|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY? Pytanie...
Olunku, potrzebowałabym zobaczyć wyraźniejsze zdjęcie, żeby mieć pewność, ale patrząc na zdjecie 1 i 2 mam wrażeniew, że jesteś raczej typem ciepłym. Szczególnie na drugim zdjęciu, ciepłe, rudo-czerwone usta i zdaje się ciepł połysk na włosach. Ale nie podejmuję sie wiecej oceniać, bez lepszego zdjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
no wlasnie problem w tym ze nie mam innego
![]() poszukam jeszcze zdjec i sprobuje wkleic jakies
#363 |
Zakorzenienie
|
Olunku, nie upieram się, bo zdjęcia, szczególnie niewyraźne potrafią być mylące. Ale tak mi troszkę podchodzisz pod typ ciepły. Jaki masz naturalny kolor ust?
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Przyczajenie
|
Witam. Dopiero sie zarejestrowałam,bo jestem b.ciekawa czy ktoś mi może pomóc. Chce kupić farbe z Kolestonu,sama nie wiem jaką .Błądze jak dziecko we mgle w tych wszystkich kolorach. Chodzi mi o ładny popielaty blond-z refleksami fioletu. Odrosty mam na poziomie 7,jaką farbe mam kupiść i jaką użyć wode do tego.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
madziuniatrudny do okreslenia ale taki roz jasny a zdjecia tylko takie wyszperalam: 2wlosy prawie naturalne ( prawie bo sa lekko przyciemnione ) na 1 zdjeciu wlosy farbowane:\ we wszystkich testach wychodzi mi ze jestem lato a w ogole to cale zycie myslalam ze zima ze mnie:P a teraz to pewnie wyjdzie ze jestem niezle wymieszana i 4 pory roku jestem hihi no ale skoro moj naturalny kolor wlosow nie jest zimny\chlodny to chyba powinnam opuscic ten watek juz sie pogubilam ...
cierpliwość to geniusz ... DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK.... paula darcy dukan 68 ![]() ![]() Edytowane przez olunek Czas edycji: 2008-11-17 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Oczy i koloryt cery zdecydowanie letni, ale te Twoje włosy są mylące, jak diabli. Rzeczywiście są takie ciepławe. Mówisz, że na drugim zdjęciu masz włosy przyciemnione, a jaką farbą pamietasz może numer.
U mnie widzisz jest bardzo podobnie, ja jestem typem chłodnym, a rudości mi przeswitują na włosach. Teraz, póki co, po farbowaniu jest dobrze. Co do Twojego pytania z pierwszego tu posta - wszystko zależy od tego, jaki kolor chcesz uzyskać i jaki faktycznie masz na włosach. Musisz pamiętać, że jeżeli chcesz uzyskać jaśniejszy kolor, to niestety dekoloryzacja będzie potrzebna, ponieważ farba nie rozjaśni farby. A jeżeli chcesz zostać kolorystycznie na poziomie obecnym, to tylko wybrać odpowiednie refleksy, żeby zneutralizować rudości i modlić się, żeby poskutkowało. |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zadomowienie
|
szampon do 24 ciemny blond....palette, uzywam go odkad pamietam i tylko po nim wlosy mi nie wypadaly byly lsniace i nie bylo az tak wielu tych rudosci...tylko ze byly ciemne
![]()
cierpliwość to geniusz ... DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK.... paula darcy dukan 68 ![]() ![]() Edytowane przez olunek Czas edycji: 2008-11-17 o 12:55 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Olunku, ja bym stawiała na poziom 6 lub 5. Ale to ciągle tylko na podstawie zdjęć, które są dość oszukańcze
![]() edit: i mam na myśli zdjęcie 3 i 4 z Twojego pierwszego posta w tym wątku, czyli obecny kolor. |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() I ja zwracam się do was o porodę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Wtajemniczenie
|
Po dekoloryzacji..zdziwie sie, jesli w ogole jakas farba sie przyjmie, a co dopiero zimny kolor bez refleksow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Rybko, niestety, ale raczej nie masz co liczyć na to, że kolor wyjdzie od razu i że pierwsze farbowanie po dekoloryzacji nie wypłucze się po kilku myciach. Co do refleksów rudych, Zafirah już o tym pisała w tym wątku, przejrzyj go. W jej odpowiedzi jest bardzo dokładnie napisane, jakich refleksów należy użyć, aby zniwelować ciepłe odcienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Raczkowanie
|
a moze pasemka? co o tym sądzicie? ja nie chce miec tych rudych refleksów, a moze faktycznie dekoloryzacja to zły pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym postawiła na dekoloryzację jednak, a potem jakiś kolor. Może nie będzie spektakularnych efektów od razu, ale przynajmniej rozjaśni się i w miarę wyrówna kolor. A w Twoim wypadku pasemka dodadzą tylko kolejnych kolorów na Twoich i tak już wielokolorowych włosach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zadomowienie
|
witajcie, zdecydowalam sie na dekoloryzacje ale dopiero na wiosne...pewnie nie wytrzymam ale musze doprowadzic moje wlosy do zdrowia i sily.potem dekoloryzacja i sprobuje zafarbowac na moj odcien naturalny tylko jaki to moze byc???????numer z maijrel?
#375 |
Zakorzenienie
|
Olunku, to tylko Ty możesz wiedzieć, jaki jest Twój kolor naturalny...my tutaj go nie znamy. Radzę wybrać sie do sklepu fryzjerskiego i przejrzeć paletę majirel.
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Dzięki Madziunia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zadomowienie
|
madziunia bylam u fryzjera nie chcieli mi pokazac palety...tylko zdjecia a wiadomo na zdjeciach wyglada inaczej. ale zle sie tu wyrazilam czy mam farbowac na ton 2 jasniejszy niz naturalne zeby nie wyzly za ciemne? slyszalam ze po dekoloryzacji tak trzeba ale to tylko zaslyszane
ps. madziuniadziekuje za odpowiedzi i cierpliwosc ![]()
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mniej, nie wydaje mi się, żebyś musiała kłaść jaśniejszy kolor od naturalnego, chyba, że masz ochotę, troszkę swój kolor rozjaśnić. Majirel powinna być łączona z min. 6% utleniaczem, więc powinna sobie poradzić z rozjaśnieniem o 2 tony. Ale tak, jak mówię, najlepiej powie fachowiec, "na macanego" ![]() edit: nie ma za co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis wróciłam z pasemek nie sa rude
![]()
![]() |
#380 |
Zadomowienie
|
Mini1991 wklej prosze zdjecia, moze i ja sie zdecyduje na pasemka...
![]()
#381 |
Zakorzenienie
|
niestety to niemozliwe.. ale moge Ci powiedziec ze kolor mialam tragiczny czerwono rudo miedziane refleksy i do tego od połowy czarne. sama fryzjerka nie mogła uwierzyc powiedziala ze ładny kolor
![]()
#382 |
Przyczajenie
|
Miałam bardzo ciemne, prawie czarne włosy, zamarzył mi się kolor badzo jasny popielaty brąz. Jestem po dekoloryzacji, i stonowaniu włosów farbą 7.1. Nie wiem czy nie wybrałam za jasnego odcienia. Może powinnam zastosować 6.1?? Ale boję się, że brąz będzie zbyt ciemny. A z drugiej strony muszę zastosować coś co przykryje rudości i wychłodzi włosy. Poproszę o sugestie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
ładny kolor
![]()
#384 |
Raczkowanie
|
![]()
hej dziewczyny
mam pytanie do Ciebie Stallaria, ja również zamierzam poddać się dekoloryzacji mozesz w skrucie opisać ten zabieg? Ile trwa i jaki kolor uzyskałaś po sciagnięciu koloru ciemnego? ![]() ![]() Edytowane przez rybka516 Czas edycji: 2008-11-18 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
![]()
I czy uda mi się uzyskać chłodny kolor przy farbie 5.11 po dekoloryzacji?
![]() Edytowane przez rybka516 Czas edycji: 2008-11-18 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Rozeznanie
|
po sciaganiu farby z wlosow nie otrzymuje sie "koloru"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
Rozumiem czyli na chłodny kolorek nie ma co liczyć odrazu, ide do dobrego fryzjera wieć mam nadzieje, ze nie bedzie aż tak strasznie z tą dekoloryzacją. A jak myslisz żeby otrzymać kolor naturalny chłodny szatyn to jakiej farby(numerków majirelków) powinnam użyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam świetną wiadomość, jestem po kolejnym myciu włosów, już trzecim i kolor a i owszem troszkę się wypłukał, ale nie na rudo!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Shade juz Ci wszystko tłumacze
![]() Nie wiem od czego zaczac..:P aa juz wiem..od historii kiedy zapragnąłam byc jasna blondynka ![]() ![]() ![]() ![]() *włosy nie zauwazylam zeby sie zniszczyły moze to dla nich lepiej bo nie beda sie tak przetłuszczac. Pasemek z góry troche jest a na calej dlosci sie tak fajnie zlaly.. tzn nie ma takich konkretnych pasem tylko taki refleks sa rozjasnione ![]() ![]()
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/kalinowskaiza/ Edytowane przez Mini1991 Czas edycji: 2008-11-19 o 07:43 Powód: zapomniałam ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.