|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
popscene no a co Tz po onsultacji Tobie powiedzial? Ze ich wcisniecie? czy mimo wszytsko stawiacie na swiom?
Pzypomniala mi sie anegdota z wczorajszego teatru: Hanka Śleszyńska pyta jednego faceta na widowni czy ma problemy z ptaszkiem. Facet twierdzi, ze nie. Na to Hanka zapyuje zone pana. Ona na to: Chwilczkę zapytam mamusię Wiem ze to ciezki orzech do zgryzienia. Jak chce swoich gosci zaprosic to niech z nich zaplaci ![]() Spadl snieg w Kolobrzegu. w okolicch Czaplinka po kostki śniegu
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-11-21 o 22:08 |
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4863 |
|
Wtajemniczenie
|
My tez niby trzymamy swoja strone, ale jego matka obraza sie jak male dziecko i on chcial dobrze, chcial tylko potwierdzic te liste i ok spodziewalam sie tego, ze ona bedzie chciala tego kolesia wcisnac, bo wczesniej cos przebakiwala i wszystko ok, zaplaci za nich, ale wkurza mnie to, ze ona wrecz sobie rosci do tego wszystkiego prawo w przeciwienstwie do moich rodzicow, ktorzy szanuja, ze to nasz dzien. I zaloze sie, ze skoro uklonil sie jej raz, to bedzie zadac wiecej, to mnie wlasnie rozwala, a on tego nie rozumie. Najbardziej wkurza mnie jej podejscie, to jest problem. TZ jest miedzy mlotem a kowadlem, ale chce dla nas dobrze, czasem tylko nie wie ze jak sie na cos zgodzi swojej matce dla swietego spokoju, to po prostu ona jak male dziecko na pewno gdzies triumfuje i na pewno bedzie chciala wiecej. Bo nie raz juz tak bylo.
|
|
|
|
#4864 |
|
Rozeznanie
|
Popscene, co do listy gości to mi też ręce opadają... tylko że u nas to głównie z moją mamą się kłócę, ale mniejsza o to. Ty jesteś w komfortowej sytuacji, bo skoro Wy płacicie to możecie teściowej powiedzieć, że jak chce dodatkowych gości to niech z własnej kieszeni za nich płaci. I myślę, że to powinno zakończyć dyskusję, bo coś czuję, że nie będzie już taka chętna do spraszania na własny koszt ludzi.
A patrzcie na te śliczne balerinki- byłyby cudne, gdyby jakiś kretyn nie zrobił ich z czarną podeszwą... ja to ma pecha ale do sukienki z czarnym haftem by pasowały![]() http://allegro.pl/item478045962_modn...8.html#gallery
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
witam Was moje kochane Gwiazdki
![]() Śliweńka Super to o tych dzieciach uśmiałam się jak nie wiem ![]() Scio a mnie nie było dziś na wizażu bo byłam w szkole i miałam egzamin... zdany na 4...Motley Dowód się znalazł... był w szkole.Bo jak bierzemy kluczyki do szafek żeby sobie ubrania zostawić to zastawiamy dowód osobisty... a ja na ostatnim zjeździe kluczyk oddałam ale dowodu nie zabrałam... ajjj ta moja skleroza! Ale wystraszyłam się na maksa poza tym odwodu nie mogła bym nie mieć aż do ślubu bo w Urzędzie o to zaświadczenie musiała bym pokazać dowód a poza tym dziś TŻ był ze mną w banku bo pożyczałam mamie pieniądze z naszego konta a bez dowodu ciężko by mi było wypłacić ![]() Sukienka fajna to chyba Aguś ja pokazywała na takim czarnym manekinie ![]() Spadam kochane bo się Egzorcyzmu zaczęły a ja tu się rozczytałam na wizażu bo taaaak duuużo napisałyście że czytałam pól godziny!
|
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Hej Daysy , gratuluje egzaminu ![]() W końcu wysłałam wszelkie dane do zaproszeń, udało nam się z TZ dośjć do porozumienia co do tekstu Teraz czekam, aż Pani odeśe mi projekt
|
|
|
|
#4867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
uciekam pac bo rano mam uczelnie... nas spadl snieg.. jak dobrze ze dzis wymienilam opony na zimowe ]
|
|
|
#4868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a suknie skasowalam, zeby tzt nie szperal, hehe ide spac rano sprzatac i pozniej uczelnia buzka mua |
||
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A buciki na All sa po prostu boskie zakochalam sie w nich ![]() co do zaliczki - moja suknia kosztuje 1800 a zaliczki wplacilam 600zl. Welon gratis za szybkosc w decydowaniu sie ale to raczej za sprawa mojej mamci niz mnie, bo ja nadal jakos nie jestem do konca przekonana ![]() lece na zajecia, do poniedzialku gaduly
|
|
|
|
|
#4870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Obudziałam sie rano, wyjrzałam za okno i zobaczyłam śnieg poczułam się więc tak świątecznie, że aż się sama dziwię?![]() Cytat:
dobre z tego wszystkiego jest to, że Tż trzyma moją stronę Cytat:
no i całe szczęście, że dowód sie znalazł
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2008-11-22 o 10:21 Powód: literowka |
||
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() w koncu sie wyspałam ![]() nie było mnie tu tydzien ale pracuje od 8 do 21. wracam, cos zjem, wykapie sie i padam ze zmeczenia co prawda kasa bedzie fajna, bo mam duzo nadgodzin, ale nie mam dosłownie na nic czasu. do rpacy jeźdze z taka dziewczyna z mojego bloku i 7 facetami hehe. ekipa super, jest pelno smiechu i w ogóle wiec czas choc płynie bardzo szybko![]() ale niestety nie racamy z TZ do Polski na swieta sama nie wiem kiedy wrocimy i nie wiem kiedy ja to wszytsko do slubu zalatwie
|
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
nie
hehe razem zostajemy w Holandii na swiata. TZ zrezygnował z tego urlopu. ja teraz dostałam dobra prace wiec nie chcemy jechac. zostaniemy sobie razem tu a pojedziemy kiedy indziej
|
|
|
|
#4874 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim
![]() Madzialenka, smutno tak na święta w obcym kraju zostawać... Może za to odwiedzi was ktoś z rodzinki? ![]() A mnie od rana TŻ wkurzył-idziemy na wystawę kotów dziś, więc mieliśmy zobaczyć się koło 12. Miał wziąć auto od mamy, bo wieczorem mamy tańce na drugim końcu miasta, i nie mam ochoty jeździć tramwajem zgrzana na mrozie po lekcji a już w ogóle w deszczu nie chce mi się chodzić. A on oczywiście nie spytał mamy o samochód, a ona dziś do pracy pojechała, ojciec mu swojego nie pożyczy i oczywiście pretensje do mnie, że chcę samochodem i że to tyle kosztuje, 20 złotych wyda i w ogóle A później mamy jechać do niego, (za Poznaniem, gdzie jeździ komunikacja wioskowa, a nie normalne MPK i bilet kosztuje chyba ze 4 złote w jedną stronę). To mówię mu że sorry, ale ja wolę wydać na paliwo niż chodzić po tańcach po mrozie, przesiadać się z MPK do tego wsiowego autobusu i w ogóle marnować 1,5 godziny na jazdę A na koniec jeszcze się od tego rozchoruję. Oczywiście tŻ zaczął wymyślać, że niby ja sama obiecałam że tramwajem pojedziemy (no zapewne, i właśnie po to miał samochód załatwić ) ogólnie wkurzył mnie nieziemsko, a ja miałam romantyczne plany na popołudnie i w ogóle... Ja nie wiem, czy on jest jakiś niekumaty, że co weekend musi mi spierniczyć humor, walnąć coś głupiego (ostatnio stwierdził, że mu się nie opłaca do mnie przyjechać bo jest chory i by musiał samochodem jechać -była ulewa i wiatr straszny -a to kosztuje i jeszcze nie wiedział o co mi chodzi, jak się wkurzyłam że widać spotkanie ze mną wycenia na mniej niż 20 złotych)Ja wszystko rozumiem, ale jak ma problem z kasą to niech mnie przy okazji nie obraża albo nie robi mi przykrości i niech mi bzdur nie wmawia.
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Witam moje kochane Gwiazdki
![]() Pamiętacie jak wam tu płakałam, że nie mam kasy żeby sobie kupić nowe spodnie... i że jest nam teraz bardzo ciężko...??? Nawet dziś się popłakałam przy mamie i mówię , że nawet nie stać mnie na spodnie za 50 zł... ![]() Poszłam z mama na zakupy do naszej galerii do TESCO żeby zrobić zakupy na cały tydzień wydałyśmy 100 zł. a u nas jest jakaś loteria urodzinowa i są do odbioru kupony-zdrapki. Można wygrać samochód i bony towarowe i jakieś gadżety czy coś... Każde wydane 50 zł to jeden kupon. No kasie wyszło nam 96 coś więc do drugiego kuponu brakło nam 4 zł i ja poszłam szybciutko i zgarnęłam z półki gazetę Joy i Kinder bueno... coś najszybciej co miałam pod ręką.... Poszłyśmy do tej loterii mamcia wylosowała 2 kupony ja zdrapuję i patrze.... BON 50 I dziś pójdę jeszcze raz z mamą i może kupię sobie te spodnie o których tak marzę!!!! To znaczy u nas na galerii to są drogie ubrania ogólnie ale jest jeden taki sklepik mały prywatny i tam są bardzo fajne rzeczy mam nadzieje że będą tam jakieś fajne spodnie bo pół roku temu TŻ mi tam kupił właśnie za 50 zł ![]() Nawet nie wiecie jak ja się cieszę!!!! |
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
jupik no smutno, smutno ale coż. jakby nie było to beda nasze pierwsze wspołne (i samotne) swieta. troszke sie tylko denerwuje co z kupnem sukni slubnej, ale mam nadzieje, ze zdaze kiedys ja kupic
![]() niestety z rodzinki nikt nie przyjedzie. rodzice nie moga tak wszytskiego zostawic i jechac na swieta ![]() kurcze szkoda, ze twój TZ nie zapytał sie mamy wczesniej o ten samochód. tez bym sie wkurzyła na twoim miejscu |
|
|
|
#4877 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() znowu mnie lapie przeziebienie ehhh normalne juz ma dosc ![]() Baja zazdroszcze sniegu my mielsimy sniezku 3 tyg temu w nocy a tak to slonce albo deszcz..z tym tesciowymi to macie nieciekawie..u nas na szczescie ani moja mamusia ani tesciowa sie nie wtracaja czase pytam sie cos mamy zeby mi doradzila ale tak to wszystko jest po naszemu![]() Daysy ciesze się, ze jestes zadowolona i mam nadzieje, ze zakup bedzie bardzo udanywczoraj przejzalam kilkadziesiat stronek z sukniami i moze ze dwie mi jakos wpadly w oko ehhh zebym tylko zadzyl cos znalezc dla siebie
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#4878 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie sniegu nie ma. nawet swieci sliczne słonko i tylko sa mega wiatry . kurcze jak wczoraj szłam do pracy to myslałam,z e nie dojde, bo normalnie stałam w miejscu.
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie śnieg i problem z jeżdżeniem nawet na zimowych oponach
Kupiłam wczoraj sukienkę, jak będę po południu to wkleję zdjęcia
|
|
#4881 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
podaj numer tel do Twojej teściowej może się z kuma z moją podobne zagrania mająCytat:
u mnie rano trochę śniegu było teraz już nic muszę w ogóle pojechać opony wymienić TŻ martwi się o swoje bo jego teściowa przez pomyłkę dała jak auto sprzedawali od złego auta opony dała a on zapłacił za nie TŻ jak był auto w Niemczech kupować 170e i tyle poszło w piz... ona nawet nie martwi się by je odzyskać od tych ludzi co auto kupili ich stare i zamienić na te opony co miała dać z autem
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki.my dzis mamy z TZ wielkie sprzatanie naszego mieszkanka
Madzialenka nie martw sie ,ja tez spedzalam swieta na emigracji,nie jest tak zle.Tylko w wigilie troche mi smutno bylo. |
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy to sie wam udalo!
A po lumpeksach nie chodzisz ? Tm na prawde mozna dostac super ciuchy za grosze. I do tego nietuzinkowe. Przez ta pogode babkba odlowala wyklad, ze nie dojedzie, A czekalismy na nia 2h po pierwszych zajeciach :/ |
|
|
|
#4885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech dziewczęta to nasze ostatnie święta w stanie wolnym Cytat:
udanych zakupów jakie to zadziwiające, że taka mała rzecz może człowieka ucieszyć, prawda![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4886 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry dziewczynki
![]() a ja znow dzisiaj do pracy na druga zmiane ![]() my juz czesc rzeczy popakowalismy jak garnki niektore szklanki talerze i takie tam![]() a ja zas mam problem no bo kupilismy to mieszkanko noi musze sie wymeldowac od mojej mamy i zameldowac na nowym mieszkanku i musze wymienic dowod i prawo jazdy no a za pol roku slub i zas musze wymienic dowod i nie wiem czy na razie sie tam meldowac czy poczekac bo nie wiem
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Baja nie dołuj madzialenki
nie bedzie az tak zle.W koncu to jedne takie swieta.mała ja na Twoim miejscu bym poczekała.Bo teraz nie ma obowiązku meldunkowego z tego co wiem.Bez sensu wymieniac teraz dowod a za rok znow;/ Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2008-11-22 o 13:55 Powód: dopisek |
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
nie miałam takiego celu. ale najważniejsze, że nie będzie tam sama, tylko z Tż
|
|
|
|
#4889 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie nie wiem jak to jest bo wzielismy kredyt razem i nie wiem czy czasem bank mi czegos tam nie zarzuci ze sie nie zameldowalam skoro kredyt na to mieszkanie wzielam
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
aaa to inna sytuacja.W takim razie musisz sie dowiedziec.Bo faktycznie moga sie przyczepic w banku...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

ale do sukienki z czarnym haftem by pasowały

]

A później mamy jechać do niego, (za Poznaniem, gdzie jeździ komunikacja wioskowa, a nie normalne MPK i bilet kosztuje chyba ze 4 złote w jedną stronę). To mówię mu że sorry, ale ja wolę wydać na paliwo niż chodzić po tańcach po mrozie, przesiadać się z MPK do tego wsiowego autobusu i w ogóle marnować 1,5 godziny na jazdę
podobne zagrania mają