Panny Młode 2010 cz. II - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-20, 14:30   #3331
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Melduje i wymeldowuje sie .. Z uczelni lece na obiadek a potem z TZ-cikiem popołudnie buziaczki
Kochane nie piszcie tyle błagam.
A co do mojej teściowej.. No to wiecie co
U mnie to jest tak, że ja sieliczę z jej zdaniem .... ale jakoś ona specjalnie się do nas nie wtrąca.. Bardziej to chyba moja mama.. ale to tylko dlatego .. chyba, że wciąż jesteśmy pod jednym bądź pod drugim dachem.. an nie pod swoim..
Ok Lalki uciekam
Stary 2008-11-20, 14:49   #3332
kaska87
Zakorzenienie

Samoa alarm flossmann mi dopisał, i przeprosli, ze musiałam tyle czekać maja szczęście sprawdź pocztę
aha cena sukni pronovias Roble 3.800 więc git

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-20 o 14:50
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 15:08   #3333
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Samoa alarm flossmann mi dopisał, i przeprosli, ze musiałam tyle czekać maja szczęście sprawdź pocztę
aha cena sukni pronovias Roble 3.800 więc git
mi nie odpisali. Ciekawe czy mi odpiszą. Jeszcze poczekam. Cena spokoAle w porównaniu z tą Cymbeline to jednak razi ponad tysiak różnicyA tamta tez ładna. Ciężko będzie coś wybrać...
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 15:28   #3334
tancerka212
Zakorzenienie

ufff wreszcie przeczytałam materiały na zajęcia i już jestem znów wasza musiałam wyłączyć kompa żeby mnie wizaz nie rozpraszał jej aż się boję sesji... ale mam nadzieje że zawrzemy pakt o niepisaniu w czasie sesji albo przynajmnieo o ograniczonym pisaniu

ja z teściową też mam dobry kontakt i często sobie plotkujemy, ale nie spotykam się z nią aż tak często żebym miała jej dość... nie chodzę z nią też na zakupy ani nie komentuję jej ubrań bo co mnie to obchodzi??? niech sobie chodzi w czym chce! z resztą nie ubiera się aż tak tragicznie żebym musiała chodzić drugą stroną ulicy więc spoko.. na wesele też mam nadzieję że nie zrobi jakiejś wiochy ale jak tż z nią pójdzie na zakupy to jej na pewno coś ładnego znajdzie ostatnio jak jej wybrał kieckę to aż było na czym oko zawiesic hehe... jak sama kupuje to wygląda przeciętnie ale nie będę w ogóle uwagi przywiązywac do wyglądu teściowej.. co innego mojej mamusi tej na pewno coś ładnego doradzę chociaż moja mama lubi sobie chodzic po sklepach z tkaninami i juz po zaręczynach kupiła jakis materiał i stwierdziła że w razie czego to już ma na moje weselicho jeden ciuszek hehe a że mi się podoba więc ma moje błogosławienstwo moi teściowie z natury się nie wtrącaja do nas bo wiedzą że i tak mamy swoje zdanie i i tak zrobimy to co chcemy i ich gadanie nic nie da więc dają nam wolną rękę. No chyba że sami prosimy o rade to wtedy tak. Chyba nauczyli się tego na starszym bracie tżta bo ten to już w ogóle żadnych zasad nie ma i jak do ściany sie do niego gada... matko jak myśle o moim szwagrze to mi mina rzednie... mam nadzieje ze sie chłopak ustatkuje troche bo to co teraz wyprawia to przerasta wszelkie granice... ale ja nie będę go wychowywac przeciez, za stary juz jest.. prawie 26 lat ajak gimnazjalista sie zachowuje... kompletne przeciwienstwo mojego tżta uffff
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 15:29   #3335
can't be perfect
Wtajemniczenie

Co do teściowej.. to wiem że nie będzie się wtrącała do naszego zycia (na szczęscie ) gorzej z siostrą TŻta jest starą panna i nie ma własnego zycia, co tu dużo mówić.. jestem czasem zła że chodzi z nami na zakupy jak coś TŻtowi trzeba kupić.. TŻ liczy się z moim zdaniem, ale nic jego siostrze nie mówie.. nie chcę żeby było jej przykro bo mimo wszystko ją lubię...
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 15:56   #3336
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
mi nie odpisali. Ciekawe czy mi odpiszą. Jeszcze poczekam. Cena spokoAle w porównaniu z tą Cymbeline to jednak razi ponad tysiak różnicyA tamta tez ładna. Ciężko będzie coś wybrać...
dla mnie Roble się chowa przy tej Cymbeline

moja teściowa jest spoko kobitka i nigdy się nie wtrąca nawet jak się z Piotrkiem czasem sprzeczamy

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-20 o 15:58
Stary 2008-11-20, 16:16   #3337
tancerka212
Zakorzenienie

no przy sprzeczkach to już szczególnie bym sobie nie zyczyła wtrącania się... jeszcze czego! na szczęście ja sie z tżtem nie sprzeczam ja tak teraz nie myślę o mojej teściowej ale jak zacznę z nią mieszkac to mam nadzieję że mnie nie będzie wyprowadzać z równowagi... szczególnie tym że ma donosny głos i jak zacznie się złościc albo coś to słychac ją na pół domu.. ostatnio tż ją ochrzanił za to że go obudzila darciem się na caly dom i potem przez tydzien do niego szeptem mówila.. hehe.. bedzie co dobrego jeszcze z nią...
Stary 2008-11-20, 17:05   #3338
can't be perfect
Wtajemniczenie

ja nie chcę mieszkać ani z rodzicami ani z teściami..ale pewnie się tak zdarzy że po ślubie będziemy mieszkać przez jakiś czasu u moich rodziców co mi sie średnio usmiecha, ale co zrobić takie czasy.. watpię czy przez te 2 niecałe latka zdołamy coś uziebirac na wkład własny na swoje M. mam nadzieję że nie będzie tak źle..ale nie ma to jak swój własny kąt..
Stary 2008-11-20, 17:10   #3339
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
ja nie chcę mieszkać ani z rodzicami ani z teściami..ale pewnie się tak zdarzy że po ślubie będziemy mieszkać przez jakiś czasu u moich rodziców co mi sie średnio usmiecha, ale co zrobić takie czasy.. watpię czy przez te 2 niecałe latka zdołamy coś uziebirac na wkład własny na swoje M. mam nadzieję że nie będzie tak źle..ale nie ma to jak swój własny kąt..
a bardzo drogo i obciążająco finansowo wyjdzie Was wynajmowanie mieszkanka?
Mój tż teraz sam wynajmuje i na szczęście go stać a jak ja sie dołączę z moimi zarobkami, jakie by nie były, to może nawet coś większego wynajmiemy.
Widziałam reklamę, bodajże PZU, że dają kredyt bez wkładu własnegoGłowa do góry, za te dwa latka sytuacja sie poprawi
Stary 2008-11-20, 17:24   #3340
tancerka212
Zakorzenienie

no ja też nie chcę mieszkać z teściami wiadomo że każdy chce iść jak najszybciej na swoje ale to nie takie proste w tych czasach... tym bardziej że tż nie chce mieszkać w bloku tylko budować swój domek, no a zanim sie ten domek zbuduje to na pewno ze 2 lata będę musiała pomieszkac z tesciami kurnaaaa... całe szczęście będziemy mieli swoją część domu z osobną kuchnią i łazienką więc jakoś da się może przeżyc a jak nie to bierzemy kredyt i zwiewamy chociażby do kawalerki wszystko zależy od teściowej, bo teściu to równy chłop! bezkonfliktowy i zawsze uśmiechnięty i zadowolony gorzej z teściową która nigdzie nie pracuje i całe dnie siedzi w domu.. ale jak będzie fikać to pomachamy jej rączką przez okno samochodu wywożącego nasze rzeczy z jej chatki i tyle będzie jej rządzenia hehehe poczekamy zobaczymy jak będziemy oboje mieli pracę z tżtem to wtedy pomyślimy bo zawsze to u teściów taniej bo tylko jedzenie bysmy musieli sobie kupowac a resztę odkładac na domeczek ale czasem swoboda jest lepsza niż te pare zaoszczedzonych groszy... cięzko mi teraz cokolwiek powiedziec bo jak bedzie to okaze się już za 639 dni
Stary 2008-11-20, 17:26   #3341
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
a bardzo drogo i obciążająco finansowo wyjdzie Was wynajmowanie mieszkanka?
Mój tż teraz sam wynajmuje i na szczęście go stać a jak ja sie dołączę z moimi zarobkami, jakie by nie były, to może nawet coś większego wynajmiemy.
Widziałam reklamę, bodajże PZU, że dają kredyt bez wkładu własnegoGłowa do góry, za te dwa latka sytuacja sie poprawi
My nie chcemy wynajmować nie chcemy płacić za coś co nie jest nasze.. chodzi o to że pomieszkamy pewnie z 1-2 lata u moich rodziców i będziemy oszczedzać żeby kupić coś na kredyt .. średnio mi się to uśmiecha ale mam nadzieję że wytrzymamy.. nie mam złych rodziców, ale mieszkając u nich to nawet jacy by nie byli to nie mamy takiej 100% prywatności i wolności.. co innego jak ktoś ma osobne pietro.. ale my wspólna kuchnia, wspólna łazienka.. a my uwielbiamy wspólne kolacje we dwoje, wspólne prysznice.. i tego będzie mi brakować..no i mój pokój jest tak średnio ułozony w domu rodziców..że ciągle ktoś tamtędy przechodzi koło drzwi echh..

tancerka Ty masz lepszą sytuację ode mnie.. jednak część domu będziesz miała..będziesz tam panią.. ja mam do dyspozycji maly pokoik.. nie narzekam bo lepsze to niż mieszkać pod mostem.. i u mnie troszkę tłoczno w domu bo jeszcze mam mlodsze rodzeństwo..

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2008-11-20 o 17:29
Stary 2008-11-20, 17:31   #3342
lain
Zakorzenienie

Cytat:
My nie chcemy wynajmować nie chcemy płacić za coś co nie jest nasze.. chodzi o to że pomieszkamy pewnie z 1-2 lata u moich rodziców i będziemy oszczedzać żeby kupić coś na kredyt .. średnio mi się to uśmiecha ale mam nadzieję że wytrzymamy..
my mamy podobne plany. nie placac komus za wynajem mozemy oszczedzic pieniazki zeby zaciagnac kredyt.
na szczescie mam duzy pokoj i raczej ciasno nam nie bedzie (juz przetestowane, bo TZ praktycznie czasem cale dnie u mnie spedza). przecierpimy az w koncu dorobimy sie swojego. staram sie byc dobrej mysli
no a jakbysmy placili za wynajem (kuzynka z mezem za 25m2 placa miesiecznie 1250... a to taka klitka jakich malo ) to bysmy pewno dluzej do tego kredytu sie zbierali

sie dowiedzialam, ze jutro mam miec zakladane bezprzewodowe lacze 20MB no ciekawe co to bedzie...

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-20 o 17:33
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 17:39   #3343
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
to nie takie proste w tych czasach...
jak słyszę, że cos nie jest proste w tych czasach to mi sie słabo robiCzasy są bardzo dobre.

Jak będziecie mieć taka osobna częśc z łazienką i kuchnią to nie masz sie czego obawiaćBędziecie mieli mini mieszkanko to bez sensu wynajmować.

Can't be perfect ja właśnie też obawiałbym sie braku prywatności w sensie, że nie jesteśmy sami na swoim terenie. Z resztą juz na tyle sie przyzwyczailismy do bycia sam na sam u tżta w mieszkaniu, że nie wyobrażam sobie takiej samej swobody mieszkając z rodzicami. Dla nas własny kąt jest ważniejszy niż kasa, która wydamy na wynajem. Z resztą tak jak pisałam, gdyby nas nie było stać to tata jest gotowy nam dopłacać bylebyśmy byli na swoimOczywiście nie będzie takiej potrzeby, bo już teraz spokojnie byśmy sie sami utrzymali - tzn. tż by utrzymał, ja bym była pasozytem, bo nie pracuję No, ale w takiej sytuacji jakbyśmy mieli razem mieszkac to bym pracowała

Lain ja tez mam bezprzewodowe od paru dni, ale ciągnę jeszcze z kabla, bo wpisanie hasła to dla mnie za duży wysiłek:P
Masz rację co do oszczędności, bo można zrobić spore, ale my jednak bardziej cenimy priv A też niewiadomo czy jak się nie trafi jakaś fajna inwestycja to czy nie kupimy od razu mieszkanka do którego sie wprowadzimy po ślubie Na razie nie mamy takich planów, ale sie zobaczy

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-20 o 17:42
Stary 2008-11-20, 17:42   #3344
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
no idziemy na pierwszy ogień na lipiec pewnie jeszcze się dziewczyny podopisują

Srebrna_smuga widzę, że Ty i Twój TZ jesteście w naszym wieku bo ja tez będę miec 23(no w sumie 22 bo slub w kweitniu a ja w czerwcu mam urodziny) a Piotrek 26

cena 2.300 więc
Piękna jest

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
chyba każda by się wystraszyła

oj mi sie też rybki podobają, ale z moja figurą ehhh pomarzyć mogę.. ale wiecie co chciałabym już iśc poprzymierzać troche tych sukieneczek, albo chociaż wiedziec w jakim fasonie bedzie mi najlepiej bo tak to tylko moge sobie gdybać no ale juz widze mine tej pani w salonie jak by usłyszała kiedy mam ślub tak wiec jeszcze jakoś cierpliwie poczekam
Ja też juz bym chciała poprzymierzać suknie
Biore pod uwagę rybkę i literkę A, beza odpada-nie dla mnie taki fason. Ale jestem ciekawa w jakim fasonie będę wyglądać najlepiej, tak jak każda z nas. Bo do tej pory to chyba tylko Kasia mierzyła suknie?Czy któraś się nie przyznała

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja tam mniej wiecej wiem w jakim fasonie bedzie mi dobrze. rybki i bezy odpadaja na 100%. zostaje literka A i w sumie dobrze, bo tylko takie mi sie podobaja wiem tez, ze odpada dekolt amerykanski. mam tylko nadzieje, ze w sukni bez ramiaczek moje ramiona sie jeszcze bardziej optycznie nie poszerza

ale mi zimno. chyba pozostaje mi pic herbate za herbata
juz nawet ubralam skarpety do butow snowboardowych, bo takie zwykle ciensze nie daly rady

no i tak sobie zbieram od nowa pomysly (tj. zdjecia) po internecie i mam taka koncepcje (powiedzcie czy wg was pasuje szczegolnie wiedzac jak wygladam )
suknia wiadomo, wlosy wiadomo (bez welonu), make-up - smokey eyes takie jak na obrazku; czerwone roze poprzekladane bialymi kwiatuszkami (takie biale chce tez we wlosach), tylko nie wiem czy wersja z liscmi czy bez; wystroj sali w kolorze ecru-bordowym - mniej wiecej takie winietki, zawieszki i pudeleczka na cukierki
Lain ten fason jest rownież moim typem
Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
hehe no zaproszeniami się nie przejmujbierz jakie chcesz
jeśli jest jaśniejsza to myślę ,że będzie ślicznie całościowo elegancko wyobraziłam sobie Ciebie tak całą w tej sukni i fryzurze i myślę,że Twój TZ padnie

a właśnie dziewczyny czy będziecie pokazywać swoim TZ swoje suknie przed ślubem?
Moj TŻ ma dobry gust i wiekszość zakupów robimy wspólnie ale w przypadku sukni slubnej to będzie tajemnica aż do dnia slubu!

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 18:00   #3345
can't be perfect
Wtajemniczenie

ja wiem Samoa.. prywatnośc jest dla nas bardzo ważna.. mam nadzieję że za te 2 latka troszkę się pozmienia.. teraz jestem tak źle nastawiona, bo na razie studiuję dziennie i nie pracuję.. ale na wiosnę szukam pracy.. rozmawiałam z rodzicami i mam o tyle dobrze że rodzice zapłacą mi czesne za studia (dopóki nie jestem mężatką-potem radź sobie sama a to tylko 1 semestr sobie sama zapłacę hehe) a na swoje wydatki i wydatki zw. ze studiami typu ksera itp tp mam sobie sama zarobić..
Stary 2008-11-20, 18:08   #3346
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację co do oszczędności, bo można zrobić spore, ale my jednak bardziej cenimy priv A też niewiadomo czy jak się nie trafi jakaś fajna inwestycja to czy nie kupimy od razu mieszkanka do którego sie wprowadzimy po ślubie Na razie nie mamy takich planów, ale sie zobaczy
my bardziej niz priv cenimy mozliwosc szybszego zakupu wlasnego mieszkania z reszta ja w domu na priv nie narzekam. widaomo, z nie bedziemy sie kochac w kazdym miejscu w mieszkaniu, ale przebolejemy to jakos
a ze ja nie pracuje, a chcemy brac kredyt razem, to najpierw musze skonczyc studia, znalezc prace, znalezc mieszkanie, postarac sie o kredyt i dopiero kupic. dlatego to nie bedzie tak hop siup. szczegolnie, ze oboje jestesmy bardzo mlodzi co przy braniu kredytow dziala troche na nasza niekorzysc.

wlasnie siedze ze smierdzaca farba na glowie moj kot jest wielbicielem takich zapachow, wiec siedzi ze mna
Stary 2008-11-20, 18:14   #3347
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
my bardziej niz priv cenimy mozliwosc szybszego zakupu wlasnego mieszkania z reszta ja w domu na priv nie narzekam. widaomo, z nie bedziemy sie kochac w kazdym miejscu w mieszkaniu, ale przebolejemy to jakos
a ze ja nie pracuje, a chcemy brac kredyt razem, to najpierw musze skonczyc studia, znalezc prace, znalezc mieszkanie, postarac sie o kredyt i dopiero kupic. dlatego to nie bedzie tak hop siup. szczegolnie, ze oboje jestesmy bardzo mlodzi co przy braniu kredytow dziala troche na nasza niekorzysc.

wlasnie siedze ze smierdzaca farba na glowie moj kot jest wielbicielem takich zapachow, wiec siedzi ze mna
my też to jakoś przebolejemy może w lotto wygramy hehe..nic nie wiadomo
Stary 2008-11-20, 18:37   #3348
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
ja wiem Samoa.. prywatnośc jest dla nas bardzo ważna.. mam nadzieję że za te 2 latka troszkę się pozmienia.. teraz jestem tak źle nastawiona, bo na razie studiuję dziennie i nie pracuję.. ale na wiosnę szukam pracy.. rozmawiałam z rodzicami i mam o tyle dobrze że rodzice zapłacą mi czesne za studia (dopóki nie jestem mężatką-potem radź sobie sama a to tylko 1 semestr sobie sama zapłacę hehe) a na swoje wydatki i wydatki zw. ze studiami typu ksera itp tp mam sobie sama zarobić..
Ja tez studiuje dziennie, w przyszłym sem poszukam jakiejś pracy, a że mam spore doświadczenie to jeśli trafi sie fajna oferta i pracodawca, który zdierży moje wyłażenie na zajęcia tak jak poprzedni to mam zamiar odkładac kaskę na lokatę
A jak nie to zaczne pracę najpóźniej w trakcie 5 roku. Z reszta ja nie umiem spokojnie siedzieć bez pracy, więc jak tylko cos fajnego się trafi to biorę

Cytat:

No własnie seksMy z tż mamy inne spojrzenie, bo on juz teraz mieszka sam i sam sie utrzymuje, więc nie będzie rezygnował dla oszczędności z dotychczasowej swobody. Ja jakoś nie mam czarnych myśli odnośnie kredytówA Ty sie nie martw, bo pracownicy banków dostaja lepsze warunki kredytów jakby coś
Odnosnie farby to nosze się z zamiarem, ale ciągle mi to wylatuje z głowyA nie wiem czy fryzjer czy casting, chyba casting bo taniej na moje długie włoski
Stary 2008-11-20, 18:49   #3349
kaska87
Zakorzenienie

a ja zaczynam doceniać to, ze my mamy domek, fakt że będzie trzeba wziąć kredyt ok 150.000 na remont ale to zawsze lepiej niż brać kredycik na 300.000 na samo mieszkanie bez mebli

Stary 2008-11-20, 19:17   #3350
lain
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie seksMy z tż mamy inne spojrzenie, bo on juz teraz mieszka sam i sam sie utrzymuje, więc nie będzie rezygnował dla oszczędności z dotychczasowej swobody.
my chyba jednak wolimy pooszczedzac, a kochac sie grzecznie przez ten czas w lozku zawsze to poszalec mozna na jakims wyjezdzie zobaczymy jak to bedzie

Cytat:
Ja jakoś nie mam czarnych myśli odnośnie kredytów
ja patrzac na obecnie wymaganie odnosnie kredytow to troche mam
blizej mi do realistki niz optymistki

Cytat:
A Ty sie nie martw, bo pracownicy banków dostaja lepsze warunki kredytów jakby coś
wiem i to mnie troche pociesza

Cytat:
Odnosnie farby to nosze się z zamiarem, ale ciągle mi to wylatuje z głowyA nie wiem czy fryzjer czy casting, chyba casting bo taniej na moje długie włoski
mi casting strasznie szybko splywa z wlosow
Stary 2008-11-20, 19:21   #3351
angluka
Rozeznanie

niom ja mam nadzieje ze tez skonczymy domek na tyle by sie wprowadzić jak nie to na działce sie przelezakuje ale sami od pierwszego dnia
lece sie szykowac bo jedziemy ta umowe podpisac z zespołem
angluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 19:51   #3352
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja zaczynam doceniać to, ze my mamy domek, fakt że będzie trzeba wziąć kredyt ok 150.000 na remont ale to zawsze lepiej niż brać kredycik na 300.000 na samo mieszkanie bez mebli
300 tys. na mieszkanie to pobożne życzenie w naszym przypadkuMacie super sytuację

Cytat:
my chyba jednak wolimy pooszczedzac, a kochac sie grzecznie przez ten czas w lozku zawsze to poszalec mozna na jakims wyjezdzie zobaczymy jak to bedzie

ja patrzac na obecnie wymaganie odnosnie kredytow to troche mam
blizej mi do realistki niz optymistki

wiem i to mnie troche pociesza

mi casting strasznie szybko splywa z wlosow
My pewnie gdybysmy obydwoje mieszkali teraz z rodzicami tez wylądowalibyśmy u jednych z nich. Z resztą czas pokaże - może nas przyciśnie oszczędność i skończymy u nichAle na dzien dzisiejszy z samej pensji tżta spokojnie obydwoje żylibyśmy na przyzwoitym poziomie, więc jak dojdzie to tego moja pensja, to ją w całości bedzie można odkładać na wkład własnyDlatego jestem optymistką, chociaż życie mnie nauczyło dotąd, że moje spojrzenie na świat jest realneZwłaszcza, że tz z czasem, czyli z nabywaniem coraz wiekszego doświadczenia może tylko więcej zarabiać. A ja z moim aktualnym doświadczeniem nie powinnam miec większych problemów ze znalezieniem pracy.
A odnośnie kredytów to przeciez chcecie brac rok-dwa po slubie, więc za te 3-4 lata sytuacja może się zmienić.
Mi tez casting spływa, miałam w czerwcu ostatni raz tym robione. Ale cieszę się, że spływa, bo nie mam odrostówPoza tym nie chciałoby mi się tak często farbować - raz nie ma kto tego zrobić, dwa - za dużo babrania
Stary 2008-11-20, 20:09   #3353
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Zwłaszcza, że tz z czasem, czyli z nabywaniem coraz wiekszego doświadczenia może tylko więcej zarabiać. A ja z moim aktualnym doświadczeniem nie powinnam miec większych problemów ze znalezieniem pracy.
nie wiem, moze uprawiam jakies czarnowidztwo, ale jestem zdania, ze zycie lubi platac takie figle o jakich nam sie nawet nie snilo... dlatego az tak optymistyczna jak ty to nie jestem
i wlasnie boje sie tego, ze zycie da nam po 'tyleczkach', bo jeszcze do tej pory nie dalo... a przeciez nie moze byc zbyt rozowo, bo by to bylo nierealne. zawsze moze sie cos wydarzyc i nawet doswiadczenie nie pomoze...
ale moze to i dobrze ze nie palam zbyt duzym optymizmem, bo potem ewentualny upadek nie bedzie az tak bolesny

wszystko powolutku. przezylismy 7 lat nie mieszkajac razem, przezyjemy tez pare wiecej mieszkajac z rodzicami cale zycie przed nami i jeszcze sie sami razem zdazymy namieszkac, w swoim wlasnym gniazdku

Cytat:
Poza tym nie chciałoby mi się tak często farbować - raz nie ma kto tego zrobić, dwa - za dużo babrania
babrania? mi schodzi szybciutko. 15 minut nakladanie farby, 30 minut trzymanie na wlosach (w tym czasie sobie siedze na neciku, wlosy wysoko spiete klamra, wiec pelen komfort), a potem splukac, nalozyc odzywke/maske i finito brudzi sie przy tym tylko jeden recznik skazany na brudzenie (coz, taki jego przykry los)

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-20 o 20:10
Stary 2008-11-20, 20:09   #3354
tancerka212
Zakorzenienie

juz jestem po zajeciach, babka puściła nas ponad pół godziny wczesniej i dobrze bo jednak to ze w domu w łóżku czułam sie zdrowa to tylko złudzenie.. jak posiedziałam tą niecałą godzinkę na zajęciach to mi się tak źle zrobiło i kręciło mi się w głowie że na pamięć poszłam na przystanek i już wskakuje do łoża.. chyba cały weekend tak spędzę a co najgorsze w domu nie mam neta... trzeba bedzie jakąś książkę skombinowac i czekać aż tż się nade mną zlituje i do mnie wpadnie po robocie w garażu i jakąś rozrywkę mi zapewni achhhhh niech już będzie jutro bo się stęskniłam za moim ukochanym

Lain ja tak jak ty nie jestem taką optymistką bo wiem że całe życie nie może być różowe i każdemu coś się kiedyś przydarza i nawet nie spodziewamy się kiedy więc ja wolę w swych planach nie odbiegać za daleko od rzeczywistości a jak będzie jak w bajce to się będę tylko cieszyc

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2008-11-20 o 20:12
Stary 2008-11-20, 20:17   #3355
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, moze uprawiam jakies czarnowidztwo, ale jestem zdania, ze zycie lubi platac takie figle o jakich nam sie nawet nie snilo... dlatego az tak optymistyczna jak ty to nie jestem
i wlasnie boje sie tego, ze zycie da nam po 'tyleczkach', bo jeszcze do tej pory nie dalo... a przeciez nie moze byc zbyt rozowo, bo by to bylo nierealnie. zawsze moze sie cos wydarzyc i nawet doswiadczenie nie pomoze...
ale moze to i dobrze ze nie palam zbyt duzym optymizmem, bo potem ewentualny upadek nie bedzie az tak bolesny

wszystko powolutku. przezylismy 7 lat nie mieszkajac razem, przezyjemy tez pare wiecej mieszkajac z rodzicami cale zycie przed nami i jeszcze sie sami razem zdazymy namieszkac, w swoim wlasnym gniazdku

babrania? mi schodzi szybciutko. 15 minut nakladanie farby, 30 minut trzymanie na wlosach (w tym czasie sobie siedze na neciku, wlosy wysoko spiete klamra, wiec pelen komfort), a potem splukac, nalozyc odzywke/maske i finito brudzi sie przy tym tylko jeden recznik skazany na brudzenie (coz, taki jego przykry los)
akurat ja jestem specjalistką od czarnowidztwa, więc żaden upadek mnie nie zaboliJeśli chodzi o pracę to nie mam obaw dlatego, że zawsze mozna iśc do capa albo innego outsourcingu Ale póki co liczę, że uda mi się robić to co chcęZ resztą jak teraz będąc na studiach dostałam super ofertę to wielkiej tragedii nie będzie z ze znalezieniem czegoś, niestety w przypadku tej super oferty musiałam odmówić Nie będę pisac co to było na forum, jak chcesz moge Ci priva walnąć. Poza tym mnie już proza życia kopnęła w dupe po tym jak przeszłam do drugiego etapu w Grasz o staz i musiałam zrezygnować z za***... stażu
Ale mi ten casting tata nakłada, więc to jest babrania a babrani, bo on chce dokładnieA poza tym to go musze ładnie prosić, bo on nie lubiA oprócz ręczniczka ja mam jeszcze skazane dżinsy
Stary 2008-11-20, 20:28   #3356
obca7
Wtajemniczenie

My raczej tez nie mamy szans na własny domekpo ślubie będziemy mieszkac u moich rodziców. Nie wyobrażam sobie mieszkać z tesciami zwłaszcza, że mieszkają oni w bloku, mają małe mieszkanie a do tego jest jeszcze tam brat tżta-stary kawaler. No i ja nie "umiem" mieszkać w bloku. Mieszkałam przez 3 lata jak chodziłam do liceum i powiedziałam sobie nigdy więcej W naszym domu jest duzo miejsca więc nikt nikomu w drogę nie bedzie wchodził A powszechnie wiadomo przynajmniej w naszej rodzinie się to sprawdza, że jak chłopak idzie do dziewczyny mieszkać to ma "lepiej" niż dziewczyna która idzie do teściów

P.S. wybaczcie, że sie nie udzielam.ale podczytuje co Wy piszecieEhh i jeszcze taka sierotka ze mnie, że nie umiem cytować waszych wypowiedzi i często mi głupio wyrywać sie ni z gruszki ni z pietruszki
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 20:32   #3357
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
A powszechnie wiadomo przynajmniej w naszej rodzinie się to sprawdza, że jak chłopak idzie do dziewczyny mieszkać to ma "lepiej" niż dziewczyna która idzie do teściów
Ja nie wiedziałamDlaczego tak?
Przy każdym poscie w prawym dolnym roku jest taki plusik i klikasz plusik przy postach, które chcesz cytować i dajesz dopowiedzA jak chcesz cytować jeden post to klikasz przy nim cytuj
Stary 2008-11-20, 20:36   #3358
lain
Zakorzenienie

Cytat:
akurat ja jestem specjalistką od czarnowidztwa, więc żaden upadek mnie nie zaboli
nie widac tego w twoich wypowiedziach prawde mowiac

ja jednak wole ostroznie podchodzic do wszystkiego, bo wiem, ze nie kazdemu trafi sie od razu super platna praca. czasem mozna miec swietne wyksztalcenie, kilka jezykow, doswiadczenie i nie znalezc niczego... bo nie wiadomo co bedzie za pare lat, kto bedzie potrzebny na rynku, kogo sie beda pozbywac, bo juz nie beda potrzebni itp.
szczegolnie, ze absolwentow socjologii z bogatym doswiadczeniem jest gora i troche
nawet ostatni kryzys pokazal, ze mozna byc super swietnym finansista w londynskim City i z dnia na dzien wyladowac na bruku... rozne branze przechodza rozne kryzysy i zmiany...
ja niczego nie jestem w zyciu 100% pewna. no moze tylko tego, ze kocham TZa i przetrwamy nawet jesli nie wszystko bedzie tak jakbysmy sobie marzyli mieszkajac te 2 lata u rodzicow tez przetrwamy bedziemy miec po 24 lata, wiec tragedia sie nie stanie jak jeszcze sobie pozyjemy z obiadkami mamusi itp

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-20 o 20:39
Stary 2008-11-20, 20:44   #3359
tancerka212
Zakorzenienie

No jasne ze przetrwamy mieszkając u rodziców myślę tak samo dokłądnie jak Lain
ale współczuję mieszkać w bloku z rodzicami po ślubie i wspólna kuchnia łazienka i wchodzenie bez przerwy na siebie. ja jednak lubię mieć prywatność i czasem zostac tylko sama ze sobą. Uwielbiam też tulic się do mojego tżcika kiedy mi sie zachce, pluskac się z nim w wannie, chodzić sobie np w samej bieliźnie po domku, zjeść lody kiedy akurat jest pora obiadowa a mama na pewno by mnie zagoniła do talerza z kotletem... dlatego zgodzilam sie zamieszkac u tesciow mając tą swoją czesc domu to była zresztą inicjatywa tesciowej bo ona tez lubi miec swoje królestwo tylko dla siebie i tym sposobem wilk syty i owca cała
Stary 2008-11-20, 20:46   #3360
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
nie widac tego w twoich wypowiedziach prawde mowiac

ja jednak wole ostroznie podchodzic do wszystkiego, bo wiem, ze nie kazdemu trafi sie od razu super platna praca. czasem mozna miec swietne wyksztalcenie, kilka jezykow, doswiadczenie i nie znalezc niczego... bo nie wiadomo co bedzie za pare lat, kto bedzie potrzebny na rynku, kogo sie beda pozbywac, bo juz nie beda potrzebni itp.
szczegolnie, ze absolwentow socjologii z bogatym doswiadczeniem jest gora i troche
nawet ostatni kryzys pokazal, ze mozna byc super swietnym finansista w londynskim City i z dnia na dzien wyladowac na bruku... rozne branze przechodza rozne kryzysy i zmiany...
ja niczego nie jestem w zyciu 100% pewna. no moze tylko tego, ze kocham TZa i przetrwamy nawet jesli nie wszystko bedzie tak jakbysmy sobie marzyli
Nie widać, bo nie mam zwyczaju snuć czarnych wizji i przygnębiać innych
Wiem, że można wylądowac z niczym mając super wykształcenie. Ale wiem tez, że żadnej pracy sie nie bojęMasz rację odnośnie rynku pracy, mój tż mówi tak samo
U mnie na roku aż tak wielu nie maAle racja, to taki mało wymagajacy kierunek, że albo sie zaczyna drugi albo sie idzie zdobywac doświadczenieA wiesz czego ja się obawiam - że nie będę chciała robic tego co chciałam. Właściwie już teraz mi się odechciewa pracy w tej branży o której myslałam i w której już pracowałam, bo niestety życie nie jest tez tak kolorowe w tym przypadku - dajmy na to masz wymarzona branże, uczysz sie w tym kierunku, robisz podeyplomówki, kursy, dostajesz pracę i nagle czar pryska...tego sie obawiam.
Tez jestem pewna tylko tzta, z nim to moge nawet w ziemiance mieszkaćMoje podejście do życia jest takie, że się pracuje. Pracuje sie to sie zarabia, Zarabia sie to sie wydaje. Pracuje sie tam gdzie się chce a jak się nie da to tam gdzie trzeba. I już
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości