Mycie włosów odżywką - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-20, 14:56   #631
andziuchna
Zakorzenienie

Dot.: Mycie włosów odżywką

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Do OMO dobry
dzieki jeszcze raz

co ja bym zrobila bez wizazu

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 16:50   #632
kukis
Zadomowienie

A ja dzisiaj stałam sie szczęsliwom posiadaczka emulsji gloria Odkryłam ja w niedalekim sklepie VEGA (taki sam jak rossman tylko ma lepsze produkty). Dziasiaj ja przetestuje - troche mnie to niepokoi, bo bede pierwszy raz myc odzywką.
Zdam relacje po umyciu.
Zostaw Małą, zostaw proszę cię,
Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie...

kukis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 17:17   #633
Mia694
Zadomowienie

Ja przed chwilką umyłam włosy różowym YUNG'iem...

Tak się czuje jakby skalp był niedomyty

Myłyście włoski Kallosa Creme Latte??? Po tej odżywce włosy były ok, nie były ,,przylizane'' i miałam wrażenie że były bardziej czyste niż po tej rossmannowskiej.
Ale to tylko moje odczucie Aha, i ta odżywka kallosa się fajnie pieni...
Mia694 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 17:45   #634
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
do wlosow przetluszczajacych sie ze sklonnoscia do wypadania- widzialam jeszcze druga rzepe
Dzis lukałam w sklepie i widziałam tą do wypadających przetłuszczających się , jak się skończy evę to skuszę się na joannę -fajnie to zabrzmiało, ta druga joanna rzepa jest do cienkich i ze skłonnością do wypadania .

Mia694 - ja nie stosowałam kallosa do mycia to sie nie wypowiem, ale za to zużyłam jej 500ml jako odżywkę swego czasu - bardzo miło jąwspominam, kto wie czy znowu się na niego nie skuszę - ale jako odżywkę po myciu

Edytowane przez kosmarka
Czas edycji: 2008-11-20 o 17:47
kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 17:58   #635
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Dzis lukałam w sklepie i widziałam tą do wypadających przetłuszczających się , jak się skończy evę to skuszę się na joannę -fajnie to zabrzmiało, ta druga joanna rzepa jest do cienkich i ze skłonnością do wypadania .
heheh, faktycznie zabrzmialo ciekawie

Stary 2008-11-21, 17:27   #636
@g@t@90
Raczkowanie

witam wszystkie wizażanki przeczytałam cały wątek o myciu odżywką i mam chyba zamair spróbować tym bardziej, że mam porzdnego hopla na punkcie włosów
jednak zanim zacznę mam parę pytań. Czy po myciu odżywką włosy są gładsze i bardziej zdycyplinowane? Mam kręcone włosy, puszą się ostatnio strasznie i jakoś nie zależy mi na wzmocnieniu tego efektu...
Poza tym mam włosy bardzo zniszczone i muszę je jakoś odbudować i zielonego pojęcia nie mam, co wybrać przycięcie nie wchodzi w rachubę, bo włosy są zniszczone na całej długości a o przetłuszczanie się nie martwię, proteiny pewnie mi nie będą przeszkadzać może to nawet lepiej jak je coś obciąży?
@g@t@90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-21, 18:29   #637
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198
Konto usunięte

Moje po myciu odżywką zaczęły kręcić się od nasady, raczej są bardziej zdyscyplinowane, przynajmniej moim zdaniem, łupieżu też nie mam.
A końcówki masz rozdwojone? Bo jak masz rozdwojone końcówki to radziłabym podcięcie.
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-21, 20:08   #638
...:::kizia:::...
Rozeznanie

a mi się coś zdaje, że skóra mnie swędzi od mycia odżywką, ale jest też druga opcja, bo chwilę wcześniej je farbowałam i nie wiem, który zabieg tak działa. Farbowałam dwa tygodnie temu i od tego czasu zaczęłam też myć odżywką. Myję niebieskim YUNGiem. Może macie pomysł, co jest winne?? <trzecia opcja ciąża, ale wcześniej nie swędziała głowa, więc raczej odpada>

Pisz, zrobię dla Ciebie dredloki!
...:::kizia:::... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-21, 21:07   #639
@g@t@90
Raczkowanie

Mam niestety końcówki rozdwojone mimo obesyjnego ich 'kosnerwowania'. Poza tym są rozdwojone już tydzień czy 2 tygodnie po wyjściu od fryzjera chyba mam taką strukturę włosów...
Stary 2008-11-21, 22:09   #640
black-bubu
Zakorzenienie

Ja myję teraz niebiskim Youngiem, ale jakoś się nie polubiliśmy, włosy się bardzo szybko przetłuszczają i są jakieś takie niefajne wróce chyba do pottersa.
black-bubu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-21, 23:32   #641
mari8
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ...:::kizia:::... Pokaż wiadomość
a mi się coś zdaje, że skóra mnie swędzi od mycia odżywką
Mam takie samo wrazenie. Zaczelam myc odzywka jakies 3-4 tyg temu,uzywam L'oreal Elseve Expansyl i nie wiem czy to wina odzywki czy reakcja na przestawinie sie z szamponu...
btw oprocz minimalnego zwiekszenia skretu innych efektow nie widze ale moze to jeszcze za wczesnie na konkretne efekty
mari8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 09:34   #642
Chatul
ma zielone pojęcie

A ja już skończyłam Joannową odżywkę z rzepy. I raczej do niej nie wrócę. Strasznie niewydajna jest. Raz, że w porównaniu do np. Mrs. Potter's jest jej strasznie mało, dwa, że muszę jej nakładać więcej niż innych odżywek, bo mam wrażenie, że do końca nie domywa włosów. Ale może to kwestia tego, że moje włosy w ogóle nie przepadają za rzepą. Toniki, które są kładzione tylko na skórę, u mnie się sprawdzają. Ale szampony i odżywki z rzepą są już chyba nie dla mnie.

Wczoraj kupiłam sobie w Karfurze odżywkę do włosów, którą Forte Swden [ oni produkują np. Mrs. Potter's ] wytwarzają specjalnie dla Carrefoura. Wzięłam wersję z aloesem i ogórkiem. Zobaczymy jakie będą efekty

Poza tym moja mama zaczęła myć swoje falowane włosy odżywką Mrs. Potter's. Zobaczymy jakie efekty zauważy po kilku razach

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2008-11-22 o 09:36
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 10:08   #643
Rozeznanie

mari8 będę kontynuować do końca buteleczki i albo się włosy+ skóra przestawia, albo kończę romans z myciem odżywką... do następnego razu

Stary 2008-11-22, 11:20   #644
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam sobie w Karfurze odżywkę do włosów, którą Forte Swden [ oni produkują np. Mrs. Potter's ] wytwarzają specjalnie dla Carrefoura. Wzięłam wersję z aloesem i ogórkiem. Zobaczymy jakie będą efekty
Ja myję też z tej firmy, ale Romantic, z jedwabiem. Nic specjalnego, myje, bo myje Potem nakładam treściwszą odżywkę
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 21:11   #645
kosmarka
Wtajemniczenie

Ja użyłam dziś emulsji glorii, i stiuningowanej Home Institut - Look'n Cream - Kremowa maska do włosów słabych, łamliwych w rozdwojonymi końcówkami z kiełkami przenicy.

Nic złego sie nie działo - włosy dobrze wyglądają, miękkie, puszyste, itd.

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 22:50   #646
iwa2
BAN stały

tak jak odzywką mozna umyć włosy, tak pewnie mydłem szarym tez można, tylko ciekawe jak z rozczesywaniem?
iwa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 23:01   #647
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwa2 Pokaż wiadomość
tak jak odzywką mozna umyć włosy, tak pewnie mydłem szarym tez można, tylko ciekawe jak z rozczesywaniem?
moj dziadek cale zycie myl szarym mydlem
raz sprobowalam i wlosy byly po nim strasznie "twarde" i ciezko bylo je rozczesac...

Stary 2008-11-22, 23:18   #648
iwa2
BAN stały

...nasi dziadkowie to nieźli są!... mój dziadek np. zawsze miał gładka skóre nawet w tak podeszłym wieku, ...jak siegnę pamięcia to widze dziadka smarujacego rece wazeliną i twarz po goleniu kremem Nivea, aż nie do wiary jak Nivea od tamtej pory sie zmieniła (chodzi o szate opakowań). Babcia zawsze polecała mi szampon z czarnej rzepy i płukanie włosów woda rozmieszaną z octem (na połysk)
Stary 2008-11-23, 09:25   #649
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwa2 Pokaż wiadomość
...nasi dziadkowie to nieźli są!... mój dziadek np. zawsze miał gładka skóre nawet w tak podeszłym wieku, ...jak siegnę pamięcia to widze dziadka smarujacego rece wazeliną i twarz po goleniu kremem Nivea, aż nie do wiary jak Nivea od tamtej pory sie zmieniła (chodzi o szate opakowań). Babcia zawsze polecała mi szampon z czarnej rzepy i płukanie włosów woda rozmieszaną z octem (na połysk)
tak to wszystko prawda, ale jakbys nagle zrezygnowala z tego co uzywasz na rzecz wazeliny, kremu nivea i szarego mydla- nie byloby tak rozowo nasza skora i wlosy sa juz przyzwyczajone do innego traktowania i wlasnie tak ja ja po szarym mydle nie mialam najladniejszych wlosow, wlosy dziadka zawsze byly gladkie, miekkie i blyszczace a nie uzywal przeciez zadnych innych sepcyfikow ;P

Stary 2008-11-23, 14:29   #650
Rozeznanie

z babcinych sposobów to jeszcze świetnie działa płukanie włosów deszczówka, takie miękkie są, ale to raczej nie deszczówką z miasta
co do mycia odżywką, to ostatnio pojechałam do rodziców i zdradziłam YUNGa z Ziają Plantica. Włosom się nie spodobało, ale ja nie chciałam używać szamponów.

Stary 2008-11-24, 16:24   #651
olsenik
Przyczajenie

A ze sposobów, ale to już raczej nie babcinych :P- polecam płukanie włosów piwem! Mozna je rozcieńczyć pol na pol z wodą i przeplukac wlosy- nie spłukiwac. Nie będą iały charakterystycznego zapachu piwa, a cobaczycie jakie beda odżywione i fajne w dotyku

Słuchajcie, przecież można prościej http://www.mozeszprosciej.pl/ naprawdę polecam, po co cierpieć?
olsenik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 16:29   #652
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olsenik Pokaż wiadomość
A ze sposobów, ale to już raczej nie babcinych :P- polecam płukanie włosów piwem! Mozna je rozcieńczyć pol na pol z wodą i przeplukac wlosy- nie spłukiwac. Nie będą iały charakterystycznego zapachu piwa, a cobaczycie jakie beda odżywione i fajne w dotyku
Ale to nie ten wątek i my o tej metodzie już wiemy.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 16:42   #653
Jolie2601
Zakorzenienie

a przepraszam bardzo- to chyba wątek o myciu włosow odzywką- czyż nie
co się ostatnio dzieje, że na fryzjerce tyle OT-ów
prosze o powrót do tematu przewodniego- OT od jakiegoś czasu są "nagradzane" punktami karnymi- chyba nikt tego nie chce
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 17:10   #654
morelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mari8 Pokaż wiadomość
Mam takie samo wrazenie. Zaczelam myc odzywka jakies 3-4 tyg temu,uzywam L'oreal Elseve Expansyl i nie wiem czy to wina odzywki czy reakcja na przestawinie sie z szamponu...
btw oprocz minimalnego zwiekszenia skretu innych efektow nie widze ale moze to jeszcze za wczesnie na konkretne efekty
Spróbuj zmienić odżywkę do jycia. Mnie po pierwszym razie też swędziała głowa, po Pottersie. Obecnie nic się nie dzieje.

"Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju".
F.-R. Chateaubriand
morelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 22:15   #655
iustitia
Zadomowienie

Ostatnio na fali eksperymentowania w prawie każdej sprawie, głównie kosmetycznych poczytałam o myciu odżywką, z radością zauważyłam, że moja ukochana odżywka Mrs Potter's jest odpowiednia i dzisiaj wypróbowałam

Pierwsze, co rzuciło się w oczy, to miękkość, gładkość włosów jeszcze w czasie mycia, w ogóle mi się nie splątały, potem nałożyłam cięższą odżywkę, którą muszę wykończyć (Fructis jakiś chyba). Zero problemów z rozczesywaniem - a czasami po myciu były tragiczne i szarpałam się z nimi, teraz trochę jedwabiu i poszło gładko.

Zobaczymy, jak wyschną i po całym jutrzejszym dniu, mam nadzieję, że nie przetłuszczą się ani nie oklapną
iustitia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 12:55   #656
iwa2
BAN stały

...mysle, że nie tylko skóra się przyzwyczaja do kosmetyków,ale my musimy skóre stymulowac i chronić coraz to lepszymi kosmetykami, ponieważ zanieczyszcenie środowiska i widmo dziury ozonowej, nie były znane naszym babciom. Nam natomiast tak i żeby nie wyglądać ja susz na kompot świąteczny, to trzeba wklepywać w buziuchne i ciałko oraz włoski jakies dobre mazidła!
Stary 2008-11-25, 13:13   #657
mari8
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez morelle Pokaż wiadomość
Spróbuj zmienić odżywkę do jycia. Mnie po pierwszym razie też swędziała głowa, po Pottersie. Obecnie nic się nie dzieje.
Tak wlasnie zamierzam zrobic wiec koncem tygodnia czeka mnie wycieczka do centrum Jakis czas temu widzialam tam ciekawa odzywke i mysle ze nada sie do mycia. Poki co smaruje skore glowy lotionem rozmarynowym weledy i jest lepiej.
pozdrawiam i milego dnia wszyskim zycze
mari8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-25, 22:10   #658
@g@t@90
Raczkowanie

Dołączam powoli do Was i tej metody umyłam włosy balsamem z Pottersa z aloesem do zniszczonych, dobrze się pieni co ważne jak na razie nie wiem jaki efekt, włoski sobie schną, ale jest chyba dobrze mam nadzieję, że sprawię radość moim lokom
Stary 2008-11-26, 15:59   #659
Rozeznanie

Talking Dot.: Mycie włosów odżywką

Dziś zrobiłam coś w stylu podwójnego mycia, bo najpierw wyszorowałam głowę YUNGiem, a potem w ramach odżywki użyłam Hegrona do spłukiwania. Włosy przestały się pierzyć na końcach, a wcześniej miałam istne siano na głowie! Wczoraj nawet ujarzmiałam je przylizując końcówki tym Hegronem, nie przetłuściły mi się w ogóle. Na to moje swędzenie chyba pomogło nałożenie na skalp żelu aloesowego. Znalazłam chyba zestaw niemal idealny.:jupi :

Stary 2008-11-26, 16:38   #660
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ...:::kizia:::... Pokaż wiadomość
Dziś zrobiłam coś w stylu podwójnego mycia, bo najpierw wyszorowałam głowę YUNGiem, a potem w ramach odżywki użyłam Hegrona do spłukiwania. Włosy przestały się pierzyć na końcach, a wcześniej miałam istne siano na głowie!
Ja też tak robię, tylko że myję odżywką romantic
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości