|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemcy :)
Cytat:
mi sie dwie skorzane podobaly ale juz ich nie ma heh cod w drodze
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
Czy ktoras z Was uzywala juz tuszu do rzes od EL Sumptuous?Tak sie nad nia juz zastanawiam od jakiegos czasu i sama nie wiem.Zdobycie miniaturki,oczywiscie niemozliwe Cena jest nawet przystepna... Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2008-11-21 o 17:13 |
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedyny tusz EL jaki uzywalam to byl Projectionist, tez zreszta probka ... ten o ktorym piszesz faktycznie wyglada ciekawie, a probke moza zdobyc na ebay
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Tak,wiem,ze na ebay jest ich sporo,nawet obserwuje jedna aukcje,gdzie ta miniaturka kosztuje juz 5 Euro + przesylka
Mialam na mysli perfumerie ... ![]() Chyba wole dorzucic te 14 Euo i miec pelnowymiarowy tusz,musze sie jeszcze rozejrzec za nim na Trödelmarkt jutro... Wycofali Maximeyes ze sprzedazy? Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2008-11-21 o 18:21 |
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... jeden jeszcze mam i od czasu do czasu pojawiaja sie na ebay ale musze sie rozgladac za czyms nowym bo wiecej nie kupie, wiadomo skoro nie produkuja to nawet to co jest na ebay tez bedzie "coraz starsze" Ja kupilam na ebay ten nowy z Chanel i choc ciekawy jest to teraz wiem, ze duzego nie kupie ... a dzies z przesylka z douglada przyszedl tusz Heleny Rubinstein... ma pogrubiac i wywijac... zobaczymy... bo ja juz im nie wierze w to co pisza ... jezeli chodzi o tusze to faktycznie wole wyprobowac nawet jezeli probke musze kupic... tak jeszcze czaje sie na tego nowego Diora, co prawda tez z gumowa szczotka ale dobre opinie ma. A mialam byc grzeczna ... przegladalam tusze EL na ebay i cienie mi wpadly w oko ... ostatnie byly ... wpadlam w nalog ... ale maja trzy pedzle gratis
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jakie marki sa w tym sklepie brands4friends??
Zalogowalam sie ostatnio na innej stronie tego typu- buyvip, ale te ciuchy tam pozostawie bez komentarza... No i chcialaym dostac sie na te strone o ktorej piszecie, moze ktoras mi pomoze ?
|
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam dwie miniatury nowego Chanela i na pewno duzego tez nie kupie.Fajny,ale bez szalu.Diora niedlugo bede testowac,bo dostalam Gutschein na miniaturke,wiec zobaczymy co to za "cudo"
Jak przetestujesz Helenke,daj znac jak sie spisuje ![]() Rozumiem,ze cienie sa juz Twoje,tak? ![]() Rozniste,co chwile dodaja nowe marki,np na pare dni i potem znikaja,a w to miejsce pojawiaja sie inne.... Cytat:
![]() Zartuje,oczywiscie Twoj Email mi potrzebny do wyslania zaproszenia
|
|
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pare postow wyzej pisalam jakie ale ogolnie czesc jest znana ... a nastepne czekaja w kolejce miedzy innymi Pilgrim, Swatch, Tamaris...
Edytowane przez desti Czas edycji: 2008-11-21 o 18:54 |
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Desti,czy Ty masz moze niemiecki dowod osobisty?Potrzebuje jakis dokument z nowym nazwiskiem (tak,tak dwa lata po slubie,a ja jeszcze panienskim sie posluguje
) i tak sie zastanawiam,czy w ogole jest to mozliwe zebym go dostala? Oczywisice obywatelstwo mam polskie.Moglabym zmienic prawo jazdy na niemieckie,ale to nie to samo co dowod.W ogole musze zarejestrowac zawarcie malzenstwa w USC w Pl,ale teraz chyba znowu sie nie uda z racji swiat,wiadomo,ze wszystko pozamykane,a kiedy znowu do Pl pojade,nie mam pojecia A bez tego zgloszenia w USC nie moge pojechac do Ambasady Pl,zeby wyrobic nowy paszport.No i jestem w kropce...
|
|
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ... ciagle mi nie po drodze do urzedu... nie cierpie urzedow ... bo wlasciwie mialam juz dawno papiery zalatwic. I tez ponad dwa lata mialam paszport z panienskim, bo mi nie po drodze do pl bylo ![]() Ja bym na Twoim miejscu od razu zabrala sie za zalatwienie papierow niemieckich, bo to pewnie tez trwa ... znajac niemieckie zamilowanie do papierkow. Ja moze w grudniu sie wybiore bo juz czas najwyzszy. Paszport lezy w domu a prawo jazdy chyba tez nie do konca jako dokument tozsamosci wystepuje, choc ja mam niemieckie bo tu robilam prawko. Cytat:
a cienie... tak ... sa moje
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to sie troche boje,zeby jakiejs kary z racji tych dokumentow nie bylo
Cos mi swita,ze przy podpisywaniu jakis tam dokumentow "slubnych" ten facet,ktory nas zaobraczkowal,mowil,ze mamy na zalatwienie wszytski spraw dokumentowych rok ![]() Ciekawe czy moge juz starac sie o obywatelsto,bo to chyba dopiero z 3 letnim stazem malzenskim,albo? Cienie super.Dobrze,ze mi ten rodzaj kosmetykow odpada,bo nie uzywam prawie w ogole Cos mam ostatnio slabosc do Estee Lauder,te ceny mnie przyciagaja chyba
|
|
|
|
#3012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam nic nie pamietam zeby mi ktos mowil ile jest na to czasu. Chociaz nie wiem czy do zalatwienia niemieckich papierow nie bedzie Ci uaktualniony polski paszport potrzebny ![]() Cytat:
... juz Ci chyba o tym sprzedawcy pisalam... z Holandii, ma fajne ceny i wiele rzeczy to probki albo miniaturki. Z firm ma Clinique, Lancome i EL .
|
|
#3013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit:tak sobie grzebie w wikipedii i szukam czegos na temat dowodu osobistego niemieckiego no i wyczytalam,ze posiadac moga go tylko obywatele niemieccy i tak sie zastanawiam,jak to mozliwe,ze moj Tesc ma niemiecki dowod,gdzie ma wpisane,ze ma obywatelstwo "polskie" (po przyjezdzie do De nie zgodzil na przyjecie niemieckiego) ...
Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2008-11-21 o 20:29 |
||
|
|
|
#3014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... albo wlasciwie moja bo to ona...EDIT: juz widze jak sie moj maz ucieszy jak mu wrecze karteczke, ze ma zrobic przelew do holandii... ale to mu powiem w niedziele wieczorem hehe Cytat:
![]() Dlatego napisalam zalatw sobie od razu papiery niemieckie... wtedy dostaniesz tez dowod
Edytowane przez desti Czas edycji: 2008-11-21 o 20:43 |
||
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zescie sie rozpisaly Pozwole sobie wtracic, ze po 2 latach malzenstwa i po 3 latach od zameldowania stalego w DE mozna sie starac o niemieckie obywatelstwo. Przynajmniej tak jest w moim landzie. Ale wydaje mi sie, ze to ogolnoniemieckie przepisy. Wiec Majek, dolaczam sie do slow Desti Na zgloszenie zawarcia malzenstwa w PL mialam 3 m-ce Fajny pomysl z wymiana kodow Bo czasem tyle mi tego przepada, ze az szkoda... U mnie zimnooooo okropnie... Dzis rano tak sypal snieg, ze nawet przez kilka godzin troche bialo bylo Ale po zimie juz ani sladu, pomijajac temperature ![]() Pozdrawiam
Verändere dich nie um anderen zu gefallen... Wenn einer dich nicht mag so wie du bist, hat er dich anders auch nicht verdient... Edytowane przez ~~~JOLA~~~ Czas edycji: 2008-11-21 o 21:00 |
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi,no lepiej nie denerwowac niepotrzebnie TZ przed weekendem
Mi juz nawet nie chodzi o to,zeby ten dowod byl niemiecki,tylko o jakikolwiek dokument z nowym nazwiskiem... Musze sie jakos zorganizowac i pozalatwiac w koncu to co musze,innego wyjscia nie mam ![]() Uciekam juz,na dzis wystarczy ![]() Edit: Joleeeeeek ![]() Stesknilam sie juz za Toba... Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2008-11-21 o 21:03 |
|
|
|
#3017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do dokumenotow, to ja wymienilam zaraz po slubie wszystko, ale ile na to jest czasu to nie pamietam... swego czasu duzo o tym w necie czytalam
|
||
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za Toba tez... Pscolkoooo
Obiecuje, ze kiedys zadzwonie... Moze jutro?? Tu znalazlam troche na temat obywatelstwa: http://www.bundesregierung.de/nn_646...setzungen.html
|
#3019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no prosze to jednak dobrze pamietalam, ze dwa lata... czasami cos mi tam zostanie w pamieci... a z tym zgloszeniem, kto by sie tam przejmowal i spieszyl raz tylko tlumaczylam sie na lotnisku w Londynie bo bilet mialam na nowe a paszport na stare... na szczescie mialam prawko przy sobie wiec przeszlo heh ![]() a co do kodow to tak sobie pomyslalam... albo z probkami, czasami sie dostanie... wyrzucic szkoda... a tym bardziej jak sie wie, ze sie nie skorzysta. Mnie jakos ten snieg ominal ![]() tez tak pomyslalam... tym bardziej po ostatnich szalenstwach zakupowych ![]() Cytat:
|
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Widze,ze zaproszenie juz przyjete,udanych lowoch zatem zycze
![]() Cytat:
My zaraz jedziemy do Holandii,a wieczorem wybieramy sie ze znajomymi do chinskiej wiec caly dzien mnie nie bedzie Przez ta nasza awarie nie wiem kompletnie co sie u dziewczyn dzieje,musze do Karoli w koncu zadzwonic,juz dawno nie plotkowalysmy Elsi podczytuje na Jej watku,Ty zabiegana...No nic,kiedys uda nam sie w koncu zdzwonic ![]() Faktycznie dwa lata po slubie mozna juz sie starac o obywatelstwo,to mi sie pokrecilo z 3 latami meldunku O wlasnie Cytat:
![]() Ja zawsze musze zmieniac nazwisko na panienskie przy "buchowaniu" biletu na samolot,odruchowo wpisuje obecne,a potem mega olsnienie i szybko zmieniam bo mysle,ze raczej na slowo,nie uwiezyliby,ze sie pomylilam Musze zwiewac,bo Malz mnie wola Milego weekendu i do popisania Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2008-11-22 o 11:28 |
||
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Majka dzieki
A robila juz ktoras z was tam zakupy?? Ja nie wiem o co biega za badzo i czemu mi sie sklep nie otwiera i do czego jest ta lista osob z boku Nie moge wejsc sobie w dana marke, na czym to polega??Poprosilam meza o pomoc to mnie wysmial ze wchodze na jakies smieszne pseudo stronki, i ze to pewnie jakis pic na wode ![]() Kurcze, popsul mi humor tylko. Dla niego to pewnie zaraz zaraze kompa wirusem , albo ktos mnie oszuka itp....i gadaj tu z facetem o zakupach |
|
|
|
#3022 |
|
Konto usunięte
|
Majka a ty chcesz zmienic obywatelstwo czy tylko miec niemiecki dowod?
Mnie nie zalezy na obywatelstwie. Moja chlop cos przebakiwlam o niemieckim dowodzie, bo ktos mu tam z pracy powiedzial ze nie potrzebuje zmianiac obywatelstwa , ze dowod duzo nie kosztuje( za obywatesltwo chyba by trzeba bylo wiecej zaplacic) i jakos tak zeszlo. Chlop sie u zrodla dowiadywal co i jak, ale ze my ciagle na minusie to nawet te ponad 100€ jest dla nas duzo. Ja jeszcze nigdy nie mialam problemow jak wyciagalam polski paszport, wiec ani na niemieckim dowodzie ani na obywatlestwie mnie nie zalezy. Majka a nie moglabys zalatwic wpisania w USC w PL zawarcia malezenstwa poprzez ambasade? fakt jest ze trzeba troche za to placic i za wyrobienie nowych polskich papierow tez,ale skoro ci ciagle nie po drodze to moze jednak zaplacic i niech ambasada robi? Jak juz w USC wszystko wpisane bedzie to paszport ci zmienia w ciagu jednego dnia jesli bedziesz chciala, chodz to drozej kosztuje. Ja zalatwilam wszystko w Pl. Bylam pol roku po slubie w PL i jechalismy tak ze dalo rade zalatwic. Co do tuszy to ja juz nic z wysokiej polki nie chce. Mam Rival de Loop z Rossmanna tusz pogrubiajacy i ma taka szczote jak lubie i robi to co trzeba. Tusz 3in1 tez jest super, fajnie podkreca, ale ma dosc lekka konsystencje wiec ciezko mu idzie z pogrubieniem na poczatku. Jak troche podeschnie jest juz lepiej.Maximeyes dla mnie nic nie robil, mial tylko fajna szczoteczke( ma ja do tej pory hihihi). ja zdecyodwanie wole tansze tusze, a jak zdarzy sie ze tez tak szybko wyschna jak te drogie to tak serce nie boli( Maximeyes byl jedyny ktory nie wysechl, Inne Lancome, Dior, Clinique juz po miesiacu byly zbyt geste). A tak wogole to RdL wypuscil pudry mineralne i kupilam sobie ten prasowany i ciesze sie jak glupa. Znow fajny zakup za 2,99€ |
|
|
|
#3023 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jedzie moze ktoras niedlugo do Polski?
![]() Musze koniecznie zdobyc moj jedwab. Dopiero teraz, jak sie mi skonczyl, zauwazylam i docenilam jego dzialanie. Masakra bez niego! I druga sprawa. U mnie na tvn ciagle pokazuja informacje (ktorej to nie pokazuja w Polsce), ze 15go grudnia odlacza ten program, i bedzie potrzebna karta i dekoder. Kogo to wlasciwie dotyczy? Nic z tego nie rozumiem :/ Aaa, i pytanie bardzo przyjemne jeszcze mam Dostalam na imieniny Gutschein do Bodyshopu (nie wiem, jak moj TZ na to wpadl!) Co warto tam kupic? Widzialam jakies preparaty z witamina E. A cienie do powiek jakiej jakosci, i maski do wlosow?
Edytowane przez Sylwia*** Czas edycji: 2008-11-23 o 11:49 |
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... u dentysty A co to za jedwab ?? ... bo czytam juz od jakiegos czasu o jedwabiach, nawet jeden kiedys obserwowalam na ebayu ale w sumie dalej nie wiem ![]() a co do tvn... to kombinuja z kartami pre-paid ale na stronie maja to tak opisane, ze nic z tego nie rozumiem ... czesc bedzie za darmo... za czesc bedzie trzeba placic... hmmm ![]() Mijalea a nie czytalas na jakiej zasadzie to polega ?? ... wejsc mozesz tylko na akcje, ktore sie zaczely... na kazdym banerze przewaznie jest podana data. Wirusow na pewno nie sciagniesz, to sie nie musisz obawiac ... ta lista po prawej to osoby, ktore chca sie tam dostac i czekaja az ktorys z uzytkownikow je zaprosi
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klikam na ukcje, otwiera mi sie okienko (to gdzie m.inn pisze "zum video") ale nic wiecej sie nie otwiera
Edytowane przez Mijalea Czas edycji: 2008-11-23 o 12:18 |
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na szybko ze skanem dla Mijalea
![]() Klikasz np n abaner Rocklin i po lewej stronie,tam gdzie lapka od myszki,trzeba kliknac na "Für Ihn" "albo "Für Sie" Mam nadzieje,ze cos widac ![]() Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2008-11-23 o 12:29 |
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3028 |
|
Konto usunięte
|
Sylwia u mnie juz kilka lat TVN nie dziala - zakodowany. Odbieralam niedawno na czarno, ale juz zakodowali i trzeba czekac jak hakerzy znajda nowe kody.
Chlop mi wlasnie cos powiedzial ze chce zobaczyc czy Diablo 3 bedzie po 15-tym grudnia chodzic. My mamy Diablo 2 i juz kodow nie sciagniesz. Jesli ty tez odbierasz na czarno to czekaj do 15-tego. Jak sie okaze ze doopa zimna, to bedzie trzeba sobie inaczej zaradzic. desti ten jadwab o ktorym pisze Sylwia to nie jest to czysty jedwab. To sa silikony jak w kazdym innym tego typu preperacie. Jak twoje wlosy nie lubia silikonow to nawet o nim dla siebie nie mysl. |
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3030 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez nic z tymi dekoderami nie rozumiem, gdzie niby mialabym te karte wlozyc?? Pewnie trzeba jakis dekoder dokupic. Na razie mi tvn odbiera, ale mowia, ze od 15go grudnia juz nie bede miala tvn. Nie wiem, czy im wierzyc
Moze chodzi o tym, co odbieraja to przez satelite?Desti, ja tez musze uwazac, zeby mi nie obciazyly wlosow te produkty. Moj jedwab to CHI silk infusion. W Polsce w wielu miejscach mozna kupic male probki tego jedwabiu po ok.7 zl, wiec moze najlepiej to wyprobuj. Mi sie wlosy strasznie pusza jak tylko wyjde z domu, mimo, ze je prostuje. Ale jak uzyje malenkiej ilosci jedwabiu na koncowki, a palce wytre w dlugosc, to juz mi sie nic nie puszy nawet przy zlej pogodzie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

-> co sroce w oko wpadnie 
... jeden jeszcze mam i od czasu do czasu pojawiaja sie na ebay ale musze sie rozgladac za czyms nowym bo wiecej nie kupie, wiadomo skoro nie produkuja to nawet to co jest na ebay tez bedzie "coraz starsze"
... jezeli chodzi o tusze to faktycznie wole wyprobowac nawet jezeli probke musze kupic... tak jeszcze czaje sie na tego nowego Diora, co prawda tez z gumowa szczotka ale dobre opinie ma.
... ostatnie byly
... ale maja trzy pedzle gratis 

A bez tego zgloszenia w USC nie moge pojechac do Ambasady Pl,zeby wyrobic nowy paszport.No i jestem w kropce... ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
... znajac niemieckie zamilowanie do papierkow. Ja moze w grudniu sie wybiore bo juz czas najwyzszy. Paszport lezy w domu a prawo jazdy chyba tez nie do konca jako dokument tozsamosci wystepuje, choc ja mam niemieckie bo tu robilam prawko.

wiec caly dzien mnie nie bedzie 
... czesc bedzie za darmo... za czesc bedzie trzeba placic... hmmm