|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prostowanie włosów
wiele jest takich tematów np.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ce+prostowanie zajrzyj też na KWC. no i Wyszukiwarka ![]()
![]() |
#1022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1023 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
Zadomowienie
|
Dot.: preparaty wspomagające prostowanie- wątek zbiorczy
Właśnie jestem po pierwszym prostowaniu prostownica turmalinowa z regulacją temperatury i aktywną laserową jonizacją (GA.MA DIGITAL NANO TOURMALINE LASER ION) przy uzyciu preparatu do prostowania w sprayu GA.MA.
Wnioski? Prostownica - REWELACJA!!! ![]() ![]() Jeśli chodzi o płyn, to zapach świetny i jestem zadowolona, ale nie mogę powiedziec czy daje on spektakularny efekt, bo mam proste włosy, jedynie z tendencja do puszenia, więc z płynem czy bez, po prostowaniu są prosciutkie i gladziutkie ![]() Dziewczyny polecam tą prostownice, naprawdę jest rewelacyjna. Są tańsze troche starsze modele GA.MA i pewnie daja taki sam efekt (ale ja zawsze muszę mieć nowość, najnowszy model-tak już mam ![]() ![]() Zastanawialam się wcześniej nad BABYLIS PRO turmalinową, ale słyszalam że one są awaryjne- zapytałam sprzedawcy i to potwierdził. Załączam fotki prostownicy i płynu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1025 |
Zadomowienie
|
fotki
![]() wiem że to jest wątek dotyczący preparatów do prostowania, a nie prostownic, ale tak się cieszę ![]() Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-08-07 o 18:20 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny albo słabo szukam albo nie wiem, co
![]()
![]() |
#1027 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
Rozeznanie
|
Nie wiem właśnie, o jaki chodzi, bo w postach dziewczyny piszą po prostu cement, może gdzieś było powiedziane jakiej firmy, nie mogę znaleźć, więc może to kreaste
![]()
![]() |
#1029 |
Raczkowanie
|
hej
![]() Strasznie się cieszę, że wpadłam na ten temat, bo już wiem, co mam kupić. Dzięki Wam, dziewczyny ;p Do tej pory miałam kompletny zamęt w głowie juz od tych wszystkich kosmetyków do włosów... a teraz wiem, że kupię Got2b Straight On albo krem wygładzający z L'oreal'a, ten różowy. Zależy mi na kosmetyku dobrym i nie za drogim, dlatego mój wybór padł na obydwa te specyfiki. Kupie chyba Got2b, ale jeszcze nie jestem pewna... W poniedziałek wybieram się do drogerii. Mam nadzieję, że wybrany przeze mnie lakier/krem zadziała pozytywnie, jak u większości dziewczyn. ![]() pozdrawiam ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item412921019_...l_nowosc_.html http://www.allegro.pl/item413666740_...trybutora.html http://www.allegro.pl/item417147291_...l_nowosc_.html http://www.allegro.pl/item420370666_..._od_1_zl_.html Zresztą jest tego mnóstwo http://www.allegro.pl/search.php?str...personal_rec=0 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1031 |
Rozeznanie
|
Dzięki serdeczne, musiałam mieć jakieś zaćmienie umysłu, jak tego szukałam, skoro nie mogłam znaleźć, a tyle tego
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | |
Raczkowanie
|
Dot.: preparaty wspomagające prostowanie:)
Cytat:
Nie mam problemu z idealnym wyprostowaniem wlosow, lecz chodzi mi o ich jak najlepsza ochrone w przystepnej cenie... Niech ktos mi poleci cos taniego i dobrego oraz instrukcje- jak najlepiej uzywac danego kosmetyku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1033 |
Raczkowanie
|
jakie kosmetyki do prostowania wlosow
witam
przperaszam, ze zalozylam ten watek, bo byc moze juz jest gdzies.. ale szukalam dosc dlugo i nie moglam znalezc watku o takowych kosmetykach.. jakich kosmetykow uzywacie do prostowania? i czy pozniej po prostowaniu czyms to utrwalacie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 |
Przyczajenie
|
Dot.: jakie kosmetyki do prostowania wlosow
Ja stosuje jedwab do włosów. Naklada się malą ilosc na końcówki włosów. Czy pomaga? Nie mam pojęcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1035 |
Zadomowienie
|
Dot.: jakie kosmetyki do prostowania wlosow
też nakładam jedwab przed prostowaniem-on raczej nie prostuje, ale zapobiega wysuszeniu włosów przez prostownice, a to zawsze coś
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1036 |
Zadomowienie
|
Wiele próbowałam kosmetyków . Teraz korzystam z tigi i chyba przy nim pozostane , dla mnie jest ważne że nie ma efektu "zlepionych" włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
![]()
zastanawiam sie, czy jesli mam krecone wlosy (slabo- pare lokow) to moge uzywac szamponu do wlosow prostych? (nie prostujacego, bo one nic nie daja). Szkoda mi moich wlosow, poniewaz codziennie traktuje je prostownica...
Ale nie weim czy to nie zaszkodzi moim wlosom jeszcze bardziej... ![]() I czy to w ogole cos da?
Edytowane przez klada Czas edycji: 2008-09-30 o 12:37 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1038 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, mam do Was na prawdę bardzo ważna dla mnie pytanie, a mianowicie mam bardzo mocno kręcone włosy, ale jednak chciałabym zrobić sobie taką fryzurkę, że wymagałaby ona prostownicy w moim przypadku na co dzień. Prostownicę mam z Brauna i nie powiem, że jest zła, wręcz bardzo dobra, ale mój typ włosów jest taki, że wyprostowane włosy bez żadnego specyfiku nie trzymają się nawet 1 godziny. Ubolewam nad tym niezmiernie. Jaki preparat do prostownicy byście poleciły, ale taki na prawdę dobry. Bardzo proszę, pomóżcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do jakiegoś specyfiku to nie doradzę, bo sama nie znalazłam ideału, Nivea jest dość dobry, ale ja mam tylko lekko falowane włosy więc dlatego sprawuje się całkiem całkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zgadzam się jednak z tym że prostownica jakoś bardzo niszczy włosy, ja swoje prostuję min co 3 dni, bardzo często codziennie, bo lubię jednak idealnie proste i nie zauważyłam jakiegoś specjalnego zniszczenia, włosy mam w normalnym stanie, wyglądają o wiele lepiej niż kiedy jeszcze nie prostowałam, są sypkie, błyszczące. A to już ok 5 lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 |
Raczkowanie
|
no to dość zaskakujące stwierdzenie, że nie niszczy... ja jak raz użyłam prostownicy to już widziałam różnicę
![]() ja się przerzuciłam na kosmetyki do prostowania, bo nie mam aż tak mocno kręconych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1042 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
biegam, szukam po wizazu ale nie moge sie doszukac.
Czy ktos uzywa jedwabiu Joanny z prostownicą? jakie sa efekty? i co wazniejsze czy ten jedwab na jakies własciwosci termoochrony? bo na opakowaniu nie moge sie doczytac, za male literki...
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam kręcone włosy, ale mam patent na proste
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a co myslicie o kosmetykach do prostowania babyliss??
![]()
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
ja czytalam ze maja dobra opinie, ale ten alkohol denat w skladzie to ja sama nie wiem.....
czy ktos uzywal tej Joanny?
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma dość specyficzny zapach, który mnie osobiście drażni, ale innym się podoba. Sprawa indywidualna. Poczytaj opinie na KWC, jest ich tam dość dużo. Motylku1007 ja używam jedwabiu Joanny, ale nie jako preparat termoochronny. On chyba nie ma takich właściwości. Używam go czasem po umyciu na wilgotne włosy, ale teraz już częściej po prostowaniu dla uzyskania lepszego efektu i połysku ![]() Edytowane przez gaga87 Czas edycji: 2008-12-08 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
Efalock Flat Master
To nie jest tak że się chwalę, ale ja naprawdę nie widzę jakiegoś zniszczenia włosów, włosy zawsze miałam raczej suche, tylko przy nasadzie mi się tłuściły. Używam profesjonalnych kosmetyków do włosów, serii CHI Farouka (szampon, odżywka, jedwab, spray termoochronny) albo Babylissa (szampon, odżywka, spray) do prostowania, maski wygładzającej L'Oreal Proffesional, do stylizacji wosku L'Oreal Architect Wax (do grzywki) i sprayu do modelowania, dodawania objętości i utrwalania fryzury Volume Architect. Ale lubię testować różne produkty, teraz zamierzam kupić cement Kerastase. Wszystkie kosmetyki kupuję na allegro i naprawdę nie wychodzą o wiele drożej od drogeryjnych, a są dużo lepsze. Chociaż też marzę o tym żeby po wyprostowaniu włosy były idealnie proste od mycia do mycia, a tego niestety moją prostownicą nie mogę osiągnąć ![]() sylweczka chodzi Ci o tą czerwoną serię 1,2,3? Jak tak to ja tego używałam i byłam zadowolona. Naprawdę chronią włosy i do tego mają przecudny zapach. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2008-12-08 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostowaniu to chyba pół kropelki zeby nie przetłuscic ![]() czy któras z was miala którys kosmetyk do prostowania? http://www.allegro.pl/item494131731_...ia78_gama.html http://www.allegro.pl/item500586386_...usa_250ml.html zalezy mi zeby kupic u tej pani wlasnie, bo tam biore prostownice ![]()
![]() |
![]() |
#1050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.