|
|
#301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN
Cytat:
![]() My na wizytę wybieramy się za tydzień do tej samej pani doktor - nie wiem, czy rejestratorka czegoś nie pomieszała, bo zaprosiła mnie na... wtorek. Ale jeszcze zadzwonię, upewnię się czy to wtorek czy moze poniedziałek. Jestem ciekawa, co pani doktor powie, ja mam lekkiego stresa. U mnie młoda na pewno na nietoperza (przynajmniej na razie). Wczoraj byliśmy w kinie to tak wyprostowała kopyta, że mi prawym bokiem wyszły hehehe
|
|
|
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie
ja dziś nie czuję się najlepiej, jestem cała obolała i do tego mi niedobrze:/ Odebrałam dzisiaj wyniki z glukozy i morfologii. A w czwartek na wizyte do lekarza. Pomału zaczyna mnie przerażac poród i macierzyństwo, zdaje mi się, że w ogóle nie jestem przygotowana
|
#303 |
|
BAN stały
|
Witam! Ja dzis byłam u lekarza miał mi dać skierowanie na USG ale stwierdził, że za wczas (31tc) grr... i w ten sposób mam wizyte na 11 grudnia i dopiero wtedy dostane skierownie, narazie mam zrobic badania morfologia, mocz i cos tam jeszcze. No ale serducho bije, szyjka w porządku, rozwarcia brak więc tyle dobrze
Co do pampersów to byliśmy w niedz w sklepie i porobiliśmy troszke zakupów... nie wiem czy sie za bardzo nie rozpedziłam z pampersami "1" bo mam dwie duze paczki i jedna mała do szpitala, jednak wszyscy mówia ze niemowlęta dość czesto potrzebuja zmian pieluszek wiec mysle ze nie jest to za wiele i ze wyczerpie je zanim urośnie. Pozatym zakupiłam już husteczki nawilżajace, waciki higieniczne, a dzis dokupiłam wanienke wiec ogólnie mam prawie jak wszystko juz teraz spokojnie moge juz czekac na mała.![]() A poród tez zaczyna mnie coraz bardziej przerażać, myslałam że jakoś to spłynie po mnie ale czym bliżej terminu tym mam większe objawy jak to będzie i czy dam rade ale cóż teraz juz nie ma ze boli. Musi byc dobrze mamusie!! I musimy tak myśleć że wszytko będzie w porządku
|
|
|
|
#304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasiu ciesze się ,ze u Ciebie wszysto wporzadku.... Irokeza powiadasz.... ![]() Ciekawe.....
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Matko...siobhan zazdroszczę, że masz termin prawie 2 miesiące przede mną. Wy juz prawie wszystkie będziecie rozpakowane, a ja i kilka innych dziewczyn będziemy jeszcze czekały.
|
|
#306 |
|
Zadomowienie
|
Bezsennosc dlaczego u Was porod rodzinny jes płatny, co masz dac 200 zeby mógł ktos przy tobie byc?
![]() Roxi Gratuluje Klocuszka mój tez jest wiekszy niz wynika z om, a jajka i pindolka na zdjeciach to ma wiekszego niż własna reka![]() Dziewczynki kochane
|
#307 |
|
Przyczajenie
|
witajcie dziewczynki
przychodze z dobrą wiadomościa byłam dzis u lekarza na USG i jestem w 7 tygodniu ciazy Widzieliśmy z mężem naszą mała fasolke
|
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
Jak się ciesze czytając Wasze dobre wieści! Gratulacje dla Was wszystkich- jesteście superdzielne!
mumi24- własnie tak, za obecność osoby dodatkowej przy porodzie płaci sie 200 zł. Ale ja i tak będę "stękać" w samotności. Ja dziś mam przeokropną zgagę!, Problem z łoładkiem- bo coś nie trawi i na dodatek strasznie mi sie odbija. Okropność. Dzis skonczylam prasować pierwszą partię ciuszków. Może któraś z Was jest w stanie powiedziec mi w co sie ubiera bobaska zabierając go ze szpitala? -czapeczka, -niedrapki -skrpeteczki -śpioszki, body, koszukę - wszytko na raz? Bawełniane wystarzy? Mam problem z tym, co ma sie znaeźć pod kombinezonikiem. - kombinezon |
|
|
|
#309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() NA KIEDY TERMIN PORODU??
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj w pracy dzien ludzi specjalnej troski bosz!!!!!!!!!!!
na dodatek chyba zlapalam infekcje (no cudnie po prostu) w ptk mam wolne pojde do GP (lekrza ogolnego, ginow tut niet) to moze mi cos przepisze a poki co kefirek, do tej popry pomagal, licze ze tym razem tez da rade a w ogole moja Kung Fu Polina zaraz zrobi dziure w prawym boku i ucieknie do tatusia ![]() fakt od kiedy pije wode to zatwardzenia troche odpuscily ale za to puchne strasznie..i tak zle i tak niedobrze
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze ze Wasze dzidzie sobie ładnie rosną
Oby tak dalej No więc Wy mówicie , że macie póżno Usg..... hmmmJa mam dopiero 16.12. wizyte u gina w szpitalu i może mi zrobi Usg...MOŻE... Dzisiaj byłam u lekarza na ważeniu tak naprawde to nie jest tak żle, naprawde myślałam że bedzie gorzej...No wiec na 3o tydz. i 2 dni ciazy przytyłam 13-14 kg.. niewiem dokladnie ile wazylam przed...![]() Cisnienie mialam dzisiaj 130 na 60 .... reszta w sumie wszystko ok Dzisiejszy zły humor i samopoczucie mi przeszły ![]() I całe szczeście ![]() teraz mam zamiar sie zabrac za robienie tego sweterka dla dzidziola no to buziole dziewczynki |
|
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki jestem w szpitalu
|
#313 |
|
BAN stały
|
Sandruniu co sie stało?? Myśl teraz pozytywnie o sobie i maleństwie. A wszystko będzie dobrze tzn MUSI być dobrze!!!! I tylko tak masz myśleć. Trzymam kciuki abyś jak najszybciej wróciła do nas
|
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Witam. My bylismy wczoraj na badaniu ,potwierdzilo sie , ze to co "młody" tak zaciskal miedzy nozkami i nie chciał pokazac to jednak siusiak. Lekarz powiedzial ze jest zdrowy ale bardzo ruchliwy w 28 tygodniu juz jest obrocony główką w dół. Miałam tak ciezka noc, niby 10h snu a wiekszosc przelezalam myslac "a jednak chlopak" druga czesc nocy sniły mi sie dzieci, zaczynam wariowac ?
Przekonani ze polaczylo ich uczucie nagłe! a co na to schody,korytarze,ulice? moze jakies"przepraszam"w scisku? moze bylo cos zgubionego i podniesionego? klamki na ktorych dotykl kladl sie na dotyk? 21.02.2009 Maja03.03.2014 Jakub |
|
|
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
Biedactwo
:k ciuki:Czyżby problemy z tą nerką ![]() Trzymam kciuki czym się da Julka mnie wspomaga ![]() ![]()
|
#316 | |||
|
Zadomowienie
|
Kochana Trzymam kciuki,mam nadzieje że to nic powaznego i ,że szybko dasz znać co u Ciebie...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja musze się poskarżyć!!!!!!!!!!! cały brzuch mi się w rozstępach robi......a smaruje,wgniatam,masuje i co?? kur** co to jest????? niechce,nie chce i dlatego pytam moze coś macie dobrego???heee???? na te pier****** rozstępy???przełknęłam uda,dupsko ale powiedziałam im wara od cycorków i brzuchola a tu co?????a tu jeszcze dwa m-ce ((((((( jak ja będe wyglądać ?jakbym miała kombinezon na sobie,może jednak warto kupić drogą mustelle??
|
|
|
#317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I o ile na razie brzuchol mam piękny i cycki też bez rozstępów (tfu tfu, coby nie zapeszyć), to dupsko niestety... Przyznaję bez bicia, że akurat te partie trochę zaniedbałam-tzn. nie zawsze chciało mi się tył smarować, no i teraz mam Mam nadzieję, że trochę te rozstępy zbledną.
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Sandruniu jesteśmy z Tobą kochana!
Nimfetko, smaruj oliwką, ponoć najlepsza. Choć nie wiem tego z doświadczenia bo geneycznie nie mam rozstępów. Miłego dnia wszystkim!
|
|
#319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyznaję, że Mustelą smarowałam się tylko raz dziennie, na wieczór. Rankiem używam od jakiegoś czasu Elasti-q http://zdrowoteka.pl/go/_info/?id=59...eee1f5b320c4ab jest mniej tłusty i szybciej się wchłania, choć wg mnie Mustela lepsza. |
|
|
|
|
#321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiecie ,ja mysle o dziecku mój TŻ zapytał ostatnio bo miał mnie dosyć kim chce byc matką czy laską...to przykre bo uważam,ze posiadanie dziecka nie zwalnia nas od dbania o siebie i nawet wyglądu laski jak któraś chce....łape doła jak zobaczyłam te na brzuchu to się normalnie poryczałam zaczełam ryczeć w sekunde ...... a było to tak... TŻ siedzi na kompie a ja na przeciwko niego wywaliłam wielorybi brzuchol podwinęłam podkoszulkę ,i się głaszcze zadowolona ,że rozstępów na brzuchu brak i nagle mój TŻ -jejku co Ty masz takie sine pręgi na brzuchu......... ja wtedy podwinełam brzuch bo na wysokości pępka dowidze dalej niestety nie,patrze i są do kur** nędzy....i tak zaczełąm szlochać TŻ mnie przytulał a ja zalewałam się łzami..... nic bym o nich nie wiedziała,ale kurde ten mój Orzeł musiał dowidzieć.....Wczoraj przed snem wysmarowałam się cała ,masowałam ,poszłam spac dziś rano jeden rozstep na wysokości pępka więc podwijać brzucha nie muszę juz ,aby je dojrzeć.buuuuuuuuuuuuuu
|
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
Kochane,
Z tymi rozstępami to jest różnie.... W pierwszej ciąży to ja się tak cieszyłam, że nic a nic nie widać... Nawet lusterkiem dół brzucha sobie podglądałam A tu zaraz po porodzie bach, trach i cały dół brzucha, biodra i cycorki... No to mi mina zrzedła wtedy. Całe szczęście z czasem zrobiły sie bledsze...Teraz przyglądam się swemu ciału bardzo bacznie. Jak na razie nie widzę jakiś nowych winowajców, ale niepokoi mnie że te moje bladziorki jakoś kolorków nabierają Cóż od początku ciąży stosuje oliwkę, a ostatnio kupiłam sobie kremik "AA Therapy Krem na rozstępy Profilaktyka i redukcja rozstępów". Jest to dermokosmetyk, więc dostępny w aptekach, a kosztował mnie 19,90 za tubkę 125 ml. Zobaczymy jak to będzie ![]() http://www.aatherapy.pl/ możecie sobie zerknąć do serii Ja i Mama, tam jest opis
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
nimfetko, niestety taka Twoja uroda pewnie. Smaruj, smaruj i smaruj. Z czasem będa mniej widoczne te rozstępny na pewno.
A ja jestem dziś zła, bo chcemy przeprowadzić się do swojego mieszkania, które wynajmujemy. Wczoraj wieczorem zadzwonił facet, który od nas je wynajmuje i powiedział, że do końca grudnia nie dadzą rady się wyprowadzić, a my mamy mieszkanie do końca grudnia więc od 1 stycznia jestem bezdomna...czad dosłownie.
|
|
#324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
możliwe.....taka ma uroda a za urodna to widocznie nie jestem ![]() jak to nie dadzą rady???daliście im ile czasu na wyprowadzenie się ???wiesz nie mówie,żeby postępwać nie po człowieczemu ale czasem warto być asertywnym .......chyba ,że macie u kogo przebidowac kilka tygodni ale nieeee....dziecko,pokoik, urządzanie coś mi tu nie pasi..
|
|
|
#325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam miesięzny okres wypowiedzenia, ale to nic nie ma do rzeczy. Mam wynająć 2 osiłków i go z mieszkania siłą"wyksmitować"? Eh..szkoda gadać z ludzmi tak jest. Zreszta i tak dostał od nas nie miesiąc na wyprowadzkę tylko 1,5 miesiąca.
|
|
#327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie daj sobie ,a co!
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
chcialam sie przywitac i lece do ksiazek wczoraj Tz tak fajnie mnie odpytal ze ogldal film ja zaczelam gadac dlupoty a on nic mowil "no dooobrze" wkurzyl mnie Passionfruit wspolczuje czasen wydaje mi sie ze ludzie mozgow nie maja My od tesciow mielismy "dostac" jeszcze jeden pokoj a oni mieli sobie zrobic sypialnie w garazu i co nic nie robia.A tak sie zarzekali ze szybko i sprawnie to pojdzie ... Spimy na narozniku,ciuchy malego leza w kartonie ... suuuper.Chcialam urzadzac pokoj malenstwa i zonk bede go urzadzac chyba w lutym ... ehh
|
|
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ,które maja te ostatnie terminy nie martwcie sie ,ze zostaniecie same ! nigdy nie wiadomo która pierwsza urodzi!
co do rozstepów to kwestia genów i ilosci kolagenu w skórze,tutaj cudów nie ma . przeciez kiedys nasze mamy,babcie nie miały kosmetykow dla kobiet w ciazy a jedne dostawaly te rozstepy inne nie. ja narazie mam za soba połowe sukcesu ,zadnych rozstepow ale to nie znaczy ,ze po urodzeniu sie nie pojawia ...moja kumpela tak miała ,ze po urodzeniu pojawiły jej sie nagle. jezeli miałabym inwestowac w dobry kosmetyk na rozstepy to pewnie kupiłabym kolagen ewentualnie jakis polecany z wyzszej pólki,na tym nie ma co oszczedzac...bo jak juz sie pojawia to koniec. a co do musteli to nie jest podobno za dobra ale to opinie innych . |
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

Wszystko jest w jak najlepszym porządku – maluszek waży prawie 1800 g co wskazuje na 2-3 tygodnie więcej niż wynika z miesiączki – taki sobie niezły klocek
Poza tym Pani dr ze zdziwieniem stwierdziła, że młody ma bardzo bujną fryzurę, a ponoć nie zawsze włoski widać na usg – nasz syn ma irokeza jak się patrzy hahaha Aaaa no i młody w ułożeniu pośladkowym :/

ja dziś nie czuję się najlepiej, jestem cała obolała i do tego mi niedobrze:/ Odebrałam dzisiaj wyniki z glukozy i morfologii. A w czwartek na wizyte do lekarza. Pomału zaczyna mnie przerażac poród i macierzyństwo, zdaje mi się, że w ogóle nie jestem przygotowana

hmmm

:k ciuki:

Mam nadzieję, że trochę te rozstępy zbledną.

wkurzyl mnie
My od tesciow mielismy "dostac" jeszcze jeden pokoj a oni mieli sobie zrobic sypialnie w garazu i co nic nie robia.A tak sie zarzekali ze szybko i sprawnie to pojdzie ... Spimy na narozniku,ciuchy malego leza w kartonie ... suuuper.Chcialam urzadzac pokoj malenstwa i zonk bede go urzadzac chyba w lutym ... ehh
Adaś