|
|
#1351 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków;) cz. IV
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
teraz moja kolej!
![]() No więc tak: Warszawa, Odlewnicza (Odlewnicza), godzina 12, siedzę w Sali, wyczytują Agatę N**** . Najpierw pokazywanie świateł- w samochodzie wydawał mi komendy („teraz proszę włączyć światła mijania.. teraz pozycyjne.. teraz kierunkowskaz lewy…”), nie kazał mi latać dookoła samochodu bo zimno. Z włączonymi awaryjnymi i drogowymi zadał pytania o poszczególne żarówki (pomyliłam się dwa czy trzy razy ale zaraz poprawiłam) no i standardowo silnik- wszystko szybko, bo zimno. Potem łuk, górka (którą- o zgrozo!- pierwszy raz trenowałam zaledwie 2 godziny przed egzaminem!). Zgasł, bo jakby inaczej, ale „ma pani drugie podejście” wiec za drugim sie udało. Prawie płacząc ze szczęścia czekam za górką aż wsiądzie, komenda „proszę przygotować samochód do jazdy” w domyśle: światła mijania. Ruszamy.Przy samym wyjeździe mnóstwo samochodów, jeden sie zatrzymuje, przepuszcza- moją przyjaciółkę w ten sposób oblali, więc mimo wszystko stoję. „No jedź, nie widzisz że przepuszcza!?” wiec jadę szczęśliwa, bo słowo egzaminatora święte- nawet jeśli niezgodne z przepisami . No to jedziemy prosto, „na sygnalizacji świetlnej skręcamy w prawo” ja już widzę- Pożarowa. Tu też bogata o doświadczenia znajomych: równorzędne, trzeba uważać. Robimy zawracanie w jednej z uliczek (identyczny manewr w tym miejscu robiłam z instruktorem, wiedział facet, co robić) jedziemy do Odrowąża. Znowu mam okazję się wykazać: zatrzymuję się przed skrzyżowaniem żeby przepuścić tego z prawej, ruszam… Samochód gaśnie (noga mi się trzęsła i ciężko zapanować nad gazem). Uruchamiam, stoję, on z mordą „czemu pani nie jedzie” no to ja na spokojnie, że z prawej samochód sie zbliża i ma pierwszeństwo (nie wiem czy go nie zauważył czy specjalnie mnie „podpuszczał”?) więc facet cicho przez jakiś czas. Potem Żaba, na Żabie w lewo (tu tez dzięki instruktorowi, że jeszcze tego samego dnia tłukliśmy sobie Żabę). Za Żabą gaśnie. Po raz setny komenda „szybciej, szybciej, proszę jechać szybciej, NIE ROZUMIESZ PO POLSKU?!” No to Wincentego, na światłach w lewo, i tak dojechaliśmy do tych śmiesznych uliczek z równorzędnymi skrzyżowaniami i ograniczeniem do 30. Po drodze jakiś pieszy przechodzi mi przez jezdnię w niedozwolonym miejscu, wiec ja stop. Znowu pretensja co ja robię wiec znowu gadam o bezpieczeństwie i tak dalej (‘nie mogłam przewidzieć reakcji pieszego który niepodziewanie wszedł na jezdnię’), w końcu po którymś skrzyżowaniu „proszę zatrzymać pojazd”. Myślę: no dobra, przesiadka, pewnie cos przeoczyłam, a jemu tylko o parkowanie chodzi. Potem już prowadził mnie z powrotem do ośrodka, ja pełna niepewności- przesiadki nie było, ale miałam przeczucie że kiedy już staniemy zacznie mi wytykać co było nie tak i wynik negatywny. Nie pomyliłam się: parkowanie równolegle przy pozostałych samochodach koło ośrodka poszło mi beznadziejnie, zamiast zaparkować obok stanęłam tak że by się jeszcze jeden samochód zmieścił, facet z morda, ja już zrezygnowana. Nie myliłam się, długie pouczenie że to, to i to było źle, że mnie instruktor podstawowych rzeczy nie nauczył (ja na to z honorem, bo intruktora mojego obrażać nie pozwolę, że nauczył, jak najbardziej nauczył, ale dziś to stres) i na koniec: „dobrze, ja Pani to prawko dam, ale przed panią jeszcze długa droga…”. Myślałam że to jakiś żart! XD Wyszłam jak najszybciej, powstrzymując się od ryku, zanim przypadkiem zmieni zdanie, najpierw dzwonię do swojego instruktora spytać: co teraz? Mam gdzieś iść coś podpisać jakiś papier odebrać? (bo od egzaminatora chciałam się oddalić jak najszybciej, nie chciała o nic pytać) a potem reszta rodziny.Nie wierzę, naprawdę nie wierzę. Po tym, czego się nasłuchałam, byłam pewna że dopóki nie będę jeździła perfekcyjnie nie zdam, na egzamin podeszłam z podejściem „rozpoznać wroga zanim go pokonamy”. Ale może właśnie to, że trochę wyluzowałam (byłam pewna że już nie zdałam i jeździmy sobie żeby jeździć) albo docenił, że czuję się pewnie za kółkiem (no bo rażących błędów nie było, a nawet z nim dyskutowałam o swoich błędach ) albo po prostu… chciał mnie udupić ale nie miał na czym.Witamy w gronie kierowców! Teraz zacznie się hardkor- jazda z ojcem, kierowcą narwanym idealnym
Edytowane przez agacior89 Czas edycji: 2008-11-24 o 23:40 |
|
|
|
#1353 |
|
Konto usunięte
|
Nooo, już taka jestem paskuda
.A o czym Ty pomyślałaś agacior89 gratuluję serdecznie Edytowane przez 72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad Czas edycji: 2008-11-24 o 21:43 |
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;9849737]Nooo, już taka jestem paskuda
.A o czym Ty pomyślałaś No właśnie...nie wiem co myśleć ![]() Agacior jesteś boska "najpierw dzwonię do swojego instruktora spytać: co teraz?" Boże-CO TERAZ? PRAWKO MI DALI! ![]() ![]() Gratuluję Dziś był szczęśliwy dzień-dwa zdane egzaminy
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dzięki
Naprawde wysżłam załamana i zdezorientowana, no bo prawka nie dostałam przeciez od razu nie.. Moze jeszcze coś trzeba płacic albo podpisac coś bardzo waznego o czym ja nie wiem? Nic dziwnego ze spanikowłąam ![]() Aaa i moja trasa http://miejsce.info/m/pl/qozdSOs hihi całe 13 km, to ja więcej robię jak idę sobie pobiegać
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syska czytam Twoją relację i czuję to samo, ja bym sobie nie dała prawka... jechałam jak ciota, na łuku tez mi zgasła ale chyba... nie zauważył tego, bo ja patrze w lusterku a on sobie z kolegą gada XD no to cofam, cofanie poszło ładnie, on mi się przygląda czy patrze w szybę czy w lusterko, ja w szybę rzecz jasna, very good. Chyba dzisiaj jakiś ogólniopolski dzień dobroci dla zdających sobie ustalili
|
|
#1357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też zastanawiam sie nad tym Matizem ... ;] chociaż TŻ wczoraj wieczorkiem coś mówił, że wiosnę, i lato przejeżdzę jeszcze volvo, a pózniej on będzie sprzedawał swojego Golfa IV, bo myśli nad Audi A6 i stwierdził, że jeśli chciałabym, to możemy się jakoś dogadać co do Golfa... Zobaczymy ...Ech ,... Gratuluję, wiem jak to jest. Morda się szczerzy na maxa co nie?? Będzi dobrze, tylko się nie denerwuj, i nie stresuj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witaj w gronie kierowców
|
|
#1358 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gratuluje
|
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że mamy nowych kierowców... GRATULUJĘ!
|
|
|
|
#1361 |
|
Rozeznanie
|
To sę nazywa zacząc tydzień
![]() Jeszcze tylko: adzipersik 25.11 strawberka 8.11 Marwari 28.11 ... i będzie wszystko OK ;] Moja traska: http://miejsce.info/m/pl/nv4apuM
Edytowane przez syskaa90 Czas edycji: 2008-11-24 o 22:36 |
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
adzipersik kop w tyłeczek "
" i jutro masz zdać
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Nowym Kierowniczkom gratuluję
|
|
|
|
#1365 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1366 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziś szczęśliwy dzień ![]() A propo Matizów - na mojej trasie do szkoły stoi jeden na sprzedaż - złoty, rocznik '99... a ja przechodzę obok i marzę
|
|
|
|
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
agacior89 GRATULUJĘ
Powodzenia jutrzejszym zdającym Oby wróciły z takimi samymi wynikami jak dziewczyny dzisiaj
"Hard to find how I feel, especially when your smothering me. Hard to find how I feel, please someone help me. Hard to find how I feel, controlling me every step of the way." 13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;9851264]W takim razie szerokiej drogi i gumowych drzew
[/quote]I żadnych trupów Przepraszam, że nie nadrobię wszystkiego i nie odpiszę każdemu, ale miałam dzisiaj zaganiany dzień. Ale udało mi się dostać już jedno zaliczenie . Gratuluję dziewczynom ![]() Adzikperskik ściskam Cię mocno i nie daj się tam! Życzę Ci fajnego egzaminatora i yariski! I żeby trasę Ci wybrał w miarę. Niestety nie mam jutro zajęć na Franciszkańskiej , więc nie będę Cię wypatrywać, ale będę intensywnie myśleć i wysyłać dobrą energię! Musi być dobrze!
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak już mówiłam Adzikpersik zda, ponieważ ... mam dzisiaj urodzinki
|
#1370 |
|
Wtajemniczenie
|
No to powodzenia dzisiejszym zdającym, a Tobie kesly1 wszystkiego najlepszego! Żyj i jeździj szczęśliwie sto lat!
|
|
|
|
#1371 |
|
Konto usunięte
|
kesly
wiele radości, wszelkiej pomyślności i samych udanych jazd wspamniałym samochodem (posiadanym i przyszłym) |
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze zdające ![]() Tym co zdały GRATULUJĘ ![]() Sama dopiero się ucze (wczoraj miałam 9-10 godzinę jazd) więc do egzaminu jeszcze trochę... Kurde myślę, że umrę ze strachu jak już dojdzie do egzaminu... i z nerw wszystko pozapominam... i będzie klapa.. Echhh... ps. kesly1 wszystkiego doooobrego w dniu urodzin, spełnienia wszyyyystkich marzeń
|
|
#1373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję sysko i agaciorku
oj dobra passa jest w tym tygodniu.. oby koniec był tak samo pozytywny jak początek
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam taką nadzieję...
|
#1376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to wszystkiego najlepszego! Niech Ci się wszystko układa jak najlepiej!!! Cytat:
![]() Adzipersik ściskamy za Ciebie kciuki
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2008-11-25 o 09:51 |
||
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Toyota Yaris mówisz? Hmmm. Moja nie spełniona miłość Za około 30000 możesz kupić Toyotę Aygo - mniejsza, trochę podobna do Yariski ![]() Też się rozglądam za jakimś małym autkiem, żebym mogła na nim ćwiczyć po tym jak zdam prawo jazdy . Matizki mają dużo miejsca w środku Pozdrawiam cieplutko!!!
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Twingo
nie podoba mi się ![]() a ja zaraz wychodzę z domku po raz pierwszy od...półtora tygodnia ![]() dobrze że ładna pogoda, nie porwie mnie ![]() Kamil z góry przepraszam jak się nie zobaczymy w DM, ale jeszcze nie wiem czy będę o 15 czy o 14 ![]() ehhh piękna pogoda na egzamin ![]() i na urodziny
|
#1379 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Konto usunięte
|
agacior89 syskaa90 SERDECZNIE GRATULUJE:CMOK:
kesly1 sto lat, sto lat niech żyje żyje nam!!! Wszystkiego najlepszego Adzipersik trzymam kciuki bardzo mocno niech dobra passa trwa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

), a nie ma sensu do niego dokładać, na co ja przyklasnęłam czym się tylko dało
byłam chwilę na zewnątrz i fenk ju wery macz

nie podoba mi się