|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
Cytat:
![]() a co do cisnienia to caly czas mam ksiazkowe, jeszcze dzis zrobie sobie taka serie wodna i do lozka lezec zeby ciagle takie spuszczone nie byly ![]() dziekuje wam za rady ![]()
![]() |
#1712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sliczny jest, naprawde. Cytat:
Dobrze, ze jutro masz wizyte poloznej, to zobaczy i oceni sama ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Śnieżynka ja akurat jeszcze nie mam rozstępów na brzuchu, ale za to na cyckach mam straszne i ostatnio pojawiły mi się na tyłku, a od samego poczatku ciąży smaruję sie róznymi specyfikami. Tak więc nie jesteś sama. ![]() Teraz zaczynam poszukiwania kremów dla karmiących na istniejące rozstępy.... Edytko - ładny brzusio, ![]() Tola - mi się marzy już poród, fajnie, że Ci lekarz powiedział,że urodzisz wcześniej. Też chciałabym to usłyszec w środę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Raczkowanie
|
Ale naskrobałyście dziś dziewczynki
![]() POISONE MOJE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ŻY CZĘ DUŻO ZDRÓWKA DLA DZIDZIUSIA ![]() ![]() Dziewczyny z brzuszkami wyglądacie ślicznie!!! A ja na swój patrzę, a tu taki flaczek mały został.. ![]() Magdalena, ale mnie przestraszyłaś, dobrze, że już jest lepiej i jutro położna przychodzi, uff. Dobrze, że do niej zadzwoniłaś ![]() Sniezynka21 a Ty tu co jeszcze robisz co????? miałaś rodzić razem ze mną i co, jak długo mam czekać? ![]() ![]() ![]() Scorpionec najlepsze życzonka dla Igi!! Dopiero teraz robicie wietrzenie? Kurczę ja jakoś tak szybko zaczęłam.. Ale tak mi położna radziła.. molka aż zazdroszczę Ci Twojego porodu, ja do teraz nie mogę się zmobilizować i opisać swojego, tak bolało.. Co do zoo to też nie chcieli mi dać, choć już o nie prosiliśmy.. A u mnie dziś była położna trzeci raz i jeszcze ma przyjść w piątek, dziś zdejmowała mi szwy.. Ale rana się ładnie goi. A moje maleństwo dziś w nocy dało mi pospać, że hej! Aż się przestraszyłam, że tak długo spał od 22 do 5.30 szok! Za to w ciągu dnia był dziś jakiś taki niespokojny i raczej robił sobie drzemki, dlatego wcześniej nie wchodziłam na forum , więc może dziś w nocy tez będzie dobrze ![]() Miłej nocki wszystkim życzę ![]() ![]() Może rano kolejna miła wiadomość o rozpakowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zadomowienie
|
ja na chwilke
juz jestesmy w domku porod mialam bardzo ciezki,bo powoli mi sie skurcze rozwijaly i praktycznie do konca bylam na kropowce przyspieszajacej skurcze, ale sam porod super bo ze zzo i malo bolu czulam tyle ze musieli pomoc maluszkowi wyjsc no i mial zoltaczke ale juz wyleczona padam z nog ale jestem bardzo happy dzieki wielkie za gratki, nie czytlam wszystkich postow ale nadrobie w wolnej chwili
#1717 |
Zakorzenienie
|
Drobciaaa no wlasnie, mialysmy termin na ten sam dzien, ale mnie zostawilas
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lisey ale szybciutko jestes w domu ![]() ![]() ![]() ![]() Gosiaczku i jak lepiej z okiem ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zadomowienie
|
Sniezynko21 ja mialam typowo biurowa prace-faktury, raporty, sprawozdania, telefony, faxy itp. Nic ciezkiego. A ze sie dobrze czulam caly czas, wiec chodzilam do pracy do ostatniego dnia.
Edyta0131 niezly masz brzuszek!! Ja ciagle nie moge wyjsc z podziwu, jak to natura sprawila, ze te nasze brzuszki moga dojsc do takich rozmiarow. Pozniej bedzie tak jak Skorpioniec mowi, ze nie moze uwierzyc, ze taki wielki miala ![]() Moj tz obiecal mi dzisiaj sesje zdjeciowa. Zawsze lepiej pozno niz wcale .
#1719 |
Raczkowanie
|
lisey sliczne maleństwo
edyta fajowy ten Twój brzuszek, mi mojego brzuszka tak chwilami brakuje jakos dziwnie, zawsze go głaskałam jak Kacperek był w środku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję za pochwały mojego brzuszka ![]() Ja dziś wyjątkowo wcześnie wstałam no i długi dzień przede mną będzie. Jak wstawałam po 12stej to jakoś szybko leciał, a dziś to zobaczymy jak będzie ![]() Lisey śliczny ten Twój syneczek ![]() ![]() Drobciaa ale Ci Filipek dał pospać ![]() ![]() Logest jestem pod ogromnym wrażeniem, że do samego końca pracowałaś. Ja na zwolnieniu jestem od czerwca i jak dla mnie bardzo dobrze. Mam w pracy nową kierowniczkę i jakbym miała z nią teraz pracować to by się źle działo ![]() Miłego dnia Wam wszystkim życzę i trzymam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zadomowienie
|
KaSiaEG ale zawsze lepiej pogłaskać Kacperka niż brzuszek w którym siedział
![]() logest po sesji koniecznie pochwal się nam zdjęciami ![]() Sniezynka21 już niedługo kochana będziesz tulić swoje maleństwo !!!!! bardzo mocno trzymam kciuki żeby jak najszybciej to się stało! ![]() ![]() lisey ale śliczny maluszek ![]() drobciaa ale kochany ten twój Filipek że da mamusi pospać ![]() "Magdalena" uważaj na siebie kochana najważniejsze że nie masz wysokiego ciśnienia!!!! edyta0131 ślicznie wyglądasz a jaki masz ładny kształt brzusia! mamusia pierwsza klasa! tola3804 mam nadzieję że dzisiaj już wszytko dobrze i masz lepszy humorek! i pamiętaj że zawsze możesz nam się wygadać! czasami człowiek się lepiej czuje jak wyrzuci wszytko z siebie!!! ![]() ![]() ja dzisiaj kolejną nockę nie spałam ![]() ![]() ![]() ![]() pisałyście o tych opuchliznach ja tak się cieszyłam że nie mam z tym problemów a tu od rana prawa ręka spuchnieta i nie mogę obrączki założyć a zawsze miałam luźna a tak się do niej przyzwyczaiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Zadomowienie
|
ja wqlasnie wrocilam od lekarza rozwarcie na 1 palca jezeli nie urodze do poniedzialku to do szpitala !! ale mam dolka termin juz tyuz tuz ,a ja nadal nic....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Raczkowanie
|
ale dzisiaj zimno brrr rano musiałam skrobac szyby w samochodzie
![]() lisey synuś to mały przystojniak brzusie macie cudne mam nadzieje że mój już nie urośnie bo jak w nocy przewracam siena drugi bok to sapie tak jakbym przebiegła w maratonie ![]() a wczoraj w końcu się spakowałam ![]() ![]() a i muszę sie pochwalić że w tą niedzielę zakończyłam szkolenie z moim psem jestem z siebie dumna że dotrwałam do końca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zadomowienie
|
lisey - piekny Maluszek
![]() edyta - sliczny brzucholek Mi tez czasem brakuje mojego brzuszka, a najbardziej ruchow Karolki w srodku. No ale teraz moge na nia patrzec kiedy tylko zechce ![]()
#1725 |
Rozeznanie
|
lisey cudowny maluszek
![]() ![]() Sniezynka21 nic lepiej ![]() ![]() ![]() kafetka głowa do góry - nie jesteś sama. Wiemy jak jest ciężko i łączymy się z Tobą ![]() Dziewczyny, którym brakuje brzuszków: za jakiś czas historię można powtórzyć ![]() Miłego dnia dla wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek1211 biedactwo męczysz się z tym okiem
![]() ![]() aniak2888 no proszę to wielkie gratulacje a jakiego masz psiaka??? u mnie też dzisiaj bardzo zimno tylko 1 stopień teraz jest brrrrrrrrrrr ale ładnie świeci słoneczko więc w domku mam cieplutko i miło ![]() ![]() dzisiaj z rana narabał mi ptak na okno w sypialni ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Raczkowanie
|
Gosiaczek -Paula ma rację z tym rumiankiem. Zaparz sobie torebke i przyłóż do oka. Na pewno nie zaszkodzi
![]() Paula z tej papugi Xandry to faktycznie niezły ubaw mamy ![]() ![]() ![]() ![]() Ja chyba zaraz też się wezmę za jakieś sprzątanie, bo trochę mi się nudzi i muszę trochę ogarnąć mieszkanko. Od dwóch dni mam brata na swoim piętrze (mieszkamy z tż w domu moich rodziców) i jakoś mu się zapomina, że trzeba za sobą sprzątać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No to ja mam ponoć takie samo. Tyle, że ja mam termin na 10 grudnia. A w którym szpitalu rodzisz, bo nie wiem, czy pytałam, czy zapomniałam...
![]() |
#1729 |
Raczkowanie
|
Tola trzymam mocno
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Tola, współczujemy Ci bardzo
![]() Lisey, pięknie wyglądacie- Ty i Twój maluszek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam dziś cały dzień zajęty, teraz się spieszę po córkę do szkoły, potem szykowanko do gina,pędem do domu i na zebranie szkolne, uff. Jeszcze wczoraj z TŻetem wymyslilismy, że zrobimy pierogi(chyba ze dwa lata nie lepiłam ![]() ![]() Miłego dzionka, choc pogoda do kitu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zadomowienie
|
tola3804
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() edyta0131 ja już skończyłam sprzątać jeszcze tylko 1 pranie muszę nastawić i gotowe ![]() ![]() xandra78 no to masz pracowity dzień dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Raczkowanie
|
Witam!!
Ale sie rozpisałyście!!! POISONE WIELKIE GRATULACJE I OBY DZIDZIA JUZ BYŁA W TWOICH RAMIONACH!!! Ja wiem już po wizycie u okulisty, że mi się wzrok pogorszył i czakają mnie okularki, a podwójne widzenie to być może wynik zwiększonego obiegu krwi w moim organizmie, teraz mam na to nie zwracać uwagi i zająć się tym po porodzie jeśli się nie unormuje, a wada jest na tyle mała że okularki mogą poczekać. Jak tak Was przeczytałam to się upewniam, że nie mi jednej jest ciężko. Ręce też mi puchną, ze spaniem kłopoty, a na wc to mogłabym zamieszkać. Co do skurczy to ja już ich trochę przeszłam, ale nigdy nie czułam, a rozwarcie mam na 3cm - samo poszło... jak byłam w szpitalu to widziałam dziewczyny, które zwijają się przy 30% skurczach wg KTG a ja miałam regularne co 7 min. pod 90% i nie czułam nic, z tym że one miały już rodzić a ja jeszcze nie. Ja mam wizytę dopiero 28 listopada i jestem ciekawa czy dotrwam. Co do zzo w moim szpitalu to jest ono dostępne za darmo, trzeba jednak wcześniej odbyć rozmowę z anestezjologiem i dyżur zawsze ma tylko 1 więc też nie zawsze się udaje, ale ja chce rodzić bez zzo i oby obyło sie bez oksytocyny, bo to byłby absurd zeby najpierw podtrzymywać ciążę, apotem wywoływać poród. TOLA kciuki za zdrówko mamy masz jak w banku! BUziaki dla wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwazniejsze, ze masz juz najgorsze za soba. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Raczkowanie
|
tola trzymamy kciuki za mamę
xandra daj znać po wizycie paua mój psiak to labrador niszczyciel ![]() a oto ona Edytowane przez aniak2888 Czas edycji: 2008-11-18 o 12:16 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Raczkowanie
|
ale śliczna psina
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Rozeznanie
|
Paula Szyszka dziękuję za radę. Jak tylko Tż wróci to poproszę, żeby kupił rumianek bo niestety się skończył. Mam nadzieję, że pomoże
![]() tola3804 trzymam kciuki za mamę. Trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze i tak jak pisała Paula - nowy członek rodziny na pewno da mamie dużo dużo siły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki,
Tola3804 - trzymaj się dzielnie, mama na pewno wyzdrowieje. Wiem co czujesz, bo moja mama miała niedawno zabieg pod pełną narkozą i strasznie to przeżywałam, nawet nie mogłam do niej pojechac (250km).A to był tylko zabieg. Ale wszystko dobrze się skończyło i u was też bedzie dobrze, ![]() Lisey - śliczne maleństwo. Nie wiem czy wy tez tak macie, ale jak kiedyś widziałam dzieciaczki to niektóre były ładne a inne takie średnio brzydkie. A teraz jak oglądam zdjecia "naszych" wizażowych dzieci to wszystkie są śliczne i takie, że chce się je schrupac ![]() Aniak2888 - śliczna psina Wczoraj edytka pochwaliła się brzuniem to i ja se fotke strzeliłam,(38tydz) Na drugim zdjątku mój psotny towarzysz dnia - Czesio |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Wrrr
![]() nasikał ![]() ![]() ![]() Paula, a jaką papuzkę miałaś i czy wypuszczałaś ją z klatki codziennie? A pierogi robię z kapusta i z grzybami oraz z kapustą i z wołowinką ![]() ![]() Idę sie szykowac do gina, niedługo zdam relację ![]() Zjadłam smaczne ciacho i kilka mandarynek-troche tym ukoiłam moje biedne nerwy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Rozeznanie
|
aaliyah bardzo chciałam urodzić sn ale niestety nie miałam wyboru
![]() tola trzymam kciuki i mam nadzieję, że wszystko się ułoży pomyślnie. Nie martw się kochana i trzymaj się ![]() drobcia na pewno niedługo zapomnisz o bólu podczas porodu. Kosztowało Cię to dużo wysliłku ale zobacz jakiego masz pięknego szkaraba. A tak w ogóle to miałyśmy ten sam termin porodu i urodziłyśmy tego samego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
hej mamusie kochane
dziekujemy, Gabrysia to bym sama schrupala, w szpitalu nic tylko sie na niego gapilam bez przerwy teraz slodko spi a tatus sie wgapia w niego, a ja czekam na polozna, cos sie nie spieszy ![]() tak mialam porod nie bardzo udany, a raczej czekanie, bo sam porod byl bezbolesny, wiadmo znieczulenie ale mialam problemy bo w szpitalu wyladowalam w piatek o 21 z krawawieniem a przez caly dzien skurecz co 7-6 min, ale kazali czekac jak dzwonilam do szpitala potem jak juz przyjechalismy to tez meczarnia, bo rozwrcie tylko na 3cm, no to kroploweczka na przyspieszenie itp, monitoring dziecka i cisnienie moje co 15 minutek i tak lezalam 24 godziny i czekalam a jak w koncu cos sie ruszylo to okazalo sie ze epidural nie dziala na parwa stronke bo jak mi pozycje zmieniali to zruszyli i wyciekl caly, a dostalam chyba 5 razy dawke, lewa strona to jak kloda,mialam wiec 2 wklucia bo nie moglam wytrzymac bolu skurczy i bylam bardzo zmeczona a potem to tez w polowie akcji porodowej okazalo sie ze skurcze zanikaja i musieli zdecydowac o wysysyaniu maluszka bo nie daalbym rady sama,a on byl juz bliziutko ale obylo sie bez ciecia, choc mam szwy bo troszke mnie rozerwalo ale powiem wam, ze juz zapominam o tym bolu skurczowym i ciesze sie zmaluszka nie bojcie sie kochane porodu bo w momencie jak poloza wam dziecko napiersi i krzyknie po raz pierwszy to w tym momencie nie mysli sie o niczym, ja poryczalam sie jak bobr a i dodam ze moj maz byl caly czas ze mna, cale 24 godzinki i podczas porodu, mialam sale jedynke, na odddziale ryzyka wiec opieke mialam super. a jeszce ktoras pisala o opuchliznie ciazowej, kochana nie ma sie jak opuchlizna po porodzie, jak balonik wygladalam no jeszcze mam opuchniete stopy, buzie i wogole cala jak balonik. a najdziwniejsze jest jak glaszcze brzusio to sobie przypominam ze nic tam nie ma bo Gabrys juz ze mna to chyba na tyle, mam nadzieje ze nie przestrasylam was za barzdo ale kazdy porod jest inny, glowki do gory i trzymam kciuki
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.