![]() |
#511 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję dostania się na staż ![]() ![]() ![]() Strasznie się dzisiaj czuję, chyba mnie jakieś choróbsko bierze. Dziewczyny, bardzo przepraszam, że Wam tu tak smęcę o moich rozterkach pseudo miłosnych, ale tak naprawdę to teraz nawet nie mam się kogo poradzić. Kiedyś jak był problem to rozmawiałam z bratem albo właśnie z NIM, ale teraz brat ma swoje problemy ze swoją dziewczyną, a z NIM na temat dotyczący niego chyba nie pogadam ![]()
![]() |
![]() |
#512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Całe szczęście, że nie będę musiała tyle gadać. Podziwiam Cię ![]() Ten mój strach przed ludźmi już jest mniejszy niż kiedyś, ale dalej mam problemu jak np. muszę po coś do urzędu iść, robić zakupy w sklepie niesamoobsługowym czy nawet dzwoniąc po pizze ![]() Jak pracowałam na wakacjach to niby jakichś większych problemów nie miałam - przynajmniej z tą młodszą częścią ekipy (czyt. 25 lat ![]() Pamiętam jak mnie mama pocieszała jak jej marudziłam, że nieśmiała jestem ![]() ![]() Ja się za Twoje "smęcenie" nie gniewam. Rozumiem to. Ja teraz też nie mam z kim pogadać. Niby mam dwie koleżanki tutaj na miejscu, ale im jakoś nie ufam. Każda jakiś numer wykręciła więc nie chcę ryzykować, że znowu się zawiodę. Z bratem nie mam aż takich kontaktów, a TŻ... facet więc wszystkiego mu nie powiem ![]() A Ty jak coś to pisz: albo tutaj albo i na PW ![]() Ale mną telepie z zimna ![]()
Książki, strona po stronie - klik Edytowane przez Nenya_89 Czas edycji: 2008-11-24 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
Ze względu że zrezygnowałam z kierunku, który był dla mnie utrapieniem to w następnym roku będe próbować znowu na architekturę wnętrz, która w tym roku nie została utworzona
![]() Teraz naszła mnie myśl by poprawić rozszerzoną z historii sztuki, myslałam nad historią ale za dużo nauki, chciałam też pisać podstawową matmę, którą nie zdawałam ale doszłam do wniosku,że podstawa nie da mi nic. Przeczytałam, na stronie uczelni, że wszyscy którzy pisali maturę w poprzednich latach liczą 1,5 X rozszerzony a zdający z 2009r. 2,5 X rozszrerzony. Po przeliczeniu wg. tego licznika stracę 17punktów, co prawda byłam na 9 miejscu na liście i myślę, że na wieczorowe bez problemu się dostane ale będe też próbować na dzienne. Teraz nie wiem czy poprawiać przedmiot, bo mam w planach znalezienie pracy i chodzenie na zajęcia z rysunku, nie wiem czy znalazłabym czas ![]() A czy wogóle to mogę jeszcze wypełniać te deklarację?? Do kiedy jest ostateczny termin? Chodziłyście już do swoich dawnych szkół, jak to wygląda?? Szczerze powiedziawszy nie chcę nawet tam zaglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak byłam we wrześniu to pani w sekretariacie powiedziała że do 30 września muszę deklarację oddać. Dzisiaj byłam dopisać j. polski i pani myślała, że jeszcze nie wypełniałam deklaracji i chciała mi dać czysty blankiet ![]() A co do łączenia pracy z nauką - wszystko zależy jaka praca. Jak będziesz siedziała w niej cały dzień to może być ciężko. Może znajdź coś na pół etatu?
![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
Wiesz na pól etatu to bym jakoś dała radę ale wiadomo, że nie miałabym dużej pensji a ja chciałabym trochę odłożyć.
Hmm....no nie wiem zawsze można, zajść złożyć deklarację a przecież nie zabiją mnie za to,że bym nie przyszła ![]() Ps. to jest ta deklaracja ? http://oke.lomza.com/komunikaty/komu...l_1b_08_09.pdf |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Plusem było to, że miałam blisko - 5 minut autobusem a piechotą też od biedy bym mogła iść ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#517 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak to jest ta deklaracja - możesz ją sobie wydrukować i wypełnić - przynajmniej nikt Ci nie będzie na ręce patrzył ![]() Cytat:
![]() Która z was ma NIP? Płaciłyście coś - jakieś opłaty skarbowe i takie tam?
![]() |
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za NIP się nie płaci ![]()
![]() |
![]() |
#519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem przyzwyczajona że w urzędach za wszystko się płaci ![]() Czyli jutro znowu bieganie po mieście ![]()
![]() |
![]() |
#520 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Deborah Co to za uczelnia ![]()
![]() |
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
[COLOR=indigo]Ja też bym nie chciała w spożywczaku pracować, chociaz mówią, że w Lidlu są bardzo dobre warunki pracy.
Znalazłam ofertę pracy w sklepie z artykułami papierniczymi i punktem ksero....myślę, że to też dość fajna praca. Jutro muszę przedzwonić, dopytać się ![]() A uczelnia to Politechnika Białostocka ![]() Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2008-11-24 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam nawet takie pomysły, żeby probować się dostać w tym lub w którymś kolejnym roku na wydział malarstwa albo zostać na uniwersytecie i pracować w domu, potem zrobic dokumantacje fotograficzną i poroznosić gdzie trzeba nadzieją ze kiedyś gdzieś wystawią coś mojego ,ale przypomniałam sobie wtedy, że i tak nikt by mnie w tym nie wspierał i pewnie bym sie tylko zawiodła. Dlatego teraz robię takie rzeczy tylko i wyłącznie dla przyjemności i nawet nikt ich nigdy nie widzi - całe szczęscie ![]() Mam nadzieję, że dostanę się na historie sztuki - wtedy będę mogła chociaż w teorii zajmować sie tym co kocham ![]() A na jakich instrumentach grasz? ![]() Cytat:
Bo na ASP nie musisz poprawiać historii sztuki, tam wogóle nie liczy się wynik matury - musi być zdana i tyle. Edit: a już doczytałam ,że na polotechnike ![]() Edytowane przez 201707171556 Czas edycji: 2008-11-24 o 20:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ja idę na politechnikę, już znam uczelnie bo trochę studiowałam, więc nie będe zmieniać. Chciałam do Lublina ale tam niestety nie ma tego kierunku. Wiesz bo każda uczelnia ma swoje głupie zasady. U nas na dziennych liczy się praktyczny + punkty za maturę, z tym, że rysunek jest ważniejszy. Chociaż nie gwarantuje się dostania. Natomiast na wieczorówce tylko matura ale suma za rok też jest "piękna" 7 tys zł. Myślę, że to była główna przyczyna dla której nie uzbierano chętnych. Nawet nie wiecie jak się załamałam, myslałam, że moje marzenie się spełni a tu nagle czytam, że nic z tego ![]() Ludzie mnie też wkurzyli bo na 45miejsc dostało się aż 38osób a tylko 11 złożyło dokumenty ![]() Uczelnia też troche chamsko postąpiła......no ale cóż nie ma co wspominać....[/I][/I][/COLOR] Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2008-11-24 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Czyli, że 11 osob tylko złozyło dokumenty na wieczorową tak? To rzeczywiscie mało..ale powinni utworzyc kierunek dla tych 11 osób moim zdaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
My też mówiliśmy, że powinni ale Dziekan powiedziała, że Rektor nie zgodził się bo nie miał pewności czy te 11 osob przejdzie dalej i mogłoby na przykład zostać tylko 4-6osób.
Aby powstał kierunek trzeba 15osoób, czyli niewiele barkowało. Wielka szkoda, bo kierunek bardzo ciekawy. Wymagający poświęcenia ale warto. Heh do Wrocławia mi daleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w sumie chciałam sobie zacząć równolegle studium wokalne, ale hmm z tego co widzę nie miałabym kiedy ![]() ![]() A na czym gram? Na papierze mam napisane że gram na gitarze ![]() ![]() ![]() ![]() Aa i dziś zasiadłam do komputera dopiero o 20:30, więc rygor na razie działa ![]()
![]() |
![]() |
#528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Napisałam do niego, nie mógł zbyt długo rozmawiać, bo wychodził gdzieś z kolegami ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to niezła ta Twoja mama, rok nie rozmawiać z domownikiem ![]() ![]() ![]() ![]() Czyli, że nie jestem takim beznadziejnym przypadkiem? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#529 |
Zadomowienie
|
Wiesz, Nebya, ważne że normalnie gadacie. W sumei swoje powiedziałaś, niech to przetrawi i zobaczymy co wymyśli. Może będzie jak u Nenyi (tak to się odmienia?
![]() ![]() ![]() ![]() Tak poza tym dobrze ze nie słyszałaś mojeog przemówienia ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szczerze mówiąc nie poruszaj już tego tematu. Przynajmniej dopóki on coś na ten temat nie wspomni. Z facetami chyba się nie da poważnie rozmawiać. Ja ze swoim nie lubię tego robić bo wszystko co powiem to przekręca ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Uczyłam się 3 lata grać na keybordzie, ale już nie gram, bo nie podoba mi się keybord. Jak kupię sobie pianino, to zacznę grać ![]()
![]() |
![]() |
#532 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#533 |
Zadomowienie
|
Mnie się marzyły skrzypce albo flet
![]() Śpiewać też kiedyś śpiewałam - słuch mam nie najgorszy, ale głos ![]() ale się beznadziejnie czuję ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 |
Wtajemniczenie
|
Eh, złego humoru ciąg dalszy. Nie wiem dziewczyny po co to wszystko, ten rok przerwy, ta powtórka matury... nie widzę sensu. Może jutro będzie lepiej i może w końcu siądę do książek.
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
U mnie cienko z nauka, bo sie strulam.
Tz sie mna opiekowal dzielnie wczoraj ![]() Choomik, nie wiem, czy pianino jest az tak obciazajace finansowo. Jak najbardziej mozna kupic uzywany, dobry instrument za ok.1700zl. Do tego wprawdzie dochodza koszty strojenia- ok.400zl, ale za to jaka radosc! ![]() Mnie po zakupie skrzypiec nie bylo stac na taka przyjemnosc. No i marze o nowym instrumencie.. Nija, zawsze mozesz sprobowac w tym chorze, nie? ![]() Ach, no i jakos chyba wybilam sie z watku maturzytek2008..
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nija idź do tego chóru i podziel się potem wrażeniami ![]() Ja już na forum maturzystek 2008 dawno nie byłam. Zaa duże tempo tam było jak dla mnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#537 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dzisiaj już koniec marudzenia, wczoraj rzuciłam paroma rzeczami w ścianę, popłakałam sobie do poduszki i dzisiaj już jest o niebo lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() A! Jeszcze włączając się do waszej rozmowy o instrumentach i zdolnościach wokalnych, ja niestety nie posiadam talentu muzycznego, co nie znaczy, że sobie nie podśpiewuję ![]() ![]() ![]()
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki czy Wam sie nie zaczyna nudzic w domu ? bo ja pomalu sie zastanawiam czy nie isc do pracy chocby na dwa dni w tygodniu ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Konto usunięte
|
Ja siedzę w domu 2 rok i przyznam, że czasami mam dosyć, ale przy zyciu trzyma mnie mysl, że jak uda mi sie poprawic ta mature to od pazdziernika zaczne nowe zycie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I właśnie mam za mało wolnego czasu dla siebie ![]() Ja planuję właśnie taką mało obciążającą pracę od stycznia (tzn. wtedy kończę staż). Już wiem, gdzie złożę CV ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.