|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN
hej dziewczynki
ja znow sama. maz drugi dzien na kursie. wczoraj wrocil kilka godz szybciej, nie uprzedzajac mnie- zrobil mi extra niespodzianke!!!! strasznie sie stesknil, nie poznalam go wczoraj po prostu jeden caly dzien bez zonki i facet jest jak dziecko we mgle![]() teraz pomagalam troche tesciowej przy obiedzie i pojde w odwiedziny do moich rodzicow i siostry musze sie troche pouczyc do egzaminow. wizazanki, co czytacie sobi teraz dla relaksu? maz mi wypozyczyl pustelnie parmenska stendhala. polecam. piekna zima za oknem. szkoda, ze malenstwo jeszcze w brzuchu - wzielabym je na sanki ![]() w ogole ta noc uplynela spokojnie, nawet nie wstawalam do wc. ale wiatr wial straszny. piekło- ja juz mam mnostwo ciuszkow nowych i uzywanych w tych rozmiarach. fajnie,ze sa tu takie zyczliwe kolezanki
|
#542 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki , jak tam się czujecie kolejnego dnia ?? U mnie z rana całkiem calkiem ale wieczorami to już mi jest tak ciężko że sama się sobie dziwie.
Arleta110- ja mam dokladnie to samo , czuje że brzuszek mam już nieżej i zresztą każdy mi to mówi, i jak nawet wchodze po schodach to jest mi strasznie ciezko bo juz mi wadzi jak podnosze nogi lekko , i do tego czuje tak jak ty że coś mi sie zaczyna siączyć w nie duzych ilosciach ale zawsze cos jest. I do tego towarzyszą mi nie raz skurcze lekkie czego wczesniej nie mialam . Kurcze a jak to juz blisko ciesze sie bo marze miec juz corcie na swita ale z drugiej strony mam stracha przed porodem ,normalnie metlik w glowie ale wiem ye i tak mnie to nie uniknie tzlko ze to juz tak blisko.A za oknem slicznie biało , i od czasu do czasu jeszcze popaduje ale wyjsc to juz mi sie normalnie dzisiaj niechce tym bardziej ze brzuszek juz mi troche ciazy i szybko naprawde szybko sie mecze. Sandrusia- jestes naprawde dzielna i trzymaj sie kochana, musisz byc silna. Powiem ci ze przy takiej meczarni jak masz teraz to porod bedzie dla ciebie pryszczem i bedzie wszystko dobrze.A w czym kochane pierzecie ciuszki swoich skarbów???
|
#543 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i byc w koncu w domkuBoli mnie znow od rana,czy to sie kiedys skonczy ![]() Cytat:
Od kiedy cwiczysz miesnie kegla i jak masujesz pochwe?Czy dlugie paznokcie nie beda w tym przeszkadzac?
|
|
#544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
prawie 10zł mniej niż ja;pWiecie co... mnie ten śnieg w ogóle nie cieszy, wręcz przeciwnie. Boję się, że przez taką pogode poślizne się gdzieś, przewróce i stanie się nieszczęście
|
|
#545 |
|
Rozeznanie
|
Tak się zastanawiałam ostatnio, do kogo miałyśmy przesyłać namiary na siebie. Wiem, ze ta informacja jest w pierwszej części wątku, ale może mogłybyście tutaj też napisać? Pojawiły się nowe mamusie (które przy okazji witam, bo chyba jeszcze nie miałam okazji) i myślę, że dla Nich to też będzie przydatne
![]() Ja dopiero niedawno wstałam, chociaż budziłam się kilka razy do wc. No i koło 8 rano była u nas burza Aż mi sie wierzyć nie chciało, myślałam, że tylko mi sie przyśniła. A śnieżek ciągle sypie |
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, dane do mnie. Uzupełnię listę i wyślę jeszcze raz
|
|
#547 |
|
BAN stały
|
Ja dopiero niedawno wstałam, chociaż budziłam się kilka razy do wc. No i koło 8 rano była u nas burza
Aż mi sie wierzyć nie chciało, myślałam, że tylko mi sie przyśniła. A śnieżek ciągle sypie Też wstałam jakas godzinke temu ale czuje sie nadal zmeczona. Cisnienie mam chyba bardzo niziutkie az nie chce go mierzyc bo ogólnie mam niskie. Wczoraj bylismy u znajomych a ja czuję sie jakbym cała noc przetańczyła, przepiła i połozyla sie nad ranem ![]() Patrze przez okno a ten śnieg tak pruszy a ja znowu staje sie senna...ach cięzki bedzie ten dzień... ariellina - ja czytam narazie "Rzeź bezkręgowców" Chmielewskiej - wiem że tytuł mało zachecajacy do czytania ale jeśli ktoś lubi ksiazki Chmielewskiej polecam mnie osobiscie sie podoba pozatym jest dosc gruba wiec troszke czasu zajmuje A że już ja prawie koncze czeka na mnie juz nowa ksiazka Rzuć mnie, Billy! GOLDSMITH OLIVIA - tez podobno jakas lajtowa.
|
|
|
|
#548 |
|
Zadomowienie
|
ja poleglam ostatnio przy wojnie i pokoju tolstoja a naprawde chcialam przeczytac- lubie takie grubasne tomy. teraz nic nie czytam
dziewczyny zna sie ktos na snach?? bo mi sie snilo dzisiaj ze odcinalam wisielca z drzewa
|
#549 |
|
Raczkowanie
|
Anna - ale z Ciebie laskowa ciężarówka
Sandrunia - cały czas trzymam kciukasy a tak w ogóle to podziwiam, że w takiej sytuacji potrafisz, dajesz radę jeszcze pomagać ![]() Dziewczyny, myślicie już jak to będzie po porodzie z planem dnia? Tzn. po przebudzeniu najpierw karmienie, odbijanie a potem zmiana pieluszki i chwilka zabawy, odpoczynek i znowu karmienie itp aż do wieczora, gdy kąpiel i kładzenie na odpoczynek nocny? No i zmniejszanie wrażenie pod koniec dnia. Oczywiśce dochodzą spacery i niespodziewane wydarzenia. Ja właśnie kombinuję, jak to będzie, jak się dostosujemy do siebie....
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Sevi, wyjdzie w praktyce. Każde dziecko jest ine i każde ma inne potrzeby
|
|
#551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naklejek jeszcze nie umieściłam na ścianie, ale podsyłam stronkę gdzie sa takie jak moje i tam też chyba znajdziesz pomysły na ich ułożenie (moje sa zwierzaki )www.fidoo.pl Sandrunia Jesteś moją bohaterką
|
|
#552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzis kolezanka urodzila corke, oczywiscie skreca mnie i ide w odwiedziny do szpitala. szybko sie uwinela z porodem. 4.30 dostalam esa, ze jada do szpitala, a dziecko urodzilo sie przed 11.
|
|
#553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zgadzam się kellyss wyglądasz cudnie jako pomocnica..ba z tymi brzucholkami to my mozemy byc mikołajami ![]() Pięknie..sama sobie taką strzeliłas??? mi ma robic dziewczyna za 300 zł w grudniu, a może sama dam rade??
|
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
Sandruniu dodam ,iż trzymma za Ciebie bardzo mocno kciuki wierze,że bedzie dobrze choć wiem ,że to bardzo niesprawiedliwe ,że w ciązy i dodatkowo jakieś problemy.Wierze,że bedzie dobrze i wysyłam moc buziaczków dla Ciebie i uścisków! Trzymaj się Kochana!!
|
|
#555 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#556 |
|
Raczkowanie
|
Nimfetka- Bardzo ładne zdjęcia ale w Słupsku dużo wiecej sniegu po kolana dosłownie. Jak zasypało wczoraj to konkretnie.
Kurcze ale nudy dziewczynki , moj mezus musial isc do pracy a ja znowusz siedze i sie nudze. Ziemniaczki nastawiłam już się gotuja i jakiś mały obiadek trzeba przekąsić. Jak mi się uda to też dorzuce dzisiaj zdjęcia swojego brzuszka i śniegu A ja juz za 5 dni mam wizyte u gina i podejrze moją Marysie ![]() ![]() Kurcze ale moja marysia juz jest naprawde nisko , czuje . Wszystkiego dokladnie się dowiem na wizycie ![]() A jak u was dziewczynki co porabiacie?? i jak sie czujecie???
|
#557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro mam wizyte u lekarza pierwszy raz ide do niego , i napiszę Wam ,ze ciut się denerwuje nie wiem jak z ta glukozą znów będe mu musiała wszystko mówić o tokso i ogólnie brrr kolejny lekarz.. cieszę sięjedynie ,ze podglądne sobie moją glizdkę dowiem się ile waży itp . Będe rodzić w tym szpitalu http://www.ujastek.pl/ Mój Tż poszedł auto do garażu naprawiac wiec w sumie siedze i się nudze ,jesli chodzi o książki to skonczyłam jakis czas temu czytać Blond Gejsze-książka fantastycznie opowiada o życiu Gejsz i o ich zwyczajach. czuje się bardzo dobrze, bo przespałam całą noc i nawet siuku nie wstawałam... miałam znajomą ,która nie spała od 4 m-ca ciąży prawie wogóle....naprawde...i urodziła i teraz znów nie spi -rodziła we wrzesniu małą miała 4600 gr ![]() Olimpia kochana na kiedy Ty masz termin ?? ![]() jakos nie mogę sobie zdać sprawy ,że to już tuż,tuż..
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje wszystkim za śnieżek na fotkach
![]() U mnie dzisiaj wyszło słoneczko i jest ładna pogoda... A mnie to już od 3 dni boli głowa, nie jest to niewiadomo jaki ból no ale jest i mi dokucza... a nawet nie mam czym se cisnienia zmiezyć.. A dzisaj to mi do tego jest troche niedobrze... kurde... mam nadzieje ze wszystko w porzadku ze mna... jak do jutra mi nie przejdzie to jade do szpitala....... boje sie ze moze to zatrucie ciazowe, mam nadzieje ze nie...... człowiek naczyta sie na necie o róznych choróbskach a potem jak są jakieś objawy to zaraz sie wydaje że to ta... pani z herbatą znalazłam sennik on line z wisielcem http://www.sennik-online.net/znaczen...elec-1075.html A mi sie sniło ze jadłam rybe w jakims barze i ta ryba byla prawie surowa... i tak w tej rybie grzebałam widelcem ze az znalazlam mała rybke w jej brzuchu...zrobiło mi sie szkoda tej ryby i jej juz nie zjadlam ![]() No i Sandruniu jesteś wielka...nasza bohaterka !!!!!! Trzymam kciuki za Ciebie.. |
|
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
Olimpia kochana na kiedy Ty masz termin ??
![]() jakos nie mogę sobie zdać sprawy ,że to już tuż,tuż.. ![]() Termin mam na 7 stycznia a mój gin powiedział na ostatniej wizycie ze od 24 grudnia mogę już siedzieć jak na szpileczkach a ja juz siedze ![]() ale by było jakby mnie złapało na święta, fajnie zobaczymy co teraz powie ide do niego w piątek , a ty Nimfetka chyba masz na 8.02 czyli prawie równy miesiać po mnie ![]() Właśnie zgrywam zdjęcia na kompa i jak tylko skończą się zgrywać to wtedy wrzóce zime w słupsku ![]() ![]() Nimfetka a oczekujesz córeczki czy synka???
|
#560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też niedawno połknęłam tą trylogię. Ciekawe kiedy wyjdą kolejne trzy tomy - kontynuacja Tak poza tym to czekam na kolejne tomy:- "Z mgły zrodzony" Sandersona - "Oko jelenia" Pilipiuka - "Wojny świata wynurzonego" Troisi - "Septimus Heap" Sage... jak dla mnie to za wolno je wydają . Tak sobie myslę, że podwyzszam średnia krajową w czytaniu książek, bo 20 to już w tym roku z lekka połknęłam ![]() Żałuję, że "Age of the Five" jest u nas tylko w wersji oryginalnej Język mnie nie odstrasza, ale cena i owszem
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
100_1685.jpg
Oto śnieżek u mnie , bialutko ![]() ![]()
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
U mnie tez tak wygląda Olimpia, ale w sumie Lębork to od Słupska za daleko położony nie jest
|
#563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z 30-40min samochodem . Moja siostra rodziła w Lęborku Ale 5 lat temu
|
|
#564 |
|
BAN stały
|
Siemianowice też takie białe
|
|
|
|
#565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#566 |
|
Zadomowienie
|
dzieki Kellysss
to samo znaczenie znalazlam w necie ludze sie ze odcinanie wisielca znaczy zupelnie odwrotnie ![]() fotka ze spacerku
trying so hard lots of things not to do Edytowane przez pani z herbata Czas edycji: 2008-11-23 o 19:13 |
|
|
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
widze ,ze wszyscy dodaja foty
Pani z herbata -ładnie mieszkasz twój dzieciaczek ma sporo swiezego powietrza.
|
|
|
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
zle mi wypoziomowali podloge ale zdrowe otoczenie najwazniejsze
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oznaczać odwrotość Super fotka-super mamy !!!! Ale co ta kanapa robi w lesie? hmmmmmmmmmmm? |
|
|
|
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
to miejsce w poblizu mojej pracy
co jakis czasu przynosza nastepna kanape, jak juz stara zupelnie rozwala
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

jeden caly dzien bez zonki i facet jest jak dziecko we mgle

i byc w koncu w domku

Aż mi sie wierzyć nie chciało, myślałam, że tylko mi sie przyśniła. A śnieżek ciągle sypie 

)

. Tak sobie myslę, że podwyzszam średnia krajową w czytaniu książek, bo 20 to już w tym roku z lekka połknęłam
Język mnie nie odstrasza, ale cena i owszem
Adaś