|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
OOOO!!! jaka Misiulka przecudna!!!
A córeczki Dysi po prostu jak laleczki ... oj chyba dziewczyny zrobią karierę w showbusinesie z taką urodą ![]() Dorotko! Zaciskamy kciuki! ![]() A ja to chyba umrę dziś już normalnie... w nocy pobudka CO GODZINĘ (od 23 do 6 rano) bo grubas chciał jeść! O 6 rano skapitulowałam bo już cycki miałam puste do cna i zrobiłam jej butlę - zeżarła 100 ml i co .... i za godzinę znów głodna Boże, to dziecko to jest worek bez dna!!! Może ja jej powinnam po prostu dać w garść kromę chleba i pęto kiełbasy??????????????Dobra zbieram się na szczepienie z tym moim potworem...
http://www.mamacafe.pl/suwak/1849.png Edytowane przez izzi Czas edycji: 2008-11-27 o 09:58 |
|
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
DOrotk@ trzymam mocno kciukasy za USG, a Natalka też już niedługo będzie mocno głowę podnosić na pewno
moje dziewczyny akurat od początku lubiły leżenie na brzuchu więc to pewnie tylko dlatego...Anuhhaaa to spoko chociaż w sumie zawsze żartujemy, a te żarty z czystej i ogromnej sympatii do Ciebie ja już mówiłam mojemu tżtowi że mam mete w Olsztynie jakbyśmy na wkacje chcieli jechać![]() A apropo YCD to ja proponuję jednak wybrać się w styczniu na ten casting we Wrocławiu ![]() U mnie wczoraj był kupowy dzień i to taki z dwukrotną kupą na plecach Izzi chleba ze smalcem jej daj ale nagadaj już o trzyamniu lini przez kobiety i takie tam i mocne kciuki za szczepienie czekamy na relację wagową
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
Izzi-Pola to pewnie zaczyna na zimę chomikowac jedzonko
wtedy pewnie da Ci trochę odpocząć!Powodzenia na szczepieniu.Magflieg-gdzie Ty tżta Anuhyyyyyy wysyłasz?do Wrocławia? serca nie masz no ja myślę,że w Gdańsku będzie bardziej po drodze...p.s. Kujawy też są ładne i po drodze na Mazury ![]() Anuhaaaaaa-wybaczysz nam to,że tak Twojego biednego tż się uczepiłyśmy? choć swoją drogą po obejrzeniu ostatnich pogaduszek z Piterkiem,ja go bardziej w "Jak oni śpiewają" lub "Mam talent"widzę...
|
#2854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i czasem w nocy twój Maciej pewnie już lepiej wchłania twój pokarm, dlatego tez tak rośnie, a przez Piotrka jeszcze wszystko przelatuje.Cytat:
Cytat:
We Wrocławiu nigdy nie byłam, więc może przy okazji castingu, kto wie, kto wie
|
|||
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
no proszę jaki mój tż utalentowany, w każdym programie dałby radę
oj dobrze, że on tego nie czyta
|
|
|
|
#2856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie, że dobrze jest tu tak częstym tematem, ze popadł by jeszcze w samouwielbienie . Twój tż to nasz wątkowy "gwiazdor" - i nie chodzi mi o Świętego Mikołaja ![]() izzi daj znać, jak Wam poszło na szczepieniu. Pola rzeczywiście ma potrzeby , co godzina w nocy. Maciej budzi się statystycznie co dwie
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
dobra karmię gada i sio na balkon! A o 12 idę po wyniki krwi i mam nadzieję, że to tylko anemia
|
|
|
|
#2858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy Ty bierzesz jakieś witaminy z racji karmienia Piterka? Ja biorę nadal swój Prenatal i muszę przyznać, że super się czuję. Mam nadzieje anuhaaa, że to nic poważnego i dziś się wyjaśni. Trzymam mocno kciuki. Ale Ty masz fajnie z tym 4 metrowym balkonem. Ja mam dwa , ale wąziutkie i nie za duże. Wózkiem bym na nich nie poszalała tym bardziej, że Maciej uwielbia by w ruchu .A dziewczęta Maciej dziś kończy 3 miesiące stawiamy wszystkim żywca niegazowanego ![]() ![]()
Moje kochane dzieci : Julia i Maciej Edytowane przez goga144 Czas edycji: 2008-11-27 o 10:32 |
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotka powodzenia na usg. oczywiście trzymam kciuki i czekam na relację po badaniu Natalki.
Izzi no to Pola pięknie je, współczuję nie przespanej nocy i powodzenia na szczepieniu. Anuhaaa daj znać jak odbierzesz wyniki. Goga oczywiście wszystkiego najlepszwgo dla Maciusia z okazji 3 miesięcy !!! ![]() Hania dziś strasznie marudna coś, usnąć nie może. najchętniej wyszlabym z nią na spacer, ale u nas znowu szaro, buro i wietrznie
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2008-11-27 o 10:59 |
|
|
|
#2860 | ||
|
Zadomowienie
|
Jakie fajne pucusie, szczegolnie widac po Michasi jak mama o nia dba
![]() Cytat:
Moja Amelka robi kupy co 2 dni i to jak w zegarku o 15 , najlepiej jest gdy TZ zaglada do pieluchy a tu wszystko plywa w wielkiej musztardowej plamie az po pepek i mowi: "To tata idzie zrobic wody a mama umyje"![]() Cytat:
Duzo zdrowka dla MaciusiaJa to mysle ze dla TZ anuhyyy to beda musieli specjalna ramowke poswiecic zeby zaprezentowac jego wszechstronny talent, czlowiek renesansu normalnie |
||
|
|
|
#2861 |
|
Zadomowienie
|
Goga ona tylko witaminy je i nic innego bo inaczej jakby tak schudła
![]() A tak poważnie trzymam kciuki za wyniki badań Zdrówko żywczykowe za Macieja Tż Anuhhyyy na prezydenta!!!!!!!!!
|
|
#2862 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękujemy Może jutro wyjdziecie, trzymajcie sie dzielnie dziewczyny Bardzo dziękujemy Cytat:
Tż Anuhhyyy na prezydenta!!!!!!!!! Tż Anuhhyyy na prezydenta!!!!!!!!! Tż Anuhhyyy na prezydenta!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękujemy za życzonka anuhaaaa wybacz żarty - to nie jest złośliwie
|
|
#2863 |
|
Raczkowanie
|
przecież teraz w Olsztynie jest wolne stanowisko prezydenta miasta-to tak na początek
|
|
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane. a co tu za kampania się odbywa
![]() wasze dzieciaczki też dzis takie marudne? ja jeszcze muszę Karolę przetrzymać dwie godz. i na rehabilotację. a potem market ![]() nie byłam na zakupach marketowych od września
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Nabuko moja Hania też dzisiaj marudzi jak nie wiem, udało jej się zasnąć jakieś 20 minut temu i zobaczymy ile pośpi.
jak jej nie przejdzie to pogodę mam gdzieś, ubiorę ją cieplutko i pójdziemy nawet na pół godziny na dwór, może później tak jak ostatnio porządnie będzie spać. udanych zakupów ![]() swoją drogą to ja jeszcze mam przed sobą zakupy z wózkiem, muszę w końcu zacząć wjeżdżać do sklepów z wózkiem tylko czasami mi się wydaje, że wózkiem między kasy się nie zmieszczę...
|
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
A jak to jest z wózkami w markecie? mają uchwyty na foteliki dziecięce?
|
#2867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas niewiele jest a moge wejsc tylko do nielicznych sklepów gdzie nie ma bramki obrotowej ogólnie nasze miasto malo przyjazne rodzicom![]() ![]()
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
ja robię nalot na carrefoura, może będą przygotowani do naszej wizyty
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
o Nabuko to daj znać jak pod tym względem w Carrefourze bo ja mam na osiedlu i wybrałabym się z chęcią
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
dam znać, ale wieczorkiem dopiero
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
ok będę czekać na relacje
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
no już jesteśmy,ogólnie dobrze, ALE:
-nerki mają zaburzoną strukturę miąższową co jest efektem zapalenia jakie przeszła mała(powinno się samo wyklarować), -w prawym jajniku są pęcherzyki, które pewnie są ,bo mała przejęła trochę estrogenów po mnie powinno się wyklarować do roku.Najważniejsze,że pęcherz jest zdrowy a w nerkach nie ma zalegającego moczu, czyli podejrzenie dr ze szpitala chyba się nie potwierdzi (o cofaniu moczu) następna kontrola za 3 m-ce i muszę jeszcze pochwlaić moją kruszynkę bo była baaardzo dzielna ![]() wiecie co mnie najbardziej irytuje i wkurza?na szpitalnym usg(robionym ostatniego dnia pobytu w szpitalu) nereczki są nienaruszone,a tu się okazuje,że jednak nie do końca... złości mnie to strasznie,że gdybyśmy nie pojechali na kontrolę prywatnie pewnie dalej trwalibyśmy w świadomości,że wszystko jest super. Jeśli nie byloby nas stać na taką prywatną wizytę to co by było???? i jak tu nie być za prywatyzacją szpitali?co za specjaliści tam pracują???? świetny pomysł z tym etatem Prezydenta Olsztyna ![]() anuhaaaaaaaa-daj znać jak się ma twoja anemia(oby poszła sobie w las ), no i chyba bierzesz dodatkowe witaminki jak pisała Goga... skoro Piterek tyle z Ciebie wyciąga to musisz jakoś uzupełniać poziom witamin! to się tyczy WSZYSTKICH mamusiek.ja wciąż łykam Falvit N.
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
Dorotk@ dobrze że dobrze oby tak dalej....
a państową służbę zdrowia zniesie tż Anuhhyyyy
|
#2874 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
JagnaK-śliczny avatarek
![]() goga-ucałuj Maciusia od ciotki Dorotki i życz mu 100 lat od nas!...i skróci czas pracy,żeby piątki były wolne
Natalko warto było na Ciebie czekać... Urodziłaś się 10 września. Tego dnia świat na chwile stanął w miejscu... od tamtej pory już nic nie jest takie samo... Edytowane przez Dorotka@ Czas edycji: 2008-11-27 o 13:55 |
|
|
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
Magflieg, Amaretta, Dysia - córunie wprost do schrupania! Nie wspomnę już o Anuhowym Piotrku
![]() Izzi tobie to Pola daje popalić Ale każdy mi powtarza że najgorsze są pierwsze 3 mce - tak więc musisz przeczekać jeszcze te parę dni - może Pola też o tym słyszała i się od grudnia wyciszy ![]() Dziewczyny o co chodzi z ta pieluchą na twarz??? Bo już któryś raz słyszę że dajecie dziecku pieluchę... Ale pod buzię czy na buzię jak śpi na boczku??? Bo moja córa to taka sierotka - ani smoka jej nie dadzą ani pieluchy... wyrodna ze mnie matka i chcę to trochę dziecku wynagrodzić ale nie wiem o co chodzi ![]() Czy któreś z dzieci robi pieniste kupy? Bo u nas takie sa non stop (karmię tylko cycem)... mówiłam o tym lekarce i kazala podawac lakcid ale nic nie pomogło... czyli to może tak ma być??? Mała wydaje się zdrowa jak ryba, brzuszek ją nie boli, brak temperatury. Już sama nie wiem... |
|
|
|
#2877 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamuski
![]() Ale zdjec nawrzucalyscie!!! Piekne sa te nasze maluszki!!! Ja to kiedys w ogole nie lubilam malych dzieci i obawialam sie nawet jak to bedzie jak urodze swoje... A teraz to na kazdym takim malym dzieciaczkiem to tak sie rozczulam i moglabym sie gapic godzinami o swojej corci to juz nie wspomne ![]() U nas kaszelek nie ustepuje... Na szczescie nie ma goraczki ale i tak wybiore sie z nia jutro do lekarza... Izuxyz - tak jak piszesz, kladzie sie dziecku pieluszke na buzie i ono szybko usypia albo sie po prostu uspakaja. Ale nie moze to byc byle jaka pieluszka to musi byc "TA" pielusia
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czytam to i czytam i zastanawiam sie czemu wy kładziecie dzieciom pieluszki na twarz mysle sobie już różne rzeczy słyszałam i rózne metody usypiania ale żeby pieluszke myślę sobie - zapach moczu ma je uśpić - nie wiem czemu zwizualizowałam że kładziecie na twarz pampersa![]() ![]()
|
|
#2879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Lija28 Czas edycji: 2008-11-27 o 14:19 |
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

... oj chyba dziewczyny zrobią karierę w showbusinesie z taką urodą 

Boże, to dziecko to jest worek bez dna!!! Może ja jej powinnam po prostu dać w garść kromę chleba i pęto kiełbasy??????????????

twój Maciej pewnie już lepiej wchłania twój pokarm, dlatego tez tak rośnie, a przez Piotrka jeszcze wszystko przelatuje.

.

Ale każdy mi powtarza że najgorsze są pierwsze 3 mce - tak więc musisz przeczekać jeszcze te parę dni - może Pola też o tym słyszała i się od grudnia wyciszy 
czytam to i czytam i zastanawiam sie czemu wy kładziecie dzieciom pieluszki na twarz