Guzek na piersi - wątek zbiorczy! - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-18, 09:12   #1771
Nusia87
Raczkowanie

Dot.: Guzek na piersi - wątek zbiorczy!

Przekopane...wszystkim bardzo współczuję.
Trah, jeszcze raz wielkie dzięki za te odpowiedzi. Mialam robione badania genetyczne pod koniec sierpnia - wynikow jeszcze nie ma, powiedziano mi, ze trzeba czekac 2-3 msce. I tak tkwię...
Obawiam się tych blizn po zabiegu .

kierowca od 18.02.2010
Nusia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 10:15   #1772
Sweetangel171
Raczkowanie

Trah tarczycę miałam badaną włącznie z usg, nie mam lewego płata tarczycy, poza tym nie ma na niej guzków na szczęście. Miałam dodatkowo robione badania ( tsh, T3 i T3 a takze PCo) i mam niedoczycnność tarczyc, biorę hormony euthyrox50...
no i w piatek jade do bydgoszczy do szpiatala onkologicznego to zobaczymy co mi powiedzą.... nie chce byc ciągle krojona a w ciagu roku znowu pełno guzków
Sweetangel171 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 16:21   #1773
Trah
Rozeznanie

Sweetangel współczuje Ci bardzo i mocno trzymam kciuki.

Nusia jak wygląda samo badanie genetyczne?
ja musze na nie bardzo długo czekać, w łodzi to badanie wykonuje tylko jeden szpital, raz w tygodniu 10 osób. muszę dzwonić co tydzień i się pytać czy jest wolne miejsce :/
Trah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 16:56   #1774
Nusia87
Raczkowanie

Trah...mnie na badanie skierował mój onkolog, nie czekałam w ogóle. Pielęgniarka pobrała dużą ilość krwi do specjalnej próbki z jakąś przeźroczystą cieczą. Problem w tym,że na wyniki czeka się baaardzo długo tak jak pisałam 2-3 msce, bo w Polsce jest jeden ośrodek w Szczecinie gdzie wysyłane są wszystkie próbki krwi...

kierowca od 18.02.2010
Stary 2008-11-18, 21:28   #1775
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trah Pokaż wiadomość
każdy dobry lekarz powie Ci, że lepiej nie trzymać takich rzeczy i jak najszybciej się ich pozbyć. Nie wiem jak sprawa się ma u kobiet po karmieniu.
też bym się chciała pozbyć tego dziadostwa, ale na razie mój onkolog mówił że nie ma potrzeby usuwać, więc zaufałam mu bo to bardzo dobry onkolog w Krakowie

Cytat:
Napisane przez Nusia87 Pokaż wiadomość
Trah dziekuje za odpowiedz.
Byłam dziś u onkologa, powiedział,że może to być włókniak i dał mi skierowanie na USG na 27 listopada...wiec pozostaje czekac moja Mama miała nowotwór piersi... eh.!
trzymam kciuki, nie martw się, ja też słyszałam że drugie pokolenie dziedziczy takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez Sweetangel171 Pokaż wiadomość
witam,
Mam 20 lat... rok temu w kistopadzie mialam usuwanego wlokniaka metodą pod znieczuleniem miejscowym, a w grudniu pod narkozą drugiego większego. Teraz bylam od tamtego czasu drugi raz na USG prywatnie ( do szpitala mam daleko bo 90 km). Okazalo się że znowu mam duzo guzkow w tym 4 spore ( 2cm). Dodam że biore od 3 lata tabletki anty Microgynon21... w mojej rodzinie nikt nie mial raka piersi. Poza tym ostatnio sie okazalo ze mam niedoczynnosc tarczycy i biorę hormony dodatkowo. Lekarze mowią że to nie od tarczycy ani od tabletek...to od czego do cholery??!! nie mam juz sily... moze zmienic tabletki anty na plastry?? co tym myslicie???
ja też biorę Microgynon21 od czerwca onkolog powiedział że mogę zażywać, bo moje guzki są o treści białkowej i tabletki nie mają na to wpływu

a zmiana tabletek na plastry niewiele da, bo to wszystko idzie do krwi mój gin, powiedział że to bez znaczenia czy plastry czy tabletki, różnią się tylko tym, ze plastrami żołądka nie "zniszczysz"

ja słyszałam że od tarczycy takie guzki powstają, więc nie wiem czemu Twój lekarz twierdzi inaczej
Stary 2008-11-18, 21:48   #1776
Nusia87
Raczkowanie

Słuchajcie a co po tym USG, tzn co stwierdzi USG?(że to włókniak albo coś innego) jeżeli to będzie włókniak to będę musiała mieć biopsję ? (boli)
Przepraszam,że tyle pytań ale nie wiem na czym to polega.

kierowca od 18.02.2010
Stary 2008-11-19, 10:13   #1777
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchajcie a co po tym USG, tzn co stwierdzi USG?(że to włókniak albo coś innego) jeżeli to będzie włókniak to będę musiała mieć biopsję ? (boli)

usg wstępnie określi co to może być, ale żeby mieć 100% pewności trzeba zrobić biospję, ja miałam robioną, nie boli, czułam lekkie kłucie, zależy też jakiego masz guzka, bo każdy inaczej reaguje na igłę. Ale ogólnie nie jest źle, nie bój się

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-19, 23:14   #1778
amelkagda
Raczkowanie

Cytat:
j

z racji tego, że ja leczyłam się państwowo i było bardzo dużo kobiet z o wiele gorszymi sprawami zostałam potraktowana...wcale nie zostałam potraktowana bo mnie nikt nie poinstuował co i jak.
ale moja Mama miała dwie takie operacja, a Babcia zmarła na nowotwór piersi więc powiem co wiem.
Hejka!

ja mam podobne przeżycia do Ciebie - bolało podczas zabiegu a lekarz mi nawet nie dał dodatkowego znieczulenia byłam zła a potem wyszłam na korytarz a tam pełno kobiet z rakami,po usunięciu piersi....coś strasznego i dlatego staram się zrozumieć postępowanie lekarza

a co do blizny i szwów, to ja po tygodniu miałam zdjęte szwy, kupiłam sobie specjalny stanik sportowy i nawet spałam w nim przez 2 tygodnie... miejsce po zdjęciu szwów umyłam wodą po 3,4 dniach a tak przemywałam wodą utlenioną.
Po około 2,5 tygodniach zaczęłam wcierać maść CEPAN, i teraz już po około miesiącu widzę że blizna zaczyna się robić biała i znika ten krwisty odcień, a to dobrze bo już zaczynałam wątpić w skuteczność tej maśći
amelkagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 06:38   #1779
Trah
Rozeznanie

Cytat:
wcale nie musisz miec robionej biopsji. Twój onkolog może uznać, że nie warto narażać Cie na stres i od razu będzie wolał robić operację.
ja tak właśnie miałam. onkolog po usg potrafił stwierdzić, że to nic złośliwego, po badaniu to samo, potrafił w palcach przez skórę wyczuć jego strukturę
i miał rację, wszystko w porządku było.
operacja trwała niecałą godzinę, po 30 minutach już lekarz wyszedł z sali operacyjnej.
miałam trzy szwy, nie stosowałam żadnych maści, i nie widać blizny.
co prawda świetnie mi to zrobili. na obwolucie sutka. kiedy ide do ginekologa, to zawsze pyta: a która pierś była operowana

Alekaagda, chyba się źle zrozumiałyśmy. ja nie miałam zabiegu-znieczulenia.
Właśnie dlatego, że mogło boleć i mogło być coś gorszego.

Nusia trzymam mocno kciuki, nie bój się
Stary 2008-11-20, 09:40   #1780
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
wcale nie musisz miec robionej biopsji. Twój onkolog może uznać, że nie warto narażać Cie na stres i od razu będzie wolał robić operację.
ja tak właśnie miałam. onkolog po usg potrafił stwierdzić, że to nic złośliwego, po badaniu to samo, potrafił w palcach przez skórę wyczuć jego strukturę
a mój onkolog znów twierdzi, że nie można czegoś ciąć jeżeli nie jest się do końca pewnym co to jest, a tylko biopsja daje pewność
Stary 2008-11-20, 10:26   #1781
Trah
Rozeznanie

widzisz, ja mam trochę inne zdanie na ten temat.
wysłuchałam bardzo dużo opinii, bardzo dużo czytałam, i dużo widziałam na własnych oczach.

lekarz który mnie operował jest jednym z najlepszych chirurgów onkologów w Polsce. Cieszy się tez bardzo dobrą opinią w środowisko. Nie mam zamiaru podważać tutaj kogoś kompetencji, bo nie o to mi chodzi.
Ale jeżeli z usg w 80% można podać trafna diagnozę, to ja również nie widzę sensu narażania pacjentki na dodatkowy stres.
w trakcie operacji, anestezjolog pyta się co w przypadku, kiedy z badania śród operacyjnego wyniknie coś złego i trzeba będzie ciąć więcej.
Ja wolałabym dowiedzieć się po, że jest źle. Niż wiedzieć wcześniej i czekać z ta informacją na operacje. Ale to pisze ja, osoba z niegroźnym nowotworem.

Ale wszystko zależy od lekarza i szpitala w którym jesteśmy leczone.
Stary 2008-11-20, 12:26   #1782
Nusia87
Raczkowanie

Trah, jak to dobrze,że jesteś.
Ja miałam jakąś kulkę w udzie w wakacje, poszłam z nią do mojego onkologa, pomacał, pomacał...-"To co, tniemy? " ja: . Po zabiegu miałam całkiem niezły szok, zaczęłam płakać (po wyjściu z gabinetu),ale może to dlatego,że nie byłam przygotowana na jakikolwiek zabieg. A ta kulka okazała się jakimś zgrubieniem mięśnia ze stanem zapalnym, teraz mam 3 szwy na udzie- i kurde widac bardzo tę bliznę. Mam nadzieje,że po tym zabiegu nie bede miała aż takiej blizny a może to zgrubienie piersi mi zniknie tja...

kierowca od 18.02.2010

Edytowane przez Nusia87
Czas edycji: 2008-11-20 o 12:29
Stary 2008-11-20, 16:04   #1783
Trah
Rozeznanie

Nusiu zapytaj lekarza jak by chciał ciąć. ja miałam o tyle dobrze, że miałam to zaraz pod sutkiem.
trzymam kciuki
Stary 2008-11-20, 16:14   #1784
Oska7
Raczkowanie

Mi lekarz mówił, że będzie ciął koło sutka tylko obawiam się, że będzie musiał zrobić duże cięcie jeśli guzek jest dość spory. A kiedy można zacząć ćwiczyć, pływać itd?
Oska7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 17:58   #1785
Lucek71
Przyczajenie

Wczoraj zmieniałam opatrunek też myślałam ,że cięcie będzie bliżej otoczki.Ale mój guz był wyżej i mam cięcie na 5cm.Nie widzę szwów zewnętrznych bo mam to cięcie pospinane takimi małymi plasterkami.W poniedziałek może mi to ściągnie.
Mi na początku po USG też mówili,że to wygląda na włókniako-gruczolaka.Miałam potem dwie bipsję pod USG i w Bielsku chcieli to wycinać.Bo twierdzili,że włókniaki lubią się zezłośliwić.I nie ma żadnej metody farmakologicznej na to.Wyniki biopsji były różne więc zrobili mi mamografie z kliszami do przeglądu i tam miałam napisane wskazania do raka.Lekarz z Gliwic kazał zrobić jeszcze jedną biopsję.Ale powiedział,że dopiero wynik histopatologiczny daje 100% pewności.A nie żadne USG ,biopsja czy mamografia. Miałam mieć jeszcze biopsję grubą igłą,ale stwierdził że nie chce mnie już męczyć. Poza tym operował kiedyś włókniaka u młodej dziewczyny a w środuku tego włókniaka okazało się coś innego.Ja nie chcę absolutnie nikogo straszyć bo sama jestem przestraszona.Ale po co czekać jak coś w nas rośnie.Ja miałam w lutym małego na 1cmx0,90cm.a na ostatniej mamografii miał 2,5cmx3,5cm.A jak go oglądałam to wydawał się jeszcze większy. Wiem,że w Warszawie czeka sie tydzień na wynik,ale w Gliwicach jest bardzo dużo zabiegów i trzeba czekać.I tak jadę z tym wynikiem do Warszawy na konsultację do doktor Nagadowskiej 12 grudnia.W najgorszym wypadku mam zamiar się tam leczyć.Tam przez Fundację mają taki specjalny program za,który nie trzeba płacić te 160 tyś.zł Współczuję dziewczyna którym sie te guzy odnawiają bo wiem co ja przeżywam przy jednym.Wcześniej miałam dwa torbiele,które po lekach sie wchłonęły.I teraz też miałam taką nadzieję.Trzymajcie się dziewczyny pozdrawiam Was.

Edytowane przez Lucek71
Czas edycji: 2008-11-20 o 18:09
Lucek71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-20, 18:07   #1786
Trah
Rozeznanie

Oska, moim zdaniem możesz zacząć ćwiczyć w 2-3 tygodniu po operacji. na początku małymi kroczkami. ale zapytaj się jeszcze lekarza.

Lucku o jakim programie za 160tys. piszesz, bo nie rozumiem trochę tego co napisałaś.

Jeżeli dobrze się domyślam, to masz szwy na tzw. klamerki. Prof. Lech Pomorski wymyślił tą metodę. Mój narzeczony był przez niego operowany, polecam ją
współczuje Ci bardzo, bo widzę, że miałaś dużo przejść.
Stary 2008-11-20, 21:13   #1787
Oska7
Raczkowanie

a powiedzcie mi czemu na usg nie wykryto u mnie nic tylko tego włókniaka można wyczuć palpacyjnie
Oska7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-21, 09:10   #1788
Trah
Rozeznanie

jeżeli dobrze Cie zrozumiałam, to chodzi Ci o to dlaczego twojego włókniaka nie da się wykryć na usg, tylko pod palcami?
bo jest za mały i usg go nie wyczuwa,
albo usg było robione na złym/słabym sprzęcie.
albo było źle zrobione.
ja tak obstawiam.
Stary 2008-11-22, 22:01   #1789
Bronka2
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Guzek na piersi - wątek zbiorczy!

witam wszystkich serdecznie. dołączyłam właśnie dziś do Waszego grona. w zeszłym roku dowiedziłam sie ze mam włókniaka na lewej iersi, niby nic groźnego, polecono mi zrobienie mammografi, tak tez zrobiłm, wynik potwierdzil ze to wlokniak i lekarz powiedzial ze na razie nie musz ego usuwac gdyz jest niewielki i moze sam sie rozejsc, nalezy jednak prowdzic obserwcje, tydzien temu minal rok od tego badania, pojawila sie na kolejnym badaniu kontrolnym i co sie okazalo ze moj guzek sie powiekszyl i musze go usunac, obecnie czekam na wyniki mammografii potem na konsultacje z onkologiem, napiszcie mi prosze jak to wszystko wyglada, jak dlugo czeka sie na zabieg, czy lepiej udac sie doprywatnej kliniki czy do szpitala, czy ktoras z Was miala wykonywany taki zabieg w Gliwickim szpitalu onkologicznym?? pozdrawiam Wszystkie Serdecznie i zycze duzo zdroweczka
Bronka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 20:25   #1790
asiorek789
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Guzek na piersi - wątek zbiorczy!

Mam 17 lat i wykryłam u siebie jakiegoś guzka nie wiem co robić...
pomóżcie...!
asiorek789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 07:39   #1791
Lucek71
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bronka2 Pokaż wiadomość
witam wszystkich serdecznie. dołączyłam właśnie dziś do Waszego grona. w zeszłym roku dowiedziłam sie ze mam włókniaka na lewej iersi, niby nic groźnego, polecono mi zrobienie mammografi, tak tez zrobiłm, wynik potwierdzil ze to wlokniak i lekarz powiedzial ze na razie nie musz ego usuwac gdyz jest niewielki i moze sam sie rozejsc, nalezy jednak prowdzic obserwcje, tydzien temu minal rok od tego badania, pojawila sie na kolejnym badaniu kontrolnym i co sie okazalo ze moj guzek sie powiekszyl i musze go usunac, obecnie czekam na wyniki mammografii potem na konsultacje z onkologiem, napiszcie mi prosze jak to wszystko wyglada, jak dlugo czeka sie na zabieg, czy lepiej udac sie doprywatnej kliniki czy do szpitala, czy ktoras z Was miala wykonywany taki zabieg w Gliwickim szpitalu onkologicznym?? pozdrawiam Wszystkie Serdecznie i zycze duzo zdroweczka
Cześć przeczytaj moje powyższe wypowiedzi na tej stronie.Tam pisałam o leczeniu w Gliwicach.Ja właśnie tam miałam wykonywany zabieg.Na pierwszych wizytach byłam prywatnie,ale zabieg miałam w Instytucie Onkologii i nie musiałam leżeć w szpitalu,bo miałam znieczulenie miejscowe.Wczoraj byłam na kontroli,wszystko goi sie doskonale,nie mam zewnętrznych szwów więc nie będę musiała nic usuwać.Pomimo, że cięcie jest duże (przynajmniej mi sie tak wydaje)tp myślę,że nie będę miała dużej blizny.Może za tydzięń będzie wynik.Nie wiem dlaczego czekasz na wynik z mamografii ?Ja miałam opis i klisze zaraz po badaniu.Zabierałam to z Instytutu i jechałam na konsultację do dr.Turyka.Niektóre prywatne gabinety onkologiczne mają podpisane z NFZ umowy na zabiegi jednego dnia.Wtedy za wizytę płacisz normalnie a za zabieg nie.Ale to trzeba pytać w gabinetach.Mój lekarz ne ma takiej umowy dlatego przyjął mnie na zabieg w Instytucie.Byłam tylko wcześniej na jednej wizucie ,żeby ustalić termin zabiegu.Ja musiałam trochę poczekać ,bo nie miałam szczepień przeciw wirusowemu zapaleniu wątroby.Robiłam to przyspieszone szczepienie.Dlatego termin ustaliłam po szczepieniu i po miesiączce.Ale wcześniej miałam wszystkie badania zrobione.Ostatnią biopsję robiłam prywatnie u Pana doktora w gabinecie więc wynik był na drugi dzień.Pozdrawiam
Stary 2008-11-25, 09:33   #1792
Lucek71
Przyczajenie

Cytat:
Oska, moim zdaniem możesz zacząć ćwiczyć w 2-3 tygodniu po operacji. na początku małymi kroczkami. ale zapytaj się jeszcze lekarza.

Lucku o jakim programie za 160tys. piszesz, bo nie rozumiem trochę tego co napisałaś.

Jeżeli dobrze się domyślam, to masz szwy na tzw. klamerki. Prof. Lech Pomorski wymyślił tą metodę. Mój narzeczony był przez niego operowany, polecam ją
współczuje Ci bardzo, bo widzę, że miałaś dużo przejść.
Do wcoraj nie wiedziałam jakie mam szwy.Dopiero przy zmianie opatrunku okazało się ,że nie muszę niczego usuwać bo to jest szew wewnętrzny.Był pospinany takimi plastrami,które mi usunięto.Teraz mam tylko dwa plastry podłużne,które mam sama usunąć za dwa dni.I smarować cięcie linomagiem ,albo czymś droższym np.contratubecs. Mam też stronkę z plastrami na bliznowce.Nie wiem czy to ta sama metoda dr Pomorskiego, o której pisałaś? Szycie wygląda bardzo ładnie jak na tydzień po zabiegu(chociaż długie około 5cm)Koronkowa robota w porównaniu do wszystkich szyć jakie mam na swoim ciele. Wcześniejsze się rozchodziły nawet po dwóch operacjach plastycznych.Ponoć takie mam uwarunkowania skórne.I nie pomagały maści ani plastry.Mam nadzieję,że teraz będzie inaczej.
O badania genetyczane pytałam ,mogę je zrobic w Instytucie.Ze skierowaniem od onkologa muszę się zgłosiś do poradni genetycznej i lekarz zdecyduje co dalej.Badanie jest wykonywane na miejscu na wynik trzeba czekać miesiąc.Nigdzie nie odsyłają wszystkie poradnie genetyczne wykonują to u siebie.Nie wiem dlaczego tak długo Ty czekarz?Jeśli się jest oblęty tym programem podwyższonego ryzyka mozna liczyć na bezpłatne,częstsze badania np.USG, mamografia itp.Więcej bedę wiedziała po wizycie u lekarza.
Jeśli chodzi o ten program leczenia osób już ze stwierdzonym nowotworem złośliwym to jest to leczenie przez fundację w Warszawie.moja znajoma była operowana w warszawie na Damiana prywatnie.Teraz jest po chemioterapii,radioterapi i czuje się dobrze bez amputacji.Jest objęta tym leczeniem za,które płaci fundacja 160 tyś .Jak pojadę na konsultację z wynikiem w grudniu to się dowiem. A z druiej strony mam wielką nadzieję,że nie będzię u mnie nowotwora złośliwego.Pozdrawiam
Stary 2008-11-25, 09:49   #1793
Lucek71
Przyczajenie

Smile Dot.: Guzek na piersi - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez asiorek789 Pokaż wiadomość
Mam 17 lat i wykryłam u siebie jakiegoś guzka nie wiem co robić...
pomóżcie...!
Myślę,że powinnaś zgłosić się do swoje ginekologa.On to oceni ,jeśli będzie konieczność skieruje Cię na USG.Po tym badaniu jeśli jest dobrze wykonane(najlepiej po miesiączce)będziesz wiedziała co to jest i czy trzeba wykonać jeszcze inne badania np.biopsję, mamografie.Nie martw się na zapas,ale też nie lekceważ tego.Bo lepiej działać wcześniej jeśli już coś nas dopadnie.Pozdrawiam
Stary 2008-11-25, 15:44   #1794
Nusia87
Raczkowanie

W czwartek mam USG a w poniedziałek wyniki, w czasie badania będę w trakcie miesiączki...myślicie,że wyniki będą wiarygodne ?

kierowca od 18.02.2010
Stary 2008-11-25, 18:09   #1795
Trah
Rozeznanie

Lucku, ja jeszcze nie robiłam badań, więc jeszcze długo nie czekałam

jutro ide prywatnie do onkologa, który mnie operował. Wypytam go o grupę zagrożonego ryzyka.
Udało mi się zapisać do poradni genetycznej. Lucku tam nie trzeba mieć skierowania.
jak się czegoś dowiem, to Wam tu napisze
wyczułam nowego guza u siebie...dziwne mam piersi po ostatniej operacji.
Lucku trzeba wierzyć, że to nic złośliwego!

Nusiu jak to będziesz czekać na wyniki?
ale czego wyniki, USG?
przecież to od razu piszą i Ci dają i mówią czy coś tam jest.
jeżeli masz wyczuwalnego guzka, to sądze, że Twoja miesiączka nie będzie mieć na to wpływu.
możesz na wszelki wypadek powiedzieć.
Stary 2008-11-25, 18:14   #1796
Lucek71
Przyczajenie

Smile Dot.: Guzek na piersi - wątek zbiorczy!

Cytat:
W czwartek mam USG a w poniedziałek wyniki, w czasie badania będę w trakcie miesiączki...myślicie,że wyniki będą wiarygodne ?
Ja bym nie robiła ,ale to moje zdanie.Ja nie robiłam żadnych badań przed miesiączką bo wtedy mam bolące powiększone piersi.Zapytaj najlepiej lekarza przed badaniem. Pozdrawiam
Stary 2008-11-25, 21:30   #1797
Diabełek_91
Raczkowanie

GG do Diabełek_91

kochane moje dziewczynki jestem dwa miesiące po zabiegu i odczuwam bóle ( takie od środka ukucia ) w piersi . Czy to jest normalne ?

Jestem panikarą
Diabełek_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 09:27   #1798
Trah
Rozeznanie

Ja bym poszła do lekarza.
tak dla świętego spokoju.
lepiej dmuchać na zimne.
Stary 2008-11-26, 13:51   #1799
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
Nusia - badanie powinno być wykonane pomiędzy 5 a 10 dniem cyklu
Stary 2008-11-26, 14:19   #1800
Sweetangel171
Raczkowanie

tez miałam takie kłucia, czasem jeszcze teraz mam choc operacja byla rok temu w grudniu...

Poza tym byłam u lekarza z tymi nowo powstałymi guzkami zleciał badanie jakiegos hormonu którego nazwy zapomniałam ( mówił ze jesli jest on podwyższony to czesto powstaja guzki) a takze biopsje 3 guzków jestem załamana... nie chce znowu przez to przechodzic... pierwszy termin 2 grudzien... masakra... co do mojej niedoczynnosci tarczycy to juz jest w normie a lekarz mowil ze moga powstawac te guzki takze od tej tarczycy... zawsze cos..
Sweetangel171 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości