Lubelskie Panny Młode cz. IV - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-20, 13:34   #901
oshinek
Wtajemniczenie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
oshinek -zjedz sobie choć kosteczkę czekolady na osłodę

Ehh.... niestety nie mogę, od 10 września jestem na diecie wegańskiej(ze względów zdrowotnych), bez cukru-a tym bardziej czekolady, bez soli, bez miesa, bez ryb...BEZ WSZYSTKIEGO to mnie też już dobija - ale muszę jakoś wytrwać do 10 grudnia...
Ogólnie mam doław ogóle się nie cieszę tym ślubem...mam takie myśli, że to wszystko jest bez sensu.

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

Edytowane przez oshinek
Czas edycji: 2008-11-20 o 13:35
oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 13:38   #902
gabie1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Eh znów nie było mnie chwilę... a już tyle naskrobałyście Ale to bardzo dobrze . Znów witam nowe PM . Dzis na suwaczku pojawiła nam się 7 Już tylko 7 miesięcy i pomyśleć, że jak zakładałam suwaczek to było jeszcze 17 miesięcy ale zleciało
U nas na razie zastój w przygotowaniach tak jak myslalam przeprowadzka pochłonęła nasz cały fundusz i czas. Ale jeszcze tylko pomalować ściany i będzie koniec. ufffffff Chociaż z tymi ścianami to nie będzie takie proste niestety, bo mieszkanie w najwyższym punkcie ma 5 m wysokości skąd ja wezmę taką drabinę. A co gorsza kto na nią wejdzie .

Jak widzę polecacie stronę
www.czeko-lady.pl a czy to nie jest strona tej Wizażanki która kiedyś wywołała na wątku lekkie poruszenie w kwestii autoreklamy? Może sie mylę, ale strona wygląda mi znajomo.
Oh Miira, ależ ja Ci zazdroszczę, ze już jesteście na finiszu przeprowadzki. U mnie jest jeszcze tyle do zrobienia, buuu. Remontujemy z moim TŻ całe poddasze, włącznie z ociepleniem dachu, wylewaniem podłóg i stawianiem ścian w sumie teraz najfajniejsza część, bo wystrój wnętrz ale to jeszcze dłuuugo potrwa
gabie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 13:40   #903
gabie1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 00aneczka Pokaż wiadomość
to jak zadzwonisz to podziel się z nami informacjami jakie uzyskałaś
no problem
Stary 2008-11-20, 13:41   #904
00aneczka
Rozeznanie

GG do 00aneczka

Cytat:
Napisane przez oshinek Pokaż wiadomość
Ehh.... niestety nie mogę, od 10 września jestem na diecie wegańskiej(ze względów zdrowotnych), bez cukru-a tym bardziej czekolady, bez soli, bez miesa, bez ryb...BEZ WSZYSTKIEGO to mnie też już dobija - ale muszę jakoś wytrwać do 10 grudnia...
Ogólnie mam doław ogóle się nie cieszę tym ślubem...mam takie myśli, że to wszystko jest bez sensu.

skąd takie myśli? dlaczego i co jest bez sensu?
wiesz, ta pogoda jest dołująca a jeszcze ta dieta... rety... podziwiam.
Trzymaj sie cieplutko w ten zimny dzionek
00aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 14:06   #905
00aneczka
Rozeznanie

GG do 00aneczka

Cytat:
Napisane przez gabie1 Pokaż wiadomość
no problem
dziękuje Gabi i... czekam
Stary 2008-11-20, 14:36   #906
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
skąd takie myśli? dlaczego i co jest bez sensu?
wiesz, ta pogoda jest dołująca a jeszcze ta dieta... rety... podziwiam.
Trzymaj sie cieplutko w ten zimny dzionek
Dzięki
A nie wiem, moja psychika już chyba nie wytrzymuje za dużo zmian i wyrzeczeń w krótkim czasie, problemy w domu...chyba nikt mnie nie rozumie, baa sama siebie nie rozumiem
dziś siedzę w pracy i planuję zostać do 18 bo nie chce mi się wracać do domu...

Stary 2008-11-20, 14:49   #907
00aneczka
Rozeznanie

GG do 00aneczka

ja również siedze w pracy...;/ ale ja che do domku
każdy ma lepsze i gorsze dni, teraz masz gorsze, ale po burzy zawsze przychodzi słońce i należy o tym pamiętać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-20, 15:10   #908
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Jak widzę polecacie stronę
www.czeko-lady.pl a czy to nie jest strona tej Wizażanki która kiedyś wywołała na wątku lekkie poruszenie w kwestii autoreklamy? .
dobrze pamiętasz
Stary 2008-11-20, 15:19   #909
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
A nie wiem, moja psychika już chyba nie wytrzymuje za dużo zmian i wyrzeczeń w krótkim czasie, problemy w domu...chyba nikt mnie nie rozumie, baa sama siebie nie rozumiem
dziś siedzę w pracy i planuję zostać do 18 bo nie chce mi się wracać do domu...
skąd ja to znam.
juz nie raz sie zastanawiałam po co to wesele i cała jego oprawa;
do tej pory sie zastanawiam
za duzo mam z nim zmartwień, a radości nie ma wcale..
a jeszcze dostałam wczoraj niefajną info i mogę miec problem z oprawą muzyczną.

oj wyszedł mi post jeden po drugim

Edytowane przez froggie
Czas edycji: 2008-11-20 o 15:23
froggie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 15:32   #910
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
skąd ja to znam.
No właśnie Froggie! Beznadzieja, po co to wszystko? Przecież nie dla mnie tylko dla innych...

A o co chodzi z zespołem?

Edytowane przez oshinek
Czas edycji: 2008-11-20 o 15:34
Stary 2008-11-20, 15:59   #911
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie Froggie! Beznadzieja, po co to wszystko? Przecież nie dla mnie tylko dla innych...
a no, ja z tego 'pożytku' mieć nie będę; chciałam inaczej, wyszło co innego.
i tak szczerze powiedziawszy to się meczę w całej tej sytuacji, jakby mnie kto zamknał w ciasnej klatce..
o kazdy szczególik jest problem bo nie moze byc tak jak my chcemy.

Co z zespołem?, dowiedziałam się ze od teraz podnosza cene swoich usług jedynie o 700zł
ze mną się umawiał na 1,5tys i podpisanie umowy w nowym roku. I ciekawa jestem co z tego wyniknie. wykręci sie czy bedzie uczciwy.
Jesli zazada 2200 to mam ich w nosie. znajde sobie inny.
Stary 2008-11-20, 16:07   #912
negila
Rozeznanie

Cytat:
i tak szczerze powiedziawszy to się meczę w całej tej sytuacji, jakby mnie kto zamknał w ciasnej klatce..

jak ja dobrze Cie rozumiem , z tym że wszystko jest na mojej głowie i jeszcze ja musze zorganizować całą tą "szopkę". Piszę tak bo w tej chwili tak czuję
mam tylko nadzieję że z biegiem czasu okaże się że cała organizacja zacznie mi przynosić chociaż trochę radości.

negila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 16:38   #913
gabie1
Raczkowanie

Cytat:
to jak zadzwonisz to podziel się z nami informacjami jakie uzyskałaś
no to zadzwoniłam więc tak, dziewczyna mówi, że nie mają teraz dużo zamówień, ale że mają tylko 1 fontannę (druga się zepsuła). Na 300 osób powinna wystarczyć taka na 81cm i 5kg czekolady. Tylko to trochę dziwne, bo jeśli mają tylko 1 fontannę, to ta jedna MUSI wystarczyć niezależnie od ilości gości. (takie moje przemyślenie ) w razie czego zawsze można zamówić więcej czekolady, a cena nie wzrośnie w zależności, czy ma to być na 1 czy na 2 dni. Można też zamówić rózne smaki lub kolor czekolady (biała, mleczna, gorzka itp). To chyba tyle. Aha, można też samemu dokupić sobie czekolady, oni mają belgijską, specjalnie przeznaczoną do tego typu fontann.
Stary 2008-11-20, 16:39   #914
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:

Co z zespołem?, dowiedziałam się ze od teraz podnosza cene swoich usług jedynie o 700zł
ze mną się umawiał na 1,5tys i podpisanie umowy w nowym roku. I ciekawa jestem co z tego wyniknie. wykręci sie czy bedzie uczciwy.
Jesli zazada 2200 to mam ich w nosie. znajde sobie inny.
No to nie za fajnie, 700zł to bardzo dużo, ale miejmy nadzieję, że tak jak napisałaś facet okaże się uczciwy.

Cytat:
Napisane przez negila
jak ja dobrze Cie rozumiem , z tym że wszystko jest na mojej głowie i jeszcze ja musze zorganizować całą tą "szopkę". Piszę tak bo w tej chwili tak czuję
mam tylko nadzieję że z biegiem czasu okaże się że cała organizacja zacznie mi przynosić chociaż trochę radości.
Negilo, ja też mam wrażenie że to taka szopka dla innych - mówi się że zawsze człowiek powinien robić to co wg niego jest właściwe i w sposób jaki jemu się podoba.
Ja mam wrażenie że wszystko dzieje się jakby poza mną, ktoś mi mówi kogo mam zaprosić a kogo nie, co powinnam teraz zrobić...
poza tym zaangażowanie mojego TŻ w ostatnim czasie jest naprawdę na wysokim poziomie...(to oczywiście ironia)

Stary 2008-11-20, 16:49   #915
gabie1
Raczkowanie

Cytat:
skąd ja to znam.

oj wyszedł mi post jeden po drugim
Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Cytat:
No to nie za fajnie, 700zł to bardzo dużo, ale miejmy nadzieję, że tak jak napisałaś facet okaże się uczciwy.

Negilo, ja też mam wrażenie że to taka szopka dla innych - mówi się że zawsze człowiek powinien robić to co wg niego jest właściwe i w sposób jaki jemu się podoba.
Ja mam wrażenie że wszystko dzieje się jakby poza mną, ktoś mi mówi kogo mam zaprosić a kogo nie, co powinnam teraz zrobić...
poza tym zaangażowanie mojego TŻ w ostatnim czasie jest naprawdę na wysokim poziomie...(to oczywiście ironia)
wiecie, chyba każda z nas coś takiego wcześniej, czy później przechodzi. Ja to sobie tłumaczę tym, że zawsze my, jako kobiety bardziej się przejmujemy i zwracamy uwagę na najmniejsze szczególiki. Do tego wszystko potrafi nas wyprowadzić z równowagi, jeśli coś idzie nie tak (czyt. nie po naszej myśli ) nie no żartuję. Ale w sumie to chyba jest syndrom przedślubny. Każda z nas i niestety pewnie każdy z naszych TŻ (też mają do tego prawo) zadaje sobie pytania, czy to jest to, czy wyjdzie, czy wytrzymamy ze sobą całe życie. To chyba jest naturalne i niezależne od tego, że czujemy że to jest to no cóż chyba trochę zboczyłam z tematu, ale myślę, ze to jest podstawą tych wahań i złego nastroju

aha, a że to szopka dla innych, to też sie z Wami zgadzam

Edytowane przez gabie1
Czas edycji: 2008-11-20 o 16:52

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-20, 16:50   #916
batteryfree87
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny!

Chcę się na początku przywitać i przedstawić. Mam na imię Magda i MÓJ DZIEŃ będzie 24.X.2009 r. Zaczynam poszukiwania od zera .... ale coś niecoś już mam na oku i uchu
batteryfree87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 17:01   #917
rybcia2309
Wtajemniczenie

To ja tez sie dołączam, a myślałam, że tylko ja mam tak mega iwelkiego doła.. to wesele, też miałam momenty, że czulam się jak w klatce, sukienke, trzeba dopasowac, boję się znuwu o wszystko, też muszę przejść na dietę, żeby z 5 kg schudnąć, bo ostatnio przegiełam
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 17:03   #918
vanilka009
Przyczajenie

Smile Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Cytat:
Napisane przez Matplaneta Pokaż wiadomość
Cześć
Dobrze zapamiętalaś Moja Droga! Też mam wesele na małej sali-i prawdę mówiąc mam ten sam dylemat co Ty-bo sala bardzo nam sie spodobała i planujemy weselicho na 80 - z naciskiem na 100 osób. Menadzer mowił, że zmieścimy się, ale LEPIEJ i BARDZIEJ KOMFORTOWO BYLOBY dla 80 osób.

Nam manadżer powiedział, że największe wesele jakie było na tej sali - to 108 osób ale było wtedy podobno już ciężko z ustawieniem stołów itd.
no i te kolumny do tego ... ładnie wyglądają, ale tak jak wspomniała Oshinek, zabierają sporo miejsca i mogą trochę utrudniać zabawę. Podobały nam się inne sale ale w tej odczuliśmy fajny klimat i zdecydowaliśmy się . A teraz trochę mnie to martwi, że może za mało miejsca itd.
Ciekawe czy im bliżej "tego dnia" tym częściej będę przejmowała się róznymi rzeczami. Pewnie tak bo, jak pewnie każdej z Was, zależy mi na tym, żeby wszyscy się dobrze bawili i wyszli zadowoleni z wesela. W końcu wkładam w to dużo energii i czasu, że nie wspomnę o pieniądzach.
Matplaneta, a może wymyślimy jakieś ustawienie stołów, które pozwoli wygospodarować trochę więcej miejsca na tej sali?
Coś muszę wykombinować bo przecież teraz nie znajdę już sali na ten termin. No i ciekawe jaka frekwencja dopisze na weselu.

Fajnie poczytać, że niektóre z Was wija już sobie wspólne gniazdko: remonty, przeprowadzki, urządzanie się ... to nastraja mnie optymistycznie mimo, że obecnie sama nie mam funduszy na remont mieszkania.
Pozdrawiam Was dziewczyny!
vanilka009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 17:16   #919
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie, chyba każda z nas coś takiego wcześniej, czy później przechodzi. Ja to sobie tłumaczę tym, że zawsze my, jako kobiety bardziej się przejmujemy i zwracamy uwagę na najmniejsze szczególiki. Do tego wszystko potrafi nas wyprowadzić z równowagi, jeśli coś idzie nie tak (czyt. nie po naszej myśli ) nie no żartuję. Ale w sumie to chyba jest syndrom przedślubny. Każda z nas i niestety pewnie każdy z naszych TŻ (też mają do tego prawo) zadaje sobie pytania, czy to jest to, czy wyjdzie, czy wytrzymamy ze sobą całe życie. To chyba jest naturalne i niezależne od tego, że czujemy że to jest to no cóż chyba trochę zboczyłam z tematu, ale myślę, ze to jest podstawą tych wahań i złego nastroju

aha, a że to szopka dla innych, to też sie z Wami zgadzam
z tą interpretacją to trochę nie trafiłaś, bynajmniej nie do mnie
ja akurat szczególiki mam w nosie, wystarczy mi 'kłopotów' z większymi rzeczami.

Ja sobie pytań nie zadaję czy to ten czy nam się uda.
Ślub zawsze chcieliśmy wziąć z 'szopką' czy bez. I nie ważne czy cywilny czy kościelny, byleby być razem.

Negilo ja tez w większości sama wszystko załatwiam, albo TZ, albo razem.
Tak jest bezpieczniej, bez słuchania od innych 'a dlaczego, a po co'. stawiamy ich przed faktem dokonanym.

Cytat:
Napisane przez Oshinek
ooo tak
masz miec taką suknię..
a bo przesad jest taki..
a bo to albo tamto.
I gdzie tu jest MOJE (nasze) wesele, nasz dzień?

P.S Oshinku zrobiłam ostatnio czarne pazurki dzięki Tobie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-20, 17:33   #920
becias1234
Raczkowanie

Cytat:
hej, witam na naszym forum.

Jeśli chodzi o wesele w Graf Marina, to ja też tam byłam kilka lat temu i z tego co pamiętam to wszyscy goście byli zadowoleni. nie wiem jak jest teraz, bo mógł się zmienić np. kucharz, ale ogólnie otoczenie jest fajne, można bez problemu wyjść, pospacerować itp.
Ja też jeszcze nie interesowałam się sukniami, pewnie zacznę od Targów Ślubnych. Mam wciąż takie wrażenie, że jeszcze dużo czasu mi na to zostało.
Jak na razie mam problem z fotografem, bo nikt nie ma wolnych terminów, a już nie mam pomysłu do kogo jeszcze można zadzwonić. Może coś poradzicie?? PLIIIS
ja ci moge polecic pana Slawka Czarnackiego to jest jego strona http://www.sesjaslubna.pl/ my mielismy go na swoim slubie i zdjecia sa naprawde bardzo ladne
becias1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 17:37   #921
edytka27101982
Rozeznanie

dziewczyny nie pozwólcie, żeby problemy techniczne przy organizacji wesela przesłoniły najważniejsze to co ma się odbyć: przysięgę, stworzenie rodziny,

mogę Wam polecić porządne spotkania przedmałżeńskie, które angażują TŻta, niech zobaczy, że tez w tym wszystkim jest ważny i powinien się wykazać,
czytajcie książki przygotowujące do małżeństwa,
rozmawiajcie o problemach,
żadne doły nigdy nie były i nie będą konstruktywne,
wykrzyczcie co macie na wątrobie,
olejcie problem kogo zapraszać czy nie zapraszać (mi już bunt przeszedł, a muszę zaprosić 7 wodę po kisielu, na dodatek jehowych..:/ zrobię to dla babci, niech się cieszy chociaż ona) chociaż zaproszę ich tak, żeby raczej nie przyszli.
ile mozna zróbcie po swojemu, a i tak najważniejsze będzie to co będzie potem,czyli jak będziecie razem żyć i się dogadywać, w to inwestujcie, niech to wam zaprząta głowę, a nie sukienka, gość, orkiestra,
jeszcze nie było idealnego ślubu i wesela dla wszystkich gosci,
dla NAS NAJWAŻNIEJSZE JEST ŚLUBOWANIE!
decyzja, deklaracja, MIŁOŚĆ!
Kochane, chyba tylko to i zdrowie jest najważniejsze!
BUZIAKI

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 18:13   #922
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie pozwólcie, żeby problemy techniczne przy organizacji wesela przesłoniły najważniejsze to co ma się odbyć: przysięgę, stworzenie rodziny,

mogę Wam polecić porządne spotkania przedmałżeńskie, które angażują TŻta, niech zobaczy, że tez w tym wszystkim jest ważny i powinien się wykazać,
czytajcie książki przygotowujące do małżeństwa,

zabrzmiało to jak kazanie nawiedzonego księdza
tak rydzykownie
Stary 2008-11-20, 18:17   #923
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
zabrzmiało to jak kazanie nawiedzonego księdza
tak rydzykownie

normalnie chyba się zamknę w sobie i nic do Was więcej nie napiszę

Stary 2008-11-20, 18:23   #924
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

czesc Dziewczyny

ale naskrobalyscie

jak komus potrzebny zespol, to hilo ma wolne 13 czerwca '09, bo jednak sie na nich nie zdecydowalismy

w ogole jak zadzwonilam zeby jednak podziekowac im za wspolprace, gdyz mamy kogos innego, to pan z hilo strasznie sie oburzyl, ze mu niby cos naobiecywalam i sie wycofuje
a ja tylko sie umawialam na obejrzenie jakiegos dvd z wesela, a nie na podpisywanie umowy... dodatkowo przed terminem, kiedy mielismy sie spotkac, zadzwonilam i odmowilam ...
ludzie to są jednak dziwni, ale coz..

a propos fontanny z czekolady, to mi sie skojarzylo jedno wesele, na ktorym bylam i taka fontanna byla obecna.
wszystko pieknie ladnie, cacy wręcz, ale miala miejsce sytuacja, ze sie maluch jakis, przez chwile nieupilnowany, dorwal do tej fontanny. wiadomo, jak to dzieciak, jadl rękami nastepnie polecial sie poprzytulac do swojej ukochanej cioci, ktorą akurat byla PM. nie musze dodawac co bylo potem....
wiem ze kiece z Lisy F. szlag trafil a i lzy sie polaly ....

wiem, ze ja na pewno nie umieszcze takiego "upiekszacza" na sali

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 18:24   #925
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
a mi tam się podoba to co mówisz, choć jechowi to też ludzie ja np. mam zamiar zaprosić dobrą kolezanke tego wyznania... co do dołów to były, będą i w moim obecnym stanie są, ale wiem jedno jeśli nie wyobrażacie sobie życia bez TŻ to znaczy, że to jest to i "tak" będzie najpiekniejszym "tak"
Stary 2008-11-20, 18:26   #926
froggie
Zakorzenienie

Cytat:

nie no pisz pisz

poprostu się nawdychałam dziś kamfory bo gardło mi padło ;-)
Stary 2008-11-20, 18:28   #927
rybcia2309
Wtajemniczenie

to i ja się wycofuję z fontanny
Stary 2008-11-20, 18:31   #928
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
to i ja się wycofuję z fontanny

no ja tez mialam zamiar ją sobie sprawić, ale wole dmuchac na zimne
nie wiesz co sie stanie, wole nie miec kiecki w łaty...wyglądając przy tym jak krówka
wiem co widzialam u kolezanki

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 18:36   #929
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:

nie no pisz pisz

poprostu się nawdychałam dziś kamfory bo gardło mi padło ;-)

kamfora to jedyna uczulająca mnie rzecz na świecie, jedyna rzecz przez którą wylądowałam w szpitalu,

dziewczyny jakąś dobrą, tanią fryzjerkę polećcie mi w LBN, tylko do pocieniowania,
do domu specjalnie do fryzjerki nie będą jechać, trzeba wypróbowac coś nowego,

Stary 2008-11-20, 19:21   #930
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
kamfora to jedyna uczulająca mnie rzecz na świecie, jedyna rzecz przez którą wylądowałam w szpitalu,
oo kurcze.
mi własnie gardło ratuje i powoli przestaje mnie tak okropnie piec
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości