Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-18, 17:40   #361
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
TZ siedział sobie na krzesełku u niego przy biurku, ja poszłam do takiego pokoju u niego, gdzie się rozbierasz i przywdziewasz taką spódniczkę jednorazową do badania. Potem poszliśmy razem w 3 do leżanki z usg. Wiesz teraz tak myślę, że facet nie jest tam niezbędny, zależy czy tobie będzie z nim raźniej no i czy on chce TZ strasznie się serduszko spodobało
Co do przyjaciółki to ja niestety nie wiem nie znam się na tym ale chyba lekarz jej coś powiedział? coś poradził? będzie dobrze, musi być
ja na pierwszą wizytę pójdę sama bo TŻ w delegacji no i nie wiem czy chciałby iść ze mną ... moja pani gin też ma takie specjalne pomieszczenie i spódniczki jednoracowe - najnowszy krzyk mody

A przyjaciółka tylko sms-a mi napisała z diagnozą, miałam ją dzisiaj odwiedzić ale ma gości

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:41   #362
Cassandra 23
Zakorzenienie

Aniu Beta napewno będzie wysoka Nic sie nie bój.
Dbaj teraz o siebie, ubieraj sie cieplutko bo wiesz jak to w ciąży...trzeba uważać.

Mój TŻ też był dzisiaj ze mną, ale siedział na korytarzu razem z innymi babkami
Dzisiaj w końcu do niego dotarło, że zostanie tatą. Właśnie przyjechał z pracy i tak sobie rozmawialiśmy i miał łezki w oczach ze szczęścia Bardzo sie cieszy. Chciałby już znać płeć dziecka.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:44   #363
jusali
Rozeznanie

Cassandra, mam dokładnie to samo co Ty
Dokładnie tyłozgięcie i infekcję:/
Mnie jeszcze kazała spać na brzuchu, by to zgięcie nie szło w stronę kręgusłupa lecz go góry.
Lekarka u mnie tak samo sympatyczna, mówiła, że nie ejst za tym by robić usg żeby sprawdzić czy jestem w ciąży, bo po co maleństwo jeszcze narażać na kolejne czynniki zewnętrzne??
Stwierdziła u mnie rozpulchnienie pochwy takie jak na ciążę u kobiet, które jeszcze nie rodziły, pytała kiedy orobiłam ostatni test, itp. Za tydzień w piątek kolejna wizyta, bo dostałam od niej receptę na Luteinę...
Powiedziałam, że mnie boli i się boję poronienia. Uznała, że lepiej to brać niz tabsy uspokajające:P
Bardzo mnie uspokajała, mówiła, że nic nie będzie złego, w razie czego mogę o każdej porze dzwonić do niej na komórkę po poradę
Termin wyznaczyłyśmy ( tak jak sama obliczyłam) na 10 lipca na razie, ale muszę jeszcze poczekać z dokładniejszą data, bo moje cykle trwały 31 dni.
Tak więc jak na razie jest u mnie podejrzenie ciąży, za tydzień będzie potwierdzenie.
Póki co mam leżeć, odpoczywać i dbać o siebie, a i zero zbliżeń jeśli mnie brzuch boli:P
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:45   #364
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Aniu Beta napewno będzie wysoka Nic sie nie bój.
Dbaj teraz o siebie, ubieraj sie cieplutko bo wiesz jak to w ciąży...trzeba uważać.

Mój TŻ też był dzisiaj ze mną, ale siedział na korytarzu razem z innymi babkami
Dzisiaj w końcu do niego dotarło, że zostanie tatą. Właśnie przyjechał z pracy i tak sobie rozmawialiśmy i miał łezki w oczach ze szczęścia Bardzo sie cieszy. Chciałby już znać płeć dziecka.
A ja się tak boje tej bety ze szok!!! Ciągle mam wrazenie ze te 2 kreski to jakiś przypadek ... i czuję ze też zaczyna mnie łapać jakaś infekcja /też mam z nią problemy, a kiedyś pani gin mnie pocieszyła, ze w ciąży to co chwilę mogę mieć /

Ciekawe kiedy do mojego Tż-ta dotrze ... narazie to cieszy się jak wariat , a za chwilę siada i mysli - czy aby na pewno? no i wg niego to będzie chłopak! Dziwne bo ja też mam takie przeczucie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2008-11-18 o 17:46
Stary 2008-11-18, 17:52   #365
jusali
Rozeznanie

Hm...ja bez mojego TŻ wszystko teraz załatwiam, bo siedzi za granica...ale dzisiaj chyba w końcu pogadamy przez mikrofon i się zobaczymy przez kamerkę (mam taką nadzieję).
A co do tyłozgięcia to mi chyba mówiła lekarka tyło-schylenie, czy jakoś tak. Po prostu amm przechyloną, a nie skrzywiona macicę. Ponoć tyło-szkrzywienie czy cos takiego jest najgorsze, ale ja na szczęście tego nie mam
Stary 2008-11-18, 17:54   #366
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Cassandra, mam dokładnie to samo co Ty
Dokładnie tyłozgięcie i infekcję:/
Mnie jeszcze kazała spać na brzuchu, by to zgięcie nie szło w stronę kręgusłupa lecz go góry.
Lekarka u mnie tak samo sympatyczna, mówiła, że nie ejst za tym by robić usg żeby sprawdzić czy jestem w ciąży, bo po co maleństwo jeszcze narażać na kolejne czynniki zewnętrzne??
Stwierdziła u mnie rozpulchnienie pochwy takie jak na ciążę u kobiet, które jeszcze nie rodziły, pytała kiedy orobiłam ostatni test, itp. Za tydzień w piątek kolejna wizyta, bo dostałam od niej receptę na Luteinę...
Powiedziałam, że mnie boli i się boję poronienia. Uznała, że lepiej to brać niz tabsy uspokajające:P
Bardzo mnie uspokajała, mówiła, że nic nie będzie złego, w razie czego mogę o każdej porze dzwonić do niej na komórkę po poradę
Termin wyznaczyłyśmy ( tak jak sama obliczyłam) na 10 lipca na razie, ale muszę jeszcze poczekać z dokładniejszą data, bo moje cykle trwały 31 dni.
Tak więc jak na razie jest u mnie podejrzenie ciąży, za tydzień będzie potwierdzenie.
Póki co mam leżeć, odpoczywać i dbać o siebie, a i zero zbliżeń jeśli mnie brzuch boli:P
Wszystko będzie dobrze
Jak byłam w maju u gina to nic mi o moim tyłozgięciu nie mówiła a dzisiaj (inna lekarka) od razu to zauważyła. I sie troszkę przestraszyłam. Ale powiedziała, że to nic złego.

Bardzo Cie brzuszek boli?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
A ja się tak boje tej bety ze szok!!! Ciągle mam wrazenie ze te 2 kreski to jakiś przypadek ... i czuję ze też zaczyna mnie łapać jakaś infekcja /też mam z nią problemy, a kiedyś pani gin mnie pocieszyła, ze w ciąży to co chwilę mogę mieć /

Ciekawe kiedy do mojego Tż-ta dotrze ... narazie to cieszy się jak wariat , a za chwilę siada i mysli - czy aby na pewno? no i wg niego to będzie chłopak! Dziwne bo ja też mam takie przeczucie
Ja też bardzo sie bałam, że może testy kłamią i powiedziałam o tym lekarzowi- zaczeła się śmiać, że chyba wszystkie kobiety, które bardzo chcą mieć dziecko tak niedowierzają

Też mam nawracającą drożdżycę... dostałam Nastatynę i dla TŻ Flumycon. Miejmy nadzieję, że pomoże.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-11-18, 18:12   #367
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWO-SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
6 sztuk mamy

Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ---- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, ...) ---------------------- t.p. .07.09 - ???lub ???
Truheart (Ola,27l, Łódź) ------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) -------- t.p. 23.07.09 - ??? lub ???
erysipelothrix (Martyna, 29l, ...) ------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21l, Niemcy) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
musicman (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
jusali (???, 20l, warm.-mazurskie) -------- t.p. 10.07.09 - ??? lub ???
megi b (???, ?? l, ...) --------------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2008-11-18, 19:22   #368
jusali
Rozeznanie

Czasami bardzo boli, mam jakby skurcze i czuję się jak przed okresem. Gdy leżę lub siedzę jest dobrze, ale przy chodzeniu mnie boli...
Stary 2008-11-18, 19:55   #369
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Czasami bardzo boli, mam jakby skurcze i czuję się jak przed okresem. Gdy leżę lub siedzę jest dobrze, ale przy chodzeniu mnie boli...
no to teraz musisz bardzo na sibei uważać a raczej na Was!
Będzie dobrze!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2008-11-18, 22:04   #370
jusali
Rozeznanie

No mam taką nadzieję, że będzie dobrze...
Stary 2008-11-18, 23:40   #371
AsssiiA
Raczkowanie

GG do AsssiiA
Question Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Musi być wszystko dobrze. Zazdroszczę wam że lekarz wam potwierdził ciążę i że was nie nastraszył. A w których tygodniach tak w ogóle jesteście? No i jak to liczycie czy od 1 dnia ostatniej @ czy jak?
AsssiiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 09:33   #372
erysipelothrix
Raczkowanie

Tygodnie liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki!JA kończe dzisiaj 6 i zaczynam 7 tydzień, jeszcze pięć i pierwszy trymestr za nami!
Brzych przestał mnie boleć tak jak na @, ale po 2 godzinach spaceru czułam się tak zmęczona jak po wejściu na czerwone wierchy!
erysipelothrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 09:55   #373
AsssiiA
Raczkowanie

GG do AsssiiA

Ja właśnie wchodzę w 6 tydzień i zastanawiam się czy mogę sie wybrać trochę wcześniej do lekarza bo ta niepewność mnie wykończy. Ta Ginekolog jak byłam w sobotę to kazała iść za 2 tygodnie. Więc nie wiem co mam robić.
Stary 2008-11-19, 10:14   #374
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Asiu u mine w 6 tyg bylo widac piekny pecherzyk, a w 8 slicznie bijace serduszko wiec jesli masz ochote to wybierz sie np w poniedzialek do innego lekarza

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 10:23   #375
AsssiiA
Raczkowanie

GG do AsssiiA

To chyba jednak wybiorę sie trochę wcześniej do lekarza Najgorsze jest to czekanie. Poszukam dzisiaj jakiegoś innego lekarza i zapiszę się na przyszły tydzień. Dobrze Anisia że masz już to za sobą i możesz nam zawsze coś podpowiedzieć
Stary 2008-11-19, 10:36   #376
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Ciesze sie ze tak do tego podchodzisz mialam bardzo podobne zmartwienia jak sama bylam na poczatkach ciazy, wiec zalezy mi na tym, zebyscie sie nie denerwowaly ani stresowaly malo tego jak sie w ciazy malo stresujecie to bedziecie mialy spokojne dziecko, a moj Piotrus jest tego przykladem rzadko placze z reguly sie cieszy i gaworzy. Dlatego was podczytuje i sluze rada jak co

Mam nadzieje, ze nie jestem tu odbierana jako madrala bo nie taki mam zamiar

It is what it is

Stary 2008-11-19, 10:54   #377
AsssiiA
Raczkowanie

GG do AsssiiA

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Ciesze sie ze tak do tego podchodzisz mialam bardzo podobne zmartwienia jak sama bylam na poczatkach ciazy, wiec zalezy mi na tym, zebyscie sie nie denerwowaly ani stresowaly malo tego jak sie w ciazy malo stresujecie to bedziecie mialy spokojne dziecko, a moj Piotrus jest tego przykladem rzadko placze z reguly sie cieszy i gaworzy. Dlatego was podczytuje i sluze rada jak co

Mam nadzieje, ze nie jestem tu odbierana jako madrala bo nie taki mam zamiar
Ja osobiście bardzo się cieszę że jesteś z nami Zawsze jest dobrze usłyszeć jakieś dobre słowa od osoby która ma już to wszystko za sobą To jest moja pierwsza ciąża wiec nie mam na razie żadnego doświadczenia a tu chociaż moge się dopytać o rzeczy które mnie interesuja.
Stary 2008-11-19, 11:15   #378
aha9
Raczkowanie

No witam drogie panie
jezuś to jakaś prawdziwa plaga tyłozgięcia... czy w związku z tym dostałyście jakieś leki? Ja mam macicę dwurożną lub siedłowatą, bo moi lekarze nie moga się zdecydować...
Teraz mam sie pojawic u lekarza między 15 a 20 grudnia, ale chyba zdecyduję się ostatecznie na jeszcze innego lekarza, o którym co dziwne nie słyszałam żadnej negatywnej opini, pracuje on też w szpitalu więc myslę, że to dobry wybór. Mam tylke nadziję, że się załapię na wuizytę bo u niego to mogą być straszne kolejki.
Pisałyście wcześniej o witaminkach, mi lekarze odradzali przyjmowanie preparatów wielowitaminowych. Ja sama biorę to
http://www.pregnium.pl/default.asp?c=sklad-pregnium
naczytałam się na temat kwasu DHA i choc lubię ryby to biorę dziennie jedną kapsułkę tego i jedną folika.
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 11:20   #379
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

witaminki dlatego odradzaja, bo pozniej rodza sie baardzo duze dzieci i kobiety rozrywa przy porodzie, ja bralam prenatal classic w 2 trymestrze bo mi dretwialy nogi, pozniej jak przestalo bralam jedna tabletke na tydzien, piotrus przy urodzeniu mial 3150gr wiec bardzo dobra waga, a ja mimo ze nacieta bylam to troszke peklam w srodku i musialam miec 2 szwy zalozone.

a jak ktoras cierpi na tylozgiecie to starajcie sie sypiac na brzuszku, dotad dokad dacie rade, wtedy szyjka sie tak usadowi ze nie zahaczy o kregoslup i nie dojdzie do jej pekniecia

ja o wszystkie sprawy pytalam lekarza, a ze mam gadule to odpowiadal mi na kazde meczace mnie pytanie, w taki sposob ze jak tylko wychodzilam z gabinetu to rogal mialam na twarzy, a dodam ze moja ciaza byla od 6 tyg zagrozona poronieniem, bo odklejala mi sie kosmowka.. naszczescie kosmowka sie przykleila i wszystko skonczylo sie szczesliwie

It is what it is

Stary 2008-11-19, 11:21   #380
jusali
Rozeznanie

Ciążę się liczy tak:
Pierwszy dzień pstatniej miesiaćzki - u mnie 3.10. +7 czyli 10.10...Od tej daty sie zaczyna liczyć ciążę. A teramin mi mówiła wczoraj doktorka fajnie. Skoro w październiku się poczęło dziecko to 3 miesiące do tyłu- wychodzi lipiec, 10.
U mnie jest 5 tyg i 5 dni
Stary 2008-11-19, 11:29   #381
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

zgadza sie bierze sie jeszcze pod uwage dlugosc cykli bo ta regula dotyczy tych co maja cykle co 28 dni

U mnie bylo tak: cykle mialam 26 dniowe jak w morde strzelil od pol roku, ostatnia miesiaczka 1.10 +7 dni wyszlo 8 pazdziernik, a ze cykle 26 dni to odjal 2 dni wyszlo 6, minus 3 miesiace i wyszlo 6 lipiec

Piotrus urodzil sie 6 lipca o 14.20

It is what it is

Stary 2008-11-19, 11:29   #382
megi b
Wtajemniczenie

Anisia25 ja też się bardzo cieszę, że jesteś tu z nami czytając Cię zawsze się uspokajam, dziękuję

AsssiiA może faktycznie wybierz się do innego lekarza

truheart fajnie Ci, że już jesteś po wizycie

Ja wczoraj wybrałam się na betę, ale wyniki były by za tydzień więc nie robiłam. Ale za to zaszalałam i znów kupiłam test to już czwarty pozytywny trochę zaspokoiłam swoje niedowierzanie, ale i tak czekam z niecierpliwością na jutrzejszą wizytę. Wybieram się z Tz-em bo jak to stwierdził "chce być ze mną w tak ważnej chwili" oby nie zemdlał no i wzrok tych babek na korytarzu

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 11:43   #383
aha9
Raczkowanie

hehe ja też chciałam wziąć TŻ na wizytę, ale wstrzymam się do momentu jak usg bedzie robione tylko przez brzuch a to ponoć od 3 m-ca (ale nie jestem pewna) Ja jutro zaczynam 8 tydz ) według tego co pisze jusali to wypada mi termin na 25 czerwca ale mój okres był bardzo nieregularny wiec chyba nawet lekarz będzie miał problem z okresleniem dokładnego terminu, ja się nastawiam na początek lipca i nie zmieniam forum
Stary 2008-11-19, 11:50   #384
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
hehe ja też chciałam wziąć TŻ na wizytę, ale wstrzymam się do momentu jak usg bedzie robione tylko przez brzuch a to ponoć od 3 m-ca (ale nie jestem pewna) Ja jutro zaczynam 8 tydz ) według tego co pisze jusali to wypada mi termin na 25 czerwca ale mój okres był bardzo nieregularny wiec chyba nawet lekarz będzie miał problem z okresleniem dokładnego terminu, ja się nastawiam na początek lipca i nie zmieniam forum
No i dobrze zostań tu z nami a jak coś to urodzisz pierwsza i nam opowiesz wszystko he he

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2008-11-19, 11:58   #385
aha9
Raczkowanie

oki, biorę mojego TŻ ze sobą na porodówkę, więc on będzie relacjonował na żywo wszystko
Stary 2008-11-19, 12:18   #386
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
oki, biorę mojego TŻ ze sobą na porodówkę, więc on będzie relacjonował na żywo wszystko

Pierwsza ofiara naszego wątku

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2008-11-19, 13:24   #387
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
witaminki dlatego odradzaja, bo pozniej rodza sie baardzo duze dzieci i kobiety rozrywa przy porodzie, ja bralam prenatal classic w 2 trymestrze bo mi dretwialy nogi, pozniej jak przestalo bralam jedna tabletke na tydzien, piotrus przy urodzeniu mial 3150gr wiec bardzo dobra waga, a ja mimo ze nacieta bylam to troszke peklam w srodku i musialam miec 2 szwy zalozone.

a jak ktoras cierpi na tylozgiecie to starajcie sie sypiac na brzuszku, dotad dokad dacie rade, wtedy szyjka sie tak usadowi ze nie zahaczy o kregoslup i nie dojdzie do jej pekniecia

ja o wszystkie sprawy pytalam lekarza, a ze mam gadule to odpowiadal mi na kazde meczace mnie pytanie, w taki sposob ze jak tylko wychodzilam z gabinetu to rogal mialam na twarzy, a dodam ze moja ciaza byla od 6 tyg zagrozona poronieniem, bo odklejala mi sie kosmowka.. naszczescie kosmowka sie przykleila i wszystko skonczylo sie szczesliwie
Wyczytałam, że jak kobieta ma tyłozgięcie to występuja u niej bolesne @, boli ja też przy stosunku. Ja nigdy bóli nie miałam także pocieszam sie tym, że może u mnie to tyłozgięcie jest malutkie okaże sie na USG, tam pewnie będzie lepiej widać i lekarz dokładnie mi powie.

Jeśli chodzi o witaminki, to ostatnio mama opowiadała, że kobieta rodziła dziecko, już nie chce skłamać ile ważyło bo nie pamiętam ale było ogromniastych rozmiarów. Siłami natury nie mogła urodzić, zrobili jej cięcie. Potem lekarze tak sie zastanawiali dlaczego tak drobna kobietka urodziła takie duże dziecko, okazało sie, że w ciąży łykała dużo preparatów witaminowych bo myślała, że tak trzeba
Także wydaje mi sie, że witaminki ważne są w pierwszym trymestrze (szczególnie kwas foliowy), kiedy kształtują sie wszystkie narządy a potem już należy je ograniczać.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wybrałam się na betę, ale wyniki były by za tydzień więc nie robiłam. Ale za to zaszalałam i znów kupiłam test to już czwarty pozytywny trochę zaspokoiłam swoje niedowierzanie, ale i tak czekam z niecierpliwością na jutrzejszą wizytę. Wybieram się z Tz-em bo jak to stwierdził "chce być ze mną w tak ważnej chwili" oby nie zemdlał no i wzrok tych babek na korytarzu
Życzę powodzenia Zdaj relacje jak było. I nic sie nie martw napewno wszystko jest dobrze.
Mnie tez kusiło zrobić kolejny test ale już wytrzymałam do wizyty. Bety nie robiłam wcale.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-11-19, 16:02   #388
jusali
Rozeznanie

No mnie cykle są o 3 dni dłuższe, iec powinnam jeszcze dodać do 10 lipca i wyszedłby 13 lipiec:P
Wszystko się obliczy dokładnie za kilka miesięcy,heh
Stary 2008-11-19, 16:05   #389
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

potwierdzam ze przy tylozgieciu okresy mialam bolesne co mnie wkurzalo

teraz to nie wiem jaki bedzie, bo zem jeszcze nie krwawila odkad skonczylam polog

It is what it is

Stary 2008-11-19, 16:40   #390
Ania0104
Zakorzenienie

Dzień dobry

moja beta: 6.029,22 ....

mam się cieszyć? Muszę poszukać norm
Jestem 21 dni oi owulacji ....
6 tygodni i 2 dni od ostatniej @ ...
3 tygodnie od owulacji ....

To wg norm w którym jestem tygodniu ciązzy??? Albo ja zakręcona jestem, albo .... nie kumam ....

NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO ---- 5 - 50
12 DPO ---- 10 - 100
14 DPO ---- 20 - 200
16 DPO ---- 40 - 400
18 DPO ---- 70 - 800
20 DPO ---- 140 - 1600
22 DPO ---- 180 - 3200

NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży w licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period)

3 LP --- 5 - 50 mIU/ml
4 LP --- 5 - 426 mIU/ml
5 LP --- 18 - 7,340 mIU/ml
6 LP --- 1,080 - 56,500 mIU/ml
7 - 8 LP --- 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9 - 12 LP --- 25,700 - 288,000 mIU/ml
13 - 16 LP --- 13,300 - 254,000 mIU/ml
17 - 24 LP --- 4,060 - 165,400 mIU/ml
25 - 40 LP --- 3,640 - 117,000 mIU/ml
kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml
kobiety po menopauzie: <9.5 mIU/ml

NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży w licząc od terminu owulacji
tydzień ciąży mlU/ml
3 – 4 tydzień od owulacji----- 9 - 130
4 – 5 tydzień od owulacji----- 75 – 2600
5 – 6 tydzień od owulacji----- 850 - 20,800
6 – 7 tydzień od owulacji---- 4,000 - 100,200
7 – 12 tydzień od owulacji---- 11,500 - 289,000
12 – 16 tydzień od owulacji--- 18,300 - 137,000
16 – 29 tydzień od owulacji---- 1,400 - 53,000
29 – 41 tydzień od owulacji--- 940 - 60,000

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2008-11-19 o 16:52
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości