila ze nie ma sensu nosic dluzej niż 10 min bo jak wtedy nie beknie to juz nie beknie..

a propo położnej.. miala przyjśc jeszcze ale coś jej nie widzę.. a teraz mam więcej pytań niz 2 dni po powrocie ze szpitala... chyba jutro do niej zadzwonie i zapytam..

aha i jeszcze jedno pytanie.. ile czasu rozpuszczają się szwy? bo ja swoje nadal widzę!!
Stary 2008-11-16, 12:11   #169
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj próbowałam dać małej smoka bo marudziła strasznie.. nawet possała chwilkę .. ale jak się zorientowała ze mleko nie leci z niego to wściekła sie jeszcze bardziej i zaczęła się drzeć jak przy kąpieli

czy waszym dzieciom sie często ulewa? bo mojej ostanio kilka razy dziennie.. i nie chce bekać po jedzeniu..

polozna mówila ze nie ma sensu nosic dluzej niż 10 min bo jak wtedy nie beknie to juz nie beknie..

a propo położnej.. miala przyjśc jeszcze ale coś jej nie widzę.. a teraz mam więcej pytań niz 2 dni po powrocie ze szpitala... chyba jutro do niej zadzwonie i zapytam..

aha i jeszcze jedno pytanie.. ile czasu rozpuszczają się szwy? bo ja swoje nadal widzę!!
my wlasnie smoka trenujemy, zauwazylm ze jak delikatnie postukam w smoczek to pola chetniej mi go ciagnie
moja ani nie beka przy jedzeniu, ani sie jej nie ulewa, wiec nie wwim jak to jest

ja swoje szwy nadal mam, a to tydzien dzis mija, jeszcze pewnie drugie tyle...

ale mloda dala naqm dzis p;ospac 3 godz pod rzad!!! szok, bo to pierwszy raz tak dlugo. od 2 do 5

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 12:44   #170
anytsuj
Zadomowienie

Mam prośbę do dziewczyn, które rodziły w Anglii - czy możecie napisać jak wygląda opieka po porodzie nad Wami i maluszkami? Bo mojej znajomej córka niedługo rodzi właśnie w Anglii i jej mama strasznie przeżywa, bo nie wie co i jak, czy szczepienia są w szpitalu i przeciwko jakiej chorobie? Czy i jak często przychodzi położna? Bardzo proszę opiszcie tę opiekę to jej przekażę to nie będzie się przyszła babcia tak stresować, bo osiwieje.
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 13:13   #171
drobciaa
Raczkowanie

Witajcie!
Co do odbijania po jedzeniu to u nas też jest z tym ciężko, bardzo rzadko się beka maleństwu.. Ulewa też się dość często choć tak troszeczkę, myślę, że może właśnie dlatego, że się nie odbija
Co do szwów to nie wiem jak długo się rozpuszczają..
Buźka
Stary 2008-11-16, 13:19   #172
tola3804
Zakorzenienie

Powtórzę i tutaj:

No to mamy kolejnego dzieciaczka!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

Wczoraj, tj. 15.11.2008 o godz. 20:30 Lisey urodziła Gabrysia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miał 3500 g i 57 cm!!!!

Gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi!

I buziaczki dla Gabrysia!
Stary 2008-11-16, 14:48   #173
agi_kn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anytsuj Pokaż wiadomość
Mam prośbę do dziewczyn, które rodziły w Anglii - czy możecie napisać jak wygląda opieka po porodzie nad Wami i maluszkami? Bo mojej znajomej córka niedługo rodzi właśnie w Anglii i jej mama strasznie przeżywa, bo nie wie co i jak, czy szczepienia są w szpitalu i przeciwko jakiej chorobie? Czy i jak często przychodzi położna? Bardzo proszę opiszcie tę opiekę to jej przekażę to nie będzie się przyszła babcia tak stresować, bo osiwieje.
Jest o wiele lepiej niz w Polsce przychodzi hv do domku zaraz po porodzie, choc u mnie byly jaja i w sumie duzo tu opisywac. W kazdym razie przychodzi i tyle razy ile potrzeba. Szczepia odrazu po narodzeniu na krzepliwosc krwi. Potem dziecko dostaje czerwona ksiazeczke i tam bedzie miala opisane w ktorym mc i na co sa szczepienia. U nas sa szczepienia na pneumokoki ktore w Polsce trzeba sobie dokupic jak ktos chce.
Leki dla dzidzi sa wszystkie za darmo dla matki przez pewien czas takze. Przyjdzie jej taka karta na ktora ma wiekszosc uslug medycznych za darmo np dentyste (zarowno ona jak i maz) Przepraszam jesli opisalam niezrozumiale bo sie spiesze jakbys miala pytania to napisz priva a chetnie odpisze jesli bede wiedziala Powiedz mamie zeby sie nie denerwowala bo tu jest swietna opieka naprawde
Stary 2008-11-16, 15:07   #174
scorpionec
Zakorzenienie

Nasi milusińscy (czyli po drugiej stronie brzuszka)

1. niobe7/ Magda / lat 28 / Konin ..ur.sn.15.10.2008 (t.p02.11.2008)-KAROLINKA
(2880gr i 54 cm)
2. mala82/Agnieszka/lat 26/Racibórz..ur.cc.22.10.2008(tp.11.11.2008) - KAJETAN
(2900gr i 52 cm)
3. aaliyah /Magda / lat 29 / Londyn.....ur.sn.25.10.2008(30. 10. 2008) - OLIMPIA
(3400gr i 51cm)
4. becia_leszno / Beata / lat 27/ Leszno...ur.cc.29.10.2008(tp.05.11.2008)-IGOR
(4070gr i 62cm)
5. moniola / Monika / lat 27 / ..........ur.sn.30.11.20 08(tp.04.11.2008) - WOJTUŚ
(2820g i 50 cm)
6. anytsuj /Justyna/Lat 26/Słupsk ur.sn.02.11.2008(tp.05.11.2008)-ALEKSANDER
(3350gr i 57cm)
7. scorpionec / Justyna/ lat 28 / Olsztyn ...ur.sn.03.11.2008(tp.02.11.2008) - IGA
(4300gr i 60 cm)
8. KaSiaEG / Kasia / lat 22 / Elbląg ..ur.cc.04. 11. 2008 (tp.11.11.2008)- KACPER
(3950 gr i 52 cm)
9. neljka / Nela / lat 25 / Wrocław / ... .ur.cc.07.11.2008 (tp.02.11.2008) - LENA
(3000 g, 53cm)
10. molka86 / Mariola /lat 22/Warszawa ..ur.cc.08.11.2008(tp.11.11.2008)- MAJA
(3320 g 51 cm)
11. drobciaa / Agnieszka/lat 27 /Poznań ..ur.sn.08.11.2008(tp.11.11.2008)-FILIP
(3620g i ...cm)
12. katakumba / ......../ ...... / UK ......................... ...ur.sn. 09. 11.2008 - POLA
( 3500gr i 52 cm )
13. lisey /Aga/lat 29/Chełm-Basildon ..ur.sn.15.11.2008(tp.10.11.2008)-GABRIEL
(3500gr i 57cm)
Stary 2008-11-16, 15:34   #175
drobciaa
Raczkowanie

To i ja tutaj złożę OGROMNE GRATULACJE LISEY!!!!!!!!!!!:cm ok:
Stary 2008-11-16, 15:39   #176
aaliyah
Zakorzenienie

Lisey jeszcze raz gratuluje synka!
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 16:33   #177
katakumba
Zakorzenienie

opieka medyczna w uk

ja ja przezywam od tygodnia, bo pola dzis konczy tydzien. powiedz przyszlej babci, ze jesli tylko mama mloda bedzie potrzebowac pomocy to ma dzwonic za nia. ja np przez 5 dni nie dzwonilam za polozna, a powinnam. standardowa sytuacja jest ze polozna przychodzi 1, 5 i 10 dnia, ale ja mialam problmy z karmieniem, wiec przyszly 3 dni pod rzad.
polka dostala wit k w szpitalu, z ktorego zreszta wypisano nas tego samego dnia po 6 godz, reszte szczepionek jak juz ktoras pisala z dziewczyn, w ciagu 2 miesiecy sie dostaje

rzecz ciekawa- dostala mala plesniawek, polozna mi powiedziala dzwonic do gp. ale ze to sobota to zadzwonilam na linie nhs, tam powiedzialam co jest nie tak, a oni przefaksowali recepte do apteki, tz odebral. recepte na atybiotyk

przepraszamza literowki, ale trzymam mala jedna reka

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 17:04   #178
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
opieka medyczna w uk

ja ja przezywam od tygodnia, bo pola dzis konczy tydzien. powiedz przyszlej babci, ze jesli tylko mama mloda bedzie potrzebowac pomocy to ma dzwonic za nia. ja np przez 5 dni nie dzwonilam za polozna, a powinnam. standardowa sytuacja jest ze polozna przychodzi 1, 5 i 10 dnia, ale ja mialam problmy z karmieniem, wiec przyszly 3 dni pod rzad.
polka dostala wit k w szpitalu, z ktorego zreszta wypisano nas tego samego dnia po 6 godz, reszte szczepionek jak juz ktoras pisala z dziewczyn, w ciagu 2 miesiecy sie dostaje

rzecz ciekawa- dostala mala plesniawek, polozna mi powiedziala dzwonic do gp. ale ze to sobota to zadzwonilam na linie nhs, tam powiedzialam co jest nie tak, a oni przefaksowali recepte do apteki, tz odebral. recepte na atybiotyk

przepraszamza literowki, ale trzymam mala jedna reka
Katakumba, a skad wiadomo kiedy to nalot z mleka a kiedy plesniawki?

Ja tez mam problemy z karmieniem. Moja Olimpia po prostu nie chce ciagnac cycka. Wiec sciagam jej sama mleko i daje butelka, ale chcaialbym zeby sie do cycka przekonala tylko nie wiem jak. Jednego dnia je normalnie a nastepnego nie wezmie i juz. Wezmie do buzi i spi i co tu poradzic?
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 17:11   #179
niobe7
Zadomowienie

Cytat:

moja identycznie reaguje na smoka

Karoli najczesciej sie beka i tak dosyc głosno, ale rownie czesto wogole nie beknie.
a ulewa vhyba jak za duzo sie obje

moje szwy dosyc dlugo byly, te na zewnatrz zniknely gdzies po 3 tyd, ale z pochwy wystawal mi jeden jeszcze calkiem niedawno - w tamtym tygodniu jeszcze go chyba widzialam... a to juz 4 tyg po porodzie. no i on byl jakis taki grubasny jak dratwa

lisey- to tutaj tez powtorze gartuluje przerwałas to niecierpliwe wyczekianie kolejnego bobasa buziaczki dla Ciebie i Gabrysia : cmok:

a nam zaczyna wchodzic na glowke ciemieniucha... na razie bardzo malutko, ale glowka juz posmarowana oliwka i dzis pierwsze wyczesywanie
Stary 2008-11-16, 18:59   #180
xandra78
Zakorzenienie

Odnosnie ciemieniuchy, to czytałam teraz niedawno w gazetce dla mam,
że w 90 % przypadków ciemieniucha świadczy o początkach alergii lub atopowego zapalenia skóry(AZS).Warto wiedziec...
Moja córka tez miała raz ciemieniuchę i faktycznie ma teraz suchą skórę-ostatnio pediatra powiedział, że "atopową", chociaż AZS w sumie nie miała...
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości