|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków;) cz. IV
Cytat:
nic to, jutro spróbuję i zobaczę jak to jest, bo do jutra pogoda raczej się nie zmieni. ale pan od pogody mówił wczoraj, że za kilka dni przyjdzie odwilż, więc tego się trzymam, że na mój egzamin zrobi się w miarę normalnie. |
|
|
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
wystraszyłeś i to bardzo
![]() nie dość że boję sie samego egzaminu to jak na złość spadł jeszcze ten snieg...
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Rozeznanie
|
Kochani a powiedzice mi jak wygląda sprawdzanie świateł na egzaminie?
Np. włączam światła postojowe, wychodze z auta sprawdzam czy świecą, następnie wchodze do auta włączam mijania wychodze spr. czy swiecą, wchodze do auta włączam kolejne i tak aż do końca czy jakoś inaczej...? |
|
|
|
#1235 | |
|
Idiotka
|
Cytat:
^^ dokładnie tak wygląda sprawdzanie świateł ) Włączasz jedne , sprawdzasz czy działają, potem następne i następne..
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2008-11-23 o 11:31 |
|
|
|
|
#1236 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiem "gupi" zart ![]() Albo tak robisz jak napisałas albo egzaminator bedzie sprawdzał. Przy sprawdzeniu stopu juz trzeba zaangaowac do tego egzaminatora
|
|
|
|
|
#1237 |
|
Rozeznanie
|
A jeśli chodzi o spr pod maską to da sie sprawdzic poziom oleju w silniku tym bagnetem, i poziom płynu w spryskiwaczu szyb (otwiera sie ten pojemnik) natomiast poziom płynu chłodzącego i poziom płynu hamlcowego nie da się sprawdzić tylko pokazac gdzie to jest?
Przepraszam jeżeli coś mylę, dawno nie zaglądałam pod maskę...Czy wszystko da sie sprawdzić? edit. A maskę otwiera się taką rączką na podłodze koło lewej nogi?(we wszystkich samochodam tak samo?) A bagażnik to jest ta sama rączka? Edytowane przez shena Czas edycji: 2008-11-23 o 11:44 |
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Różnie to bywa... Mnie egzaminator kazał włączyć wszystkie naraz, co mnie nieco zmyliło :/ Więc radzę się też i tak przygotować... A innej zdającej kazał sprawdzić poziom oleju w silniku (co teoretycznie należy umieć, ale zwykle na egzaminach nie trzeba...).
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Raczkowanie
|
Witam po krótkiej przerwie. W środę godzina zero. Wykłóciłam się w moim ośrodku o godziny, które mi się należą :| długa i nieprzyjemna historia. Wczoraj idąc sobie spacerkiem z uczelni koło Glinianej widzę L-ce egzaminacyjną. Przyglądam się, a tam jakaś sympatyczna dziewczyna. Zacisnęłam kciuki i powiedziałam cichutko: "Obyś zdała". Po ok. 30 minutach byłam w pobliżu WORDU to postanowiłam zobaczyć, jak to wszystko wygląda. Dużo ludzi, ale stojąc obok wiaty patrzę, a to ta sama dziewczyna, którą spotkałam w L-ce. Uśmiechnęła się do mnie, ja do niej. Nie potrzebowała słów. Dała znak, ze zdała.
A ja boje się polecenia: "Proszę zawrócić na najbliższym skrzyżowaniu, albo skręcić w lewo", a ja nie widzę, jak jest tak biało, że jest na 4 pasmowej drodze znajduje się jakieś skrzyżowanie z boku. Ech...ciemno to widzę.... |
|
|
|
#1244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Hard to find how I feel, especially when your smothering me. Hard to find how I feel, please someone help me. Hard to find how I feel, controlling me every step of the way." 13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
|
|
|
|
|
#1245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy obeszłaś...świecą, świecą...i tyle. |
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc dziewczyn y pytać instruktorów, pytać i jeszcze raz pytać.
"Hard to find how I feel, especially when your smothering me. Hard to find how I feel, please someone help me. Hard to find how I feel, controlling me every step of the way." 13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
Edytowane przez goska87 Czas edycji: 2008-11-23 o 14:24 |
|
|
|
|
#1247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myśle ze najgorsza opcja to pokazywanie żarówek na wyłączonym swietle która jest od jakiego światła. mam nadzieje ze na to nie trafie. |
|
|
|
|
#1248 | |||
|
Rozeznanie
|
Od czterech godzin siedzę przed kompem i powinienem pracować. A co sie robi, żeby nie pracować. Wszystko...
Ja np. przeglądam wizaż. Witam wszystkich po krótkiej przerwie... Cytat:
Cytat:
dokładnie... [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;9806578]Max pewnie się odezwie przed egzaminem, albo po. Pochwalić się dobrymi wieściami [/quote] PO PIERWSZE - ŻADNYCH PYTAŃ O EGZAMIN. To pytanie oststanio bardzo źle na mnie działa... Odezwę się we właściwym czasie... Cytat:
ale co powiecie na taki płaszcz...? Czarny, wełniano – kaszmirowy. Zdarzają się w moim życiu takie okazje, że najładniejsza nawet kurtka nie pasuje do okoliczności i muszę wtedy ubrać ten cholerny płaszcz. Nie znoszę, go bo mi się merda koło kolan i czuję się w nim jak zakonnik. Ale do rzeczy… Byłem w nim w styczniu (na pewnej uroczystości ) w Warszawie. Do wewnętrznej kieszeni schowałem pieniądze (150 zł) aby na stacji nie wyjmować portfela (wiem, ze robię źle ale w portfelu noszę dowód osobisty, legitymację służbową – która jest jednocześnie przepustką kart kredytowe i płatnicze…). Nie wiem ( – nie pamiętam) dlaczego zapłaciłem na stacji za bilet innymi pieniędzmi (może ktoś inny płacił????). Ubieram ten płaszcz dzisiaj. Wkładam rękę do wewnętrznej kieszeni a tam 150 złotych. Dzięki Ci Boże!!!!
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Maaaaaaaaaaxxxx Bożesz Ty mój jedyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
![]() Super, że wreszcie się odezwałeś
|
#1251 |
|
Rozeznanie
|
U nas siedzimy w aucie i tylko włączamy poszczególne światła i mówimy jak się nazywają. Ni etrzeba wychodzic z auta i pokazywac ich na samochodzie. Przynajmniej nigdy nie słyszałam o takim przypadku... Bo to w sumie be sensu. Ja nie będę jeździła Pandą jak zdam, tak więc po co mi to...
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podczytauję Was cały czas. Niestety w pracy nie mam (za bardzo mozliwości)... by pisać. Od października chodziłem za prezesem by przyjął takiego (bardzo fajnego) chłopaka do pracy. W końcu poszedłem do niego i prawie szantażem powiedziałam, że brakuje ludzi w wydziale i tak dalej nie da się pracować. Na to prezes wyjął wydruk przygotowany przez informatyka (aby go pokręciło…!) kładzie przede mną a tam jak byk (w tabelkach!!!!) moje godziny korzystania z Internetu w pracy. Z czego 1-2 godzin dziennie – Wizaż… W domu (mój kochany stary PC-et) zaczął odmawiać posłuszeństwa i zmuszony jestem korzystać z laptopa – którego nie znoszę. Napisanie na nim jednej strony A4, czcionką „12” zajmuje mi około 30 min!!!!! Do tego mam wrażenie, że doba w lecie ma 24 godzin a doba w zimie zaledwie 10. Wracam do domu o tej samej (co zawsze) godzinie. Czasmi jeszcze gdzieś wyszedłem. Teraz na nic nie mam czasu. Do tego spadł śnieg. Cały dzień śpiewam sobie pod nosem „Biały śnieg i Ty”. No i niestety będę zmuszony przeprosić się i poszukać moich… no… majtek z golfem..
Chyba jakiś na stanowisku, tak sobie może pozwolić całą drogę na internecie siedzieć. Edytowane przez maxymilian Czas edycji: 2008-11-23 o 15:58 |
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Co do świateł-tak na prawdę zależy to od egzaminatora. Ja na pierwszym egzaminie włączyłam(nie wsiadając do auta) tylko wybrane przez egzaminatora światła i pokazałam je, natomiast na drugim egzaminie facet kazał mi wsiąść, włączyć wszystkie światła, mówić co włączam, a potem wyjść i je pokazywać. Nie ma reguły.
Co do Twojego płaszcza Max... Znam podobny przypadek... To było chyba w tamtym roku. Moja dobra koleżanka przeżywała kryzys-mąż za granicą, ona tutaj z trójką dzieci. Ostatnie grosze w portfelu, a tu obiad trzeba zrobić, coś tam dzieci mają w szkole popłacić... Do tego starsza córka miała wkrótce przystąpić do komunii. Koleżanka była skarbnikiem wśród rodziców i nagle jej wzrok zatrzymał się na ścianie/szafie na której wieszała swój woreczek z pieniędzmi i notesem. Chciała sprawdzić czy coś tam zapłaciła, otwiera worek, a tam...150zł pierwszy odruch-O Boże zapomniałam zanieść pieniędzy!!! Po chwili zastanowienia przypomniała sobie jednak, że to są pieniądze, które kiedyś założyła za kogoś podczas jakiejś zbiórki komunijnej i niedawno ten ktoś jej oddał, a ona odruchowo wrzuciła do tego woreczka. Zupełnie o nich zapomniała i znalazły się w tak krytycznym momencie. Siadła z tym workiem i poryczała się ze szczęścia. Przyszła jej córka i zapytała czemu płacze, powiedziała "Bóg nad nami czuwa Aguś".Widocznie nad Tobą też.
|
#1255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to nieźle Cie prezes załatwił A co do zimy również mam takie wrażenie, że doba jest nieco krótsza :/
|
|
|
|
|
#1256 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam wszystkich którzy jeszcze pamiętają o mnie .Jestem ciągle obecna (choć niewidoczna). Wątek przeglądam, ale brak mi czasu na pisanie. Zresztą natchnienia też jakoś nie mam jeśli chodzi o pisanie tutaj (no, prawie pół roku już minęło od mojego egzaminu). Tak całkiem jeszcze sobie spokoju nie dałam, ale zaangażowanie już mniejsze, ekscytacja zdawaniem egzaminu minęła w moim przypadku. Pewnie stąd "brak natchnienia". Jeśli chodzi o jeżdżenie, to jeżdżę - obecnie głównie w weekendy (bo w tygodniu czasu brak). Wczoraj jeździłam rano - niewielka część drogi była pokryta błotem pośniegowym, więc jechałam wolniej. Drogi główniejsze i w miastach były mokre ale czarne. Jechało się w miarę normalnie (choć na tym odcinku o gorszej nawierzchni oczywiście wolniej i ostrożniej). Dziś miałam jeździć w tych gorszych warunkach (bo dziś rzeczywiście drogi u mnie są białe lub pełno jest rozjeżdżonego śniegu). Czyli generalnie nieprzyjemnie i trudno jak dla nowego kierowcy. Ale los zdecydował, że jednak dzisiaj niestety nie pojeżdżę sobie ... Trudno ... Zobaczymy jak będzie za tydzień w weekend jeśli chodzi o nawierzchnie. A jeśli nie za tydzień, to zima dopiero się zaczyna, więc jeszcze okazja się trafi żeby się przekonać jak to jest. Pierwsze jazdy na takiej nawierzchni to jednak będą "w towarzystwie" - tak będzie bezpieczniej, a ja też będę czuć się pewniej. Generalnie lepiej jeździ mi się samej, ale w takich trudniejszych warunkach pierwsze jazdy odbędą się u boku kierowcy. |
|||
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem czy to dzień cudów?
![]() Dopiero co o Tobie pomyślałam... Miło, że do nas zaglądasz i że się wreszcie "ujawniłaś" ![]() Szkoda jednak, że stopniowo jednak nas opuszczasz no ale chyba taka kolej rzeczy, wszyscy pewnie za jakiś czas przestaniemy pisać w tym wątku
|
#1258 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzień cudów Chyba nie ... Tak wyszło ... A co do końca pisania: zgadza się, pewnie każdy stopniowo (prędzej czy później) przestanie pisać w tym wątku. W zamian zaczną pisać nowe osoby - taka kolej rzeczy Choć wydawało się, że w moim przypadku to niemożliwe, nigdy nie nastąpi ... Na razie czytam w miarę regularnie, tylko z pisaniem już zdecydowanie gorzej to wychodzi. |
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;9833484]Dzień cudów
Chyba nie ... Tak wyszło ... A co do końca pisania: zgadza się, pewnie każdy stopniowo (prędzej czy później) przestanie pisać w tym wątku. W zamian zaczną pisać nowe osoby - taka kolej rzeczy Choć wydawało się, że w moim przypadku to niemożliwe, nigdy nie nastąpi ... Na razie czytam w miarę regularnie, tylko z pisaniem już zdecydowanie gorzej to wychodzi.[/quote] I chyba nastrój nie dopisuje? Jak się mylę, to wybacz, ale jakoś tak intuicja mi podpowiada, że coś jest nie tak. A ja sobie tak o Tobie myślałam, jak jeździłam tymi pandami(nie wiem czy czytałaś)
|
#1260 |
|
Konto usunięte
|
Jako ze nigdy nie odpuszczam, dzisiaj miałem podejscie numer dwa
Ten sam samochod, te same osoby i ta sama nieszczesna trasa ![]() Wszyscy siedza w samochodzie, mowie do taty zeby dal mi kluczyki bo chce jechac. Ja banan na twarzy a siostra krzyczy: "niee! tato, niee!" ![]() jade, jade no i ..... tym razem dojechałem do celu bez szwanku ![]() Ten "krzywy znak w Pizie" ktorego w miare czesto mijam, juz chyba na zawsze bedzie mi przypominal to zdarzenie ![]() a we wtorek do orto na drugi koniec Krakowa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

Hamuje pulsacyjnie. Boze! Tylko, no nic to nie daje
wybrałem to "mniejsze zlo", wiec puszczam hamulec, skrecam kierownica i ... wjezdzam na kraweznik po czym laduje na znaku 

) Włączasz jedne , sprawdzasz czy działają, potem następne i następne.. 

Po chwili zastanowienia przypomniała sobie jednak, że to są pieniądze, które kiedyś założyła za kogoś podczas jakiejś zbiórki komunijnej i niedawno ten ktoś jej oddał, a ona odruchowo wrzuciła do tego woreczka. Zupełnie o nich zapomniała i znalazły się w tak krytycznym momencie. Siadła z tym workiem i poryczała się ze szczęścia. Przyszła jej córka i zapytała czemu płacze, powiedziała "Bóg nad nami czuwa Aguś".