Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-23, 22:57   #3271
atsenka
Zadomowienie

Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV)

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Pink Sugar pachnę. To był zbyt szybki powrót - jeszcze trwa uczucie przejedzenia tym zapachem. Muszę schować do szuflady na jakieś pół roku...

Okropny był dziś dzień. Właśnie zaczyna mnie rozkładać gorączka z nerwów. Rzuciłam tą cholerną robotę w pieruny. I z pomocą mamy prawniczki napisałam szczere wymówienie. Przynajmniej taki plus pracy na umowę zlecenie, że kiedy już pewne czynniki osiągną absolutnie nieakceptowalne apogeum to mogę rzucić im mój identyfikator na biurko, odwrócić się na pięcie i wyjść. A rozpłakać się dopiero podczas rozmowy telefonicznej z mamą w drodze do domu.
Wiem że się nie znamy, ale doskonale Cie rozumiem bo przeszłam identyczną sytuację niecałe 2 tyg temu! Miałam już takie nerwy na prace, na to że moja pracodawczyni marnuje mój czas, godziny pracy były elastyczne a ona spóźniała się niekiedy po 2-3h nie informując mnie wcześniej o tym! Miałam tego serdecznie dość i rzuciłam pracę... Początkowo nad tym ubolewałam bo to oznaczało brak gotówki, ale w końcu uznałam że dobrze zrobiłam bo stres i niezadowolenie w pracy to najgorsze co może człowieka spotkać. I tym sposobem spakowałam walizki i wróciłam do Polski odreagować (pracuję i mieszkam w UK)... Mam nadzieję że ty również za jakiś czas zrozumiesz że podjęłaś naprawdę słuszną decyzję. Jesteś młoda, bez zobowiązań- jeszcze zdążysz znaleźć satysfakcjonującą Cię pracę czego Ci serdecznie życzę. Moja mama stres w pracy przypłaciła zdrowiem i nie da się już tego niestety naprawić Praca i pracownicy zostali a ona jest poważnie chora... Dlatego wiem że nie warto się aż tak poświęcać.

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 23:05   #3272
kesly1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady Vader Pokaż wiadomość
Dziś Midnight Poison-może i nie jest tak oryginalny i fascynujący jak klasyczne Poison,ale ja się zakochalam,a ile komplementów dostałam
to fakt,idzie się "zakochać" w Midnight Poison
It can't last forever either...
kesly1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 23:24   #3273
edytapa68
Zakorzenienie

Aniołku! "Wszystko jest trudne, nim stanie się proste..."To jest takie moje zyciowe motto Czasami trzeba cofnąc sie o dwa kroki,żeby potem zrobić trzy! Takie niestety jest życie A w twojej sprawie... nie zostawiłabym tego tak bez echa!Nie masz nic do stracenia. Wysmarowałabym takie pismo, .zeby im laczki pospadały! Krwiopijcom jednymMój mąż swojego czasu miał podobną sytuację. Pani dyrektor mój mąż nie pasował do obrazu firmy, nie po lini i po szczeblu...więc zaczął sie mobbing,łącznie z tym,że z wysokiego stanowiska na jakis czas kazała mu być sekretarką w zastępstwie!Chciała go upokorzyć! Oczywiście,że zadna praca nie chańbi, ale widziałyście kiedyś faceta w roli sekretarki? Po kuracji na bezsenność i nerwicę sprawa poszła do sądu. Mąż wygrał, pani dyr. wyleciała na zbity pysk, a mój luby pózniej awansował na z-ce nowego dyrektora. Moje motto się sprawdza!!! Trzymaj sie cieplutko i pamiętaj,że zawsze możesz na nas liczyć (na wsparcie duchowe oczywiście) Wiem,ze to nie ten wątek,ąle wkurza mnie, jak wykorzystuje się perfidnie ludzi do swoich celów!!! Z drugiej strony ta cała machina sieciowa by nie istniała, gdyby wszyscy byli tacy jak ty. Każdy pilnuje swojego dupska, bo ma rodzinę do wykarmienia, ale jeśli cię skrzywdzili to nie odpuszczaj!

Na złoś pachnę kakofonią BC i Elixir d M
pozdrawiam...
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 23:42   #3274
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Czyli jednak mamy coś wspólnego, Południowcu
A nie mówiłem?

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
no nie .... przecież ty jesteś Smoczycą !!!
Emanujesz subtelnym kobiecym wdziękiem !!!)
Już wcześniej wyszło na jaw, że to Donatella

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Time to Play - cieplutki, słodki, w sam raz na śnieżycę za oknem
W życiu bym nie uwierzył

Cytat:
Okropny był dziś dzień. Właśnie zaczyna mnie rozkładać gorączka z nerwów. Rzuciłam tą cholerną robotę w pieruny...

Pamiętam, jak się cieszyłaś, jakie "nadzieje" z nią wiązałaś Ale nic za wszelką cenę

Będzie dobrze, zobaczysz

---

Wczoraj Pi, dzisiaj nic.
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 23:45   #3275
a8tpk
BAN stały

Arrow

Na krótką wizytę w domciu wziąłem garść słabo testowanych próbek. Globalnie wypadło dziś na Navegara... Zastanawiam się czy jutro nie lecieć w podskokach do Quality...

Cytat:

Jeszcze się w życiu napracuję. Tylko ten motor chcem no ... Na razie tylko na buty zarobiłam
Dagno. Teraz przeczytałem Twoją historię, i mimo dość chłodnych relacji między nami, szczerze chcę Cię pocieszyć.
Widać było, że miałaś olbrzymi zapał do tej pracy, byłaś pewnie jedną z nielicznych osób, które pracowały w SP bo chciały, a nie musiały...
Nie wiedzą jak dobrego pracownika stracili. Don`t worry...

Edytowane przez tulipanka
Czas edycji: 2008-11-24 o 16:37 Powód: post pod postem - proszę korzystać z funkcji "edytuj"
a8tpk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 00:38   #3276
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Kagan, źle

Tak naprawdę to powinnam na forum w wątku o SP napisać kilka rzeczy na temat sposobu traktowania pracownika przez pewien oddział. Powinnam. Ale już nie mam ochoty.
Żal mi. Cieszyłam się na tą pracę, przyleciałam pełna zapału, ostro zapierdzielałam i w odczuciu każdej osoby, która miała ze mną styczność podczas pracy spisywałam się wspaniale. Cóż.

Kiedy już wychodziłam jedna z dziewczyn poszła do pana M. i dosłownie wykrzyczała mu cyt. "Bardzo dobrze się stało, macie nauczkę, może w końcu wyciągniecie z tego wnioski. Traktujecie nas jak śmiecie." Nie łudzę się, że gdzie indziej jest lepiej albo dużo lepiej. Ale na razie pracuję dla przyjemności i po to żeby zarobić na motor a nie na chleb i utrzymanie dziecka i póki nie muszę, to nie zamierzam pozwolić żeby ktoś bezpodstawnie traktował mnie jak popychadło dzięki któremu podbudowuje się swoje ego. A nie jest to rzecz przeze mnie wydumana - każda konsultantka pocieszała mnie, że to tutaj na porządku dziennym, każda z nich kilkakrotnie płakała w pracy i że po prostu muszę się przyzwyczaić i ignorować to. Ale może ja nie przepadam za takim traktowaniem i nie zamierzam się torturować. Podobno parę razy było to poruszane na jakichś wewnętrznych zebraniach, ale jak widać bez skutku.

Nie zbyt chcę już tutaj rozwijać temat - to nie to miejsce i nie ten czas. Mam tylko nadzieję, że kiedy następnym razem pan Ł. albo pan M. albo któraś z kierowniczek nabierze ochoty na podreperowywanie własnej ważności w swoich oczach poprzez mobbing to dobrze się nad tym zastanowi.
bardzo dobrze zrobiłaś że odeszłaś
trzymam kciuki za pracę w której będzie ceniony Twój wysiłek

dziś pachniałam jabłuszkiem Niny

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 00:45   #3277
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Caly dzien z Opium PH edt
A w trakcie rajdu po galerii i zagladniecie do douglasa to test
Chanel Antaeus oraz Cartier Roadster

Musze miec tego
Chanel Antaeus zakochalem sie w nim mimo ze jest ciezki i taki starodawny ale na zime w sam raz
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 05:22   #3278
tharoon
Zakorzenienie

Dziś padło na M7 Fresh.

Miłego poniedziałku.
tharoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 05:27   #3279
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez _AsiCza__ Pokaż wiadomość
Ja pachne Naomi Campbell Winter Kiss :P

Mam pytanie czy Winter Kiss jest bardzo podobny do klasycznej Naomi?

Patrzę przez okno, a tam-biało, zasypane wszystko, nie widać samochodów, sklep ledwo co. Mam z okien widok na las i ten wygląda wręcz baśniowo-aż dech zapiera (chociaż mam świadomość, że jak wyjdę z domu wpadnę w metrową zaspę). Pachnę Kenzo Elephant.
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 06:37   #3280
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Sobotni wieczór były testy Stardust, całe niedzielne przedpołudnie również. Niedziela wieczór i na sen Cinema EDT którą jeszcze pachnę.
Zaraz idę się szykować i coś miłego dla nosa wylosuję

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 07:17   #3281
kropka75
Zakorzenienie

Ciąg - Angel Pivoine

Cytat:
Napisane przez tharoon Pokaż wiadomość
Dziś padło na M7 Fresh.

Miłego poniedziałku.
Dziękujemy. I wzajemnie.

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Pachnę Kenzo Elephant.
Jak ślicznie.

Aniołku -

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2008-11-24 o 08:17
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 07:21   #3282
Fenris
Czekam na Ragnarok

Funny + Euphoria
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 07:41   #3283
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Wish.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 07:53   #3284
aliś
Zadomowienie

Lolita edp

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 08:11   #3285
Santorio
Zadomowienie

GG do Santorio

Daguś .

---

Pachnęjakimś no name z próbki.
Ale najbliżej mu do Jaisalmera, więc chyba Jaislamerem .

Santorio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 08:24   #3286
your Angel
czyli Endżi

Cbr'ku, Kevinie, Tharoonie, Ago, Mariolu, Atsenko, Edyto, Gryksie, Twisterze, Ewusiu - czy ja już Wam mówiłam że jesteście kochani... ? Dziękuję bardzo za każde dobre słowo. Kiedy człowiek czuje się taki skopany to takie pocieszenie naprawdę pomaga. A dobro wraca Do Was też wróci
Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Wiem że się nie znamy, ale doskonale Cie rozumiem bo przeszłam identyczną sytuację niecałe 2 tyg temu! Miałam już takie nerwy na prace, na to że moja pracodawczyni marnuje mój czas, godziny pracy były elastyczne a ona spóźniała się niekiedy po 2-3h nie informując mnie wcześniej o tym! Miałam tego serdecznie dość i rzuciłam pracę... Początkowo nad tym ubolewałam bo to oznaczało brak gotówki, ale w końcu uznałam że dobrze zrobiłam bo stres i niezadowolenie w pracy to najgorsze co może człowieka spotkać. I tym sposobem spakowałam walizki i wróciłam do Polski odreagować (pracuję i mieszkam w UK)... Mam nadzieję że ty również za jakiś czas zrozumiesz że podjęłaś naprawdę słuszną decyzję. Jesteś młoda, bez zobowiązań- jeszcze zdążysz znaleźć satysfakcjonującą Cię pracę czego Ci serdecznie życzę. Moja mama stres w pracy przypłaciła zdrowiem i nie da się już tego niestety naprawić Praca i pracownicy zostali a ona jest poważnie chora... Dlatego wiem że nie warto się aż tak poświęcać.
Atsenko, Naprawdę strasznie mi przykro z powodu Twojej mamy. Tymbardziej przykro, że moja też bardzo wiele zdrowia straciła w swojej pracy zdominowanej przez mężczyzn-idiotów, którzy ze swojej frustracji nad tym, że to kobieta przewyższa ich wiedzą, kwalifikacjami i stopniem o całe lata świetlne regularnie kopali pod nią dołki a kiedy ich na tym przyłapywała i szczerze mówiła co o tym myśli to te tchórze za dychę wszystkiego się wypierały i robiły słodkie oczka. Dlatego też tak bardzo się przejęła kiedy cała z płaczem do niej zadzwoniłam i powiedziałam jaka jest u mnie sytuacja. Powiedziała, że smutna prawda jest taka, że my kobiety od zawsze mamy w pracy ciężej przez jakichś (w przeważającej części męskich) nieudaczników i dopóki nie zrobi się rabanu i nie zacznie egzekwować tego co należy to po prostu będzie gorzej.
Atmosfera w pracy to rzecz podstawowa. Naprawdę żadne pieniądze nie są warte utraty godności ani uszczerbku na zdrowiu. Moja babcia ze świętym oburzeniem zapytała jak my niby mamy sprzedawać perfumy z trzęsącymi się rękami
W normalnym świecie za brak szacunku odpłaca się brakiem szacunku, ale kiedy w grę wchodzą pieniądze na utrzymanie ludzie milczą.

Atsenko, wierzę że Ci się ułoży A z pobytu w rodzinnej Polsce ciesz się

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Aniołku! "Wszystko jest trudne, nim stanie się proste..."To jest takie moje zyciowe motto Czasami trzeba cofnąc sie o dwa kroki,żeby potem zrobić trzy! Takie niestety jest życie A w twojej sprawie... nie zostawiłabym tego tak bez echa!Nie masz nic do stracenia. Wysmarowałabym takie pismo, .zeby im laczki pospadały! Krwiopijcom jednymMój mąż swojego czasu miał podobną sytuację. Pani dyrektor mój mąż nie pasował do obrazu firmy, nie po lini i po szczeblu...więc zaczął sie mobbing,łącznie z tym,że z wysokiego stanowiska na jakis czas kazała mu być sekretarką w zastępstwie!Chciała go upokorzyć! Oczywiście,że zadna praca nie chańbi, ale widziałyście kiedyś faceta w roli sekretarki? Po kuracji na bezsenność i nerwicę sprawa poszła do sądu. Mąż wygrał, pani dyr. wyleciała na zbity pysk, a mój luby pózniej awansował na z-ce nowego dyrektora. Moje motto się sprawdza!!! Trzymaj sie cieplutko i pamiętaj,że zawsze możesz na nas liczyć (na wsparcie duchowe oczywiście) Wiem,ze to nie ten wątek,ąle wkurza mnie, jak wykorzystuje się perfidnie ludzi do swoich celów!!! Z drugiej strony ta cała machina sieciowa by nie istniała, gdyby wszyscy byli tacy jak ty. Każdy pilnuje swojego dupska, bo ma rodzinę do wykarmienia, ale jeśli cię skrzywdzili to nie odpuszczaj!
Edyto Ta historia to potwierdzenie teorii o tym, że sprawiedliwość kiedyś dosięgnie takich nikczemników

Kiedy tylko wróciłam już czekała na mnie mama (specjalnie przyjechała ) zasiadłyśmy razem do komputera i napisałyśmy takie wymówienie skierowane bezpośrednio do prezesa w Warszawie, że myślę że na gdańskiej Matarni będzie rozróba, na którą zasłużyli już od dawna. Niech nie myślą, że trafili na pierwszą lepszą smarkulę. Dzisiaj list wylatuje w opcji polecony priorytet.

Przepraszam modów za OT. Jakoś tak wyszło, że od trzech zdań doszło do wymiany postów.
Stary 2008-11-24, 08:27   #3287
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Angel głowa do góry, byłaś dzielna

Pachnę mixem OI z Ambre Extreme na balsamie Powitanie z Afryką

Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 08:28   #3288
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Koszmarnie wieje - wilgotny, przejmujący chłód

L'instant =ciepłe miodzio będzie dziś ani chybi

Miłego dnia wszystkim życzę

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 08:35   #3289
HexeH
Raczkowanie

|w ten zimny poranek| mix BC i Zagorsk.

HexeH jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 08:36   #3290
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Le Baiser du Dragon edp.

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 08:36   #3291
agnyska81
Zakorzenienie

Aniołku, do takiego czegoś rzeczywiście szkoda było Twoich nerwów

Pachnę miksem OI i Theoremy. Cudnie mi

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 08:38   #3292
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
!Chciała go upokorzyć! Oczywiście,że zadna praca nie chańbi, ale widziałyście kiedyś faceta w roli sekretarki?
Ja trochę abstrahując od tematu: jasne, że widziałam. To się nazywa sekretarz i nie widzę powodu, dla którego godności mężczyzny miałaby ta praca uwłaczać. Z resztą... przez parę lat miałam bardzo sprawnego (w zawodzie) sekretarza. Nie czuł się upokorzony.

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Spokojnie, mnie to nachodzi regularnie co jakiś czas
Zobaczymy, czym się to tym razem skończy
Mam nadzieję, że czymkolwiek się skończy - będziesz zadowolona.

Idę do wyrka z zestawem 4xK czyli Kaszel, Książka, Kyoto i Kubek herbaty.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 08:39   #3293
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj list wylatuje w opcji polecony priorytet.
Słusznie.

Tylko Aniołku, doklej do niego potwierdzenie odbioru, to żółte takie! Tylko podpis na tym jest dowodem, że odebrali, jakby kiedyś coś...

Sabbath - zdrówka życzę.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 09:05   #3294
Katty_p13
Piers do przodu

Aniołku - trzymaj się kochana nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło moje motto życiowe .....

W temacie Vanille Mokha CsP - zapach jadalno - dosłowny, czasem nuty są podobne do Woodcoffee CdG ale mało się rozwija
Stary 2008-11-24, 09:12   #3295
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Okropny był dziś dzień. Właśnie zaczyna mnie rozkładać gorączka z nerwów. Rzuciłam tą cholerną robotę w pieruny. I z pomocą mamy prawniczki napisałam szczere wymówienie. Przynajmniej taki plus pracy na umowę zlecenie, że kiedy już pewne czynniki osiągną absolutnie nieakceptowalne apogeum to mogę rzucić im mój identyfikator na biurko, odwrócić się na pięcie i wyjść. A rozpłakać się dopiero podczas rozmowy telefonicznej z mamą w drodze do domu.
Daguś, doczytałam dopiero dzis i bardzo współczuję wiem, jak się cieszyłaś tą pracą, ale jak sama piszesz - to nie jest opcja "pracować, zeby mieć na chleb" tylko "pracować dla własnej satysfakcji i przyjemności". Jeszcze znajdziesz miejsce, gdzie Cię docenią, a nie ma sensu marnować nerwów i zdrowia na takie sytuacje, o jakich piszesz. Trzymaj się cieplutko, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Idę do wyrka z zestawem 4xK czyli Kaszel, Książka, Kyoto i Kubek herbaty.
I oby Cię ta herbata / książka uśpiła, zdrowiej szybko

Tytułem sklerozy (znów się zapomniałam uperfumować przed wyjsciem ) pachnę Miyako. Całkiem przyjemnie się przebija przez z lekka zatkany nos
Stary 2008-11-24, 09:21   #3296
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Rush na podkładzie z żełu&masła TBS Karite
Stary 2008-11-24, 09:25   #3297
60a98fd274480afb9719ccaaf70de5b3b7748a99_6577a34067d43
Konto usunięte

BC użyłam wczoraj wieczorem i dziś doprawiam
60a98fd274480afb9719ccaaf70de5b3b7748a99_6577a34067d43 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 09:44   #3298
Hosea
Raczkowanie

W ramach testów: Feerie edp.

Let me tell you...a small lilac garden!
Hosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 09:53   #3299
maja79
Wtajemniczenie

BC

Aniołku
kochany, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 10:04   #3300
atsenka
Zadomowienie

Cytat:

Atsenko, wierzę że Ci się ułoży A z pobytu w rodzinnej Polsce ciesz się
Dziękuję za miłe słowa A z pobytu w Polsce oczywiście się cieszę Może się załapie na zlot w Krk o ile mnie przyjmiecie bo na perfumach siedzę dopeiro od niedawna.

--------

Pachnę dziś sobie Hot Couture.

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości