przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-18, 12:28   #1531
judge
Zadomowienie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Zgadzam się Estelle święta racja! kupiłam nieumyślnie(nie sprawdzając opinii na KWC)mgiełkę Farmony do włosów farbowanych i nie zauważyłam że w składzie na 1.miejscu pisze Alcohol denat Przeraziłam się i odstawiłam ją odrazu(a to co zrobiła mi z włosami to drugie) Teraz kupiłam z tej samej serii szmpon i nie zawiera niby alkoholu ale i tak przesuszył mi bardzo włosy Dziewczyny może znacie jakiś tani szamponik na suche przetłuszcające się włosy?
Stary 2008-10-18, 12:49   #1532
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez judge Pokaż wiadomość
Dziewczyny może znacie jakiś tani szamponik na suche przetłuszcające się włosy?
A próbowalaś myć wlosy odżywką? U mnie to dziala. Zero wysuszenia i skóra glowy się odrobinę unormowala
Stary 2008-10-18, 18:00   #1533
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez judge Pokaż wiadomość
Zgadzam się Estelle święta racja! kupiłam nieumyślnie(nie sprawdzając opinii na KWC)mgiełkę Farmony do włosów farbowanych i nie zauważyłam że w składzie na 1.miejscu pisze Alcohol denat Przeraziłam się i odstawiłam ją odrazu(a to co zrobiła mi z włosami to drugie) Teraz kupiłam z tej samej serii szmpon i nie zawiera niby alkoholu ale i tak przesuszył mi bardzo włosy Dziewczyny może znacie jakiś tani szamponik na suche przetłuszcające się włosy?
Najtańszy jaki miałam a który pomógł mi w leczeniu łoju po head&shoulders to czarna rzepa pollena-malwa

Teraz dla testu kupiłam z Biedronki Jakiś limonkowy i też jest ok
Włosy mi trzymają tak, jak kiedyś - 2 dni
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 10:16   #1534
judge
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A próbowalaś myć wlosy odżywką? U mnie to dziala. Zero wysuszenia i skóra glowy się odrobinę unormowala
O! nie słyszałam o tym ale chętnie wypróbuje Dzięki

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;9390423]Najtańszy jaki miałam a który pomógł mi w leczeniu łoju po head&shoulders to czarna rzepa pollena-malwa

Teraz dla testu kupiłam z Biedronki Jakiś limonkowy i też jest ok
Włosy mi trzymają tak, jak kiedyś - 2 dni
[/quote]
Myłam włosy przez pewnien czas Barwy tataro-chmielowym ale musiałam go zmienić bo skóra głowy się przyzwyczaiła i przestał działać ale Rzepy nie stosowałam Zakupie i wypróbuję
Stary 2008-10-19, 10:24   #1535
Heroldin
Zakorzenienie

Chatul - czy, aby sposób mycia włosów odżywka sprawdza się przy tłustej skórze głowy ?!
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 10:55   #1536
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Chatul - czy, aby sposób mycia włosów odżywka sprawdza się przy tłustej skórze głowy ?!
to troche jakby wierzyc, ze tlusta i tradzikowa cera magicznie zmieni sie w normalna, po rezygnacji z mycia zelami na rzecz tlustych mleczek kosmetycznych...

jezeli komus przejscie na odzywke pomoglo na nadmierne przetluszczanie, to nie mam powodu, aby mu nie wierzyc

jednak unormowanie sie ilosci wydzielanego łoju w niektorych przypadkach, to tylko dowod na to, ze ktos mial podrazniona skore glowy, ktora bronila sie wydzielajac wiecej loju-to wynik nieprawidlowej pielegnacji(zbyt czeste mycie, zbyt agresywne szampony, suszarka, farbowanie itd.).

przy "normalnym" łojotoku mycie sama odzywka moze naprawde zaszkodzic. to tak jakby demakijaz osoby z tradzikiem, ktora uzywa filtrow UV i podkladu/pudru polegal na samym przemyciu twarzy tonikiem. duza czesc brudu zostanie, ktory jest doskonala pozywka dla drobnoustrojow. co moze sie pozniej stac, chyba nie musze juz mowic...

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2008-10-19 o 11:02 Powód: lit
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 19:17   #1537
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Hmm mi się unormowała cera ale ponieważ widocznie źle określiłam jej typ
Kiedyś miałam pryszcze i żyłam w przekonaniu, że mam tłustą ale potem miałam problem w postaci bardzo podrażnionej i suchej skóry na policzkach, że niby mieszana ale po przerzuceniu się na żele nawilżające i masło kakaowe ziaji (na noc) wszystko jest całkiem normalnie

Nie wiem Może z włosami być podobny problem, dlatego jak skończę szampon spróbuję z odżywką

Pozdrawiam
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-01, 23:37   #1538
Aneczka91
Zakorzenienie

cienkie i przetłuszczające się włosy:(

Witam
Mam cienkie i przetłuszczające się włosy . Muszę myć włosy codziennie , nie mogę ich prostować bo jak umyję i później wyprostuję to się przetłuszczają i przyklejają do głowy ;((
Jaki szampon mi polecacie na cienkie i przetłuszczające się włosy? Bardzo chcialabym mieć trochę gęstsze włosy ,aby miały więcej objętości i żeby były proste.Co zatem proponujecie?
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 08:05   #1539
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: cienkie i przetłuszczające się włosy:(

Aż trzeba było nowy wątek o tym zakładać? Wyszukiwarka nie gryzie.
Tutaj jest cały wątek dotyczący włosów przetłuszczających się : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4144
Stary 2008-11-02, 08:51   #1540
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneczka91 Pokaż wiadomość
Witam
Mam cienkie i przetłuszczające się włosy . Muszę myć włosy codziennie , nie mogę ich prostować bo jak umyję i później wyprostuję to się przetłuszczają i przyklejają do głowy ;((
Jaki szampon mi polecacie na cienkie i przetłuszczające się włosy? Bardzo chcialabym mieć trochę gęstsze włosy ,aby miały więcej objętości i żeby były proste.Co zatem proponujecie?
łączę- proszę korzystać z wyszukiwarki
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 11:33   #1541
Aneczka91
Zakorzenienie

dobrze już przepraszam
Ma ktoś dla mnie radę?
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 12:05   #1542
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Aneczka91 Pokaż wiadomość
dobrze już przepraszam
Ma ktoś dla mnie radę?
Ale caly wątek o tym jest. Przeczytaj najpierw. Tyle szamponów tutaj dziewczyny wymieniały...
Ja polecam szampon Ziaji z serii "ryż". Dostępny w każdym Rossmannie. Ziaja nie testuje na zwierzętach
Stary 2008-11-13, 20:39   #1543
Tasama
Przyczajenie

Włosy przetłuszczające się :(

wcześniej włosy myłam co 3 dni jednak od miesiąca włosy od nasady zaczeły strasznie sie przetłuszczać wieczorem myje głowe a rano już widzę że są przetłuszczone lekko u nasady.
Panie pomocy co mam zrobić by trochę złagodzić przetłuszczanie sie włosów od nasady.
Jestem bezradna
Tasama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 21:13   #1544
miskaa5
Rozeznanie

Dot.: Włosy przetłuszczające się :(

Ja myje włosy codziennie, tylko ze teraz to mi sie wydaje, że już bardziej z przyzwyczajenia niż koniecznosci:P Może spróbuj rzepy z joanny, mojej kolezance podobno pomogło
miskaa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 07:47   #1545
ally5
Zakorzenienie

Dot.: Włosy przetłuszczające się :(

a mnie się udało przejśc z mycia codziennego na co drugi dzień i nawet nie były tragiczne tego drugiego dnia, ale... zaczęły wypadac , sypały się garściami, glównie podczas mycia wiec wytwalam tylko 3 tygodnie i znowu wróciłam do codziennego mycia.
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 17:14   #1546
olenka1416
Raczkowanie

Ja też też niestety mam problem z moimi włosami Muszę je myć codziennie a czasami nawet 2x jak gdzieś się wybieram bo po przyjściu ze szkoły są nieświeże i takie...ciężkie.. Teraz sobie nie wyobrażam mycia włosów raz na dwa dni a już nawet położenie się do łóżka w nieumytych włosach jest dla mnie w tym momencie nie do pomyślenia. Używam szamponu Garniera do włosów przetłuszczających się ale chyba muszę sięgnąć po środki farmakologiczne bo już mi to ciąży Powodzenia wszystkim walczącym z tłustą czuprynką

-2kg

olenka1416 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-22, 11:22   #1547
ninewest94
Raczkowanie

Hej dziewczyny, ja też mam problem z przetłuszczaniem się włosów, być może to sprawka okresu dojrzewania, mam także tłustą cerę i miałam problem z poceniem się(antidral). Ale mam pytanie czy nadmierną produkcję łoju może powodować to, że mam suche włosy? Są strasznie szorstkie, wywijają się na wszystkie strony, a nie farbowałam, nie suszę i nie prostuję używam ciągle jakiś odżywek i nic
ninewest94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-22, 11:32   #1548
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninewest94 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja też mam problem z przetłuszczaniem się włosów, być może to sprawka okresu dojrzewania, mam także tłustą cerę i miałam problem z poceniem się(antidral). Ale mam pytanie czy nadmierną produkcję łoju może powodować to, że mam suche włosy? Są strasznie szorstkie, wywijają się na wszystkie strony, a nie farbowałam, nie suszę i nie prostuję używam ciągle jakiś odżywek i nic
moze masz po prostu taki typ wlosow. jezeli nie farbujesz i nie maltretujesz skory glowy, to nadmierne przetluszczanie sie nie jest spowodowane suchoscia wlosow.

a jakich odzywek uzywasz? moze warto zmienic kosmetyki?

pomysl nad wspomaganiem org od wewnatrz: piciem kubeczka pokrzywy dziennie a do tego łykaniem Salfazinu z cynkiem
Stary 2008-11-22, 11:35   #1549
lea88
Zakorzenienie

U mnie przetluszczajace sie wlosy to raczejnie sprawa dojrzewania- chociaz problem w tym okresie sie pojawil. Mam juz 24 lata a nie widze poprawy, jest nawet gorzej chwilami. Gdyby nie szampony dla dzieci to chyba bym sie zalamala. One ratuja mi zycie, ale i tak musze myc wlosy codziennie zeby wygladac jak czlowiek.
Ja tez mam suche wlosy. Uzywam odzywek mocno nawilzajacych, ale tylko na polowe wlosow, zeby nie przetluscic skory glowy.
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-22, 11:41   #1550
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lea88 Pokaż wiadomość
U mnie przetluszczajace sie wlosy to raczejnie sprawa dojrzewania- chociaz problem w tym okresie sie pojawil. Mam juz 24 lata a nie widze poprawy, jest nawet gorzej chwilami. Gdyby nie szampony dla dzieci to chyba bym sie zalamala. One ratuja mi zycie, ale i tak musze myc wlosy codziennie zeby wygladac jak czlowiek.
Ja tez mam suche wlosy. Uzywam odzywek mocno nawilzajacych, ale tylko na polowe wlosow, zeby nie przetluscic skory glowy.
a badalas poziom hormonow? po wyprobowaniu wszystkich szamponow, suplementow przeznaczonych dla osob z łojotokiem, pokornie wrocilam do tabletek hormonalnych, roznica jest wyrazna, jak po niczym innym, a mialam z tym naprawde ogromny problem, szampon dziegciowy to chyba najlepsza, niehormonalna metoda, ale efekty nie sa tak spektakularne jak po tabletkach.

oczywiscie nikogo nie namawiam, bo to nie jest rozwiazanie pozbawione wad, ale czasem warto wybrac mniejsze zlo(jezeli procz tlustych wlosow trapia nas inne problemy zwiazane z niedoborem zenskich hormonow i nadmiarem meskich)

na drugi dzien od mycia moge sie jeszcze pokazac ludziom na oczy, nie jest idealnie jak u osoby, ktora ma wlosy normalne, ale dla mnie to i tak megapostep
Stary 2008-11-22, 11:47   #1551
lea88
Zakorzenienie

Poziomu hormonow nie badalam. Branie tabletek na dluzsza mete tez nic nie daje. One dzialaja tylko jak je sie bierze, a potem juz nie (przynajmnej nie slyszalam o takich przypadkach). Ja niedawno odstawialam tabletki anty (co prawda nie te na cere i wlosy) i bardzo sie z tego ciesze, bo one niestety bardzo truja organizm. Poki nie mam takiej potrzeby nie zamierzam do nich wracac.
U mnie przetluszczanie wlosow jest chyba rodzinne, bo moj ojciec ma identyczne problemy jak ja.
Stary 2008-11-22, 12:04   #1552
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

tak, wiem, ze dzialaja tylko w czasie brania, ale prawdziwy łojotok, a nie jakies tam przetluszczanie sie moze dac niezle w kosc, to nie tylko problem natury estetycznej, nadmiar łoju tworzy wymarzone srodowisko do kololonizacji drobnoustrojow

a co do trucia: sa osoby, ktore biora latami i regularnie badaja watrobe, wszystko z nią ok, nie odczuwaja skutkow ubocznych, wiec nie ma co generalizowac, kazdy organizm jest inny.

w dzisiejszych czasach nawet zywnosc bywa szkodliwa, jezeli lubisz pic mleko to proponuje ograniczyc, tez jest przeladowane hormonami i moze nasilac problemy z nadmiernym wydzielaniem łoju.

antyandrogenowo dziala za to soja i zielona herbata, niestety w moim przypadku to byl za slaby kaliber, aby mogl naprawde pomoc

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2008-11-22 o 12:06
Stary 2008-11-22, 12:34   #1553
lea88
Zakorzenienie

Watroba to jedna sprawa (ja akurat mam problemy z ukladem pokarmowym i nie powinnam brac/jesc rzeczy ktore to pogarszaja). Wiele moich znajomych bierze tabletki na cere/wlosy i przynosza one wlasnie odwrotny efekt, wiec nie u kazdego sie to prawdza. Szczerze mowiac ona bardziej pomagaja na cere niz na wlosy, z tego co wiem.
Tabletki powinno sie brac przez max 2-4 lata, innej teorii na ten temat nie slyszalam. Raczej chodzi tu o to, ze organizm odzwyczaja sie od jajeczkowania i potem mozna byc bezplodnym.
Ja po 3 latach czulam sie opuchnieta (zbiera sie woda w organizmie), mialam wahania nastrojow, dretwialy mi nogi i rece (krew robi sie bardziej gesta).
Poza tym takie tabletki to dosc spory wydatek.

Koniec off topa, bo to temat rzeka. Najlepiej by bylo zlikwidowac przyczyne, ale poki co nikt chyba na taki pomysl jak to zrobic na stale nie wpadl.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-23, 15:26   #1554
pannajadowita
Raczkowanie

GG do pannajadowita
Dot.: pomocy-szybko przetłuszczające się włosy!!!!!

Cytat:
Napisane przez guest Pokaż wiadomość
Ja musze włosy musze myć co 3 dni.Na trzeci dzien już są nie do wytrzymania,takie tłuste.Mycie szamponem dla włosów przetłuszczających nie wystarcza.Może znacie jakies dobre specyfiki lub maseczki domowe albo cokolwiek.Pomocy!!!!!
Głagam napiszcie!!!!
I ty nie jestes ze swoich wlosow zadowolona? Co ja bym dala, zeby moc myc wlosy co trzy dni! Jak ja myje wieczorem to juz nastepnego dnia w poludnie sa tluste! wiec nie narzekaj ;P
pannajadowita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 20:25   #1555
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: pomocy-szybko przetłuszczające się włosy!!!!!

Cytat:
Napisane przez pannajadowita Pokaż wiadomość
I ty nie jestes ze swoich wlosow zadowolona? Co ja bym dala, zeby moc myc wlosy co trzy dni! Jak ja myje wieczorem to juz nastepnego dnia w poludnie sa tluste! wiec nie narzekaj ;P
jaki jest sens odpowiadania na post z roku 2002?
Stary 2008-11-26, 13:06   #1556
polkmnzxasqw
Przyczajenie

Cytat:
Aż trzeba było nowy wątek o tym zakładać? Wyszukiwarka nie gryzie.
Tutaj jest cały wątek dotyczący włosów przetłuszczających się : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4144

Kometyki się zmieniają, wchodzą różne nowości więc nie mów żeby ktoś korzystał z wyszukiwarki i czytał tematy z 2002 roku ;/ jak i tak do jakiego tematu nie wejde to mało się dowiaduje bo przewarzają wypowiedzi typu "skorzstaj z wyszukiwarki, o tym już było" czasy się zmieniają, kosmetyki, nowości jak już mowiłam. Wszędzie w starych wątkach pizecie tylko WYSZUKIWARKA. Nie czytałam jeszcze wątku żeby nie było tam chociaz jednego "o tym już było"
Bez urazy. Pice
polkmnzxasqw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 13:10   #1557
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez polkmnzxasqw Pokaż wiadomość
Kometyki się zmieniają, wchodzą różne nowości więc nie mów żeby ktoś korzystał z wyszukiwarki i czytał tematy z 2002 roku ;/ jak i tak do jakiego tematu nie wejde to mało się dowiaduje bo przewarzają wypowiedzi typu "skorzstaj z wyszukiwarki, o tym już było" czasy się zmieniają, kosmetyki, nowości jak już mowiłam. Wszędzie w starych wątkach pizecie tylko WYSZUKIWARKA. Nie czytałam jeszcze wątku żeby nie było tam chociaz jednego "o tym już było"
Bez urazy. Pice
Fakt, że ciągle na rynek wchodzą nowości, ale moim zdaniem w przypadku przetłuszczających się włosów warto poświęcić nawet kilka dni na przeczytanie wątku od deski do deski i wynotowanie sobie poszczególnych nazw specyfików i metod na przetłuszczające się kudły. A potem starannie analizowac każda z tych metod. Nie ma sie co łudzic, walka z tłuściochami jest długa i wymaga wiele cierpliwości

Zresztą czasem warto zajrzeć na początek, aby się zorientować co i jak, a potem przeskoczyć na koniec wątku. Ja tak czasem robię

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 15:51   #1558
Chatul
ma zielone pojęcie

A ja zaczęłam posypywać moje włosy, a właściwie skórę głowy, jakąś zasypką dla dzieci. Metoda ta już kilka razy była w tym wątku podawana, ale ja opiero wczoraj się na nią skusiłam.
Efekt? Włosy świeże i układające się nawet na 2 dzień. Zastanawiam się nad przetrzymaniem ich bez mycia jeszcze do jutra. Myślicie, że można? Bo po zasypce wyglądają świeżo, a głowa mnie w ogóle nie swędzi [zazwyczaj ma to miejsce jak długo włosów nie umyję ]

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2008-11-26 o 15:52
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 16:07   #1559
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
A ja zaczęłam posypywać moje włosy, a właściwie skórę głowy, jakąś zasypką dla dzieci. Metoda ta już kilka razy była w tym wątku podawana, ale ja opiero wczoraj się na nią skusiłam.
Efekt? Włosy świeże i układające się nawet na 2 dzień. Zastanawiam się nad przetrzymaniem ich bez mycia jeszcze do jutra. Myślicie, że można? Bo po zasypce wyglądają świeżo, a głowa mnie w ogóle nie swędzi [zazwyczaj ma to miejsce jak długo włosów nie umyję ]
a jaki masz kolor wlosow? Ja mam ciemne i pewnie byloby widac te zasypke...
Mysle, ze przetrzymanie jeden dzien wlosow nie zaszkodzi
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 16:53   #1560
polkmnzxasqw
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Fakt, że ciągle na rynek wchodzą nowości, ale moim zdaniem w przypadku przetłuszczających się włosów warto poświęcić nawet kilka dni na przeczytanie wątku od deski do deski i wynotowanie sobie poszczególnych nazw specyfików i metod na przetłuszczające się kudły. A potem starannie analizowac każda z tych metod. Nie ma sie co łudzic, walka z tłuściochami jest długa i wymaga wiele cierpliwości

Zresztą czasem warto zajrzeć na początek, aby się zorientować co i jak, a potem przeskoczyć na koniec wątku. Ja tak czasem robię

Napisałam że czytam wątki i nic nie piszecie tylko odsyłacie do jakiś sarych wątków z przed kilku lat

a w tych staych wątkach odsyłacie znowu do staszych i tak w każdym wątku;/

jest w ogóle taki wątek w którym nie odsyłacie do innego??

A zresztą, nieważne.
Jeżeli chodzi o tłuste włosy trzeba je przyzwyczaić do rzadkiego mycia, niestety. Trzeba się przemęczyć. Tak samo jak je przyzwyczaiłyśmy do częstego mycia, to teraz trzeba je przyzwyczaić do rzadszego. Innej metody nie ma.
Gdzieś jeszcze słyszałam ze na przetłuszczające się włosy można stosować płukankę z 1/4 szklanki soku z cytryny i wody- tyle zeby wystarczyło całą głowę spłukać po umyciu. I tak 3-4 razy w tygodniu. Długi czas myłam włosy codziennie, ostatnio pare razy je przetrzymałam po 3-4 dni (z powodu choroby i leżakowania w domu) i teraz jest dużo lepiej. Myje co dwa dni. pozdrawiam!

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-11-26 o 17:14 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji
polkmnzxasqw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości