|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najpierw najlepsze życzenia dla popscene...spełnienia marzeń teraz co do pereł...bardzo mi sie podobaja ale babcia powtarza w kółko, że panna młoda nei powinna mieć ich w dniu ślubu- zła wróżba - więc ja z nich rezygnuję tą liste z przesądami sobie wydrukuje i powiesze nad łóżkiem a tak na powaznie, jestem przesądna ale nie do przesady...większośc z tego co powinno sie przed ślubem a czego nie traktuje jak pewną tradaycję a nie zabobon tak lepiej po co niepotrzebnie sie stresować
|
|
|
#4472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), niebieska podwiązka i tłuczenie kieliszków. Jedzonka napewno nigdzie zaszywać nie będe ![]() n.i.k.a to jak babcia tak nie chce pereł to może jakaś imitacja? a u mnie w pokoju zamieszkała biedronka
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
ja będę mieć za dzieci do 10 lat za 50% ale że za babcie taniej to nie słyszałam tylko że moja babacie jest chorowita i ma 88lat do tego mieszka 300km odemnie i mam tylko babcie jeszcze a od TŻ żyją tylko babcie
|
#4474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pereł to mi się podobają bardzo, nie mam nic przeciwko żeby ubrać je do ślubu i mam w nosie to, że niby pecha przynoszą. Z resztą często perełki są przyszywane do sukienek ślubnychCytat:
a tak w ogóle to dlaczego tak upodobaliście sobie te rybki? Spieszę sie pochwalić, że dostałam stypendium naukowe Ile nie wiem, ale jutro jadę po decyzję więc się dowiem. Widać opłaciły się te męki na ost.roku studiów licencjackich
|
||
|
|
|
#4475 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie sie placi tak, jak dziecko jest na tyle male, zeby nie moc samodzielnie siedziec przy stole, wtedy sie nie placi
Ale u nas nie bedzie dzieci w ogole, dwoch kuzynow ma 7-8 letnich synow, ale bez sensu zeby mieli ich zabierac na impre, skoro tak malo tych maluchow. Ogolnie mamy dojrzale rodzinki. |
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuje
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2008-11-19 o 19:17 |
|||
|
|
|
#4478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do rybek, to już kiedyś pisałam, że dzięki złotej rybce poznaliśmy się z TŻ Na 18 urodziny dostałam od koleżanek welonkę, która niedługo u mnie pożyła bo nie miałam wtedy zielonego pojęcia o akwarystyce no ale wzięło mnie na maxa i któregoś dnia trafiłam na ircu na kanał "akwarium", gdzie jako pierwszy odezwał się do mnie mój TŻ Także gdybym nie dostała tej złotej rybki to byśmy się nie poznali, nie zostałabym oceanografem i w ogóle moje życie wyglądałoby zupełnie inaczej więc złote rybki będą motywem przewodnim naszego ślubu![]() edit: a rybki pokażę jutro, bo zostały na kompie w pracy
na pierwszym miejscu chłopak, a przed nim tylko koń !!!!" Edytowane przez motley Czas edycji: 2008-11-19 o 19:25 |
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Motley fajna historia
teraz już te rybki mnie nie dziwią![]() dzięki za gratki Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2008-11-19 o 19:26 |
|
|
|
#4480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() baja gratuluje
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestes oceanografem? opowiedz mi cos o tym bo mnie zafascynowalas... ja na swoj czekam kolo 25 mam miec ale a to podwojny za pazdziernik i listopad :P
|
|
|
#4482 |
|
Rozeznanie
|
Motley- fajna historia z tymi rybkami, ciekawa jestem, jak będą wyglądać Wasze zaproszenia
![]() a do mnie zadzwonili z urzędu miasta w sprawie pracy- nie dostałam jej byłam druga najlepsza, co w sumie mnie dobiło a nie pocieszyło, bo naprawdę podobała mi się ta praca, zależało mi, bo to jedna z moich ulubionych dziedzin i nie musiałam w ogóle ściemniać w liście motywacyjnym. Dosłownie o włos mi się nie udało- chłopak który pracę dostał miał po prostu staż tam na studiach i to zdecydowało, chociaż babka mówiła że bardzo by chcieli nas oboje zatrudnić ale nie mogą i niby mi wystawią rekomendację jakbym jeszcze kiedyś w urzędzie miasta startowała do konkursu. A jak on zrezygnuje albo oni po 3 mies. nie przedłużą z nim umowy to bez dalszej rekrutacji mnie przyjmą... tylko nie sądzę, żeby on zrezygnował, bo po co by startował? No i nadal jednak pracy nie mam normalnie pewnie aż tak bym się nie przejęła,ale dziś także z innego miejsca dali mi znać że "poległam w boju" a to też była fajna praca... Niby wiem, że znalezienie czegoś porządnego trochę czasu zajmuje, ale nie lubię porażek i też mam wrażenie że marnuję czas jak nie pracuję.A co do ślubu- ja chcę mieć naszyjnik z pereł i nie robią na mnie wrażenia żadne przesądy- moja mama się przejmuje niestety, bo podobno perły powinny nosić tylko osoby spod znaków "wodnych"- ryby, wodnik itp. A przesąd mówi, że innym osobom perły wróżą łzy, bo powstały z cierpienia tych perłopławów. Tyle, że ja mam perły i przynoszą mi szczęście własnie (prezent od TŻta) a chyba moja babcia mówiła , że te łzy to mogą być łzy szczęścia, więc jakby co- mam co odpowiedzieć przesądnisiom
Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu... http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png Edytowane przez jupik Czas edycji: 2008-11-19 o 19:52 |
|
|
|
#4483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... może kiedyś.Studia bardzo fajne, można zrobić różne specjalizacje: O. biologiczna, fizyczna, chemiczna i geologia morza. Niestety dosyć trudne, tzn. dużo fizyki (w zasadzie w każdym semestrze jakiś fizyczny przedmiot), zwłaszcza na dziennych jest ciężko, ja studiowałam zaocznie więc troszkę bardziej lajtowo . Jedyne co mnie rozczarowało to to, że studia skupione są głównie na Bałtyku i niewiele tak na prawdę wynosi się wiedzy o innych akwenach (zwłaszcza oceanach jakby nazwa wskazywała), no ale jak ktoś lubi wodne stworzenia, grzebanie w glonach, przesiewanie piachu i zajęcia typu rysowanie profilu plaży, to bardzo polecam Mi się najbardziej podobało to, że mieliśmy dużo ćwiczeń na plaży, albo np. żeby zrobić jakieś analizy chemiczne to najpierw z baniakami szliśmy nabrać wodę z morza... świetnie było Zwłaszcza, że jak jeździłam na studia ze Szczecina a potem z Łodzi do Trójmiasta (bo tam studiowałam) to się czułam jakbym jechała na wakacje
|
|
|
#4484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;p choc niebudje sie szczescia na cudzm nieszczesciu... Cytat:
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka,
jednak nie kupiliśmy tej wódki, bo... zabłądziliśmy i zamknęli nam hurtownie Jedziemy w sobote. Co do przesądów, to ja też traktuję niektóre jak tradycje, ale buty to chyba na parapet wystawie, co mi szkodzi, a nóż pomoże
|
|
|
|
#4486 |
|
Rozeznanie
|
Martucha- ja temu chłopakowi co dostał pracę właśnie bardzo dobrze życzę- żeby dostał lepszą i z tej zrezygnował
|
#4487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez poznalam mojego TZta na ircu, na kanale mojego ulubionego zespolu, od razu przy pierwszej rozmowie obiecal mi, ze nagra mi wszystkie teledyski tego zespolu na kasete video (wtedy takich formatow sie uzywalo ). Potem tak gadalismy ze 2 lata i zaprosil mnie na sylwka, chociaz byl przekonany, ze odmowie, bo mieszkalismy niecale 400km od siebie, a ja jednak przyjechalam. Od razu love i porzucilam dla niego studia i przyjechalam
|
|
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
je tez mu tego zycze![]() ![]() :scio... ale z was gapy ale w spbote sie uda ![]() o butach na parapecie gada ciagle mi babcia ale chyba na przekor niepoloze...
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z chlopakamiale to inna historia![]() podobaja mi sie te wasze historie.. jak z filmu ![]() Edit.. popscene chodzi mi o zalowanie znajomych ycia w innym miescie bo tego ze jestescie azem wiem ze napewno nie
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2008-11-19 o 20:44 |
|
|
|
|
#4490 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaczęłam studia doktoranckie ale niestety okazało się, że nie mogę robić badań u siebie na miejscu (czyli w Łodzi) a bez badań to by była co najwyżej praca na poziomie magisterskiej więc z tego zrezygnowałam![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#4491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
muszę złożyć TŻtowi reklamację![]() Motley- a nie szkoda Ci tego doktoratu? bo ja bym chciała robić ale miejsc co roku jest tak mało, że mało prawdopodobne, że mi sie uda... A ten chłopak nawet nie musi wygrać w totka, ale niech mu ktoś zaoferuje pracę za 3 tysiące i wystarczy
Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu... http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png Edytowane przez jupik Czas edycji: 2008-11-19 o 20:47 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Tata nie chcial sie zgodzic, ale jakos sie udalo, tatko moze jest surowy ale czasem ma mietkie serce i tym mnie rozwala.Martucho, a co do znajomych i zycia w moim miescie, wszyscy sie porozjezdzali do innych miast i krajow. Ostatnia kumpele sama wywiozlam do Anglii i tam zostala i urodzila dziecko. Edytowane przez popscene Czas edycji: 2008-11-19 o 20:49 |
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to trzymamy kciuki eby wygral i zmienil prace a;bo zeby jupik wygrala i zalozyla jeszcz efjniejsza firme
|
|
|
#4494 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Martucha
jakbym wygrała w totka to otworzyłabym własną kancelarię, na początek jako komandytariusz bo nie jestem radcą jeszcze a później spełniłabym moje wielkie marzenie o własnej restauracji! z kuchnią meksykańską i ogólnie- południowoamerykańską.... miło sobie czasem pomarzyć
|
#4495 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się przeprowadziłam ponad 400 km... długo TŻ do mnie przyjeżdżał prawie co weekend i w końcu stwierdziliśmy, że to bez sensu![]() Cytat:
Niestety wymyślanie wzorów to nie dla mnie, ja chcę kalosze, czerpak, wiaderko i do morza
|
|
|
#4496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tz chce eszce zebym cos publikowala ale to juz za duze marzenia chociaz marzyc warto dzieki temu czlowiek sie rozwija ![]() Cytat:
![]() podobaja mi ise takie historie.. ![]() moja to taka zwyczajna..wieloletnia znajomosc przeradza sie w milosc.. i tyle ![]() Cytat:
dalabym ci zarobi bo bym ciagle tam jadla
|
|
|
#4497 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zresztą- ja też sama wybierałam swój temat magisterki, promotor był bardzo "za" ale tez to on teraz mnie do doktoratu próbuje zniechęcić, bo mówi że szkoda na to czasu, bo i tak nie będę z tego miała kasy i lepiej jakbym dobrą podyplomówkę zrobiła tylko podyplomówkę to ja już też mam... profesor jest w ogóle boski- ja mu mówię że chcę doktorat zaoczny, a on mi na to- jak już pani musi robić ten doktorat, chociaż ja nie polecam, to nie zaoczny tylko dzienny- co pani będzie pieniądze marnować, jak można za darmo? Cytat:
a jak otworzę restaurację- zapraszam, będzie dobry rabacik![]() To ja zmykam dziewczynki- dobranoc i do jutra!
Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu... http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png Edytowane przez jupik Czas edycji: 2008-11-19 o 21:16 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#4498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja chce logopedia nietylko dlatego ze jest kasa chociaz to tez jest plus ale dlatego ze kiedy juz mi sie zwyczajnie niebedzie chcialo i niebede miala sily skakac z dziecmi po dywanie bede miala mniej cierpliwosci... wtedy lepiej sie przeniesc do pracy jeden na jeden. a logopedie zawsze lubilam.. o egzaminu jak sie uczylam to dla mnie byla czysta przyjemnosc.. a teraz jezcze mam w przedszkolu swietna pania logopede ktora wie ze to moje marzenie i sama czasto zagaduje do mnie i zacheca... nawet jak jej swoje dzieci wysylalam do sprawdzenie to mowilam co mysle ze moga miec i mowila ze trafnie oceniam... a co do restauracji... to jak bede jedzic do Karoli do poznania to bede wpadac..
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2008-11-19 o 21:22 |
||
|
|
|
#4499 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze a ja właśnie bardzo chcę Kalie - są piękne! I będą pasować wszędzie - na zaproszeniach, w bukiecie na samochodzie i na stołach po sztuce w wysokich wazonach.... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A potem sie wzieła i zakochałam w jeden dzień ![]() Cytat:
Numer 3 na mojej liście po wygraniu w totka )
|
|||||
|
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
a ja właśnie odnalazłam wierszyki, które TŻ napisał dla mnie w 2003 roku normalnie aż się poryczałam
![]() Teraz już mi takich fajnych nie pisze
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

a tak na powaznie, jestem przesądna ale nie do przesady...większośc z tego co powinno sie przed ślubem a czego nie traktuje jak pewną tradaycję a nie zabobon
tak lepiej po co niepotrzebnie sie stresować

), niebieska podwiązka i tłuczenie kieliszków. Jedzonka napewno nigdzie zaszywać nie będe

byłam druga najlepsza, co w sumie mnie dobiło a nie pocieszyło, bo naprawdę podobała mi się ta praca, zależało mi, bo to jedna z moich ulubionych dziedzin i nie musiałam w ogóle ściemniać w liście motywacyjnym. Dosłownie o włos mi się nie udało- chłopak który pracę dostał miał po prostu staż tam na studiach i to zdecydowało, chociaż babka mówiła że bardzo by chcieli nas oboje zatrudnić ale nie mogą i niby mi wystawią rekomendację jakbym jeszcze kiedyś w urzędzie miasta startowała do konkursu. A jak on zrezygnuje albo oni po 3 mies. nie przedłużą z nim umowy to bez dalszej rekrutacji mnie przyjmą... tylko nie sądzę, żeby on zrezygnował, bo po co by startował? No i nadal jednak pracy nie mam