|
|
#271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam jeśli będzie post pod postem
![]() Justynko - widziałaś, że JUMPER ma teraz nowe wzornictwo i nowe kolory...? Bo ja ciemniak właśnie to odkryłam, a co najlepsze - są na all: http://www.allegro.pl/item483792797_...1kgnowosc.html a nic o tym nie ma na stronie producenta
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu widzialam wlasnie ale kolory jakos mi nie pasuja wole caly zielonkawy
A chodzi mi o to ze sa wozki ze nie ma tego plecaka na dole tylko caly czarny koszyk http://www.allegro.pl/item476671412_...olia_w_wa.html o taki jak tu ![]() Ja biore na all tylko dlatego ze co do dostepnosci tego modelu jest ciezko.Najblizszy sklep jest ok 100 km od nas i trzeba na niego czekac ponad miesiac ... ale jeszcze zobaczymy
Edytowane przez jukol Czas edycji: 2008-11-16 o 21:51 |
|
|
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
ja tez jumpera na pewno bede miala
i dziewczyny jak zamawiacie na all to pytajcie czy w zestawie jest torba na raczke bo okazuje sie ze zazwyczaj jest albo torba na raczke albo ten nieprzydatny plecaczek a nie tak jak napisali to i to... wiem bo moja szwagirka zamawiala i przyslali jej tylko plecaczek...
|
|
#275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja chodze na Holles St, dzieki temu mialam pierwszą wizytę w 17tc a nie jak w Rotundzie w 23tc. Chyba mieli niezłe obłożenie wtedy.... Właśnie z tego powodu - tłumy- kumpela, która rodziła w lipcu, doradziła mi by jak tylko mogę to iść do innego szpitala, więc padło na Holles St. Chyba nawet jak bym była w Rotundzie to i tak urodzę wcześniej niż Ty, bo moje młode już ponoć niziuteńko, jak to ostatnio określiła moja lekarka a i termin na początek roku.... Właśnie dopakowałam torbę do szpitala i dla dzidziusia, więc wszem i wobec jestem gotowa na przyjęcie mojego potomka. No i jeszcze muszę się Wam przyznać, że dziś rano miałam depresję przedporodową... Obudziłam się, TZ mnie troszke poddenerwował i ryczałam w łóżku do 12 ![]() Niestety mamy francuskiego gościa w domu i musiałam w końcu się zwlec i ładnie uśmiechać przez reszte dnia. Najbardziej mnie chyba wnerwia to gadanie po ang 24/h bo już się przyzwyczaiłam do weekendowych przerw i wieczorów po PL a teraz pśińco, cały czas musze po ang. No i jeszcze śpi w salonie, więc nawet nie mogę sie swobodnie czuć w swoim mieszkaniu... I niby to nic takiego, ale jakoś mnie drażni,.... chyba mam depresje..... Normalnie nic by mnie to nie obeszło, a teraz jakaś czepialska się zrobiłam ![]() Chyba faktycznie się już za niedługo poród szykuje bo kobiety zasze mają zjazd nastroju przed D-day...... Ach... sorry za smęcenie, uciekam do mojego szydełka
|
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się po pracowitym weekendzie. Ale naprodukowałyście kobietki! Ja mam problemy ze zgagą, ale na szczęście mleko pomaga więc co wieczór stawiam koło łóżka kubek mleka do picia
|
|
#277 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja łaziłam po domu i co chwila otwierałam szafkę ....skończyło się na pepsi, czekoladkach kinder a na deser rzodkiewka
|
|
#278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam Was w poniedziałkowy poranek tak patrze i sobie czytam że dużo z was wybrało wózek jumper , widziałam , czytałam i rzeczywiście jest bardzo fajny ale mi jakoś wpadł bardziej w oczko Casualplay Vintage kolor musztardowy ( oczywiscie rzecz gustu) , napiszcie co o nim sądzicie . Mi osobiscie się bardzo podoba sam model i co ma równiez najwazniejsze jak dla mnie przekladana raczke. W szczegolnoscie w tym roku w wakacje zwrocilam na to uwage na morzem jak strasznie wiał wiatr a wiekszosc kobiet pchala wozek w druga strone i troche ciezko im to szklo, a tak przeklada sie raczke i idzie sie dalej. napiszcie kochane co sadzicie o nim. A tak w ogole to juz sama nie wiem co dzisiaj robic . wszyscy znajomi w pracy , mezus w pracy pogoda jak na razie w miare bo sloneczko swieci ale ponoc zimno ( wazne ze nie pada ) tak mysle ze moze pojade do H&M zobaczyć jakies czapeczki dla mojej corusi a potem wroce i zrobie cos pysznego do jedzenia. Buziaczki
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam was po weekendowej przerwie
![]() W sobote wyciagelam TŻ na zakypy do Baby Fantu i kupilismy kilka potrzebnych rzeczy pochwale sie czapunia bo najbardziej mi sie podobahttp://przeklej.pl/32426090/ubranka_004.jpg A i zamowilam śliczną pościel znaczy mi sie bardzo podoba ![]() http://www.allegro.pl/item481063453_..._szyfonem.html w kolorze niebieskim teraz czekam na przesylke![]() i dalej nie wiem co z wozkiem juz na 90% byl x lander niebieski... ale jak zobaczylam ten niebieski w slkepie to od razu przestal mi sie podobac ![]() i teraz zastanawiam sie nad Tako tym nowym zielonym lub czekoladowym ... czekoladka przecudna jak dla mnie ![]() I jeszcze sie pochwale ze juz 3 DNI bez czegos słodkiego... jeszcze żyje , chociaz nie wiem czy dlugo pociagne i puki co na szczescie jeszcze nie wiem co to zgaga mam nadzieje ze tak juz bedzie do konca![]() a teraz zbieram sie i lece bo prenatal mi sie skończyl ![]() buziale dla Waszystkich Mamuś i Dzidziolków w brzuszkach
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2008-11-17 o 10:03 |
|
|
|
#280 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja czekam na nową kolekcję x landera może będą jakieś ładniejsze kolorki, bo te obecne są strasznie kontrastowe, zero stonowania nie wiem czy waga wózka jst dla Ciebie istotna, bo jak macałam tako to wydał mi się dużo cięższy niż x lander...nie wiem może jest inaczej wyważony, ale jak uniosłam za rączkę tył wózka to się upociłam
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
[quote=mumi24;9748934]Wózeczek jest naprawdę ładny
Model który kupuje jest z 2008 i jest z przekładana raczka a model prawie identyczny na 2009 wlasnie ma przekladane siedzisko ja bede miala ten z przekladana raczka. Wlasnie tez zastanawiałam się jak to bedzie z tymi kolami piankowymi ale czytalam bardzo duzo opini na forum ze są bardzo dobre i wozek ma bardzo dobre amortyzatory po czym jezdzi sie super nawet na nierownosciach . Mam nadzieje ze bede zadowolona jak kazda z nas Czas się za coś zabrać bo juz 11
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dziś cisza! Dziewczyny, gdzie jesteście??
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
Mnie znowu coś łapie i dogorywam
Dziś ledwo wstałam ![]() Hejka, jakie dokładnie pieluszki kupujecie na początek? Szczególnie zależy mi na Hugginsach. Przypominam się
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
Ja czekam na męza żeby zawieźć zwolnienie, ale coś się doczekać nie mogę
![]() a tak wogóle to senna strasznie jestem i nie wiem co mam ze sobą zrobić....ehh
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
a jesteście, jesteście
![]() Zapomniałam co mam napisać wiec milczalam. Tak więc- wczoraj byłam w szpitalu obadać gdzie jest, co mam wziąć itp. Dowiedziałam sie ze poród rodzinny kosztuje 200 zł, pokój jednoosobowy 150. Nie ma możliwości zneczulenia. Dla dziecka mam wziąc pampersy, spirytus, wode utlenioną, husteczki... i ciuszki jedynie na wejście. Dla siebie pakiet standartowy. Chyba boje sie coraz bardziej i coraz mocniej świta mi w głowie poród w mojej rodzimej mieścinie. Głupieję z coraz mocniej. Młody fika jak szalony, w nocy nie pozwala znaleźć mi wygdodnej pozycji bo ciągle gmera łapkami a ja boje sie że jak leżę zbyt mocno na boku to go przygniatam. Na początek kupiłam pampersy newborn. Huggisy sa chwalone, ale też i odrobinę droższe. Edytowane przez bezsenność Czas edycji: 2008-11-17 o 12:12 |
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Sevi, ja na początek kupie Pampersy pewnie, a później...zobaczy się
![]() Ja też dziś zmulona strasznie, mój potomek oczywiście buszuje w nocy i spać mi nie daje. I na dodatek co 15 minut latam w nocy do kibelka. Do bani...chcę żeby był już luty!
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Moja córcia ładnie śpi w nocy w ogóle jej nie czuje , jedyne co mnie budzi to siusiu i zgaga czasami. Juz ma ustalone swoje godzinki buszowania
Ale jak ja bym się dowiedziała że w moim szpitalu nie ma znieczulenia to chyba bym sie troszke zdenerwowala to jest jedna rzecz ktora trzyma mnie na duchu a w sumie musze sie dowiedziec czy jest bo jeszcze sie nie dowaidywalam a juz nie duzo czasu mi zostalo.
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() no i na dodatek pada deszcz...A tu trzeba sie szykwac do lekarza i zobaczyc za wózeczkem... no niewiem jak ja dzisiaj wyrobie ![]() Moje maleństwo tez kopie w nocy jak oszalale... jego godziny kopania to od 12 w nocy do 4 rano ... także przerąbane.. pózniej zaczyna na nowo koło 10-11 rano.... może wcześniej... Także nocki już mam zarwane.... Pozycje do spania ![]() ![]() --już naprawde mam dość spania na boku... I też sie ciagle boje że zgniote maluszka...Kurde dzisiaj trochę narzekam.. Ale jakaś taka do dupy jestem ![]() Jeszcze ide do lekarki i jak stanę na wage to jeszcze gorzej się załamie... No cóż ............ Każdy ma czasem gorsze dni... Buziolki aaaaaaaaaaaaa...Ja tez kupuje pampersy te dla noworodków... Miłego dzionka ![]() |
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie ucze i nic mi do glowy nie chce wejsc
z kazdego tematu cos tam powiem ale co z tego jak babka zawsze 100 pytan do ... chce myslec o dzidzi o pampersach,wozku i nawet porodzie a nie o tym jak kiedys dzieci sie ksztalcily ... Jeszcze cisnienie mam 90 na 60 cud miod i orzeszki
|
|
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też pada deszcz i zimno na polu. Po choróbsku ani śladu, dzisiaj mam ostatni dzień L4 i jutro wracam do pracy, ale chyba tylko do świąt. Maluszek w nocy bardzo grzeczny, takze wstaję tylko siku co 3 godziny. W piątek byłam u lekarza i znowu 0,5 kilo do tyłu, także 7 miesiąc a ja od początku ciąży przytyłam 1,5 kilo ale leakrz mówi ze nie ma się czym martwić bo maluszek waży 1100. Także już duzy chłop z niego. Wiecie co powiedział lekarz, ze szacunkowo jezeli dzidziuś urodzi się po 5 lutego (termin mam na 14) to będzie ważył ponad 3,5 kilo.
Pozdrawiam gorąco wszystkie mamusie i dzieciaczki.
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
Ja przed chwilą dziewczynki wróciłam z miasta i jest tak zimno u mnie że jeszcze tak nie bylo w tym roku, tragedia. A ja biedna w wiosennej kurtce ale pod spodem 3 sweterki bo w zadna zimowa kurtke nie wchodze a nie oplaca mi sie kupować jak mam urodzić pod koniec grudnia na pocatku stycznia
boże to juz tak nie dlugo. A co do samopoczucia to ja mam to samo to chyba ta pogoda tak na nas wplywa. Kellys napisz jak tam u lekarza a wagą się nie przejmuj ja mam to samo i przestałam się przejmować, jedyne co zmienilam to nie pije duzo napojow, sokow w kartonach itp tylko jak najwiecej wody. To mi wlasnie doradzil ginekolog na to zeby tyle nie tyc i nie miec zaparc a z tym to mialam tragedie wiec zaczelam pic ta wode chociaz nie przepadam i powiem ze jestem pod wrazeniem , WODA CZYNI CUDA ![]() !!! Ja tez kupuje Pampersy New Born , ostatnio kupiłam rozmiar 2 czyli od 3-6kg bo nie bylo 1, sa jeszcze te 1 od 2-5kg ale to kupie jedna paczke a potem juz mi sie wydaje ze chyba bedzie sie leciec na tych 2. Jak myślicie ??? Buziaczki
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Noworodkom paczka takich pampersów na kilka dni wystarczy....
Ja też na pewno kupię Pampers 1 na początek, ze wzzględu na tą siateczke, która płynne kupki zatrzymuje. Potem zobaczę. Nie wiem, jakiej wielkości mała się urodzi. Mam nadzieję, ze pouzywam troszkę tych "1" ![]() Tęsknotki mnie juz dopadaja...czasem mnie nachodzi taka chęc przytulenia malutkiej...ech. Pozostaje na razie głaskanie brzuszka ![]() Temat wagi...moja osiągnęła na pewno jakieś 10-11 kg na plusie od początku, ale gdzie sa te kg...nikt nie ma pojęcia. Ja tez nie. Mam tylko z przodu piłeczkę. WIęc ciekawa jestem, jak tam malutka przyrasta i ile ma miejsca w środku. A wizyta i USG dopiera w przyszły czwartek. Patrząc ogólnie, to czas pędzi i ucieka między palcami...ale od wizyty do wizyty to mi sie ciagnie, jak makaron.... |
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
No i po usg
Wszystko jest w jak najlepszym porządku – maluszek waży prawie 1800 g co wskazuje na 2-3 tygodnie więcej niż wynika z miesiączki – taki sobie niezły klocek Chcieliśmy zobaczyć go w 3/4D, ale Pani dr stwierdziła, że nie ma sensu (tym bardziej, że się dopłaca), bo mały wszystko co mógł władował na twarz… ręce, pępowinę, NOGĘ… Wszystkie narządy ma na miejscu – nereczki, żołądek, jelita (z pewną hmmm zawartością…), mózg prawidłowo rozwinięty, serduszko pięknie pracuje, przepływy prawidłowe: w serduszku, w pępowinie, w naczyniach mózgowych i płucnych. Pooglądaliśmy w zbliżeniu klejnoty… kurna testosteronu Ci u nas pod dostatkiem – mąż, pies i jeszcze Młody… nie wiem jak to wytrzymam Poza tym Pani dr ze zdziwieniem stwierdziła, że młody ma bardzo bujną fryzurę, a ponoć nie zawsze włoski widać na usg – nasz syn ma irokeza jak się patrzy hahaha Aaaa no i młody w ułożeniu pośladkowym :/Teraz już tylko czekamy na spotkanie na żywo – oby w przyszłym roku :P |
|
|
|
#294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i super że wszystko w porzadku !!! GRATULACJE Oby synuś dalej ladnie rósł i wszystko było dobrze i porodzik 2 godzinki ![]() To musi śliczniutko wygladać w swojej fryzurce ![]() Ja jeszzce mam 11 dni zanim zobacze moją córeczke a czuje i widze ze rośnie po objętości brzucha A ile dziewczynki macie w brzuchu centymetrów??Mierzylyście się ???Ja właśnie zamierzam
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Kasienko gratuluje Wacka
Ja znow odpoczywam od nauki ufff i zamiast sie relaksowac w pamieci chodzi mi Marek Kwintynial czyzbym zaczela glupiec ... ![]() Wiecie co moja mama wczoraj znalazla karte ciazy jak bylam w brzuszku ale fajnie tak poczytac w tym samym tc wazyla dokladnie tyle co ja I czytalam kasiazke o ciazy z '85 (moj rocznik ) ze dzieci urodzone w 7 miesiacu maja tylko 5-10% szans na przezycie i w 8 sa niewielkie sznase zeby przezylo normalnie zszokowalo mnie to.Teraz to nie ma najmniejszego problemu.Tz przyszedl bedzie mnie odpytywal z tego co sie nauczylam ... zobaczymy co umie
|
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
Roxi- gartulacje dla zdrowego Patryczka
Co do obwodu, to musze sie zmierzyc, bo jestem juz szersza niz dluzsza, hihihihih No i jakies fotoski tez musze pyknac ![]() Zazdroszcze wam tych USG, u mnie nastepne moze bedzie, moze nie, ale jesli juz to dopiero na wizycie w 36tc co bedzie 27/11. Niby blisko niby daleko, juz nie moge sie odczekac. Ciekawe kiedy zaczniemy sie rozdwajac, pewnie najwczesniejsze pójda w polowie grudnia i beda mialy juz maluszki pod choinka
|
|
|
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
Roxi! Strasznie fajnie, że wszystko ok! Jak miło się czyta takie wiadomości! Ja też mam dzisiaj wizytę - mam nadzieję, że będę mogła zobaczyć moją córeczkę, ale przypuszczam, że wagi Twojej latorośli nie przebije
Ciekawe, czy moja córa będzie miała czuprynkę ![]() Jukol daj znać jak poszedł quiz z Tż-tem No i trzymam kciuki - 20.11 - tak? Potem zobaczysz, będziesz się bardzo cieszyć całą resztą - wiedząc, że to masz z głowy!
|
|
|
|
#298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
Mowiecie ze 27/11 to pozno... ja mam usg 9/12 34 tydz to dopiero jest MEGA PÓŹNO
A humor mam poprostu dzis do kitu ![]() Wlasnie nakrzyczalam na TŻ wlasciwie za nic... i kazalam mu juz isc te opony wymienic ![]() Do d... ten dzień
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2008-11-17 o 17:40 |
|
|
|
#300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja styczniow mama chcialam byc....Moja gin, tez mówi, ze glówka juz niziutenko, wiec moja i dzidziolka torba zostala juz dopakowana do ostaniego detalu i siedza sobie obie w kaciku ![]() Zobaczymy co bedzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

My tez jednak tego zielonego
I chyba przez all 

i nie wiem co mam ze sobą zrobić....ehh

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)