|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Effaclar...
Byłam u dermatologa i on kazał mi używać "plynu Efaclar" na moj trądzik...ale ten płyn jest do demakijarzu...wiec sie zastanawiam czy nie ebdzie lpeszy tonik Effaclar?? Co sadzicie?? Czy on jest dobry??
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Effaclar...
z effaclaru dostepny jest plyn micelarny, zel do mycia, effaklar k, A.I, i MAT toniku niestety nie ma!!
plyn micelarny dziala przeciwbakteryjnie i reguluje wydzielanie łoju i moze miedzy innymi sluzyc do demakijazu!! |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Tonik Effaclar jest dostępny na rynku:
http://www.apteka.tona.pl/?name=prod...dukt%F3w&log=1 |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
tonik już jest (od niedawna), ale z alkoholem i kwasem salicylowym. trochę drogo jak na spirytus salicylowy z dodatkiem gliceryny. raczej nie polecam, chyba, ze jak ktoś ma skórę nosorożca i kasa nie gra roli.
lepiej już kupić ten płyn micelarny- ogólnie służy do oczyszczania skóry, nie musi być od razu demakijaż. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli rozumiem,ze ten plyn micelarny moze posluzyc mi jako tonik?Mam troche tych probek tego plynu,nie uzywalam,bo dla mnie demakijaz bez wody i srodka myjacego,nie jest demakijazem,zmywajac makijaz tylko mleczkiem czy plynem micelarnym czuje sie "niedoczyszczona"
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
można go używać jak tonik.
czy lekarz powiedział dlaczego poleca płyn effaclar, co on Ci da? |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Powiedział ze ma on mi zredukować troche pryszczyki
Ja ma skóre barszo wrazliwą...szybko siem przesusza no i z tendencja do syfków....wiec co lepiej kupić płyn czy tonik?? co lepiej zadiała...myslałam ze tonik...ale skoro piszecie że on tak ostro działa
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Tonik z alkoholem jeszcze bardziej wysuszy skore,tym samym wiecej pryszczy,kolo zamkniete.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Masz racje tylko boje sie ze ten plyn do demakijarzu po prostu nie zadiała
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj dermatolodzy podczas leczenia zalecaja zele,toniki bardzo lagodne,do skory wrazliwej.Ja przepisany mialam do mycia Dermacid Plus do skory wrazliwej,tonik robiony w aptece (nie wiem z czym,taki mietowy,pudrowy)
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem,ale osobiscie sam plyn dla mnie za malo,dzisiaj uzylam go zamiast toniki,po zelu do mycia twarzy,zobaczymy.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz bo ja nie mam jekijś mega tłustej swicącej cery...żadko w sumie ona mi sie świeci.....chodzitlyko o to czy zadiała anty bakteryjnie...bo jednak sporo kosztuje...
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytaj recenzje na KWC,ogolnie ma dobre opinie
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
nio chyba kupie...
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzyje probki,ale chyba rowniez pozniej kupie normalne opakowanie,ale bede uzywac jako tonik
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Ja tyż raczej tonik...wsysscy sobie chwala ten kosmetyn(no z małymi wyjatkami) a jak siem czujesz po próbkach??a dokładnie jak siem czuje twoja skóra??
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Konsystencja woda wiec twarz z poczatku dosyc mokra,po chwili dosc swiezo wyglada,nic a nic nie wysusza,skora jest jakas ukojona.Tylko wydaje mi sie,ze bedzie malo wydajny,zobaczymy,poniewa z dwa razy dzis nalozylam z probki 15 ml.i prawie polowe ubylo.Moze za duzo nalozylam.No ale wszystkie toniki mi starczaja na miesiac,wiec z tego co widze ten rowniez na tak dlugo mi wystarczy.Ten kto tonik uzywa 3 miesiace,ten plyn tez tyle samo powinien miec(zakladajac,ze bedzie ten plyn uzywal jako tonika)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

Ja ma skóre barszo wrazliwą...szybko siem przesusza no i z tendencja do syfków....wiec co lepiej kupić płyn czy tonik?? co lepiej zadiała...myslałam ze tonik...ale skoro piszecie że on tak ostro działa