Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-23, 10:15   #541
ariellina
Rozeznanie

Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

hej dziewczynki
ja znow sama. maz drugi dzien na kursie. wczoraj wrocil kilka godz szybciej, nie uprzedzajac mnie- zrobil mi extra niespodzianke!!!!
strasznie sie stesknil, nie poznalam go wczoraj po prostu jeden caly dzien bez zonki i facet jest jak dziecko we mgle

teraz pomagalam troche tesciowej przy obiedzie i pojde w odwiedziny do moich rodzicow i siostrymusze sie troche pouczyc do egzaminow.

wizazanki, co czytacie sobi teraz dla relaksu? maz mi wypozyczyl pustelnie parmenska stendhala. polecam.

piekna zima za oknem. szkoda, ze malenstwo jeszcze w brzuchu - wzielabym je na sanki

w ogole ta noc uplynela spokojnie, nawet nie wstawalam do wc. ale wiatr wial straszny.

piekło- ja juz mam mnostwo ciuszkow nowych i uzywanych w tych rozmiarach. fajnie,ze sa tu takie zyczliwe kolezanki
Stary 2008-11-23, 10:57   #542
Olimpia24
Raczkowanie

Talking Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Cześć dziewczynki , jak tam się czujecie kolejnego dnia ?? U mnie z rana całkiem calkiem ale wieczorami to już mi jest tak ciężko że sama się sobie dziwie.
Arleta110- ja mam dokladnie to samo , czuje że brzuszek mam już nieżej i zresztą każdy mi to mówi, i jak nawet wchodze po schodach to jest mi strasznie ciezko bo juz mi wadzi jak podnosze nogi lekko , i do tego czuje tak jak ty że coś mi sie zaczyna siączyć w nie duzych ilosciach ale zawsze cos jest. I do tego towarzyszą mi nie raz skurcze lekkie czego wczesniej nie mialam . Kurcze a jak to juz blisko ciesze sie bo marze miec juz corcie na swita ale z drugiej strony mam stracha przed porodem ,normalnie metlik w glowie ale wiem ye i tak mnie to nie uniknie tzlko ze to juz tak blisko.

A za oknem slicznie biało , i od czasu do czasu jeszcze popaduje ale wyjsc to juz mi sie normalnie dzisiaj niechce tym bardziej ze brzuszek juz mi troche ciazy i szybko naprawde szybko sie mecze.

Sandrusia- jestes naprawde dzielna i trzymaj sie kochana, musisz byc silna. Powiem ci ze przy takiej meczarni jak masz teraz to porod bedzie dla ciebie pryszczem i bedzie wszystko dobrze.

A w czym kochane pierzecie ciuszki swoich skarbów???
Stary 2008-11-23, 11:31   #543
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Cytat:
Napisane przez ariellina Pokaż wiadomość
a moj maluszek kopie mnie w watrobe.
trwa to od pazdziernika. raz mocniej,raz slabiej. ale i tak nie jest to mile.
czytalam o takim zespol zw z bolem watroby o nazwie HELLP. ale mysle,ze mnie on nie dotyczy....

nie mam amiaru martwic sie na zapas. poczekam do wizyty u mojego ginka.

wczesniej nie mialam zadnych dlegliwosci watrobowych, zoladkowych i w ogole trawienych....

czy ktoras z Was tez cierpi z powodu nozek malenstwa, spoczywajacych na watrobie?
Marze o tym zeby przeniosl sie z nerki na watrobei byc w koncu w domku
Boli mnie znow od rana,czy to sie kiedys skonczy

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale napisalam wyzej.. ta herbata z lisci malin nie ma na celu przyspieszenia terminu porodu. Jej zadaniem jest wzmocnienie miesnia macicy przez co w czasie trwania akcji porodowej jest ona sprawniejsza i bardziej wydajna i sam porod trwa krocej
Ja nie mam zamiaru rodzic wczesniej bo prawie do konca stycznia mam sesje (ostatni egzamin mam 2 dni przed terminem porodu) ale jak juz zaczne rodzic to chciala bym zeby poszlo szybko i sprawnie w miare mozliwosci dlatego pije ta herbatke, cwicze kegla i masuje krocze

Od kiedy cwiczysz miesnie kegla i jak masujesz pochwe?Czy dlugie paznokcie nie beda w tym przeszkadzac?

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 11:34   #544
Marta89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Basiu cudny brzucholek
Przed chwila wrocilam ze spacerku oto ja z naszym pierworodnym synkiem
zanim wyszlismy tesciowa sprawdzila jak sie ubralam

ps.Marta wygralam licytacje tego kombinezonu co Ty za 29,90
oo prawie 10zł mniej niż ja;p

Wiecie co... mnie ten śnieg w ogóle nie cieszy, wręcz przeciwnie. Boję się, że przez taką pogode poślizne się gdzieś, przewróce i stanie się nieszczęście
Stary 2008-11-23, 11:41   #545
Kasia.234
Rozeznanie

Tak się zastanawiałam ostatnio, do kogo miałyśmy przesyłać namiary na siebie. Wiem, ze ta informacja jest w pierwszej części wątku, ale może mogłybyście tutaj też napisać? Pojawiły się nowe mamusie (które przy okazji witam, bo chyba jeszcze nie miałam okazji) i myślę, że dla Nich to też będzie przydatne

Ja dopiero niedawno wstałam, chociaż budziłam się kilka razy do wc. No i koło 8 rano była u nas burza Aż mi sie wierzyć nie chciało, myślałam, że tylko mi sie przyśniła. A śnieżek ciągle sypie
Kasia.234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 11:48   #546
passionfruit
Zakorzenienie

Kasiu, dane do mnie. Uzupełnię listę i wyślę jeszcze raz
Stary 2008-11-23, 12:00   #547
Nika.83
BAN stały

GG do Nika.83

Ja dopiero niedawno wstałam, chociaż budziłam się kilka razy do wc. No i koło 8 rano była u nas burza Aż mi sie wierzyć nie chciało, myślałam, że tylko mi sie przyśniła. A śnieżek ciągle sypie [/quote]

Też wstałam jakas godzinke temu ale czuje sie nadal zmeczona. Cisnienie mam chyba bardzo niziutkie az nie chce go mierzyc bo ogólnie mam niskie. Wczoraj bylismy u znajomych a ja czuję sie jakbym cała noc przetańczyła, przepiła i połozyla sie nad ranem

Patrze przez okno a ten śnieg tak pruszy a ja znowu staje sie senna...ach cięzki bedzie ten dzień...

ariellina - ja czytam narazie "Rzeź bezkręgowców" Chmielewskiej - wiem że tytuł mało zachecajacy do czytania ale jeśli ktoś lubi ksiazki Chmielewskiej polecam mnie osobiscie sie podoba pozatym jest dosc gruba wiec troszke czasu zajmuje A że już ja prawie koncze czeka na mnie juz nowa ksiazka Rzuć mnie, Billy! GOLDSMITH OLIVIA - tez podobno jakas lajtowa.
Nika.83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 12:19   #548
pani z herbata
Zadomowienie

ja poleglam ostatnio przy wojnie i pokoju tolstoja a naprawde chcialam przeczytac- lubie takie grubasne tomy. teraz nic nie czytam

dziewczyny zna sie ktos na snach?? bo mi sie snilo dzisiaj ze odcinalam wisielca z drzewa

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 12:24   #549
Seviljanka
Raczkowanie

Anna - ale z Ciebie laskowa ciężarówka Brzuszek malutki, pierwsza klasa i tylko pozazdrościć bo ja mam ciążę tylko kilka dni starszą a zdecydowanie jestem bardziej słoniowata....

Sandrunia - cały czas trzymam kciukasy a tak w ogóle to podziwiam, że w takiej sytuacji potrafisz, dajesz radę jeszcze pomagać

Dziewczyny, myślicie już jak to będzie po porodzie z planem dnia? Tzn. po przebudzeniu najpierw karmienie, odbijanie a potem zmiana pieluszki i chwilka zabawy, odpoczynek i znowu karmienie itp aż do wieczora, gdy kąpiel i kładzenie na odpoczynek nocny? No i zmniejszanie wrażenie pod koniec dnia. Oczywiśce dochodzą spacery i niespodziewane wydarzenia. Ja właśnie kombinuję, jak to będzie, jak się dostosujemy do siebie....
Stary 2008-11-23, 12:54   #550
passionfruit
Zakorzenienie

Sevi, wyjdzie w praktyce. Każde dziecko jest ine i każde ma inne potrzeby
Stary 2008-11-23, 13:00   #551
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna1593 Pokaż wiadomość
to ja wrzuce zdjecie zimy widzianej z mojego okna i foto wieloryba. zaraz zaczynamy 30hbd. no i przepraszam za moj image niezbyt wyjsciowy

mumi24 - mozesz podeslac fotki naklejek, bo tez jestem zaintereoswana tematem, w sumie znalazlam stronke i musze wybrac sposrod kilku wzorow, ale poki co szukam inspiracji.
Gdzie ten wieloryb? nic takiego nie widzę za to jest seksowna mamuśka ze zgrabnym brzuszkiem
Naklejek jeszcze nie umieściłam na ścianie, ale podsyłam stronkę gdzie sa takie jak moje i tam też chyba znajdziesz pomysły na ich ułożenie (moje sa zwierzaki)
www.fidoo.pl

Sandrunia Jesteś moją bohaterką nie dośc ze Cię boli i cierpisz to jeszcze masz siłę pomagać....trzymaj się niedługo to sie skończy

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 13:15   #552
anna1593
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mumi24 Pokaż wiadomość
Gdzie ten wieloryb? nic takiego nie widzę za to jest seksowna mamuśka ze zgrabnym brzuszkiem
Naklejek jeszcze nie umieściłam na ścianie, ale podsyłam stronkę gdzie sa takie jak moje i tam też chyba znajdziesz pomysły na ich ułożenie (moje sa zwierzaki)
www.fidoo.pl
aaaa, znam ta strone, bo zastanawialam sie nad pociagiem, teraz znalazlam stronke, gdzie jest wiekszy wybor tematyczny zarowno dla chlopcow i dziewczynek, ale tez naklejki sa ciut drozsze...

dzis kolezanka urodzila corke, oczywiscie skreca mnie i ide w odwiedziny do szpitala. szybko sie uwinela z porodem. 4.30 dostalam esa, ze jada do szpitala, a dziecko urodzilo sie przed 11.

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 14:38   #553
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
ja tez chce przynajmniej foty sniegu plizzzzzzzzzzzzzz

bosz wstalam z lozka taka zmeczona ze moglabym od razu isc spac
tez tak macie??
miesnie mnie bola jakbym czadu dala na sciance albo w silowni, ledwo nogami wloke
ufff....

kellysss pomocnico mikolaja wygladasz super
pani z herbatą oraz kellyss dla Was zdjątka nie powiem ,żeby tego sniegu było niewiadomo ile ale zawsze to coś jedno zdjęcie zrobione dosłownie dwa tyg temu ,było pieknie,i ciepło...
i zgadzam się kellyss wyglądasz cudnie jako pomocnica..ba z tymi brzucholkami to my mozemy byc mikołajami

Cytat:
Napisane przez bezsenność Pokaż wiadomość
Ja waśnie walnęłam sobie sesyjkę brzuchola.

Niestety zdjęć zimy nie wrzuce- bo już jest za ciemno.

Trzymajcie sie zdrowo dziewuszki!
Pięknie..sama sobie taką strzeliłas??? mi ma robic dziewczyna za 300 zł w grudniu, a może sama dam rade??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moto_0050.jpg (138,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moto_0051.jpg (101,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moto_0013.jpg (111,9 KB, 5 załadowań)
Stary 2008-11-23, 14:42   #554
nimfetka
Zadomowienie

Sandruniu dodam ,iż trzymma za Ciebie bardzo mocno kciuki wierze,że bedzie dobrze choć wiem ,że to bardzo niesprawiedliwe ,że w ciązy i dodatkowo jakieś problemy.Wierze,że bedzie dobrze i wysyłam moc buziaczków dla Ciebie i uścisków! Trzymaj się Kochana!!
Stary 2008-11-23, 14:47   #555
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ariellina Pokaż wiadomość
wizazanki, co czytacie sobi teraz dla relaksu? maz mi wypozyczyl pustelnie parmenska stendhala. polecam.
Generanie gustuje w fantazy, i obecnie połknęłam 'Czarną Gildię' Trudi Canavan.
Teraz mam kolejną serię tej samej autorki: 'Age of the Five' Polecam
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 14:53   #556
Olimpia24
Raczkowanie

Nimfetka- Bardzo ładne zdjęcia ale w Słupsku dużo wiecej sniegu po kolana dosłownie. Jak zasypało wczoraj to konkretnie.

Kurcze ale nudy dziewczynki , moj mezus musial isc do pracy a ja znowusz siedze i sie nudze. Ziemniaczki nastawiłam już się gotuja i jakiś mały obiadek trzeba przekąsić.
Jak mi się uda to też dorzuce dzisiaj zdjęcia swojego brzuszka i śniegu A ja juz za 5 dni mam wizyte u gina i podejrze moją Marysie Może to juz będzie ostatnia wizyta przed porodem

Kurcze ale moja marysia juz jest naprawde nisko , czuje . Wszystkiego dokladnie się dowiem na wizycie

A jak u was dziewczynki co porabiacie?? i jak sie czujecie???
Stary 2008-11-23, 15:13   #557
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olimpia24 Pokaż wiadomość
Nimfetka- Bardzo ładne zdjęcia ale w Słupsku dużo wiecej sniegu po kolana dosłownie. Jak zasypało wczoraj to konkretnie.

Kurcze ale nudy dziewczynki , moj mezus musial isc do pracy a ja znowusz siedze i sie nudze. Ziemniaczki nastawiłam już się gotuja i jakiś mały obiadek trzeba przekąsić.
Jak mi się uda to też dorzuce dzisiaj zdjęcia swojego brzuszka i śniegu A ja juz za 5 dni mam wizyte u gina i podejrze moją Marysie Może to juz będzie ostatnia wizyta przed porodem

Kurcze ale moja marysia juz jest naprawde nisko , czuje . Wszystkiego dokladnie się dowiem na wizycie

A jak u was dziewczynki co porabiacie?? i jak sie czujecie???
wiem,wiem ,ze nie ma zdyt dużo.Ale za to teraz jak pruszy
Jutro mam wizyte u lekarza pierwszy raz ide do niego , i napiszę Wam ,ze ciut się denerwuje nie wiem jak z ta glukozą znów będe mu musiała wszystko mówić o tokso i ogólnie brrr kolejny lekarz..cieszę sięjedynie ,ze podglądne sobie moją glizdkę dowiem się ile waży itp .
Będe rodzić w tym szpitalu http://www.ujastek.pl/
Mój Tż poszedł auto do garażu naprawiac wiec w sumie siedze i się nudze ,jesli chodzi o książki to skonczyłam jakis czas temu czytać Blond Gejsze-książka fantastycznie opowiada o życiu Gejsz i o ich zwyczajach.
czuje się bardzo dobrze, bo przespałam całą noc i nawet siuku nie wstawałam...
miałam znajomą ,która nie spała od 4 m-ca ciąży prawie wogóle....naprawde...i urodziła i teraz znów nie spi -rodziła we wrzesniu małą miała 4600 gr
Olimpia kochana na kiedy Ty masz termin ??
jakos nie mogę sobie zdać sprawy ,że to już tuż,tuż..
Stary 2008-11-23, 15:18   #558
kellysss
Zakorzenienie

Dziękuje wszystkim za śnieżek na fotkach
U mnie dzisiaj wyszło słoneczko i jest ładna pogoda...

A mnie to już od 3 dni boli głowa, nie jest to niewiadomo jaki ból
no ale jest i mi dokucza... a nawet nie mam czym se cisnienia zmiezyć..
A dzisaj to mi do tego jest troche niedobrze...
kurde... mam nadzieje ze wszystko w porzadku ze mna...
jak do jutra mi nie przejdzie to jade do szpitala.......
boje sie ze moze to zatrucie ciazowe, mam nadzieje ze nie......
człowiek naczyta sie na necie o róznych choróbskach a potem
jak są jakieś objawy to zaraz sie wydaje że to ta...

pani z herbatą znalazłam sennik on line z wisielcem
http://www.sennik-online.net/znaczen...elec-1075.html
A mi sie sniło ze jadłam rybe w jakims barze i ta ryba byla prawie
surowa... i tak w tej rybie grzebałam widelcem ze az znalazlam mała
rybke w jej brzuchu...zrobiło mi sie szkoda tej ryby
i jej juz nie zjadlam

No i Sandruniu jesteś wielka...nasza bohaterka !!!!!! Trzymam kciuki za Ciebie..

Stary 2008-11-23, 15:29   #559
Olimpia24
Raczkowanie

Olimpia kochana na kiedy Ty masz termin ??
jakos nie mogę sobie zdać sprawy ,że to już tuż,tuż..

Termin mam na 7 stycznia a mój gin powiedział na ostatniej wizycie ze od 24 grudnia mogę już siedzieć jak na szpileczkach a ja juz siedze ale by było jakby mnie złapało na święta, fajnie zobaczymy co teraz powie ide do niego w piątek , a ty Nimfetka chyba masz na 8.02 czyli prawie równy miesiać po mnie

Właśnie zgrywam zdjęcia na kompa i jak tylko skończą się zgrywać to wtedy wrzóce zime w słupsku

Nimfetka a oczekujesz córeczki czy synka???
Stary 2008-11-23, 15:40   #560
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Generanie gustuje w fantazy, i obecnie połknęłam 'Czarną Gildię' Trudi Canavan.
Teraz mam kolejną serię tej samej autorki: 'Age of the Five' Polecam
To ja sie przyłączam Też niedawno połknęłam tą trylogię. Ciekawe kiedy wyjdą kolejne trzy tomy - kontynuacja Tak poza tym to czekam na kolejne tomy:
- "Z mgły zrodzony" Sandersona
- "Oko jelenia" Pilipiuka
- "Wojny świata wynurzonego" Troisi
- "Septimus Heap" Sage...

jak dla mnie to za wolno je wydają . Tak sobie myslę, że podwyzszam średnia krajową w czytaniu książek, bo 20 to już w tym roku z lekka połknęłam

Żałuję, że "Age of the Five" jest u nas tylko w wersji oryginalnej Język mnie nie odstrasza, ale cena i owszem

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 15:52   #561
Olimpia24
Raczkowanie

100_1685.jpg

Oto śnieżek u mnie , bialutko
Stary 2008-11-23, 16:06   #562
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

U mnie tez tak wygląda Olimpia, ale w sumie Lębork to od Słupska za daleko położony nie jest

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 17:08   #563
Olimpia24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
U mnie tez tak wygląda Olimpia, ale w sumie Lębork to od Słupska za daleko położony nie jest
Nightingle :No bliziutko z 30-40min samochodem . Moja siostra rodziła w Lęborku Ale 5 lat temu
Stary 2008-11-23, 17:09   #564
Nika.83
BAN stały

GG do Nika.83

Siemianowice też takie białe
Nika.83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 17:31   #565
zasada nr 001
Raczkowanie

GG do zasada nr 001

Cytat:
Napisane przez nimfetka Pokaż wiadomość
wiem,wiem ,ze nie ma zdyt dużo.Ale za to teraz jak pruszy
Jutro mam wizyte u lekarza pierwszy raz ide do niego , i napiszę Wam ,ze ciut się denerwuje nie wiem jak z ta glukozą znów będe mu musiała wszystko mówić o tokso i ogólnie brrr kolejny lekarz..cieszę sięjedynie ,ze podglądne sobie moją glizdkę dowiem się ile waży itp .
Będe rodzić w tym szpitalu http://www.ujastek.pl/
Nimfetka ja tez tam bede rodzila. Moze sie spotkamy... A do jakiego lekarza chodzisz jeśli moge zapytac?
zasada nr 001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 18:27   #566
pani z herbata
Zadomowienie

dzieki Kellysss
to samo znaczenie znalazlam w necie
ludze sie ze odcinanie wisielca znaczy zupelnie odwrotnie

fotka ze spacerku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg w poczekalni u matki natury.jpg (79,8 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez pani z herbata
Czas edycji: 2008-11-23 o 19:13
Stary 2008-11-23, 19:29   #567
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

widze ,ze wszyscy dodaja foty
Pani z herbata -ładnie mieszkasz twój dzieciaczek ma sporo swiezego powietrza.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 19:45   #568
pani z herbata
Zadomowienie

zle mi wypoziomowali podloge ale zdrowe otoczenie najwazniejsze

Stary 2008-11-23, 19:55   #569
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
dzieki Kellysss
to samo znaczenie znalazlam w necie
ludze sie ze odcinanie wisielca znaczy zupelnie odwrotnie

fotka ze spacerku
no tak se właśnie pomyślałam ze jak go odcinałaś to musi
oznaczać odwrotość

Super fotka-super mamy !!!!
Ale co ta kanapa robi w lesie?
hmmmmmmmmmmm?:happ y:

Stary 2008-11-23, 20:02   #570
pani z herbata
Zadomowienie

to miejsce w poblizu mojej pracy
co jakis czasu przynosza nastepna kanape, jak juz stara zupelnie rozwala

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości