![]() |
#2641 | ||||
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar VI
Tak wiem
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Juz jestem w lozku, z termoforem przy pupci i oczywiscie cala ochota na sen mi odeszla, a mialam jutro rano wstac, zeby pojechac na zakupy, bo potem nauka a o 18 mam jazdy doszkalajace przed wtorkowym, kolejnym juz egzaminem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | ||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Może zasponsorowanie kolejnego tatuażu by mnie ucieszyło albo jakieś fajne firmowe ciuchy czy gadżety (w sensie firm, które lubię). Albo ładne srebro. Albo ładna bielizna. Albo zasponsorowanie chirurga plastycznego, żeby mi piersi w końcu zmniejszył i podniósł pod samą szyję. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2008-11-22 o 23:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
Matko, pierwszy atak zimy a ja nie mam nic ciepłego !
Ani żadnej Samsarki, ani Organzuni , ani niczego innego cieplutkiego . i tak się zastanawiam, czy sobie nabyc Samsarkę edt , czy możę Orlane B 21, czy L`orka ? Coś , co by było cieplutki , z ogonkiem , trwałe i szlachetne . Biednemu sercu radźcie ...... Fenris zrób o wpływie muzyki na obyczaje ![]() ![]()
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2008-11-22 o 23:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Czekam na Ragnarok
|
Rozterko, o wpływie muzyki to znów mój temat, który jak zacznę to będzie piekło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To może o religiach z kregu kultury pozachrzescijańskiej w Polsce ?
![]() |
#2646 |
Czekam na Ragnarok
|
Trudno będzie z tym tematem :/
Modelki ideałami kobiet? Możliwe. U mnie jest tak, że ja nie lubię chudości, natomiast mój facet lubi modelki - to jego ideały. Ja z modelką mam tyle wspólnego co osioł z żabą, ale obecnie dałabym wszystko, żeby być chuchrem, bo jak czuję, że się nie podobam to łapię doły. A tak się czuję. Właściwie to coś mi się przypomniało. Zauważyłam, że faceci nie doceniają tego co mają. Jak mają czarnulę to szukają blond, jak mają z dużymi piersiami to szukają z małymi, mają normalnej postury to szukają chudzielców. Mają niską, szukają wysokiej. "Szukają" w sensie po necie albo oglądają się za takimi albo tym podobne... Nie rozumiem dlaczego tak jest. Może nie chodzi o docenianie, ale o to, że osoba z jaką są odbiega od ich ideału. Ale skoro odbiega i szukają wciąż idealnej, to po co są z kobietą zastępczą? |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czy ja wiem? Pewnie czesto tak jest, ale to raczej problem obu plci niz tylko meskiej czesci. Wlasny przyklad mam w postaci mojej siostry, ktora bardzo czesto szuka nowego idealu, a jak juz go znajdzie, to okazuje sie, ze kolega X ma cos lepszego od kolegi Y i po pierwszej klotni z Y X staje sie idealem. Potem pojawiaja sie nastepni. Mam tez kolegow, ktorzy tez uwazaja, ze jakas jest ladniejsza, milsza, ma boskie piersi i ladniejszy usmiech niz ich wlasna. Ale ja bym to okreslila, jako niezbyt trafne dobranie sie. Wydaje mi sie, ze gdy naprawde trafi sie na tego kogos, to nikt lepszy nie bedzie. Mowie to na przykladzie mojego zwiazku oczywiscie. Jestesmy z TZ razem dwa lata i to, jest jeden z tych punktow w naszym zwiazku, ktorego jestem pewna. Ja go kocham i choc oczywiscie widze czesto przystojnego faceta, to zawsze czuje, ze brakuje mu tego co ma moj Landyn. Mam tez ten komfort psychiczny z jego strony. Wiem, ze ja jestem tym jego idealem i choc na pewno sa dziewczyny, ktore on moze uznac za ladne, to w jego glowie ja jestem ladniejsza, madrzejsza itp. Wydaje mi sie, ze w tych naprawde dobrze dobranych zwiazkach to jest zupelnie naturalne, ze jedna osoba jest wierna drugiej i odwrotnie choc obie oczywiscie za normalne uwazaja, ze moze byc inna ladna dziewczyna, czy jakis przystojny chlopak, nie wpadajac z tego powodu w histerie. Poza tym, tak zupelnie osobiscie wydaje mi sie, ze do momentu, w ktorym ja bede w pelni siebie akceptowac, lubic wlasny wyglad, a przy tym czuc jakies takie wewnetrzne zadowolenie z mojego zycia, to nawet jak dla mojego TZ jakies wady mam, to nie beda mu one przeszkadzaly. Mysle, ze trzeba do tych rzeczy, ktore sa we mnie mniej idealne podchodzic z humorem i starac sie je jakos naprawic, a nie udawac, ze ich nie ma lub wciaz gadac, ze np. mam taki wielki tylek ze Palac Kultury moglby na nim stanac ![]() Wkoncu, ludzi idealnych nie ma, ale umiejetnosc pogodzenia sie z tym, ze nie wyglada sie jak Anilolek VS czy nie ma sie inteligencji Buddy , to na pewno znaczny krok do akceptacji siebie, a przy tym osiagniecia akceptacji kogos na kim nam zalezy Ale sie rozpisalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | ||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam się jak to jest możliwe, żeby człowiek zmienił się o 180 stopni w ciągu kilku lat. I to nie tak, że wraz z doświadczeniem staje się mądrzejszy, tylko tak, że staje się głupszy. Tak jakby się cofał w rozwoju. Z motyla w poczwarkę. Doświadczenia aż tak potrafią zepsuć psychikę? Dzisiaj rozmawiałam o sensie życia. Życie nie ma jakiegoś głębszego sensu. Wegetujemy, jesteśmy po to, żeby sprawiać sobie przyjemności i umrzeć. Powiedziałabym nawet, że to jest bez sensu. Gdyby istniał ktoś NAD to miałby istną komedię. Nie mogę pojąć po co mamy szukać sobie zajęcia i zajmować czas od urodzin do śmierci. Do czego to wszystko zmierza??? Po co jest życie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Swoja droga, mysle, ze takie prawdziwe szczescie przychodzi wtedy, gdy sie tego nie spodziewa. Gdy szuka sie tej drugiej polowki z uporem maniaka to chyba zawsze jedna, czy druga strona bedzie podchodzila do zwiazku zbyt malo powaznie, a wiadomo, ze wtedy wszystko moze szybko sie popsuc. Nie wiem, czy dobrze zrozumialam, ale boli Cie, ze Twoj wlasny facet Ciebie nie docenia tak? A moge zapytac ile razem jestescie? Cytat:
Cytat:
Moze nie do konca do tematu, ale troche jednak tak. Czytalam kiedys na KWC recencje perfum, chyba Euphorii ale glowy sobie nie dam uciac. Dziewczyna pisala cos w tym sensie: "ta perfuma smierdzi tak, ze gdy ja dostalam, zaczelam odswiezac nia kibel". Ja to odczytalam tak: Mam tyle kasy, ze stac mnie, zeby perfumami odswiezac toalete, zazdrosc mi... Ludzie czesto chca byc lepsi, czuc, ze inni patrza na nich i zazdroszcza, poziomu zycia itd. Cytat:
Zreszta, nie zyjesz tylko dla siebie, a dla rodzicow, bliskich, faceta, dajesz im radosc, jestes im potrzebna, a to chyba ma sens? Ja wychodze z zalozenia, ze wszystko co robie w zyciu ten sens posiada, nawet udzielanie sie na tym forum, gdzie moge rozwijac swoja pasje, a do tego poznawac wielu naprawde wartoscioych ludzi. Wszystko ma sens, czasem poprostu jest on ukryty, moze go nie dostrzegasz, ale gdyby nasze zycie bylo bez sensu, to mysle, ze nas by tutaj nie bylo. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Wtajemniczenie
|
Chyba tak zrobię
![]() Cytat:
![]() ![]() Fenris gratuluję. Wczoraj jechałam na noc do pracy. Najpierw nie mogłam wyjechać z parkingu. Dobrze, że mam na strzeżonym, więc mnie panowie odkopali i wypchali. Trwało to raptem jakieś 20 min. Jeszcze nigdy w życiu tak się strasznie nie bałam. Na drodze była tragedia, szklanka dosłownie. Pod maleńką górkę miałam problem podjechać, co chwilę włączał mi się ostrzegawczy trójkąt, że wpadam w poślizg, autko jechało jak chciało. Zawsze do pracy jadę ok 7min, wczoraj jechałam 20 ![]() ![]() Miłego dnia Wam życzę i idę spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję i dobranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Rozeznanie
|
Fenris - a może żyć właśnie dlatego, że umrzemy. Śmierć jako motywacja, aby ten czas przed nią najpełniej przeżyć. Zresztą, śmierć to dopełnienie życia. Bez niej byłoby bezwartościowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Zakorzenienie
|
Fenris,
![]() Wymazywacz też bym chciała - najpierw śmierć Taty, a teraz rozwód po 13 latach małżeństwa... Wszystko w tym samym czasie... A tu idą Święta... Cholera jasna, no super po prostu! Ale ja się nie dam!!! Przeżyję to i już!!!
#2654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sasiu - ![]() ![]() Wymazywacz też poproszę ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-11-23 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sasiu ... ![]() ![]() Nie daj się ![]() Ja bym chciała taki pilot z przewijaniem czasu w obie strony ![]() Brrrr dlaczego napadało tyle tego białego czegoś ![]() Wczoraj - potwierdzam, jeździło się koszmarnie, a teraz pewnie nie będzie lepiej Jadę do nie zabalsamowanej teściowej ![]() Miłej niedzieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fenris co do tematow na prace-jak dluga ma byc ta praca? i co za badanie jakas ankieta czy cos w tym stylu? myslalas o socjologii milosci? kolezanka kiedys cos na ten temat pisala, jak to sie dzieje ze ludzie ktorzy dobieraja sie w pary sa czesto do siebie podobni wizualnie ( tzn poziom atrakcyjnosci), do tego dodac te spoleczne "mezaliansy" wspolczesne tzn powiedzmy roznice w wyksztalceniu, pozycji spolecznej itd. druga propozycja- antysemityzm wspolczesnych polakow, sama kiedys cos na ten temat pisalam na studiach- jest troche materialow na ten temat na czesc teoretyczna, dorzucisz jakas zgrabna ankietke i masz ![]() lub tez temat mniejszosci narodowych i ich asymilowania sie/ obcokrajowcow w polsce- chyba dosc ciekawy tylko prosze nie zabierz sie za pisanie o smierci - kolerzanka pisala kiedys cos na temat smierci w kulturze, spolecznym tabu wkolo tego tematu i takie tam - i popadla w depresje ogromna ![]() o jeszcze jeden temat wdzieczny mi sie przypomnial- stereotypy, moze w zwiazku z duza emigracja polakow cos na temat stereotypu polaka wsrod innych narodow i jak on sie zmienil od momentu przystapienia Polski do EU - czyli zwiekszonej liczby Polakow pracujacych za granica... Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2008-11-23 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Rozeznanie
|
ale zima okropna za oknem
![]() a ja zaraz musze wyjsc z domu nie znosze odsnieżac samochodu za to wczoraj TZ mi zmienił wycieraczki i wreszcie bede wszystko normalnie widziala bo juz dochodzilo do tego ze jachalam 40-50 km/h bo mialam wszystko rozmazane ... eh, ja to bym chciala zeby mi gryxiu przejrzał zdjecia na n-k niestety nie mamy sie w znajomych ; ) a w ogole to dopiero wstalam i jakos mi tak słabo najchetniej zapadłabym w sen zimowy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Czekam na Ragnarok
|
Sasiu -
![]() glamourous - temat o emigracji jest dobry, dziękuję. To ma być praca badawcza, ale my badań mamy nie robić tylko opis na kilku stronach A-4 tego badania i wstawić tam jakieś ankiety, ale zrobione już przez kogoś. Reszta tematów oprócz emigracji dalej dla mnie drażliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
BAN stały
|
Witam, impreza była bardzo udana
![]() ![]() Sasiu strasznie Ci współczuje ![]() Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2008-11-23 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sasiu ![]() Fenris-takie mniej kontrowersyjne, to może jak jest przez młodych ludzi postrzegane miejsce w społeczeństwie ludzi starszych lub niepełnosprawnych?
![]() |
#2661 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro nie wiem jak pojade do miasta, tzn. chyba wcale. Nie dość ze nie mam zimówek to "uniwersalne" już od lata kwalifikują sie do wymiany. Tzn. nie sa jeszcze łyse ale juz "leciwe". Cytat:
Ja tam nie mam nic przeciwko zaglądaniu na mój profil w NK. Najwyzej ktos sie przestraszy badz bedzie miał czym/kim dzieci straszyć.
![]() |
#2662 |
Zakorzenienie
|
Czy konto PayPal można zasilać także przelewem? Wyczytałam takiego newsa w ostatnim "Przekroju" i gdyby to okazało się możliwe byłoby cudnie
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | ||||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Na razie darmowy zestaw próbek - 3 podkłady (Golden Light, Cool Medium, Buff cośtam; zastanawiam się, który chcę matowy, który półmatowy a który intensywnie kryjący, bo są w różnych wersjach
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie wiem, jak jesteś w stanie znosić coś takiego. Mój facet musi mnie uważać z ósmy cud świata ![]() ![]() Ale jak mądrze ![]() Sasiu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Vesenko, Twój podpis mnie powalił ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-11-23 o 14:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wrocilam z shopingu zaladowana torbami czyli zadowolona ![]() Znalazlam tez Ondy Armaniego, ale tu okropne rozczarowanie. Nie chodzi o to, ze sa brzydkie, myslalam tylko, ze beda wyjatkowe. A to poprostu perfumy, jak wiele innych. No szkoda. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
Princessko - przeczesałam net, znalazłam info - efekt: założyłam sobie konto na PayPal'u bo rzeczywiście - można robić także przelewy, w przypadku nieposiadania karty kredytowej
![]() Teraz zmolestuję was jeszcze jednym pytaniem - wiem, że na Tru też można płacić przez PayPal, ale pamiętam, że przez moment ta forma płatności nie działała, czy była zawieszona? Coś mi się tak majaczy. Czy teraz już można? Czy niestety nadal pozostaje tylko płatność kredytówką?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.