![]() |
#1171 |
Raczkowanie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
Kasiu,dziękuję za odpowiedż.Przygotowania trwają .Zastanawia mnie fakt przyjęcia na Oddział Terapii Izotopowej na dzień 28.11. a cyt:uzupełniające leczenie radiojodem w warunkach rh TSH w dniu 02.12.Czy to znaczy ,że najpierw od 28 luzik a puszka od 02.12.08.Jestem niecierpliwa i chciałabym chyba wszystko wiedzieć jak baba.Oczywiście ,że zrobię Ci rezerwację .Kiedyś się to nazywało kuszetką/ chyba/.Myślę,że moj Janiak załatwi ten pokój z kinem,no chyba że będzie już tam leżała jakaś dama rzadna jodu. Napisz mi Kasiu ,kiedy przybędziesz. Zostawię Ci list. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Przyczajenie
|
karolasssssssssa wysłałam Ci wiadomość na pw i z góry dziękuję za pomoc.
do ReniE Czy my czasem się nie spotkałyśmy?....Ten sam szpital...,ten sam lekarz...? ![]() pozdrawiam cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Przyczajenie
|
przepraszam komp mi wariuje
Edytowane przez stella70 Czas edycji: 2008-11-18 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Raczkowanie
|
Stella70- ja byłam operowana 30.10.2008 a Ty?
q |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Przyczajenie
|
ReniaE to się nie spotkałyśmy.Byłam w szpitalu od 8-14 października
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Raczkowanie
|
Stella7o-trochę się minełyśmy bo ja 5 wychodziłam do domu. Leżałam na sali nr 251.
Życzę dużo zdrówka ![]() Ja w poniedziałek 24 wracam do pracy(po prawie 2 miesiacach), cieszę się, mam nadzieję ze juz wszystko będzie dobrze. Spokojnej nocy. pa pa |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Przyczajenie
|
Reniu, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź w sprawie szpitala. Jak się zdecyduję na Poznań dam Ci znać i poproszę o więcej informacji. Prawdę mówiąc wolałabym Sczecin ze względu na dojazd z Gorzowa.
Może jeszcze któraś z babeczek mi odpowie na wczorajsze pytanie. Pzdrawiam! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hej,hej ![]() listę obecności podpiszę w dniu przyjęcia do szpitala,tzn 03.12,a może się spotkamy na korytarzach ![]() ![]() ![]() jedno jest pewne,że tych dwóch pierwszych dniach,zanim podadzą nam,będziemy miały komplet przeróżnych badań ![]() ale będzie oki,nie martw się ![]() ![]() ![]() pozdrawiam.pa.....
cucina Edytowane przez cucina Czas edycji: 2008-11-19 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Raczkowanie
|
Do Cucina
A w zasadzie dlaczego nie? Przecierz tych butelek z woda i cytrynka nie kontroluja ![]() sie na kontrole. ![]() Ja natomiast mam inna watpliwosc - czy przpadkiem etanol nie wplywa na stopien przyswajania jodu? Slyszalam autentyczna historie od czlowieka ktory byl 10 dni po wybuchu w strefie 0 w Czarnobylu. Otoz wedlug Niego Ci co pili spirytus,choc bylo to zabronione, czuli sie lepiej niz pozostali. Rozmawialam z Nim jakies 5 lat po katastrofie i czul sie bardzo dobrze. Chcialam nawet zapytac o to pod koniec mojego jodowania na Szaserow ale po mojej kapieli w "brudowniku" wolam nie podnosic kontrowersyjnych tematow. ![]() A tak w ogole to denerwuje mnie ten areszt domowy zwany kwarantanna i moja blizna poniewaz jest czerwona, wsrodku pogrubiala a od CEPANU swedzi. ![]() Jak tylko przestane swiecic to pojde do kosmetyczki. pozdrowienia promienna Jolusinko |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Raczkowanie
|
Dzieki
Od operacji minelo 2 miesiace od jodowania 2 - tygodnie. ![]() Ja zreszta musze czasem robic zakupy wiec wychodze ale czuje sie osaczona przez dzieci i mlode dziewczyny ktore moga byc w ciazy. ![]() zeby sie odsunal poniewaz jestem napromieniowana a on na to - cooo? chyba po trzech setach a moze bysmy tak razem wypili ![]() pozdrowienia jolusinko |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Raczkowanie
|
witam,
byłam dzisiaj po mój wynik histo i sama niewiem co o nim myślec' - jest conajmniej dziwny ; Wynik badania: Struma colloides-prawy płat (1-2) [M-71620] Struma nodosa-lewy płat (3-5) [M-71624] ale pani w sekretariacie powiedziała że jest ok i że to nie groźne dodała że na wizycie kontrolnej lekarz prowadzący wszystko mi wytłumaczy ,no i teraz dylemat na wizyte ide dopiero 11.12 2008 r a nic nie rozumiem z tego wyniku myślałam że napiszą coś w stylu jest /niema . pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Jolusinko - ja smaruje bliznę contratubexem. Na poczatku bardzo mnie swędziało,ale zrobiłam sobie przerwe i po 3 dniach zaczełam na nowo smarowac,tylko biore bardzo malutka ilośc tego zelu. Zaczełam pic wapno. Obecnie opuchlizna zeszła a blizna jest rózowa. Jestem 7 tygodni po operacji W takim razie chciałam ci jeszcze powiedzieć, moze słyszałaś o tych plastrach silikonowych na blizny, sa dosc drogie ale podobno skuteczne. ja juz pytałam o nie w aptece jak miałam te numery z contra ,ale druga próba z zelem sie powiodła wiec narazie smaruje. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
struma nodosa - wole guzkowe (jest to przerost tarczycy przez naruszenie początkowo jednolitej struktury tarczycy w obrębie zrazików i tkanki międzyzrazikowej. Prowadzi to do powstania jednego lub mnogich guzków w obrębie tarczycy. Niektóre guzki hormonalnie czynne ulegają okoleniu torebką łącznotkankową i powstaje gruczolak (adenoma)) To zmiany łagodne-głowa do góry, jest dobrze. Pozdrowionka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Raczkowanie
|
dzięki agakapela
![]() troszke na necie poszperałam i znalazłam pare ciekawostek na temat mojego wyniku uspokoiłam się troszke ,ale uwarzam że powinni to pisac' po ludzku żeby każdy rozumiał...buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Raczkowanie
|
No to kicha Kasiu-pewnie się nie spotkamy.Liczę już niecierpliwie dni do wyjazdu,bo chciałabym rachu-ciachu imieć /jak wszyscy/z głowy.W duchu myślę,że nigdzie już 'go'' nie będzie.Dzisiaj jest święto młodego wina i chyba nie będzie grzechem jak sobie ze swoimi małżonkami wypijemy.Można byłoby gzieś wyjść /jesteśmy na zwolnieniu/ ale chyba pogoda nie pozwala.Mieszkam na10piętrze i tak strasznie wieje,że nie wychodzę dzisiaj.Wypiłam teraz dopiero kawę i poprawił mi się humor. Nie długo będziemy najszczęśliwsze bo lekarze orzekną nam ,że jesteśmy zdrowe.Po kwarantannie bierzecie się z mężem za rodzeństwo dla syna,aby nie był tak samotny jak mój.Wszystkim młodym ludzią o tym mówię ,no i czasem mnie słuchają.Czy ja Ciebie nie zdziwiłam tymi odważnymi gadkami ? Mam nadzieję,że jesteś fajną babką,odbieramy na tych samych falach -znam się na ludziach.Kasiu do następnego razu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no,no graziaj ![]() nawet odważne,ale i bardzo cenne są Twoje uwagi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1188 |
Raczkowanie
|
Wszystko z Tobą jest dobrze.Ja dzisiaj wiem ,ze to było wygodnictwo albo i lenistwo.Kończąc ten wątek mówię pas i zakładam jakąś pelerynę i jednak wyjdę trochę polatać.Może kupię sobie jakiś drobiazg,może ksiązkę.Już tyle chyba zaoszczędziłam bo nie palę.Prawdaż?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jasne jak słońce,że należy nam się (!)za te wszystkie stresy i cierpienia pozdrowionka i papatki....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 |
Raczkowanie
|
witam,
dzisiaj kolejny wielki dzień dla mnie - zaczełam smarowac' blizne cepan-em ,to chore bo dopiero zaczełam a już non stop zaglądam czy coś widac'- hahaha ale przynajmniej mam humor, zapach słaby troszke denerwujący -niewarzne aby tylko zadziałał buziaczki |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Raczkowanie
|
Do Cucina
Niestety 6 miesiecy po jodowaniu obowiazuje jak to napisali w informacji dla chorych "zakaz planowania potomstwa" ![]() Z tego wynika ze nawet pomyslec nie mozna. ![]() pozdrowienia jolusinko |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Raczkowanie
|
Jestem właśnie po wizycie u foniatry moje struny na pewno nie są uszkodzone!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Przyczajenie
|
secret12
Mam pytanie czy to badanie u foniatry jest bardzo nieprzyjemne?Jak on bada czy struny są uszkodzone?Bardzo się boję co mi włoży do gardła ![]() Czy badanie foniatryczne jest podobne do badania laryngologicznego ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gliwice są jeszcze bardziej restrykcyjne - my mamy zakaz prokreacji przez 12 miesięcy po jodzie. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#1195 |
Przyczajenie
|
witam!
moze któraś z was Była operowana w Poznaniu na Przybyszewskiego. chciałabym namiar na dobrego chirurga. Co do Szczecina nie dostałam żadnej odpowiedzi to chyba wybiore Poznań. czekam z niecierpliwoscią agata |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Raczkowanie
|
Do Dana
Ja tez smaruje Cepanem i oczywiscie czekam na natychmiastowa poprawe. Do Stella Gratuluje Stella wszystko bedzie dobrze. A czy mozna poprawic glos takimi zatrzykami to znaczy zaczac ladnie spiewac? pozdrowienia Jolusinko |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rany,dziewczyny!!! dajcie już spokój...nic nie dzieje się bez przyczyny,widocznie tak już mam zapisane,gdzieś tam,na Górze.... ![]() zresztą...przecież bociany zimą nie latają ![]() ![]() pozdro....
cucina Edytowane przez cucina Czas edycji: 2008-11-21 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chciałam Ci pomóc,szukałam namiarów na tego dr.ostrowskiego,ale niestety nikt go nie zna...próbuj dalej...
![]() |
#1199 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do osób z całkowicie wyciętą tarczycą:
Czy u was również zdiagnozowano niedoczynność przytarczyc? Jeśli tak to jak długo trwało leczenie i jak wyglądało? Bo gdzieś słyszałam,że leczenie trwa przez całe życie. Wizytę u lekarza mam za 2 tygodnie jednak chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej. Mi zalecono specjalną dietę,której mam przestrzegać i leki. Dieta jest bardzo rygorystyczna ![]()
Moje życiowe plany?... KOCHAć I BYć KOCHANYM! Edytowane przez DarkLilly Czas edycji: 2008-11-21 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Odpowiedziałam Ci już ale nie widzę mojej odpowiedzi wiec piszę raz jeszcze. Co prawda mam już skierowanie na operację ale nie spieszę się bochcę mieć pewność że trafię na odpowiedni oddział. O Szczecinie nikt nie pisze więc szukam fachowców w Poznaniu. Może któraś z pań była na Przybyszewskiego w Poznaniu. Cześć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.