Panny Młode 2010 cz. II - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-18, 11:10   #3061
-Myszka-
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Rany nie było mnie tu kilka dni, a tu tyle stron heheh
Tancerka dziękuję za super listę!! Napewno się przyda

Wiecie co, tak sobie pomyślalam jak to jest z tymi sukniami
Spodobala mi się suknia Demetrios 1341 z kolekcji 2008 zresztą bardzo często pokazywana na forum "Suknia marzeń". Urzekły mnie realne zdjęcia na PM
No właśnie i tu pojawia się pytanie, jak to jest, czy pod koniec 2009 roku ( myślę, że wtedy wyruszę na poszukiwania tej wymarzonej ) będzie można dostać sukienki z kolekcji 2008 ?

Miłego dnia kochane
-Myszka- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 11:14   #3062
tancerka212
Zakorzenienie

no ja w sobote powiedziałam mojemu żeby sam przygotował taką listę bo chyba był troszkę nieświadomy ilości rzeczy do obmyślenia ale w końcu sama ją zrobiłam i mu wysłałam i powiedziałam że to jego praca domowa i sie bardzo ucieszyl ze ją zrobiłam bo jak sam stwierdził on by pewnie pamiętał co najwyżej o obrączkach bo to najważniejsze no i o flaszeczce na brame hahaha nie no to żarty są oczywiście
spróbuję moje dzieło wrzucić na gmaila ale ja niekumata jestem komputerowo wiec się prosze nie dziwic jak nic nie znajdziecie
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 11:41   #3063
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej dziewczynki

wreszcie załozyłam sobie konto na gmailu.. i chciałabym zapisać się do naszej grupy, a że trochę niekupata jestem i leniwato powiedźcie co dalej robić.. gdzieś na wątku to jest ale nie wiem gdzie
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 11:44   #3064
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to dlaczego MY to przygotowujemy?a nie ONI?eh czemu faceci mają trudności z takimi rzeczami? ciekawe
u mnie to jest tak, ze ja uwielbiam planowac, organizowac itp.
wiec TZ cieszy sie, ze ja to robie (bo sam raczej nie lubi planowac), ale tez pomaga jak poprosze z reszta on raczej nie ma czasu. praca, studia, pisanie pracy... a ja co prawda niby te dwa kierunki, ale i tak mam sporo wiecej czasu niz on. totez obowiazki organizacyjne przejelam ja ale nie jest tak, ze wszystko jest na mojej glowie. TZ tez sie angazuje i oboje jest nam tak dobrze

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

wreszcie załozyłam sobie konto na gmailu.. i chciałabym zapisać się do naszej grupy, a że trochę niekupata jestem i leniwato powiedźcie co dalej robić.. gdzieś na wątku to jest ale nie wiem gdzie
tak mi sie wydaje, ze na liste moze cie dopisac Merriel albo kubusewa, bo sa jakby szefowymi grupy dyskusyjnej.

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-18 o 11:45
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 11:49   #3065
szana
Zadomowienie

Myszko mnie też się podoba pełno sukni z kolekcji na rok 2008 więc mam nadzieję,że będziemy mogły je jakimś cudem przymierzyć gdy będziemy szukały tej jedynej
hehe mój pewnie by myślał i napisał 1/3 z tego co trzeba hehebo On to chyba nie jest świadomy tych malutkich spraw,no ale trzeba go uświadomić
can't be perfect nie pomogę Ci za bardzo bo niestety sama nie wiem co trzeba dalej zrobić ,ale napewno któraś z dziewczyn Ci wytłumaczy
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 11:55   #3066
can't be perfect
Wtajemniczenie

to poczekam ciepliwie za którąs z dziewczyn

co do listy to ja też muszę taką zrobić, żby niczego nie zapomnieć.. nawet takie głupotki jak igla z nitką bardzo się przydała.. mojej siostrze pękło ramiączko i suknie się zesuwała i musiałyśmy pozyczyć igłę od kucharek.. chociaż była sytraszmnie tępatak samo jeżeli gdzieś wyjedziemy to spakuję się wczęsniej
Stary 2008-11-18, 11:58   #3067
manolita
Zakorzenienie

cześć dziewczyny.
Wypisuję się z lity Panien Młodych 2010

Nie będzie ślubu 2.01.2010 r. , przesunęlismy datę na 24.10.2009

Pozdrawiam i życze powodzenia.

