|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kto zaczyna ze mna biegac?
Garden
![]() Agacior, ile Ci zajęło przebiegnięcie 17km? biegłaś sama? nie nudziło Ci się?
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Izka
i dołączam się do tego pytania ![]() Dzisiaj baaardzo, bardzo spokojny jog, bo część drogi biegłam z koleżanką (nawet podczas jej wolnego 'marszu'^^). Pierwszy raz w śniegu. Nie powiem, było miło i ciekawie także zaliczone 9km w 60min
|
|
|
|
|
#3093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nosi mnie, choć obawiam sie że jak tylko rodzice zauważa że w dres wskakuje, drzwi mi zaryglują...Cytat:
![]() Domyślam się że biegu samego- nie liczyłam dokładnie, jakąś godzinę 45 minut chyba ale patrzyłam na różne zegarki i to jakiś czas przed-po wyjściu. A TŻ mi na rowerze wtórował, tylko zmarzł biedaczyna
|
|
|
#3094 |
|
Konto usunięte
|
Udało mi się!!
Przebiegłam 4,3 km w 30 minut (ale dzisiaj zamiast truchtać faktycznie biegłam). 2ga połowa trasy cały czas pod wiatr i padający snieg. Nogi dały radę, ale serducho (puls momentami 202) i płuca nie bardzo. ![]() Butki trochę przemokły, reszta ubranka cieplutka i suchutka. Muszę wymyślić coś na kostki, bo leginsy kończą mi się ponad kostką i przy frotowych skarpetach, gdy zawieje wiatr robi mi się zimno. 3ci tydzień treningu zaliczony! We wtorek zaczynam 4ty tydzień - 3 x 7'bieg/ 3'marsz. |
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3345e377b5e4f12f71691e1 82a1acdc753f18a83_62c2224 350409;9830444]Udało mi się!!
Przebiegłam 4,3 km w 30 minut (ale dzisiaj zamiast truchtać faktycznie biegłam). 2ga połowa trasy cały czas pod wiatr i padający snieg. Nogi dały radę, ale serducho (puls momentami 202) i płuca nie bardzo. ![]() Butki trochę przemokły, reszta ubranka cieplutka i suchutka. Muszę wymyślić coś na kostki, bo leginsy kończą mi się ponad kostką i przy frotowych skarpetach, gdy zawieje wiatr robi mi się zimno. 3ci tydzień treningu zaliczony! We wtorek zaczynam 4ty tydzień - 3 x 7'bieg/ 3'marsz.[/quote]Gratulacje! Dalszych sukcesów
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jak wy sie zmuszacie do wyjścia w taką pogode ??
![]() za oknem wiatrzysko że prawie łeb urywa i do tego cały czas pada śnieg :/ |
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w lesie, z początku bałam się śniegu ale zakochałam się w tym widoku. Skrzypienie pod butami, zimna nie czuć wcale (ale zatrzymac sie nie mozna było bo stopy szybko marzły, potrzebowały ruchu zeby sie rozgrzać). wiatru nie czułam. Chwialmi było nieprzyjemnie gdzie kałuże albo piach, ale ogólnie ziemia była zamarznięta i ubita (albo przykryta śniegiem), chwilami dziewiczy śnieg. Musiałam się zatrzyać na końcu trasy, widok był niesamowity: cisza, biało. przypomniało mi się dzieciństwo: spędzone na lesnym odludziu, zimy pełne śniegu. Mróz jest naprawde przyjemny, człowiek sie tak nie poci, opaltula się szalikiem i... Organizm więcje energii zuzywa żeby się ogrzać, a to dobrze dla nas Śnieg to dodatkowa przeszkoda. smieszne uczucie kiedy się osadził na nogawkach spodni i zamarzł, jakbym miała jakies bransoletki na nogach. Pierwszy raz w śniegu.9 km, równo godzina- ale w lesie, śniegu i piachu, więc czas naprawde niezły. http://miejsce.info/m/pl/eiH2WF3 No i Bambi mi doge przebiegł! w pierwszej chwili sie wystraszyłam, potem przystanęam poglądac jakie ślady pozostawiał na dziewiczym śniegu. jakiś czas temu spotkałam trzy- sarenkę i dwa małe, w dodatku skakały na samiusieńkim skraju lasu, zaledwie kilka metrów od ulicy i domów! Widziałam tez wiewiórki, ale to w tym miejscu standard . Były tez zające, nawet raz lis (co to za dziwny pies.. ojej!). Podobno jeszcze dalej w głębi dziki mieszkają, ale o tej porze to pewnie już śpią, nie?
|
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja w takim razie chyba sie zmobilizuje
pewnie jak już wyjde i zaczne biec to nie będzie tak źlew takim razie obiecuje wszem i wobec że jutro ide na dziewiczy zimowy bieg
|
|
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze, sarenki? Ale ekstra ![]() Koniecznie! Trzymamy za słowo ^^ |
||
|
|
|
|
#3100 |
|
Raczkowanie
|
Dzis po raz pierwszy biegalam po sniegu i to w mrozie. wrazenia? biegam po chodniku /brak sciezek do biegania/ - bylo troche slisko, ale przeszlam na trwanik i biegalam po sniegu- super
. troche zimno bylo- mroz ale nie czulam tego zimna. oddychalam ustami i strasznie zle mi z tym bylo.chyba zalatwie sobie jakas chustke na usta. |
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez sie dobrze biega w taka pogode. Nie to co latem jak goraco..
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez tylko nosem oddycham, jakos tak juz sie przyzwyczailam
|
|
|
|
|
#3104 |
|
Konto usunięte
|
Ale się rozgadałyście
. Ja też miałam biegowy weekend, kolejny raz jutro. Dawno mi się tak fajnie nie biegało! Pozdrowienia!
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3106 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś ruszyłam swój rozleniwiony tyłek
![]() wyszłam z domu i aż mną telepnęło z zimna :/ ale jak już chwile pobiegłam to nie było tragedii jakieś dwadzieścia minut może było ![]() pierwsze zimowe koty za płoty i teraz nie powinno być problemów z wyjściem z domu
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli to kogoś interesuje to nowa bieżnia zaliczona
. Zaczęłam wreszcie chodzić na zajęca LA, teraz już nie będzie zmiłuj . Czuję, że po dziesiejszym jutro się nie zwlekę z łóżka.
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo tak, bieganie zimą jest zdecydowanie lepsze niż latem. Wole długie spodnie niż krótkie. Wolę gruby polar niż koszulkę która nawet nie jest w stanie utrzymac mi biustu w odpowienim miejscu (sic!). No i nie wracam do domu spocona
|
|
#3109 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nawet latem biegam w czymś dłuższym
moje nogi nie wiedzą co to słońce ![]() tymczasem dziś jakieś 30 minut lekkiego truchtu ![]() jutro też pobiegne bo wiem, że w sobote będę wzywać pogotowie kacowe i nie w głowie mi będzie bieganie
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
No to liczymy.. http://www.miejsce.info/m/pl/s8mhn2P trasa w jedną stronę czyli suma sumarum 10,4 km. Czas: godzina. I rock
|
|
#3111 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj zaczęłam biegać.
przebiegłam kilometr, biegło mi się suuper, tak lekko i padała taka przyjemna mżawka
|
|
#3112 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj biegalam i bylo super!!!!!
i wczoraj pobilam swoj maly rekordzik-4 km Agacior- podziwiam, podziwiam.....
|
|
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
haha! wierz mi, wiosną wracałam po długiej przerwie do biegania i 3 to był rekordzik
![]() problem wciąż mam w przemianie materii i ilości spożywanego pokarmu- sic! ale przynajmniej samopoczucie taki jogging poprawia
|
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie miesiąc przerwy i ledwo 2 km przebiegne
|
|
|
|
|
#3115 |
|
Konto usunięte
|
Spokojnie, u mnie też tak było
. Ale szybko się rozkręcam (bo do formy jeszcze nie wróciłam)
|
|
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie ja przesadziłam, miałam od połowy wakacji jakieś 2 miesiace przerwy, wróciłam i od razu 5-8-10-14-18... Ale w międzyczasie był trening rowerowy, wiec nie tak do końca odejscie od formy.
Dziisjsn ta sama trasa, aaach, jak aj kocham ten las
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale również w międzyczasie uprawiam inne sporty conajmniej 4 razy na tydzień ![]() Dzisiaj mały rekord- 13,27 km w 1h15min
|
|
|
|
|
|
#3118 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jakie jeszcze inne sporty uprawiacie oprócz biegania, albo ćwiczenia?
Biegam od niedawna, nóżki zaczynają się robić coraz zgrabniejsze, ale mam problem z wewnętrznymi mięśniami ud (tuż przed pachwinami) i z "boczkami", bo brzuch też jakoś się "sam" powoli kształtuje. Pływać jeszcze nie umiem, zapisuje się na kurs w połowie stycznia. I nie wiem co ze sobą dalej robić ;-) |
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3345e377b5e4f12f71691e1 82a1acdc753f18a83_62c2224 350409;9916238]Dziewczyny, jakie jeszcze inne sporty uprawiacie oprócz biegania, albo ćwiczenia?
Biegam od niedawna, nóżki zaczynają się robić coraz zgrabniejsze, ale mam problem z wewnętrznymi mięśniami ud (tuż przed pachwinami) i z "boczkami", bo brzuch też jakoś się "sam" powoli kształtuje. Pływać jeszcze nie umiem, zapisuje się na kurs w połowie stycznia. I nie wiem co ze sobą dalej robić ;-)[/quote]Polecam rowerek, rolki, skakankę no i przeróżne ćwiczenia (chociażby pilates).Dzisiaj 1h joggingu, bardzo powolnego, takiego na 'wyluzowanie' po wczoraj 9km. |
|
|
|
|
#3120 |
|
Konto usunięte
|
A ja poza bieganiem dorzucam siłownię ostatnio 2-3x w tygodniu. Czasem trochę pompek w domu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

Śnieg to dodatkowa przeszkoda. smieszne uczucie kiedy się osadził na nogawkach spodni i zamarzł, jakbym miała jakies bransoletki na nogach. Pierwszy raz w śniegu.