Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-24, 11:36   #4321
Madzia:))
Raczkowanie

GG do Madzia:))
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV

kanciu , minisiu ja sama nie wiem gdzie on sie tak urządził. PO południu chodził z gankiem, a ze my mamy takie cieżki metalowe to rypnął z nim, ale bolał go nosek. O siusiaczku nie sygnalizował...

najwazniejsze ze juz orzechodzi i go nie boli

kanciu co to za zabawki, daj linka
Stary 2008-11-24, 13:19   #4322
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cześć

Pojechałam zmienic opony i d... Trzeba sie umawiać. No ale udało mi sie wcisnąć na jutro na 11.

Klaudia dziś w nocy zrobiła nam dowcip i o24.30 postanowiła sie pobawić. Dwie godz Ale potem pospała do 8.

Na razie tyle, bo muszę jeszcze raz jechać do Garwolina z teściową. Pewnie zaraz przyjdzie
Stary 2008-11-24, 14:21   #4323
Patrilla
Zakorzenienie

Madzia dla Mateuszka biedaczysko ale mial pecha ale wiesz dzielny chłopak
Pola dziś nie chciała usnąć na drzemkę w końcu jakoś padła ale coś niespokojna jest chyba zęby bo ślina aż jej leci
Kancia miłej zabawy
Anula123 Klaudia nie może być zawsze idealna
rozmrażam leczo
Stary 2008-11-24, 15:02   #4324
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

madziu, biedny Mati, ale musiał cierpieć bidulek.
więc przesyłam buziole na szybki powrót do formy.

idę do pracy!!
ale znów tylko umowa zlecenie od 1 grudnia do końca stycznia.
tym razem u nas we wsi powstaje wioska internetowa, będzie to w OSP, czyli do pracy mam jakieś 30m. bo OSP jest po drugiej stronie ulicy, troszkę ze skosa.
minisiu, mijałas budynek straży jak do mnie jechałaś.

do przepracowania mam 30 godzin tygodniowo, na rękę dostanę 1550zł. za miesiac
pon-sob, 15:00 -20:00 (czyli tym bardziej super, bo kłade Maksia spać o 13:30, mam jeszcze 1,5 godziny na uporządkowanie domku, a potem do pracki, moje dziecię śpi do 17:00m, więc potem tylko 3 godzinki z babcią będzie ).

czyli pieniazki na majowy wypad do Anglii będą, już mi TŻ nie powie, że nie lecimy, bo kasy nie ma.

xantia, dzisiaj dostałam paczkę z prysznicem, wielkie dzięki. buziole dla Ciebie. wieczorem Maksiu będzie prysznic testował.

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2008-11-24 o 15:03
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 15:11   #4325
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Hejo!

madziu- buziaki dla rekonwalescenta

ewa- miki dorosleje w oczach

lea- gratki pracy i to tak blisko. Super!!!

Werka przeziebiona przez zawalony nosek co 2 godziny pobudka, pionizowalismy katar spływał/ niestety do środka/ i tak co 2 godziny. Gorączki nie ma, oby w nic sie nie rozwinęło.

Spadam, bo dama stanęła pod samiutkim telewizorem i ogląda z bliska.

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 15:18   #4326
Kancia
Zakorzenienie

Madzia prosze http://www.allegro.pl/item485928754_...wosc_2009.html

fajna zabawka duzo melodyjek i duzo rzeczy do wciskana

Iwka buziol dla Weronki

lea zazdroszcze

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2008-11-24 o 15:21
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 16:52   #4327
ajanna
Wtajemniczenie

Lea no to fajnie

ja bym kurczę, też coś więcej popracowała, ale doszłam do wniosku, że na dłuższą metę nie da się w nocy pracować, a w dzień dziećmi zajmować może od nowego roku znów zacznę rekrutację na nianię i jeśli mi się uda, to bym jakieś zlecenie na książkę wzięła zobaczymy, na razie mam mnóstwo pracy, ale nie mam czasu, aż się boję, bo wiadomo - raz zawalę termin, następnym razem - dadzą komu innemu.

muszę się Wam pochwalić, że dziś po raz pierwszy byliśmy na spacerze na nogach co prawda spacer był krótki - w sumie dookoła bloku, ale nasz blok jest duży i ma takie podwórko wysoko, więc trzeba było wejść po schodkach, a potem zejść i przy okazji pooglądać i pomacać auta na parkingu i śniego oczywiście. w sumie pewnie nie spacerowaliśmy krócej niż pół godziny, ale to dopiero początek. Igorek był śpiący i zastrajkował - pod koniec musiałam go wyrywającego się nieść, ale Olafek potem poszedł jeszcze ze mną do apteki i z powrotem
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 17:44   #4328
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Dziewczyny, zawału dziś w Plusie dostałam, wywlekli cały wielki kosz tych pryszniców, chyba z 1000 ich tam jest , oczywiście kupiłam dwa - jeden zaległy dla Ajanny i drugi dla barwy. Barwa - czekam na adres!! Wtedy od razu lecę wysłać .

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 18:11   #4329
ajanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zawału dziś w Plusie dostałam, wywlekli cały wielki kosz tych pryszniców, chyba z 1000 ich tam jest , oczywiście kupiłam dwa - jeden zaległy dla Ajanny i drugi dla barwy. Barwa - czekam na adres!! Wtedy od razu lecę wysłać .

a nie myślałaś, żeby jakiś outlet prysznicowy otworzyć? a może alledrogo?
Stary 2008-11-24, 18:58   #4330
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez ajanna Pokaż wiadomość

a nie myślałaś, żeby jakiś outlet prysznicowy otworzyć? a może alledrogo?
, jasssne. Poprosze też Koło i Ravak o przedstawicielstwo

Stary 2008-11-24, 19:39   #4331
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Cześć Dziewczyny!

Cytat:
Juleczko, z takim nastawieniem naprawdę nie masz po co iść. Bo albo idziesz po pomoc, aby problem zlikwidować, albo idziesz udowodnić wszystkim na około, że to był zły pomysł...
Bardzo bym chciała z wielkim pokłonem przyznać wam rację ... Ja po prostu uważam, że ja nie mam potrzeby ze sobą iść do psychologa (nie wiem skąd w ogóle ten pomysł ... i nie wynika to ze wstydu itp uprzedzając kolejne pytania). Psycholog nie sprawi że Mati nagle zacznie sypiać dobrze, a o to tylko chodzi. Próbowaliśmy już chyba wszystkich możliwych kombinacji spania i usypiania ...

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9837576]własnie wróciliśmy z parapetówki, było super. jestem wstawiona, zmęczona , a do domu dosżłam węża tropem.
ale było zajefajnie, szkoda, że takich imprezek co tydzien nie ma.

EDIT. minisiu u nas dziś było zimowo całą gębą, i ulica też biała cała, tak jest do teraz. [/quote]

Maks piękny zimowy
Zazdroszczę parapetówki

Cytat:
szczerze mówiąc, zupełnie Cię nie rozumiem - wolisz narzekać, nic nie robić, żeby sobie i dziecku pomóc i założyć, że będziesz się męczyć przez następne 1,5 roku
ja jestem w podobnej sytuacji i chwytam się wszystkiego
ajanna, napisałam już wyżej właściwie odpowiedź, to nie jest tak, że nic nie robię, ale moje wizyty u psychologa nie pomogą Mateuszowi w żaden sposób przyczyna nie tkwi we mnie (przynajmniej nic kompletnie na to nie wskazuje!)

Cytat:
Napisane przez karolinqa23 Pokaż wiadomość
ajanna juleczka ja Wam z całego serca życzę żeby wasi chłopcy przesypiali pięknie całe noce!!!Trzymam mocno kciuki Idę do mamy.(piętro niżej) na poranną kawkę
karo

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
Przyłączam sie do życzeń Karoliny dla Juleczki i Ajanny
Pati

Cytat:
Napisane przez Madzia:)) Pokaż wiadomość
U nas nie ciekawy weekend, nie chciałam nic pisac, ale w piatek wieczorem Mati walnął się tak pechowo,ze uszkodził sobie sisiaczka. Nawet nie wiedziałam o tym, potem na kąpiel nie chciał sikac na nocnik, prysznic tez był z płacze, ja sie patrze a on ma normalnie z jednej storny guza takiego miękkiego. Na dodatek naderwał sobie delikatnie od dołu wiec piekło jak siku. Ale dzielnie zjadł i zasnął. o 22.3 była pobudka ostry płacz, prezwijam go a tam cały siusiaczek czerwony, spuchniety masakra. Zadzowniłąm do doktorki, oczywisce nie odbiera, bo spi pewnie... juz mielsimy sioe pakowac do szpiatala, ale moja mama zadzowniła do znajomej doktorki a ona powiedziałą ze jak sika to tylko rivalon i czekan na poprawę. Oczywiscie nastraszyła ze mógł sobie go złamac itp... Ale cały weekend mały chodził w rivalonu i dzis bylismy na kontroli i jest juz lepeij tylko dalej moczyc w rivalonu aby opuchlizna zchodziła.
Ile sie nerwów najadłam, oczywisice z TZ sie pokłócilismy, bo my takie choleryki ze zamiast sie wspierac to walka na noze...

mówię Wam jak ten mały siusiak cały spuchniety i czerwony wyglądał, teraz to juz siniak jest.

Tak tez nasz szybki i wariujacy synek sie urzadził na garnku.
Buziaki dla biednego Matiego . No ja też ciągle upominam Mateusza bo biega ze wszystkim co tylko możliwe... z kredką, z garnkiem, z nocnikiem, z długopisem A żeby było śmieszniej to jak biegnie to patrzy w tył

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9844263]
idę do pracy!!
ale znów tylko umowa zlecenie od 1 grudnia do końca stycznia.
tym razem u nas we wsi powstaje wioska internetowa, będzie to w OSP, czyli do pracy mam jakieś 30m. bo OSP jest po drugiej stronie ulicy, troszkę ze skosa.

do przepracowania mam 30 godzin tygodniowo, na rękę dostanę 1550zł. za miesiac [/quote]

super niezła oferta

Cytat:
Napisane przez Anula123 Pokaż wiadomość
Klaudia dziś w nocy zrobiła nam dowcip i o24.30 postanowiła sie pobawić. Dwie godz Ale potem pospała do 8.
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 19:49   #4332
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
przyczyna nie tkwi we mnie (przynajmniej nic kompletnie na to nie wskazuje!!
Juleczko, z całym szacunkiem do Ciebie, Twojego męża i Matiego, ale to jest mój ostatni post w tym temacie.

Tobie, z Twojego subiektywnego punktu widzenia wydaje się, że przyczyna nie tkwi w Tobie (Was). Jednak psycholog być może ujrzy coś, czego Ty (Wy) nie widzisz/widzicie. Nie powinnaś zostawiać sprawy tak jak jest i czekać jeszcze 1,5 roku, bo "u jakiejś kuzynki tak było". To może mieć o wiele poważniejsze konsekwencje, niż TYLKO kilka WASZYCH kolejnych nieprzespanych miesięcy.

Stary 2008-11-24, 20:06   #4333
Patrilla
Zakorzenienie

Juleczko zrobisz co zechcesz ... ale ja bym nie dała rady męczyliśmy sie ze spaniem Poli w łóżeczko i budzeniem co półtorej h 1 miesiąc o jeden za dużo ... musiałam jednak dojrzeć i pogodzić się z tym ze mam dziecko bardzo emocjonalne i silnie związane z nami - zaczęła spać w naszym łożku - czuć nas i klopoty sie skonczyły takze z niepokjem w dzień, bo ja byłam wyspana i spokojna tym samym nie przelewałam na dziecko negatywnymch emocji

Idę się z małżem poprzytulać
Stary 2008-11-24, 20:18   #4334
MySSaaa
Zadomowienie

patrilla a moj na nocce;p a ja mam udany wieczorek bylam u kumpeli poplotkowac na piwku ;-) ide zaraz spac bo na wyklady rano;( w koncu zachcialo mi sie tytulu chemika EHHH
MySSaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 20:19   #4335
ajanna
Wtajemniczenie

Juleczko widzę, że jednak wolisz narzekać ja tam nie twierdzę, że przyczyna niespania Matiego tkwi w Tobie, choć pewnie i tak może być. ale nie rozumiem, czemu tak się boisz iść do psychologa przecież jeśli nie pomoże, to na pewno nie zaszkodzi . a co do Twoich uwag odnośnie diagnostyki i terapii małych dzieci, to widzę, że masz przestarzałe informacje. psycholog dziecięcy z powodzeniem poradzi sobie z diagnozą dziecka, które jeszcze nie mówi i będzie umiał poprowadzić terapię, jeśli takowa będzie potrzebna, ale całkiem możliwe, że po prostu udzieli Wam kilku wskazówek i (tak, jak tu już wielokrotnie pisałyśmy) zwróci Wam uwagę na coś, czego do tej pory nie dostrzegliście. tak jak już pisałam, zupełnie Cię nie rozumiem - psycholog to taki sam lekarz jak każdy inny. jeżeli chodzisz do pediatry, ortopedy czy laryngologa, to dlaczego nie chcesz pójść z Matim do psychologa, żeby mu pomógł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 20:30   #4336
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

Cytat:
Juleczko, z całym szacunkiem do Ciebie, Twojego męża i Matiego, ale to jest mój ostatni post w tym temacie.

Tobie, z Twojego subiektywnego punktu widzenia wydaje się, że przyczyna nie tkwi w Tobie (Was). Jednak psycholog być może ujrzy coś, czego Ty (Wy) nie widzisz/widzicie. Nie powinnaś zostawiać sprawy tak jak jest i czekać jeszcze 1,5 roku, bo "u jakiejś kuzynki tak było". To może mieć o wiele poważniejsze konsekwencje, niż TYLKO kilka WASZYCH kolejnych nieprzespanych miesięcy.

podpisuje sie pod madrymi słowami xanti i juz sie nie wypowiem w tym temacie...

u nas oki doki. sniegu troche jest i misiek zjezdzal z gorki na sankach-sam bo jak chcialam usiasc to mnie wyganiał poza ty jestem jakas taaaaka zmeczona i ide spac...
dobrej nocki babeczki

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55

Edytowane przez olunek
Czas edycji: 2008-11-24 o 20:32
olunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 20:33   #4337
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

Cytat:
Juleczko zrobisz co zechcesz ... ale ja bym nie dała rady męczyliśmy sie ze spaniem Poli w łóżeczko i budzeniem co półtorej h 1 miesiąc o jeden za dużo ... musiałam jednak dojrzeć i pogodzić się z tym ze mam dziecko bardzo emocjonalne i silnie związane z nami - zaczęła spać w naszym łożku - czuć nas i klopoty sie skonczyły takze z niepokjem w dzień, bo ja byłam wyspana i spokojna tym samym nie przelewałam na dziecko negatywnymch emocji

Idę się z małżem poprzytulać
Nikola tez sie budzila z krzykiem jak spala w łóżeczku.Teraz śpi z nami no i jest super,przesypia całe 12godzin z jedną pobudką na mleko kolo 5/6rano.no i darmowa antykoncepcja gratis
Musiałam usunąc linka z aukcja misia.
idę nyny do jutra

nalałam sobie winko i zapomniałam wpic

Edytowane przez karolinqa23
Czas edycji: 2008-11-24 o 20:45
karolinqa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 20:46   #4338
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Wiecie co dziewczyny, myślę że powinnam zakończyć ten temat. Nie potrafię was przekonać do moich racji ani wy mnie do waszych . Poza tym czuję się atakowana i jest mi po prostu przykro, że akurat z waszej strony płynie taka agresja w stronę mojej osoby ...

Ostatni raz udzielę odpowiedzi i proszę o nieporuszanie więcej tego tematu bo to zaczyna być dla mnie przykre

Cytat:

Xantia, to nie jest tak, że "u jakiejś kuzynki" tak było... Pochodzę z rodziny, w której prawie wszystkie dzieci były/są okropne jeśli chodzi o spanie. Zaczęło się od mojej mamy, prababka w nocy przywiązywała sobie sznurek do stopy i bujała kołyskę, żeby moja mama spała jak była niemowlęciem... ja oraz moja siostra byłyśmy identyczne, matka z ojcem bez przerwy na zmianę nosili nas po nocach, córka mojej siostry również dała wszystkim popalić identycznym zachowaniem (była przebadana na wszystkie możliwe sposoby oczywiście tylko fizycznie (do psychologa siostra z nią nie chodziła ) i teraz u mnie powtarza się historia! Miałam nadzieję, że chłopak nie będzie się zachowywał jak dziewuchy w mojej rodzinie ale niestety tak jest i wszyscy, którzy nas znają po prostu stwierdzają że tak jest i już i że trzeba przeczekać. Nikt ze znajomych nigdy nie zasugerował nam żebyśmy poszli do psychologa ... Mało tego - moja mama pracuje w służbie zdrowia i oczywiście na co dzień rozmawia z lekarzami o moim dziecku i możliwościach przyczyn tak częstych pobudek w nocy i pisków/płaczu. Nie wiem dlaczego większość z was uparła się na tego psychologa.

Cytat:
Patrilla ja też już skapitulowałam i Mati śpi z nami i mimo wszystko budzi się z piskiem / płaczem i dopiero podniesiony do pionu przestaje ryczeć ...

Cytat:
Juleczko widzę, że jednak wolisz narzekać ja tam nie twierdzę, że przyczyna niespania Matiego tkwi w Tobie, choć pewnie i tak może być. ale nie rozumiem, czemu tak się boisz iść do psychologa przecież jeśli nie pomoże, to na pewno nie zaszkodzi . a co do Twoich uwag odnośnie diagnostyki i terapii małych dzieci, to widzę, że masz przestarzałe informacje. psycholog dziecięcy z powodzeniem poradzi sobie z diagnozą dziecka, które jeszcze nie mówi i będzie umiał poprowadzić terapię, jeśli takowa będzie potrzebna, ale całkiem możliwe, że po prostu udzieli Wam kilku wskazówek i (tak, jak tu już wielokrotnie pisałyśmy) zwróci Wam uwagę na coś, czego do tej pory nie dostrzegliście. tak jak już pisałam, zupełnie Cię nie rozumiem - psycholog to taki sam lekarz jak każdy inny. jeżeli chodzisz do pediatry, ortopedy czy laryngologa, to dlaczego nie chcesz pójść z Matim do psychologa, żeby mu pomógł
A ja widzę że Ty to widzisz trochę inaczej niż ja . O jakiej terapii Ty tutaj mówisz??? Bo widzisz pediatra osłuchuje dziecko i ogląda fizycznie, ortopeda sprawdza ułożenie kości i ewentualnie szuka nieprawidłowości w budowie/postawie dziecka, laryngolog zagląda do ucha itp. itd. a psycholog musiałby Matiemu zajrzeć wgłąb psychiki, a niesądzę że da się to zrobić bez rozmowy z pacjentem wysłuchując tylko i wyłącznie relacji rodziców , którzy pewnie też nie za bardzo znają przyczyny zachowań.

Mateusz w dzień jest normalnym dzieckiem , śmieje się , bawi , biega itp. , natomiast spanie wywołuje u niego takie a nie inne reakcje. Spanie zarówno w dzień jak i w nocy!

Sorry dziewczyny ale nie chcę już o tym rozmawiać .
Pozdrawiam Was wszystkie bez wyjątku.
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 20:53   #4339
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość

Werka przeziebiona przez zawalony nosek co 2 godziny pobudka, pionizowalismy katar spływał/ niestety do środka/ i tak co 2 godziny. Gorączki nie ma, oby w nic sie nie rozwinęło.
.
dla zakatarzonej damy.

Cytat:

muszę się Wam pochwalić, że dziś po raz pierwszy byliśmy na spacerze na nogach
to sukces za dwójką dzieciaczków biegać.
co Ty tłumaczysz ajanna ?? jakieś artykuły...? dobrze kojarzę?
książkę byś chciała!! ambitna sztuka z Ciebie!

Cytat:
Maksiu prysznic przetestował, był zadowolony, ucieszony i chichrał się nawet wtedy gdy psiknął sobie prosto w buźkę.

Cytat:
Napisane przez karolinqa23 Pokaż wiadomość

Musiałam usunąc linka z aukcja misia.
no tak, nieopłacona reklama.
takie przepisy, ale co tam, karo, my wiemy , ze tak samo na allegro się nazywasz jak tutaj, więc po ciemku Ciebie i Twoje miśki tam odnajdziemy.

Kurcze, nawet dzisiaj na podwórku nie błam z Maksiem, co mi się dawno nie zdarzyło.
Rano męczył mnie kac. a popołudniu, jak taka ćma, to mi się już nie chce wychodzić.

Jutro mam nadzieję nadrobić.

Poza tym jutro czeka mnie wizyta w GOPS-ie, musze ich poinformować o podjęciu umowy zlecenia, i znowu mi zasiłek wezmą.

Przy okazji wpadnę jutro do lumpka, otwarli kolejny w naszym miasteczku gminnym. i podobno jest całkiem na poziomie, odzież angielska.

a teraz pomykam przed tv.
za to już niedługo będziecie mnie miały w nadmiarze,
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 22:32   #4340
minisia
Zakorzenienie

lea super, że idziesz do pracy
Gratulacje
A straż pamiętam

A do mnie jeszcze prysznic nie dotarł
Mam nadzieję, że będzie jutro

Idę spać, bo mi się klapy zamykają
Do futra - papa

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 23:35   #4341
ajanna
Wtajemniczenie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9850015]
to sukces za dwójką dzieciaczków biegać.
co Ty tłumaczysz ajanna ?? jakieś artykuły...? dobrze kojarzę?
książkę byś chciała!! ambitna sztuka z Ciebie! [/QUOTE]

teraz tłumaczę artykuły dla Linux Magazine i dokumentację programistyczną i takie tam ale mogę przetłumaczyć wszystko robię to, bo tu jest mniejsza konkurencja a co do moich ambicji, to są duuuużo większe
Stary 2008-11-24, 23:36   #4342
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Xantia no dzięki a mnie olałaś tym prysznicem. Widać jak wątek czytasz, bo też prosiłam tak jak barwa . No ale trudno, długo mnie nie było to teraz już nikt na mnie uwagi nie zwraca.
Stary 2008-11-24, 23:41   #4343
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

A to tak tylko wkleję, żeby nie było, że zmyślam

Cytat:
Napisane przez kasia_mw Pokaż wiadomość
Xantia a co do pryszniców to cofnęłam się w wątku i znalazłam fotkę, bardzo fajne. Więc jak pojedziesz po ten prysznic dla Ajanny i barwy to może i nam zakup jeden co? proszę
Ale już się nie fatyguj tylko dla mnie.

Edytowane przez kasia_mw
Czas edycji: 2008-11-24 o 23:42
kasia_mw jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 23:46   #4344
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

ja tylko na chwilke.

po 1)
Xantia wyslalam ci wiadomosc na gg

po 2)
Madziu strasznie wspolczuje Matiemu tego bolu a wam zmartwien

po 3)
Lea congratulations.
u nas w markecie szukaja kogos do informacji.. ech teraz nawet nie mam kiedy isc szukac pracy bo jak ja nie pracuje to tz ma zlecenia wiec jestem z ksieciuniem a on nie lubi jak sie zajmuje komputerem a nie nim

po 4)
juleczko przede wszystkim wspolczuje tych wszystkich nieprzespanych nocy. nie gniewaj sie na dziewczyny bo nie wiedzialy ze tak zwykle rozrabiaja dzieci w waszej rodzinie.. kazdy tu martwi sie o ciebie i pamietam nawet jak xantia byla tu w krakowie i rozmawialysmy tez o Tobie i Matim i ze bardzo bysmy chcialy zeby w koncu Mateuszek zaczal spac.
ja nie wiem czy bym poszla do psychologa.. ja wiem ze nie powiedzialby mi nic dobrego o mnie wiec sie tam nie wybieram

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 02:22   #4345
ajanna
Wtajemniczenie

Nie rozumiem, dziewczyny niektóre, Waszego podejścia do psychologa. Ja chodziłam całe lata, nie mając specjalnych problemów, tylko po to, by uzyskać większą samoświadomość i bardzo dobrze te wizyty wspominam. a jak miałam problemy, to też chodziłam. i jeśli chłopcom nie pomoże kuracja homeopatyczna, to z nimi też pójdę
Stary 2008-11-25, 06:35   #4346
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
A do mnie jeszcze prysznic nie dotarł
Mam nadzieję, że będzie jutro
Wszystkie prysznice z pierwszej tury były wysyłane tego samego dnia, z tej samej poczty oczywiście.

Cytat:
Xantia no dzięki a mnie olałaś tym prysznicem. Widać jak wątek czytasz, bo też prosiłam tak jak barwa . No ale trudno, długo mnie nie było to teraz już nikt na mnie uwagi nie zwraca.
Cytat:
Ale już się nie fatyguj tylko dla mnie.
Proszę podaj adres na PW wysyłki. I nie musisz zwracać tak sarkastycznie uwagi. Zastanów się trochę, ok? Po pierwsze to ja wyświadczam przysługę i mogłabyś to uszanować. Po drugie ja mam swoje problemy, o których TY akurat wiedzieć nie musisz, bo jak sama napisałaś, długo Cię nie było. Po trzecie jestem tylko człowiekiem, OMYLNYM!! Wyobraź sobie!

Ku**a, następny chu***wy poranek .

Stary 2008-11-25, 07:19   #4347
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

Witajcie !!

Ale ostatnio na wątku grozą wieje . Nie wiem czy się nie zarażę
Madziu - buziole dla Matiego za ból i stres

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9844263]idę do pracy!! [/quote]
To super, zawsze trochę grosza wpadnie !!
Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość
na zakatarzony nosek.
Cytat:
muszę się Wam pochwalić, że dziś po raz pierwszy byliśmy na spacerze na nogach
Super !!, To nie lada wyczyn z dwoma maluchami i to jeszcze tak różnymi od siebie !!
Cytat:
Napisane przez MySSaaa Pokaż wiadomość
w koncu zachcialo mi sie tytulu chemika EHHH
Wow cięzkie studia sobie wybrałaś.
Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny, myślę że powinnam zakończyć ten temat.
Ja też tak myśle, bo za chwilę może być ostro na wątku, a poza tym ty najlepiej wiesz czego wam potrzeba bo "jesteś na miejscu"
Cytat:
Nie rozumiem, dziewczyny niektóre, Waszego podejścia do psychologa. Ja chodziłam całe lata, nie mając specjalnych problemów, tylko po to, by uzyskać większą samoświadomość i bardzo dobrze te wizyty wspominam. a jak miałam problemy, to też chodziłam. i jeśli chłopcom nie pomoże kuracja homeopatyczna, to z nimi też pójdę
Ty to masz wogóle szczęście do lekarzy chyba!!
Cytat:
Wszystkie prysznice z pierwszej tury były wysyłane tego samego dnia, z tej samej poczty oczywiście.

Ku**a, następny chu***wy poranek .
Ojj Xantia, wiedziałam że ostra z Ciebie babka, ale żeby aż tak
Życzę udanej reszty dnia !!!
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2008-11-25, 07:46   #4348
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez katia21 Pokaż wiadomość
Ojj Xantia, wiedziałam że ostra z Ciebie babka, ale żeby aż tak
Życzę udanej reszty dnia !!!

No jeszcze Ty mnie opier***l!!

Stary 2008-11-25, 08:03   #4349
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

xanita a ja ci zycze miłego dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif promyki.gif (35,3 KB, 2 załadowań)

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55
olunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 08:59   #4350
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

hej.
wlasnie przed chwilka wstalismy Adrian nas zaskoczyl dzis jak nigdy. tz juz od 8:30 nie mogl spac a ja wykorzystalam do oporu

Xantia

ajanna ja w ogole do lekarzy nie lubie chodzic. zadnych. co innego jesli chodzi o Adrianka. on ma regularne szczepienia, bilansy. gdyby bylo cos nie tak szukalibysmy pomocy u specjalistow.

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości