Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-16, 19:20   #2521
Daffodilka
Zakorzenienie

Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV)

Amethyst Durbano I znowu podoba mi się coś, czego pewnie nigdy nie będę w stanie zdobyć. To jakiś koszmar
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 19:36   #2522
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Edytko, Sabbath wczoraj zostawiła zdrowiejące dziecko pod opieką tatusia i poszła się odstresować. Skutecznie.

Dziękuję Wam bardzo za ciepłe słowa - dziecię ciągle przeziębione, ale mam nadzieję, że duszności nie wrócą. Kryzys zażegnany.

Sabbath! Nawet nie wiesz jak sie ciesze Przyznam się,ze troche sie
niepokoiłam brakiem informacji. Brak wiadomosci budzi we mnie zawsze niepokój. Co chwila wchodziłam na Wizaz, a tam NIC! No ale wszystko,mam nadzieję, jest OK Całuski dla synka!

Pachne OI
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 19:41   #2523
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Poivre Piquant
psycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 19:41   #2524
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camila1983 Pokaż wiadomość
Testowo nadgarstkowo Enigma Oriflame. Już od dawien dawna nie zachwycił mnie zaden zapch Oriflame. Natomiast Enigma jest cudowna! Nie wiem jeszcze jak z trwałoscią, ale na skórze rozwija się po prostu bezbłędnie. Czuję wspólne nutki z Alienem Eau Luminescente, jednak Enigma jest zdecydowanie łagodniejsza i... tańsza
Opisz pózniej wrazenia! Jestem bardzo ciekawa!

dzis OI
Stary 2008-11-16, 19:42   #2525
BeYourself
Zadomowienie

Dziś Voile d`Ambre YR - mój ulubiony zapach do nauki. Uspokajający.

BeYourself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 19:49   #2526
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
Sabb, na pewno cuuuuudnie pachniesz
No cuuuudnie.

Cytat:
Cieszymy sie , ze odstersowana jestes znów z nami
Co do pachnienia... Zapachowy dobrobyt uderzył Ci do głowy Ciekawa jestem tej niezwykłej mieszanki tym bardziej, ze nie znam żadnego z zapachów którymi się potraktowałaś
Ja się nie potraktowałam, tylko czyniłam przepsiki i przelewy wspólnych flaszek.
Jutro chciałabym rozesłać, choć jak widzę tę ilość...

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
I jak wypadła diabelska mieszanka? Brzmi super...
Diabelsko.

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Sabbath! Nawet nie wiesz jak sie ciesze Przyznam się,ze troche sie
niepokoiłam brakiem informacji. Brak wiadomosci budzi we mnie zawsze niepokój. Co chwila wchodziłam na Wizaz, a tam NIC! No ale wszystko,mam nadzieję, jest OK Całuski dla synka!

Pachne OI
Dziękuję ślicznie za całuski w imieniu synka. Zaraz pędzę nadrabiać zaległości w tuleniu.

A brak wiadomości to podobno zwykle dobre wiadomości. Ja jednak, podobnie jak Ty, wolę, żeby te dobre wiadomości były bardziej namacalne niż brak wiadomości.

Dobrej nocy wszystkim.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 20:43   #2527
rawita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Amethyst Durbano I znowu podoba mi się coś, czego pewnie nigdy nie będę w stanie zdobyć. To jakiś koszmar
Na luckyscencie jest w dość przystępnej cenie. Może pomyśl o wspólnych zakupach Szkoda, że to już nie te czasy, kiedy dolar był po 2 zł. Rock Crystal trafił mi się wtedy naprawdę tanio. Pluję sobie teraz w brodę, że nie kupiłam jeszcze kilku rzeczy.
rawita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 20:48   #2528
tulipanka
Zakorzenienie

Właśnie się zastanawiam czy kontynuować dzisiejsze całodniowe niepachnięcie, czy globalnie spróbować jak szaleją Molekuły. I nadal nie wiem...
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 20:52   #2529
Nola_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Rany boskie, ale chce mi się żyć.
Zazdroszczę
Tym bardziej, że mam ostatnio dokładnie odwrotnie

Cytat:
Dziękuję Wam bardzo za ciepłe słowa - dziecię ciągle przeziębione, ale mam nadzieję, że duszności nie wrócą. Kryzys zażegnany.
Świetne wieści!

Dopsik Wenge.
Jaki on cudnie bezpieczny...
Stary 2008-11-16, 20:54   #2530
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszymy sie , ze odstersowana jestes znów z nami
Co do pachnienia... Zapachowy dobrobyt uderzył Ci do głowy Ciekawa jestem tej niezwykłej mieszanki tym bardziej, ze nie znam żadnego z zapachów którymi się potraktowałaś
No własnie, ja tez nie znam,czuje sie jak słon w składzie porcelany Ostatnio jak robiłam odlewki to w całym mieszkaniu pieknie pachniało jak w perfumerii! SUPER MIXXXXXXEXCLUSIVE...
Stary 2008-11-16, 20:56   #2531
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rawita Pokaż wiadomość
Na luckyscencie jest w dość przystępnej cenie. Może pomyśl o wspólnych zakupach Szkoda, że to już nie te czasy, kiedy dolar był po 2 zł. Rock Crystal trafił mi się wtedy naprawdę tanio. Pluję sobie teraz w brodę, że nie kupiłam jeszcze kilku rzeczy.
Rock Crystal też bym chciała Będę musiała pomyśleć kiedyś o zakupach. Ale tak naprawdę najbardziej mnie boli, że na Litwie Statkus kosztuje 198 litów (czyli ok. 200 zł), a ja chwilowo nie mam tam dojścia. Na Lucky za diabła nie kupię - 180$ to rozbój w biały dzień
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 21:13   #2532
tharoon
Zakorzenienie

m7.
tharoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 21:16   #2533
goya2a
Przyczajenie

Smile Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV)

Magnetism, Escada
goya2a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 21:32   #2534
rawita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Rock Crystal też bym chciała Będę musiała pomyśleć kiedyś o zakupach. Ale tak naprawdę najbardziej mnie boli, że na Litwie Statkus kosztuje 198 litów (czyli ok. 200 zł), a ja chwilowo nie mam tam dojścia. Na Lucky za diabła nie kupię - 180$ to rozbój w biały dzień
Mam dokładnie to samo. Bardzo bym chciała Statkusa, ale nie z więcej niż 200 zł. Moim zdaniem więcej po prostu nie jest wart. Mam nadzieję, że którejś z nas trafi się jakiś wyjazd do Wilna
rawita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 21:33   #2535
agaa13
Zakorzenienie

prada intense
Stary 2008-11-16, 21:40   #2536
Fenris
Czekam na Ragnarok

Gaiac
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 22:12   #2537
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka

dziś L LL
Stary 2008-11-16, 22:32   #2538
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Dzisiaj znowu Dzonghka z BC
Dwa dni to już chyba ciąg?
Aragonte- ale fajnie czyta mi sie informacje o tym, ze pachniesz "moim" miksem i do tego bardzo go lubisz
Cytat:
Jeśli chodzi o wiedźmowatość (tak, jak tłumaczy to Favkes, czyli kobieta, która ma wiedzę) to jest to zdecydowanie Twoja cecha.
Od kiedy dobieram kosmetyki pielęgnacyjne wedle Twoich rad większość problemów ze skórą mi minęła. nawet profil w KWC musiałam zmienić. Dziękuję Ci niniejszym oficjalnie.
Za PW o treści: "A znasz Black Cashmere - pasowałby do ciebie" dziękowałam już wielokrotnie, ale moge jeszcze raz.
W zwiazku z powyzszym tlumaczeniem moge napisac, ze czuje sie zarowno wiedzma, jak i czarownica, poniewaz juz wielokrotnie przekonalam sie, ze potrafie wesprzec innych nie tylko sama wiedza, ktora posiadam, ale i pewna niewidzialna, pozytywna sila, ktora czasami az mnie rozpiera

Ciesze sie czytajac, ze moje rady komus sie przydaja- zawsze staram sie sprezyc, jak potrafie, gdy ktos polega na mojej opinii, (co widac w ponizszym elaboracie na temat Samsary). Jesli sie nie poczujesz urazona moja smialoscia, mialabym takze kilka rad dot. pielegnacji wlosow, na ktorych Twoja niesforna czupryna takze moglaby zyskac
Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Katt czytalam gdziesz chyba ze Samsara to jeden z Twoich ulubionych zapachow- wstyd przyznac ale nigdy nie testowalam a widzialam ostatnio w korzystnej promocji ale bez mozliwosci przetestowania. Da sie ja do czegos porownac- albo chociaz na jakis trop moze mnie naprowadzisz?
Glamourous- zadalas mi trudne pytanie. Samsara jest zlozona kompozycja, ktora naprawde na kazdej skorze uklada sie inaczej i kazdy nos odbiera ja odmiennie. Dla jednych jest dlawiaca sciana zapachu, z ktorej trudno wylowic poszczegolne nuty, dla innych harmonijna kompozycja fazami obnazajaca swoje wszystkie wdzieki i dzwieki. Ja naleze, szczesliwie, do tej drugiej grupy i moge sie cieszyc zlozonym pieknem tych perfum, jednak przyznaje, ze nigdy nie probowalam szczegolowo porownywac ich do konkretnych zapachow, dlatego teraz musze troszke pokombinowac, by odpowiedzic na Twoje pytanie.

Wiem, ze zapewne trudno w to uwierzyc, ale na swojej wlasnej mapie zapachowej, umiescilam Samsare w tej samej grupie co Feminite du Bois, Bois de Violette i Bois Oriental. Czyli slodkich, waniliowo- przyprawowych "drewniakow", a dokladniej "sandalowcow". Na mojej skorze, we wszystkich tych perfumach dominuje wyrazna nuta drzewa sandalowego oraz wanilii z dodatkiem przypraw;(intensywnie wyczuwalne gozdziki) oraz esencjonalnych, "oleistych" nut kwiatowych (fiolek, roza, jasmin) i syropu owocowego, (jakby sliwkowo-brzoskwiniowego(???)- powiedzialabym, ze na pewno z owocu posiadajacego w swym sercu pestke- poniewaz wyraznie czuje jej specyficzna migdalowosc).
Specjalnie na potrzeby tego opisu porownalam wszystkie 4 ww. zapachy i takze moj maz potwierdzil, ze po kilku godzinach na mojej skorze sa bardzo podobne- miekkie, cieple, apetycznie slodkie i tajemniczo orientalne, wyraznie sandalowo- waniliowe, ale bez nut syntetycznych.

Sama zas baze Samsary, moglabym pozownac do bazy Addicta Diora. Zawiesistej i slodkiej dzieki jasminowi, wanilii i drzewu sandalowemu oraz charakterystycznemu dla obu tych kompozycji bobowi tonka, wzmacniajacemu migdalowo- waniliowe akordy i nadajacemu charakterystycznej "slodkiej goryczki".

Ufff- inaczej chyba nie potrafie porownac Mam nadzieje, ze moj opis dal Ci choc minimalne wyobrazenie o Samsarze.
Cytat:
Napisane przez Olila9 Pokaż wiadomość
Dzisiaj Kenzo Ca Sent Beau.Ojejku, dziewczyny, to chyba pierwsze naprawde calkiem profesjonalne forum o perfumach jakie znalazlam... I recenzje maja wiecej niz trzy linijki... Hmm, chyba tu u Was zaczne pisac, bo ja (dobre) perfumy po prostu kocham!
Witaj Olila! Mam nadzieje, ze zadomowisz sie na Forum.

Cytat:
Napisane przez BeYourself Pokaż wiadomość
A pewnie, że nie jest zła. Rzekłabym nawet, że bardzo dobra.

Język w porządku, dziękuję. Od dobrych kilku dni zagojony, ale dopiero w nast. tyg. idę wymienić kolczyk na krótszy. I wtedy dopiero będę mogła stwierdzić, czy "Akcja Język" zakończyła się pełnym sukcesem.
Be- naprawde podziwiam, ze potrafisz z nim fukcjonowac- dla mnie to "intruz" w ustach- pomimo, ze sama nigdy takiego nie mialam, stracilam kawaleczek zeba, gdy moj malzonek na poczatku naszej znajomosci nosil takie cudo (Na szczescie moja dentystka stwierdzila, ze to nic groznego i przy naturalnie dosc rownych zebach wyglada na tyle seksownie(uzyla dokladnie tego okreslenia), ze nie bedzie uzupelniala ubytku- no i zostala mi pamiatka A! powinnam chyba dodac, ze sama sobie "opilowalam" ten ubytek- delikatnym, papierowym pilniczkiem )
Pomimo wszystko, moge wciaz powiedziec, ze w pewien sposob, niezwykle mnie kreci taki gadzet

Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
U mnie Dolce Vita zaczynam się robić monotematyczna
Kagan- chcilabym miec tak pieknie pachnaca osobe w swoim otoczeniu

Cytat:
Jeszcze niczym. Jestem tak zmeczona jakbym nie spała całą noc. Potrzebuję zapachu, który pomoże mi wepchnac wiedzę do głowy. Jutro obrona, umieram ze starchu...
Camilo- wiesz, ze niepotrzebnie, prawda? Rowniez posylam wirtualnego kopniaka, na szczescie- choc wiem, ze i bez niego pojdzie Ci spiewajaco
Cytat:
Napisane przez rawita Pokaż wiadomość
Powodzenia!! I nie denerwuj się. Pamiętam, że 10 minut przed moją obroną magisterki, pani w kwiaciarni powiedziała mi "5 minut nerwów i całe życie zaszczytów" Potem okazało się, że nawet 5 minut nie było się czym denerwować.

Ja jutro odbieram dyplom od rektora, z wielką pompą, łacińską przysięgą i - o zgrozo! - w todze i tym śmiesznym pierogu na głowie. Też się denerwuję. Na bank się potknę o tą szatę, albo mi się język poplącze. Ale wiem już, że będę pachnieć Rock Crystal.

Hoseo wszystkiego dobrego!!!!

A u mnie dzisiaj znowu Neonatura Cocon
Rawito- serdeczne gratulacje! Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość
wypróbowałam mix Kattariny , czyli BC + Dzongkha i za nic nie chcą mi się te dwa zapachy zmieszać, ciągle odbierałam dwa osobne zapachy, zmęczyło mnie to
uwielbiam mixy BC z waniliowymi i przyprawowymi zapachami, z Dzongkhą mi się nie spodobało
Takus- dzieki temu, co napisalas, wlasnie uswiadomilam sobie, ze na mojej skorze BC i Dzongkha ukladaja sie podobnie,dlatego ladnie sie ze soba splataja- nie sa wprawdzie zapachowymi blizniakami, (poniewaz maja inne konkretne nuty), ale maja ten sam klimat, to samo, lekko kwaskowe pH, wilgotny mrok i krystalicznosc swiezego powietrza, sa elficko-lesne i pozbawione slodyczy, dlatego ja z kolei nie umialabym laczyc ani BC, ani Dzongkha z waniliowymi slodziakami.

Cytat:
Napisane przez kesly1 Pokaż wiadomość
(...)Prawy nagarstek Dune cholernie mi się podobał, ale na mojej skórze czuję ewidentnie spleśniałe kanapki, które kiedyś chowałam za łóżko, bo nie jadałam ich w szkole Pózniej mama je znajdywała, i miałam lanie Przepraszam wszystkie fanki Dune :D
Kesly- jako fanka Dune, absolutnie nie poczulam sie urazona, jednak pomyslalam sobie, ze szkoda iz nie dane Ci bylo poznac najwspanialszego oblicza tych perfum, ktore od ponad dekady, wciaz potrafia mnie wprowadzic w oslupienie z zachwytu

Cytat:
(...)
Pachnę jednocześnie rozpsikiwanymi mozolnie wspólnozakupowymi Wild Hunt, Fire from Heaven, Burning Leaves, Memory of Kindness, Santal Noble, Onyx, Let Me Play the Lion oraz dodatkowo Aziyade, bo robiłm próbkę dla Kagan (koszmarny zapach - i naprawdę nie napiszę nic więcej, bo mnie miłośniczki zlinczują... ).

Do tego dojdą jeszcze Harissa, Chergui i Chene...
Sabb- moja osobista trauma, sposrod zapachow wymienionych przez Ciebie, okazaly sie Burning Leaves, ktore 4me zalatuja, (az sam mi sie cisnie ten kolokwializm) wedzonka; starymi, sklejonymi lepka wydzielina liscmi klonowymi, spalonymi razem z plastikowym worem. Na ponad rok zniechecily mnie do testow kompozycji CB I hate P.
Cytat:
Napisane przez psycha Pokaż wiadomość
Poivre Piquant
Psycho- ale milo Cie widziec .

-----------------------------------
Alez sie naprodukowalam- ja, ktora pisalam, ze cenie sobie milczenie.....

Wczoraj imprezowalam w towarzystwie 2 psikow Kenzo Elephant i do teraz czuje ich zapach w powietrzu
Natomiast dzisiaj pachne Opium Orchidee de Chine i klasykiem EdT.

Edytowane przez Kattarina
Czas edycji: 2008-11-16 o 22:46 Powód: literowki:o
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 22:39   #2539
a8tpk
BAN stały

Idę spać z figą... chyba wybiorę Heeleya- dziś jego dzień.

EDIT: padam, cały dzień różniczkowałem i liczyłem takie głupstwa, że płakać się chce...

Edytowane przez a8tpk
Czas edycji: 2008-11-16 o 22:42
a8tpk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 23:03   #2540
BeYourself
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość

Be- naprawde podziwiam, ze potrafisz z nim fukcjonowac- dla mnie to "intruz" w ustach- pomimo, ze sama nigdy takiego nie mialam, stracilam kawaleczek zeba, gdy moj malzonek na poczatku naszej znajomosci nosil takie cudo (Na szczescie moja dentystka stwierdzila, ze to nic groznego i przy naturalnie dosc rownych zebach wyglada na tyle seksownie(uzyla dokladnie tego okreslenia), ze nie bedzie uzupelniala ubytku- no i zostala mi pamiatka A! powinnam chyba dodac, ze sama sobie "opilowalam" ten ubytek- delikatnym, papierowym pilniczkiem )
Pomimo wszystko, moge wciaz powiedziec, ze w pewien sposob, niezwykle mnie kreci taki gadzet
Kattarinko, dziękuję. Funkcjonować się da na pełnych obrotach. Fajnie, że nie tylko mnie kręcą takie rzeczy. Zdaję sobie sprawę, że piercing, tatuaże itp. wciąż są dla niektórych kontrowersyjne, nie do przyjęcia, a nawet odrzucające, ale mnie po prostu strasznie się podobają. To część mnie, odzwierciedlająca mnie i poniekąd mój światopogląd, podejście do życia i samej siebie. To też odskocznia (ale przede wszystkim dla mnie, nie dla "wzroku innych") od tego "ułożenia" i rozsądku, którym kieruję się (a nawet muszę się kierować) na co dzień - od wizerunku jakże pilnej studentki trzech kierunków , poważnie myślącej o życiu i przyszłości. Lubię tak. Zaskakiwać i niejako prowokować samą siebie (i innych też ).
I nie strasz, że kolczyk może takie rzeczy z zębami (u innych) wyczyniać. Strach się całować teraz.

Stary 2008-11-16, 23:17   #2541
gryx82
BAN stały

Cytat:
Alez sie naprodukowalam- ja, ktora pisalam, ze cenie sobie milczenie.....
Katt, ja nawet Twoje milczenie mogę czytać

Cytat:
Napisane przez a8tpk Pokaż wiadomość
EDIT: padam, cały dzień różniczkowałem i liczyłem takie głupstwa, że płakać się chce...
Matma Od samego czytania mi słabo

---

Chergui nadgarstkowo -

Marleno Be Dietrich - co też Panienka trzyma w palcach?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 00:12   #2542
Twitter
Zakorzenienie

BeEdziu, av Ci się zmienił, choć dalej ktoś na nim pali faję

Organza... tzn 'Organ 3 a' - cieepły, na skołatane nerwy może być.
Bardziej zastanawiam się czym pachnieć jutro, jako, że idę na praktyki do... przedszkola
Stary 2008-11-17, 00:53   #2543
BeYourself
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Marleno Be Dietrich - co też Panienka trzyma w palcach?
Yyy... A jeśli powiem, że mam długie palce i po prostu tak je na tym zdjęciu tak wykrzywiłam, że wydaje się, że coś w nich trzymam, to uwierzysz?
Spróbuję w każdym razie. Otóż: wykrzywiłam palce, wszystkie sześć , nic w nich nie trzymam.

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
BeEdziu, av Ci się zmienił, choć dalej ktoś na nim pali faję

Organza... tzn 'Organ 3 a' - cieepły, na skołatane nerwy może być.
Bardziej zastanawiam się czym pachnieć jutro, jako, że idę na praktyki do... przedszkola
Av się nie zmienił. To nadal Marlena Dietrich, ino we wczesnej młodości. Już wtedy popalała, zołza jedna.

A na jutro polecam Ci Black Cashmere - dzieci się przestraszą, będą się bały podchodzić i będziesz miała spokój na kilka godzin.

Sama, żeby było w temacie, nadal pachnę Voile d`Ambre. I pilnie ryję na jutrzejsze zajęcia...

Stary 2008-11-17, 01:05   #2544
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Katt, ja nawet Twoje milczenie mogę czytać
Gryksiu- az skradne ci calusa

Be- w akcie samokrytycyzmu i z szacunku dla pracy naszych Modek, karnie przenioslam nasza wymiane zdan, na temat kolczykow/tatuazy, do Scent Baru- zapraszam, gdy zrobisz sobie przerwe w nauce

Twitter- ja do przedszkola wybralabym jednak Pink Sugar lub eLke , zeby sie dzieciakom slodko kojarzyc

Czas edycji: 2008-11-17 o 01:19
Stary 2008-11-17, 04:20   #2545
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Hypnotic Poison, dzień trzeci - to już dłużej niż weekendowy ciąg

Czy jeszcze na kimś początek tego zapachu wybrzmiewa tak... grzybowo jakby, maślano, słodko-stęchło? Hm, trudno opisać to wrażenie i zastanawiam się, które nuty mogą za nie odpowiadać.

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 04:29   #2546
tharoon
Zakorzenienie

M7 Fresh.

Miłego poniedziałku.
tharoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 04:32   #2547
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasiak1 Pokaż wiadomość
Hypnotic Poison, dzień trzeci - to już dłużej niż weekendowy ciąg

Czy jeszcze na kimś początek tego zapachu wybrzmiewa tak... grzybowo jakby, maślano, słodko-stęchło? Hm, trudno opisać to wrażenie i zastanawiam się, które nuty mogą za nie odpowiadać.
Joasia super, ze sie odezwalas, bo znowu siedzialam sama na Forum

Co do poczatkowych nut HP, u mnie jest chyba jeszcze drastyczniej, poniewaz ja czuje cos, co nazywam "sikami bobra" . Nie wiem oczywiscie, jak pachna takie siki, ale tak kojarzy mi sie ta intensywna, lekko mdla, drapiaco-miodowa nuta, towarzyszaca samemu otwarciu zapachu- na szczescie szybko znika, a ja i tak uwielbiam te perfumy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-17, 04:37   #2548
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:
Joasia super, ze sie odezwalas, bo znowu siedzialam sama na Forum

Co do poczatkowych nut HP, u mnie jest chyba jeszcze drastyczniej, poniewaz ja czuje cos, co nazywam "sikami bobra" . Nie wiem oczywiscie, jak pachna takie siki, ale tak kojarzy mi sie ta intensywna, lekko mdla, drapiaco-miodowa nuta, towarzyszaca samemu otwarciu zapachu- na szczescie szybko znika, a ja i tak uwielbiam te perfumy
Siki bobra, no niezłe
A mnie ten początek kojarzy się ze słodkawym, lekko grzybowym posmakiem - tak smakuje mascarpone, jeśli to może przybliżyć moje wrażenia.
No, ta nuta faktycznie jest dziwna, ale chyba jakoś perwersyjnie podoba mi się

Ciekawe, jak HP sprawdzi się w podróży, mam nadzieję, że nie uduszę współpodróżniczki Więc ja jestem o tej porze na forum, bo zaraz idę na pociąg, ale co Ty robisz Kattarino o tej nieludzkiej porze to nie rozumiem, gdybym mogła to zaraz ciuchnęłabym (jak mawia moja mama) się do łóżka

Edytowane przez joasiak1
Czas edycji: 2008-11-17 o 04:38
joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 04:45   #2549
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasiak1 Pokaż wiadomość
Siki bobra, no niezłe
A mnie ten początek kojarzy się ze słodkawym, lekko grzybowym posmakiem - tak smakuje mascarpone, jeśli to może przybliżyć moje wrażenia.
No, ta nuta faktycznie jest dziwna, ale chyba jakoś perwersyjnie podoba mi się

Ciekawe, jak HP sprawdzi się w podróży, mam nadzieję, że nie uduszę współpodróżniczki Więc ja jestem o tej porze na forum, bo zaraz idę na pociąg, ale co Ty robisz Kattarino o tej nieludzkiej porze to nie rozumiem, gdybym mogła to zaraz ciuchnęłabym (jak mawia moja mama) się do łóżka
Masz racje, to rzeczywiscie tez cos jakby "grzybowosc", a wlasciwie plesn, ale kontrolowana- czyli np.na serze wlasnie, (oczywiscie bez jego wlasciwego zapachu).
Joasiu- ja przespalam "poimprezowo" prawie cala niedziele, wiec nie bylo mozliwosci zebym zasnela w nocy.

Milej podrozy -jesli nie naduzylas HP, to mysle, ze bedzie dobrze, bo to calkiem bliskoskorny typ

Tharoon- milego dnia

Czas edycji: 2008-11-17 o 04:47
Stary 2008-11-17, 05:38   #2550
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Nola_ Pokaż wiadomość
Dopsik Wenge.
Jaki on cudnie bezpieczny...
A ja czekam... Może dziś dotrze moja flacha.

Cytat:
W zwiazku z powyzszym tlumaczeniem moge napisac, ze czuje sie zarowno wiedzma, jak i czarownica, poniewaz juz wielokrotnie przekonalam sie, ze potrafie wesprzec innych nie tylko sama wiedza, ktora posiadam, ale i pewna niewidzialna, pozytywna sila, ktora czasami az mnie rozpiera

Jeśli to jest "czarownicość" to bardzo mi się ta cecha podoba.
I to prawda - da się taką energię przekazać, da się zarazić chęcią działania i nadzieją.

Cytat:
Ciesze sie czytajac, ze moje rady komus sie przydaja- zawsze staram sie sprezyc, jak potrafie, gdy ktos polega na mojej opinii, (co widac w ponizszym elaboracie na temat Samsary). Jesli sie nie poczujesz urazona moja smialoscia, mialabym takze kilka rad dot. pielegnacji wlosow, na ktorych Twoja niesforna czupryna takze moglaby zyskac
Kattarino, ani myślę się urażać, będę bardzo, bardzo wdzięczna za rady dotyczące tej mojej kopy sianka. Nie, żebym się nie starała o nie dbać , ale z chęcią będę robiła to lepiej. Szczególnie, że widziałam dowody, że i w tej kwestii można Ci w pełni zaufać.
Cytat:
Sabb- moja osobista trauma, sposrod zapachow wymienionych przez Ciebie, okazaly sie Burning Leaves, ktore 4me zalatuja, (az sam mi sie cisnie ten kolokwializm) wedzonka; starymi, sklejonymi lepka wydzielina liscmi klonowymi, spalonymi razem z plastikowym worem. Na ponad rok zniechecily mnie do testow kompozycji CB I hate P.
No cóż... Rozumiem doskonale, że Burning Leaves może zszokować, bo dziwaczny jest bezgranicznie.
Mam to szczęście, że na mnie nie ma plastikowego wora, lepka wydzielina to pięknie słodki syrop klonowy, a zapach wędzonki... chyba lubię.
Podobają mi się także inne dymne zapachy Brossiusa czyli Fireplace i Bonfire. I nawet jeśli ten dym rzeczywiście zawiera słoną nutę, która może kojarzyć się z wędzeniem - mnie to nie przeszkadza. Lubię to dziwne połączenie słodyczy z nutą słoną.

W sumie - cechą, która najbardziej przeszkadza mi w zapachach jest chłód - tego nie potrafię znieść na skórze. Wędzonka, póki ciepła, mnie nie uwiera.

Cytat:
Napisane przez BeYourself Pokaż wiadomość
Av się nie zmienił. To nadal Marlena Dietrich, ino we wczesnej młodości. Już wtedy popalała, zołza jedna.

Uroczym zołzom ludzie wiele wybaczają. Szczególnie jeśli są tak stylowe.

Chciałam napisać, że masz piękne dłonie.

Pachnę Onyx, ale mam wrażenie, że wkrótce przestanę czuć cokolwiek... Obudził mnie ból gardła.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2008-11-17 o 05:39
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości