|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: z domku :)
Wiadomości: 9 691
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Dzięki
Skoro babka jest słodka, to może troszkę mniej cukru dać i będzie ok ![]() Hm,polewa z gorzkiej czekolady...dlaczego nie? Choć na fotkach bardzo ładnie wyglada ta biała polewa z wiórkami...
__________________
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
taki kontrast
sama chciałam roztopić ciemną czekoladę i posypać wiórkami, ale nie znalazłam w domu czekolady bez dodatków, za to trafiłam na polewę ![]() - - Niedziela. 15:40 Mama oznajmia mi, że dopadła ją niemoc (ból głowy), więc powinnam mieć jakiś pomysł na obiad. A tak przy okazji to rozmroziła karczek. Nie żebym miała zdążyć na 17:09 na pociąg, ale spoko.. Szybki przegląd listy "Must Try" i jest! olśnienie! Wielkie Żarcie mnie ratuje. Akurat wszystkie składniki są w domu, więc biorę się do roboty. Wzięłam wszystkiego mniej, ale podaję oryginalny przepis. Żeby było szybciej Tatę poprosiłam żeby mi rozbił kotlety i wysłałam Go do sklepu po frytki. Wstawiłam wszystko do piekarnika o 16:12. Zdążyłam na pociąg pół godziny później, ale za to przed wyjściem rodzinka miała smaczny obiad Zdjęcie nie jest za piękne, ale robiłam je 20 minut przed odjazdem pociągu, na który jeszcze musiałam dotrzeć, wybaczcie KARKÓWKA W SOSIE OGÓRKOWO-POMIDOROWYM składniki: - 1,5 kg karkówki - 1 średni słoik ogórków konserwowych - 3 cebule - 3-4 łyżeczki przecieru pomidorowego - sól, pieprz, słodka papryka - 0,5 łyżeczki cukru Karkówkę pokroić w plastry, potłuc, posolić, popieprzyć, posypać słodką papryką. Obsmażyć z obydwu stron - ok 3 min. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym w następującej kolejności: 1. karkówka 2. ogórki pokrojone w plastry 3. cebula w talarki Wodę z ogórków wymieszać z przecierem pomidorowym oraz odrobiną cukru (ewentualnie doprawić solą i pieprzem) i zalać całość. Jeżeli nie zakryje całości lub zalewa jest zbyt octowa, uzupełnić odrobiną wody (ja uzupełniłam). Piec 1 godzinę w zamkniętym naczyniu w 200°C. |
|
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2007-11
Wiadomości: 2 810
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
ale super pomysl z ta cola!!!
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
co prawda zaczerpnięty z Pizzy Hut
ale dzięki ![]() a ja idę sobie robić spóźnione śniadanie... |
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 11 059
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Ja wczoraj zrobiłam placki z srekiem Danio i wyszły pyszne
|
|
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Cytat:
chyba dzięki Tobie zaraz zrobię sobie te placki może jakoś je zmodyfikuję znowu? hmm.. pomyślę bo przyjechałam do rodziców, a tu pusto, okazało się, że pojechali z Bratem gdzieś i siedzę sama z psem a wczoraj z okazji Festiwalu Kuchni żydowskiej zrobiłam "dyp" vel. dip z przepisu Katarzyny Pospieszyńskiej. Do tego maca - nie wiedziałam, że jest taka dobra ![]() DYP Z JAJ I CHRZANU składniki dla 6 osób: - 4 jaja na twardo - 1 szklanka gęstej śmietany - 3-4 łyżki świeżo startego chrzanu - 1 łyżka musztardy - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka soli Jaja bardzo drobno posiekać, lekko wymieszać z pozostałymi składnikami. Przełożyć do miski, schłodzić w lodówce. Podawać ze świeżym pieczywem lub macą. |
|
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: z domku :)
Wiadomości: 9 691
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Zrobiłam babkę z Twojego przepisu- ale na razie z mniejszej porcji
![]() No i dalam mniej cukru, bo wspominalaś, że babka jest dość słodka... Chyba wyszła ok, zobaczymy jak rodzince zasmakuje Grunt, że jest puszysta i nie ma zakalca ![]() No, a wkrótce będę testować kolejne przepisy z bloga ![]() Pojawił się tylko jeden problem, jeśli można tak powiedzieć...Otóż ciast dość gęste wyszło...Aż ciężko było mi je na blachę przelać Chyba nie zaszkodzi, jak doleje się więcej mleka aby było rzadsze?
__________________
|
|
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
podobno jak ciasto się robi za rzadkie, może 'opaść' i byc zakalec. moje tez bylo masakrycznie gęste i się trochę namachałam żeby całą wielgachną michę przełożyć do dużej blachy, ale dałam rade
a jaką Tata miał radochę jak sporo w misce zostało |
|
|
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2006-01
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Wiadomości: 2 801
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Planuje te karkoweczke w sosie ogorkowo pomidorowym na niedziele zrobic... tylko od niedawna mieszkam na swoim nowym M i nie dorobilam sie jeszcze naczynia zarodopornego
Myslisz ze na wysokiej patelni teflonowej tez karkoweczka dojdzie do siebie? Bo akurat dobra patelnie mam i tak mysle... ![]() Pozdrawiam Super Kucharke
__________________
Ludzie najczęściej zdają sobie sprawę, że mają jedno życie gdy już je prawie przeżyli...
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: z domku :)
Wiadomości: 9 691
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Cytat:
Muszę powiedzieć, że wszystkim bardzo smakuje I faktycznie banalne!! Co do polewy- zrobilam gorzką, ciemną polewę i posypałam ją wiórkami kokosowymi
__________________
|
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 11 059
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Ja dzisiaj zrobię sobie brokuły tylko tak myślę czy ten sos orzechowo-czosnkowy można by czymś zastąpić? Nie mam orzechów i nie przepadam za czosnkiem
|
|
|
|
|
#432 | |||
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Cytat:
ale jeśli chcesz to przykryć i tak zostawić na kuchence to nie wiem czy kotlety się od spodu nie przypalą, nawet na małym ogniu (poza tym wtedy by to pewnie dużo dłużej trwało)Mój Tata jeszcze wczoraj wychwalał ten karczek, strasznie mu smakował a to się rzadko zdarza ![]() dziękuję i również pozdrawiam ![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
ja bym np spróbowała jogurtu z jakimiś przyprawami, które lubisz
|
|||
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Jak wczoraj przyjechałam do domu, okazało się, że jestem sama, więc zrobiłam sobie Placki Danio. Jak już zjadłam, Rodzice zadzwonili, że wracają, ale Mama nie ma za bardzo pomysłu na obiad, więc żebym ja coś wymyśliła. I wymyśliłam znowu bazując na książce Pospieszyńskiej. Nigdy nie robiłam zupy cebulowej, kusi mnie taka "francuska" z grzankami z bagietki z serem. Może kiedyś. Ta mi wyszła trochę jak zupa-krem. Aha, i dodałam trochę maggi, bo wyszła nieco za mdła.
ZUPA CEBULOWA PRZETARTA składnik: - 3 duże cebule (u mnie 2 średnie białe i 2 małe czerwone) - 2 szkl wody (u mnie 3 szkl wrzątku) - 3 łyżki masła - 3 łyżki mąki - 2 szkl zimnego mleka - sól, pieprz - posiekana zielona pietruszka (u mnie szczypiorek) - drobne grzanki (cebulowe Knorr) Obrane cebule przepołowić, zalać wodą, gotować pod przykryciem do miękkości, przetrzeć przez sito lub po przestudzeniu zmiksować. Masło rozgrzać w rondlu, wymieszać z mąką, mieszając podgrzewać przez 2 minuty. Stopniowo wlewać zimne mleko do zasmażki, ciągle mieszając doprowadzić do zagotowania. Przetartą zupę połączyć z białym sosem (zasmażka z mlekiem), przyprawić solą i pieprzem. Ciągle mieszając mocno podgrzewać. Zupę posypaną zieleniną podawać z grzankami. |
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Zdaję sobie sprawdę z tego, że to kolejna bomba kaloryczna, ale jakoś przeżyję
Dla niektórych to danie na kolację, u mnie zdecydowanie na obiad. I to bardzo syty obiad. Mama wczoraj wymyśliła żeby zrobić naleśniki z jakiś słonym nadzieniem z mięsem i podpiec w piekarniku. Te znalazłam kiedyś na Forum Smaczny.pl i czekałam na okazję żeby ich spróbować. Pospieszali mnie i zapomniałam o dodaniu majonezu, śmietany i ketchupu do farszu... Dlatego jedliśmy np z sosem czosnkowym. NALEŚNIKI GYROS naleśniki: - 8 łyżek mąki pszennej - 2,5 szkl mleka - 1 jajo - sól - bazylia - oregano - kurkuma - olej do smażenia farsz: - 1 pomidor - 1/2 kapusty pekińskiej - podwójna pierś z kurczka - sos sojowy - przyprawa "Gyros" - pieprz - ser żółty starty na dużych oczkach Rozrobić ciasto na naleśniki i odstawić na 0,5h. W tym czasie oczyścić i pokroić w kostkę kurczaka. Zalać sosem sojowym i zasypać przyprawą gyros. Odstawić na 20 minut. Pokroić pomidora i kapustę. Usmażyć naleśniki, oddzielnie usmażyć mięso. Wymieszać je z 3/4 sera, pomidorem i kapustą. Kłaść nadzienie na środku naleśnika i składać w kopertę. Układać w formie i posypać resztą sera. Piec w 180°C aż ser się rozpuści. Podawać z sosem, np. czosnkowym. |
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-10
Wiadomości: 4 184
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
jesli chodzi o tą karkówke to lepeij dodać ogórki kiszone czy korniszony bo ja nie przepadam za konserwowymi
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
nie wiem, w oryginale są konserwowe, ja je lubię, za to nie przepadam za kiszonymi, więc zrobiłam wg przepisu. Dodaj te, które wolisz, nie mam pojęcia czy z taką modyfikacją też będzie dobre
|
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Tak, znowu gyros. Po naleśnikach zostało sporo farszu, więc postanowiłam go wykorzystać. Pamiętałam, że kiedyś u Cudawianki w sałatce gyros była kukurydza, więc też ją dorzuciłam. I zrobiłam sos. Resztę już miałam
![]() SAŁATKA GYROS składniki: - pierś z kurczaka - sos sojowy - przyprawa "gyros" - pół szklanki startego sera - pomidor - pół kapusty pekińskiej - pół puszki kukurydzy - 2 łyżki majonezu - łyżka jogurtu naturalnego - łyżka ketchupu z bazylią i oregano (Hellmann's) - sól i pieprz Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, posypać przyprawą do gyrosa i polać sosem sojowym. Odstawić na 20 minut. W tym czasie pokroić kapustę i pomidora, ewentualnie zetrzeć ser jeśli jest w kostce. Zrobić sos: zmieszać ketchup, majonez i jogurt. Kurczaka usmażyć na oliwie z oliwek. Dodać do pokrojonych warzyw i sera. Odsączyć kukurydzę, dosypać. Całość polać sosem, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. |
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Jeszcze jedne placki
Długo się do nich zabierałam. Sądząc po tym, kiedy Azzahar umieściła je na swoim blogu - od maja Proporcje mam nieco inne, bo ciasto było bardzo gęste, ale nie chciałam dolewać więcej wody żeby wsypać podaną ilość mąki.Wyszło mi 6 malutkich racuchów. 1 łyżka = 1 racuch RACUCHY BANANOWO-CYNAMONOWE składniki: - 1 dojrzały banan - łyżka cukru trzcinowego - szczypta proszku do pieczenia - 3/4 szkl mąki - czubata łyżka mielonego cynamonu - 1/3 szkl wody Rozgniatamy banana w miseczce widelcem, dolewamy wody, dosypujemy cukru i rozgniatamy dalej, aż całość zrobi się jednolita. Dodajemy połowę mąki z proszkiem do pieczenia i cynamon. Mieszamy starannie i powoli dosypujemy resztę mąki, aż ciasto zrobi się gęste i lepkie. Odstawiamy na kilka minut, żeby się dobrze skleiło. Smażymy na patelni nakładając małe, niezbyt grube placuszki. Są dość miękkie, więc trzeba uważać przy przewracaniu - dlatego lepiej zrobić takie, które da się odwrócić jednym ruchem. |
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 11 059
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Zrobiłam wczoraj placki z masą migdałową,która jednak nie zbyt mi smakowała.Zdecydowanie lepsze są placki z serkiem homogenizowany
Teraz mam ochotę na tą gyrosową sałatkę i chyba skuszę się na to jutro
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-11
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 4 828
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
dobre te racuchy?
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Łódź
Wiadomości: 6 629
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
adrijah jak czytam twoje przepisy i ogladam zdjecia to mi strasznie zal ze mam ED...
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 11 059
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Właśnie spałaszowałam sałatkę gyros i wyszła pyszna
Co prawda zapomniałam o żółtym serze,ale na pewno szybko zrobię ją znowu |
|
|
|
|
#443 | |||
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Cytat:
Cytat:
i smakuje (większosć )![]() jak się lubi banany i cynamon to tak ![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Dzisiaj zaczął się Weekend Korzenny, dlatego postawiłam na obiad z imbirem. Danie smaczne, strasznie syte i trochę pikantne. Oryginalny przepis, pochodzi z pierwszego tomu Encyklopedii Kulinarnej, czyli Kuchni chińskiej. Ja wprowadziłam trochę zmian. Przede wszystkim użyłam polędwiczek wieprzowych zamiast wołowych. Poza tym odpuściłam sobie imbir w proszku i cukinię. Za to dałam więcej marchewki i żółtą praprykę + 1/3 czerwonej zamiast jednej zielonej.
WIEPRZOWINA Z IMBIREM I JARZYNAMI składniki: - 500g polędwicy wieprzowej - 1 duży kawałek imbiru - 1 duża cebula - 2 dymki ze szczypiorkiem - 2 średnie marchewki - 1 żółta i 1/3 czerwonej papryki - 100ml bulionu mięsnego - 3 łyżki olliwy z oliwek (do smażenia) marynata: - 2 łyżki ciemnego miodu (u mnie wielokwiatowy) - 4 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki mąki kukurydzianej Mięso pokroić w plastry o grubości 1cm, a następnie w paski. Połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać wszystkie składniki marynaty. Połową marynaty zalać mięso, wymieszać i odstawić na 20 minut. Cebulę, marchew i papryjkę pokroić w cienkie paski długości ok 3cm. Dymki obrać, umyć i pokroić w pasemka tej samej długości. Imbir obrać i drobno posiekać (lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach). Zamaryniwane mięso przesmażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron przez 1 minutę. Wyjąć, osączyć i odłożyć. Na pozostały ze smażenia mięsa tłuszcz wrzucić jarzyny. Zalać bulionem, wymieszać i dusić pod przykryciem przez 10 minut na małym ogniu. Zwiększyć ogień, dodać resztę marynaty i mieszać póki sos nie zgęstnieje. Dodać imbir i dusić dalej przez 1 minutę. Dodać mięso, wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze 2 minuty. Podawać od razu, z ryżem. |
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Łódź
Wiadomości: 6 629
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
ED to zaburzenia odzywiania- czyli boje sie wszystkiego co slodzone smazone i kaloryczne ale dobre
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Cytat:
ale mam nadzieję, że robisz wszystko żeby z tym wygrać? ![]() A to dodatek do ostatniego obiadu ![]() Przepis mam z książki, którą pożyczyłam od koleżanki z roku. To Kuchnia polska Małgorzaty Caprari. Fajny dodatek do mięsa, a robi się szybko i łatwo. I całkiem elegancko wygląda ![]() Pierwszy (i jedyny jak narazie) udało mi się zrobić "kopułkę" z ryżu robiłam 3, ale 2 się rozpadły...RYŻ ELEGANCKI składniki: - 30 dag ryżu (najlepiej złocistego) - 1 nieduża cebula - 1 łyżka margaryny lub masła - 1/2 łyżeczki kurkumy lub szczypta szafranu - 2 szkl rosołu z kostki (warzywny, grzybowy lub curry) - ewentualnie sól i pieprz Cebulę zetrzeć na tarce (ja pokroiłam w kostkę). zeszklić na tłuszczu. Wsypać surowy ryż i oprószyć kurkumą. Smażyć na niewielkim ogniu stale mieszając, aż ryż wchłonie cały tłuszcz i stanie się przezroczysty. Zalać rosołem, ewentualnie doprawić do smaku i zagotować, ciągle mieszając. Rondel przykryć szczelną pokrywką i wstawić do nagrzanego do 160°C piekarnika na 20-30 minut. Gotowy ryż lekko ugnieść. |
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
Dawno nie jadłam ryby. Ta mi się spodobała już jakiś czas temu, kiedy zauważyłam, że na stronie Kamisa są przepisy (szukałam jakiegoś przepisu z opakowania, ale nie pamiętam czy znalazłam) i stwierdziłam, że pasuje do Korzennego Weekendu, więc zrobiłam. Wygląda może mało apetycznie, ale naprawdę jest smaczna.
RYBA Z CYNAMONEM składniki: - ok. 750 g filetów z dorsza - sok z 1 cytryny - 40 g mąki - kawałeczki masła - 1 łyżeczka cynamonu - 2-3 łyżki octu winnego z białego wina - 6 dużych pomidorów - 3-4 łyżki oleju - 2 żółtka - 1/2 łyżeczki cukru - 1 płaska łyżeczka pieprzu białego mielonego - 1 duża cebula - 40 g masła - 150 g startego sera żółtego - sól - 2 łyżeczki papryki słodkiej Filety pokroić na małe kawałki, posolić i polać sokiem z cytryny. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i włożyć do garnka razem z obraną i drobno posiekaną cebulą. Dodać do tego cukier, pieprz, cynamon, olej, ocet i wszystko zagotować. Do garnka z wywarem włożyć kawałki ryby (ostrożnie ułożyć na pomidorach) i ugotować je namałym ogniu (nie mieszać). Rybę wyjąć,powstały sosprzecedzić i uzupełnić wodą do 1/2 l. Mąkę zasmażyć na maśle, rozprowadzić sosem, dobrze wymieszać, ciągle mieszając, gotować przez 5 minut. Garnek z sosem zdjąć z ognia, sos zaciągnąć żółtkiem. Kawałki ryby włożyć do natłuszczonej, żaroodpornej formy, polać sosem, posypać serem i papryką, obłożyć kawałeczkami masła. Zapiekać 15 min w pikarniku nagrzanym do ok. 200 stopni C. Podawać z ryżem albo ziemniaczanym purre. Do tego znowu był "elegancki ryż", ale tym razem smażony z kukurydzą Wczoraj połowa ryżu nam została, więc postanowiłam dzisiaj nieco odświeżyć 'resztki'. Na patelnię, na której był ryż, wlałam łyżkę oliwy z oliwek, rozgrzałam, dokładnie wymieszałam całość. Jak ryż już był ciepły, posypałam pieprzem i odrobiną Vegety. Oprócz tego dorzuciłam pół puszki kukurydzy, na którą natknęłam się w lodówce. Całość smażyła się na małym odniu kilkanaście minut. Pycha - jeszcze lepszy niż wczoraj. |
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
świetny wątek!!
muszę wypróbować racuszki bananowo-cynamonowe
__________________
uśmiech pięknie zagrany. sometimes i feel like screaming
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
dziękuję
próbuj, próbuj, zachęcam
|
|
|
|
|
#450 |
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2007-11
Wiadomości: 2 810
|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
ach jak wspaniale, jutro przyjezdza do mnie mama i pomoze mi zrobic te nalesniki gyros
juz nie moge sie doczekac
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.



Skoro babka jest słodka, to może troszkę mniej cukru dać i będzie ok 

sama chciałam roztopić ciemną czekoladę i posypać wiórkami, ale nie znalazłam w domu czekolady bez dodatków, za to trafiłam na polewę 

może jakoś je zmodyfikuję znowu? hmm.. pomyślę
Chyba nie zaszkodzi, jak doleje się więcej mleka aby było rzadsze?




![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)


Co prawda zapomniałam o żółtym serze,ale na pewno szybko zrobię ją znowu 

