|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezenty dla nastolatki
Nigdy bym się nie zdecydowała kupić ubranie na prezent, bo można nie trafić w czyjś gust. Kolczyki albo album do zdjęć wydaje się ciekawym pomysłem.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 11 - letnią chrześnicę, która ma w domu praktycznie wszystko
![]() Wiecie, taka rozpieszczona dziewczynka I nigdy nie wiem co jej kupić - książek nie lubi, ubrań ma mnóstwo, na zabawki jest juz za duża, a na gry komputerowe typu Simsy, gry planszowe za minimum 50 zł czy jakieś udziwnione kolekcje, którymi dzieci się teraz pasjonują mnie nie stać.Kiedyś zapytałam o to jej mamę i juz nigdy więcej tego nie zrobię - nie stać mnie na tak drogie prezenty, jesli oni chcą rozpieszczać swoje dziecko do tego stopnia, że co tylko sobie wymysli to juz ma i stać ich na to, to ich sprawa. Więc pytam o radę - co kupić takiej dziewczynie na gwiazdkę czy na urodziny
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupywałam taką poszuszkę ręcznie malowaną chłopakowi i była bardzo ładna
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż znając ją pewnie nie bedzie zachwycona ![]() Ale mnie osobiście pomysł się podoba - może nawet dla TZ'a się skuszę |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://sheepworld.com.pl/ http://www.e-kukartka.pl/ http://www.asiaq.pl/sklep/index.php http://czerwonamaszyna.pl/Myszki_kom...26,u1557,t1679 http://fabrykaform.pl/pokoj_dzieciecy-k386.html A może jakieś gry i zabawy, albo taką dużą piłkę? http://www.actimed.pl/Pilki_do_skaka...nPon_c210.html |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym jej kupiła jakieś kosmetyki w stylu myjka do ciała,różane mydelka czy kulki do kąpieli.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
To może mnie pomożecie
Co można kupić 16 letniej siostrze? Tak w przedziale do 40 zł. Myślałam o jakieś palecie brązowych/złotych cieni do powiek (ostatnio bardzo takie chce). Może mi jakąś polecicie? Albo błyszczyk z Lancome, ale to już 60 zł
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Inglot - 35zł, sama wybierasz cienie.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki. W takim razie muszę jechać na koniec miasta (
) za paletką. Ile kolorów można wybrać?
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
kosmetyki (chodzi mi o jakies pielegnacyjne, sole do kapieli, balsamy, jakis fajny zestaw), dodatki (korale, szaliczek), fajna ksiazka lub plyta (jesli oczywiscie znamy gust)
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o mnie to ja również bym kupiła cienie Inglota, bo możne sobie skompletować paletkę w dowolnych kolorach. Z tego co wiem to można 3, 5, 8 kolorową (ale pewna nie jestem) i jeszcze więcej kolorów ale nie wiem dokładnie ile..
Kontynuuję przygodę z Wizażem pod innym nickiem. Edytowane przez Aviiieee Czas edycji: 2008-11-11 o 11:44 |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnio się przyglądałam tamtym cieniom i chyba faktycznie je wezmę. Jeszcze na Allegro wypatrzyłam moje ulubione błyszczyki z Oriflame. Wiem, że siostra miała i nie narzekała. W takim razie wezmę też dla niej.Jeszcze muszę wymyślić jakiś drobiazg dla jej TŻ
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
dla nastolatki?
pierwsze co mi przychodzi do glowy to bizuteria (kolczyki, branzoletki, naszyjnik) albo tez jakies kosmetyki (pielegnacyjne, ale moze byc tez kolorowka - zaleznie czy dana osoba sie maluje i trzeba wiedziec mniej wiecej jak czy mocny makijaz czy delikatny), jakies orginalne dodatki do pokoju, plytka ulubionego wykonawcy (chociaz w tych czasach wszystkie utwory mozna sciagnac z internetu )
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, jestem nastolatką, więc może napiszę Wam co by mi się spodobało
![]() Wszelkiego rodzaju maskotki, takie duże misie, błyszczyki do ust, jakieś pluszowe kapciochy, skarpetki takie mieciutki cieplutkie , lakiery do paznokcji, kosmetyki kolorowe, piórnik (tych markowych firm, sa takie pluszowe etc.)z takich droższych prezentów to pościel-jakaś ładna (zalezy od koloru ścian i wystroju pokoju), jakis nowoczesny zegarek na ścianę ![]() Moze cos podpowiedziałam dla 13-15, a nawet 16 latki podobnej do mnie są to super prezenty ale najwazniejsze jednak jaki kolor lubi i kupowac prezenty zgodn z tym kolorem, pozdrawiam
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze muszę coś skombinować dla kuzynki - 12 lat. Tylko, że ona ma już chyba wszystko no i nie wiem co wymyślić..
Kontynuuję przygodę z Wizażem pod innym nickiem. Edytowane przez Aviiieee Czas edycji: 2010-07-30 o 09:31 Powód: głupi błąd zauwazony po 1,5 roku :D |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
up up up
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Ja mając 17 lat zawsze dostaje pieniadze i to cieszy mnie najbardziej bo wtedy moge wybrac to co mi sie podoba a prezenty niespodzianki rzadko trafiaja w moj gust
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
To może ja pomoge - jako nastolatka ;D
Kupując prezenty gwiazdkowe dla koleżanek, kuzynek dziele przypadki na 'kategorie'. Nie ma to być w żadnym momencie obraźliwe, jedynie pomóc 'zdiagnozować'. Tak więc mamy: 1. Rozpieszczone, wszystkomające, dla których liczy się raczej metka. 2. Wszystkomającące dla których liczy się gest. 3. Typowe Nastolatki. 4. Orginały. Numer 1 uwielbia wszelkiego rodzaju 'perełki', czytaj: kolekcjie limitowane kosmetyków/art. papierniczych, rzeczy które trudno zdobyć - wcale nie muszą kosztować majątku, ale ten typ lubi rzeczy wyszukane, na które nie natykamy się w każdym sklepie/hipermarkecie/chemicznym. Warto pamiętać o biżuterii, raczej prostej (by portfela nie zrujować), aczkolwiek srebrnej, złotej (jeśli możemy sobie pozwolić). Numer 2 ucieszy się z hand-made'owych rzeczy (no, pod warunkiem, że mamy do tego talent, a nasz modelinowy breloczek nie będzie przypominał przypalonej brei o podejrzanym zapachu ;D), pamiętnika/książki z dedykacją (warto pamiętać o takich szczegółach, wierzcie mi) czy jakiego kolwiek innego prezentu 'od serca'. Typowe Nastolatki są...typowe Dla nich są prezenty typu: pluszaki (nigdy za wiele ), biżuteria kolorowa, książki Meg Cabot, Ewy Nowak, Małgorzaty Musierowicz, Joanny Fabickiej. Nie pogardzą torebką, ciuchem czy dodatkami typu pasek/apaszka.Orginały (sostra hipiska, przyjaciółka metal, kuzynka w stylu japan, koleżanka punk) wbrew pozorom nie są 'trudne'. Jazwyczaj 'przejadła' się im komercyjna papka, więc możemy się wybrać do sklepu z koralikami i kupić mały zapas (np. w Łodzi Jablonex - koraliki na wagę), naszywki/koszulki z nazwami zespołów (warto by wiedzieć, czego dana osoba słucha ;p). Wszelkiego rodzaju śmieszne i nieco dziecinne prezentu w stylu różowych skarpet z grubej włóczki z krówkami, kubek z napisem 'x proszona o umycie zębów' itp. Znaczy się: prezenty, za które przecięta osoba by się obraziła ;D. Ostatnią deską ratunku są gotowe zestawy świąteczne przygotowywane przez drogerie. Każda nastolatka ma niedobór kosmetyków ;D.
zdrowe odżywianie → ładna cera → nauka, nauka - LO czeka! Ograniczamy kupowanie mazideł do ust i zużywamy stare! kupionych - 1 zużytych - 1 House Addict. Poniedziałek, wtorek, środa, House, piątek, sobota, niedziela. |
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Jak moje pOprzedniczki też jestem nastolatką i może pomogę. ']
A więc: *kapcie XXL typu owłosiona noga yeti. *minaturkowe gadżety 'coś w stylu kule do kąpieli zawinięte jak cukiereczki ^^ (Natura) *oryginalne kolczyki lub pierścionek (wylęgarnia.pl) * jakiś słodki komplet bielizny *opaska na oczy do spania, np. taka włochata albo z koronką ( allegro.pl - ok.20zł) *zapachowa papeteria. *i... błyszczyk, błyszczyk, błyszczyk! |
|
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
Zdecydowanie zgadzam się z poprzedniczką co do wielgachnych kapci i opaski do spania
Moje typy jako nastolatki to także: -pościel z fajnym, śmiesznym motywem -bransoletki i kolczyki imitujące ciasteczka, wisienki lody itp ![]() -oraz już całkiem mój osobisty typ cienie inglota
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Tak trochę z autopsji i własnych obserwacji:
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam lat 15,5
![]() Moim zdaniem ramki, skarbonki itd. to nie jest dobry pomysł. No chyba, że dla 11, 12latki Powiem na moim przykładzie: lubię dostawać: -płyty (ale ja maniak muzyczny jestem -kosmetyki(ale nie twarzowe, bo bawię się w biochemię, myślę, że najbezpieczniejsze są wszelakie balsamy, lakiery do paznokci, tusze, żele pod prysznic) -perfumy też lubię, chociaż do bezpiecznych prezentów nie należą -biżuterię -uwielbiam dostawać piżamy (naprawdę fajny prezent )-książki(tu też musimy znać gusta, ja np. gardzę typowo nastolatkową literaturą, ale myślę, że większość dziewczyn byłaby zadowolona... polecam serię Ewy Nowak - praktycznie dla każdego )-lubię też różne naczynka do picia kubek zawsze się przyda -fajnym prezentem mogą być też jakieś słuchawki do mp3 -może jakaś kosmetyczka, ręczniczki? Też może ucieszyć ![]() -ładny zeszyt na pamiętnik. Narazie tyle, mam nadzieję, że pomogło .
|
|
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
A poradźcie mi proszę co można kupić 14 i 15- latce. Myślałam o kosmetykach. Czy to dobry pomysł? Wydaje mi się, że ucieszyłyby się, bo brak im kasy na takie rzeczy. Tylko jakie konkretnie(kolorówka odpada)?
Proszę o odpowiedź szczególnie dziewczyny w tym wieku |
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego dokupiłabym jakiś fajny balsam do ust w jakimś gadżeciarskim opakowaniu albo super pachnący owocami np Smackers. Możesz też zajść do H&M na pielęgnację, mają tam kosmetyki z Hello Kitty (spraye do ciała, balsamy itd), dużo dziewczyn w tym wieku ubóstwia japońską kotkę.
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
Titane nad Twoim postem jest cały mój wywód o prezentach(mam 15 lat, ale zaznaczam, że nie zaliczam się do 'typowych nastolatek' - wg podziału Czarnej Landrynki
).
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiem, czytałam. Ja w zasadzie już zdecydowałam, że kupię kosmetyki, tylko nie wiem jakie. Potrzebuję konkretów (tak jak napisała mi Paula )- nazwy serii, linii zapachowej, bo nie wiem co dziewczyny teraz kupują. |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Sama mam 16 letnia siostre i 13 letnia kuzynke. Siostrze kupilam na ebay'u bransoletke z takimi dopinanymi zawieszkami, w zaleznosci od nastroju moze je sobie zmieniac, do tego pewnie dokupie jakas paletke cieni (uwielbia sie malowac), blyszczyk, taka wielka lakierowana torbe i zalezy co mi wpadnie w rece jeszcze, natomiast kuzynce zamowilam torbe Hello Kitty a ebay'u, ostatnio ma faze rozowa wiec na bank jej sie spodoba.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Mam trzy nastoletnie siostrzenice prezenty kupuję im wcześniej bo mieszkają daleko.....sprawdzonym pomysłem są zawsze zestawy rexona teens w zeszłym roku dostały z piórnikami w tym roku widziałam świetne torebki
kolczyki kupuję w claries świetny młodzieżowy sklepik błyszczyk, tusz do rzęs, pokrowiec na komórkę, zawieszka na komórkę,breloczki nawet kilka dziewuchy lubią tego ponaczepiać na torby magiczna kula nr8 zadajesz pytanie trząchasz a tam odpowiedź śmieszny gadżet zasłonka z koralików widziałam takie niebieskie motyle świecące w ciemnosci awaryjna ładowarka w końcu to koszmar gdy telefon rozładuję się poza domem i nie można napisać do chłopaka czy przyjaciółki ogóln ie polecam sklepy flo,claries,this&that wszelkie firmowe Nici, diddle,me to you itp.Nietrafione prezenty to moim zdaniem ciuchy i kosmetyki do pielęgnacji twarzy i ciała w tym wieku nastolatki mają inny gust niż my
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Mam pewną koncepcję, co do tego, co chcę kupić nastoletniej siostrze
Znalazłam dzisiaj w Internecie fenomenalną matę do tańczenia - murowany hit na każdej imprezie. Krótko mówiąc, tańczysz jak Ci zagrają, w dosłownym znaczeniu Cena też jest dosyć przystępna (ok. 100 zł), a ja jestem przekonana, że siostra się ucieszy. Cała rodzina będzie miała sporo zabawy w te święta
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
.tylko to mi przychodzi do głowy co napisałam wyżej . ale jeśli chodzi o kosmetyki to może coś z "under 20" to kosmetyki do pielęgnacji twarzy i ciała tylko dla nastolatek. może mydełka w nietypowych kształach i zapachach. może zestaw lakierów do tego jakieś akcesoria ja separatotory do stóp, oliwki, patyczki do skórek albo zestaw do manicure ( cążki, nożyczki itp)w jakieś różowe kwiatki. no co by tu jescze. hmm... a może kuferek na biżuterię a w środku jakiś srebrny pierścionek. no nie wiem... jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to podpowiem.
PS mam 14.5 więc może weźmiesz moje pomysły pod uwagę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

I nigdy nie wiem co jej kupić - książek nie lubi, ubrań ma mnóstwo, na zabawki jest juz za duża, a na gry komputerowe typu Simsy, gry planszowe za minimum 50 zł czy jakieś udziwnione kolekcje, którymi dzieci się teraz pasjonują mnie nie stać.

(ale ja maniak muzyczny jestem
błyszczyk, tusz do rzęs, pokrowiec na komórkę, zawieszka na komórkę,breloczki nawet kilka dziewuchy lubią tego ponaczepiać na torby
awaryjna ładowarka w końcu to koszmar gdy telefon rozładuję się poza domem i nie można napisać do chłopaka czy przyjaciółki
ogóln ie polecam sklepy flo,claries,this&that wszelkie firmowe Nici, diddle,me to you itp.Nietrafione prezenty to moim zdaniem ciuchy i kosmetyki do pielęgnacji twarzy i ciała w tym wieku nastolatki mają inny gust niż my
<3<3