Paaaa

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 12:06   #3068
lusmarija
Wtajemniczenie

Dziewczynki jeśli chodzi o ranne wstawanie to do wszystkiego można się podobno przyzwyczaić, choć zdarzają się kryzysy ja do niedawna wstawałam pare minut po 6 a do pracy na 8 a teraz pare minut przed 7 a do pracy ciągle na 8
czyli nie jest tak źle choć jeżdżenia na 6 do pracy to sobie nie wyobrażam, wstawac o 5 to jeszcze noc przecież

mój TŻ niestety również z serii "mamy czas" choc ostatnio zacząl się troszkę jednak interesowac, no ale uświadomiłam mu pewne rzeczy i chyba dlatego a jeśli chodzi o liste i sporządzenia jej przez mojego TŻ to juz ją widze:
* punkt A ubrać się
* punkt B nie spóźnić się
i po liscie

ale ja lubie takie załatwiania mimo wszystko więc dobrze będzie

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 12:28   #3069
-Myszka-
Raczkowanie

Dziewczynki zarejestrowalam się i ukazala mi się wiadomość :

Nie możesz wyświetlić treści grupy ani w niej uczestniczyć, ponieważ nie jesteś jej członkiem. Członkowie muszą zostać zaakceptowani przed dołączeniem.
Twoja subskrypcja do tej grupy jest wciąż w trakcie oczekiwania.
Spróbuj ponownie poźniej lub skontaktuj się z właścicielem .

Teraz muszę czekać na akceptację tak ?
Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam hehe
-Myszka- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 12:30   #3070
szana
Zadomowienie

manolita przykro...ale Tobie pewnie nie bo pewnie jesteś szczęśliwa ,że szybciej będziesz mężatką to super

to prawda,że nawet ta igła z nitką to ważna rzecz i dobrze o tym pamiętać

nie wydaje mi się ,że się przyzwyczaję do takiego wstawania kiedykolwiek,miałam już taki maraton wstawania przed 6 dłuższy czas i jakoś się nie mogłam cały dzień pozbierać...ale zobaczymynajśmieszniejs ze jest to,że do około 17 roku życia mogłam wstawać i o 4 i właściwie nic się ze mną złego nie działo a teraz to nie wiem co jest;/

Lusmarijko mojego lista mogła by i tak wyglądaćchociaż mam nadzieję,że więcej rzeczy by się tam znalazło hehe

Myszko prawdopodobnie musisz czekać na potwierdzenie ,ale poczekaj na Kubusewe ona Ci wytłumaczy pewnie jaśniej

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2008-11-18 o 12:31
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 13:04   #3071
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Kochane ja też dołaczałam do Pannien Młodych 2010 strasznie się cieszę i 3mam za nas wszystkie kciuki
cześć

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
A co do opłat za ślub, to jak jest co łaska, to okay, ale Ja bym nie chciała brać ślubu u księdza, który ma widełki od... do... Ja bym się bała, że jak dam za mało, to ksiądz mi walnie jakieś kazanie do a jak dostanie więcej to się chyba bardziej postara. Tylko zaznaczam, że chodzi o tych z cennikiem. Zakonnicy na takich księży mówią: prywaciarze.
A ja chce brać ślub w kosciele a nie u księdza. Mam gdzies co naprodukuje podczas kazania, jak będzie mówił sensownie to miło, chętnie posłucham a jak zacznie jakieś chore wywody zrobić to to oleję. Nie zamierzam dac księdzu niewiadomo jakiej kasy, dam tyle ile uznam za słuszne a jak mi powie, że mam dopłacić to zrobie mu dym i najwyżej jak będzie trzeba to zmienię kosciół.

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
tacy na slubie tez nie chce. raz jak bylam na slubie to taca byla i dziwnie sie czulam. jakos tak klimat zepsulo. wiec jak tylko moze byc bez to postaram sie zeby zbieranie datkow sobie podarowali
u mnie w rodzinie nikt nigdy nie komentował tego, że była taca, ja tez nie uważam, że to może być jakoś źle odebrane, bo na każdym slubie na jakim byłam taca była. A jak ksiądz jest nieprzyzoity i chce nazbierać kasy na maksa to tylko o nim świadczy. A jak bardzo fisklane podejście maja księżą to raczej każdy wie.

Cytat:
Napisane przez -Myszka- Pokaż wiadomość
No właśnie i tu pojawia się pytanie, jak to jest, czy pod koniec 2009 roku ( myślę, że wtedy wyruszę na poszukiwania tej wymarzonej ) będzie można dostać sukienki z kolekcji 2008 ?
nie będzie można dostać sukien z 2008 w salonie, bo właśnie pod koniec każdego roku suknie są sprzedawane, więc teraz jest ostatni moment na kolekcję 2008.

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.
Wypisuję się z lity Panien Młodych 2010

Nie będzie ślubu 2.01.2010 r. , przesunęlismy datę na 24.10.2009

Pozdrawiam i życze powodzenia.

Paaaa
fajniePaaaa
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 13:14   #3072
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja na przyklad nie przewiduje, ze moja piosenke zagra orkiestra ten element akurat pojdzie z plyty
ja tak samo, musi być oryginelne wykonianie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Kochane ja też dołaczałam do Pannien Młodych 2010 strasznie się cieszę i 3mam za nas wszystkie kciuki
witaj

cześć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 13:17   #3073
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
A jak bardzo fisklane podejście maja księżą to raczej każdy wie.

ja licze na to, ze zakonnicy sa bardziej przyzwoici niz zwykli ksieza

i w ogole chcialabym miec piekne kazanie, a nie takie na odwal sie. do kosciola nie chodze, ale bylam na paru slubach gdzie ksiadz na prawde sie postaral i wszyscy byli wzruszeni i komentowali jakie to wspaniale kazanie bylo. nie chcialabym pustych slow. chcialabym przemyslane slowa madrego czlowieka jako swoiste dobre slowo na dalsza droge zycia mam nadzieje, ze sie nie zawiode

wreszcie wzielam sie do roboty. i mi to calkiem dobrze dzis wychodzi raporcik juz za mna. teraz tylko projekt badawczy musze jakis wymyslic i popisac o nim troszke zlapalam jakas wene tworcza
ale najpierw obiad
Stary 2008-11-18, 13:25   #3074
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
ja licze na to, ze zakonnicy sa bardziej przyzwoici niz zwykli ksieza

i w ogole chcialabym miec piekne kazanie, a nie takie na odwal sie. do kosciola nie chodze, ale bylam na paru slubach gdzie ksiadz na prawde sie postaral i wszyscy byli wzruszeni i komentowali jakie to wspaniale kazanie bylo. nie chcialabym pustych slow. chcialabym przemyslane slowa madrego czlowieka jako swoiste dobre slowo na dalsza droge zycia mam nadzieje, ze sie nie zawiode
zakonnicy sa fajni Ja też bym chętnie posłuchała takiego kazania o jakim piszesz, ale jeśli okaże się, że ksiądż w moim kosciele jest, za przeproszeniem, bucem to nic na to nie poradzę. Zdarzają się fajni księża ale są też tacy, którzy potrafią o śmierci i aborcji nawijac podczas kazania w trakcie ślubu, także jak się na cos wpływu nie ma to sie nie powinno tym przejmować A że nie każdy ksiądz jest autorytetem moralnym to nie każdego słowa trzeba traktować poważnie. Mam nadzieję, że u mnie ksiądz będzie miłym dziadziusiem
Stary 2008-11-18, 13:34   #3075
tancerka212
Zakorzenienie

no własnie z tego powodu chce zaprosic do siebie na slub znajomego księdza żeby powiedział ładne kazanie znając nas oboje z tżtem i wiedząc o nas dużo i o tym jakimi jestesmy ludźmi, a nie te młotki z mojej parafii z proboszczem na czele który sie tylko drzec umie w Kościele... mimo wszystko to ma byc piękna chwila i nie wiem czy mi by było miło tak słuchac o rozwodach, śmierci, aborcji... nawet gdybym to olała to i tak pozostanie niedosyt tego że oczekiwałam czegoś więcej i ślub był do bani...
no chyba że mój tż powie TAK w jakiś powalający sposób to wtedy bilans wyjdzie zerowy
Stary 2008-11-18, 13:40   #3076
kaska87
Zakorzenienie

aha! miałam Wam napisać, że jeśli sie na tą sukni ę zdecyduję to ciachne jje ta kokardke bo taka długa mnie wkurzać będzie
http://annaisbridal.pl/kolekcja.php?k=marys

Stary 2008-11-18, 14:14   #3077
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

a cześć a mówiłam Wam.... a chyba jednak mówiłam hihi
Byłam w sobotę u mojego zespołu weselnego... Oj jak ja się cieszę że ich mam
Są super
ach no i TŻ obiecał, ze zadzwonimy umówić się do kamerzystów.... pamiętajcie jaka dziś data... założę się o królestwo czekolady, że nie zadzwoni
No i u mnie już odliczanie.. Tż ma urodzinki w poniedziałek
Stary 2008-11-18, 14:20   #3078
Samoa
Zakorzenienie

A wiecie co - a winko za granicą jest tańsze? Bo może jakbyśmy pojechali z tż gdzieś to może by się cos trafiło? Chcemy do tej Pragi, miałam kiedyś w domku czeskie winko i było pyszne, a że było czeskie to pamiętam, bo czytałam to co było na etykiecie i sie cieszyłam, że wszystko zrozumiałam Tylko CZechy za bardzo nie słyną chyba z winiarni To może na Węgry pojedziemy po wino i pozwiedzaćJak będę gdzieś w pobliżu sklepu z winami to zagadam do sprzedawcy czy przy 30 butelkach zrobia mi jakąś sensowną cenę, bo wiecie co, zastanawiam sie czy juz nie kupić i byśmy sami z tż zapłacili. Aha, wódka Sobieski kosztuje poniżej 20 zł, więc z naszego kosztoysu odpadło 500 zł, bo ja policzyłam 25 zł za sztukę. I teraz rozkminiam winko. Moi znajomi mieli Carlo Rossi, to jest dobre winko, ale takie wszędzie dostępne...Jeszcze z takich tańszych jest Don Barosso, ale mi się etykietka nie podoba Początkowo założyłam 30 zł za butlkę ale kurcze chyba nie ma co, bo żadnych specjalnych samokoszy nie mamy w rodzinieCo myślicie? My z tż to w ogóle lubimy Tokaja
Stary 2008-11-18, 14:24   #3079
can't be perfect
Wtajemniczenie

o jesteś kubusewa jak mogę się zapisać do naszej grupy?konta na g,mailu wreszcie załozyłam
Stary 2008-11-18, 14:35   #3080
pati1920
Raczkowanie

Trooskava!!!!

Witam w klubie wesel 26 czerwca 2010 Już nie mogę się doczekać!!! My też na razie mamy załatwioną salę i zespół. W Kościele jeszcze nie byliśmy, nawet nie wiem na ile wcześniej się to załatwia. Nie chcę się wygłupić, że półtora roku wcześniej przylatuję A kamerzystę i fotografa będziemy szukać na targach ślubnych w Spodku.

Edytowane przez pati1920
Czas edycji: 2008-11-18 o 14:54
pati1920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 14:36   #3081
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
o jesteś kubusewa jak mogę się zapisać do naszej grupy?konta na g,mailu wreszcie załozyłam
o ile dobrze widzialam to juz zaakceptowalam twoje konto wiec dzialaj
Stary 2008-11-18, 14:38   #3082
lain
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie co - a winko za granicą jest tańsze? Bo może jakbyśmy pojechali z tż gdzieś to może by się cos trafiło?
we Francji na pewno duzo tansze sa wina francuskie i szampany. na dziale z winami we francuskim Carrefour czulam sie jak w niebie i niektore wina maja takie piekne butelki dlatego siostra ze szwagrem juz wiedza, ze maja za zadanie przywiezc co nieco jak przyjada do Polski samochodem
z reszta rodzina szwagra pochodzi z Burgundii (a co za tym idzie - pyszne czerwone burgundzkie wina), a oni zamieszkali w Strasbourgu (czyli Alzacja - pycha Rieslingi ), wiec mysle, ze nie bedzie problemu zeby niedrogo kupic cos pysznego.

Cytat:
Moi znajomi mieli Carlo Rossi, to jest dobre winko, ale takie wszędzie dostępne...
oj my z TZem nie przepadamy za Carlo Rossi. jak dla nas troche przereklamowane jest juz wole Tempranillo z Lidla, ktore nie dosc, ze jest tansze to lepsze z reszta polecam Lidla. mozna trafic na przepyszne i niedrogie winko (a wspomniane Tempranillo jest jednym z moich ulubionych tanszych win http://www.wein-fuer-jedermann.de/index.php?id=66 tak wyglada i jak widac tylko 1,79€; u nas troche drozej wychodzi w zlotowkach, ale polecam jesli ktos lubi czerwone polwytrawne oczywiscie)

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-18 o 14:51
Stary 2008-11-18, 15:10   #3083
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
we Francji na pewno duzo tansze sa wina francuskie i szampany. na dziale z winami we francuskim Carrefour czulam sie jak w niebie i niektore wina maja takie piekne butelki dlatego siostra ze szwagrem juz wiedza, ze maja za zadanie przywiezc co nieco jak przyjada do Polski samochodem
z reszta rodzina szwagra pochodzi z Burgundii (a co za tym idzie - pyszne czerwone burgundzkie wina), a oni zamieszkali w Strasbourgu (czyli Alzacja - pycha Rieslingi ), wiec mysle, ze nie bedzie problemu zeby niedrogo kupic cos pysznego.

oj my z TZem nie przepadamy za Carlo Rossi. jak dla nas troche przereklamowane jest juz wole Tempranillo z Lidla, ktore nie dosc, ze jest tansze to lepsze z reszta polecam Lidla. mozna trafic na przepyszne i niedrogie winko (a wspomniane Tempranillo jest jednym z moich ulubionych tanszych win )
Masz szczęście z tą siostrąJa właśnie chcę ładne butelki, bo smak to jedno a oprawa to drugie i równie ważne
No właśnie ja tez mam rodzinkę we Francji, ale oni samolotem przylecą ale nawet gdyby mieli autem to mają troje dzieci, więc miejsca mało. Z reszta wolałabym sama wybrac wino a za duzo zachodu z transportem do Polski by był, więc u mnie francuskie winka prosto z Francji odpadają.
I myślisz, że 30 butelek?
A to wino z Lidla to jest marka Lidla czy po prostu tam dostępne?
My lubimy Carlo RossiAle ma pospolitą butelkęA ja lubie ciemne szkło, piękne etykietki ehh
Edit: ładne to winko ja uwielbiam półwytrawne i takie chce kupić, bo jest najbardziej uniwersalne.
Wiecie co, bo właśnie popatrzyłam na moje menu i wydaje mi się, że strasznie dużo jedzenia będzie - obiad, deser, zimna płyta, póżniej jakies trzy dania gorące a na koniec jeszcze barszcz albo żurek...kurde teraz to przemyślałam, u Was tez jest tyle czy jeszcze więcej?Tego jest dużo czy normalnie?Myślicie, że do tego jeszcze walnąc ten stół wiejski?My starsznie chcemy z tż - pewnie sami go opędzlujemy, bo jak się dorwiemy do ogórków kiszonych to migiem zniknąŚmialismy się, że będzie tak że panna młoda i pan młody będa stali przy tym stole - w jednej ręce wódka, w drugiej ogórek albo kiełbasaChyba zrobie o 16 ślub, żeby szybko sie zaczęło wesle, żeby ludzie zdążyli to zjeść

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-18 o 15:12
Stary 2008-11-18, 15:13   #3084
kaska87
Zakorzenienie

Samoa przeważnie jest ok4 ciepłych posiłków

Stary 2008-11-18, 15:23   #3085
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Samoa przeważnie jest ok4 ciepłych posiłków
a, czyli mam się nie martwic, bo wszystko zjedzą?Pytam, bo ja jakbym to wszystko zjadła to bym była tak nażarta, że nic tylko sie wytoczyc do łóżka na moim brzuchu-kuleczce
Stary 2008-11-18, 15:23   #3086
tancerka212
Zakorzenienie

ja nawet nie wiem ile u mnie jest posiłków ale jak jestem na weselu to każdy pałaszuje no może z wyjątkiem kurczaka z ryżem bo jest taki niezachęcający do jedzenia.. a tak to mi wszystko jedno ile tego bedzie bo rodzinka to łakomczuchy jakich mało i wszystkiego chcą spróbowac zawsze i wszystko znika ale tak serio to muszę zapytac ich konkretnie jak zadzwonią że już można podpisać umowę.

co do winka to niestety ja sie nie znam, wszystko to brzmi dla mnie abstrakcyjnie...

jejuuuu siedze tak jak młotek bo jeszcze mam wykład za godzine i ani się przespac bo mi sie chce ani sie za cos zabrac.. ehhh w dodatku tak zimno!!

dziewczyny wy juz chodzicie w zimowych kurtkach??? bo ja jeszcze nie ale zastanawiam sie czy juz nie wyciągnąć i nie uprasowac sobie...
Stary 2008-11-18, 15:25   #3087
lusmarija
Wtajemniczenie

Myślę, Samoa że to nie jest dużo, Kasia dobrze napisała ze 4, 5 posiłków to chyba jest norma u mnie bedzie 5

ale się zdenerwowałam wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrr wiecie moją szefową (główną ksiegową) szef zwalnia bo juz nie chce z nią współpracowac (ma swoje powody) a ta się na mnie i mojej koleżance teraz wyżywa, wszędzie widzi jakiś spisek no zwariować można. O losie!!!!!!

ale nie dam się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

a winko Carlo bardzo lubię mniami

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
dziewczyny wy juz chodzicie w zimowych kurtkach??? bo ja jeszcze nie ale zastanawiam sie czy juz nie wyciągnąć i nie uprasowac sobie...
jeszcze nie, wydawało mi sie jakos do tej pory że bedzie mi w niej za gorrrąco chociaż okropny zmarźluch jestem
a ta jesień jakaś wyrozumiała dla nas jest w tym roku

Edytowane przez lusmarija
Czas edycji: 2008-11-18 o 15:29
lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 15:28   #3088
lain
Zakorzenienie

Cytat:
A to wino z Lidla to jest marka Lidla czy po prostu tam dostępne?
na niektorych winach pisze malym druczkiem ze wyprodukowano dla Lidla, a na niektorych nie ma czegos takiego. z tym Tempranillo to przyznam, ze nie wiem jak jest, bo nie zwrocilam uwagi

Cytat:
Wiecie co, bo właśnie popatrzyłam na moje menu i wydaje mi się, że strasznie dużo jedzenia będzie - obiad, deser, zimna płyta, póżniej jakies trzy dania gorące a na koniec jeszcze barszcz albo żurek...kurde teraz to przemyślałam, u Was tez jest tyle czy jeszcze więcej?Tego jest dużo czy normalnie?Myślicie, że do tego jeszcze walnąc ten stół wiejski?My starsznie chcemy z tż - pewnie sami go opędzlujemy, bo jak się dorwiemy do ogórków kiszonych to migiem zniknąŚmialismy się, że będzie tak że panna młoda i pan młody będa stali przy tym stole - w jednej ręce wódka, w drugiej ogórek albo kiełbasaChyba zrobie o 16 ślub, żeby szybko sie zaczęło wesle, żeby ludzie zdążyli to zjeść
u nas na 2009 proponuja takie menu:

"Powitanie gości weselnych szampanem oraz przywitanie młodej pary chlebem i solą (alkohol dostarczony przez weselników)

Zupa:
Krem z pieczarek 200ml z groszkiem ptysiowym
lub tradycyjnie rosół w wazach z makaronem

Danie Główne:
Dwa rodzaje mięs: Schab pieczony + Devolay, ziemniaki oraz zestaw surówek

Deser:
Lody z owocami i bitą śmietaną, polane sosem owocowym

STÓŁ SZWEDZKI - Zimna płyta:

* 2 rodzaje śledzi
* 3 rodzaje wędlin na półmiskach + mięsa pieczone
* 2 rodzaje sałatek
* Ogórki konserwowe
* Ogórki świeże
* Pikle konserwowe
* Pomidory
* Pieczywo, masło
* Pomidory, ogórki

Gorąca kolacja I:
Roladki wołowe z kluską śląską i czerwoną kapustą

Gorąca kolacja II:
Filet z kurczaka soute z brzoskwinią zapieczony żółtym serem, podawany z kolorowym ryżem

Gorąca kolacja III:
Brizol wieprzowy z pieczarkami w śmietanie

Gorąca kolacja IV:
Barszcz czerwony z krokietem

W cenie zestawu:
- wody mineralne, soki owocowe, napoje typu cola, fanta, sprite"

i wydaje mi sie, ze tego jest tak duzo, ze wiejski stol to juz by bylo przedobrzenie szczegolnie, ze slub jest o 16, a obiad pewno bedzie podany gdzies tak o 17.45 (bo jeszcze zyczenia, dowoz gosci, rozsadzenie ich itp.), wiec i tak chyba stosunkowo czesto bedzie wjezdzalo jedzenie na stol. dlatego przedyskutowalismy z TZem sprawe i stwierdzilismy, ze sobie darujemy ten wiejski stol
mam nadzieje, ze na 2010 wymysla cos pysznego i nie bede musiala za duzo myslec nad zmienianiem
Stary 2008-11-18, 15:33   #3089
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a, czyli mam się nie martwic, bo wszystko zjedzą?Pytam, bo ja jakbym to wszystko zjadła to bym była tak nażarta, że nic tylko sie wytoczyc do łóżka na moim brzuchu-kuleczce
hahah
Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ja tak kupiłam sobie w sobotę nową

Lain menu ok, ale troszkę mały wybór, u nas jest tak, oni nam pokazuję menu my wybieramy co chcemy i możemy tez sami cos dodać np my chcemy zurek w chlebkach bo rosół to taki oklepany jest

Stary 2008-11-18, 15:35   #3090
tancerka212
Zakorzenienie

ja tam wiejski stół będę miała bo to fajna atrakcja jest moi w rodzinie to często tam zaglądają bo pyszne kiełbaski są i ogóreczki i bimberek własnej roboty ja sama na weselu chętnie tam zaglądam za jakimś dobrym mięskiem więc jak mogłabym na swoim weselu z tego zrezygnowac jak to takie pyszne

no to dzisiaj jeszcze pójdę w płaszczyku ale już na jutro sobie chyba naszykuję kurtke bo jak sie dzisiaj spojrzałam na termometr i zobaczyłam 0stopni to aż mnie zatrzęsło
ide sie pozbierac na ten wykłąd...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości