![]() |
#931 |
Rozeznanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków;) cz. IV
Absolutnie się zgadzam. Kocham ten mały samochodzik (nawet zastanawiałam się nad kupnem), ale myśląc o prawku, na myśl przychodzi Pandzinka, więc...
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcę zbierać na auto przez 5 lat ![]() Muszę kupić coś tańszego. Dusia chciała kupić pandę...No Dusia zaglądasz do nas czasem? ![]() A Max, Impersona...? Chyba już do nas nie wrócicie ![]()
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe, jak tam idzie pannie kici
![]() u mnie w piatek było tak: godzina szósta rano i lekki stres. Na plac wchodziałam ostatnia i przede mną tylko 5 osób na 20 wyjechało na miasto. Instruktor, który mnie wywoływał na egzamin miał już dwie oblane na placu osoby, więc stres z lekiego zrobił się większy... Na początek pytał mnie o wszystkie płyny eksploatacyjne, z emocji pomyliłam się i powiedziałam "olej hamulcowy" zamiast oleju silnikowego, ale zapytał mnie drugi raz o to na końcu i odpowiedziałam dobrze, mówiąc że wtedy się przejęzyczyłam. Tylko się uśmiechnął, więc myślę sobie: miły gość... Potem światła: awaryjne, pozycyjne i mijania, jeszcze tylko klakson i w drogę na łuk. Długo się przygotowywałam bo nogi mi dygotały ze zdenerwowania i bałam się, że nie utrzymam sprzęgła równo. A pan egzaminator w najlepsze gadał sobie z kolegą obok. Zrobiłam łuk, nawet prosto mi wyszło, podczas gdy dwa dni przed egzaminem skosiłam raz trzy słupki ![]() górka też ładnie na półsprzęgle i można zjeżdzać na miasto. A tu już się zaczął poranny ruch, więc też korki (siódma rano)... żeby wytracić czas, jechałam sobie baaardzoooo wooolnooo, czyli 35 km/h, raz mi powiedział, że mogę jechać szybciej, a ja na to, że wolę dokładność nad szybkość, po czym zobaczyłam lekkie gromy w oczach pana obok. Spokojnie sobie jadę i robię wszystko wolno i dokładnie. Trochę mnie rozpraszało to, że mówił mi od razu co źle zrobiłam, ale na szczęście mogłam się szybko poprawić: -"zła pozycja w ruchu" czyli zamiast prawego pasa, zajęłam środkowy po skręcie, ale od razu zreflektowałam się i dałam migacz w prawo; - nie użyty migacz przy omijaniu przeszkody na pasie, tu też szybko ten błąd naprawiłam, bo przy zjeżdzaniu po ominięciu przeszkody już ten migacz włączyłam. Raz mnie władował w korek, bałam się że przy podjeżdzaniu co kawałek auto będzie mi gasło, ale na półsprzęgle jechałam, więc silnik nie zgasł mi ani razu. Po tym nudnym kawałku zjechała już do ośrodka z wynikiem pozytywnym ![]() aaa, jeszcze Wam powiem, że egzamin był na nowych samochodach, bo dopiero chodziły na egzaminach od czterech dni, nie bałam się więc, że coś się złego z nim stanie... po jak zdawałam na starych punto za pierwszym razem, to sprzęgło było tam bardzo już zużyte. Myślę, że to też mogło mieć wpływ na pozytywny wynik, bo stres, że auto zawiedzie był minimalny. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-11-17 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Boże, Boże! Znowu mi ciśnienie skoczyło. Leciałam na autobus i miałam zielone, a że bardzo mi się spieszyło, to biegiem. Ale na szczęście w ostatniej chwili się rozejrzałam, patrzę a tu Lka egzaminacyjna podjeżdża do przejścia (corsa - 18, Panna Kiniaa??). No więc zwolniłam i przeszłam normalnie, bo wiem, że egzaminatorzy lubią na tym uwalać.
![]() ![]() ![]() Papryka jak Ci się nudzi, to napisz do mnie ![]()
#935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz jeszcze gratuluję ![]() Cytat:
![]() No zbieram się z tym napisaniem, ale jakoś weny nie mam...Chociaż na forum może tego nie widać ![]()
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Łodzi takie korki w okolicach WORDU, że się lekko martwię. Czekam na te wieści tu no jak na szpilkach! Napisz, napisz! Ja wiem, że też powinnam, ale też mam jakąś zawieszkę totalną niestety, ale to temat na maila nie na forum ![]() Eh, jutro mam zal z niemca, a jeszcze nie umiem praktycznie nic. Ale noc jeszcze młoda ![]()
![]() |
#937 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() martini. do jutra opanujesz wszystko. Chociaż współczuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
papryka, wiesz może jaki jest teraz tryb wyrabiania prawa jazdy? Czeka się około 4 tygodni, ale płaci się tuż przy odbiorze, czy trzeba zapłacić i wtedy dopiero czeka się te kilka tygodni na wyrobienie prawka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Wtajemniczenie
|
oj dawno mnie tu nie bylo. dzis zdalam teorie. praktyczny mam 15 grudnia... juz sie boje. na teorie czekalam ponad 3 tyg no i teraz miesiac. eh ale kolejki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja może się zbiorę, ale bardziej jutro. Zresztą ja mam ponad tydzień siedzenia w domu ![]() A też mnie niemoc opanowała. W ogóle to czas chyba o rencinę zacząć zabiegać ![]()
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie trzeba było najpierw zapłacić, ale wiem, że nie wszędzie jest jednakowo-czasem płaci się przy odbiorze. Najlepiej zadzwonić do urzędu i się dowiedzieć jak to u nich jest.
![]() |
#942 |
Rozeznanie
|
Nie zdałam. Nawet na miasto nie wyjechałam (znów!). Chyba trzeba być kompletnym idiotą. Jak narazie mam dość.
O 15.30 byłam już w WORDzie, a dopiero teraz do domu wróciłam. Ponad godzinę czekałam na mrozie na autobus, piękny dzień po prostu. Mimo wszystko dziękuje za kciuki i wspracie szczególnie papryce, martini oraz m_martce.
![]() |
#943 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Strasznie mi przykro ze nie zdałaś. Wiem co teraz czujesz daj sobie kilka dni wytchnienia i zapisz się na następny egzamin(chyba ze już to zrobiłaś) wiem ze teraz masz wszystko gdzieś ale lepiej załatwić to jak najszybciej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No żesz!!! Ale jak to? Co się stało???? ![]() ![]() ![]() Papryka ja wiem, że moja, ale Ty mi jeszcze zalegasz z ps ![]() Ir problemu raczej nie będzie, bo ja kończyłam klasę niemiecką i sporo pamiętam. A moja pani od niemca jest super SUPER fajna i nie wyskoczy mi z niczym, czego nie było na zajęciach. Już nie mówiąc o tym, że jest ogólnie też bardzo sympatycznym człowiekiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze no pech Cię prześladuje no! Czyżby łuk szuja??? ![]() [1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;9757253]cholera jasna, miałam nadzieje ze wrócisz z dobrymi nowinami. ![]() Strasznie mi przykro ze nie zdałaś. Wiem co teraz czujesz daj sobie kilka dni wytchnienia i zapisz się na następny egzamin(chyba ze już to zrobiłaś) wiem ze teraz masz wszystko gdzieś ale lepiej załatwić to jak najszybciej.[/quote] Dokładnie, dokładnie ![]() Cytat:
![]() no ja jej zalegam! ![]() ![]()
![]() |
#946 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Wtajemniczenie
|
Kinia!! Co się stało? Czemu?
#949 |
Zakorzenienie
|
O-K-R-O-P-I-E-Ń-S-T-W-O
![]() Kwestia gustu, mój gust nie toleruje tego języka ![]() A Ty mogłabyś oszczędzić mojej pupki, wystarczy, że mnie bąbelki bolą ![]() Miałyśmy w tym tygodniu jechać z tą sławetną wódką i zaś się nie da, bo się rozłożyłam. Mało tego, dziś siora auta nie zapaliła, chyba akumulator padł ![]() Jak dobrze pójdzie, to do wódeczki dorzucimy rózgi i będzie "mikołaj" ![]() panna kinia czekamy jednak na relację...
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2008-11-17 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana nie przejmuj sie zdasz nastepnym razem ja tez mialam pierwsze podejscie tego samego dnia co ty we wrzesniu i tez jak narazie nie mam plastiku takze nie jestes sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Hard to find how I feel, especially when your smothering me. Hard to find how I feel, please someone help me. Hard to find how I feel, controlling me every step of the way." 13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#955 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() - No siema, co mnie śledzisz? Co? Jak to bez e[L]ki jadę? Wiesz co, weź mnie nie wkręcaj! Ty jedziesz bez...yy.. bez silnika ![]() Moja reakcja >> ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Odliczam dni do piątku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#956 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;9757253]cholera jasna, miałam nadzieje ze wrócisz z dobrymi nowinami. ![]() Strasznie mi przykro ze nie zdałaś. Wiem co teraz czujesz daj sobie kilka dni wytchnienia i zapisz się na następny egzamin(chyba ze już to zrobiłaś) wiem ze teraz masz wszystko gdzieś ale lepiej załatwić to jak najszybciej.[/quote] już się zapisałam, ale myśle, że jednak jeszcze pomyślę nad tym terminem. Z jednej strony jak najwcześniej aby zdać i teoria nie przedpała, a z drugiej człowiek chce troszkę od tego cyrku odpocząć. [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;9757744]Nie idiotą tylko pech po prostu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Generlanie najbardziej stersujący egzamin jaki do tej pory miałam. Zauważyłam u siebie tendencje, że czym większa liczba egzaminu i wydanych pieniędzy to moje nerwy też podskakują i coraz to trudniej mi zapanować na tym.
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;9759017]Pamiętam, ile razy ja się chichrałam jak głupia w tej elce z instruktora
![]() ![]() - No siema, co mnie śledzisz? Co? Jak to bez e[L]ki jadę? Wiesz co, weź mnie nie wkręcaj! Ty jedziesz bez...yy.. bez silnika ![]() Moja reakcja >> ![]() A co, to już młody, przystojny instruktor nie ma prawa do małego figo-fago z prześliczną kursantką?! No helooł! ![]() [/quote] Proszę Cię ![]() Mój instruktor poczciwina i żadne tam figi mu w głowie ![]() Zresztą z młodym to jeszcze jakoś mogłabym się wizualnie komponować, ale drugi to na upartego dziadkiem moim mógłby być ![]() ![]() ![]()
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Boszzz, tak mi Was dziewczyny szkoda, bo wiem, ile to jest stresu. A łódzki WORD nie należy do najprzyjemniejszych, restrykcje gorsze niż w wojsku. I to otoczenie jeszcze. Jakbym mogła, to bym Was wszystkie wyściskała, Moje Łodzianki! Panna Kinia ![]() M_martka ![]() E_myszka ![]() Adzikpersik ![]() Mam nadzieję, że już ostatni raz zawitacie na Smutną w dniach Waszych egzaminów.
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby Cię nie chciał oblać, to by Ci zasugerował, zapytał, czy jesteś gotowa do jazdy czy coś, a nie tak od razu papa ![]() Przecież wiadomo, że człowiek się stresuje, a niezapięcie pasów na placu nie jest niczym strasznym kurde! Jakbyś nie zapięła wyjeżdżając na miasto, to co innego... Moim zdaniem facet dupek i basta ![]() Tym bardziej nie masz co mieć do siebie pretensji-trafiłaś na wredniaka, pech jak nie wiem co ![]() Założę się, że on sam nie raz wyjechał bez pasów, albo zapomniał o ręcznym, albo o światłach...Wrrrrrr no przykład totalnie bezsensownego oblania zdającej ![]() Daj sobie odpocząć jak musisz, ale nie myśl, że się nie nadajesz. Wierzę, że nerwy są coraz większe, bo ja za drugim razem denerwowałam się bardziej niż za pierwszym ![]() Jakoś musisz przez to przebrnąć ![]()
![]() |
#960 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jedno jest pewne, że następny egzamin wezmę sobie coś w porannych godzinach, aby się dodatkowo nie stresować tymi ciemnościami. Wogóle kiedy opuszczałam ośrodek zagadała mnie dziewczyna, która była ze mną w poczeklani (tyle tylko, że na godzine wcześniejszą) i też oblała na łuku ale wyjechała na miasto bo stwerdziła, że nie po to płaciła 115 zł, aby parę metrów przejachać i ja też tak zrobić powinnam, ale nie wiedziałam, że tak można?! Myślałam, że mogę wyjechać (pomimo przerwania egzaminu) kiedy rękaw chociaż zrobię. To mnie jeszcze bardziej zdołowało. Maskara.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.