Panny Młode 2010 cz. II - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-23, 11:34   #3511
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Kurcze, Wy już Kościół zaklepujecie, a ja na razie mam odruch wymiotny przy przesłuchiwaniu zespołów. jak tak dalej będzie, to sama będę śpiewać
ja nie mam jeszcz sali, ale zastanawiam się czy nie odłozyć ślubu na bliżej nieokreślony czas

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 11:39   #3512
merriel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja nie mam jeszcz sali, ale zastanawiam się czy nie odłozyć ślubu na bliżej nieokreślony czas
Nie odkładaj!! Wyraźnie perspektywa odłożenia ślubu cie nie cieszy, więc nawet o tym nie myśl! Pewnie znowu chodzi o te cholerne wzgledy finansowe, co?
Kaska nie daj sie zwariować, to kasa jest dla nas, a nie my dla pieniędzy, dacie ze wszystkim radę!! I naprawdę ten kredyt który musicie wziąć jest niewielki, nawet jeżeli się zdecydujecie na mieszkanie we Wrocku to też będzie dobrze, a ze ślubu nie rezygnuj bo będziesz bardzo nieszczęśliwa..
merriel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 11:44   #3513
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Wiecie co - zrobiłam dziś test depilatora - jak sama mam go używac to mnie boli, no to poprosiłam tżta, żeby mi przejechał po nodze, bo myślałam, że może chodzi o to, że ja sama sobie nie potrafię takiego bólu zadawać, a jak robi to osoba trzecie to będzie łatwiej...nie było
Każdy ma inny próg bólu, więc na Ciebie moje sposoby mogą nie działać, ale na mnie działa jak jak sobie dobrze skórę naciągnę, wtedy te wyrywane włoski łatwiej wychodzą, bo nie ciągną za sobą skóry (bo się ją przytrzymuje dłonią). Jak dla mnie łatwiej jest na bardzo krótkich włoskach. Wiem, że w instrukcji jest podane ileś tam milimetrów, ale Ja zawsze depiluję krótsze (w trakcie kąpieli pocieram je szorstką gąbką i się podnoszą, a jak się potem dobrze skórę naciągnie, to zaczynają odstawać i tak czy owak można depilować takie krótkie). No i oczywiście za pierwszym razem, to myślałam, że się posikam z bólu, ale po kilku razach tak się osłabiły, że teraz to mi już szybko idzie depilowanie i już tak nie boli.
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 11:44   #3514
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez merriel Pokaż wiadomość
Kaska nie daj sie zwariować, to kasa jest dla nas, a nie my dla pieniędzy, dacie ze wszystkim radę!! I naprawdę ten kredyt który musicie wziąć jest niewielki, nawet jeżeli się zdecydujecie na mieszkanie we Wrocku to też będzie dobrze, a ze ślubu nie rezygnuj bo będziesz bardzo nieszczęśliwa..
własnie wszystko przez kasę ale gdy zdecydujemy się mieszkać we Wrocku to ten kredyt będzie już ok 300.000 a nie 150 o amtko ja tutaj zaraz padnę na zawał

bo co można w takim dużym mieście zrobić nawet z 4-5 tysiącami połowa to na kredyt kolejny tysiak na opłaty i coś jeść też trzeba

dobra bo zamuliłam nasz wątek

Stary 2008-11-23, 11:46   #3515
centipede
Zadomowienie

Ja zagrałam w totka jak była wielka kumulacja, ale trafiłam tylko jedynkę

Kulkaaga aż taka tragedia z zespołami? to może zaśpiewacie w duecie z mężem?! ja na razie nie interesowałam się sprawami kościelnymi, w przyszłym roku się tym zajmiemy.

Merriel ma rację! Nie warto rezygnować z tego, czego na prawdę pragniesz. A daleko masz do Wrocławia? Pamiętam, że pisałaś tylko już nie pamiętam ile to było a może uda się gdzieś bliżej znaleźć pracę? dojazdy są męczące...
Stary 2008-11-23, 11:49   #3516
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Merriel ma rację! Nie warto rezygnować z tego, czego na prawdę pragniesz. A daleko masz do Wrocławia? Pamiętam, że pisałaś tylko już nie pamiętam ile to było a może uda się gdzieś bliżej znaleźć pracę? dojazdy są męczące...
samochodem godzinę, nie dojazdy nie wchodza w droge chyba, ze na początku dopóki nam kredytu nie przyznają

Stary 2008-11-23, 11:50   #3517
can't be perfect
Wtajemniczenie

kaśka a w jakim stanie jest Wasz dom teraz?? czy nie możecie zrobić tak że będziecie sobie remontować na bieżąco jak będziecie mieć pracę.. z tego co pamietam chcecie dach podnosić.. to najpierw odłóżcie kasę na dach.. nastepnego roku na swoją sypialnię.. potem lazienka, a potem kuchania?? i tak się powoli będziecie urządzać nie biorąc tak dużego kredytu..

My z TŻtem kupimy sobie takie 2-pokojowe mieszkanko do remontu.. fakt remont też wyniesie, ale chcielibysmy wcześniej niż te 2 lata kupić M. co będziemy mieszkać u rodziców.. żeby wczesniej być na swoim.. no i zamierzamy powoli sobie je remontować, a nie tak od razu..i dla nas to będzie dobre rozwiązanie..

my nie chcemy przekładać ślubu, bo równie dobrze za te 3 lata też możemy nie mieć warunków..
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 11:52   #3518
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
u mnie tez sniegu sporo napadało, a mój psiak non stop na dwór chce iśc albo na balkon bo on uwielbia se bawić w sniegu wcale mi do domu nie chce ze spacer iść tylko zeby sniezki rzucać i biega jak oszalały ryjąć nosem w sniegu
mój piesek tak samo ryje pyszczkiem w snieguAle przy kominku tez lubi sie powygrzewać

Cytat:
a mi sie ic nie chce mam doła, związanego z brakiem pracy, wogóle przeraża mnie branie kredytu na 30 lat a przede wszystkim to, żę będe całe życie wegetować i ciułać każdy grosz bo kredyt trzeba spłacać

doopa
Kasia, ale te 150 tys. na 30 lat to będzie mała rata, więc spłacicie to szybciutkoPociesz się, że my będziemy musieli wziąć z 400 tys.

Cytat:
ale ja chciałam teraz iść do pracy takiej na weekendy żeby na każde wyjście nie brać od rodziców bo mi głupio oni mi na wszystko dają, ale jednak mam jakiegoś kaca moralnego, ze mam 22 lata i ciągle na garnuszku rodziców siedzę

ja już sama nie wiem czy zostać tutaj czy kupić mieszkanie we Wrocku
ja też nie lubie brać kasy od rodziców, więc Cię rozumiem, zwłaszcza, że jak cały zeszły rok akademcki pracowałam to sie odzwyczaiłam...no ale teraz znów jestem skazana na rodziców, bo stypendium odkładam na wakacje. Nawet nie mam wyrzutów sumienia, bo mój brat tez studiuje i nigdy nie pracował a jest bardziej kosztotwórczy niż ja NIe przejmuj sie tym, przecież rodzice wiedzą, że studiujesz dziennie i ciężko z praca w takiej sytuacji a juz od wakacji chcesz iśc do pracy. A uwierz mi studia dziennie i praca w roku dyplomowym to mimo wszystko niełatwa sprawa - sama przez to przechodziłam. Najwyżej jak skończysz pisać pracę to zacznij czegos szukać. Poza tym śnieg pada - ciesz się

Elitka - jutro powalczę z depilatorem

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-23 o 11:54
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 11:54   #3519
kaska87
Zakorzenienie

w tym domu można teraz nawe normalnie mieszkać

Piotrek ostatnio znalazł okazję kupna 2-pokoi we wrocku za 125.000 na krzykach(to taka dzielnica we wrocku) także czasem się zdarzają okazje

Stary 2008-11-23, 12:02   #3520
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:

Piotrek ostatnio znalazł okazję kupna 2-pokoi we wrocku za 125.000 na krzykach(to taka dzielnica we wrocku) także czasem się zdarzają okazje
to zalezy gdzie chcesz mieszkać.. jeżeli w mieście to kupcie sobie mieszkanko..tak jak napisałaś zdarzają się okazje.. a jak mówisz że na razie w domku da się normalnie mieszkać i dojazdy Wam by nie przeszkadzały to po co na razie remontować dom??zastanówcie się nad tym..

a co do branie od rodziców kasy.. to hmm ja dostaję od nich bardzo ale to bardzo rzadko.. mam stypendium naukowe..dorabiam czasami jako hostessa i chodze czasami na inwentury.. nop dzisiaj idę..i zawsze jakaś kasa jest.. nie lubię brać od rodziców, ale biorę jeżeli mam debet..
Stary 2008-11-23, 12:02   #3521
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
ale ja chciałam teraz iść do pracy takiej na weekendy żeby na każde wyjście nie brać od rodziców bo mi głupio oni mi na wszystko dają, ale jednak mam jakiegoś kaca moralnego, ze mam 22 lata i ciągle na garnuszku rodziców siedzę

ja już sama nie wiem czy zostać tutaj czy kupić mieszkanie we Wrocku
Kasia, nie łam się przełam się Nie martw się na zapas. Miałam tak samo jak Ty, że chciałam mieć własne pieniądze, bo nie lubię być zależna od kogoś. Już na początku liceum zaczęłam pracować u chińczyków na pchlim targu i odkąd się przyzwyczaiłam, że mam na własne drobne wydatki, to do tej pory zawsze mam pracę (teraz w końcu w zawodzie), bo już mi głupio z powrotem wrócić do wersji "Mamo daj...". Tak więc uważam, że praca w weekendy o której myślisz, to bardzo dobry pomysł, bo zobaczysz, że wcale nie ma tak źle.

A jeśli chodzi o dalsze plany, to już razem musicie sami zdecydować. Z jednej strony we Wrocławiu dużo łatwiej o pracę, ale z drugiej strony mieszkania rzeczywiście są straszenie drogie. Jak macie perspektywę pracy w swoim mieście , to może lepiej wykończyć ten domek. A jak nie macie tam szans na dobrą pracę, to chyba lepiej kupić mieszkanie we Wrocławiu i to co byście wydawali na dojazdy do pracy, to wpłacać na kredyt.

Znajdzie się wyjście z sytuacji, Głowa do góry. To przez tą pogodę pewnie masz takie myśli czarne. Masz buziaka na miły początek dnia.
Stary 2008-11-23, 12:05   #3522
kaska87
Zakorzenienie

my póki co wstyuemy się od remontu domu postanowliśmy też, ze do ślubu będziemy mieszkać z rodzicami bo do wrocka co 2 tygodnie tylko będziemy jeździć na studia i zastanawiam się czy nie szukać pracy od razu we wro bo jak zacznę tutaj to już tak zostanę a jakby się coś dla mnie sensownego znalazło to byśmy się ten rok pomęczli z dojazdami

mój P. ma o tyle dobrze, że ma we Wrocku już pracę nagraną na początke ok 2.500-3.00- zarobi tylko nie wiem czy na duże miasto to mało czy dużo
tutaj jest np mieszkanie w miarę tanie jak na wro
http://dom.gratka.pl/tresc/26-274814...d6aa51d00f93,1

Stary 2008-11-23, 12:07   #3523
Elitka4
Rozeznanie

Kasia, jak tyle dostał na początek, to dobrze dostał. Oczywiście nie wiem jaka branża i co robi, żeby porównać do zarobków znajomych, ale tak ogólnie, to Ja bym się bardzo cieszyła gdybym tyle teraz zarabiała.

A to mieszkanie jest drogie jak na budowane w 1980 roku. Za te pieniądze (5-6 tys za metr) są nowe mieszkania na obrzeżach miasta, a teraz nieruchomości potanieją.

Edytowane przez Elitka4
Czas edycji: 2008-11-23 o 12:10
Stary 2008-11-23, 12:10   #3524
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
Kasia, jak tyle dostał na początek, to dobrze dostał. Oczywiście nie wiem jaka branża i co robi, żeby porównać do zarobków znajomych, ale tak ogólnie, to Ja bym się bardzo cieszyła gdybym tyle teraz zarabiała.
po prostu mało kto zna się na tym i dlatego może i to nie jest praca związana z naszym kierunkiem, wogóle chyba nie ma takiego kierunku

Stary 2008-11-23, 12:11   #3525
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

To tanioszkaOgladałam dziś mieszkanka i znalazłam fajne 3 pokoje za 344 tys., metr tylko za 6600 a to jest nowe mieszkanko, także ceny spadają i mnie to cieszyA ceny na rynku wtórnym to już nawet nie patrzęBędzie dobrze dziewczyny
Ja dostaje od rodziców kieszonkowe co miesiąc i jeszcze do ręki dostaje na obiadki, bo często jem poza domem.

Cytat:
mój P. ma o tyle dobrze, że ma we Wrocku już pracę nagraną na początke ok 2.500-3.00- zarobi tylko nie wiem czy na duże miasto to mało czy dużo
tutaj jest np mieszkanie w miarę tanie jak na wro
http://dom.gratka.pl/tresc/26-274814...d6aa51d00f93,1
2500-3000 na rękę, tak? Jeżeli tak to dobrze jak na początek

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-23 o 12:15
Stary 2008-11-23, 12:15   #3526
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Kurcze, Wy już Kościół zaklepujecie, a ja na razie mam odruch wymiotny przy przesłuchiwaniu zespołów. jak tak dalej będzie,oj to sama będę śpiewać
Ja chyba również wystąpię solo Żenada z tymi zespołami na maxa.

Kasia głowa do góry!Swoją drogą bądź co bądź Ja osobiście bym wybrała domek.
Dojazd to pikuś, kwestia przyzwyczajenia
A mieszkanie w domku to jest inne życie, swoboda, grillowanko w ogrodzie, party i więcej miejsca niż w bloku
Nas też po ślubie czeka wykończenie domku, ale wolimy to zamiast bloku-zdecydowanie

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 12:18   #3527
kaska87
Zakorzenienie

albo to na przykład-na wystruj nie patrzę tylko na dzielnicę, bo wnętrze to i tak po swojemu zrobię
http://dom.gratka.pl/tresc/26-256031...20d8b64da3de,1

Stary 2008-11-23, 12:23   #3528
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
albo to na przykład-na wystruj nie patrzę tylko na dzielnicę, bo wnętrze to i tak po swojemu zrobię
http://dom.gratka.pl/tresc/26-256031...20d8b64da3de,1
Kasia tylko to jest TBS, nie wiem jak z rynkiem wtórnym, ale przy pierwotnym nie da się tego wziąć pod hipotekę. I jakieś inne zasady odnosnie własnosci są.
Stary 2008-11-23, 12:24   #3529
centipede
Zadomowienie

Tylko, że to jest mieszkanie TBS, zobacz sobie wysokość czynszu
Stary 2008-11-23, 12:26   #3530
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Tylko, że to jest mieszkanie TBS, zobacz sobie wysokość czynszu
przepraszam nie zauważyłam, poniosło mnie
mój P. zawsze znajduje ładne i tanie mieszkania a ja drogie i brzydkie

Stary 2008-11-23, 12:27   #3531
can't be perfect
Wtajemniczenie

kaśka ja cały czas myslałam że Ty gdzies bliżej koło wrocka mieszkasz..bo zdawalo mi się że tam studiujesz i będziesz mieć wesele

no i fajnych rodziców masz że pozwolą Ci mieszkać z TŻtem u siebie..i to jeszcze przed slubem.. moi by na to na pewno nie poszli
Stary 2008-11-23, 12:28   #3532
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
kaśka ja cały czas myslałam że Ty gdzies bliżej koło wrocka mieszkasz..bo zdawalo mi się że tam studiujesz i będziesz mieć wesele
nie, ja nie mam tam wesela fotografa z tamtąd bedziemy mieli tylko

Samoa a gdzie fotki biżu

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-23 o 12:29
Stary 2008-11-23, 12:41   #3533
szana
Zadomowienie

Kasiu Wy już macie swój domek!powinnaś się tym cieszyć a nie marudzić my będziemy mieszkać po ślubie u moich rodziców,nie wiem jaki czas,pewnie dopóki nie znajdziemy czegoś albo nie nazbieramy wkładu własnego na kredyt i nie rozbudujemy domku moich dziadków,żeby z nimi mieszkać.
Także Wy macie już teraz super start
Samoa czekamy na biżuterię

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2008-11-23 o 12:42
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 12:53   #3534
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
Kasiu Wy już macie swój domek!powinnaś się tym cieszyć a nie marudzić my będziemy mieszkać po ślubie u moich rodziców,nie wiem jaki czas,pewnie dopóki nie znajdziemy czegoś albo nie nazbieramy wkładu własnego na kredyt i nie rozbudujemy domku moich dziadków,żeby z nimi mieszkać.
tylko chodzi o to, że my chyba się przeprowadzimy do innego miasta

Stary 2008-11-23, 13:23   #3535
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko chodzi o to, że my chyba się przeprowadzimy do innego miasta
to poczekajcie aż znajdziecie stałą pracę i skończycie studia.. do tego czasu zamieszkajcie z rodzicami.. a potem zdecydujecie gdzie będziecie mieszakć.. ja na dzień dzisiejszy tego nie wiem, bo wszystko zależy od tego gdzie obydwoje z TŻtem znajdziemy pracę.. jmoże to będzie na drugim końcu Polski.. kto wie
Stary 2008-11-23, 14:04   #3536
kaska87
Zakorzenienie

ja się zmywam idziemy z TZ na spacer obgadać wszystko mój P. pewnie będzie za wrockiem bo ma tam pracę nagraną a mi na pewno też będzie łatwiej coś znaleźć w większym mieście

Stary 2008-11-23, 14:12   #3537
can't be perfect
Wtajemniczenie

ja do większego miasta mam pond 50 km, więc pewnie też będę codziennie dojeżdżać.. myslę że to kwestia przyzwyczajenia.. a może tam się przeprowadzimy.. chcociaż TŻ nie chce..

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2008-11-23 o 17:01
Stary 2008-11-23, 14:32   #3538
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cześćpanienki ja tylko z tym linkiem
http://www.allegro.pl/item487071140_...oda_sposa.html
suknia numer 5
Kasiu czy to aby nie Twoja ??
Widzialam rozmowe o tej pani u nas na wizażu
A jej pozytywne komentarze chyba same mówią za siebie
Kasia weź zerknij czy to nie Twoje cudo (nr 5) bo nie pamiętam... czy Twoje czy może lain...a może żadnej z Was.. tylko mnie się pomieszało
Stary 2008-11-23, 14:33   #3539
natj
Rozeznanie

can't, dasz radę, ja teraz dojeżdżam 80 km. do szkoły codziennie. Od półtora roku.
A pociag zawsze pelny i jest masa osób którzy muszą dojeżdżać
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 14:39   #3540
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
can't, dasz radę, ja teraz dojeżdżam 80 km. do szkoły codziennie. Od półtora roku.
A pociag zawsze pelny i jest masa osób którzy muszą dojeżdżać
no ja wiem..pociagiem się jedzie godzinę + dojazd tramwajem tam gdzie się chce.. niestety z mojego miasta nie ma tak często tych pociągów i nie zawsze pasują. ale chcialabym znaleźc pracę od pon-pt żeby mieć w weekendy czas dla męża

ale dzisiaj tu cisza

ja się za niedługo zbieram bo na nockę dzisiaj na inwenturę idę.. nie chce mi się ale coz poradzić

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2008-11-23 o 17:00
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości