Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-26, 21:39   #4411
dudipopka
kobieta za ladą

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
oj mi by troche zeszlo mam kawalek do cmentarza

za mna nadal chodzi ajerkoniak i chyba sobie zakupie tylko jak pieniazki przyjda...pamietam jak w ciazy mialam ochote i nawet wypilam 2 kieliszki
ale to byl jedyny alkohol jaki wypilam wciazy..

Dajecie zupki ?
ja malej kupilam i nie wiem jak dawac...jak narazie jadla owoce,marchewke i kaszke raz
normalnie łyżeczką zupkę dawaj ze słoiczka albo z talerzyka te zupki są dosyć gęste

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 21:40   #4412
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Cytat:
Napisane przez evelin2000 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny ja tu nowa ale bardzo chetnie przylacze sie do waszych debat. Moja mala urodzila sie w sierpniu ale ostatniego dnia sierpnia a ja usilnie chce ja jeszcze do lata wcisnac

Mam nadzieje ze mnie nie wywalicie.
Jesli o nas chodzi to po bardzo dlugich walkach (ciagle w trakcie) z bakteriami w przewodzie pokarmowym jutro udajemy sie na szczepienie.

Caly czas jeszcze mysle na jakie sie zdecydowac czy te platne (zaoszczedzic dzidzi stresu) czy te bezplatne a kase przeznaczyc na inne rownie potrzebne dla neij sprawki. a jak bylo u was bo wnioskuje ze macie juz pierwsze szczepienia za soba???
Moja malutka sobie juz spi no i mam nadzieje ze tak jak zazwyczaj pociagnie do 5 rano. A ja z braku otoczenia posiadajacego dzidziusia szukam wsparcia u was dziewczyny.
witaj
ja bralam platne bo wlasnie chcialam jej i po troche sobie zaoszczedzic stresu
ale wiem ze dziewczyny tu braly na NFZ i wcale nie narzekaly...
z reszta same niech powiedza
Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Jaka ulga - dzien sie konczy....
Chcialam zaczac od stekania bo dzis dzien koszmarny ale Wersta i Dudi tak mnie rozbawily ze najpierw sie posmialam

Mloda po 40-minutowym ataku histerii zostala wymoczona, nakarmiona i spi Od 20-tej...Ale to nie koniec wrazen...Tak! Zgadlyscie!! Nawiedzila mnie tesciowa i to z tesciem Uwaga o godz. 19-tej!! Oslupialam jak ich zobaczylam w drzwiach i mowie, ze o tej godzinie to ja kapie dziecko i nie spodziewalam sie juz gosci..A co-nie moglam sobie odmowic Na szczescie byli 15 minut i poszli. Oczywiscie z pustymi lapami przyszli Zal mi mojego dziecka ze ma takich dziadkow

Tz skonczyl sie szkolic o 19.30 i moze do polnocy wroci do domu
Usycham...
współczuje teściów...Ale sie nie denerwuj...Pomyssl sobie ze nie sa tego warci
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 21:41   #4413
afro_dyta85
Zadomowienie

Mała no Ci Twoi teściowie to przesadzili! Normalnie jakby mi ktoś taki numer wykręcił to bym do domu nie wpuściła tylko w drzwiach bym im powiedziała że teraz nie mam czasu bo kąpanie karmienie i jestem zmęczona i dowidzenia

Mój blog

afro_dyta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 21:42   #4414
poulette
Wtajemniczenie

No to lecimy z tym koksem....
1. w szpitalu
2. 1 miesiac
3. 2 miesiace
4. 3 miesiace
5. 4 miesiace
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ginoforum3.jpg (57,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miesiac.jpg (42,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2miesiace.jpg (39,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3miesiace.jpg (30,3 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4miesiace.jpg (138,2 KB, 73 załadowań)
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 21:42   #4415
wersta
Zakorzenienie

też zawsze się zastanawiam kto ją ubiera (eks-lisówę znaczy się) wygląda zawsze jak baba z remizowej potańcówy
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 21:42   #4416
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Dudi kochana ja wiem jak...ale nie wiedziec czemu boje sie ze zle zareaguje....
Ja tez zdania składam jakjakis paralityk
Stary 2008-11-26, 21:42   #4417
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

kurcze ale robicie smaka na te winka ajerkoniaki

taka sobie ja mam też taki fotelik ale do Krystianka w lutym będzie miał 4 lata a on się jeszcze tam mieści i ma 15 kg
ja nie zamierzam kupować następnego fotelika tylko zrobię zamianę Karolek odziedziczy od brata a jemu kupię podniesienie

mój się mocuje tak że jedna część pasa idzie pod fotelikiem a druga za fotelikiem jest takie metalowe uszko i oto zakładasz pas

Judi ale supcio Tymuś akrobata też będę jutro ćwiczyć z Karolkiem

A co do spania to wam powiem jeszcze że Karolek jest karmiony co 2 godzinki i między karmieniami musi sobie uciąć choćby małą drzemkę by normalnie funkcjonować
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 21:43   #4418
ver_ona
Zakorzenienie

Witam Evelę.
tutaj troche o jezdzie przodem dzieci, do kier. jazdy

Normalnie nie wiem o czym ja mysle, znowu nie dalam linka hehe.

http://images.google.com/imgres?imgu...7SKPB%26sa%3DN

Edytowane przez ver_ona
Czas edycji: 2008-11-26 o 21:45
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 21:44   #4419
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
też zawsze się zastanawiam kto ją ubiera (eks-lisówę znaczy się) wygląda zawsze jak baba z remizowej potańcówy
Masakra jakas. A do tego te zyly na lapach- jak u mojego meza normalnie.
Stary 2008-11-26, 21:44   #4420
anita00079
Wtajemniczenie

Mala trza bylo tak szybko zamknac drzwi jak otworzylas
Witaj Evelin, wsparcie mozna tu dostac a jaka ha o kupkach pisze sie tu mało bo przyjdzie wersta i da nam po głowieAha i my jestesmy szalone mamusie wiec musisz brac nanas poprawke Napisz cos wiecej o małej
anita00079 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 21:44   #4421
ashh7
Przyczajenie

Witam mamuśki można się do was przyłączyć? jestem mamą prawie 5-cio miesięcznego Szymka..i tak własnie jak poczytałam o czym piszecie to jakbym widziała siebie...no ogólnie syncio to fajny chłopak,wiadomo ale czasami można zwariować.. ostatnio pobudni po 6-7 razy w nocy, w dzien śpi tylko 3 razy po 30 min.i w ogóle..mogłabym jeszcze troche powymieniać ale nie narzekam;] a wracając do tematu to udzialałam sie na innym forum ale tamte mamuśki albo a) mają święte dzieci i nam daleko do tego albo b) same są święte i mają fantazje( ich dzieciaki tylko leża i się uśmiechaja a ja jak to czytam to mam ochotę sobie palnąc w głowe uff więc jakoś bliżej mi do was sorry za takie dlugie marudzenie tak od razu,ale korzystam z okazji ,że mój potomek śpi, pozdrawiam Ola
ashh7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 21:45   #4422
afro_dyta85
Zadomowienie

Ale Gino przystojniak!

Evelin ja brałam z NFZ i nie było żadnych problemów. Mały popłakał trochę i tyle.

Mój blog

Stary 2008-11-26, 21:47   #4423
anita00079
Wtajemniczenie

Cytat:
no poszczałam sie! ale fakt tam chyba jacys wybrakowani stylisci pracuja Afro by im pokazała!!nawet raz tz ktory nie oglada takich programow az sie mnei spytal czemu ta pani nosi dziwne kreacjie i dzis sie pyta co ona stoi jak by jej ktos w odbyt kij wsadzil...
Stary 2008-11-26, 21:48   #4424
ver_ona
Zakorzenienie

taka oczywiscie tutaj link do fotelika mniej wiecej widac jak sie go wpina

ashh witaj!

alez dzis wysyp nowych umeczonych mamusiek!
Stary 2008-11-26, 21:48   #4425
wersta
Zakorzenienie

ooo cześć nowe Matki Polki

boszszszsz jak mi się chce siku przydałby się jakiś wężyk z cewki do wc, bo nie chce mi się leźć taki kawał może wsiąknie
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 21:50   #4426
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anita00079 Pokaż wiadomość
no poszczałam sie! ale fakt tam chyba jacys wybrakowani stylisci pracuja Afro by im pokazała!!nawet raz tz ktory nie oglada takich programow az sie mnei spytal czemu ta pani nosi dziwne kreacjie i dzis sie pyta co ona stoi jak by jej ktos w odbyt kij wsadzil...
Stoi jak stoi, ale jak ona chodzi w tych obcasach?!! Moj tz jak tylko zaczyna sie nowy odcinek, to z niej leje i podsumowuje jej nowy stroj.
Stary 2008-11-26, 21:50   #4427
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez afro_dyta85 Pokaż wiadomość
Dudi a na ciepło to to czy na zimno? I jakieś przyprawy też?
na ciepło

na porcje tak z 2 opakowania makaronu z zupek chinskich zalewasz to wodą gorącą (tak troszku zeby zrobiły sie miękkie) i olejkami z tych zupek
na patelni podsmażasz parówki z cebulką czosnkiem i solą i pieprzem dodajesz keczup i mieszasz

polewasz makaronik

na wierzch np posiekana natka pietruchy
wsio jeszcze dał taka prażoną cebulę na wierzch
mniam

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 21:51   #4428
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

o kim wy piszecie...bo ja jakas głupia i ne czaje

ashh witam!
fajnie ze sa nowe mamusie
Stary 2008-11-26, 21:51   #4429
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
buhahaha. ja o swojej Idze myślę tak samo
wiecie, że ona ma cellulit na tej swojej orzeszkowej dupci ?

na mnie winko czeka ilość minimalna ale lepsze to niż nic. zostawiłam na YCD.

przed chwilą oglądałam seial/reality o rodzince z 8 dzieciaczków na tvn style. uwierzcie, że to poprawia nastrój ludzie mają 6-letnie bliźniaczki. chcieli im braciszka dorobić i wyszły sześcioraczki, cud miód
Tymek też mqa cellulit na dupencji

Witam dwie nowe mamcie Tylko uważajcie bo my tu planujemy zbiorowe samobójstwo no chyba że nasze dzieciaki zaczną normalnie spać hehe
Mała no skopałabym jej 4 litery i już !!! To ssą dziadkowie,.,,,??????

Paulette Gino to śliczny dzidziol... ma twarz jak normalnie jakiś mister śliczny !!!!!!!!!!!!!!

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 21:51   #4430
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:

boszszszsz jak mi się chce siku przydałby się jakiś wężyk z cewki do wc, bo nie chce mi się leźć taki kawał może wsiąknie
Ja tak ostatnio mialam jak mi sie chcialo pic. Karmir malinowy stal na stole jakies 50cm ode mnie i co? siedzialam 30min i czekalam az ktos przylezie i mi poda `
Stary 2008-11-26, 21:52   #4431
afro_dyta85
Zadomowienie

Cytat:
Mala trza bylo tak szybko zamknac drzwi jak otworzylas
Witaj Evelin, wsparcie mozna tu dostac a jaka ha o kupkach pisze sie tu mało bo przyjdzie wersta i da nam po głowieAha i my jestesmy szalone mamusie wiec musisz brac nanas poprawke Napisz cos wiecej o małej
Tak tak! O kupkach nie piszemy! Ewentualnie wcześniej werste ostrzegamy żeby nie czytała

Cytat:
Oj bo nie wiem czy się śmiac czy zawstydzic

Cytat:

Od Zosi pampersa pożycz

Mój blog

Stary 2008-11-26, 21:53   #4432
anita00079
Wtajemniczenie

ja tez musze isc ale boje sie za jak wroce za kilka minut to bede miala za duzo do nadrabiania hahahahahhaha ledwo skoncze pisac a juz trza nadrabiac-)))poprosze o cewnik-))
Witaj Ashh widzialam ze sie ostatnio czailas na pasku-))))No we mamy dawac fotencje maluchow-)
Przez was nei ogladam ycd a przed godzina przelaczylam na tvn co by nie przeoczyc no i nic nie poogladalam jeszce..
Stary 2008-11-26, 21:53   #4433
ver_ona
Zakorzenienie

Boszzzzz izolacja goscia owineli!! Czy w tym programie nie maja budzetu czy co?? Jak on wyglada, nawet juz sie odkleila heheh.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 21:53   #4434
anita00079
Wtajemniczenie

ja tez musze isc ale boje sie za jak wroce za kilka minut to bede miala za duzo do nadrabiania hahahahahhaha ledwo skoncze pisac a juz trza nadrabiac-)))poprosze o cewnik-))
Witaj Ashh widzialam ze sie ostatnio czailas na pasku-))))No we mamy dawac fotencje maluchow-)
Przez was nei ogladam ycd a przed godzina przelaczylam na tvn co by nie przeoczyc no i nic nie poogladalam jeszce..
Stary 2008-11-26, 21:53   #4435
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Ju z wiem doczytalam...ja na szczescie nie mam okazji na nia patzrezc poza DDTVN bo YCD nie oglądam..ide na ten serial w koncu
Stary 2008-11-26, 21:54   #4436
taka sobie
Zakorzenienie

Wersta no fakt, cewnik super sprawa, choc na początku nie było miło, ale jak mnie znieczulili i potem znieczulenie zeszło to juz nic nie czułam, a najlepsze ze ja tak duzo sikałam ze mi wymieniali ten woreczek dwa razy czesciej niz lasce co lezała obok
witaj Evelin, zaglądaj do nas, tu same porąbane baby dlatego jest tak miło ja szczepiłam penatximem bo....bo tak ale zadne rota i inne sobie odpusciłam. Zdrowka dla Twojej kruszynki, wklej jakies foty cobysmy mogły sie blizej poznac
ashh Ciebie równiez zapraszamy u nas sie na pewno lepiej poczujesz bo nasze ssaki nam wykręcają numer za numerem

Veronko dzieki, ja sie pytałam tzn jaki masz foteli bo nie wkleiłas linka, ale chyba masz inny bo mój sie nie sciąga. Ale widze ze Kristi mnie wybawi góra wiem jak tylko ten dół, mam włozyc pas w tą lukę pod fotelikiem? zrobie fotke najlepiej to bys mi porządnie wytłumaczyła ok?

Mala tesciowa super, a co TZ na to?
fajnie widac jak Gino sie zmienia

skakanka od 01.03....

Edytowane przez taka sobie
Czas edycji: 2008-11-26 o 21:57
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 21:55   #4437
evelin2000
Zadomowienie

Dzieki babeczki za mile powitanie. O kupkach moge pisac dlugo i ciagle bo przerabiam temat w terazniejszosci ale nie bede was takim gow.... tematem zadreczac

Moja malutka ma prawie 3 miesiace ale jest duzzaaa uuu, urodzila sie juz 60cm i 3930 a teraz uwaga ---- ponad 6500 co wy na to?

Jesli chodzi o szczepienie to faktycznie ciezka sprawa bo lekarka mnie ostatnio nastraszyla ze te z nfz sa nieoczyszczone i roznie moze byc. Troche mi zal malej zeby ja tyle razy kluli. Juz i tak odwiedzila tylu lekarzy w swoim krotkim zyciu ze hoho.

Ale jest kochana jak mi sie uda to dolacze wam zdjecie ( no bo co dumna jestem)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 1185.jpg (41,7 KB, 26 załadowań)
evelin2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 21:56   #4438
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

witamy nowa mamusie Lista mamusiek jest na 1 stronie jesli chcesz na niej zawisnac styknie podac dane jakie tam sa wymagane a ja cie wklepie

Mała, no to tesciowie dali czadu!! Moze wspomnialabys co nie co tztowi to moze by naprostowal troche dziadkow, no bez jaj, ot chocby sliniaczki kupili, albo jakiegos misia na moja tesciowke nie narzekam, mam tyle ubranek, maskotek, podus, spiworkow, mat edu, lezaczkow i innych takich ze w zyciu bym sie nie wyplacila za to wiecej mi kupila niz ja jak kompletowalam wyprawke

Wersta, padam ci do stop, teksty masz bezbledne od srania zarem, po ciecie zyl czy tez potancowa z remizy

Dudi to samo, kaj ty sie uchowalas kobieto?

a ja po zjedzeniu 4 parowek, 2 bananow, jogurta jogobelli z zielonymi jablkami, kubka herbaty, dalej jestem glodna hmmm co by tu mlasnac... oooo juz wiem ide po martini

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 21:57   #4439
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evelin2000 Pokaż wiadomość
Dzieki babeczki za mile powitanie. O kupkach moge pisac dlugo i ciagle bo przerabiam temat w terazniejszosci ale nie bede was takim gow.... tematem zadreczac

Moja malutka ma prawie 3 miesiace ale jest duzzaaa uuu, urodzila sie juz 60cm i 3930 a teraz uwaga ---- ponad 6500 co wy na to?

Jesli chodzi o szczepienie to faktycznie ciezka sprawa bo lekarka mnie ostatnio nastraszyla ze te z nfz sa nieoczyszczone i roznie moze byc. Troche mi zal malej zeby ja tyle razy kluli. Juz i tak odwiedzila tylu lekarzy w swoim krotkim zyciu ze hoho.

Ale jest kochana jak mi sie uda to dolacze wam zdjecie ( no bo co dumna jestem)
To miala wymiary mojego Boryska. ur 11.07.08 60cm i 3900, a obecna waga 7600- karmiony piersia hihi, tylko chyba jakies drozdze mi tam dosypuja do tego:P

Ja szczepilam infanrix hexa i rotarix. A we wtorek dojdzie do tego jeszcze prevenar.
Stary 2008-11-26, 21:58   #4440
afro_dyta85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Tymek też mqa cellulit na dupencji

Witam dwie nowe mamcie Tylko uważajcie bo my tu planujemy zbiorowe samobójstwo no chyba że nasze dzieciaki zaczną normalnie spać hehe
Mała no skopałabym jej 4 litery i już !!! To ssą dziadkowie,.,,,??????

Paulette Gino to śliczny dzidziol... ma twarz jak normalnie jakiś mister śliczny !!!!!!!!!!!!!!
Hej hej! Najpierw miało byc dawanie w żyłe

Anisia martini się nie najesz

Mój blog

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości