|  2008-11-20, 10:48 | #331 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat: 
  . Na szczescie chodze spać o godzinie 24/1 takze trochę czasu na ulozenie w brzuchu jest. Czasem to nawet z powrotem glodna się robię i musze przekasić jogurtem o 22  . Ja tez winkowałam...kumpel przyszedł w odwiedziny z 2 bialymi winami/ chyba wyczuł ze miałam ochotę  . Oczywiście trzeba było dokupić jeszcze jedno  . I w ogóle płakalam wczoraj jak bóbr na YCD...  ..stara a glupia  Pozatym jestem wsciekla bo nie jest już realne znalezienie apartamentow na styczeń.  Pogoda jest paskudna i najchętniej wyłączyłabym telefon, poszła do domu i czytała książkę cały dzień. 
				__________________ | |
|     | 
|  2008-11-20, 10:48 | #332 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 Penne z boczkiem, pieczarkami, cebulką, podlane wytrawnym białym winem. Można dodac odrobinkę śmietany. Możesz zrobić pastę jajeczno-pieczarkowa do kanapek. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-11-20 o 10:50 | |
|     | 
|  2008-11-20, 10:50 | #333 | 
| Słitaśna and Grymaśna ;p Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Diano kochana wszystkiego najlepszego w dniu Twojego swieta - duzo zdrowka, szczescia, milosci i zeby zawsze usmiech goscil na Twojej twarzy. a przede wszystkim zeby spelnily sie wszystkie Twoje marzenia             :  *:    
				__________________  Zestawienie i status wszystkich zamowien  Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania   | 
|     | 
|  2008-11-20, 10:50 | #334 | 
				 | 

Diana wszystkiego najlepszego     
				__________________ | 
|     | 
|  2008-11-20, 10:51 | #335 | 
				 | 

albo zrobic z sosem carbonara  - mozliwosci jest wiele

__________________  Zestawienie i status wszystkich zamowien  Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania   | 
|     | 
|  2008-11-20, 10:53 | #336 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-11-20, 10:53 | #337 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: z każdego miejsca na Ziemi 
				 | 

Cytat: 
 Dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!! !  Ło matko, ale się zaczerwieniłam   
				__________________ Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2008-11-20 o 10:54 | |
|     | 
|  2008-11-20, 10:53 | #338 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: PL 
				 | 

Diana wszystkiego najlepszego   
				__________________ | 
|     | 
|  2008-11-20, 10:53 | #339 | 
				 | 

Svinecko ale zgrałysmy sie czasowo z zyczeniami dla Diany  Madlen zapiekankę z pieczarek, cebulki, ziemiakow i brokulow  . 
				__________________ | 
|     | 
|  2008-11-20, 10:54 | #340 | 
				 | 

ale moze zrobic sobie z pieczarkami - kto co lubi a ostatnio w restauracji dali mi z pieczarkami carbonare - a ja nienawidze pieczarek  musialam wybierac 
|     | 
|  2008-11-20, 10:55 | #341 | 
				 | 

nasza klasa wysztko wie  A Ty biedulko w urodziny w pracy? 
				__________________ | 
|     | 
|  2008-11-20, 10:56 | #342 | 
				 | 

pogawedzilabym sobie ale musze leciec   milego dnia   
|     | 
|  2008-11-20, 10:58 | #343 | |
				 | 

Cytat: 
  ...blehhh. Cos okropnego. Znaleźć dobra wloską restaurację to jak szukać igly w stogu siana. 
				__________________ | |
|     | 
|  2008-11-20, 11:05 | #344 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

Cześć. Ale pogoda... leje, dmucha...brr Diana wszystkiego najlepszego   
				__________________ | 
|     | 
|  2008-11-20, 11:09 | #345 | 
				 | 

Dlatego makaron wolę zrobiś sama w domu. ja ostatnio jadłą - też w restauracji - makaron bolognese, z tymże sos był słodki! okropieństwo!

| 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-11-20, 11:14 | #346 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: las 
				 | 

jak się tą pastę robi? Penne z boczkiem odpadaa, bo się skończyło i nie ma boczku (małż nie jada takich mięsek) Do zapiekanki brokułów brak, dopiero później zakupy. 
				__________________ "mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M  | 
|     | 
|  2008-11-20, 11:16 | #347 | 
				 | 

Jajeczną? Gotujesz jaja na twardo, drobniutko siekasz. Drobno kroisz pieczarki, odparowujesz na patelni z wody, studzisz, dodoajesz dod jajek. Do tego drobno pokrojony szczypiorek, pieprz i łyżka majonezu. Wszystko ucierasz razem i jest fajna pasta śniadaniowa do kanapek. Może stać w lodówce max 3 dni.

| 
|     | 
|  2008-11-20, 11:16 | #348 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  to ja mam jakś słabą głowę, bo wczoraj po 3 kieliszkach miałam już lekką fazę   Czemu płakałaś? Bo odpadła ta w czerwonej sukience? Ja trzymam kciuki za Rudzielca  Chłopaki tacy sobie... | ||
|     | 
|  2008-11-20, 11:18 | #349 | 
				 | 

Dziewczyny : a to: http://pychotka.pl/przepisy-kulinarn...orgonzola.html Głupie pytanie ale jaki to jest ser gorgonzola? Mogę go czymś zastąpić? 
				__________________ "mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M  | 
|     | 
|  2008-11-20, 11:20 | #350 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  Diano WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO  Cytat: 
  My wczoraj zagadaliśmy się na meczu i zapomniałam o YCD  , dopiero włączyłam na dogrywkę  a, co Cię tak rozczuliło  [quote=hania811;9791433]Mi w niedzielę w niby "prawdziwej i najlepszej" włoskiej restauracji podali przegotowane spagetti  ...blehhh. Cos okropnego. Znaleźć dobra wloską restaurację to jak szukać igly w stogu siana.[/quote] No właśnie, dlatego wolę uczyć się tej kuchni sama  GOLDI...do szpinaku dodaję rozkruszoną fetę i jeszcze pogrzewam wszystko aby się rozpuściło, ja nie dodaję soli chyba do niczego (gotuję bez soli już od 4 lat)....a do szpinaku z fetą to już na pewno nie, bo feta jest strasznie słona. Goldi albo feta albo ser żółty, jak opcja ser żółty to kładę starty na szpinak już i przekładam lasagne. Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-11-20 o 11:36 | ||
|     | 
|  2008-11-20, 11:20 | #351 | |
				 | 

Cytat: 
  . Ja z reguly do wlsokich knajpek nie chadzam bo nigdzie nie są w stanie mi dogodzić, ale mielismy gosci , ja mialm kaca i nie miałam ochoty gotowac dla 6 osob. Pojechalismy do knajpki z polskim jedzonkiem..ale chyba tego dni postanowili wszyscy tam zjesc i miejsc nie było. Więc znajomi uznali ze do wloskiej pojdziemy..a tam po prostu zgroza   
				__________________ | |
|     | 
|  2008-11-20, 11:22 | #352 | |
				 | 

Cytat: 
 Gorgonzola to ser o dosyć ostrym smaku, z niebieska pleśnią. jeżeli nei znajdziesz włoskiej gorgonzoli (jest tez dosyć droga), to z powodzeniem możesz użyć polskiego sera z niebieską pleśnią Lazur. Ale to dosyć specyficzne smaki - lubisz sery pleśniowe? | |
|     | 
|  2008-11-20, 11:25 | #353 | 
				 | 

Tak, ja lubię bardzo. Tż znowu nie, on jest paskudnie wybredny!! (mięso - tylko filet z kurczaka, ewentualnie wołowo-wieprzowe ale tylko tam gdzie jest zmielone w jakiejś potrawie, typu spagetti. Serów pleśniowych ani innych wędlin, czy też świeżych ogórków - nie. Więc myśle dalej. Zawsze mogę zrobić pizzę na gotowym cieście..no ale chciałam coś innego   
|     | 
|  2008-11-20, 11:26 | #354 | ||
				 | 

Cytat: 
  Nom dlatego ze Iza odpadla. Pozatym ja tak mam ze jak ktos placze to ja też. Praktycznie zawsze placzę na YCD  ..ale wczoraj to normalnie jak bobr  Cytat: 
 Jest to wloski plesniowy ser, miękki i bardzo smierdzacy  . Uwielbiam indyka w sosie z gorgonzoli. EDIT. L_V mówisz ze lazurem...hm...moze i masz rację. ja nigdy nie probowalam. A Lazur smierdzi tak samo jak gorgonzola.? 
				__________________ Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2008-11-20 o 11:31 | ||
|     | 
|  2008-11-20, 11:27 | #355 | |
				 | 

Cytat: 
 Moja koleżanka robi penne z kurczakiem i z pieczarkami, podlewa to białym winem, przyprawia rozmarynem, białym pieprzem i czonskiem. mozńa dodac zielone oliwki i/lub kapary. | |
|     | 
|  2008-11-20, 11:29 | #356 | |
				 | 

Cytat: 
 Gorgonzola to gorgonzola. ja tam też smrodliwe sery lubię. A przepraszam - oprócz takiego jednego szwajcarskieog wynalazku, który dostaliśmy kiedyś jako souvenir. rany, nie dało się wytrzymać w domu. Cała lodówka śmierdziała. Ser był przepyszny, ale ten smród był nie-do-zniesienia. | |
|     | 
|  2008-11-20, 11:41 | #357 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Jak zaraz nie zmienimy tematu to oszaleję i nie doczekam do 16.30    | 
|     | 
|  2008-11-20, 11:44 | #358 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-11-20, 11:46 | #359 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Narobiłyście mi smaka tymi śmierdziuchami   lazurowymi  Dorinka też to chciałam napisać  A ja kupiłam Vivę z filmem ,,Diabeł ubiera..." i dzisiaj robię wieczór filmowy  filmu jeszcze niw idziałam, ale z ceną za gazetę przesadzili- 20 zł   | 
|     | 
|  2008-11-20, 11:46 | #360 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

A ja glupek sie zastanawialm co to jest YCd??/   Czy to film jakis i plakalas na nim.. Dopiero czytajac dalej zobaczylam ze chodzi o You can dance ... Ale te wasze przepisy smaczne mniam mniam     A macie jakis pomysl na lososia?? Mam kawalek w lodowce takiego mrozonego i planuje cos zrobic  Haniu i Dorinko Widac ze winko Wam smakowalo  Ja mam za slaba glowe jakos na wino... po jednym wypitym samej to niezle by mnie wzielo.. a wogole jakos nie przepadam.. Lubie grzane piwko, albo dobre drinki   | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

czyli zero spalania tych kalorii... no chyba że przed snem
 czyli zero spalania tych kalorii... no chyba że przed snem  muszę to zmienić .
 muszę to zmienić .

maj 2013
 maj 2013