|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
a co do tego, że chciałabyś poznać opinie innych dziewczyn... ja brałam yasminelle przez ponad rok, teraz jestem po pierwszym opakowaniu logestu- czuję się o niebo lepiej... więc niekoniecznie coś co podpasowało mi, podpasuje Tobie (bo sama pisałaś że logest to kompletna klapa) ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#752 |
|
Przyczajenie
|
a co do tego, że chciałabyś poznać opinie innych dziewczyn... ja brałam yasminelle przez ponad rok, teraz jestem po pierwszym opakowaniu logestu- czuję się o niebo lepiej... więc niekoniecznie coś co podpasowało mi, podpasuje Tobie (bo sama pisałaś że logest to kompletna klapa)
![]() Jakieś 3 lata temu brałam tabl. Logest i byłam bardziej zadowolona (mniej skutków ubocznych) niż z Yasminelle, które mam teraz. |
|
|
|
#753 |
|
Przyczajenie
|
A czy w pierwszym miesiacu stosowania yasminelle (a wlasciwie tabletek anty w ogole po raz pierwszy) moze wystapic jeszcze owulacja?? Bo wydaje mi sie ze u mnie sie pojawila;/ a uprawialam sex z moim chlopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia
no chyba ze liczyc ze byl to stosunek przerywany
|
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
mijają 4 tygodnie jak przestałam brać yasminelle. Tak dobrego humoru jak mam teraz daaawno nie miałam. Najpierw brałam rok logesty, po których baaardzo mocno przytyłam i które mnie uczulały
potem zmieniłam właśnie na yasminelle, że niby takie super super. Fakt, nie uczuliły mnie jak logesty, schudłam trochę, ale to co się zaczęło dziać z moim nastrojem to jest paranoja. Mam wrażenie, że żyłam w jakimś półśnie. Miałam stany depresyjne. Zwalam wszystko na yasminelle, bo teraz jak ich nie biorę jestem bardziej "trzeźwa" i szczęśliwa.
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#760 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#761 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przepraszam że dopiero teraz, ale nie miałam dostępu do komputera przez pewien czas: adres tej apteki to Wyszyńskiego 61
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś jest 3ci dzień przerwy i dostałam okres, w ogóle nic mnie nie boli, co jest dla mnie szokiem! Jeśli w nocy i jutro ból się nie pojawi to , to będzie pierwszy okres w moim zyciu bez bólu! JEEEEEE
Plamienie było przez cały czas brania tabletek, ale tym się nie przejmuję bo wiem, że na początku to normalne. Bolą mnie piersi, głowa dość często i co jakiś czas czuję, że mam bardzo ciężkie nogi. Co do ogólnego humoru to zrobiłam się bardzo spokojna i wyciszona, wręcz smutna, z tym że jak już się wkurzę to wpadam w furię, co wcześniej u mnie przejawiało się lekką złością. I straszna maruda jestem. Skończyłam
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
jestem w przerwie przed 3 opakowaniem bezbolesne krwawienie humorki i złe nastroje sie skonczyły a libido jak zawsze duze bylo tak jest
|
#764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcześniej od czasów liceum (czyli 8-9 lat) miałam dołki co jakiś czas, jakieś wahania nastroju, hormony mi trochę dawały popalić... raz ryczałam raz głupawka... a po Yasminelle wszystko się unormowało, wypłaszczyło nieco. Nie powiem że jestem wiecznie szczęśliwa, ale częściej jestem w dobrym humorze, a dołki są o wiele rzadziej i o wieeeele mniejsze. Poza tym, nie tyję (waga stoi), cera bez zmian, libido w normie (jeśli nie większe, bo można się wyszaleć)... i myślenie trzeźwe też w normie.... ![]() czyli cecha osobnicza
|
|
|
|
|
#765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście, że tak, ale za słabe tabletki mogą nie trzymać cyklu i mogą występować krwawienia w trakcie blistra
|
|
|
|
#769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
bzdura. od pierwszej tabletki wzietej w pierwszym dniu okresu jest sie zabezpieczona - przeczytaj dokladnie ulotke.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ja lubie to forum nigdzie sie tak nie usmieje jak tutaj.
|
|
#773 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
ale dla pewnosci lepiej z tydzien pobrac tabletki, kazdy gin do ktoego poszlam mowil to smao ze niby od 1 tabla le dla pewnosci pobrac 7 dni...
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że ten tydzień radzą się wstrzymywać bo wiadomo jak to jest na początku, niektóre dziewczyny mają problem z systematycznością, kochają się po pierwszej tabletce, a 3 mogą zapomnieć czy coś, tak samo skutki uboczne- ktoś się kocha przy 1wszej tabletce, a przy 3ciej ma takie skutki (nie wiem-omdlenia, depresja i inne 'najgorsze' rzeczy) że tabletki musi odstawić natychmiast - wtedy też ryzyko jest dlatego ginekolodzy wolą dmuchać na zimne i podać 7 dni czy też miesiąc jako 'okres z dodatkowym zabezpieczeniem' że tak powiem ![]() takie jest moje zdanie |
|
|
|
|
#776 |
|
Przyczajenie
|
Witam
brałam tabletki przez jakieś pół roku i zrobiłam sobie przerwę, jak narazie trwa ona miesiąc. Czy mogę znowu zacząć brać tabletki od następnego okresu (minęłoby wtedy 2 miesiące od rozpoczęcia przerwy), czy może mój organizm jest jeszcze zbyt rozregulowany i odczekać jeszcze jakiś czas?
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
robienie jednomiesiecznej przrerwy jest na pewno niekorzystne, brzerwa zdrowa dla organizmu wynosi 6 miesiecy ale zapewne nie bedzie ci sie chcialo tyle czekac. porozmawiaj z ginekologiem te 3 -4 miesiace przerwy sa wrecz niezbedne
|
#778 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo!
|
|
|
|
#779 |
|
Raczkowanie
|
Czy doustny probiotyk dla kobiet - Lacibios Femina - powoduje w jakiś sposób zmniejszenie skuteczności Yasminelle?
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
nie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

no chyba ze liczyc ze byl to stosunek przerywany

Plamienie było przez cały czas brania tabletek, ale tym się nie przejmuję bo wiem, że na początku to normalne. Bolą mnie piersi, głowa dość często i co jakiś czas czuję, że mam bardzo ciężkie nogi. Co do ogólnego humoru to zrobiłam się bardzo spokojna i wyciszona, wręcz smutna, z tym że jak już się wkurzę to wpadam w furię, co wcześniej u mnie przejawiało się lekką złością. I straszna maruda jestem. Skończyłam