| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2008-11-16, 12:57 | #3871 | |||
| Zakorzenienie | 

Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV

Cytat: 
 1. Jak najszybciej zamienić mieszkanie na większe - 3 pokojowe i wszystkie dylematy znikają  2. Iść za sugestią Patrilli Cytat: 
  Cytat: 
  . 
				__________________ Szefowa wydziału ds. niemożliwych | |||
|     | 
|  2008-11-16, 13:11 | #3872 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: dolnyśląsk 
				 | 

hej kochane;* Olek wlasnie oglada baje ja na chwile wskoczylam na kompa;p i ide sprzatac ,obiadek juz sie robi. Tz wstawia drzwi wejsciowe bo kupilismy nowe , mielismy dzis rano sprzeczke i mam tertaz humor do kitu nie wspominajac o wyrzutach sumienia    | 
|     | 
|  2008-11-16, 13:37 | #3873 | 
| Wtajemniczenie | 

hejo! byłam z rana juleczko i mnie wystraszyłaś tą kupą MAtego, dobrze że to w sumie tylko wirus , ucałuj go od nas  anula- Werka też nie daje mi do komputera usiąść , nie ma takiej mozliwości; udanych zakupów, a co planujesz kupić Klaudii? A z bonów to kup też coś sobie- koniecznie karolinqa- suknia piękna, na pewno się sprzeda kanciu- to mały uparciuszek z Apusia, macie prawdziwe próby charakterów teraz NAm niespodziewania wyszła niedzielna kawka u koleżanki, bo razem zamiawiałyśmy z Quelle i poszłam odebrać zamówienie z Weronką. Zamówiłam dla niej skrzydła z prawdziwych piór co by za aniołka w święta robiła  . Teraz śpi , a ja piekę schab-będzie z sosem ze śliwką. Kupując kuchenkę nie przewidzieliśmy posiadania dziecka i mamy taką z nagrzewającymi się drzwiami piekarnika. Niestety mogę pieć tylko ja Wercia śpi, bo ona uwielbia się przegląć w drzwiach piekarnikowych..., a boję się że moje wszelkie zabezpieczenia- zastawienie nie zdadzą egzaminu. Na 17.30 idziemy na mecz piłki ręcznej Travellan Olsztyn z Vive Kilece- zapowiada się dobry mcz, mam nadzieję,że Weronka da mi trchę popatrzeć Miłego dnia. 
				__________________ Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . | 
|     | 
|  2008-11-16, 13:39 | #3874 | 
| Zakorzenienie | 

I po obiedzie. Pomyłam gary i nic więcej dziś w domu nie robię  Chociaż w niedziele sie będę lenić. Chcę dziś w auchan kupić sobie maskę do włosów Lorys, podobno rewelacyjna, a niedroga. Naładuję ją wieczorem na włosy, bo rozpoczął się sezon grzewczy i mam już siano na głowie. I może wieczorem zrobię pazurki? Patrilla byłam kiedyś w Toruniu i chyba nie jest aż tak źle? Co prawda mój pobyt ograniczał się tylko do hotelu i reala (kiedyś geanta) bo tam byłam na szkoleniu   
				__________________  "In running, it doesn't matter whether you come in first, in the middle of the pack, or last. You can say, 'I have finished.' There is a lot of satisfaction in that." -Fred Lebow, New York City Marathon co-founder | 
|     | 
|  2008-11-16, 13:40 | #3875 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Patrilla, chyba tak zrobimy. Będe spokojniejsza mając dziecko w nocy "pod ręką"   Xantiu, my jak już będziemy zmieniali to na dmek. na mieszkanie większe nam się nie opłaca na razie. Ps. Patrycja, jak Ci się z moją drugą połówka na gg gadalo? Jakiś głupoty wypisywał znając go  Zmykam robić obiadek. 
				__________________ Jak spakować 3 osoby do jednego plecaka na 3 tyg w Tajlandii i Kambodży??? | 
|     | 
|  2008-11-16, 13:51 | #3876 | 
| Zakorzenienie | 

iwka jeszcze nie wiem co kupię Klaudii, bo ma wszystkiego pełno. Sylwia oddała jej prawie wszystkie swoje zabawki. Ale liczę że znajdę coś fajnego. A sobie może coś kupię, ale to różnie bywa  Chciałabym nową torebkę, ale mam ich tyle, że szafa się nie domyka. I oczywiście byłoby pytanie "Po co ci kolejna?" 
				__________________  "In running, it doesn't matter whether you come in first, in the middle of the pack, or last. You can say, 'I have finished.' There is a lot of satisfaction in that." -Fred Lebow, New York City Marathon co-founder | 
|     | 
|  2008-11-16, 14:08 | #3877 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: z raju 
				 | 

Wróciliśmy z Ikei i kupiliśmy jednak ten stół   http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80086575 Do tego fajne poduchy, fajne podkładki na stół i super to wygląda  Właśnie go Robert składa  Hanusia zjadła obiadek i śpi, a ja zabieram się za obiadek dla nas - dziś ziemniaczki, buraczki i paróweczki zapiekane z serem  passion Hania od urodzenia spała w swoim pokoju, więc z racji swojego doświadczenia wiem, że to jest bardzo dobre rozwiązanie. Jakoś nigdy mi nie sprawiało kłopotu przejście do niej czy cokolwiek   juleczko zdrówka dla Matiego   
				__________________  NAJSZCZĘŚLIWSZA ŻONA NAJSZCZĘŚLIWSZEGO MĘŻA  http://www.suwaczek.pl/cache/dcaff89e30.png  I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA  http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-11-16, 14:24 | #3878 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Toruń 
				 |  Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV 

passionfruit   e tam całkiem udał Ci sie ten TZ tylko gotować go naucz  bo jest bardzo chętny  minisia fajny jest ten stół taki rustykalno rodzinny  Moi juz wracają będą po 16 w domku   
				__________________  Apolonia rośnie poza brzuchem od 03.09.2007' Bruno dołączył do nas 28.02.2011' | 
|     | 
|  2008-11-16, 15:10 | #3879 | 
				 | 

Cieszysz się co nie   A mój małżonek w środę jedzie na 2 dni na szkolenie i zostajemy same  No dziś zdecydowany spadek formy postowej na wątku   
				__________________  NAJSZCZĘŚLIWSZA ŻONA NAJSZCZĘŚLIWSZEGO MĘŻA  http://www.suwaczek.pl/cache/dcaff89e30.png  I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA  http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png | 
|     | 
|  2008-11-16, 15:15 | #3880 | |
				 | 

Cytat: 
   Minisu cieszę sie tylko chciałabym sie lepiej czuć i znów dostałam @ coś się złego z tymi kobiecymi sprawami dzieje u mnie, ale 2 ginów stwierdziło, ze jest ok cos czuję, że to jakieś hormnony wryyy   
				__________________  Apolonia rośnie poza brzuchem od 03.09.2007' Bruno dołączył do nas 28.02.2011' | |
|     | 
|  2008-11-16, 15:34 | #3881 | |||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Barcelona 
				 | 

Cytat: 
  a co do siusiaków, to obaj chłopcy mają stulejkę  ale nic z tym nie robimy - a wygląda to podobnie jak u Apusia - w sensie brak stanów zapalnych, czasem zaróżowienie  zdrówka dla Matiego  tak jak pisała Patrilla, pomaga kisiel, wywar z marchwi lub kleik ryżowy Cytat: 
  . jeśli zdecydujecie się na opcję, że wszyscy w dużym śpicie, radzę pomyślcie jak fajnie ten mały zagospodarować - komputer? tv? jadalnia? bo inaczej będziecie się kisić tak jak my swego czasu  Cytat: 

__________________ ajanna, http://lb3f.lilypie.com/Ymgtp2.png http://by.lilypie.com/XkuJp2.png http://bobo-blog.glam.pl/ | |||
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-11-16, 16:01 | #3882 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Patrilla co do badania glutenowego to mi 3 gastro powiedzialo, ze nie ma sensu robić tej d-xylozy jesli Adrian nie będzie w tym czasie jadł glutenu. Zwyczajnie badanie nie wyjdzie. I tak było, na diecie bezglutenowej wynik był fałszywy. Niestety mamy w zaleceniu podawac gluten conajmniej 3 mce i zrobic badanie w tym czasie. Niestety dziecko reaguje na podanie juz na drugi dzien więc odłozylismy próbe na za 1 rok  moze ja powaliłam nazwy badan i piszemy o roznych badaniach  anula miłego wydawania kasy  Patrila jestes zboczona  zamiast odpocząc to sie zamartwiasz i zatęskniasz  nam udalo sie sprzedac kuchnię Amica i jutro ma przyjechac gośc ją odebrac  jeden grat mniej a kaska na koncie  edit: nic nie piszecie to Wam wkleje  http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Chomik.aspx?i...ek&fid=1444476 mam gdzies na kompie "język dwulatka" ale nie mam kiedy poczytac   Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-11-16 o 16:34 | 
|     | 
|  2008-11-16, 17:59 | #3883 | 
| Zadomowienie | 

Kanciu założyłam sobie chomika ale nie wiem, jak tam się szuka plików ... A poczytałabym może czasem język dwulatka    
				__________________  28.07.2007r. - Nasz kochany Mateuszek   | 
|     | 
|  2008-11-16, 18:12 | #3884 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: Zurich 
				 | 

Hej Dziewczyny! Tylko sie na chwilke wtrące w zwiazku z niekapkami.Juleczko - u nas super sprawdzil sie wlasnie ten nuby z rurka, bo mala nie umiala sobie przechylac takiego zwyklego niekapka. A z tego wygodnie i duzo pije, a co najwazniejsze - nie da sie z niego nic rozlac. Tu fotka  http://picasaweb.google.pl/kob.muzyk...63535833244546 Pozdrawiam serdecznie mamusie i wakacyjne dzieciaczki   | 
|     | 
|  2008-11-16, 19:22 | #3885 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Juleczka ja tez nie wiem jak sie szuka konkretnych plików ale na tym linku co dałam jest język dwulatka   wow a ten gość to ma zbiór  audiobooki dla dzieci i generalnie mase fajowych rzeczy  http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Chomik.aspx?id=SANDEMO Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-11-16 o 19:45 | 
|     | 
|  2008-11-16, 20:16 | #3886 | 
				 | 

sandemo to mój ulubiony chomik    
				__________________  Apolonia rośnie poza brzuchem od 03.09.2007' Bruno dołączył do nas 28.02.2011' | 
|     | 
|  2008-11-16, 20:24 | #3887 | ||
| Zadomowienie | 

Cytat: 
  Właśnie Mati też nie umie sobie przechylić butli ani kubeczka i mam nadzieję, że dzięki temu kubeczkowi z rurką zacznie samodzielnie pić  Jutro idę go poszukać w sklepach a jak nie będzie u nas (w tej dziurze) to zamówię na all. Jeszcze raz dzięki  . A w ogóle to świetne fotki!!!  Mała modelka cudna    Cytat: 
  Moja maruda jest właśnie usypiana przez tatusia  Już słyszę ryk ... Leci mu woda z tyłka co jakiś czas, ale na szczęście udało mi się wcisnąć mu w buzię trochę kleiku ryżowego z marchewką więc mam nadzieję, że biegunka trochę ustąpi  . Na razie trochę gorączka odpuściła więc Mati trochę polatał i pobawił się. Niestety nie chciał się kąpać  , co mnie zaskoczyło bo on uwielbia się kąpać... ale może go pupcia szczypała ... 
				__________________  28.07.2007r. - Nasz kochany Mateuszek   | ||
|     | 
|  2008-11-16, 20:43 | #3888 | ||
| Zakorzenienie | 

Czyżbyś rozwijała kulinarne skrzydła????   Cytat: 
 Cytat: 
  Kupiłam Elis prysznic  . Ale szukam i szukam w necie i nie mogę znaleźć  . 
				__________________ Szefowa wydziału ds. niemożliwych | ||
|     | 
|  2008-11-16, 20:58 | #3889 | 
				 | 

Albo nowy sos z Winiar - pieczeniowy sos ze śliwką   Xantia jaki prysznic   
|     | 
|  2008-11-16, 21:12 | #3890 | |
| Zakorzenienie | 

I wszystko jasne     Cytat: 

__________________ Szefowa wydziału ds. niemożliwych | |
|     | 
|  2008-11-16, 21:29 | #3891 | 
				 | 

Xantia zejbiste to   Gdzie kupiłaś  Daj jakieś namiary  A co do tego pieczeniowego sosy to jest jeszcze drugi - sos pieczeniowy z cebulką  Nic specjalnego   
|     | 
|  2008-11-16, 21:36 | #3892 | 
| Zakorzenienie | 

Kupiłam to w Plusie. W naszym jest wyprzedaż remontowa (przynajmniej takie szyldy wiszą) i wywalili wszystko na sklep z magazynu chyba, bo jest szmelc mydło i powidło i wszystko po niskich cenach.

__________________ Szefowa wydziału ds. niemożliwych | 
|     | 
|  2008-11-16, 21:41 | #3893 | 
				 | 

Xantia no bo Plusy znikają z polskiego rynku i zamiast nich będzie Biedronka   U mnie już po Plusie nie ma śladu   
|     | 
|  2008-11-16, 21:43 | #3894 | |
| Zakorzenienie | 

Ja dopiero jutro będę wydawać. Dziś tylko drobiazgi pokupowałam  Cytat: 
 A prysznic super   Też chcę go właśnie wypróbować   Na jutro zamieniłam się z Danielem samochodami, bo mam dużo zakupów. A jeszcze zabiera się ze mną koleżanka z sąsiedztwa, bo też ze mną pracowała i odbiera bony i chce zrobić duże zakupy. Więc myślę że jego kombi będzie praktyczniejsze   
				__________________  "In running, it doesn't matter whether you come in first, in the middle of the pack, or last. You can say, 'I have finished.' There is a lot of satisfaction in that." -Fred Lebow, New York City Marathon co-founder | |
|     | 
|  2008-11-16, 21:50 | #3895 | |||
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-10 
				 | 

ewa.nea,  buziole dla Mikeigo, dzielny chłopak   wklej jakieś fotki elegancika. Cytat: 
  Cytat: 
        dla MAtiego. widac jakis wirus w powietrzu krąży.  MAks znów dziś woda + mega smród razy dwa. Czyli w sumei ilość mała, ale to już 5 dzień. Ale ani nie gorączkuje, ani nic innego nie zauważyłam. Je normalnie, marchwianką mojego autorstwa pogardza, więc dziś zjadł pomidorową. Pije normalnie, żadnej diety nie chce, co tylko widzi to chce jeść... sama nie wiem, chyba jeszcze sobie lekarza odpuszcze, bo cóż też mi nasz pediatra powie... Cytat: 
  Za nami nudna neidziela, były zakupy i obiad w restauracji- to fajnie.  a potem jakieś takie smętne popołudnie.... nie mam nastroju, ta pogoda mnie wykańcza.  Mojemu TŻ jakieś dwa lata temu na uchu zrobiło się takie coś- wygląda jakby ktoś mu w płątek uszny na samej górze pod skórę ziarno fasolki wsadził, taki mniej więcej kształt, twarde. No i od tych dwóch lat marudze mu, żeby do lekarza szedł, ale on nie chce, bo po co, przecież go nie boli. No i jedyne co udało mi sie osiągnąć , to ankłonić go na badanie krwi, i to tylko z tego powodu, z ejego kuzynka przyjedzie mu do domu krew pobrac, inaczej by nie polazł, ach te chłopy.  EDIT:minisiu, u nas też Plusa w pobliskim miasteczku zamkneli, i są już w tej miejscowości 3 Biedronki!! A ja nie lubię tej sieci, wolałam Plusa. Czemu te Plusy zamykają, nie rozumiem... Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-11-16 o 21:52 | |||
|     | 
|  2008-11-16, 21:50 | #3896 | |||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  a Plus jest na peryferiach i tam jeszcze trzecia Biedronka jest zupełnie bez sensu. Koło Biedro "przed przejazdem" jest Lidl, a za tą "za przejazdem" jest Kaufland, Intermarche no i byłaby przy tej samej ulicy jeszcze jedna Biedro  , tylko na samym końcu... W ogóle u nas na fsi to są tylko markety i kościoły  . Cytat: 
  Cytat: 

__________________ Szefowa wydziału ds. niemożliwych | |||
|     | 
|  2008-11-16, 21:54 | #3897 | 
				 | 

Xantia no to fajan wieś jak tyle sklepów masz i taki wybór   Ja Plusa nie lubiłam i w sumie dobrze, ze będzie Biedronka  Anula no kombi to wiadomo  lea no jak to chłop do lekarza nie pójdzie - normalka   
|     | 
|  2008-11-16, 21:59 | #3898 | |
| Zakorzenienie | 

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1  c4160e951215d24cd_5ff1091  60b8e8;9745338]to jest SUPER !!! XAntia,  wykup wszystkie z Plusa i dawaj paczke na Śląsk.   [/quote] Nie ma spr! Dawaj adresa, jutro leci priorytet  Cytat: 

__________________ Szefowa wydziału ds. niemożliwych | |
|     | 
|  2008-11-16, 22:38 | #3899 | 
| Wtajemniczenie | 

śliwkowy z Winiar polecam ... Szerloki  Fajny smaczek- jeśli ktoś lubi lekko słodkawe. Do schabu podałam żurawinkę- extra prysznic bombowy- też chcę!!! będzie dodatek do zjeżżalni Byliśmy na meczu. Werka robiła furrorę rozsyłając wszystkim buziaki, uśmiechy i machanie łapka. Była mega grzeczna mimo makabrycznego tłoku /dzięki Bogu siedzieliśmy na vipowskiej trybunie i była kulturka/. Kilka fotek: 1/ przed meczem 2/ kibicuję naszym, na stojąco- z nerwów 3/ z Tatusiem 
				__________________ Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-11-16 o 22:41 | 
|     | 
|  2008-11-16, 22:43 | #3900 | |||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Już może Ci ślinka lecieć  https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=65158&page=7 Cytat: 
 EDIT: Byliście na referendum?? Jakie tendencje?? 
				__________________ Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2008-11-16 o 22:56 | |||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.