Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-25, 14:21   #811
DianaM
Zadomowienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja mam nadziję, ze zanim ja bedę rodzić za ok 10 lat to wymyślą coś nowego i będzie całkowicie bezboleśnie
Ja bym chciała za 9 m-cy, a nie pogardziłabym taką metodą
Stary 2008-11-25, 14:22   #812
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Ja bym chciała za 9 m-cy, a nie pogardziłabym taką metodą
no ja też, ale to raczej niemozliwe

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 14:25   #813
DianaM
Zadomowienie

O matko, dziewczyny, święta niedługo!!! Właśnie siedzę nad ofertą na... ferie zimowe!!! I walentynki!!! A gdzie Mikołaje, choinka, te sprawy?
Chociaż jak dziś jechałam do pracy i wjechałam w leśne drogi, gdzie istne lodowisko na asfalcie to mi się zatęskniło za plażą

Edytowane przez DianaM
Czas edycji: 2008-11-25 o 14:26
DianaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 14:35   #814
dorinka30
Zakorzenienie

[quote=DianaM;9856737]O matko, dziewczyny, święta niedługo!!! Właśnie siedzę nad ofertą na... ferie zimowe!!! I walentynki!!! A gdzie Mikołaje, choinka, te sprawy?
Chociaż jak dziś jechałam do pracy i wjechałam w leśne drogi, gdzie istne lodowisko naasfalcie to mi się zatęskniło za plażą [/quote]

Mi się zawsze tęskni za plażą , kocham lato , ciepło, słońce a na zimę mogłabym zapaść w sen zimowy Tak byłoby idealnie
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 14:38   #815
ButterBear
Zakorzenienie

[QUOTE=dorinka30;9856887]
Cytat:
O matko, dziewczyny, święta niedługo!!! Właśnie siedzę nad ofertą na... ferie zimowe!!! I walentynki!!! A gdzie Mikołaje, choinka, te sprawy?
Chociaż jak dziś jechałam do pracy i wjechałam w leśne drogi, gdzie istne lodowisko naasfalcie to mi się zatęskniło za plażą [/quote]

Mi się zawsze tęskni za plażą , kocham lato , ciepło, słońce a na zimę mogłabym zapaść w sen zimowy Tak byłoby idealnie
Ja mam dokładnie tak samo. Uwielbiam lato, morze, plażę Zima mi do niczego nie potrzebna
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 14:39   #816
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja generalnie tak mam jak slysze o porodzie czy to naturalnym czy cesarce.
Zreszta mi sie slabo robi jak strzykawkę widzę..a na pobraniu krwi mdleję musowo...ba kiedys to nawet zemdlałm jak gips z nogi mi zdejmowali..a to przeciez ani bólu, ani krwi nie było.

No i jak ja niby dziecko mam urodzić.
Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Identyczny przypadek jak ja, nie mogę!! Nigdy nie udało mi się nie zemdleć na szczepieniu, zastyku cyz pobieraniu krwi. Dlatego jeżeli już musiałabym rodzić, to najlepiej pod narkozą.
Dokładnie mam to samo. Jak widzę strzykawkę to zaraz mnie ciarki przechodzą i słabo się robi. Kiedyś zemdlałam ze strachu. Dlatego rozważam cesarkę. Z drugiej strony chciałabym rodzić z TŻ, dlatego że przy nim czuję się najbezpieczniej. Przy cesarce to chyba niemożliwe bo to rodzaj operacji, tak??

TŻ śmieje się, że zrobi co w jego mocy, aby wszystko poszło dobrze (przy naturalnym), jeśli wcześniej nie zemdleje:P
Wczoraj na onecie czytałam artykuł o rodzinnych porodach. Wskazywali, że nie warto zaciągać facet siłą na porodówkę, bo może to mieć fatalne skutki w przyszłości.

Dorinko, a w trakcie cesarki jest się usypianym??
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 14:39   #817
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hmmm widze ze Svinecka to dzis temat nr 1 - zdziwilam sie ze tyle dzis napisalyscie, patrze a tu Svinecka i Svinecka

duzo napisalyscie wiec ustosunkuje sie do niektorych wypowiedzi tylko

Cytat:
cześć

my tez na letnich nadal jećdzimy trzeba w końcu zmienić

Svinecka nie stać Was na slub, ale na dziecko tak? przepraszam, że tak piszę, ale tak myslę
aha czyli jak nie mam np 20tys w kieszeni zeby jednorazowo wybulic to na dziecko nie moge sobie pozwolic?

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Może nie potrzebnie się wtrącam, bo to sprawa Svinecki, ale nie rozumiem po co te kąśliwe uwagi?
Jeżeli okazało się, że Svinecka jest w ciąży, a nie planowała tego właściwie, tylko planowała ślub, to co?Miała usunąć ciążę, żeby wziąć ślub, bo na dziecko, remont i ślub nie starczyłoby pieniędzy? Nie bardzo kapuje skąd taka wielka nagonka na ten ślub. Przecież to nie jest teraz najważniejsze...takie jest moje zdanie
dokladnie, poza tym koncze studia w marcu mam obrone, zaraz zaczynamy remont mieszkania, trzeba sie przygotowac do powitania nowego czlonka rodziny.........tyle naraz a gdzie czas na slub? jedyny jaki bym mogla teraz wziac to na szybko po cichu z obiadem tylko dla rodziny - wiecie ja bym nawet chciala takiego cichego slubu ale wezcie pod uwage kochane ze nie jestem sama - jeszcze TZ ma tu cos do powiedzenia
Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
mnie na ślub nie stać a na dziecko chyba tak, przecież na ślub musisz jednorazowo wydać grubą kasę a na dziecko to się jednak w czasie rozkłada. Poza tym nie rozumiem nagonki na śluby. Ja bym w ciąży nie brała ślubu w ogóle. Bo wszyscy mają się bawić a ja nie? w ciąży wiadomo, trzeba bardziej na siebie uważać i w ogóle można się fatalnie czuć. Po co sobie psuć więc ten ważny dzień. Co za różnica, kiedy ten ślub?
o wlasnie!!

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Heh... jeśliodrzucimy aspekty uczuciowe, czyli że nie da się porównać dzidziusia do slubu to nawet czysta kalkulacja pokaże, że na dziecko ich stać.

Ślub jaki sobie wymarzyła to koszt strzelam 20 000, a taki mały szkrab nie potrzebuje tyle. Svinecka ma pewnie wózek, łóżeczko itp. po synku, więc jeśli będzie chciała będzie mogła ich używać. Do tego nie chce byc okraglutka w trakcie wesela, więc trzeba byłoby wszystko zorganizować w 2 - 3 miesiące. Wydaje mi się, że uzbieranie takiej kwoty nie jest łatwe, skoro rozwijają swój biznes. Wiadomo, że nie ma wtedy jeszcze stałych dochodów, a każde zarobiony grosz trzeba spowrotem inwestować.

Ponadto Svinecka ma się cieszyć, że niedługo urodzi śliczną córunie lub przystojnego synusia, a nie płakać nad brakiem ślubu.

Patrzmy trochę racjonalnie
nic dodac nic ujac
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Najpierw pomyślałam, że się pomyliłam, myślać że chciałaś... ale zacytuję:

Svinecka 07.11.08r.,,eeee nie ucieknie - kocha mnie
powiem Wam ze straaasznie chce miec dziecko - wczoraj widzialam sie z kolezanka ktora urodzila synka dwa tyg temu - nie moglam sie nim nacieszyc, caly czas go glaskalam, dotykalam, lapalam za nozki, bralam na rece - no nie moglam az mi sie plakac chcialo - powiedzialam jej ze go jej porwe
strasznie chce dziecka

mowilam o tym TZ i on stwierdzil ze tez chce ale jednak dobrze ze nie jestem w ciazy, ze jeszcze nie teraz, ze nie ma tyle pieniedzy, ze jak sprzeda hale to sobie zrobimy "

i dalej:
,,wiem ze rozsadnie - bo on jest rozsadny i odpowiedzialny - ja z tej strony tez bym chciala jeszcze poczekac ale ze strony mojego instynktu macierzynskiego chcialabym juz
i powiem Wam ze to nie jest jakis chwilowy wybryk, ze mi przejdzie czy cos, mam juz tak od dawna, w zasadzie odkad maly podrosl do tego stopnia ze nie wymaga juz takiej opieki jak niemowlak - bardzo chce miec dziecko, az mi sie plakac chce jak mysle o malym ludziku - nie z zalu, ze wzruszenia ze to taka mala boska istotka, ktora jest wielkim cudem natury

sama to mówiłaś
wiesz co? sory ale zeby czepiac sie slow i wyszukiwac cytatow tylko po to zeby miec racje?? czyli Twoje wnioski sa wyciagniete na podstawie tylko i wylacznie postow w ktorym pisalam ze chce miec dziecko?? wiesz co skoro juz mnie osadzasz to moze zrob to na podstawie "calej mnie", wszystkich moich wypowiedzi i tego co czuje i jak jest a nie tylko ze zdan zinterpretowanych tak jak Ci sie podoba

otoz gold chciec a moc to roznica - bardzo chcialo mi sie ostatnio dziecka ale nie w sensie ze chce juz teraz bede sobie je robic bo ma byc i koniec - nie!! pisalam ze chce dziecka w sensie ze bardzo odezwal mi sie instynkt macierzynski ze bardzo bym go pragnela, ze nie moge patrzec jak widze takie maluszki bo sie wzruszam ostatnio - ale to wszystko bylo w sense ze chcialabym ale nie moge. ale jeszcze nie teraz, ale wiem ze za jakis czas........zreszta co Ci bede tlumaczyc napewno wiesz o co chodzi tylko chcialas udowodnic ze masz racje

napisze jeszcze raz bardzo chcialo mi sie dziecka ALE TO SERCE a rozsadek mowil cos innego
nie napisalam dosadnie ze chce teraz i staram sie np od jutra

Cytat:
To co zacytowałam to wytłumaczenie mojej wcześniejszej wypowiedzi ze chciała, na co Svinecka odpisała ze nie chciała Nie biorę swoich ,,osądów" z księżyca, a Svinecka bardzo się zdziwiła, jak napisałam, że ,,przecież chciała" .
ale z wnikliwego czytania postow kogos kogo osadzasz tez nie

Cytat:
Napisane przez mekintoszek Pokaż wiadomość
Kaśka, Gold, Wy bardzo dosadnie wyraziłyście swoje zdanie. Hania zrobiła to samo. Ma do tego prawo tak samo jak Wy. A co do kultury, wydaje mi się, że jednak bardziej może być Svinecka urażona Waszymi tekstami niż Wy tym, co napisała Hania
nie jestem urazona, aczkolwiek nie chcialo mi sie tu dzis wchodzic zbytnio

Cytat:
Znajdź cytat na to że sugerowałam jej nieodpowiedzialność! No znajdź! I to szybko...

Czekaj, czekaj... ja tylko napisałam, że nie rozumiem ile razy Ty pisałaś ze czegoś nie rozumiesz, jakiegoś postępowania. Nawet wczoraj wszyscy pisaliście o Poemi, ze taka, owaka i ona sama musiał się bronić
Za to nie rozumiem jak można napisać, że nie chciało się dziecka, skoro 3 tygodnie temu powtórzyło sie kilka razy że baaaaardzos się go chce.

Napisałbym coś jeszcze, ale nie chcę zeby Svineczce było przykro, chociaż juz pewnie jest.
otoz czytaj wszystki moje posty to zrozumiesz
nie chcialam dziecka W TYM MOMENCIE - ale ogolnie chcialam i to bardzo ale niekoniecznie teraz ale jesli juz jest to sie ciesze

Cytat:
Co nic??
Nie ma tak jakby za co przepraszać...n o siedzę i myslę i za diabal nie wiem za co i kogo.

Nie mam zamiaru bawić sie w cytowanie i ciągnąc tego tematu.

Co do chciala...później pisała ze w tym momencie wolalaby nie...bo.....przeprowadzk a itp.
Ale ja nie zamierzam dyskutowac o sytuacji Svinecki bez Svinecki.
EOT
o to tooo....
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Hejka.

Jeszcze ja nie omieszkam coś od siebie dodać,troche bulwers mi się włączył jak przeczytałam posty kaski i gold.Nie każdy ma parcie na ślub ak jak Wy kasiu i gold,że musi być teraz natychmiast bo dłużej nie chce się czekać.To tyle w tym temacie do Was.

Svinecko,nie przejmuj się. Ja tam się ciesze twoim szczęściem,że spodziewasz się drugiego dziecka.Jednego syna masz odchowanego,pojawi się drugie.I będziecie,w sumie już tworzycie pełną rodzine.A ślub nie zając nie ucieknie. Zawsze można wziąć ślub jak dziecko np: skończy roczek,czy dwa.
dzieki

a teraz lece dziewczyny bo jestem zapisana do lekarza sprawdzic jak tam z dzidzia
milego dnia Wam zycze

Dorinko ja tez chce miec cesarke

Kasiu wszystkiego najjjj

papap
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-25, 14:41   #818
DianaM
Zadomowienie

[quote=dorinka30;9856887]
Cytat:

Wiesz, tak ogólnie to ja strasznie lubię ten świąteczny czas, nie samą zimę, bo wtedy marznę, a ja straszny zmarźluch jestem. Ale tą atmosferę świąteczną, te światełka, czerwone czapy mikołaja....... Nawet reklamy stają się znośne dla mnie w tym czasie Ale za to po Nowym Roku - tragedia, zimno, chlapa, a`feeeeeeee

Edytowane przez DianaM
Czas edycji: 2008-11-25 o 14:46
DianaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 14:43   #819
kaska87
Zakorzenienie

Svinecka dziękuję

ja też może bym chciała dziecko za 3 lata, ale rozum niestety nie pozwala takie życie, ja to chyba jak nie "Wpadnę" to sie nie odważę na dziecko

Stary 2008-11-25, 14:49   #820
dorinka30
Zakorzenienie

[quote=ButterBear;9856947]
Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość

Ja mam dokładnie tak samo. Uwielbiam lato, morze, plażę Zima mi do niczego nie potrzebna

Cytat:
Dokładnie mam to samo. Jak widzę strzykawkę to zaraz mnie ciarki przechodzą i słabo się robi. Kiedyś zemdlałam ze strachu. Dlatego rozważam cesarkę. Z drugiej strony chciałabym rodzić z TŻ, dlatego że przy nim czuję się najbezpieczniej. Przy cesarce to chyba niemożliwe bo to rodzaj operacji, tak??

TŻ śmieje się, że zrobi co w jego mocy, aby wszystko poszło dobrze (przy naturalnym), jeśli wcześniej nie zemdleje:P
Wczoraj na onecie czytałam artykuł o rodzinnych porodach. Wskazywali, że nie warto zaciągać facet siłą na porodówkę, bo może to mieć fatalne skutki w przyszłości.

Dorinko, a w trakcie cesarki jest się usypianym??
Tak to jest "mała operacja", jesteś na sali operacyjnej, dla mnie to plus, nie widzisz co tam lekarze dziergają bo jesteś osłonięta, jest lekatz, anestezjolog, pomoce i to wszystko
A mąż pod salą czeka, nie ma potrzeby aby był z nami, to trwa ja wiem, jakieś 15, 20 minut i po sprawie
Ja miałam znieczulenie zewnątrzoponowe nie narkoza, w uzasadnionych przypadkach tylko narkoza ale nie wiem kiedy
Tez mnie straszyli tym zewnątrzoponowym (zastrzyk w kręgosłup), że kręgosłup później boli ale mnie nic nie bolało, naprawdę
Stary 2008-11-25, 14:51   #821
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

To ja chyba jako nieliczna za plażą nie tęsknię.

Uwielbiam zimę. Zresztą chyba wszystkie pory roku kocham. Gyby zimy nie byo pewnie lata tak bym nie lubila i odwrotnie.

Jedyne czego mi brakuję zima to dlugich spacerów.

Cytat:
Ja nie chciałabym męża na porodowce. W sytuacjach stresowych, bolesnych, trudnych wolę radzić sobie sama.
Pozatym bałabym sie chyba ze nabawi się jakiejś traumy...poród to nie najciekawszy widok.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a teraz lece dziewczyny bo jestem zapisana do lekarza sprawdzic jak tam z dzidzia
milego dnia Wam zycze

Dorinko ja tez chce miec cesarke

Kasiu wszystkiego najjjj

papap
Miłego popoludnia.
Napisz koniecznie co i jak po wizycie u lekarza.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-25, 14:53   #822
L_V
Zakorzenienie

Svinecko, nie przejuj się nami, babami. Trzymam kciuki za pomyślne wynki badań!
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 14:53   #823
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

ja też może bym chciała dziecko za 3 lata, ale rozum niestety nie pozwala takie życie, ja to chyba jak nie "Wpadnę" to sie nie odważę na dziecko
Ja chyba też.
Stary 2008-11-25, 14:54   #824
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba też.
ja generalnie też, chociaż chyba trzeba pozwolić na wpadkę, bo tak to raczej ciężko
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 14:54   #825
L_V
Zakorzenienie

[quote=dorinka30;9857113]
Cytat:

Tak to jest "mała operacja", jesteś na sali operacyjnej, dla mnie to plus, nie widzisz co tam lekarze dziergają bo jesteś osłonięta, jest lekatz, anestezjolog, pomoce i to wszystko
A mąż pod salą czeka, nie ma potrzeby aby był z nami, to trwa ja wiem, jakieś 15, 20 minut i po sprawie
Ja miałam znieczulenie zewnątrzoponowe nie narkoza, w uzasadnionych przypadkach tylko narkoza ale nie wiem kiedy
Tez mnie straszyli tym zewnątrzoponowym (zastrzyk w kręgosłup), że kręgosłup później boli ale mnie nic nie bolało, naprawdę

Słabo mi się robi jak czytam o zostrzyku w kręgosłup
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 14:56   #826
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja generalnie też, chociaż chyba trzeba pozwolić na wpadkę, bo tak to raczej ciężko
szczególnie jak sie bierze tabsy tak jak ja

Stary 2008-11-25, 14:58   #827
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha no własnie....
Stary 2008-11-25, 15:03   #828
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie właśnie ja z tym pozwoleniem sobie mam największy problem, później już byłoby z górki
[quote=L_V;9857189]
Cytat:

Słabo mi się robi jak czytam o zostrzyku w kręgosłup
mnie też to przerażało ale nie taki diabeł straszny....
Cytat:
szczególnie jak sie bierze tabsy tak jak ja
I nas większość

SVINECKO powodzenia u lekarza, daj znać ile dni ma fasolka

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2008-11-25 o 15:04
Stary 2008-11-25, 15:20   #829
madmuazelle
BAN stały

Ja nie jestem odporna na ból i dlatego między innymi chciałabym mieć cc,bo to paniczny strach przed rodzeniem naturalnie. Też tak myślałam,żeby lepiej wpaść bo inaczej na dziecko się nie zdecyduje,niestety panikara ze mnie. Teraz to mi wszystko jedno,czy to byłoby wpadka czy zaplanowane.

Svinecko daj znać co tam o twojej dzidzi słychać. Zazdraszczam ci,też już bym chciała a ty już masz drugie w drodze.

Opryszczka mi się robi na ustach. Super.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-25, 15:25   #830
dorinka30
Zakorzenienie

Do jutra dziewczyny
Stary 2008-11-25, 16:50   #831
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Poemi
Dzisiaj mi tylko opatrunek zakładali... Z jednej strony dobrze, a z drugiej źle bo cały rok mam pod znakiem kliniki i będę tam częstym gościem... A ile kasy stracę .

Cytat:
ja tak mam, jak słyszę o porodzie w ogóle, masakra
Ja też

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
To jest nas dwie
Ja chyba też... Obie opcje są okropne, ale rozcinanie mojego wspaniałego brzuszka to totalna masakra! Ja jestem antychirurgiczna (i dlatego np. wydaję kupę kasy w klinice ). Płacenie komuś żeby mi kroił brzuch w ogóle się kłóci z tym co teraz robię. Skalpel i moje ciało nie pasują do siebie. Porób naturalny też jest okropny, ale przynajmniej nie majstrują we wnętrznościach.

Cytat:
Ja generalnie tak mam jak slysze o porodzie czy to naturalnym czy cesarce.
Zreszta mi sie slabo robi jak strzykawkę widzę..a na pobraniu krwi mdleję musowo...ba kiedys to nawet zemdlałm jak gips z nogi mi zdejmowali..a to przeciez ani bólu, ani krwi nie było.

No i jak ja niby dziecko mam urodzić.
Ja akurat na igły jestem totalnie odporna, na ból też, ale skalplowi mówię nie. Wbicie sobie w ciało igły 0.2 nie sprawia mi problemu, ale skalplowi mówię nie. Po prostu taką filozofię mam.

Cytat:

Wiesz, tak ogólnie to ja strasznie lubię ten świąteczny czas, nie samą zimę, bo wtedy marznę, a ja straszny zmarźluch jestem. Ale tą atmosferę świąteczną, te światełka, czerwone czapy mikołaja....... Nawet reklamy stają się znośne dla mnie w tym czasie Ale za to po Nowym Roku - tragedia, zimno, chlapa, a`feeeeeeee
Ja też lubię
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 16:53   #832
lemoorka
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Patrzcie co znalazłam.

przed ślubem:

Ona: Cześć!!!
On: No nareszcie, już tak długo czekam!
Ona: Może chcesz, żebym poszła?
On: Nie! Co ci przyszło do głowy?
Ona: Kochasz mnie?
On: Oczywiście o każdej porze dnia i nocy!
Ona: Czy mnie kiedyś zdradziłeś?
On: Nie! Nigdy! Dlaczego pytasz?
Ona: Chcesz mnie pocałować?
On: Tak, za każdym razem i przy każdej okazji!
Ona: Czy byś mnie kiedykolwiek uderzył?
On: Zwariowałaś? Przecież wiesz, jaki jestem!
Ona: Czy mogę ci zaufać?
On: Tak.
Ona: Kochanie...

Siedem lat po ślubie: czytaj od dołu w górę

OMG

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Cześć podczytuje was czasem, a ze narazie nie mam nic specjalnego do roboty to i odezwać sie moge .

Butter, zaczelas już nową pracę? I jak wrażenia?

Svinecko, jeszcze nie gratulowałam ciąży fajnie, że synek będzie miał rodzeństwo.

Pisałyście o letnich oponach... Ja w sobotę pojechałam na wymianę, jechało sie jak po lodowisku bo akurat padał śnieg. Jeszcze nigdy się tak nie ślizgałam . Opony wymieniłam ale do domu już wróciłam metrem bo samochód mi się tam popsuł do dziś nie wiem co to, ale raczej coś poważnego (nie rozrusznik i nie akumulator, chociaz ten drugi akurat tez do wymiany).
Mam już dość tego samochodu .

Poza tym mam też problemy ze zdrowiem znam wyniki badań hormonalnych i optymistyczne nie są .

No, a poza tym to wszystko gra z pracy nadal jestem zadowolona (tylko ze bez samochodu beznadziejnie mi sie do niej dojeżdża) .
hejhejehej dawaj znaki częściej. Z hormonam może się coś uda?? Ciesze sie,że jesteś z pracy zadowolona

Cytat:
cześć

my tez na letnich nadal jećdzimy trzeba w końcu zmienić

Svinecka nie stać Was na slub, ale na dziecko tak?
przepraszam, że tak piszę, ale tak myslę
Napisze tak jak wszyscy - da sobie kobieta radę Dałam z 1 dzieckiem to i da z następnym

Cytat:
ja tak samo skromny ślub cywilny
To sruuu do USC za trzy tygodnie możesz mieć

Cytat:
Kasiu, chociaż na Śląsku się nie uznaje imienin ... ale wszystkiego najlepszego

To ja się wyłamię... wolałabym rodzić, jak to się śmiesznie nazywa, 'siłami natury'. Chcę żeby TŻ ze mną był... a on już też marudzi o tym Przy cesarce raczej by go nie było. Poza tym jakoś to dla mnie normalne, że urodzić trzeba jak się chce mieć dziecko...nawet nigdy nie rozpatrywałam cesarki z wyboru.
No włąśnie Wy urodziny

Butter odnośnie wyjście ja chce wyjśc, ale nie mam kiedy
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 18:08   #833
DianaM
Zadomowienie

Chyba zaraz kończę pracę i spadam filmy oglądać... Jeszcze jutro i pojutrze....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-25, 18:44   #834
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

ktos mnie wywołał to sie odzywam
przede wszystkim Svinecko nie przejmuj się niczym,rób tak,jak sama uważasz za najlepsze dla Ciebie i maleństwa

A co do mnie. Tak,będziemy brać ślub szybciej dlatego,że jestem w ciaży. Ale nie dlatego,że jestem.
Po prostu wtedy,na kiedy planowalismy slub bede zajeta małym człowieczkiem Ale nie od razu byłam na ten szybszy slub zdecydowana.. nie chciałam teraz biegania,zalatwiania formalnosci itd.
Ale...mam w TŻ ogromne oparcie,wiem,że nie bedzie tak,ze wszytsko spadnie na mnie .damy rade pozalatwiac co trzeba i do naszego wspolnego mieszkania wprowadzimy sie juz jako malzenstwo
I teraz ciesze sie na mysl o slubie. Bo i tak miał byc cichy,skromny i cywilny

Ale gdybym marzyla o wielkim weselu itd. to nie rezygnowalalbym z marzen (w imię czego? ) i poczekałabym rok czy nawet dwa.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 19:06   #835
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jestem
a wiec jest juz embrion wiec wiadomo juz ze ciaza jest pojedyncza i jest umieszczona prawidlowo i wszystko ok embrionik ma juz 3,15mm i bije juz serduszko o masakra poplakalam sie na usg, ja to chyba jakas nie teges jestem

w kazdym badz razie jest wszystko ok, mam zlecone badania i 15 grudnia nastepna wizyte

aha w ogole co do porodu....caly czas bylam utwierdzona w przekonaniu ze chce cesarke ale teraz sie waham....otoz moja gin jako to powiedziala: "jak chcesz moge Cie pokroic ale po co?" w sumie jeszcze duzo czasu i moge sie jeszcze na spokojnie zastanowic ale ona twierdzi ze jesli juz rodzilam naturalnie i mam jedna blizne to po co robic druga w innym miejscu to raz, dwa ze moze sie obyc za drugim razem juz bez ciecia, trzy ze miesnie juz mam rozciagniete wiec moze nie byc problemow z porodem no i moge wziac znieczulenie - hmmm w sumie ok tylko mnie martwi kwestia, ktora wlasnie poruszlala Chylinska u Wojewodzkiego haha ale wiecie co gin mi powiedziala? "wiesz jak sie rozejdziesz przy porodzie to napiszemy ze nie trzymasz moczu po porodzie i zrobimy plastyke pochwy z funduszu i bedziesz wezsza niz przed pierwsza ciaza jak bedziesz chciala" hahaha no usmialam sie po pachy

co jest najlepsze - to moja gin bedzie tak czy siak odbierac moj porod a ufam jej calkowicie i moze robic ze mna co chce

teraz sie zastanawiam jak bede rodzic....dobrze ze mam jeszcze czas

aha aha termin wstepnie mam na 18 lipca!!!!

stokrotko a jak Ty masz? bo nie pamietam dokladnie a wydaje mi sie ze jakos podobnie
Stary 2008-11-25, 20:07   #836
Madlen__18
Zakorzenienie

Super, gratuluję.

To musi być cudowne.... <3

*powiedziała do siebie: "gęba w kubel Panie Instynkt*:P

A może zgwałcę Tż?:d
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 20:14   #837
Poemi
Zakorzenienie

Dziewczyny, pomocy! Gdzie mogę znaleźć jakieś fajne buty które nadadzą się do sukienki na sylwestra? Najlepiej t-bar... Zbliżam się do załamania nerwowego...
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 20:32   #838
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Super, gratuluję.

To musi być cudowne.... <3

*powiedziała do siebie: "gęba w kubel Panie Instynkt*:P

A może zgwałcę Tż?:d
haha to jest mysl Madlen ja bym sie nie zastanawiala na Twoim miejscu i brala TZ w obroty hhehe
Stary 2008-11-25, 20:59   #839
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mam cos dla Was fasolka we wlasnej osobie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03958 (Large).jpg (39,0 KB, 42 załadowań)
Stary 2008-11-25, 21:07   #840
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
mam cos dla Was fasolka we wlasnej osobie
wow, ale super! serdecznie gratuluję ;*
biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości