|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Cytat:
|
|
#3512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kaska nie daj sie zwariować, to kasa jest dla nas, a nie my dla pieniędzy, dacie ze wszystkim radę!! I naprawdę ten kredyt który musicie wziąć jest niewielki, nawet jeżeli się zdecydujecie na mieszkanie we Wrocku to też będzie dobrze, a ze ślubu nie rezygnuj bo będziesz bardzo nieszczęśliwa.. |
|
|
|
|
#3513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gdy zdecydujemy się mieszkać we Wrocku to ten kredyt będzie już ok 300.000 a nie 150 o amtko ja tutaj zaraz padnę na zawał![]() bo co można w takim dużym mieście zrobić nawet z 4-5 tysiącami połowa to na kredyt kolejny tysiak na opłaty i coś jeść też trzebadobra bo zamuliłam nasz wątek
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
Ja zagrałam w totka jak była wielka kumulacja, ale trafiłam tylko jedynkę
![]() Kulkaaga aż taka tragedia z zespołami? to może zaśpiewacie w duecie z mężem?! ja na razie nie interesowałam się sprawami kościelnymi, w przyszłym roku się tym zajmiemy.Merriel ma rację! Nie warto rezygnować z tego, czego na prawdę pragniesz. A daleko masz do Wrocławia? Pamiętam, że pisałaś tylko już nie pamiętam ile to było a może uda się gdzieś bliżej znaleźć pracę? dojazdy są męczące...
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
samochodem godzinę, nie dojazdy nie wchodza w droge chyba, ze na początku dopóki nam kredytu nie przyznają
|
#3517 |
|
Wtajemniczenie
|
kaśka a w jakim stanie jest Wasz dom teraz?? czy nie możecie zrobić tak że będziecie sobie remontować na bieżąco jak będziecie mieć pracę.. z tego co pamietam chcecie dach podnosić.. to najpierw odłóżcie kasę na dach.. nastepnego roku na swoją sypialnię.. potem lazienka, a potem kuchania?? i tak się powoli będziecie urządzać nie biorąc tak dużego kredytu..
![]() My z TŻtem kupimy sobie takie 2-pokojowe mieszkanko do remontu.. fakt remont też wyniesie, ale chcielibysmy wcześniej niż te 2 lata kupić M. co będziemy mieszkać u rodziców.. żeby wczesniej być na swoim.. no i zamierzamy powoli sobie je remontować, a nie tak od razu..i dla nas to będzie dobre rozwiązanie..my nie chcemy przekładać ślubu, bo równie dobrze za te 3 lata też możemy nie mieć warunków.. |
|
|
|
#3518 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przy kominku tez lubi sie powygrzewać![]() Cytat:
Pociesz się, że my będziemy musieli wziąć z 400 tys.![]() Cytat:
NIe przejmuj sie tym, przecież rodzice wiedzą, że studiujesz dziennie i ciężko z praca w takiej sytuacji a juz od wakacji chcesz iśc do pracy. A uwierz mi studia dziennie i praca w roku dyplomowym to mimo wszystko niełatwa sprawa - sama przez to przechodziłam. Najwyżej jak skończysz pisać pracę to zacznij czegos szukać. Poza tym śnieg pada - ciesz się![]() Elitka - jutro powalczę z depilatorem
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-23 o 11:54 |
|||
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
w tym domu można teraz nawe normalnie mieszkać
Piotrek ostatnio znalazł okazję kupna 2-pokoi we wrocku za 125.000 na krzykach(to taka dzielnica we wrocku) także czasem się zdarzają okazje
|
#3520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do branie od rodziców kasy.. to hmm ja dostaję od nich bardzo ale to bardzo rzadko.. mam stypendium naukowe..dorabiam czasami jako hostessa i chodze czasami na inwentury.. nop dzisiaj idę..i zawsze jakaś kasa jest.. nie lubię brać od rodziców, ale biorę jeżeli mam debet.. |
|
|
|
|
#3521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o dalsze plany, to już razem musicie sami zdecydować. Z jednej strony we Wrocławiu dużo łatwiej o pracę, ale z drugiej strony mieszkania rzeczywiście są straszenie drogie. Jak macie perspektywę pracy w swoim mieście , to może lepiej wykończyć ten domek. A jak nie macie tam szans na dobrą pracę, to chyba lepiej kupić mieszkanie we Wrocławiu i to co byście wydawali na dojazdy do pracy, to wpłacać na kredyt. Znajdzie się wyjście z sytuacji, Głowa do góry. To przez tą pogodę pewnie masz takie myśli czarne. |
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
my póki co wstyuemy się od remontu domu
i zastanawiam się czy nie szukać pracy od razu we wro bo jak zacznę tutaj to już tak zostanę a jakby się coś dla mnie sensownego znalazło to byśmy się ten rok pomęczli z dojazdami![]() mój P. ma o tyle dobrze, że ma we Wrocku już pracę nagraną na początke ok 2.500-3.00- zarobi tylko nie wiem czy na duże miasto to mało czy dużo ![]() tutaj jest np mieszkanie w miarę tanie jak na wro http://dom.gratka.pl/tresc/26-274814...d6aa51d00f93,1
|
#3523 |
|
Rozeznanie
|
Kasia, jak tyle dostał na początek, to dobrze dostał. Oczywiście nie wiem jaka branża i co robi, żeby porównać do zarobków znajomych, ale tak ogólnie, to Ja bym się bardzo cieszyła gdybym tyle teraz zarabiała.
A to mieszkanie jest drogie jak na budowane w 1980 roku. Za te pieniądze (5-6 tys za metr) są nowe mieszkania na obrzeżach miasta, a teraz nieruchomości potanieją. Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2008-11-23 o 12:10 |
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to nie jest praca związana z naszym kierunkiem, wogóle chyba nie ma takiego kierunku
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogladałam dziś mieszkanka i znalazłam fajne 3 pokoje za 344 tys., metr tylko za 6600 a to jest nowe mieszkanko, także ceny spadają i mnie to cieszy A ceny na rynku wtórnym to już nawet nie patrzę Będzie dobrze dziewczyny![]() Ja dostaje od rodziców kieszonkowe co miesiąc i jeszcze do ręki dostaje na obiadki, bo często jem poza domem. Cytat:
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-23 o 12:15 |
||
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żenada z tymi zespołami na maxa.Kasia głowa do góry!Swoją drogą bądź co bądź Ja osobiście bym wybrała domek. Dojazd to pikuś, kwestia przyzwyczajenia A mieszkanie w domku to jest inne życie, swoboda, grillowanko w ogrodzie, party i więcej miejsca niż w bloku Nas też po ślubie czeka wykończenie domku, ale wolimy to zamiast bloku-zdecydowanie
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
albo to na przykład-na wystruj nie patrzę tylko na dzielnicę, bo wnętrze to i tak po swojemu zrobię
![]() http://dom.gratka.pl/tresc/26-256031...20d8b64da3de,1
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
Tylko, że to jest mieszkanie TBS, zobacz sobie wysokość czynszu
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam nie zauważyłam, poniosło mnie
![]() mój P. zawsze znajduje ładne i tanie mieszkania a ja drogie i brzydkie
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
kaśka ja cały czas myslałam że Ty gdzies bliżej koło wrocka mieszkasz..bo zdawalo mi się że tam studiujesz i będziesz mieć wesele
![]() no i fajnych rodziców masz że pozwolą Ci mieszkać z TŻtem u siebie..i to jeszcze przed slubem.. moi by na to na pewno nie poszli
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fotografa z tamtąd bedziemy mieli tylko![]() Samoa a gdzie fotki biżu
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2008-11-23 o 12:29 |
|
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu Wy już macie swój domek!powinnaś się tym cieszyć a nie marudzić
my będziemy mieszkać po ślubie u moich rodziców,nie wiem jaki czas,pewnie dopóki nie znajdziemy czegoś albo nie nazbieramy wkładu własnego na kredyt i nie rozbudujemy domku moich dziadków,żeby z nimi mieszkać.Także Wy macie już teraz super start ![]() Samoa czekamy na biżuterię
Edytowane przez szana Czas edycji: 2008-11-23 o 12:42 |
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3535 |
|
Wtajemniczenie
|
to poczekajcie aż znajdziecie stałą pracę i skończycie studia.. do tego czasu zamieszkajcie z rodzicami.. a potem zdecydujecie gdzie będziecie mieszakć.. ja na dzień dzisiejszy tego nie wiem, bo wszystko zależy od tego gdzie obydwoje z TŻtem znajdziemy pracę.. jmoże to będzie na drugim końcu Polski.. kto wie
|
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zmywam idziemy z TZ na spacer obgadać wszystko
|
#3537 |
|
Wtajemniczenie
|
ja do większego miasta mam pond 50 km, więc pewnie też będę codziennie dojeżdżać.. myslę że to kwestia przyzwyczajenia.. a może tam się przeprowadzimy.. chcociaż TŻ nie chce..
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-23 o 17:01 |
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Cześćpanienki ja tylko z tym linkiem
http://www.allegro.pl/item487071140_...oda_sposa.html suknia numer 5 Kasiu czy to aby nie Twoja ?? Widzialam rozmowe o tej pani u nas na wizażu A jej pozytywne komentarze chyba same mówią za siebie Kasia weź zerknij czy to nie Twoje cudo (nr 5) bo nie pamiętam... czy Twoje czy może lain...a może żadnej z Was.. tylko mnie się pomieszało |
|
|
|
#3539 |
|
Rozeznanie
|
can't, dasz radę, ja teraz dojeżdżam 80 km. do szkoły codziennie. Od półtora roku.
A pociag zawsze pelny i jest masa osób którzy muszą dojeżdżać |
|
|
|
#3540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale dzisiaj tu cisza ![]() ja się za niedługo zbieram bo na nockę dzisiaj na inwenturę idę.. nie chce mi się ale coz poradzić
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-23 o 17:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

ale gdy zdecydujemy się mieszkać we Wrocku to ten kredyt będzie już ok 300.000 a nie 150
o amtko ja tutaj zaraz padnę na zawał
połowa to na kredyt kolejny tysiak na opłaty i coś jeść też trzeba
a może uda się gdzieś bliżej znaleźć pracę? dojazdy są męczące...

no i zamierzamy powoli sobie je remontować, a nie tak od razu..i dla nas to będzie dobre rozwiązanie..

my będziemy mieszkać po ślubie u moich rodziców,nie wiem jaki czas,pewnie dopóki nie znajdziemy czegoś albo nie nazbieramy wkładu własnego na kredyt i nie rozbudujemy domku moich dziadków,żeby z nimi mieszkać.