|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki makijaż na wesele??
..hmm a do czarnej sukienki.. brązowe włosy.. niebieskie oczy.. jasna cera.. wesele również ;p
.. i jeszcze fryzura jakby to miało jakies znaczenie xP .. grzywka na bok.. włosy rozpuszczone i pokręcone;p
|
|
#812 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dodatki do szarej sukienki
hej dziewczynu ja mam podobny problem
czy to do siebie pasuje...jakie dodatki? poradzcie |
|
|
|
|
#813 |
|
Przyczajenie
|
Jaka koszula do czerwonej sukienki
Witam drogie Panie : )
Powiedzcie mi jaką muszę kupić koszulę do czerwonej sukienki partnerki? Mój garniak jest jasny a dokładnie taki: ![]() Koszule mam w kolorach: żółty, biały, zielony jasny, i ten fiolet ktory jest na powyzszym zdjęciu. Ale coś mi sie wydaje ze nie pasuje zadna z takich. Prosze o jakąś rade jaka koszula i jaki krawacik w jakich kolorach ![]() BTW: to chyba nieodpowiedni dział, jeżeli tak to proszę o przeniesienie do odpowiedniego. |
|
|
|
|
#814 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaka koszula do czerwonej sukienki
Ja myślę że jakąś jasną koszule i do tego czerwony krawat tak zazwyczaj sie ubierają pod partnerke! Widziałam na weselichu ostatnio.
|
|
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaka koszula do czerwonej sukienki
Nie wiem czy jestem kompetentna do udzielania takich porad, ale zainteresowałam się tym problemem, bo sama też planuję wyjście na wesele w czerwonej sukience a mężowi zamierzam kupić ... czerwoną koszulę, bo uważam że ślicznie mu będzie w takiej do grafitowego garnituru.
|
|
|
|
|
#816 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie dodatki do tej sukienki?
nie chce zakładać nowego wątku więc pisze tutaj
mam krótką niebieską sukienkę, dodatki w kolorze starego złota (buty torebka bizuteria) i pytanie : Jakie rajstopy ?? cieliste czy grafitowe ?? |
|
|
|
|
#817 |
|
Raczkowanie
|
Jaki makijaż do miedziano-czarnej sukienki?
Wybieram sie w niej na wesele :P
i zastanawiam sie powaznie nad makijazem ...Dobrze sie czuje tylko w fioletowym ... I chcialabym cos z fioletowym w parze ... Ewentualnie jakie macie pomysly... ![]() jestem blada jak widac i mam niebieskie oczy i ciemny braz wlosy (tez jak widac )
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki makijaż do miedziano-czarnej sukienki?
ponieważ kieckę masz już dosyć ozdobną, powiekę zmatowiłabym jakimś brzoskwiniowym cieniem nie odstającym od koloru karnacji i pociągnęła kreskę eyelinerem - może nieco mocniej niż na wrzuconym przez ciebie zdjęciu ale w tym stylu. na policzki odrobina brązera zamiast różu.
zamiast makijażem ozdobiłabym ewentualnie fruzurą.
|
|
|
#819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje za rady
|
|
|
|
#820 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Makijaż do czerwonej sukienki
WAŻNE!!!!!!!!!!!!!
podnoszę temat...ide w tę sobotę na wesele czyli za pare dni i mam ważne PYTANIE czy do czerwonej sukienki bez pleców wiązanej na szyję zakłada się np.jakiś łańcuszek???i czy buty pełne na obcasie zapinane paseczkiem na kostce czarne(bolerko mam czarne i kolczyki)pasuje???paznokc ie na czerwono????????????????? ??????????????błągam szybko mi proszę niech KTOŚ odpisze........... |
|
|
|
|
#821 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Makijaż do czerwonej sukienki
do czerwonej sukienki czerwone całe paznokcie brokatowe czy czerwony brokatowy french?????
|
|
|
|
|
#822 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Czy moglybyście mi pomoc i doradzić jaki kolor sukienki na studniowkę pasowałby do mnie... Mam ciemne brazowe włosy zielone oczy, karnacje normalna, jednak solarium da efekt ciemnejszej skory a wtedy każdy kolor wygląda pieknie. Na codzień ubeiram sie w stonowane kolory, w których czuje sie naprawde dobrze. ![]() Zastanawiałam sie nad ecru, beżem, brązem, ciemną zielenia i standardowo - czerń, a moze coś innego? Jako kolor dodatkow? Butów, torebki itd... ? ![]() Pomożecie mi wizażanki ;>? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#823 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolor sukienki na studniowke !
polecam kolor w ktorym sie dobrze czujesz
![]() nie wstawilas zdjecia wiec mi osobiscie jest trudno sobie to wyobrazic wiec prosze o zdjecie , to moze pomoge
|
|
|
|
|
#824 |
|
Przyczajenie
|
Zgadzam sie z poprzedniczka najlepiej bylo by po foteczce stwierdzic jaka sukienka do Ciebie pasuje. Pamietaj ze sukienke nie nalezy dobierac tylko do koloru wlosow , karnacji itd ale rowniez do sylwetki, figury gdyz czesto kroj mimo dobranego koloru okazuje sie nietrafiony
Bez zdjecia najprosciej i z czystym sumieniem jest polecic czarna gdyz do wszystkiego zawsze pasuje
|
|
|
|
|
#825 |
|
Wtajemniczenie
|
O zgadzam się z przedmówczyniami, zdjęcie prosimy
![]() Natomiast powiem Ci,że podobają mi się sukienki w takim kolorze... http://www.pudelek.pl/artykul/13767/..._po_foremniak/ może nie akurat taki krój, ale kolor super, ewentualnie bardziej beżowy żeby był |
|
|
|
|
#826 |
|
Konto usunięte
|
Ja też poczekam na zdjęcie i wtedy zobaczymy co najlepiej pasuje do Twojej osoby =)
|
|
|
|
|
#827 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie, trzeba zobaczyć, żeby móc ocenić.
|
|
|
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
Też mam brązowe wlosy, ziolone oczy i raczej jasną karnację i kupiłam fioletową sukienkę... mam nadzieje że połowa szkoły nie przyjdie w fioletach ;p
|
|
|
|
|
#829 |
|
Raczkowanie
|
Tez mam w tym roku studniówkę :d Z tego co się orientuję to będzie przeważał kolor fioletowy, ale ja kupię raczej czarną. Tylko nie wiem czy długą czy za kolana. Mogłybyście mi doradzić
|
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam studniowke rok temu
typ urody mam podobny do Ciebie mialam czarna sukienke ale z takim fioletowo-fuksjowym pasem pod biustem
|
|
|
#831 |
|
Przyczajenie
|
Ja osobiście uważam że na studniówce najlepiej się wygląda w czarnej długiej sukience. Miałam studniówke dwa lata temu i wtedy jeszcze większość dziewczyn miała czerń, a terz już widzę że coraz częsciej pojawia sie czerwień, złoto itp. A ja sadzę że w tym wypadku klasyka powinna wziąść górę
|
|
|
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
ja też byłam w długiej, czarnej sukience choć z iskąrzącą górą i odkrytymi plecami
|
|
|
|
|
#833 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie kupujcie ciemnych! Potem na filmie i zdjęciach zobaczycie jak nudnie i smutno w nich wyglądacie. Długich też nie polecam.
Ja polecam dla brunetek jasne kolory, czerwień ( bądźmy odważne ) lub jakiś kremowy. Dla blondynek może być jasny lub czarny ( mala czarna ). Dla rudych pań - zielony, ciepły zielony lub złoty. Jeśli chcecie wyglądać szałowo i wyjątkowo to proszę nie kupować długich falbaniastych fioletowych lub bronzowych sukien. One powaznie uroku nie dodaja. Bylam juz na paru takich imprezach i wiem co mówię. Byłam jednak za mało odważna by zalozycz to co faktycznie chciałam.. Czerwona nie za długa to jest szczty seksapilu dla brunetki, blondynki i rudej. Moim zdaniem do każdej będzie pasowała. Tylko trzeba mieć zgrabne nogi.
|
|
#834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
czerwone i złote sukienki na studniówkę
![]() ja mam 26 lat (chyba nie aż tak dużo ) ale na mojej studniówce była obowiązkowa kolorystyka czarno-granatowo- białapojedyncze dziewczyny się wyłamały i były w sukienkach w innych kolorach i nauczyciele nie byli z tego powodu zadowoleni, bo studniówka to nie rewia mody - mówili |
|
|
|
|
#836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Klasyczne, czarne suknie sa piękne ale odważniejsze dziewczyny zachęcam do odrobiny szaleństwa
|
|
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cóż - znak czasu ![]() i mój film ze stódniówki nie jest nudny, bo o treści nie mówią kolory sukien ![]() pozdrawiam Maturzystki i nie dajcie się zwariować... |
|
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to czego nie wymyslaja! piora we wlosach, koki z jakimis roznosciami powpinanymi! kosmetyczki solaria dwa miesiace przed studniowka, manicure i inne cuda ja mialam rozpuszczone i lekko poskrecane wlosy i tyle, ale faktycznie co kto lubi bo nie ma za duzo okazj do upiekszenia sie i wystapienia w sukience wieczorowej tez nie jestem za tym zeby nauczyciele wcinali sie w studniowke, taka jest prawda ze szkola tego juz nie organizuje ani nie musi wyrazic na to zgody, tak samo jak nauczyciele sa zapraszani przez uczniow i wcale nie musza byc studniowka jest raz w zyciu i jest dla uczniow wiec maja prawo wygladac jak chca, u mnie w szkole obowiazywaly mundurki wiec szkola przez 3 lata wcinala sie w moj ubior wiec na studniowce uwazam ze moga cos lekko zasugerowac, ale nie narzucac kazde ma inne poczucie piekna i estetyki i jak ktos wyskoczy w mini i ma dekolt do pasa to uwazam ze to nie stosowne na taka okolicznosc, ale no coz... u mnie nie dosc ze kamerzysta beznadziejny bo na filmie w wiekszosci sa buty<lol!> to jeszcze dj byl straszny i cala studniowke przesiedzialam...
Edytowane przez dimiti Czas edycji: 2008-11-19 o 12:57 |
|
|
|
|
|
#839 |
|
Przyczajenie
|
Witam
jejku, zapomniałam w ogole o tym temacie ![]() i spodobała mi się ta sukienka... http://www.dziennik.pl/files/archive...__A_81760g.jpg Beżowa ![]() Pozdrawiam
Edytowane przez latajacawrozka Czas edycji: 2008-11-27 o 14:38 |
|
|
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
makijaż do sukienki .
kupiłam sobie dzisiaj sukienkę na 100dniówkę i zastanawiam się jaki zrobić do niej makijaż oczu ...
oczy mam koloru piwnego , a dodatki chyba będę miała srebrne , włosy http://www.hairmakeuptoday.com/eva-longoria.jpg a sukienka ma inny krój ale kolorystycznie i `materiałowo` jest taka sama.. :http://www.img-share.com/thumb/2615.jpeg |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

...
Dobre słowo ma wielką moc.
Szukam świetlistego i ciemno ultrafioletowego cienia do powiek -jak znasz to daj znac 

52 - 51 - 50 - 49 - 48 - 47 
teraz to czego nie wymyslaja! piora we wlosach, koki z jakimis roznosciami powpinanymi! kosmetyczki solaria dwa miesiace przed studniowka, manicure i inne cuda