Panny Młode 2010 cz. II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-21, 16:29   #3451
can't be perfect
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja czekam na TZ i zaraz jedziemy do jego babci, czyli do naszego przyszłęgo domku

aha my będziemy mieszkać z TZ babcią w naszym domu, ale ona jest na prawdę spoko wyluzowana i się nie wtrąca
podoba mi się ten welon, ale do sukni z trenem chyba nie pasuje
zawsze babci raźniej będzie, a jak się nie wtrąca to w ogóle super..

moja natomiast chciałby mieć nad wszystkimi władzę, wchodzi do pokoju bez pukania.. masakra..

a co do welonu to jak dla mnie jest zdecydowanie za długi.. fajny fason bo jest taki cienki i delikatny.. ja bym chciala taki ale max długośc to do pasa

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2008-11-21 o 16:30
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 16:38   #3452
szana
Zadomowienie

Cytat:
a ja czekam na TZ i zaraz jedziemy do jego babci, czyli do naszego przyszłęgo domku

aha my będziemy mieszkać z TZ babcią w naszym domu, ale ona jest na prawdę spoko wyluzowana i się nie wtrąca
mieszkanie z babcia może być całkiem fajne ja np uwielbiam swoją babcie i mogła bym z nią mieszkać

też wydaje mi się,ze do sukni z trenem nie pasuje ten welon,chociaż gdyby ktoś się uparł hehe ja tam chcę taki do łopatek

Lusmarijko nie martwi się,dasz radęto tylko takie załamanie pewnie chwilowe,zresztą pisz zawsze jak potrzebujesz bo to od razu jakoś lepiej się "wygadać"

Chilanes ja myślę,że warto jakkolwiek uwiecznić tak ważne chwile w życiu i jeśli mogę coś Ci doradzić to weź sobie fotografa przynajmniej potem zawsze będziesz mogła wrócić do fotek i zobaczyć te iskry w waszych oczach ale zrobisz jak będziesz uważała
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 17:30   #3453
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Samoa możliwe, z się jej oświadzcy, może też ma na to wpłym to, ze Ty i Twój Michał się pobieracie-wiesz jacy są faceci
właśnie nie sądzę, że go to zmotywuje, bo jak sie dowiedział o nas to panika i strach w oczach i nie daj Boże gdyby ktoś poruszył temat naszych zaręczyn w jego i jego dziewczyny obecności Pare lat temu powiedział, że żeby założyc rodzinę musi zarabiać 3 tys Sam wprawdzie tyle nie zarabia, ale z jej zarobkami mają grubo powyżej tej jego magicznej granicy trzech tysięcy, więc nie wiem na co czeka
Ja tam obstawiam świąteczno-sylwestrowy okres

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Faktycznie u nas tanio. Ja mam 500 zdjęć na płycie i plener niestety w dzień wesela przed całą uroczystością. Trochę jestem tym przerażona, bo ślub będzie o 14 i nie wiem czy zdążymy. Jest jeszcze opcja żeby zrobić w trakcie wesele, ale nie chce tracić zabawy i uciekać od gości. Pani powiedziała nam, że zdążymy ze wszystkim, ale ja jestem straszny nerwus i już panikuje. Chociaż na dzien dzisiejszy skłaniam sie ku temu żeby zrobic plener w trakcie weslea bo przed będe się denerować i boję sie że nan zdjęciach będę"sztywna".
jak rozmaiwłam z fotografami na targach slubnych i im mówiłam, że chcemy plener w inny dzień to sie cieszyli...średnia ta Twoja Pani fotograf...

Cytat:
Właśnie też tak myślę. I jeszcze obrączek nie będzie ani nic nie będzie klimatu Jej chodziło o czas bo tak w ogóle to tylko do pierwszego tańca chce być. Ale przekonamy ją do sesji w trakcie wesela albo dzień później
Do pierwszego tańca???Przeciez pierwszy taniec jest na samym początku wesela...zwykle fotograf zostaje co najmniej do oczepin...Sami tak chcieliście czy ona Wam tak narzuciła?JA bym sie zastanowiła nad takim fotografem szczerze mówiąc.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
a ja myślę, żeby nie brać fotografa, ale.. moze jednak warto? bo kamerzysty mieć nie chcę
weź, to jest jednak pamiątka z bardzo ważnego dniaDzieciom będziesz pokazywać jak mamusia i tatuś ładnie wyglądali i jak się kochali

Cytat:

a mi się wydaje, że taki welon pasuje, bo w całej kolekcji pronovias sa takie długaśne do sukni z trenem i tak ładnie to eyglada, że nie wykluczam takiego długaśnego welonu do koscioła
Powiem Ci, że moja babcia tez jest bardzo spoko, kochana i w ogóle, ale byłam w szoku jak zobaczyłam i usłyszłam od ciotki, którą z nia mieszka, że potrafi mieć fochyMoja babcia - fochy? -nieeeeeeA jednakA Twoja przyszła babcia sama teraz mieszka?
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 17:54   #3454
obca7
Wtajemniczenie

[quote=Samoa;9809244]
Do pierwszego tańca???Przeciez pierwszy taniec jest na samym początku wesela...zwykle fotograf zostaje co najmniej do oczepin...Sami tak chcieliście czy ona Wam tak narzuciła?JA bym sie zastanowiła nad takim fotografem szczerze mówiąc.quote]

Też mi to nie pasuje;( Bo ja uwielbiam zdjęcia. I chce ich mieć jak najwięcej. A z drugiej strony moi znajomi będą dużo zdjęć robić i będę je wszystkie miała. Musze jeszcze z Tżtem pogadać, bo to jest żona jego kumpla z pracy. Albo się jakoś z nią inaczej dogadamy. Ona nam tak narzuciła. Jakby co to można zawsze zmienić:P Ale wiecie u nas tzn. w moich okolicach fotograf po sesji w plenerze (który najcześciej jest w trakcie wesela) to ucieka. Siostra miała fotografa cała noc, ale to po znajomości. Też super fotki i dużo zrobiła ale nie mogę mieć wszytskiego tak jak siostra (zwłaszcza, że mamy na tej samej sali i ten sam zespół bedzie)
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 18:17   #3455
Samoa
Zakorzenienie

no to zrezygnuj z niej albo postaw sprawe jasno. W Twojej okolicy na pewno jest jakies wieksze miasto z mnóstwem fotografów, jeśli w Twoim mieście nie innych niz ta babka.
Poza tym a propos zdjęć od znajomych oni robia zwykłymi kompaktami a fotograf powinien miec co najmniej lustrzankę i jest różnica w jakości. Ja nawet wolałabym miec mniej zdjęć ale dobrej jakości, zrobione przez osobę znająca sie na rzeczy.
A ta babka ma firme czy tak amatorsko robi zdjęcia i próbuje na tym zarobic przy okazji? Myślę, że powinnaś z nią pogadać, bo to Wy powinniście stawiac warunki a nie ona.

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-21 o 18:24
Stary 2008-11-21, 19:16   #3456
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
a mi się wydaje, że taki welon pasuje, bo w całej kolekcji pronovias sa takie długaśne do sukni z trenem i tak ładnie to eyglada, że nie wykluczam takiego długaśnego welonu do koscioła
Powiem Ci, że moja babcia tez jest bardzo spoko, kochana i w ogóle, ale byłam w szoku jak zobaczyłam i usłyszłam od ciotki, którą z nia mieszka, że potrafi mieć fochyMoja babcia - fochy? -nieeeeeeA jednakA Twoja przyszła babcia sama teraz mieszka?
welon własnie w pronovias jest taki dłuższy niż tren i łądnie to wyglada
babcia Piotrka teraz mieszaka sama

a my jutro idziemy do kamerzysty bo podobno maja napięte termniny ja kamerzysty nie chciałam, ale mój tatus chce

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-21 o 19:18
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 19:16   #3457
metkaa
Zakorzenienie

witam,

my to fotografa mamy ale szczerze mowiac to tylko jest zaklepany a jakie zdjecia i ile ich to jeszcze nie ustalalismy,
chilanes my raczej tez nie bedziemy miec kamerzysty tzn to wszystko sie zobaczy po Nowym Roku ale mysle ze fotograf to fajna sprawa,

kaska87 mysle ze mieszkanie z babcia bedzie ok

wiecie co wam powiem wczoraj byłam na balu z pracy i stwierdzam jedno ze buty na wysokich obcasach nie sa juz dla mnie normalnie ledwo sie do domu dowlekłam tak mnie stopy bolały, na wesele bede szukac czegos na malenkim obcasiku,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 19:17   #3458
metkaa
Zakorzenienie

a i jeszcze do kasi sukienka ładna ale czy praktyczna? tzn wydaje mi sie jakos tak mało wygodna
Stary 2008-11-21, 19:19   #3459
kaska87
Zakorzenienie

tutaj jest długi welon w połączeniu z trenem
http://republika.pl/blog_nc_695019/1...tr/suknie9.jpg

a pomyśleć, że jeszcze niedawno nie chciałam welonu

aha a co do sukni to nie wiem skąd przekonianie, że takie suknie nie sa wygodne, ja mierzyłam taki krój i był szalenie wygodny, bo to nie jest typowa rybka, która się zwęza az do kolan

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-21 o 19:29
Stary 2008-11-21, 19:56   #3460
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Jeju nie bylo mnie dwa czy trzy dni a tu 10 stron nadrabiania. Nie dziękuje hehe My jeszcze fotografa mamy jeszcze nie zamówionego mieliśmy wczoraj go załatwić ale źle się czułam a on miał akurat przerwe jak byliśmy z Tz u Ksiedza:/ Ale juz jutro napewno idziemy do fotografa. Wczoraj tak jak już pisałam byliśmy wczoraj i termin jest i godzina zaklepna A Tz jak sie bał to był szok. Reka przy ksiedzu mu latała to trzymal rece miedzy nogamy:P A jak wyszliśmy to samo ale jest szczęśliwy A ja jeszcze bardziej bo to juz dla mnie jest nie odwołane
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 20:13   #3461
metkaa
Zakorzenienie

kurcze no nie wiem dlaczego tak mysle moze troche przez to ze w tamtym roku moja kolezanka wychodziła za maz i chodziłam z nia po sklepach jak wybierała suknie no i juz ostatecznie jak wybrała no i jakos tak miałam wrazenie ze nie czuje sie w niej komfortowo
Stary 2008-11-21, 20:17   #3462
onaella
Zakorzenienie

Jozia z teściową coś się wyjaśniło??

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 21:59   #3463
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Jozia z teściową coś się wyjaśniło??
Niestety nic... Powiedziała że ona nic do mnie nie ma lecz na zaręczyny się nie zgadza, gdyż jesteśmy za młodzi...
Stary 2008-11-21, 22:25   #3464
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Niestety nic... Powiedziała że ona nic do mnie nie ma lecz na zaręczyny się nie zgadza, gdyż jesteśmy za młodzi...
ehhh....szkoda gadać Kiedyś sobie będzie "pluła w twarz", że tak postąpiła

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 23:41   #3465
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
no to zrezygnuj z niej albo postaw sprawe jasno. W Twojej okolicy na pewno jest jakies wieksze miasto z mnóstwem fotografów, jeśli w Twoim mieście nie innych niz ta babka.
Poza tym a propos zdjęć od znajomych oni robia zwykłymi kompaktami a fotograf powinien miec co najmniej lustrzankę i jest różnica w jakości. Ja nawet wolałabym miec mniej zdjęć ale dobrej jakości, zrobione przez osobę znająca sie na rzeczy.
A ta babka ma firme czy tak amatorsko robi zdjęcia i próbuje na tym zarobic przy okazji? Myślę, że powinnaś z nią pogadać, bo to Wy powinniście stawiac warunki a nie ona.
Ma firmę swoją i robi naprawdę śliczne zdjęcia. Na pewno się dogadamy jakoś, zwłaszcza że to znajoma Tżta I myślę, że nie będzie robiłą problemów i się zgodzi na ansze warunki
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-22, 08:48   #3466
gosica502
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
Mnie tu nie było daaawno a to głównie przez problemy natury dostępowo-internetowej Szczerze mówiąc to nie wiem za bardzo o czym piszecie jak się wdrążę na nowo to zacznę się wypowiadać szerzej znow hehe
Tyle tylko że zauważyłam że Kasi się taki dłuuugi welon podoba Mi też się podoba ale to tylko do kościoła go założyć a potem albo zdjąć całkiem albo wymienić na mniejszy bo strasznie jest niewygodny.. Wiem z doświadczenia znajomych..

A poza tym to jadę na zakupy planuję sobie kupić sukieneczkę na sylwestra a tak właściwie to na weselo-sylwestra
I nadal się nie mogę nadziwić kuzynowi mojego narzeczonego jak mógł wymyślić taką datę ślubu.. Przecież to będzie niewiadomo czemu poświęcać większą uwagę- ich ślubowi czy faktowi, że Nowy Rok jest
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-22, 09:05   #3467
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Słońca znalazłam jedna jeszcze piękna suknię (wczoraj z mama siedziałam przed kompem dwie godziny i szukałyśmy jeszcze sukni) i chyba taka będę szyć tylko nie wiem jak wygląd tył. Jest gorset i jest koronka przyszyta tylko na ramiona i tył i nie wiem czy ekspresu nie będzie widać o to ona...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 415_mid_a.jpg (29,9 KB, 38 załadowań)
Stary 2008-11-22, 09:07   #3468
lain
Zakorzenienie

a ja dzis zaspalam na pierwszy wyklad
wiec sobie pojde dopiero na cwiczenia. ale sie przynajmniej wyspalam

wczoraj przyjechal TZ. oj ale sie stesknilismy za soba
dzis juz mnie tu pewno wiecej nie bedzie wiec milego dnia
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-22, 09:10   #3469
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Lain nie przejmuj sie ja dzis i wczoraj nie poszłam na dwa kolokwia. Wczoraj umierałam bo chora jestem a dziś zaspałam. Ale sie okazało że kolokwium nie ma bo gościnka zapomniała
Mój Tż przyjechał wczoraj z pracy do mnie i spal rano bylo bardzo mile witanko:P Potem do fotografa fiu i orkiestra próba o 15 <jupi> glancyk wszystko bedzie załatwione
Stary 2008-11-22, 09:34   #3470
kaska87
Zakorzenienie

cześć ja dzisiaj idę na zoaoczne bo mó promotor ma zajęcia i oddam mu moją pracę bo w środę drukarka odmówiła posłuszeństwa

Stary 2008-11-22, 09:56   #3471
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Ma firmę swoją i robi naprawdę śliczne zdjęcia. Na pewno się dogadamy jakoś, zwłaszcza że to znajoma Tżta I myślę, że nie będzie robiłą problemów i się zgodzi na ansze warunki
a to spoko

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Tyle tylko że zauważyłam że Kasi się taki dłuuugi welon podoba Mi też się podoba ale to tylko do kościoła go założyć a potem albo zdjąć całkiem albo wymienić na mniejszy bo strasznie jest niewygodny.. Wiem z doświadczenia znajomych..
mnie też się zaczyna podobać taki długi i o ile będę go miała to tylko do kościoła

Cytat:
Słońca znalazłam jedna jeszcze piękna suknię (wczoraj z mama siedziałam przed kompem dwie godziny i szukałyśmy jeszcze sukni) i chyba taka będę szyć tylko nie wiem jak wygląd tył. Jest gorset i jest koronka przyszyta tylko na ramiona i tył i nie wiem czy ekspresu nie będzie widać o to ona...
Jozia ładna ta sukniaMoim zdaniem na pewno ładniejsza niż Twoja pierwsza propozycja

My chyba dzis pojedziemy do kościoła. W koncu kiedyś wypadałoby sie wybraćTż weźmie aparat i zrobimy fotki.
Wiecie co, zapomniałam wczoraj piguły...chyba się zmieściłam w tych 12 godzinach, ale jednak...
Stary 2008-11-22, 09:59   #3472
kaska87
Zakorzenienie

o włąsnie my dzisiaj chyba do kamerzysty podejdziemy a ja muszę iść jeszcze kupić krem starzeję się chyba

Stary 2008-11-22, 10:49   #3473
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Wygląda bardzo ładnie. Mi się podoba. Chociaż jak ostatnio oglądam te wszystkie zdjęcia panien młodych, to zaczynaja mi się podobać suknie z takim obfitszym dołem tzn. takie szersze na dole, ale nie na kole tylko takie a'la księżniczkowe. Ładnie wyglądają na zdjęciach siedzących. Chociaż na zdjęciach stojących bardziej mi się podobają takie skromniejsze, ale z trenem. Chyba muszę przestać oglądać te suknie, bo mi się w głowie miesza i sama nie wiem czego chcę.

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
A poza tym to jadę na zakupy planuję sobie kupić sukieneczkę na sylwestra a tak właściwie to na weselo-sylwestra
I nadal się nie mogę nadziwić kuzynowi mojego narzeczonego jak mógł wymyślić taką datę ślubu.. Przecież to będzie niewiadomo czemu poświęcać większą uwagę- ich ślubowi czy faktowi, że Nowy Rok jest
Moi rodzice byli raz na takim przyjęciu weselno-sylwestrowym (bo kuzynce mąż się w sylwka oświadczył, więc ślub też zrobili na sylwestra). Zastanawiałam się czy o północy będą oczepiny, czy odliczanie 10, 9, ... no ale nie wiem, bo tato się źle poczuł i o 22 wrócili do domu.
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-22, 11:27   #3474
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Własnie sie dowiedziałam że jedziemy do kamerzysty jeszcze hehe i to zaraz:P To jeszcze zostanie mis ie tylko dekorator i samochod i wszystko bedzie glancyk.
Stary 2008-11-22, 11:44   #3475
szana
Zadomowienie

cześć Kobiety

Samciu nie martw się napewno zdąrzyłaś

Jozia sukienka bardzo ładna kurcze ale Wy już będziecie mieli pozałatwiane dużo..prawie wszystko hehe super

Ja nie chcę długiego welonu chyba ,że naprawdę coś mi się baaardzo odmieni do czasu aż będę kupowała
Stary 2008-11-22, 12:02   #3476
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
cześć Kobiety

Samciu nie martw się napewno zdąrzyłaś

Jozia sukienka bardzo ładna kurcze ale Wy już będziecie mieli pozałatwiane dużo..prawie wszystko hehe super

Ja nie chcę długiego welonu chyba ,że naprawdę coś mi się baaardzo odmieni do czasu aż będę kupowała
Mam nadzieję ja welonu w ogóle nie chcę, ale jak juz to podobaja mi sie takie długaśne,więc nie mówię 'nie' dopóki nie przymierzę
Tż juz do mnie jedzieKurde, na stronie kościoła jest napisane, że kanceleria parafialna czynna 8-9 rano oni chyba się pomylili albo oszaleli
Jakby cos to dziś o 18 jest msza to podjedziemy na sam koniec, żeby złapac księdza.
Stary 2008-11-22, 12:11   #3477
szana
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję ja welonu w ogóle nie chcę, ale jak juz to podobaja mi sie takie długaśne,więc nie mówię 'nie' dopóki nie przymierzę
Tż juz do mnie jedzieKurde, na stronie kościoła jest napisane, że kanceleria parafialna czynna 8-9 rano oni chyba się pomylili albo oszaleli
Jakby cos to dziś o 18 jest msza to podjedziemy na sam koniec, żeby złapac księdza.
będzie dobrze
heh to niezłe godziny otwarcia kancelarii,u mnie na szczęście w 2 dni są też po południu ale jednak i tak jak pojadę z moim załatwiać to będziemy mieli oboje wolne więc każda godzina będzie odpowiadać.Najlepiej zróbcie jak napisałaś-złapcie księdza po mszy
Stary 2008-11-22, 12:27   #3478
can't be perfect
Wtajemniczenie

kurcze ja tak dawno nie myslałam o slubie.. a Wy już sukienki , kościół
teraz za bardzo nie chcę gonić Tżta żeby coś załatwiać bo intensywnie pisze pracę i nie chcę mu przeskadzać.. ogólnie teraz się rzadko widzimy.. on pracuje, studiuje dziennie i pisze pracę.. ale mam nadzieję że to nie potrwa aż tak długo..

Samoa ja zawsze sobie przypomnienie w telefonie piszę.. i zawsze biorę o 21..

kaśka to Ty już cała pracę oddajesz??
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-22, 13:17   #3479
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
kaśka to Ty już cała pracę oddajesz??
nie no co Ty

Stary 2008-11-22, 13:35   #3480
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
kurcze ja tak dawno nie myslałam o slubie.. a Wy już sukienki , kościół
teraz za bardzo nie chcę gonić Tżta żeby coś załatwiać bo intensywnie pisze pracę i nie chcę mu przeskadzać.. ogólnie teraz się rzadko widzimy.. on pracuje, studiuje dziennie i pisze pracę.. ale mam nadzieję że to nie potrwa aż tak długo..

Samoa ja zawsze sobie przypomnienie w telefonie piszę.. i zawsze biorę o 21..
U mnie też te przygotowania i załatwianie wszystkiego trochę stanęło w miejscu.

Można sobie tabletki położyć w łazience obok szczoteczki do zębów i wtedy się nie zapomni.
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości